|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. III
Cytat:
![]() Fajne i chyba dobra cena tego ogrodka
|
|
|
|
|
#1292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masakra carolajna może i dla mnie byś coś wylicytowała, bo ja to mam słaby refleks
|
|
|
|
|
#1293 | |
|
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
nic więcej ją nie interesuje. Rozumiesz:dziecko tłuste=dziecko zdrowe dziecko je = dziecko żyje itd ręce opadają dziecko się najadło....jak to najadło ??? chore może itd, ...
Edytowane przez aljaka Czas edycji: 2009-11-06 o 15:55 |
|
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Pakusia ucałuj Kubulka od Nas
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja maluje dzieciakom pokój, wieczorem wam pokażę efekty ![]() pakusia dla Kubusia ![]() a Ty kochana masz za głupie gadanie!jesteś najlepszą mamcią dla swojego dziecka
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-11-06 o 15:58 |
|
|
|
|
#1296 |
|
Wtajemniczenie
|
a dasz mi linka żebym mogła zobaczyć??
|
|
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Kuba poszedl spac, nic sie z nim jak narazie nie dzieje... nawet guza nie ma duzego leciutko spuchniete i troszke zaczerwienione... mysle ze bedzie okej... przepraszam was ale nie mam sily ani ochoty na czytanie, nie moge sie skupic, caly czas rycze jak glupia
wiem ze jak tesc zobaczy jego czolo to powie ze jestem glupia ze sie odwrocilam na chwile i ze to moja wina, z reszta tz tez na mnie skoczy az mi sie go nie chce budzic no nic lece zobaczyc czy oddycha ... dziekuje za wsparcie i wyrozumialosc ze sie nie udzielam dzisiaj ![]()
|
#1298 |
|
Zadomowienie
|
Zostalam olana, wiec nie bede juz z Wami rozmawiac
![]() Zalujcie
|
|
|
|
#1299 |
|
Rozeznanie
|
Hej babole
Wiecie co???? Wy sie kuzwa leczcie, wy jestescie uzaleznione, zapiszcie sie do klubu anonimowych wizazanek, albo idzcie na odwyk Kto widzial zeby tyle napisac Przeczytalam , ale wybaczcie nie odpisze wszystkimWiec tak: Iwciag to ladnie wazy syneczek, ale mojego nie pobil Pakusiu kochana masz wspanialego meza, cudownego synka ktorzy Cie bardzo kochaja, a te rozstepy to nie koniec swiata przeciez. Pewnie pomyslisz "sashce latwo mowic", ale naprawde nie jedna kobieta chcialaby byc na twoi miejscu, miec te rozstepy ale i co najwazniejsze miec takiego synka jak twoj. Znam wiele takich kobiet. Kiedys udzielam sie na watku dla starajacych sie o dzidzie, I wierz tam kobiety wszystko, by daly zeby miec malenstwo Jestes super babka Blondynka nie chce sie martwic, ale odnosnie wynikow Oliwierka.... Zmartwilam sie troche. Niewiem czy pamietasz, ale Kubus mial anemie, nawet lezal w szpitalu. I on najnizsza hemoglobine mial 7,6 i lekarze zastanawiali sie nad przetoczeniem mu krwi. A Oliwerierek ma 7,3... Wiec mniej niz Kuba. A jak Oliwer sie zachowuje???? Jest ospaly, apatyczny, nie chce jesc???? Lekarka cos przepisala na ta anemie??? Pakusiu nie jestes zla matka, jak jeszcze raz tak powiesz to Ci Jestes wspaniala mama!!!!! A ten wypadek to kazdej mogl sie zdarzyc, mi by o malo sie nie przydarzyl. Kochana ja na twoim miejscu bym sie przejechala do lekarza, tak dla swietego spokojuAnulka gratulacje dla Marty i Magdy A co do pomyslow na kolacje??? Nie doradze Ci bo ja kiepska kucharka.Haruno twoj synek cudo, oj bedzie mial powodzenie. Aha... wiesz co???? Mamy tego samego laptopa identyko I kuzwa wiecej nie pamietam Aha... Ursull podobaja mi sie twoje posty, fajnie streszczasz, piszkaj tak dalej dobra kobieto Aaa.... Odnosnie robienia syna Nasz Kuba byl splodzony w lesie w samochodzie Tz kupil nowe autko, wiec w ramach tego "ochrzcilismy je" Naszlo nas na male co nieco, wiec w las i dawaj I Iwciag ma racje syna robi sie w strachu i na szybko Wiec krotka recepta: nowy samochod, las, na szybko i stracha, Tz na gorze Wy mi dawajce recepte na core teraz malpiszonki
|
#1300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie napisze, zebys przestala plakac, bo ja robilam to samo, wyplacz sie, wykrzycz, mi ulzylo. A jeszcze dopisze co mi sie przypomnialo. Oprocz tego traumatycznego przezycia, mielismy jeszcze jedno nieprzyjemne zdarzenie, lecz juz bez zadnych skutow. Chcialam zalozyc Fifi pampka po kapieli, lezal golusienki na lozku, odwrocilam sie tylko, zeby siegnac pamersa, komoda jest na wyciagniecie reki, wlasciwe to katem oka moglam go obserwowac i nagle nie wiem jak, ten znalazl sie na podlodze! Bylam w niezlym szoku jak go zobaczylam, doslownie stanelam jak wryta i przez ulamek sekundy nie wiedzialam co zrobic. Lezal w rogu lozka i szafki nocnej, twarza do podlogi. Dupalka golusienkiego mial wypietego do gory. Nie mam pojecia jak on to zrobil, chyba sie zeslizgnal z tego lozka. Podnioslam go a on nic, zero placzu, krzyku nic. Patrzyl na mnie tymi oczkami i nic. Rozryczalam sie znowu i krzyknelam do tz, zeby go wzial ode mnie bo czuje ze ja zaraz zemdleje. Nic mu nie bylo, nawet chyba nie zczail co sie wydarzylo, ale chyba nie musze wspominac, ze przeplakalam pol nocy? ![]() Oooooj z tymi naszymi babelkami to mamy 3 swiaty. Jeszcze nie jeden guz nasz czeka, a mi to chyba serce wysiadzie szybciej niz mysle.
|
|
#1301 |
|
Zadomowienie
|
male dokladnie tak, guzy to sie dopiero zaczna
jak dzieciaki beda juz chodzic to ino tylko czekac na zderzenia i zdarzenia
|
|
|
|
#1302 |
|
Wtajemniczenie
|
bylam na 2 godzinnym spacerku jestem z siebie dumna...
Magducha ale masz piękna corke szkoda ze jest juz zajeta... jakby znudziła sie Filipkiem to sie zgloscie ![]() Sliczne ma oczka i ta sikieneczke na 2 zdjeciu alijaka no co za tekst uslyszalas od corci.... Zartuje ![]() Pakusia jejku ale miałas przezycie... az mam gesia skorka... na pewno wszystko w porzadku. ![]() Male Twoja historia tez straszna... jak to trzeba na dzieciaczki uwazac...szok! Normalnie w sekunde sie przemieszczaja... Dobrze ze nie plakal, pewnie tak szybko sie wszystko potoczylo ze sam byl w szoku...
|
|
#1303 |
|
Zadomowienie
|
No ja juz przeciez mowilam. Corke robi sie pod prysznicem
|
|
|
|
#1304 |
|
Raczkowanie
|
Spacer zaliczony.
Co do mojego dzisiejszego snu, to nie było to nic konkretnego. Siedziałam z jakimiś babolami przy jakimś stole, w zaciemnionym miejscu i wiedziałam, że to Wy jesteście, tzn. wszystkie mamuśki ). I więcej nie pamiętam… A potem był przeskok do następnego snu – brałam udział w biegu maratońskim (ale mnie się od ósmego miesiąca ciąży co jakiś czas śni, że biegam i jestem w tych snach zawsze taka lekka, giętka i taka szczęśliwa )Aljaka –cudne dzieciaki Mell – a to może wklej jakieś zdjątko malutkiej Mell. Coś w tym może być, bo u nas tak jest – Guzik to cały tata, a jak pokażę zdjęcie małej Illbanki, to widać jakieś tam podobieństwo do mnie.Superzabula – dla Twojego TŻ-ta za wkurzanie teściowej mojej córki.![]() Anulka – gratulujemy ząbków. Eve – o Ty niedobra! Zakładaj album! ![]() Iwcia dens – Guzik dziękuje za pochwały. – muszę sobie to gdzieś zapisać i pokażę menszowi (może kiedyś zrobi)Madziu – Guzik dziękuje za buziaki ")Ursull – ja nie jestem stara, ale wiem o jakiego Robina Hooda chodzi.![]() Esti – pięknie Nikolka próbuje się unosić do raczkowania. A cycuszki - pierwsza klasa Pakusiu - przytulam mocno Ciebie i Kubusia. Katrin – to teraz u Marcysia wszystko będzie na „nie”. Blondynkapoznan – buziaki dla Olivierka – oby mu się szybko wyniki poprawiły. Agusiu, czy Ty próbujesz się mnie pozbyć z wątku? Po moim trupie! ![]() Powiedział, że się postara, ale wiadomo z tęsknoty ludzie różne głupstwa robią...![]() Sashka -
Edytowane przez Illbana Czas edycji: 2009-11-06 o 17:30 |
|
|
|
#1305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Sashka nie załamuj mnie
|
|
|
|
#1307 |
|
Zadomowienie
|
Illbana nas klamie! Mowi, ze ma syna a Guzik to chyba ma szparke
|
|
|
|
#1308 |
|
Raczkowanie
|
Cześć baby
Kalinka, Gabryś sto lat widzę że Polsat chce mnie zastraszyć z pałami na mnie to pod kodeks karny podchodzi Mnie też prosze podziwiać ja od skończonych 3 tygodni życia Juli odciągam pokarm królewna odkąd spróbowała butelke to o cycu nie było mowy Bercia cebion i cebion multi jest bez recepty ja daję profilatycznie bo moja mała juz miała zapalenie oskrzeli i lekarka mi kazała Aljaka piękne dzieciaczki Superżabula ale Ci fajnie moja wstała o 6 a w nocy 2 pobudki i zasneła dopiero przed 10 ranny ptaszek się z niej robi Anulka Anulka gratulacje ząbków u nas jeszcze nic się nie dzieje, no może pozatym że Julka slini się jak bokser, udanej randki i upojnej nocy Magducha cud malinka ta twoja dzieckinka Pakusia co ty pleciesz nie jesteś straszna matką, dzieciaczki są teraz takie ruchliwe że trudno ich upilnować nic na pewno sie nie stanie Karola gratuluje licytacji też się zastanawiam nak kupnem takiego czegoś a ja dzisiaj pół dnia spędział w czytelni na przepisywaniu artykułów bo oczywiście nie mozna kserować ale wziełam się na sposób i porobiłam troche zdjęć teraz tylko pisanie mi pozostało
|
|
|
|
#1309 |
|
Zadomowienie
|
No to w sumie jest OK, Julek z Huberta
|
|
|
|
#1310 |
|
Wtajemniczenie
|
Illbana siedzialas z babolami?
A Iwciag w suknie slubnej...haha to chwalipieta jedna...nie mogla sie ubrac normalnie tylko kiecka musiala sie chwalic... A jesli chodzi o moje stare zdjecie...to akurat tu w holl. nie mam ale w Polsce moge Wam pokazac, tylko jak jesli skanera nie mam ![]() Wiecie co... przegladalam dzisiaj jedzonka jakie maja TU dostepne dla maluchow i maja maly wybor u nas chyba lepiej... A najdziwniejsze ze od 4 miesiaca jest np krem z fasolki albo kukurydza...czego u nas nie ma... A jeszcze lepsze w deserkach jest truskawka i pomarancza....gdzie u nas mowi sie ze to jedne z najwiekszych alergenow ![]() I jak sie okazało NAN produkowany w Holl jest tu prawie niedostepny, widzialam go tylko w jednym sklepie i to ten NAN H.A duzo jest natomiast Bebilonu "nutricia" tylko ze tu nazywa sie Nutrilon "nutricia" W zwiazku z tym mam pytanie czy jesli dam dziecku kaszke mleczno-ryzowa Nestle (bo taka mam) to moge podawac mleko Bebilon? A ktoras z Was daje BEBILON?
|
|
#1311 |
|
Zadomowienie
|
A oto i moja rywalka
|
|
|
|
#1312 |
|
Wtajemniczenie
|
nie tyle szparke co dziurke...i to dwie
|
|
#1313 |
|
Zadomowienie
|
Ja dawalam poczatkowo bebilon jsk mialam mniej pokarmu.
Mozesz podawac i to i to. Ja daje naprzemiennie kaszki bobovity, nestle, hippa i nic Julkowi nie jest (za porozumieniem pediatry) ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Albo 4 Edytowane przez ania4891 Czas edycji: 2009-11-06 o 17:41 |
|
|
|
#1314 |
|
Raczkowanie
|
Polsat ale ty mi przypominasz moja koleżankę taki sam niewypażony język
pytanie: mogę podawać raz zwykłą kaszę manną a raz błyskawiczną czy jak zacznę to muszę trzymac się jednej ? i jak np daję słoiczek deserku to mogę dać 2 łyżeczki kaszki ? nie za dużo? |
|
|
|
#1315 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania Polsat
Dziekuje za odp. to dobrze bo ja myslałam ze nie mozna mieszac bo to przeciez na mleku..ale jesli pediatra tak rzekł to ok ![]() a ja jeszcze nie widzialam kaszek Hippa ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- No fakt! O kurcze!
|
|
#1316 |
|
Raczkowanie
|
Nie czepiać się Guzika!!!
![]() Guzik ma to co trzeba, tam gdzie trzeba Ja zapobiegliwa jestem i se Jaśka Superzabci zarezerwowałam na przyszłość, dla małej Illbanki.Mell - w sumie dziwne, że mi się Carolajna nie rzuciła w oczy w tym śnie A co do zdjęcia, to ja też nie mam skanera i zrobiłam zdjęcie zdjęcia To będę czekać, bo jestem bardzo ciekawa, jak wyglądała mała Mell
|
|
|
|
#1317 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 1. Mozna raz taka raz taka. 2. Pol lyzeczki (kaszy manny) ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() Sa i Julce tak smakuja, ze jej galy z orbit wychodza. I pieknie pachna mlekiem. Zupelnie inaczej niz nestle i bobov. Sa jeszcze kaszki humany i bebilonu. Edytowane przez ania4891 Czas edycji: 2009-11-06 o 17:50 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1318 |
|
Raczkowanie
|
Moje pytania są bardzo mądre![]() ale tej bobovity to się chyba więcej daje ? |
|
|
|
#1319 | |
|
Zadomowienie
|
I Guzik nie ma zadnej szparki![]() Cytat:
![]() Wlasnie siedze z farba na glowie, mam nadziej, ze maly sie nie obudzi i zdaze zmyc bo cos sie zrobil wieczorami marudny ![]() A Tz po powrocie wrocil jakby nigdy nic...w sumie to ja bylam wsciekla a nie on...chyba zaczyna mi sie napiecie przed @ bo zarta sie zrobilam i zla |
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Ta, jasne Zaraz Chajzer z Momentu prawdy to rozstrzygnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

nic więcej ją nie interesuje. Rozumiesz:

za głupie gadanie!

Przeczytalam , ale wybaczcie nie odpisze wszystkim
jak dzieciaki beda juz chodzic to ino tylko czekac na zderzenia i zdarzenia

). I więcej nie pamiętam…
A potem był przeskok do następnego snu – brałam udział w biegu maratońskim
)
– muszę sobie to gdzieś zapisać i pokażę menszowi (może kiedyś zrobi)
ale wiem o jakiego Robina Hooda chodzi.
A cycuszki - pierwsza klasa
Powiedział, że się postara, ale wiadomo z tęsknoty ludzie różne głupstwa robią...

Ja zapobiegliwa jestem i se Jaśka Superzabci zarezerwowałam na przyszłość, dla małej Illbanki.