CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-06, 14:20   #1261
superzabula
Zadomowienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. III

Pakusia Ja tez bym to skonsultowala z lekarzem. Z reguly male czlowieczki sa mocne, ale lepiej dmuchac na zimne. I wcale nie jestes zla mama, jestes kochana mama, zla by sie nawet nie przejela

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 14:20   #1262
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny... wlasnie kuba wstal i siedzi u mnie na kolanach... obudzil sie normalnie po 30 min snu... nie moglam go nie polozyc spac bo nie spal od 9 i byl juz spiacy, dlatego caly ten wypadek.... jak narazie chyba normalnie sie zachowuje... usmiechnal sie jak zawsze gdy wstaje i mnie widzi a teraz gada do monitora .... mam nadzieje ze bedzie dobrze
Oczywiście,że będzie dobrze.Ucałuj Kubusia ode mnie

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 14:21   #1263
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
RTA ZALECEŃ SŁUŻĄCA DO OCENY STANU NEUROLOGICZNEGO PO URAZIE GŁOWY

Twoje dziecko doznało niewielkiego urazu głowy. Obserwacja w szpitalu nie jest konieczna, jednak należy przedsięwziąć następujące środki bezpieczeństwa:
  • dziecko może spać
  • dziecko powinno wiedzieć jak się nazywa i gdzie się znajduje
Zgłoś się natychmiast do szpitala, jeśli w ciągu kilku następnych dni zauważysz jeden z następujących objawów:
  • silny ból głowy nieustępujący po podaniu środka przeciwbólowego
  • wymioty więcej niż 2-3 razy dziennie
  • zaburzenia świadomości, zmiany osobowości lub niepokój
  • nasilające się osłabienie lub senność
  • utrata przytomności lub drgawki
  • nieprzemijające rozdrażnienie
  • zaburzenia równowagi lub trudności w wykonywaniu ruchów dowolnych lub zaburzenia koordynacji
  • wyciek przezroczystej lub krwistej wydzieliny z nosa
Uraz głowy może być przyczyną bólu głowy, osłabienia, zawrotów głowy, nudności, które utrzymują się do 7 dni lub nawet dłużej po urazie. Objawy te ustąpią szybciej, jeśli dziecko będzie leżało w łóżku i otrzyma łagodne środki przeciwbólowe. Jeżeli którykolwiek z wymienionych powyżej objawów utrzymuje się dłużej niż tydzień Twoje dziecko może wymagać dalszej opieki medycznej. Proszę zadzwonić do szpitala lub lekarza pierwszego kontaktu jeśli mają Państwo jakiekolwiek obawy związane ze stanem dziecka po urazie głowy.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Magduchaha z tym spaniem to zabobon,dobrze,że dziecko śpi,bo uspakaja się i odstresowuje w tym czasie.

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-11-06 o 14:22
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 14:21   #1264
esti1984
Wtajemniczenie

ok wstawiłam jedno zdjęcie do albumu ale nie gołe wykasuje je wieczorem
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 14:21   #1265
Haruno
Zadomowienie

Pakuś http://www.emedica.pl/szczeg_choroby.php3?nr=136&typ=1

"Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse
Haruno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 14:22   #1266
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

laski byłam z ały u lekarza i ały waży tylko 7100 troszkę mało odrazu poszła z ni na badanie krwi wyniki na takie sobieja w jego wieku wazyla 7500 a bylam chuda.Lekarka mówiła że powinien ważyć ok 7600 wtedy by było idealnie.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 14:23   #1267
esti1984
Wtajemniczenie

pakusia uffff czekałam na takie wieści
Stary 2009-11-06, 14:23   #1268
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Haruno Pokaż wiadomość
no wlasnie mi tez po tym kremie zniknely
co do moich cycków to jeden jest jak pomarańcza a drugi jak mandarynka
Stary 2009-11-06, 14:25   #1269
pakusia86
Zakorzenienie

dzieki kochane jestescie... jak tz wstanie to pojedziemy do lekarxza dla pewnosci, ale on i tak nic nie powie nowego tylko zeby obserwowac...

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
pakusia i nikt tu nie stwierdzi że jesteś złą matką bo każdemu może się zdarzyć coś takiego....przestań tak myśleć dzieci w tym wieku są bardoz ruchliwe...
a to że mocno płakał to normalne bo dodatkowo bardzo się przestraszył....

mnie najbardziej w twoim opisie zaniepokoił odruch wymiotny ....
no wlasnie... nie wiem czy to byl odruch wymiotny czy taki na bekanie, nie bylo to glosne ani dlugie taki wlasnie jak bekniecie... tylko ze inaczej brzmialo wiec nie wiem

Cytat:
RTA ZALECEŃ SŁUŻĄCA DO OCENY STANU NEUROLOGICZNEGO PO URAZIE GŁOWY

Twoje dziecko doznało niewielkiego urazu głowy. Obserwacja w szpitalu nie jest konieczna, jednak należy przedsięwziąć następujące środki bezpieczeństwa:
  • dziecko może spać
  • dziecko powinno wiedzieć jak się nazywa i gdzie się znajduje
Zgłoś się natychmiast do szpitala, jeśli w ciągu kilku następnych dni zauważysz jeden z następujących objawów:
  • silny ból głowy nieustępujący po podaniu środka przeciwbólowego
  • wymioty więcej niż 2-3 razy dziennie
  • zaburzenia świadomości, zmiany osobowości lub niepokój
  • nasilające się osłabienie lub senność
  • utrata przytomności lub drgawki
  • nieprzemijające rozdrażnienie
  • zaburzenia równowagi lub trudności w wykonywaniu ruchów dowolnych lub zaburzenia koordynacji
  • wyciek przezroczystej lub krwistej wydzieliny z nosa
Uraz głowy może być przyczyną bólu głowy, osłabienia, zawrotów głowy, nudności, które utrzymują się do 7 dni lub nawet dłużej po urazie. Objawy te ustąpią szybciej, jeśli dziecko będzie leżało w łóżku i otrzyma łagodne środki przeciwbólowe. Jeżeli którykolwiek z wymienionych powyżej objawów utrzymuje się dłużej niż tydzień Twoje dziecko może wymagać dalszej opieki medycznej. Proszę zadzwonić do szpitala lub lekarza pierwszego kontaktu jeśli mają Państwo jakiekolwiek obawy związane ze stanem dziecka po urazie głowy.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Magduchaha z tym spaniem to zabobon,dobrze,że dziecko śpi,bo uspakaja się i odstresowuje w tym czasie.

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Pakusia Ja tez bym to skonsultowala z lekarzem. Z reguly male czlowieczki sa mocne, ale lepiej dmuchac na zimne. I wcale nie jestes zla mama, jestes kochana mama, zla by sie nawet nie przejela

Cytat:
Oczywiście,że będzie dobrze.Ucałuj Kubusia ode mnie

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
Pakusia

okej ide sie z nim pobawic... zobacze czy sie rusza jak zawsze wpadne pozniej dzieki

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 14:27   #1270
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
laski byłam z ały u lekarza i ały waży tylko 7100 troszkę mało odrazu poszła z ni na badanie krwi wyniki na takie sobieja w jego wieku wazyla 7500 a bylam chuda.Lekarka mówiła że powinien ważyć ok 7600 wtedy by było idealnie.
moja mała ma prawie 6mc i waży 7500 przy 69cm i nikt nie mów,że za mało

Esti jak stanik dobry to i niedoskonałości ukryje,bez pokaż

Milena marudzi,muszę uciekać.

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 14:30   #1271
superzabula
Zadomowienie

blondynka Jasko wazyl na szczepieniu 27 pazdziernika 7400 ( a jest starszy od Oliviera) i lekarz powiedzial, ze ladnie systematycznie przybiera, chyba lekarze maja rozne zdania na temat tego ile dziecko powinno wazyc w danym wieku. A co z wynikami????

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 14:30   #1272
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Wściekły się babole, tyle stron naskrobać, od początku tygodnia próbuję nadrobić i wciąż dopisują, każdego następnego dnia coraz więcej stron. Nie mogę wyjść z podziwu kiedy wy macie na to czas?

Nie odpiszę nikomu, bo mam jakieś 30 stron zaległości, nie wiem co się w wątku dzieje, w pracy od kilku dni mam sporo roboty i nie mam czasu żeby nadrobić zaległości wizażowe.

U nas chyba skok rozwojowy, Marcyś niegrzeczny jest od kilku dni, marudzi, płacze, nie chce siedzieć, strasznie się pręży do wstawania. Kiedy śpi potrafi się tak nagle rozryczeć jak syrena i ciężko go uspokoić. Oczy ma zamknięte jakby spał i nie lecą mu łzy, tylko tak strasznie ryczy. Dopiero cycuś pomaga. Czy któraś z was ma podobnie ze swoim dzieckiem?

U nas w dalszym ciągu jeden zębol, następnych nie widać. Marcel nauczył się nowego gestu, kręci głową o tak, robi to prawie cały czas i bardzo go to bawi.

Ja jestem straaasznie zmęczona, bardzo się cieszę, że dzisiaj piąteczek, może się choć trochę wyśpię w weekend. Po pracy normalnie padam, nic nie robię bo nie daję rady, bawię się z dzieckiem, daję pocycać i już jest
7- ma, więc kąpiel, spanie i tak w kółko. Boosze, jak ja zazdroszczę mamusiom, które mogą być cały czas ze swoimi maleństwami.

Oki, idę troszkę poczytać może ze dwie strony mi się uda, ale co z tego jak wy zaraz naprodukujecie tu kolejne 10.

Widziałyście wczorajsze rozmowy w toku? Były kobiety z potwornymi rozstępami po ciążach i wiszącą skórą na brzuchach, my narzekamy na kilka kg, a jakbym miała tak wyglądać, to masakra. Już nie będę narzekać na moją malutką oponkę na brzuchu i kilka cm więcej, bo cóż to jest w porównaniu do tego co wczoraj widziałam.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 14:30   #1273
iwciag
Wtajemniczenie

Pakusiu dawaj koniecznie znać co i jak a teraz obserwuj w końcu Ty Kubusia znasz najlepiej
Stary 2009-11-06, 14:32   #1274
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Cytat:

dzieki dziewczyny... wlasnie kuba wstal i siedzi u mnie na kolanach... obudzil sie normalnie po 30 min snu... nie moglam go nie polozyc spac bo nie spal od 9 i byl juz spiacy, dlatego caly ten wypadek.... jak narazie chyba normalnie sie zachowuje... usmiechnal sie jak zawsze gdy wstaje i mnie widzi a teraz gada do monitora .... mam nadzieje ze bedzie dobrze

Przepraszam, ale odpiszę tylko Pakusi, bo nie mam czasu, tylko podczytuję Was.

Kochana, jak dziewczyny pisały już, nie panikuj. Jesteś jedną z najwspanialszych mamuś jakie znałam, znam i poznałam. Zajmujesz się najlepiej jak potrafisz synkiem i to do tego samiusieńka całymi dniami plus domek i obok masz durnego teścia. Jesteś Kochaną mamą, bo się przejęłaś, uwierz mi, mało matek tak robi. My wizażowe to jakieś wybryki. Otóż mi Marcelek spadł 2 razy. Miał prześwietlenie czaszki i było git. Obserwuj smyka jak Ci wizażanki przykazały i o 17 bądź już u lekarza i powiedz co i jak. Niech wymaca główkę, obejrzy dokładnie, niech prześwietli Ci jak ma sprzęcior tam, jak nie, to wiesz, ja bym zajechała na pogotowie, tylko tam czeka Cię coś niemiłego, otóz bedą chcieli pewnie żebyś została z małym na noc na obserwacji... Aha i Twój lekarz powinien kazać Ci zgłosić się na kontrolę na następny dzień, zeby znów go obejrzeć, a w nocy to Ty sama powinnaś, ale lepiej zrobić z guzem prześwietlenie, ja tak myslę, z resztą to standardowe u takich maluchów... My nie zostaliśmy w szpitalu, bo nawet śladu Marcelek nie miał po uderzeniu i nic na prześwietleniu nie było, Ty zrobiłabyś jak byś uznała. Ja mozliwe ze bym na Twoim miejscu została, bo w razie czego wsio na miejscu, a jak ma guza, to nie wiem... To nei o to chodzi, ze ja Cię straszę, czy ze on musi coś tam mieć nie tak etraz, ale jakbym miała siedzieć całą noc przy jego łóżeczku i się stresować, czy ok, a jakby nagle coś nie tak, dajmy na to te wymioty, to w nocy nagle się zrywać i po erkę i do szpitala... nie wiem, czy bym tak chciała i zależy jak daleko masz do tego szpitala, ot co. No my w każdym razie nie mieliśmy powodów do zmartwień, a odmówić zostania zawsze mozesz.

Trzymaj się Kochana. Jestem bardzo dobrej myśli. To pierwszy guz na drodze jeszcze wiele nas czeka.
Vila1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 14:33   #1275
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

mój przez 2 miesiące przybrał 700gr lekarka kazała zrobic badanie krwi na miejscu miałam wyniki i ma średnie.Tzn hemoglobina 7,3 powinna byc ciut wyzsza.
mój ma 70cm.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2009-11-06 o 14:34
Stary 2009-11-06, 14:35   #1276
aljaka
szyciowa specjalistka :)

Cytat:
sorki ze tak bez czytania....

Kuba mi spadl z kanapy na ziemie, zachaczyl glowa najpierw o lawe i runal jak dlugi.... byl spacy wiec polozylam go jak zawsze, oblozylam podycha i wstalam zrobilam krok doslownie po cymel i runal nie wiem co robic wiem jestem straszna matka... nigdy sobie tego nie wybacze.... jezuuu co ja mam robic....

zaczal krzyczec i takie mial jak odruchy wymiotne ale nie zwymiotowal
ma wielkiego guza nad skronia.... bozeeee

uspokajaalam go 30 min
teraz zasnal. odddycha normalnie a ja nie wiem co dalej
siedze i rycze,,,, boze ja dzieci nie powinnam miec

jak mu sie cos stanie to sie zabije....
widzę ze ju ż lepiej, ale ja też zaniepokoiłabym sie tymi odruchami, ..z opisu to tak trochę dostał bidulek, lekarz zobaczy i będzie dobrze, patrz na sińce pod oczami...
nie jesteś złą matką , zła matka by się nie przejęła, .... moja droga a Ciebie bolało razem z nim....
Ala tez mi spadła, Piotrek mi huknął o ścianę......tez byłam przerażona.......będzie dobrze

Cytat:
kurcze, ale co to znaczy, takie sobie

ursull
powinnaś być tu zatrudniona na streszczaczkę, dobre, podobało mnie się

Pietruli jak nic zęby idą

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja
aljaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 14:42   #1277
esti1984
Wtajemniczenie

ursul nie zwalaj teraz na stanik nie wiem czy stanik dobry bo jeszcze sprzed ciąży no i nie push up ale więcej nie pokaże bo się wstydam zresztą tz by mi nie wybaczył
Stary 2009-11-06, 14:45   #1278
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

aljak tzn że w normie ale niższej powinien mieć lepsze.Jest troszke blady.
pobierali mu krew z palca a on nie płakał heh.Szczepionki się skończyły 5w1 w pon będą.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2009-11-06 o 14:46
Stary 2009-11-06, 14:52   #1279
aljaka

Cytat:
aljak tzn że w normie ale niższej powinien mieć lepsze.Jest troszke blady.
a jak on je?

powiem tak, moja Ala to szkielet, nie panikuję i ogólnie nic nie robię, ale ma już 3,5roku. Przy takim malcu zastanawiałoby mnie to, przecież one na razie gromadzą tłuszczyk....zacznie się raczkowanie to polecą.
Nie chcę cie martwić, ani nic (poza tym tylko na przypuszczeniach jadę) ja miałam taki test
-robi kupę ? ile?
-jest radosny ?
-ile spi?
i czy ma podkrążone oczy
-blady mówisz....

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 14:57   #1280
Haruno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Wściekły się babole, tyle stron naskrobać, od początku tygodnia próbuję nadrobić i wciąż dopisują, każdego następnego dnia coraz więcej stron. Nie mogę wyjść z podziwu kiedy wy macie na to czas?

Nie odpiszę nikomu, bo mam jakieś 30 stron zaległości, nie wiem co się w wątku dzieje, w pracy od kilku dni mam sporo roboty i nie mam czasu żeby nadrobić zaległości wizażowe.

U nas chyba skok rozwojowy, Marcyś niegrzeczny jest od kilku dni, marudzi, płacze, nie chce siedzieć, strasznie się pręży do wstawania. Kiedy śpi potrafi się tak nagle rozryczeć jak syrena i ciężko go uspokoić. Oczy ma zamknięte jakby spał i nie lecą mu łzy, tylko tak strasznie ryczy. Dopiero cycuś pomaga. Czy któraś z was ma podobnie ze swoim dzieckiem?

U nas w dalszym ciągu jeden zębol, następnych nie widać. Marcel nauczył się nowego gestu, kręci głową o tak, robi to prawie cały czas i bardzo go to bawi.

Ja jestem straaasznie zmęczona, bardzo się cieszę, że dzisiaj piąteczek, może się choć trochę wyśpię w weekend. Po pracy normalnie padam, nic nie robię bo nie daję rady, bawię się z dzieckiem, daję pocycać i już jest
7- ma, więc kąpiel, spanie i tak w kółko. Boosze, jak ja zazdroszczę mamusiom, które mogą być cały czas ze swoimi maleństwami.

Oki, idę troszkę poczytać może ze dwie strony mi się uda, ale co z tego jak wy zaraz naprodukujecie tu kolejne 10.

Widziałyście wczorajsze rozmowy w toku? Były kobiety z potwornymi rozstępami po ciążach i wiszącą skórą na brzuchach, my narzekamy na kilka kg, a jakbym miała tak wyglądać, to masakra. Już nie będę narzekać na moją malutką oponkę na brzuchu i kilka cm więcej, bo cóż to jest w porównaniu do tego co wczoraj widziałam.
ja mysle, ze do malucha zaczyna docierac, ze mama i ono to dwie rozne osoby (do tej pory myslal ze tworzy jednosc z mama) i stad te wybuchy placzu ktos tu o tym pisal cos o separacji od 22 tyg zycia dziecka chyba iwciaq

"Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse
Stary 2009-11-06, 15:03   #1281
iwciag
Wtajemniczenie

Haruno mam bardzo dużą asymetrię
Stary 2009-11-06, 15:05   #1282
Haruno
Zadomowienie

Cytat:
Haruno mam bardzo dużą asymetrię
ja lekka, ale moja kumpela ma straszna i ona idzie na taki zabieg, w ta mniejsza piersc chce wstrzyknac sobie jakis plyn zeby wyrownac

Stary 2009-11-06, 15:09   #1283
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Haruno Pokaż wiadomość
ja lekka, ale moja kumpela ma straszna i ona idzie na taki zabieg, w ta mniejsza piersc chce wstrzyknac sobie jakis plyn zeby wyrownac
no na pewno są jakieś metody by je wyrównać, ale ja póki co muszę się z moimi zakolegować
Stary 2009-11-06, 15:12   #1284
Haruno
Zadomowienie

Cytat:
no na pewno są jakieś metody by je wyrównać, ale ja póki co muszę się z moimi zakolegować
no pewnie, ja tam swoje lubie tylko troche ciezko stanik dobrac

Stary 2009-11-06, 15:15   #1285
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

alijak lekarka mówi że blady mi się wydaje normalny, worki pod oczami ma bo ja i moja mama też je mamy.W pon pójde z nim do lekarza na szczepienie to pogadam dzisiaj kupilam mu soki marchewkowe, obiadki z marchewka. Ja po porodzie miałam anemię więc wiem co trzeba jeść
Stary 2009-11-06, 15:24   #1286
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Pakusia, to straszne, ale na pewno wszystko z Kubą dobrze, nie panikuj, ale ja też bym w takim przypadku udała się do lekarza, niech obejrzy małego. Trzymaj się.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 15:36   #1287
aljaka

Cytat:
alijak lekarka mówi że blady mi się wydaje normalny, worki pod oczami ma bo ja i moja mama też je mamy.W pon pójde z nim do lekarza na szczepienie to pogadam dzisiaj kupilam mu soki marchewkowe, obiadki z marchewka. Ja po porodzie miałam anemię więc wiem co trzeba jeść
ojej biedna Ty, to ładuj marchewki
i .... jak to moja mama mówi dodaj masło (oczywiście nabijam się) przemycaj tłuszcz gdzie sie da (mam tak non stop)

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja

Edytowane przez aljaka
Czas edycji: 2009-11-06 o 15:38
Stary 2009-11-06, 15:40   #1288
Vila1987
Zadomowienie

GG do Vila1987

Wiecie co? Dla mnie życie by się skończyło: http://www.papilot.pl/article/5270/S...-wypadku-.html

Vila1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 15:45   #1289
ania4891
Zadomowienie

Wiatr przyniosl nowine, ze Pakusi Kubek mial wypadek
Pakusiu, wszystko bedzie dobrze, nie martw sie Moja Julka jakis miesiac temu wypadla mi z wozka, to bylo straszne, ale nic jej nie jest Kubkowi tez nic nie bedzie!

Kochane moje mile. Przynosze Wam linka z fajna strona. Kiedys z przyjacielem na studiach na niej sie bawilismy i dzis mi o niej przypomnial

http://www.uptoten.com/kids/uptoten-home.html

Puszczam Julkowi piosenki --> Boowa & Kwala --> 34 songs.

Ja uwielbiam te -->
http://www.boowakwala.com/kids/boowa...pbeepsong.html
Stary 2009-11-06, 15:47   #1290
Carolajna24
Zakorzenienie

http://allegro.pl/item801211262_litt...zny_ocean.html
włąśnie zakupiłam

aljaka jak marchewka to z tłuszczem bo wit rozpuszczalne są własnie w tłuszczu

vila szok
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości