|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. III
Pakusia Ja tez bym to skonsultowala z lekarzem. Z reguly male czlowieczki sa mocne, ale lepiej dmuchac na zimne. I wcale nie jestes zla mama, jestes kochana mama, zla by sie nawet nie przejela
|
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-06 o 14:22 |
|
|
|
|
#1264 |
|
Wtajemniczenie
|
ok wstawiłam jedno zdjęcie do albumu ale nie gołe
wykasuje je wieczorem |
|
|
|
#1265 |
|
Zadomowienie
|
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
laski byłam z ały u lekarza i ały waży tylko 7100
troszkę mało odrazu poszła z ni na badanie krwi wyniki na takie sobie ja w jego wieku wazyla 7500 a bylam chuda.Lekarka mówiła że powinien ważyć ok 7600 wtedy by było idealnie.
|
|
|
|
#1267 |
|
Wtajemniczenie
|
pakusia uffff czekałam na takie wieści
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1268 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1269 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzieki kochane jestescie... jak tz wstanie to pojedziemy do lekarxza dla pewnosci, ale on i tak nic nie powie nowego tylko zeby obserwowac...
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() okej ide sie z nim pobawic... zobacze czy sie rusza jak zawsze wpadne pozniej dzieki
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Esti jak stanik dobry to i niedoskonałości ukryje,bez pokaż ![]() Milena marudzi,muszę uciekać. |
|
|
|
|
#1271 |
|
Zadomowienie
|
blondynka Jasko wazyl na szczepieniu 27 pazdziernika 7400 ( a jest starszy od Oliviera) i lekarz powiedzial, ze ladnie systematycznie przybiera, chyba lekarze maja rozne zdania na temat tego ile dziecko powinno wazyc w danym wieku. A co z wynikami????
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1272 |
|
Rozeznanie
|
Wściekły się babole, tyle stron naskrobać, od początku tygodnia próbuję nadrobić i wciąż dopisują, każdego następnego dnia coraz więcej stron
Nie odpiszę nikomu, bo mam jakieś 30 stron zaległości, nie wiem co się w wątku dzieje, w pracy od kilku dni mam sporo roboty i nie mam czasu żeby nadrobić zaległości wizażowe U nas chyba skok rozwojowy, Marcyś niegrzeczny jest od kilku dni, marudzi, płacze, nie chce siedzieć, strasznie się pręży do wstawania. Kiedy śpi potrafi się tak nagle rozryczeć jak syrena i ciężko go uspokoić. Oczy ma zamknięte jakby spał i nie lecą mu łzy, tylko tak strasznie ryczy. Dopiero cycuś pomaga. Czy któraś z was ma podobnie ze swoim dzieckiem? U nas w dalszym ciągu jeden zębol, następnych nie widać. Marcel nauczył się nowego gestu, kręci głową o tak Ja jestem straaasznie zmęczona, bardzo się cieszę, że dzisiaj piąteczek, może się choć trochę wyśpię w weekend. Po pracy normalnie padam, nic nie robię bo nie daję rady, bawię się z dzieckiem, daję pocycać i już jest 7- ma, więc kąpiel, spanie i tak w kółko. Boosze, jak ja zazdroszczę mamusiom, które mogą być cały czas ze swoimi maleństwami. Oki, idę troszkę poczytać może ze dwie strony mi się uda , ale co z tego jak wy zaraz naprodukujecie tu kolejne 10 .Widziałyście wczorajsze rozmowy w toku? Były kobiety z potwornymi rozstępami po ciążach i wiszącą skórą na brzuchach, my narzekamy na kilka kg, a jakbym miała tak wyglądać, to masakra. Już nie będę narzekać na moją malutką oponkę na brzuchu i kilka cm więcej, bo cóż to jest w porównaniu do tego co wczoraj widziałam. |
|
|
|
#1273 |
|
Wtajemniczenie
|
Pakusiu dawaj koniecznie znać co i jak a teraz obserwuj w końcu Ty Kubusia znasz najlepiej
|
|
|
|
#1274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przepraszam, ale odpiszę tylko Pakusi, bo nie mam czasu, tylko podczytuję Was. ![]() Kochana, jak dziewczyny pisały już, nie panikuj. Jesteś jedną z najwspanialszych mamuś jakie znałam, znam i poznałam. Zajmujesz się najlepiej jak potrafisz synkiem i to do tego samiusieńka całymi dniami plus domek i obok masz durnego teścia. Jesteś Kochaną mamą, bo się przejęłaś, uwierz mi, mało matek tak robi. My wizażowe to jakieś wybryki. Otóż mi Marcelek spadł 2 razy. Miał prześwietlenie czaszki i było git. Obserwuj smyka jak Ci wizażanki przykazały i o 17 bądź już u lekarza i powiedz co i jak. Niech wymaca główkę, obejrzy dokładnie, niech prześwietli Ci jak ma sprzęcior tam, jak nie, to wiesz, ja bym zajechała na pogotowie, tylko tam czeka Cię coś niemiłego, otóz bedą chcieli pewnie żebyś została z małym na noc na obserwacji... Aha i Twój lekarz powinien kazać Ci zgłosić się na kontrolę na następny dzień, zeby znów go obejrzeć, a w nocy to Ty sama powinnaś, ale lepiej zrobić z guzem prześwietlenie, ja tak myslę, z resztą to standardowe u takich maluchów... My nie zostaliśmy w szpitalu, bo nawet śladu Marcelek nie miał po uderzeniu i nic na prześwietleniu nie było, Ty zrobiłabyś jak byś uznała. Ja mozliwe ze bym na Twoim miejscu została, bo w razie czego wsio na miejscu, a jak ma guza, to nie wiem... To nei o to chodzi, ze ja Cię straszę, czy ze on musi coś tam mieć nie tak etraz, ale jakbym miała siedzieć całą noc przy jego łóżeczku i się stresować, czy ok, a jakby nagle coś nie tak, dajmy na to te wymioty, to w nocy nagle się zrywać i po erkę i do szpitala... nie wiem, czy bym tak chciała i zależy jak daleko masz do tego szpitala, ot co. No my w każdym razie nie mieliśmy powodów do zmartwień, a odmówić zostania zawsze mozesz.Trzymaj się Kochana. Jestem bardzo dobrej myśli. To pierwszy guz na drodze jeszcze wiele nas czeka.
|
|
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
mój przez 2 miesiące przybrał 700gr
lekarka kazała zrobic badanie krwi na miejscu miałam wyniki i ma średnie.Tzn hemoglobina 7,3 powinna byc ciut wyzsza.mój ma 70cm. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2009-11-06 o 14:34 |
|
|
|
#1276 | ||
|
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
nie jesteś złą matką , zła matka by się nie przejęła, .... moja droga Ala tez mi spadła, Piotrek mi huknął o ścianę......tez byłam przerażona.......będzie dobrze Cytat:
ursull powinnaś być tu zatrudniona na streszczaczkę ![]() Pietruli jak nic zęby idą |
||
|
|
|
#1277 |
|
Wtajemniczenie
|
ursul nie zwalaj teraz na stanik
|
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
aljak tzn że w normie ale niższej powinien mieć lepsze.Jest troszke blady.
![]() pobierali mu krew z palca a on nie płakał heh.Szczepionki się skończyły 5w1 w pon będą. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2009-11-06 o 14:46 |
|
|
|
#1279 | |
|
|
Cytat:
powiem tak, moja Ala to szkielet, nie panikuję i ogólnie nic nie robię, ale ma już 3,5roku. Przy takim malcu zastanawiałoby mnie to, przecież one na razie gromadzą tłuszczyk....zacznie się raczkowanie to polecą. Nie chcę cie martwić, ani nic (poza tym tylko na przypuszczeniach jadę) ja miałam taki test -robi kupę ? ile? -jest radosny ? -ile spi? i czy ma podkrążone oczy -blady mówisz.... |
|
|
|
|
#1280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
|
|
|
#1281 |
|
Wtajemniczenie
|
Haruno mam bardzo dużą asymetrię
|
|
|
|
#1282 |
|
Zadomowienie
|
ja lekka, ale moja kumpela ma straszna i ona idzie na taki zabieg, w ta mniejsza piersc chce wstrzyknac sobie jakis plyn
zeby wyrownac
|
|
|
#1283 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
alijak lekarka mówi że blady mi się wydaje normalny, worki pod oczami ma bo ja i moja mama też je mamy.W pon pójde z nim do lekarza na szczepienie to pogadam
dzisiaj kupilam mu soki marchewkowe, obiadki z marchewka. Ja po porodzie miałam anemię więc wiem co trzeba jeść
|
|
|
|
#1286 |
|
Rozeznanie
|
Pakusia, to straszne, ale na pewno wszystko z Kubą dobrze, nie panikuj, ale ja też bym w takim przypadku udała się do lekarza, niech obejrzy małego. Trzymaj się
|
|
|
|
#1287 | |
|
|
Cytat:
i .... jak to moja mama mówi dodaj masło (oczywiście nabijam się ) przemycaj tłuszcz gdzie sie da (mam tak non stop )
Edytowane przez aljaka Czas edycji: 2009-11-06 o 15:38 |
|
|
|
|
#1288 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co? Dla mnie życie by się skończyło: http://www.papilot.pl/article/5270/S...-wypadku-.html
|
|
|
|
#1289 |
|
Zadomowienie
|
Wiatr przyniosl nowine, ze Pakusi Kubek mial wypadek
Pakusiu, wszystko bedzie dobrze, nie martw sie Kubkowi tez nic nie bedzie!Kochane moje mile. Przynosze Wam linka z fajna strona. Kiedys z przyjacielem na studiach na niej sie bawilismy i dzis mi o niej przypomnial ![]() http://www.uptoten.com/kids/uptoten-home.html Puszczam Julkowi piosenki --> Boowa & Kwala --> 34 songs.Ja uwielbiam te --> http://www.boowakwala.com/kids/boowa...pbeepsong.html
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/item801211262_litt...zny_ocean.html
włąśnie zakupiłam ![]() aljaka jak marchewka to z tłuszczem bo wit rozpuszczalne są własnie w tłuszczu ![]() vila szok
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

wykasuje je wieczorem

troszkę mało odrazu poszła z ni na badanie krwi wyniki na takie sobie

Otóż mi Marcelek spadł 2 razy. Miał prześwietlenie czaszki i było git. Obserwuj smyka jak Ci wizażanki przykazały i o 17 bądź już u lekarza i powiedz co i jak. Niech wymaca główkę, obejrzy dokładnie, niech prześwietli Ci jak ma sprzęcior tam, jak nie, to wiesz, ja bym zajechała na pogotowie, tylko tam czeka Cię coś niemiłego, otóz bedą chcieli pewnie żebyś została z małym na noc na obserwacji...
lekarka kazała zrobic badanie krwi na miejscu miałam wyniki i ma średnie.Tzn hemoglobina 7,3 powinna byc ciut wyzsza.
, zła matka by się nie przejęła, .... moja droga