|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. III
Cytat:
poranek wieczorek wieczorek poranek ![]()
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
esti1984
iwcia dens ursull ale sie nacalowalam Ursull ja mam do Ciebie pytanie odnosnie diety - co zaliczasz do produktow skrobiowych ? (3etap) W tej chwili do Ciebie nie dolacze bo jestem w trakcie diety, ale jak skoncze jedna, to zaczne druga Bo ta "Twoja" bardzo mi sie spodobala |
|
|
|
#1473 |
|
Wtajemniczenie
|
nie no .... dzieciaczki na naszym wątku są bombowe
anulka ile ważą Twoje dziewczynki i ile mierzą? bo takie drobinki się wydają Aguśka Filip ślicznie pozuje Cinka a Ninka jaka akrobatka ![]() wszystkie dzieci cud...miód i orzeszki ehhh nudzę się .....ale też spać mi się chce. A Tż ogląda horror a ja mam mieszkanko wysprzątane i co robić? a jak bym się wzięła za odpisywanie to do rana bym nie skończyła
|
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
![]() wcale nie chcesz, zaufaj mi ja sama ledwo znosze ten widok Nawet jak tu jestem - wydawaloby sie ze na biezaco, to i tak za Wami nie nadazam
|
|
|
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
usunęłam juz te zdjecia, bo mi głupoty wmawiacie, a nie zauwazyłyscie ze Maluchy na tych zdjeciach patrzyły w górę i miały szyje wydłuzone? ech wy niemoty!
esti wazą po 7kg a mierzą około 70cm.
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wpadnij do mnie, mam co sprzatac.... o oknach do mycia nie wspomne... |
|
|
|
|
#1477 |
|
Zadomowienie
|
juz wam nic nie pokaże...Carola to przez Ciebie
|
#1478 |
|
Wtajemniczenie
|
ursul a Twoja Milenka na starszą wygląda...może przez te włoski takie równe? ale śliczności
anulka a o to żeby dziecko po upadku nie spało to nie nasz wymysł tak zalecają lekarze żeby obserwować dziecko bo w czasie 2-3 h mogą wystąpić objawy świadczące np. o wstrząsie mózgu. I to żeby dziecko nie spało wiadomo że dotyczy starszych dzieci i jak się da to młodszych teżnoooooo ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Eve nie ma problemu... lecę anulka ale co się stało? dlaczego wytłumacz![]() a to ładnie ważą i mierzą ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- idę spać |
|
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsza
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lecisz spac ??? ![]() Iwcia wnioskuje, ze to Ty dzienks ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Nie zgadzam sie u mnie jest dopiero 23, wiec nie przyjmuje Twojego zgloszenia ![]() Tez ide spac bo zaraz z glodu umre, to wole byc w lozku niz mam spasc z krzesla
|
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Odnosnie obserwacji dziecka ktore np uderzylo sie w glowke...
chodzi o to przede wszystkim, zeby obserwowac je pod katem swiadomosci. Czyli czy ma z nami kontakt (mlodsze dziecko), w przypadku starszego, czy odpowiada na zadawane pytania, czy orientuje sie gdzie jest, jak ma na imie, itd...Obserwujemy rowniez wydolnosc oddechowa. Bo w przypadku krwotoku srodmozgowego, czy krwiaka dziecko moze "zatrzymac sie " oddechowo. I obserwuje sie czy nie jest nadmiernie senne lub czy nie jest nadmiernie pobudzone. No i trzeba patrzec czy dziecko nie wymiotuje, nie ma drgawek a starsze czy nie skarzy sie na silny bol glowy. Powyzsze objawy moglyby swiadczyc np o krwiaku srodmozgowym, krwotoku podpajeczynowkowym czy wstrzasnieniu mozgu. To Wam mowi pielegniarka neurochirurgiczna i sluchac sie a jak nie to
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-11-07 o 00:14 |
|
|
|
#1482 | |||
|
Zakorzenienie
|
Anulka bardzo,ale to bardzo przepraszam,że pomylilam cię z Caro,ależ to musiało być dla ciebie traumatyczne przeżyci
![]() Cytat:
Do 6-go roku życia mieszkałam w Kątach Wr.,ale urodziłam się we Wrocku Także miastowa jestem,a słoma z butówCytat:
![]() Cytat:
Wzrost i wagę ma normalną,może to faktycznie te włoski i te "dorosłe" miny---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Aguśka zdjęcia super,śliczna jesteś i masz bardzo fajne oczy,ale czemy zdjęcia z tobą są zawsze czarno-białe lub w sepii? Ja się będę słuchać,bo ty fach masz w ręku i nie tylko |
|||
|
|
|
#1483 |
|
Wtajemniczenie
|
cze, my już od6na nogach a o7nasz tata wyjechał do pracy, cały weekend go nie będzie zjawi się w domu kolo wtorku, zła jestem jak osa
będziemy sami weekendować, ale pójdziemy w nagrodę na zakupy i może coś sobie zafundujemy![]() Tż zdołowany myśli nad zmianą pracy, ma chłopina problem, a nie mamy nawet czasu by pogadać. Iwo dziś w nocy jakiś niespokojny, niby spał ale co chwile marudził przez sen, ruszał się. Przeczytałam coście naskrobały i pooglądałam Wasze dzieciaczki i ciuszki i powiem, że ja lubię Puchatka
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-07 o 07:55 |
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, u nas nocka dobrze... standardowe pobudki, nic sie nie dzialo. teraz moj maly kasiaze wstal i wojuje jak zawsze !
jestem dobrej mysli.... lece poczytac co naskrobalyscie, bo wczoraj nie dalam rady sie skupicno cosik poczytalam, ale tyle tego jest ze nie odpisze wam przepraszamna poczatku STO LAT DLA OLUSIA z okazji polroczku i dla was wszystkich wielkie calusy za wsparce i rady dziekuje ze mnie nie zbiczowalyscie za ten wypadek... bo jakby nie bylo to moja wina i nie moge sie z tym pogodzic... tz;owi powiedzialam to powiedzial ze krzywde synkowi robie... ale wiem ze zazartowal... powiedzial zebym go obserwowala tylko sie nie zamartwiala bo przeciez kiedys musial byc ten pierwszy raz i teraz bedzie sie bardziej uwazac... ide do Kuby bo chyba kupcie zrobil i krzyczy cos do mnie ![]()
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2009-11-07 o 08:26 |
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I żeby nie było, że kogoś krytykuję i mnie zaraz "zje", to mam dla Niny ubrania również z Puchatkiem ale wolę te inne stonowane, nie takie pstrokate. Nie zamierzam też więcej kupować takich pstrokaczy... Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-11-07 o 08:41 |
|
|
|
|
#1486 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Pakiusia dobrze ze z Kubusiem wszystko ok nie miej pretensji do siebie a raczej się przyzwyczajaj mój Wiktor miał 1,5roku jak złamał sobie o piaskownice na moich oczach nos w 3 miejscach a 10 listopada minie rok jak miał złamany obojczyk i nastawianą rączke pamiętacie pisałam na wizażu więc przy dzieciach a zawłaszcza chłopakach tak juz jest nie pisz że Kubuś będzie Ci to pamiętał co się stało on tylko wie że po czymś bardzo nieprzyjemnym to własnie jego mama go podniosła przytuliła głowa do góry Agusia to co pisałaś o tej grypie itd. to jakiś koszmar ja nic nie wiedziałam bo u mnie leca tylko bajki albo kanały sportowe ja ogladam tylko M jak miłość czasem na Wspólnej no i 39 i pół ale chyba przestane bo Patryczek mnie wkurzył ![]() strasznie mnie zmartwiło co napisałaś mój Tz powiedział ze przesadzam to ja na dół do rodziców pogadałam z tatą ale niestety nie pocieszył mnie mówił to co Ty i chodzi pewnie o kase jak pisała Illbana to straszne w jakich czasach będą żyły moje dzieci i znowu się okaże że ludzie ludziom zgotowali ten los ehhh... Ja wczoraj tak poszalałam z Tz ze ledwo sie ruszam za stara jestem na takie wygibasy 100 LAT DLA SOLENIZANTA
|
|
#1487 |
|
Wtajemniczenie
|
Pakusia na a nie mówiłyśmy
Dobrze, że na strachu się skończyło!Cinusiowa rozumiem i podobają mi się ciuszki Ninki, takie stonowane i ja tez czasem ubieram Iwo w takie typowo u nas chłopskie ciuszki, ale lubię również pstrokaciznę i nikt na pewno nie będzie nikogo zjadał za to, że ma własny gust i swoje zdaniesto lat dla dzisiejszego jubilata
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-07 o 08:54 |
|
|
|
#1488 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
,BUZIAKI dla OLUSIA!!! http://www.boowakwala.com/kids/boowa...pbeepsong.html![]() Dzisiaj mi się nie śniłyście Za to pół nocy szukałam książek w bibliotece i cyfry mi się śniły, dużo cyfr (no w sumie cyfry mają jakiś tam związek z wizażem ). Teraz jesteśmy u mojej mamy - pilnuję psa , więc w sumie jest nas: ja, Guzik i dwa kudłacze. I cały czas słuchamy tego kawałka ("The Beep Beep song"), który wczoraj Cyfrowa Ania zapodała Też się uzależnijcie : Cytat:
Nie sikamy pod drzewami Wolimy otwarte przestrzenie![]() Ad.2. Cytat:
Ja Cię widziałam, że się świecisz na dole i czekałam na epos![]() Pakusiu - cieszę się ,że u Was wszystko w porządku Anulka - nie widziałam M&M ![]() Caro - mam nadzieję, że dzisiaj Ci lepiej Cinusiowa - cudna Ninula ![]() Eve - a jednak brunetka Tak czułam Pokaż aktualne foty![]() Iwciag - przykro mi z powodu problemów Twojego TŻ-ta. Mam nadzieję, że wszystko ułoży się po Waszej myśli Berciu - może to i lepiej żyć w nieświadomości Im więcej czytam i oglądam, tym bardziej się dołuję. I następna stara - ja mam tyle samo lat, co Ty, więc uważaj na to, co mówisz
|
||
|
|
|
#1489 |
|
Zadomowienie
|
Illbana
ale fajna pioseneczka pokazałam ją Antosiowi i wyglądał tak takie oczka taki uśmiech cały się trząsł i rwał do monitorano dobra stara nie jestem ale sprawnosci brak chociaż ....
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
![]() dziewczyny ja chyba mam tzw grype żołądkową Jak wczoraj były ![]() tak dzisiaj wszysko wychodzi ![]() obym dzieci nie załatwiła
|
#1491 | |
|
Raczkowanie
|
Berciu -
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1492 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje, po naszej myśli Illbanko by było jak by szef odciążył mojego tżta i w końcu mógł by się zajmować tym czym powinien, bo on w tej chwili pracuje na co najmniej 2 etaty! i niekogo to nie interesuje, że małe dziecko w domu
ale cóż takie czasy..Carolajna tej jelitówki to chyba wirus jakiś, bo ciągle kogoś to gówno łapie |
|
|
|
#1493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wez Smecte szybko działa no tak oby dzieci to nie dopadło
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jest taka szansa, że szef wysłucha Twojego TŻ-ta? Kurka, faktycznie czasy do A ja teraz czytam i oglądam filmiki o tych microchipach, o których wczoraj pisała Agusia |
|
|
|
|
#1495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie bardzo często jesteśmy sami bo ma wyjazdówki, ale one niebawem się skończą przynajmniej na jakiś czas |
|
|
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Kubulek zasnal wiec mam troszke czasu... wkoncu sie uspokoilam po tej nocy i juz lepiej, chociaz ciagle mysle i go obserwuje... wiec mam nadzieje ze to tylko male uderzenie, guza moj tz nie zauwazyl
wiec chyba nie jest zle... tak ogladal glowke Kuby i pyta "a gdzie on sie uderzyl" ma lekko siniutkie i pomimo ze lysy to tz nie widzial wiec to chyba dobry znak ale Kuba sie boji strasznie... normalnie tak sie przyczepia, trzyma sie za ubranie ze szok... wczoraj jak go tulilam i uspokajalam to pierwszy raz tak porzadnie sie do mnie przytulil, tak mocno mnie trzymal i nie chcial puscic... musial sie potwornie wystraszyc, mysle ze chyba bardziej sie wystraszyl niz uderzyl.... ale koszlarow nie mial, ladnie spal a ja czuwalam czy oddycha... a dzis normalnie, wojuje ile wlezie a ja mysle co tu robic... za tydzien przyjezdza moja siostra !!! ![]() Cytat:
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko chciałam
![]() ![]() nie no, lepiej mi już trochę w nocy to była tragedia smecta poszłą z ![]() ![]() dzieci już sprzedane a ja w piżamce w łóżku i nie zamierzam wychodzić dzisiaj z niego
|
#1498 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
taaa jestem nową Matką Boską
![]() albo wiatropylna tż zabrał dzieciaki, jutro je przywiezie bo nie chciałabym zeby oboje ![]()
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam doła że przez małego.Trzymajcie kciuki aby w pon okazało sie ze jest ok i tylko wit mi zapisze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

u mnie jest dopiero 23, wiec nie przyjmuje Twojego zgloszenia 

będziemy sami weekendować, ale pójdziemy w nagrodę na zakupy i może coś sobie zafundujemy
dziekuje ze mnie nie zbiczowalyscie za ten wypadek... bo jakby nie bylo to moja wina i nie moge sie z tym pogodzic... tz;owi powiedzialam to powiedzial ze krzywde synkowi robie... ale wiem ze zazartowal... powiedzial zebym go obserwowala tylko sie nie zamartwiala bo przeciez kiedys musial byc ten pierwszy raz i teraz bedzie sie bardziej uwazac...
to co pisałaś o tej grypie itd. to jakiś koszmar ja nic nie wiedziałam bo u mnie leca tylko bajki albo kanały sportowe
SYNEK
Za to pół nocy szukałam książek w bibliotece i cyfry mi się śniły, dużo cyfr
(no w sumie cyfry mają jakiś tam związek z wizażem
chociaż ....
A jest taka szansa, że szef wysłucha Twojego TŻ-ta? Kurka, faktycznie czasy do