|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
dziewzyny zrobilam test i negatywny ufff
hehebardzo sie ciesze bo juz sama sobie wkrecilam:P ja okresu jeszcze nie mialam ))ja paracetamol trzymam pod biurkiem hehe Agusia to twoj Filipek spi tak samo jak i moj gagatek dziekuje za mile slowa![]() malutka no i dobrze ze ma tluszczyk tak byc powinno hihi;*
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Cytat:
myslalam ze umre jak weszlam.... odrazu pomyslalam ze stracil oddech a ja nie slyszalam.... pol nocy przeryczalam na lozku na cale szczescie tylko twardo zasnal... ![]() a teraz cwaniaczek oglada tv siedzi w pieknym lezaczku od cioci Heksi i oglada bajki....ale mam z nim nie lada problem... robi strasznie wodniste kupy i nie wiem czemu.... biegunka to nie jest napewno, kupcia jest zolciutka, ale strasznie brzydko pachnie, tak slodkawo i jest strasznie wodnista .... juz 2 dzien... wiec zastosowalismy dietke obecnie jestesmy na kleiku ryzowym i az sie zdziwilam... zrobilam Kubie rano 200ml kleiku, chcialam zobaczyc ile zje ... jak szybko go zapcha... a on zjadl wszystko i jeszcze chcial jesc ![]() ![]() zobaczymy czy to cos pomoze, mama i tesc mowia ze tak... tesc mnie uspokoil troszke bo ogladnal kupsztala i mowi ze kleik zalatwi sprawe... ale min 3 dni gotowania ![]() wczoraj robilam kleik 3h stalam i mieszalam i nie chcial sie dobrze rozgotowac a jak sie rozgotowal to sie grudki porobily
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W spodnie już się mieszczę, Więc różnica spora Ja ćwiczę w chwili gdy tylko śpi. Teraz rano zrobiłam ramiona i wieczorem może wezmę się dupsko![]() My wczoraj byłyśmy na szczepieniu Bidula tak płakała przy wkłuciach Tak się przytuliła, szukała pomocy, całowałam, tuliłam, a tu drugi raz się wkłuli Dzisiaj dzwoniłam do pracy i też nie wesoło doła mam dzisiaj![]() Aguśka ja nacieram dziecko oliwką bambino i też ma suuuper skórkę. Żadnych krostek czy odparzeń. Kupiłam kremy Nivea, ale wolę oliwkę jednak. Też myślałam o zwykłej oliwie z oliwek, ale zostałam przy Bambino. Kiedyś od ulewania zrobiły jej się takie krostki na szyjce i na policzku, chociaż po każdym ulaniu przemywam buzie wodą, to popsikałam na płatek kosmetyczny... wodę termalną z Iwostinu i wszystko zeszło Bałam się, że to skaza białkowa lub jakaś alergia, ale ładnie zeszło po Iwostinie
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-08-06 o 12:33 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2104 | |||
|
Zakorzenienie
|
My już po próbie jabłkowo-jagodowej i wszystko jest zafajdane na fioletowo, bo moja córcia jak coś wcina i ma już w buzi, to lubi sobie to popychać paluszkami w kierunku gardła
Ale widać bardzo jej posmakowało Zresztą się nie dziwię, bo sama spróbowałam troszeczkę i całkiem niezłe ![]() Więc na razie wszystkie próby owocowo-soczkowe Blancia zdaje na 5 ![]() Po 20. sierpnia chce zacząć z obiadkami, a konkretnie ziemniaczek, potem z brokułkami itepe. Cytat:
A może jakimś kierowcą zostanie czy coś, skoro tak lubi jazdę samochodem![]() oczywiście będziemy trzymać kciuki za chrzciny Robicie w jakimś lokalu? Cytat:
Pierwszy dla dzieci karmionych sztucznie: http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...niemowlat.html Drugi dla dzieci karmionych piersią: http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...h-piersia.html Ja przez 3 miesiące karmiłam piersią, a po tym czasie przeszłyśmy z małą na sztuczne. Dlatego kierując się radami doświadczonych mam, zarówno z naszego wątku, jak i z wątku mamuś marcowo-kwietniowych, po skończonym 3 miesiącu (czyli rozpoczętym 4.) zaczęłam podawać małej po łyżeczce soczku dziennie. Pierwszy tydzień to był soczek jabłkowy, potem soczek marchwiowy, potem przez 2 dni dostawała mix tych soczków i dzisiaj podałam 1/3 deserka owocowego Mała reaguje świetnie na wszystkie nowości, nie ma żadnych problemów z brzuszkiem ani kupkami, więc nowe jedzonko jej pasuje ![]() Tak jak to napisała kiedyś jedna z doświadczonych mamuś na naszym wątku... należy przede wszystkim obserwować swoje dziecko, nie chodzi o kurczowe trzymanie się tych modeli żywienia, a właśnie o obserwacje swojego maluszka Moja mała to nie daje nam spokojnie zjeść żadnego posiłku, tak się ślini i wyciąga rączki i potem się skarży, że ona nie dostała tego co my ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie marzy Ci się mała , śliczna siostrzyczka dla Bryanka? ![]() A tak na poważnie... jak to jest robić test po takim czasie? Ja pamiętam jak rok temu czekałam na wynik, jakby to było wczoraj ehhh
Edytowane przez boszenka69 Czas edycji: 2009-08-06 o 13:20 |
|||
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny po jakim czasie od zjedzenia jakiegoś produkty pojawia się on w mleku?
Po jakim czasie od zjedzenia może nastąpić reakcja???![]() Właśnie przeczytałam post Boszenki: to wprowadzanie pokarmów stałych to dla mnie jakaś czarna magia. Muszę to przestudiować dokładnie. Ile łyżeczek soczku początkowo ma wypić?
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-08-06 o 13:24 Powód: dopisek |
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
BOSZENKO Tak jestem strasznie zawiedziona
od dzis zaczynam starania ..hehe ![]() ![]() tfuuu tffuuu ![]() ![]() kochana ja to ci powiem ze sie wystraszylam poniewaz przeczytalam wczoraj ze te moje tabletki dzialaja po miesiacu.. niewierzylam w to do konca poniewaz na ulotce pisalo ze po 1 tygodniu dopiero dzialaja.. ja na wszelki wypadek zabezpieczalam sie przez 2 tygodnie..ale sama sie juz balam ze moze jednak juz wczoraj mialam wizje siebie.. i z dwojka malych dzieci brak tzta..bo w pracy i bylam ''delikatnie'' przerazona hihiale naszczescie nie jestem i obym nie byla przez najblizsze 5 -6 lat ![]() szczerze mowiac to sie wogole nie balam robic testu bo jakos czulam ze nie jestemw ciazy wiec jak go zrobilam to sie patrzylam non stop i czulam duzy luz.. ![]() a rok temu? Balam sie jak cholera zajrzec hehehe oj nigdy nie zapomne tego ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Dziewczyny czy ktoras z wasx ma taki problem? i wie jak karmiac mozna przytyc? chce przytyc juz mam dosc poprosztu cieszylam sie ze mialam cialko popoodzie ale w miesiac po juz wygladalam chudo ![]() nic nie tyje waga stoi w miejscu .. a i jem juz smazony i cipsy i slodycze ale wiadomo nie moge zaduzo jesc takich rzeczy bo to niezdrowo dla malego wszystko maly z mlekiem wyciaga czy wogole uda mi sie przytyc?;(;( co tu jesc zeby tuczylo???
|
#2107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my tu się z dziewczynami staramy zrzucić co sie da a Klaudusia chce przytyć.. mam pomysł.. a tak serio to nie wiem jak Ci pomóc.. na pewno nie możesz sie obrzerać chemią i chipsami..![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Dziewczyny DZIEKUJE! za kciuki... sexik pierwsza klasa! było booosko troche ciasnawo, ale jestem baardzo zadowolona
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
eh.. ja na 16.30 mam szczepienie.. martwie sie bo niuniusia jest jakas niespokojna dzisiaj..
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
fionka dziekuje
ale to nie jest fajne dla mniemi sie podobaja kobiece ksztalty .. tzn kragle bioderka kragla pupa.. a ja taka nie jestem dlatego tez zle mi z tego powodu ...wcale nie fajnie tak.. szczerze mowiac zawsze mialam troched tego tyleczka a teraz po ciazy calkowicie mi wszystko zeszlo.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pakusia malutka wspolczuje wam ja to bym umarla chyba... gdyby Brayn tak mial.. kurde ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- MAMUSE MARCOWO KWIETNIOWE MAJA JUZ III czesc ... skad na to czas?
|
#2110 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podaję mu też BioGaia, ale nie pomaga niestety.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja kąpię zazwyczaj sama... Bo tż późno wraca.... A jak jest, to mi asystuje, ale się nie wtrąca tylko pomaga ... JA też nie narzekam na mojego tż, stara się pomóc. U nas problemem jest tylko to że mało kiedy jest w domu. Jak wychodzi rano to wraca wieczorem... Czasem zaglądnie między [pracą a treningiem... ![]() Cytat:
oj się napracowałam...Ja też marzę o całej przespanej nocy... pomarzyć można. Śliczne fotki ![]() Mam nadzieję że mu przejdzie, jak zaczniemy wprowadzać now produkty.... Zobaczymy... jaki kochany ![]() Ja korzystam z okazji że mały śpi. Dzisiaj nadrabiam zaległości pranio - prasowaniowe. Oj powiem Wam że się nazbierało strasznie dużo. Jeszcze pewnuie jutro będę musiała.... Moi rodzice wyjechali i prawi e cały miesiąc będę sama.... mam nadzieję że tż weźmie urlop bo ja kilkanaście godzina sama z dzieckiem to nie wiem czy wytrzymam... ![]() Powiedzcie mi, pierwsze szczepienie jest w 6 tyg, a kiedy następne? I jakie owoce surowe jecie? Ja jem już jabłka, babany i arbuza... co jszcze można? Bo ja nadal trzymam się diety dla karmiących, mimo że stopniowo wprowadzam noiwe rzeczy. Jednak z powodu najpierw - problemów z brzuszkiem, potem z pierdami a teraz kupkami jestem bardzo ostrożna. Wiecie co... brakuje mi jak mój synek był taki malutki... taki noworodek. Ja bym chyba chciała następne dziecko... Zmykam trochę ogarnąć chałpinkę póki mały śpi
|
||||
|
|
|
#2111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko właśnie walczy z czkawką i uważa chyba, że jest już na tyle samodzielna, że nie potrzebuje mojej pomocy. Kategorycznie odmawia picia, a czkawka męczy ją już od jakiś 15 minut. Mój mały uparciuszek
![]() Cytat:
Że siedzisz biedna i się dołujesz razem z Bryankiem, że nie będzie dzidziusia ![]() ![]() Ja tak jak Fionka oddałabym Ci chętnie moje zbędne kg. Hmmm a opychasz się słodyczami? Jesz na noc? Można też robić takie specjalne koktajle na przybór masy (mój brat kiedyś takie sobie robił jak chciał przytyć przed ćwiczeniami na siłowni) Cytat:
Ale widziałam, że Malutkiej lekarz kazał zacząć od pół łyżeczki ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez boszenka69 Czas edycji: 2009-08-06 o 14:50 |
|||
|
|
|
#2112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() p.s. ja juz kiedys pisalam ze oddam swoje kg nawet doplace jak chcesz Cytat:
nie wiem czemu tak dziwnie, ale skutkuje...
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Filipek mnie dzis zaskakuje
![]() Spi od rana budzi sie tylko na jedzonko, zachowuje sie jak noworodek ![]() Ale wcale mi z tego powodu nie jest zle Przynajmniej mam wiecej czasu na prace domowekuroikaze trzymam kciuki juz teraz ![]() poiglot uff dobrze ze test negatywny chociaz z drugiej strony smutno mi ![]() ![]() Seona o jej te dwa wklucia musialy byc straszne ![]() Czemu masz dola z powodu pracy? Nie wiem po jakim czasie od zjedzenia produktu pojawia sie on w mleku ale wiem ze po 6 godzinach od podania mleczka dziecku moze wystapic reakcja. Fionka ciesze sie ze seksik udany ![]() Małgosia to chyba hormony bo ja tez juz bym chciala nastepne dziecko boszenka oj ta Twoja corcia ma urozmaicona dietke
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Poiglot, no na szczęście nie każda noc jest taka, czasem łaskawca budzi się co 2 lub nawet 3 godziny
Już nie pamiętam jak to jest przespać noc ![]() Boszenka, No i oby rehabilitacja pomogła jak najszybciej ![]() Kuroikaze, Malutka, no to super że Dawid dobrze się czuł Echhh, tak bym czasem chciała żeby obcy na jego widok nie mówili jednak zawsze "jakie to maleństwo" ![]() Aguśka, noo Ty to chociaż trochę nocami pośpisz mnie to raczej nieprędko czeka ![]() Pakusia, Aleks nigdy nie miał bezdechu, nie wyobrażam sobie jak można pilnować dziecka przez 24 godziny na dobę Mam nadzieję że taka sytuacja już się jednak nie powtórzy Fionka, noo i super
|
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie wiem... mam nadzieje ze niedlugo zaniknie. szczerze mowiac juz chyba z 2 tygodnie jest spokoj
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
ja już nie mogę się doczekać wprowadzania nowych pokarmów.
Lekarka małego mówiła że na biegunkę mu dawać to picia UWAGA zwykła czarną herbatę z glukoza dałam małemu bardzo mu smakowało ale po wypiciu tak mocno ulał że wszystko pływało ![]() Nie wiem czy ta lekarka jest normalna kleik też ponoć dobry ale mały jest jeszcze zbyt młody aby go jeść![]() Muszę iść do lekarza bo jestem ciekawa ile mały już waży jak miał 6 tyg ważył 5280 teraz chyba 6kg przekroczył i jest strasznie długi ubranka na 68 nosi ale są min luźne. |
|
|
|
#2117 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, rany! jaka ja jestem zakręcona. Nie wiedziałam, że biorąc te tabletki Azalia nie dostaje się w ogóle okresu i czekam na okres jak głupia
w dodatku mam bóle okresowe i PMS więc nie wiem co jest grane?!boszenka - dzięki ! czyli jeśli Helenka ma 2 miesiące i 28 dni to już za tydzien bede mogla? czy za miesiąc dopiero? bo juz mi sie miesza
Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-08-06 o 17:38 |
|
|
|
#2118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W życiu bym nie pomyślała, ale lekarka chyba się zna ![]() Blondynko Olivierek jest prześliczny Cytat:
![]() ![]() A wprowadzać nowości możesz zacząć jak już mała skończy 3 miesiące, czyli za jakiś tydzień ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Dziewczyny na poczekalni na mamusiach listopadowo-grudniowych jedna z mam urodziła Patryczka w 23-24 tygodniu. Maluszek walczy o życie Dziewczyny wysyłajmy pozytywne fluidy, żeby chłopczyk miał dużo siły i wygrał tą walkę!
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia Pakusia Boszenka
jestem pewna ze przesadzacie ze swoja waga.. tak sie sklada ze widzialam wasze zdjecia:P klamczuchy ale jesli wam sie cos nie podoba to ja bardzo chetnie chce a najbardziej przyjmuje tyleczki i cycuszki jestem gotowa nawet zaplacic ![]() o kurde kruszynka jaka mala sie urodzila.. az ciary mi przeszly pociele oby przezylo malenstwo!
|
#2120 |
|
Raczkowanie
|
Czesc mamuski
Jestem od dwoch tygodni chora i niemoge sie doleczyc przez to maly dostal katarek i bardzo sie meczyl na szczescie lekarz powiedzial ze to tylko lekkie przeziebienie.Niestety jak tz jest w pracy to sama zajmuje sie malym i mam nadzieje ze niezarazi sie jeszcze bardziej . Pozatym czuje sie ciagle slaba i zmeczona, waga mi juz spadla do tej sprzed ciazy(z tego sie akurat ciesze ![]() Jesli chodzi o przytulanki to na poczatku czuje bol potem jest super a juz po wszystkim troszke krwawie i chyba sie wybiore kolejny raz do ginki bo troszke mnie to martwi.Ja przykrywam w nocy maluszka kocykiem ubranym w poszewke a ze maly lubi kopac to wkladam konce kocyka miedzy materac a szczebelki i wiem ze niezakryje sobie buzi,czasem udaje mu sie tylko nozki wyciagnac na kocyk ![]() Fajnie sie oglada wasze dzieciaczki wszystkie sa przecudne wiec tez sie pochwale![]() Umnie sprawdzil sie w 100% bujaczek Maxiu uwielbia w nim spac,siedziec(a ja moge gotowac i zjesc spokojnie) a najlepiej to robi mu sie w nim kupaki (ok 3 razy dziennie z tym naszczescie niemamy problemu) Zalaczam foteczki na tej pierwszej wlasnie robi kupeczke hihi
|
|
|
|
#2121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko która zechce oddać Moja kumpela ze studiów zrobiła sobie nowy biust niedawno Spory! Fajnie ma dziewczyna Ja może zacznę już odkładać i po drugim dziecku zrobię sobie prezent, ale to jeszcze fiu fiu przede mną ![]() Cytat:
A Maxiu już taki duży No rośnie Ci przystojniaczek
|
|
#2122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
boesznko mij tz powiedzial ze jak sobie zarobie to sobie zrobie..
ale troche to prozne zebym odkladala wszystkie pieniadze na piersi a on zeby zarabial na jedzenie etc..ja chce sztuczne piersi;( michaela super zdjecia
|
#2124 |
|
Wtajemniczenie
|
witam lepiej późno niż wcale, można się dopisać?
|
|
|
|
#2125 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona przyśpiesza proces laktacji. Mi ona bardziej pomaga zawsze niż te specjalne herbaty na laktację. Cytat:
Jak kąpałam Ninę w zwykłej wanience, to lałam tyle wody, żeby mogła sama leżeć a główkę miała wyżej na zwiniętej w kostkę pieluszce flanelowej. Teraz to już mam taką wanienkę i jest świetna. Gorąco ją polecam ![]() http://allegro.pl/item699720506_mega...evolution.html Cytat:
![]() Nigdy nie słyszałam aby musiał stać w lodówce, chociaż teraz tak sobie uświadomiłam, że moja siostra wszystkie leki córki trzyma właśnie w lodówce. Ja tylko czopki na kupkę tam trzymam, bo farmaceuta mi tak kazał. Ale jak tu potem dziecku podać taki zimny syrop ![]() Cytat:
W końcu poszłam się kąpać i troszkę sobie pomogłam polewając pierś bardzo ciepłą wodą. Dzisiaj spotkałam położną, która mnie odwiedzała. Pytała o to wszystko i marudziłam jej ile wlezie Chyba musiałam się wygadać. powiedziała, że jeśli nic nam nie pomogło ani na kolki, ani na piersi, to po prostu musimy to przetrwać. Tylko to kłucie często mam takie mocne, że odechciewa mi się karmić dziecko piersią...![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Witaj Pewnie, że można. Tylko napisz coś tam o sobie i swoim maleństwie, bo my to nasze dzieciaczki i siebie już znamy wszystkie na wylot Razem przechodziłyśmy ciąże i teraz żyjemy swoimi sukcesami i porażkami macierzyńskimi
|
||||
|
|
|
#2126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z reszta ja od 2 miesiaca zycia jadlam kleik ryzowy do roku czasu wszystko przez czarnobyl ale zyje i mam sie dobrze ![]() Cytat:
![]() czytam watek i dzisiaj az sie poryczalam jak rano przeczytalam zle wiesci... a wydawalo sie ze juz lepiej... biedny Patryczek i biedni rodzice ![]() Cytat:
widac ze urwisek bedzie ![]() pewnie witamy!!
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
gosikk_s próbowałaś już Sab Simplex? Mówiłam bratowej, że przekazałam kropelki pewnej mamie poznanej na forum i mówiła, aby przekazać Tobie, że ich synkowi kropelki zaczęły pomagać dopiero po miesiącu podawania. Myśleli więc, że to nie od nich, ale jak je odstawili, to kolki zaczęły się znowu. Gdy na nowo zaczęli podawać, to ustały od razu. Dlatego czasem potrzeba cierpliwości... Nam po miesiącu akurat nawet nie pomogły...
|
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
witaj!
napisz cos wiecej o sobie i o dzidzi #cinusiowa no i badz tu madry... zapytam sie moze lekarza.. jutro chociaz ta moja lekarka..(polka)to jakas nienormalna.. na niczym sie chyba nie zna babsko... jakos mnie denerwuje i jej nie ufam.l.
|
#2129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała ją uwielbia, pije ze smakiem. A np. koperkowych Hippa nie chciała wziąć do buzi. Cytat:
Szykuję się nieprzespana noc, bo będzie się chciała bawić, nosić, grzechotać itp. Jeszcze jej nie kąpałam bo śpi od 18. Cytat:
Ja zastanawiam się nad bujaczkiem, ale ceny mnie przerażają, tak jak i nosidełek. A jak później nie będzie chciała w nich siedzieć? ![]() Witaj!! Jaaaasne!!! im nas więcej tym lepiej, zawsze czymś nowym doradzisz, może np. coś u Ciebie się sprawdziło i ktoś inny skorzysta
|
|||
|
|
|
#2130 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam ponownie, na imię mam Iwona od21.05.09jestem mamą, mój syn ma na imię Iwo. Za 2m-ce tj 3.10nasz wielki dzień, mama będzie ślubowała, a Iwo będzie miał chrzest
![]() Pochwalę sie moim serduszkiem Synek na fotce miał równe2m-ce.Czytam wątek i aż mi przykro, że wcześniej tu nie trafiłam.. Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-01-31 o 15:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.

hehe

o matko
na cale szczescie tylko twardo zasnal...
siedzi w pieknym lezaczku od cioci Heksi 

nie damy rady zrobic w domu (a tak chcialam...) ale musi byc dobrze 
Po jakim czasie od zjedzenia może nastąpić reakcja???
od dzis zaczynam starania ..
sexik pierwsza klasa! 

skad na to czas?