|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zadomowienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Haruno, Doris - to bardzo smutne o czym piszecie
![]() ![]()
![]() |
#2252 |
Zakorzenienie
|
Gorące buziaki i wszystkiego najlepszego dla Marcelka,Kubusia i Ignasia!!!
Witam moje ukochane,wizażowe psiapsiuły ![]() U nas noc w sumie ok,dwie pobudki,w tym jedna na karmienie.Jeszcze Milenka śpi z nami w pokoju,bo jakoś nie potrafię jej przenieść do własnego pokoiku,wiem,że w końcu muszę,ale odwlekam to jak mogę najdłużej ![]() Postanowiłam więcej streszczeń nie pisać,bo "trzeba wiedzieć,kiedy ze sceny zejść-niepokonanym" ![]() Anulka anulka-ja używam kubka z Tommee Tipee NUBY,ale raczej służy do zabawy,bo Milucha woli z dorosłego pić,z butelki picia nawet nie ruszy ![]() Doris fajnie ,że Kalinka ładnie zasypia,a pobudki moja Milenka robi podobnie,więc nie jesteś sama.Przeraziłam się informacją,że zaczęłaś pić.....na szczęście tylko kawę. ![]() Eve miłości ma,też myślę,że to ta kopenhaska odbiera ci natchnienie.Fajnie,że już koniec.Jak długo na niej byłaś i ile zrzuciłaś?Silne dziąsełka ma Oluś,a co będzie,gdy już ząbki się pojawią?Ja też podejrzewam,że Milucha to prędzej zacznie chodzić niż raczkowac,ale gdzieś czytałam,że to teraz dość częste,bo dzieci żadziej na brzuszku przebywają.Ślicznota woła "mama",gdy coś chce i jest zła,a tak to teraz ma etap "pierdzenia" ustami i puszczania baniek ze śliny.Szybko zaczełaś gotowanie na święta,że ci się chce? Ja to jeszcze o tym nawet nie myślę,narazie dokupiłam tylko trochę bombek na choinkę.A jak wygląda uproszczone spa? ![]() Aguśka dobrze wiedzieć,że żyjesz.Mam nadzieję,że odzyskasz dane z dysku.Biedny Filipek z tym oczkiem,trzymam kciuki,aby wszystko poszło dobrze.Życzę również miłego powroyu do pracy i czekam na dalesze wiadomości od was ![]() Cinusiowa jak tam plamka Nini,bo plamka Milusi okazła się zwykłym zadrapaniem. Haruno nie chcialam cię urazić pytaniem o wyznanie twojeo TŻta,to tylko moja czysta ciekawość.Ja mam wielu znajomych z tamtych rejonów,przedewszystkim z Iranu (uroki mieszkania w UK) i bardzo ich lubię.Niektórzy są ortodoksami i żyją zgodnie z Koranem i wierzeniami ich ojców,ale większość mówi,że wyznają Islam,ale taki europejski czyli imprezują,piją aklohol i jedzą wieprzowine ![]() ![]() Wspołczuję z powodu brata,to musiało być dla ciebie bardzo obciązające psychicznie i napewno ciężko sobie z tym poradzić.Twój brat był bardzo dzielnym chłopakiem,wybrał taką drogę i myślę,że teraz jest szczęsliwy gdziś tam ze swoją Idą.Niestety spora w tym wina twojego ojca,ale matka twojego brata to jakieś nieporozumienie.Że też nikt nie reagował,gdy ona się nad nim znecała? Caro a na jakim filmie byłaś,bo mi umknęło? A widziałaś "Bez mojej zgody" Z Cammeron Diaz? Polecam,ale trzeba zaopatrzyć się w tonę chusteczek.Te filmiki boskie,moja Milucha też miala dziwną minę slysząć smiech innego dziecka,ale dzielna była i z klasą zniosła konkurencję ![]() Berciu mam otwarty wizaż w dwoch zakladkach,w jednej odpisuje,a w drugiej czytam ![]() zaraz po obudzeniu 180ml mleka po 6-ym mc, około 10:00 miseczkę kleiku ryzowego lub kaszki,około 12 kolejne ok 150 ml mleka,następnie przekąske w postaci jabłuszka lub bananka,około 14-tej zjada słoiczek obiadku i po godzince poprawia mleczkeim ok 150ml, potem je mleczko o 18 i 20.Czasem zje jeszcze kolejny deserek.W ciągu dnia spi ok.3 do 5godzin po godzinie za jednym zamachem (czyli ok.4drzemki),w nocy budzi się na jedzenie raz,a tak to na picie i bo chce,aby ja przytulić. gossik Aleks to jak moja Milucha,ona też na bujaczku za długo nie posiedzi,bo juz kombinuje jak się z niego wydostac,a kolanka i podciąganie to dla niej przednia zabawa. Magduchahaha ![]() Malutka ![]() Nicola brawo dla Antosi i zazdraszczam ci okrutnie,a ztym przelatywaniem to uwazaj ![]() Doris ![]() ![]() Boszenka cześć ![]() Edytowane przez ursull Czas edycji: 2009-11-12 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny małe info: mam do odstąpienia dwie pełne buteleczki niemieckiego Sab Simplexu, dla Antosi zamówiłam 4-paka, a zużyłam tylko 1,5 buteleczki. Także, jeśli znajdziecie kogoś chętnego, to podeślijcie do mnie pliz
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Wtajemniczenie
|
Ursull nawet tak nie myśl, Twoje streszczenia są super i jakie przydatne dla leniwych
![]() Doris kurde mój brat też zginął w podobnych okolicznościach i poniekąd też dziewczyna była z tym związana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Raczkowanie
|
Iwciag
![]() Wszystkiego co najpiękniejsze dla dzisiejszych jubilatów: Ignasia, Kuby i Marcela! Czy zwróciłyście uwagę, że na wątku nikt nie urodził 13 maja? ![]()
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
Na poprawienie humorków i,aby poraz tysięczny udowodnić ile radości sprawiają nam dzieci,zamieszczam zdjęcie mojej,małej punkówy (ma to po mamusi
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
No to jeszcze jedno pdt: mały trollik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zadomowienie
|
A oto dowód siedzenia + uśmiech dla ciotek wizażowych razem z buziakami
![]() (wiem, wiem, troszkę to takie naciagane jest to diedzenie, ale cóż, idzie nam coraz lepiej ![]()
![]() |
#2260 |
Zadomowienie
|
Ursull - piękność ci rośnie, w dodatku blond piękność
![]()
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziekuje za mile przywitanie ![]() Musze Wam napisac, co Filipek sobie zrobil wczoraj rano. Obudzil nas glodnym placzem, bo wplatal sie miedzy szczebelki lozeczka a oslonke na lozeczko. Bo tam jest taki motyw zyrafki i ciagnie za to gmera tam i tak pogmeral ze nalozyl sobie na glowke ten ochraniacz tak ze nie mogl sie wydostac..biedaczek... A poza tym coraz bardziej wszystko go ciekawi, ciagnie za obrus jak mi siedzi na nogach, wszystkiego musi dotknac, niczemu nie popusci brzydalek jeden ![]() raczej tak, no chyba ze okulistka cos innego wymysli ale w jego przypadku konieczne jest przetykanie, tylko nie wiem czy bedzie to sondowanie czy przeplukiwanie. I bedzie mial to robione w malej narkozie, zeby sie nie rzucal bo jest to nieprzyjemny zabieg dla dziecka.
![]() |
#2262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to spryciarz mały,dobrze,że sobie nic nie zrobił.Milucha też wszystko ściąga,a najbardziej lubi kable. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Zadomowienie
|
naciagane bo trwało tylko kilka sekund, ale na zdjęciu tego nie widać
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 |
Raczkowanie
|
Magduchacha, Ursull - maluszki po prostu miodzio!
![]() ![]() Aguśka, to trzymam kciuki za maluszka, aby superszybko zrobili to co muszą
![]() |
#2267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale Niśka też, więc będa do siebie pasowac ![]() ![]() O jeny, nieciekawie z tym kanalikiem... biedactwo... ![]() ![]()
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-11-12 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Zakorzenienie
|
slodka niunka ale ja juz mam synowa
![]() Madzia sliczna ta moja synowa ![]() ![]()
#2269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wiecie,żw ta moja czarownica nie śpi od 9-tej i nawet nie zamierza się zdrezmnąć? ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2270 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ja tez juz nie stawiam kubka gdzies na stole jak go mam na kolanach bo az strach. Lobuziaki nam rosna a to dopiero poczatek ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() a Twoja corcia moze sprawdza jak bardzo jestes wytrzymala ![]()
![]() |
#2271 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też tak zaczynala i ni ztego ni z owego zaczęl siedzieć sama.Z tym przenoszeniem do pokoiku mam dokładnie takie same odczucia,no i Ślicznota jeszcze wstaje w nocy.Zdaję sobię sprawę,że im później tym trudniej będzie,ale jakoś tak nie mogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() CALUJE NASZYCH DZISIEJSZYCH SOLENIZANTOW ![]() ![]() ![]() ![]() u nas wszystko ok nadal maly jest szczerbaty ![]() bylam wkncu na zakupkach.. tz kupil mi sliczne botki na zime no i sliczna bluzke mam do was pytanko za miesiac chce odstawic Bryana od persi (chociaz jeszcze serduszko mamusi nadal chce postanowilam ze to koniec) i wlasnie.. jak mam to zrobic? 1.czy wczesniej powinnam wprowadzic mu mleko modyfikowane?jezeli tak to kiedy najlepiej? i czy powinnam mu wlasnie tak mieszac:mleko moje a raz mleko modyf. czy od razu rzucic ''na gleboka WODE'' odmowic cyca i dac butle? 2.no i jeszcze jedno pytanie jakie mleko polecic mozecie ? ![]() Bardzo prosilabym o pomoc bo ja naprawde nie wiem co zrobic ![]() ![]() sliczne te wasze dzidziolki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- ursull ytak teraz patrze! twoja pieknosc obchodzi w tym samym dniu urodziny co ja! ![]() ![]()
#2275 |
Zakorzenienie
|
No, wróciliśmy ze spacerku. Aleks przespał 2,5 godziny więc starczy mu już do wieczora na pewno
![]() Buziaki dla solenizantów ![]() Haruno, smutna ta historia Twojego brata... ![]() ![]() Magducha, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nicola, ![]() DORIS, straszna historia ![]() ![]() Iwciag, ![]() Aguśka, oj biedny Filipek, wystraszył się biedulek. Dobrze że zabieg będzie w narkozie, przynajmniej malutki zniesie go bezstresowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaż jakie botki sobie kupiłaś i gdzie,bo ja też muszę kupic,a nie wiem jakie ![]() Ja bym juz pomału wprowadzała mleko modyfik.,aby się mały do smaku przyzwyczaił (różni się i to bardzo).W UK mamy inne mleka (no chyba,że chcesz kupić w polskim sklepie).Ja używam Cow& Gate i Milusia bardzo je lubi.Wcześniej próbowałam SMA,ale mała miała po nim zatwardzenie i wogóle nieładnie pachnie.Ja daję małej kaszki mleczno-ryżowe,ale nie sądzę,żeby to miało jakies znaczenie,bo do ryżowej i tak musisz dodać mleko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aha czyli od nastepnego tygodnia zaczne podawac pomalu... kurde boje sie tego odstawienia od piersi dziekuje;* wiesz ja znalazlam fajne botki w shoe zoe czy jakos tak ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czekam na niego z zupka a ten nie raczy sie obudzic ![]() odnosnie zabiegu, wlasnie nie wiem jeszcze co powie okulistka, czy zgodzi sie na mala narkoze. Bo jedni robia tylkow w znieczuleniu m-scowym a niektorzy sa za tym by robic w ogolnym znieczuleniu. Poki co na razie mamy za tydzien dopiero wizyte i zobacze co ona powie. A Aleksowi juz nie ropieje oczko?? Klaudusia mysle ze powinnas stopniowo wprowadzac mu mleczko, np jedna porcje rano a potem jeszcze caly dzien Twoje mleczko i tak codziennie zwiekszac mu o jedna porcje sztucznego mleczka. Tylko nie wiadomo czy Brajanek bedzie chcial jesc z butli? Ja polecam Ci mleczko Bebilon. Takiego uzywam w tej chwili Fili pije mleko nastepne czyli 2. Co do kaszek... ja np nie uzywam tych kaszek mleczno-ryzowych, tylko takich ktore dodaje sie do mleczka tego co pije. A czytalam ostatnio gdzies w gazecie ze jedna mamusia zeby odstawic dziecko od cycusiow posmarowala je sola i dzieki temu dziecko nie chcialo ssac i tak je oduczyla. ![]()
![]() |
#2279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba też kupię w Shoe Zone,bo to buty i tak na jeden sezon (nigdy nie zdażylo mi się chodzic w butach dłuzej),ale nie wiem jakie wybrać ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zadomowienie
|
Poiglot - ja bym stopniowa zaczęła wprowadzać mleczko modyfikowane, żeby dla Brayanka nie było szokiem nagłe odstawienie od cyca
![]() Gosik - dysk internetowy to taka jakby strona internetowa, gdzie wysyłasz dane, np zdjęcia i one sa ta przechowywane a ty w każdej chwili możesz sobie je ściagnąc na swój dysk w komputerze, np Chomik, zreszta jak wpiszesz w google dysk internetowy to tego pełno wyskakuje
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.