|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Cytat:
)mam dwie pary juz botkow z tego sklepu i jestem zadowolona.. ja te na zime. kupilam na obcasie.. ale sa tak wygodne ze moge biedac skakac itp pierwszy raz mam tak wygodne butymagducha i agisuiu dziekuje za odpoiwiedz tak zrobie![]()
|
|
#2282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej, jak Aleks w domu godzinę prześpi to jest święto a żeby 3...nierealne Mam nadzieję że zgodzą się na narkozę, w znieczuleniu miejscowym będzie się bał Aleksowi z oczkiem nic się nie dzieje już od długiego czasu więc mam nadzieję że unikniemy przetykania. Cytat:
Dzięki za info |
||
|
|
|
#2283 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
![]() my juz po szczepieniu Aleksio eraz spi no i niestety troszke plakał ale tylko troszke... Wazy 7.500 a nie jak ostatnio pani w Polsce powiedziala 7.600 a to bylo 3 tyg. temu. Bardziej wierze tej bo powtarzala to 2 razy. Jak lekarka polozyla go na brzyszku to on tak szybciutko pelzal w przod tak wysoko tyleczek podnosil ze ona go kladla 2 razy od nowa bo nie mogla uwierzyc... mowi ze tak dzieci robia ok 7 miesiaca a on jeszcze nie ma 5 ![]() WSZYSTKIEGO NAJ NAJ DLA MARCELKA I IGNASIA Aguska ja tez zabieram sie do nagrywania na plyty Gosikk przykro nam ze masz juz mniej czasu na wizaz...ale coz wpadaj jak tylko mozesz... a i pogratuluj synkowi za nowe umiejetnosci ![]() Magducha witaj Cieszymy sie ze zdolna Nisia juz sobie siedzi Haruno jaka smutna tragiczna historia... Zycie jest dla niektorych takie okrutne... Ciag dalszy pozniej....
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
1. botki zimowe
2. to botki kupione rok temu(shoe zone) ale jeszcze w nich nigdzie nie bylam 3. foto bluzeczki ![]() no i na koniec najlepsze reakcja Bryana jak zobaczyl mamuske w szppilach hahahaZałącznik 2648661 Załącznik 2648662 Załącznik 2648663 Załącznik 2648664 Załącznik 2648665 tak na powaznie to przestraszyl sie aparatu bidulek! a wlosy po kapieli wytarte recznikiem..
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-11-12 o 15:28 |
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Mell poczułam się zignorowana i nie powiem ci cześć i nie zachwycę się Aleksiem...FOCH
Poiglot Nie no Bryan wymiata,boski jest i taki kudłaty,moim zdaniem podobny do ciebie ![]() Botki super (oba dwa) i korci mnie,żeby cosik takiego kupić,ale trochę niepraktyczne są.Chyba kupię jedne takie,a drugie Uggi lub coś w tym stylu.Ile za nie dałaś? A bluzka to miałaś na myśli to białe czy to czarne,a może to komplet? |
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wyglada jakby to bylo oddzielnie .. super jestza buty te ''zimowki'' niezbyt to zimowki ale dobra ![]() dalam 16.99£ hehehe dziekuje ze podobny do mnie.. ale te zdjecie jest najelspsze
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Haruno wzywam cię
trochę poczytałam i fajnie tam jest,bo już zaczęły się kłócić |
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Mell, no to super Aleks się rozwija
Mój jeszcze nie pełza, podnosi tyłek i na tym koniec ![]() Poiglot, super te botki, też takich szukam
|
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
O gossik też mnie ignoruje,kolejny FOCH
od dziś mówcie mi fochmistrzu |
|
|
|
#2290 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tylko na moment, bo tż wrócił
![]() Poiglot no Twój synek jest po prostu piękny!!! Ale nie ma co się dziwić, rodzice ładni to jakie dziecuszko miało by być dla małego przystojniaczka Mell brawao dla Twojego zuszka, pewnie mama dumna jak paw?? o i jeszcze o Milusi z irokezem ślicznym zapomniałam, przepraszam i chciałam powiedzieć, że podczytuje Cię trochę malutka
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-12 o 15:57 |
|
|
|
#2291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez wole narkoze. A wlasnie Filusiowi caly czas ropieje to oczko juz nie mam sily zeby mu to ciagle przemywac, on ma juz tak wrazliwe to oczko a poza tym jak sie zblizam z gazikiem do jego oka to glowe tak odwraca spryciarz ze nie moge sobie dac rady. Poza tym to meczarnia dla niego to ciagle wycieranie, masowanie itd...Dlatego stwierdzilam, ze poki nie jest duzy trzeba zrobic z tym porzadek ale tylko w narkozie. Jesli mialby miec miejscowe nie zgadzam sie. Rano to ma czasem ma tak zaklejone to oczko ze nie moze otworzyc bidulek. Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia dziekuje
![]() co do wlosow prawda.. ciezko je czasami rozczesac ... koltuny poklejone..itp masakra ![]() tz sie nie moze doczekac az go obetniemy.. no i oczywiscie wypytuje sie mnie juz o to kiedy od 5 miesiecy,,a ja nie chcem.! ![]() a w bluzeczce mnie nie widzial , zaloze ja na rocznice ..a tak wogole obgadywalysmy cie ostatnio z Karolina ale chyba nie widzialas ![]() iwciag ooooj dziekuje ![]() ![]() ![]() gosik dziekuje*: z tego co wiem na allegro jest sporo takiego rodzaju.. ![]() ursull tak jest! -FOCHMISTRZU kurde dziewczyny chyba mi sie troche przytylo....
|
#2293 |
|
Wtajemniczenie
|
Agusia ja właśnie też byłam w przychodni bo Iwuniowi zaczęło ropieć oczko(już po raz drugi) przecieramy solą i zapodaje mu kropelki, jest lepiej, ale boję się by nie było nawrotów
![]() Poiglot choćby Ci się nawet przytyło, to i tak pewnie dobrze wyglądasz.. A propo mój małż nie wiedząc, że robię dietę, powiedział, że schudło mi się
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-12 o 16:09 |
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chce przytycno i chyba mi sie udalo.. albo to moja wyobaznia no i widzisz.. dietka skutkuje ![]()
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ladnie to tak mnie obgadywac ? a o czym mowilyscie?a mnie nie bylo, bo komp nam sie popsul i dysk mamy oddany z nadzieja ze odzyskaja nasze dane t.j zdjecia filmy i inne dokumenty a w tej chwili tz podlaczyl mi jakis inny dysk zebym miala neta bo juz mu trulam nie moglam bez kompa wytrzymac Filipkowi ropieje oczko praktycznie od urodzenia. Pediatra przepisywala co rusz antybiotyki, w sumie dostal ich 3 w jakis tam odstepach czasowych. No i po kazdym antybiotyku przechodzilo, nie ropialo ale nawracalo wiec stwierdzila ze to zatkany kanalik i kazala isc do okulisty. My zwlekalismy z ta wizyta bo slyszalam i czytalam ze wielu dzieciom po 6 m-cach przechodzi to samoistnie. Ale juz stracilam nadzieje i zal mi dziecka bo ciagle mu masuje i wycieram a nie jest to juz takie latwe jak kiedys i maly coraz bardziej jest swiadom tego co robie i placze. Poza tym to jednak oko i jakbym miala cos zaniedbac to bym pozniej sobie nie wybaczyla.
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
mowilysmy o tym ze pewnie wzielas sobie to do siebie ze jestes podobna do tej dziennikarki ,..
no i napisalam ze pewnie specjalnie cos przzeksrobalas zeby cie aresztowal jakis seksowny policjant ale dodalam tez ze znajac twoje uroki.. i mozliwosci szybko areszt opuscisz i sie u nas zjawisz no i... JESTES! ja nie wierze w ten ''internet'' oooo nie ![]() Agusiu mnie nie musisz sie wstydzic.. !
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
iwciag jaka diete stosujesz?? ja zaczelam cwiczyc tzn cwiczylam w jeden dzien brzuszki i na hulahopie to przez 3 dni ruszyc sie nie moglam i dopiero dzis jestemw stanie znow wziac sie za cwiczenia takie zakwasy mam
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
haha
noo mamy ![]() czy wasze dzieci duzo mowia?moj niezbyt kiedys to gaworzyl duzo a teraz to ty;ko piszczy.. skrzeczy i takie tam..wydaje dzwieki ![]() Agus ucaluj Filipka od cioci i Bryanka... bidulka ![]()
|
#2299 |
|
Zadomowienie
|
Ursull dzieki przeczytalam, temat rzeka jedna przez druga szczeka
84-83-(..)-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48-47-46-45 ![]() "Przyjemność sprawiało mi coraz lepsze rozeznawanie się w samym sobie, wzrastające zaufanie do własnych moich snów, marzeń, myśli i przeczuć, oraz rosnąca świadomość siły, jaką w sobie nosiłem." Hermann Hesse |
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie Ninka zasnęła, a mamcia pije kawkę
Czytam was sobie i upajam się ciszą, bo w domu nikogo poza mną i niuńką Ninuśka zaliczyła dzisiaj porządny spacerek 1 godz z Tż zanim pojechał do pracy, a potem ja ją przejęłam i ponad 2 godz spacerowałyśmy po mieście i chwilkę spędziłyśmy u mnie w pracy Poszłam na zwiad bo za półtora tygodnia tam wracam Heh już na mnie czekają brzydale i szykują mi robotę. Ninka wszystkich kokietowała, a jednemu adwokatowi mało nie wskoczyła na ręce tak się do niego cieszyła i rwałaUrsull nasza czerwona kropka to na pewno nie jest zadrapanie Milenka jaka modeleczka hehe - strzela piękne minki, a irokezik boski Magduchahaha Nisia też cudeńko. Moja Ninka siada już podobnie Bardzo mocno się jeszcze w przód przechyla jak sama siada ale oparta już sobie świetnie radzi Nie sadzam jej jednak na siłę, bo boję się o jej kręgosłup... I ta tuniczka, którą ma na sobie jest rewelacyjnapoiglot śliczne butki Bardziej podobają mi się te pierwsze. Lecę teraz poczytać ten wątek o związkach z Kurdami Zerknęłam tam i wciągnęło mnie, bo sama znam wielu Kurdów oraz znam pary Polka-Kurd i muszę przyznać, że nic do nich nie mam... Ci, którzy praktykują swoją wiarę mają szacunek także do wiary swoich partnerek i niczego im nie narzucają. Zdają sobie sprawę, że to oni żyją wśród ich kultury i muszą to szanować. Poza tym muzułmanom nikt nie karze i nie uczy nie szanować, znęcać się, wykorzystywać kobiet - to kwestia wychowania i charakteru, a nie wiary, czy kultury narodowościowej. Owszem w ich kulturze jest wiele rzeczy które mi nie odpowiadają, ale nie są to rzecvzy kogoś jakoś krzywdzące. Tak jak jedna dziewczyna tam napisała - ludzie sobie uroili= jakiś stereotyp muzułmanina, a zapomnieli, że istnieją także stereotypy Polaków złodziei i pijaków...![]() Ale się "nafilozofowałam"....:brz ydal: |
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak zwykle chwilka bo ostatnio walcze z lekka depresja i nie chche was dolowac
Swoja droga popadlam w odmulanie mieszkania i mam faze wyrzucam prawie wszystko , zero sentymentow hihi DZiewczyny rozmowa z moim mezem wczoraj DZWONI -Kasiu kupilas torta?? -Po co ?? - Dzis sa Twoje urodziny!!!! - Ja nie ,dzis jest Swieto Niepodleglosci jak chcesz swietowac to sam torta kup - Przeciez KOBIETO urodziny obchopdzisz 11 - NIe 15!! -Od kiedy ??? -Od urodzenia To na poczatek HAHA dobrze ze o pare dni sie walnal a nie pare miesiec ![]() Kupilam sobie prezent od meza haha taaaaaaaaaaaaaaak on mial zamiar kupic mi telefon a ja kupilam naczynia o jakich marzylam Zastawe na 12 osob teraz mamie sepie zeby mi sztucce w Polsce na 12 kupila pod choinke hihihi TAKA PRAKTYCZNA JESTEM Pozatym Gabi nie lubi szpinaku oplula mnie dzis Maxi zostaje w przedszkolu do 14 wiec mam wiecej czasu na wyjscia z czego jak nie pada korzystam a po poludniu pranko sprzatanko gotowanko Ostatnio fanka wypiekow jestem -co drugi dzien ciasto a duuupa rosnie |
|
|
|
#2302 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzielny chłopczyk i silny w ogóle w ogóle to hihi ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
![]() A Ninka to mała spryciula, młodsza od Niśki a już sobie lepje radzi
|
|
|
#2303 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuski!
No jeszcze jutro i weeken wolny Jasiek chyba zabkuje, wczoraj wieczorem mielismy taka akcje, ze ,usnal dopiero po czopku. Jak sie darl to Tz sparwdzil i zabki sie przebijaja![]() Dzis pierwszy raz zostal z opiekunkami (zmieniaja sie) i bylo w porzadku, balam sie, ze zeby sie odezwa, ale daly rade Impreza w pracy sie udala nawet wygralam wyciskacz do cytrusow Kuroikaze widze, ze Natan poki co to na kipie...prezentu Widzialam to malymi literkami napisanemarika Ty masz dobrze, ciagle po chalupach latasz ![]() ursull jestes niesamowita z tymi streszczeniami Mowisz, ze masz rodzicow w Bydzi Dzis byly kurteczki niemowlece za 5 i 10zl, nie wzielam Jaskowi bo niedawni kupilam za 35zl maly trolik najlepszy![]() Eve pierogi ![]() uwielbiammmmmmmmm tylko jmi sie nie chce nigdy robic![]() Aguska dasz rade z prca gossik widzisz Aleksio ma swoj rytm, jak zaczal siadac to hlowa miedzy nogami ![]() Haruno niezla akcja z kotem Ale historia twojego brata spowodowala, ze posmutnialam, straszna sprawa. Nie lubie sluchac takich rzeczy bo jestesm na to za slaba. Jak ja sie ciesze, ze mam to co mam... cinusiowa Ninka wie gdzie meza szukac ![]() |
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nie musi od razu takiego starucha
![]() Mogła za jego syna przynajmniej - młody i też adwokat ![]() Ale zaraz, zaraz... ona wierna Michasiowi ![]() Tamtych kokietowała żeby zachować na przyszłość kontakty, bo mamusia jej obiecała, że zostanie sędzią Sądu Najwyższego
|
|
|
|
#2305 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguśka dietę kopenhaska stostuję, ale przynam się bez bicia trochę oszukuję, bo nie dała bym rady tak rygorystycznie
![]() ale efekt jakiś już widać, a jestem 5dzień na diecie i mam dużą motywację, by wytrzymać2tygodnię, a później biorę się za Dukana ![]() Cinusiowa ta Twoja córka to niezła cwaniarka, wie komu na "ręce skakać" Kati to małż się wygłupił, ale prezenta po tym podwójnego egzekwuj
|
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze 100 LAT DLA MARCELKA I IGUNIA!!!!
po drugie zyje... ale nie chce mi sie dzis nic.... ide meza meczyc bo ma 2 dni wolnego
|
#2307 |
|
Wtajemniczenie
|
oj kobitki...znowu się rozbrykałyście
![]() ja dzisiaj stres przeszłam bo jak usiadłam i policzyłam to okres miałam 33 dni temu a wcześniej był co 28 dni no i poleciałam po test i negatywny poiglot butki sssuper gosik a ja takie zamówiłam bo tanie a i tak drugie będę długie kupować http://allegro.pl/item801030714_koza...obcasy_39.html teraz Was nie nadrobię bo się bawię z dziewczynkami |
|
|
|
#2308 |
|
Zadomowienie
|
Hejkaaa
![]() Dziewczyny wy tez macie wisielczy humor dzięki tej pogodzie? bo ja to bym najchętniej przespała ten ponury okres. Mam problem z moim synkiem a mianowicie jak kiedys potrafił mi sie budzic na pierwsz ejedzonko o 6:30 nawet to teraz mam pobudki o 2:30-3 nie byłoby w tym nic zlego gdyby nie to że on pierwszy sen ma długi ale jak zje to kolejny trwa tylko 2h zazwyczaj co oznacza pobudke całkowitą o 4:30-5 no masakra jakaś i nie wiem co mam zrobic żeby to zmienic dodam że kaszka nic nie dziala tak samo śpi jak na cycu DORIS - ale miałas pyszny obiadddeekkk ta marchewka zasmażana . Tobie również bardzo współczuje, straszna tragedia Eve - gratulacje że tak pieknie trzymasz sie dietki , czemu ja tak łatwo rezygnuje , a siedziec też leniuch nie chce sam.Aguśka - no hejkaaaa . Biedny Fifuś z tym oczkiem. Mój tez tak lobuzuje, normalnie wszystko by ściagał, stracał itd. A różni się smakiem lub konsystencją Bebilon 1 od 2?cinusiowa - to czekam na opinie o butkach , ja tez czekam na swoje az mi przyjda z allegro .Haruno - znałam np. kilku turkow i wiem że oni uważali KORAN za podstawe swojego życia i wedlug niego postępowali więc fajnie że twój tak z bokowca go traktuje a jak z jego rodziną, znasz ich? nie odp. jeśli nie możesz. Jaki kot hehe , współczuje ci bardzo, to musiało byc straszne Carolajna - widziałam reklame tego filmu, musi byc super, musze namówic tż na niego. gosikk_s - a widzisz jak mycha nadrabia, a tak sie o niego martwiłaś a on chce juz ładnie siedziec .ursull - pisz streszczenia a Milcia słodka.madzia - jakie naciągane? pięknie siedzi ![]() Mell - brawa dla Aleksia ale dziwnie z tą wagą poiglocik - zakupki udane, a Bryanek świetny, on ma te włosy no rewelka superzabulka - no nie ledwo do pracy wraca i już nagrody wygrywa kathi - ale wtopa Tż STO LATEK DLA SOLENIZANTÓW esti - hehe tos się strachu najadla, a ja jeszcze @ nie miałam
|
|
|
|
#2309 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Filip czasem mowi jakos po swojemu ale rzadko. Czesciej wlasnie piszczy tak ze uszy mi odpadaja a ostatnio nauczyl sie jeczec i tak potrafi jeczec caly dzien co na mnie zle dziala ![]() wspolczuje tych nocek szczegolnie ze na rano masz do pracy... a co do opieki nad Jasiem, mial sie nim ktos inny zajmowac prawda?? jakas ciocia z kims? Jednak zatrudnilas opiekunki??? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mam nadzieje ze unormuje sie to Igorkowi niebawem bo przeciez padniesz... Tez mam taki nastroj jesienny, szybko ciemno sie robi jakos ten dzien taki krotki i nie nastraja optymistycznie ![]() co do mleczka 2, szczerze mowiac, nie probowalam jaki ma smak al zapach podobny a konstystencja troszke inna i mocno sie pieni jak sie potrzepie zeby wymieszac mleczko z woda. Duzo duzo piany ![]() A co do mieszkanka, to wlasnie jest sajgon, bo wszedzie jakies plytki, srubki wogole to powiem Ci szczerze ze jak nei mialam netu to nic mi sie nie chcialo, jeszcze sama w domu siedzialam i jakos tak smutno mi bylo, a dzieki temu ze ma sie m.in wizaz to masz sie do kogo odezwac i milszy dzionek
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-11-12 o 18:00 |
||||
|
|
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
Marika - współczuję tych nocek, cikawe czemu tak się igorkow poprzestawało
![]() Co do nastroju - niestey mam tak samo, depresja jesienna... a może po prostu kryzys z powodu siedzenia w domu...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

Teraz jest powrót do lat 80-tych i wszędzie zamsz,cwieki oraz frędzle,a ja takich nie chcę,a także na obcasie odpadaja(chociaz uwielbiam obcasy),bo nie wyobrażam sobie,że będę slizgać się,pchając wózek
)
tak zrobie

Mam nadzieję że zgodzą się na narkozę, w znieczuleniu miejscowym będzie się bał
Aleksowi z oczkiem nic się nie dzieje już od długiego czasu więc mam nadzieję że unikniemy przetykania. 

od dziś mówcie mi fochmistrzu

? a o czym mowilyscie?

Heh już na mnie czekają brzydale i szykują mi robotę. Ninka wszystkich kokietowała, a jednemu adwokatowi mało nie wskoczyła na ręce tak się do niego cieszyła i rwała
Mowisz, ze masz rodzicow w Bydzi
. Tobie również bardzo współczuje, straszna tragedia
.
, współczuje ci bardzo, to musiało byc straszne
.
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK