|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Cytat:
![]() ),w dniu wypisu ze szpitala,czyli po 6 dniach bo mialam cc,wazylam o 17kg mniej.Syn wazyl 4 kg plus lozysko no to niech by bylo razem 6 kg,wiec ponad 10kg to musiala byc woda zatrzymana w organizmie.Z dnia na dzien widzialam,ze robie sie "szczuplejsza";obrzek i powinny zniknac w ciagu pierwszych kilku dni po porodzie.Glowa do gory!Dziewczynki,ja Was sobie podczytuje,bo nasza Esti jest tez Wasza i tak wpadam poczytac co u Niej a przy okazji i u Was![]() Macie sliczne malenstwa,cieszcie sie kazda chwila,bo maluchy szybko urosna i nie raz zatesknicie za tymi cudownymi momentami...choc dzieci przez caly czas sa nasza najwieksza miloscia i najwiekszym powodem do dumy i w kazdym okresie ich zycia sa dla nas najpiekniejsze i najkochansze ale do tych pierwszych dni i tygodni razem spedzonych zawsze wraca sie z takim rozczuleniem w serduszku...achhh,ale mi sie teskno zrobilo za tym czasem ![]() Gratulacje dla nowych mam Esterko,zajrzyj do nas tez od czasu do czasu Ucaluj Juleczke i Nikolke |
|
|
|
|
#212 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Witam wieczorkiem
Cytat:
ad. 2 byliśmy dzisiaj u pani rehabilitant, ale stwierdziła, że małemu to na razie nie jest potrzebne i ewentualnie jak na następnej wizycie pani neurologa coś takiego zaleci to wtedy do niej przyjść Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez malutka_24 Czas edycji: 2009-05-21 o 23:20 |
|||||
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i z porodem i moze z maluszkiem sie polepszyw szpitalu mi mowila babka ze mam isc do jakiegos tam centrum bo przyjmie szczepionke ta pierwsza, w szpitalu jej nie podali... ale nie zapamietalam gdzie... ale dzis o 11 dzwonili z tej kliniki i mamy jutro o 10 sie stawic z maluszkiem... chca go przbadac i zaszczepic... ale nie pamietam nazwy bo tz rozmawial z babka... jutro ci napisze cos dokladniej... pewnie ci malego w szpitalu zaszczepili, mi powiedzieli ze nie podaja tej szczepionki juz w szpitalu tylko samemu trzeba jechac... ale w sumie dziwne bo ty rodzilas tydzien przedemna wiec takie zmiany by byly?? ![]() za 2 dni przyjdzie do nas pielegniarka i krewke pobierze malemu... a do gp jestesmy umowieni za tydzien... tak sobie zarzyczyl malego zobaczyc i przebadac...
|
|
#214 | |||
|
Zadomowienie
|
Mam dzis troszke wolnego z rana, wiec moge spokojnie odpisac...chyba ze moj spokoj zaraz sie skonczy bo synus sie obudzi
Od wczoraj zaczal troszke lepiej ciagnac cyca i mam nadzieje, ze bedzie mu szlo coraz lepiej, bo ladnie wtedy przesypia i jest spokojniejszy. No w sumie jak Polak najedzony to i spokojny powinien byc![]() Mamy juz za soba 2 spacerki, wczoraj nawet zaliczylismy "dniowego" grilla, maly spi na dworze jak zabity ![]() Pakusia a maly w ogole robil juz kupke, czy poprostu po przyjsciu do domku jeszcze Ci nie robil?? Mi polozna powiedziala, ze noworodek do 7 dni moze nie zrobic. Ja sie martwilam bo Jasko nie robil 4 dni, ale mnie uspokoila i wtedy wieczorem po kapieli jak zrobil to nie moglismy tego ogarnac Pokarmem sie nie przejmuj(wiemze latwo mowic) bo ja tez mialam problemy, jeden dzien w ogole nie mialam, ani kropelki. Polozna kazala mi jesc 5 malych, regularnych posilkow i duzo pic. Pij kawe zbozowa z mleczkiemCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
teraz juz jestem spokojniejsza. Ale zaczynam sie martwic jak Tz wroci do pracy, jak na razie jest jeszcze na opiece na mnie Ale damy rade kochana, musimy, w koncu jestesmy mamusiami tych naszych zlotek![]() poiglot sa rozne szkoly co do dopajania dzieci przy karmieniu piersia. Mi polozna powiedziala, zeby nie dopajac |
|||
|
|
|
#215 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeżyłam wczorajszy dzień i daliśmy radę! Ufff
Chociaż już pod koniec mały zaczął marudzić, chyba tęskno mu było do tatusia. TZ ma jakieś takie luźniejsze podejście do Ignasia, mniej się przejmuje gdy płacze. Strasznie mu tego zazdroszcze. Myśle, że za jakiś czas i u mnie ten luz sie pojawi - mam taką nadzieję.Pakusiu pewnie mówisz o szczepieniu BCG. Też nie zaszczepili w szpitalu. Dali numer, kazali zadzwonić i umówić się. Okazało się, że w najbliższym oddziale obok nas szczepią na to raz w miesiącu i termin mamy dopiero na 26 czerwca. A my na pobranie krewki musieliśmy jechać do rotundy. Jakoś inaczej Wy macie, a inaczej my. Niby ten sam szpital, niby rodziłyśmy w tym samym czasie i takie zmiany Nie wiem, może wy wybraliście tą opiekę pół-prywatną, a my państwową i to dlatego?
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamusie
nie myślałam, że tak szybko oficjalnie się tu pojawię, ale bardzo się cieszę ![]() my z Antosią od wczoraj jesteśmy w domku GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUŚ, KTÓRE SIĘ RÓWNIEŻ ROZPAKOWAŁY! Nasza niunia przyszła na świat w niedzielę 17.05 o 1.26, miała 2850g i 56 cm A teraz w kilku słowach co się działo w sobotę: po południu naprawdę dopadła mnie deprecha, że wszystkie rodzą, a u mnie żadnego najmniejszego znaku. Poszłam do łazienki, wybuczałam się przez godzinę, żeby nikt nie widział, a na koniec założyłam maseczkę pod oczy, żeby na nią zwalić, że są czerwone i zapuchnięte. ok. 20.30 położyłam się na kanapie i oglądałam TV, nie miałam żadnych, najmniejszych oznak porodu. Na chwilkę usnęłam i nagle poczułam coś mokrego, szybko się ockęłam, mówię sobie Ania - nie sikaj. A to dalej leci. Wstałam - chlusneło. Tż przyleciał, powtarzajc w kółko "tylko spokonie" .Wykąpałam się, popracowałam trochę maszynką , no i jedziemy do szpitala. Międzyczasie pojawiły się już skurze, ale jeszcze do wytrzymania. W szpitalu lekarz bada mnie na przyjęciu i pyta mnie "czy jednoznacznie odeszły mi wody?" i w tym momencie zaglądając mi do podwozia moje wody chlapnęły mu w twarz , po czym mówi, nie nie moje pytanie już nieaktualne .Wzieli do pokoju przedporodowego, podłączyli pod ktg, a ja powoli zaczynałam się skręcać z bólu. Niestety wieczorem się jeszcze najadłam (Też objaw depresji ) i dlatego nie mogli mnie wziąć od razu na cc. Powinno się odczekać12 godz. Myśleli, że wytrzymam do rana, jednak ok. 1.00 akcja rozwinęła się na tyle, że wzięli mnie od razu na stół. Malutka przyszła na świat o 1.26, była dwa razy owinięta pępowiną, dostała 10 pkt, a ja byłam bardzo szczęśliwa.Potem malutką zabrali do noworodków, a mnie na pooperacyjną, zobaczyłyśmy się dopiero na następny dzień. Karmienie nam zaskoczyło zaskoczyło, także mała cyca, a jutro jedziemy jeszcze do szpitala na kontrolę bilirubiny, bo miała dość mocną żółtaczkę. Teraz przerabiam nawał pokarmu, mam nadzieję, że długo nie potrwa no i biorę się za formalności, meldunki, przychodnia itp. No i zaczynamy normalne życie
|
|
#217 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() U nas już dobrze Małej przeszedł ból brzuszka i znowu jest grzecznym dzieckiem Chociaż przyznam, że wczoraj było ostro i strasznie się biedactwo moje męczyło i denerwowało i spędziła większość dnia przy cycusiu... Zrobiła sobie z niego smoczek i tak mi piersi wymęczyła wczoraj, że dzisiaj wyję z bólu... Dobrze,że jest bephanten ![]() Mamusie czy Wy też śpicie ze szkrabkami? Bo ja muszę się przyznać, że codziennie o 24 przenoszę Blankę do swojego łóżka i świetnie się nam razem śpi. Martwi mnie tylko to jak to będzie jak wróci TŻ, bo we trójeczkę to się raczej nie zmieścimy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sama też probówałam ją pić, ale z marnym skutkiem A często podnosisz małego do odbicia? Bo ja robię to nawet kilka razy w trakcie jedzenia i czekam aż sobie zdrowo beknie A czasami kładę ją też na chwilkę na brzuszek to sobie popryka i jej ulży ![]() W ogóle z mojej Blanci to rośnie taki mały pierdzioszek? Bardzo często pryka i to całkiem głośno Aż mi wstyd było za nią na poczekalni i u lekarza Pryka jak stary chłop Wasze szkrabki też tak mają? Cytat:
Zero brzucha, ale tyłek mi został I na dodatek po ciąży wyskoczyły mi rozstępy na boczkach, biodrach i biuście Czuję się taka brzydka ![]() Cytat:
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
My po wizycie u lekarza
jestem zalamana... maly jest niedozywiony waga mu spadla o pol kilo ![]() moj pokarm jest do ssie ladnie cyca ok. 30 min wiec myslalam ze sie najada, nie placze i jest grzeczny wiec skad moglam wiedziec ![]() poradzili mi zebym dzisiaj dokarmiala go butelka i mam zapisywac ile jadl cyca i pozniej ile zjadl z butelki... wiec o 12 go nakarmilam 30 min!! cycem i podalam butle i zjadl 45 ml ![]() wiec moje cycki sa beznadziejne, ja jestem beznadziejna bo nawet nie umiem nakarmic Kuby ![]() ![]() jutro znowu idziemy do lakarza i zobaczymy co powie... ale napewno zosaniemy przy butki na jakis czas, moze mi sie pojawi wiecej pokarmu, w co watpie... ![]() a i mowila mi lekarka ze przez to niedozywienie maly kupki nie robi, tak sie martwie o niego, zeby mu nic tylko nie bylo... wiedzialam ze bede straszna matka ![]()
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
hey kochane
wrocilam wlasnie od lekarza maly wazy juz 4 kg! hee jestem taka zadowolona ze maly je dobrze ze szokja tez sypiam z malym ale to nad ranem go przenosze bo jestem tak padnieta ze obydwoje usypiamy wkoncu przy karmieniu hihi ale ostatanio sie przestraszylam bo sie przykryl kolderka! i plakal mogl sie udusic.. ![]() ![]() i mam wyrzuty sumienia ... trzeba byc ostroznym...;/dzis zapomnialam tzowi powiedziec ze maly spi z nami a on sie przekrecil i polozyl na jego raczke.. ale maly nie plakal itp raczka normalna wiec chyba nic sie nie stalo pakusia co ty wogole piszesz?jaka straszna matka? masz malo pokarmu albo maly zle ssie (sama musisz zaobserwowac bo maluchy czesta ssa swoj jezyk albo warge zamiast sutka ) to nie jest twoja wina !abosolutnie nie jestes zla matka bo zla matka by sie tym nie przejela i miala w d... i cieszylaby sie ze wreszcie ma ''wolne cycki '' i moze wprowadzic butle kochana nie pisz tak bo mna az trzesie..! ty zla matka? ![]() jeszcze raz ci mowie to nie jest twoja wina!! wiele matek traci pokarm wbrew swojej woli.. i co tez sa zlymi matkami?? przestan zlotko ![]() boszenka to ty tez dostalas rozstepy?? ![]() no to tez widze chocciaz moze i niekoniecznie bo gdybysmy tego neirobily to bysmy cale popekaly trudno..za jakis czas zbledna
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jaki juz duzy ![]() moj sie urodzil z waga 3.8 a teraz wazy 3.4 ![]() nie wiem wpadlam w dola... poplakalam sobie, wyrzylam sie na tz bo mi powiedzial ze to dlatego ze malo jem smutno mi sie zrobilo i nadal mi smutno, ale trudno... teraz widze ze naprawde mam malo pokarmu.... staralam sie odciagnac laktatorem i przez 20 min naplnelo mi 5 ml ![]() .... moze sie troszke pobudza jeszcze piersiaki...Kuba zjadl ta butl o 12 i spi wczesniej tez sypial, ale budzil sie co chwile i grymasil wiec musialam cyca dac... a teraz spi i spi ![]() ![]() nawet nie mam co robic jak tak spi kochany moj... rozmawialam z mama i mi mowila ze ona miala identycznie ze mna... musiala mnie na butle przenies bo malo miala pokarmu, dopiero po 2 tygodniach zrobil jej sie nawal, ale ja wtedy juz nie chcialam cyca ciagnac.... pocieszyla mnie bardzo.... i wiem ze swiat sie nie zawali jak nie bede piersia karmila... ale wkurzam sie bo tesc jak mu mowie ze mam problemy z pokarmem to mi mowi zebym sie nie poddawala i nie dawala malemu dojadac butli bo cycek lepszy i zdrowszy... nawet jak zjada te 10 ml... i mam dola przez niego i czuje sie jakbym zle robila dajac mu butelke
|
|
#221 |
|
Zadomowienie
|
Pakusia dostaniesz po
Boszenko my caly czas spimy z Malym, ale mamy duze lozko Jak na razie jest mi tak wygodniej jak Maly co chwile je. Chociaz od wczoraj(jak juz pisalam) ladniej je i wiecej przesypia. Chociaz Tz mowi, ze bezpieczniej jak z nami spo bo moze czuwac![]() Poiglot super ze synek ladnie rosnie. My jutro idziemy na 1 wizyte do pediatry, zobaczymy co powie. U mnie pojawily sie rozstepy ale malutkie i tylko na cycuchach...na sczescie na brzuchu ani jeden
|
|
|
|
#222 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulina przestań gadać takie bzdury! Nawet jeśli (odpukać!) będziecie musieli na stałe przejść na mleko sztuczne to świat się nie zawali!!!!! Najważniejsze zeby mały się najadał i rósł zdrowo. A jak to osiągniecie - czy z samym cyckiem, czy z mlekiem sztucznym czy też i tak i tak - to naprawdę drugorzędna sprawa.
Karm butlą, przystawiaj smyka do piersi, jak długo śpi to próbuj odciągać pokarm. Wypoczywaj, jedz 5 posiłków, przestań się stresować a pokarm się pojawi. My naprawdę mamy podobne przygody - też karmiliśmy butlą, bo mleka nie miałam. A proszę - dzisiaj udało mi się 90ml odciągnąć. Daj sobie trochę czasu! Boże kobieto, teraz najchętniej to sprałabym Cię na kwaśne jabłko i jednocześnie przytuliła mocno. A teściem się nie przejmuj - zawsze znajdzie się miliard życzliwych którzy "wiedzą lepiej" |
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas znowu ciężki dzień, mały nockę na szczęście przespał ale dziś od rana tylko na cycku wisiał. Dopiero po 5 godzinach usnął, i po nie wiem ilu karmieniach Ja nie wiem czy on w końcu głodny nie jest Ile razy można jeść...A co do figury po porodzie to u mnie też załamka, na plusie mam niby tylko 3 kilo ale co z tego skoro dupsko jak szafa Załamka...i w dodatku skóra na brzuchu też jest taka wiotka ja pewnie nigdy już nie wrócę do siebie Pakusia, kochana nie obwiniaj się Ja się aż boję wizyty u pediatry, może moje słoneczko też nie przybrało a jest już taki maleńki ![]() Heksa, o widzisz Plantex, miałam zapisane i nie kupiłam. Kupię jutro, oby pomogło...Mój mały też ciągle leje kupki robi chyba po kilkanaście dziennie i co się go przebiera to trzeba uważać. Już chyba wszystko mamy zasikane A teksty Twojego TŻ ![]() Boszenka, niby podnoszę małego do odbicia po jedzeniu ale rzadko to robi I pewnie potem go brzuszek boli
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Pakusia w kazdej ksiazce w kazdym poradniku dla mam pisze ze spadek wagi u noworodka to cos normalnego!!!!!!!!!!!!!!
jak polozna zwazyla mojego Bryana i zobaczyla ze przytyl to powiedziala ze zadko dzieci na mleku matkiw pierwszych dniach tyja zazwyczaj wlasnie waga spada nie masz sie czym przejmowac dokarmiaj mlekiem a swoje sprobuj odciagac i przystawiaj malego czesto to powinno pobudzic laktacje jesli sie nieuda(a powinno) to najwyzej przejdziesz na butelke nie przejmuj sie ![]() juzjak bedziesz sie tak stresowala to mleka naprawde miec nie bedziesz !!!! musisz sie zrelaskowac bo jak jestes spieta to i maly jest spiety przez ciebie (ja ostatanio zdenerwowana buylam i karmilam i dziecko mi caly dzien plakallo) a tztem sie nie przejmuj bo chlopy to zawsze zwalaja na nas cala wine...-najprosciej;/ i uwierz ze z tym niejedzeniem to nie prawda bo ja nic w sumie nie jadlam a pokarm mialam i maly utyl takze jak sama widzisz-nieprawda (musialabys naprawde sie zaniedbywac i jesc przez dlzszy czas malo zeby stracic pokarm)ale ty dopiero co urodzilas a wymagasz od siebie zawiele... czasu kochana i cierpliwosci ![]()
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-05-21 o 17:11 |
|
|
|
#225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najgorsze, ze te 9kg to chyba zostalo mi w Ale powoli mi schodzi, wiec jestem zadowolona. A Ty kochana w ogole nie masz co sie martwic...3kg, tez juz bym chciala tyle miec do zrzucenia![]() Dlatego DZIEWCZYNY cierpliwosci!!! Wszystko nadprogramowe nam zejdzie |
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez zostalo 4 kg
nie narzekam na te kilogramy wyglad brzucha mi sie podoba moglby juz nawet taki zostac ale te rozstepy piepszone;/ cycki mam tragiczne ![]() ![]()
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a powiedzcie mi ile Wasze maluszki spia w ciagu doby? Bo jak czytam te wszystkie poradniki itd to pisza ze noworodek przesypia nawet 20 godzin. A moj to tak z 8 godzin w nocy (z 2 przerwami na sikanie, kupiche i jedzenie), a w dzien to baaardzo niewiele. Z 4-5 godzin. I tez zaczyna mnie to martwic
|
|
|
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
Heksa nasz szkrab dopiero od wczoraj wiecej przesypia, jak sie porzadnie wzial za zarcie
A tak to nie spal za wiele, bo ciagle na cycu siedzial. Ja sie nie sugeruje poradnikami bo kazde dziecko jest inne i tak tez mi powiedziala polozna. Moglabys sie martwic gdyby nie spal i ciagle plakal to juz objaw ze cos nie gra, ale tak mysle,z e nie ma co sie martwic. Nawet w szpitalu do laski, ktora ze mna lezala na sali lekarka powiedziala, zeby swojego malucha pobudzala bo strasznie ospaly jest chyba ze sie martwila o ta zoltaczke, bo jak za duzo spi to nie dobrze przy zoltaczce poiglot ja mam nadziej, ze juz mi wiecej na cyckach nie wyjdzie i brzuszek ladnie schodzi---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Diewczyny jak zrobic zeby suwaczek pojawial sie po kliknieciu na imie mojego synka w podpisie??? Pakusia Ty tak masz, zdradz sekret. Chyba, ze jeszce ktoras mnie poratuje
|
|
|
|
#229 |
|
Wtajemniczenie
|
http://slub-wesele.pl/suwaczki/
wybierasz szablon, postepujesz zgodnie z instrukcja, potem kopiujesz linka i wstawiasz w podpisie Edit: jesli chodzi o wstawienie do podpisu. Np chcesz zeby link otwieral Ci sie po kliknieciu na slowo "Dziecko". To zaznaczasz to slowo, wybierasz opcje wstaw link - wklejasz adres suwaczka i gotowe
Edytowane przez Heksa Czas edycji: 2009-05-21 o 18:10 |
|
|
|
#230 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dopiero bede dzwonic jutro miala przyjsc pielegniarka domku i pobrac krew malemu do badania, ale nie przyjdzie bo skoro jedziemy do przychodni to tam nam to zrobia... opieke mialam publiczna w 100%... nie wiem czemu tak dziwnie i inaczej u nas jest... Cytat:
Cytat:
WSZYSTKIE tak jak sie obawialam, drugie karmienie i Kuba juz nie chcial zlapac wogole piersi, co zlapal to pociagnal 2 razy i wyplul... po 30 min proby dalam mu butle... zjadl 55 ml ![]() ide wziac lokator i pomecze piersi, bo pewnie moje kochanie pospi z 3 h Cytat:
mam nadzieje ze zrozumialas bo ja w tlumaczeniu nie za dobra jestem :/ a to moj skarbus po jedzonku
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Superzabula, kilogramami się nie martwię, ostatecznie 51 kg to jeszcze nie tragedia. Ale ta doopa...
![]() Heksa, mój mały też właśnie mało sypia i w dodatku marudny, boję się że głodny Jak noc ładnie prześpi z przerwami na karmienie to znowu dzień kijowo i na odwrót...I też się martwię
|
|
|
|
#232 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niektóre mamusie z mojego wątku (w tym także ja) mają problemy z opuchlizną. I tak sie zastanawiałysmy czy te paskudne obrzęki zginą po porodzie. ![]() Ja juz przytyłam 20 kg i tez mi sie wydaje, że do głownie woda zatrzymuje mi sie w organizmie bo wcale nie jem duzo. Najbardziej opuchnięte są nogi Stopy wyglądają jak u słonicy...juz sie zaczynam martwić czy to normalne. ![]() Łydki mam 2 razy grubsze, uda też juz pęcznieją. Wogóle mam uczucie szczypania, pieczenia. Tak jakby skóra nie miała jak sie rozciągnąć. Boje sie, żeby to nie było zatrucie ale ciśnienie mam książkowe, mierze codziennie 3 razy na dwa aparaty, białka w moczu nie mam. Malutka czy to przez gestoze urodziłas wczesniej? Miałaś białko w moczu i wysokie cisnienie?
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
pakusia o kurrrrrrrrrrrrrrdeten twoj slicznioszek to identyko ty!! szok nawet ten sam usmiech 100 % ciebie superrzabula farciara jestes... juz robisz brzuszki? ja narazie nie ale wlozylam juz kolczyk do pepka... hehe robicie cwiczenia kegla?? ale mam ochote na przytulanki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co dziewczyny...skoro większość z nas ma problem z za dużymi biodrami po ciąży, to chyba musi coś w tym być... Może to kwestia rozejścia się kości miednicy czy coś?
Mam nadzieję, że wszystkie wrócimy szybciutko do formy ![]() No własnie ja też mam 4 kg na plusie i waga cały czas stoi w miejscu Codziennie spaceruję po 2 godziny, trzymam się diety dla karmiących i mam nadzieję, że w końcu dobiję do wagi sprzed ciąży.I mam tak samo jak Poiglot...brzuszek może być taki jaki jest, ale te okropne rozstępy Pakusia nie martw się kochana... przecież możesz dokarmiać małego butlą i dalej próbować z piersiami 3mam kciuki A synuś śliczny i jaki zadowolony ![]() Moja mała przed chwilą taką kupke walnęła, że aż była urobiona po łopatki i zadowolona Mykam kąpać łobuziare
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Woooowww!!! Jest obłędny
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz doczytałam...
Nicola witaj gratuluję Cieszę się, że masz już Antosie przy sobie A opis porodu świetny Fajnie to wszystko ubrałaś w słowa ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Mam pytanko... Czy Wasze szkrabki mają może katarek? Bo ja podejrzewam, że moja mała załapała (pewnie ode mnie, bo ja troszkę przeziębiona chodzę ) Niby nie kapie jej z noska, ale widzę, że często ma zatkany... Codziennie oczyszam nosek wodą morską i Fridą, ale chyba powinnam pójść z tym do lekarza, tym bardziej, że niedługo ją szczepimy.
Edytowane przez boszenka69 Czas edycji: 2009-05-21 o 20:45 |
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny moj tz mnie zalamuje
![]() wyslalam go jakis czas temu do sklepu po wkladki (wiadomo polog) kupil mi wkladki do stringow... ![]() al e to niccwyslalam go dzis do sklepu po pietruszke na zupe wiecie co kupil? rzodkiew biala ![]() jak mozna to pomylic nie no niewytrzymam z nim
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Faceci to są bezbłędni
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
dajcie spokoj
przeciez biala rzodkiewka nie jest wogole podobna..:P te chlopy niemotyz tymi wkladkami do stringow tez wyjechal.. widzial ze te nosze podpaski wielkie jak dla slonia i wielkie majtasssyy ale co tam hahaha moj maluch nadal spi... zaraz musze go obudzic bo w nocy mi wyrzadzi dyskooteke
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

Jak to było u Was?
),w dniu wypisu ze szpitala,czyli po 6 dniach bo mialam cc,wazylam o 17kg mniej.Syn wazyl 4 kg plus lozysko no to niech by bylo razem 6 kg,wiec ponad 10kg to musiala byc woda zatrzymana w organizmie.Z dnia na dzien widzialam,ze robie sie "szczuplejsza";obrzek i powinny zniknac w ciagu pierwszych kilku dni po porodzie.Glowa do gory!
ALBUMY 
I dialog z wczoraj. Podekscytowana mówię do niego: udało mi się odciągnąć 80ml mleka, a wczoraj tylko 60! Ten odpowiada: Bravo mućka! 
Zabki

A synuś śliczny i jaki zadowolony