|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
nie wiem jakim jestes sledzikiem, czy w oleju czy w occie, ale uwielbiam wszystkie i zaraz Cie zjem
|
#2462 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aguśka
![]() Rozwaliłaś mnie z tym d3 ![]() Ja podaje co dzień po kropelce ale zapytam teraz pediatry o to i wydrukuje jej Twoje wyliczenia ![]() ![]() Tyle że ja cycowa, ale Mały kaszki na modyfikowanym je Ursulla kochana ja z 2 dzieci sama ![]() Chyba mam grzeczne dzieci jednak ![]() Sudocrem jest wysuszający, więc przy Twojej suchej skórce to A próbowałaś natłuszcza alantanem, linomagiem? Lub bepanthenem Puder też mi się nie widzi przy suchej skórce. WIęc ja radzę zmienić kosmetyki, kupić oilatum do kąpieli lub emolium a do dupki coś z w.w. ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
Nie proponuj takich ekscesów więc ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
To wgraj i dawaj podszkole się, bo moje już wsyzstkie załatwiłam i podpowiedz jeszcze co byś chciała bo ja mam zaćmienie i brak pomysłów
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
Edytowane przez ursull Czas edycji: 2009-10-18 o 23:02 |
|
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak soie pomyślałam teraz, może tu o mocz chodzi ![]() Jakiś posiew moczu zrobić tyle że ja nie wiem jak tam u was w UK Biedne te nasze mamcie na emigracji
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() biedne to nie jesteśmy,no może troszeczkę,ale same zgotowałyśmy sobie ten los poczekam na werdykt lekarza.Teraz uciekam spać,bo padam na pysk (mój mnie do seksu namawia,ale mi to się jakoś nie chce ,wolę się wyspać,bo jutro kolejny dzień z moją Miluchą,ech...)Dobranoc. |
|
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozesz jej pokazac te wyliczenia, powinny byc dobre, bo maz to chemik wiec raczej nie powinien sie pomylic ![]() Nie wiem czy dobrze myslimy z tztem, troche zglupielismy.. ![]() no ale zawsze mozna zapytac co do moich propozycji, nadal aktualna, ja tez jestem wyposzczona, bo dawno mnie tz nie bral ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- malutka do naas zaraz napisze ![]() ale to sledzenie zarazliwe... ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Dziewczyny co myslicie o feromonach w perfumach? uzywala ktoras z Was?
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka nas olała
![]() Agusia ale ja dokarmiam Małego kaszką na modyfikowanym więc to wszystko zmienia ![]() Pokaże jej i dam sobie ręke obciąc ze zaniemówi ![]() Feromonów nie używałam nigdy no a teraz to nawet nie mam po co ![]() Ale wypróbuj i daj znać a nuż się przyda
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wlasnie jak dokarmiasz, to juz wyglada to inaczej ja tez pokaze mojej jak kiedys bede i ciekawe jaka minke bedzie miala ![]() jak kiedys moj tz zapytal o to czy do szczepionek dodaja rtec to nie bardzo wiedziala co powiedziec...moj tz akurat sie tym interesuje bo i z zawodu i z zamilowania chemik (kiedys zrobil petarde na sylwestra taka ze lecial z niej kolorowy dym wiec cale osiedle bylo zadymione, mam chyba zdjecie jak znajde to wkleje )ja to nie moge mu podskakiwac, bo jaka bombe mi moze podrzucic do sniadania hehe co do feromonow, sprawdz. na all ale drogie cholerstwo... pozostaje bielizna z panienskiego z potargana ponczocha a wiesz co jeszcze znalazlam na all....szalik na peniska
|
|
#2470 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Normalnie dzisiaj sobie nieźle pospaliśmy, jedzonko o północy, potem przed 7 i spanko jeszcze do 10 byłoby by dłużej, ale moja mama do nas zadzwoniła tak w ogóle to mama mi zabroniła całować synka przed moim wyjściem do pracy, bo wczoraj zrobił usta w podkówkę jak mu dawałam buzi, a mama potem przez godzinę go uspokajała, bo płakał biedaczek i chyba z tego wszystkiego od południa do kąpieli spał tylko godzinę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a tak w ogóle to należą się Tobie duże ![]() już jestem ![]() nie olałam Was Illbana Ewelain współczuję bólu Aljaka ślicznie Piotruś wyglądał i gratuluję ładnie przespanej nocki Ursull witaj razem ze śliczną córeczką Anulka wiesz mi nie Tobie pierwszej to się zdarzyło ![]() Gossik
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
malutka
oj ale jak tu nie pocalowac swojego Skarba...biedactwo :glas iu:---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- uciekam spac, dobranoc
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Żyję
![]() Dobranoc
|
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
My już po porannej kupie ![]() A co wy tak dlugo śpicie ![]() Malutka mnie pobiła jeden
|
#2474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I np dobowe zapotrzebowanie na kwas foliowy to 0,2mg, u kobiet w ciazy 0,4mg. Ja bralam z zalecenia lekarza 1,2mg ze wzgledu na poprzednie poronienia. A moja kolezanka brala az 5mg., Uwazam, ze nic dziecku nie bedzie
|
|
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Właśnie tak wyglądam...jestem padnięta, Mycha budził się częściej niż zwykle, chyba mu faktycznie te dziąsełka dokuczały I nad ranem jadł co godzina a normalnie od jakiegoś czasu miał wtedy dłuższą przerwę. A tak w ogóle to wczoraj zrobił kupę po 5 dniach i to jeszcze z pomocą...ja trzymałam nóżki w górze a on wyciskał Pakusia, dzielna kobieta...Carolajna, witaj za wczoraj i dzisiaj Ursull, mj Aleks jest o dzień starszy od Milenki i w życiu całej nocy nie przespał...Ostatnio już i tak był lepiej bo przeważnie budził się koło 1, 3 i 7 ale to dosłownie kilka nocy. Wcześniej częściej a dziś to w ogóle przesadził ![]() Aguśka, no widzisz, Fifiemu niedobór D na pewno nie grozi ale przedawkowanie też niewskazane. Chociaż powiem Ci, że ja czytałam, że dzieci powinny przyjmować od 500-800 j. a nie 400. A w wita-D jest właśnie tylko 400 i ja cały czas się zastanawiam czy to jednak nie za mało Zmian na dziąsełkach to ja nie widzę ale i się na tym nie znam, nigdy nie oglądałam rozpulchnionych Pediatra tydzień temu oglądała i mówiła że jeszcze...muszę dziś znowu poprosić żeby spojrzała...Małgosia, cudna ta fotka |
|
|
|
#2476 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane
Nie wyspałam się dzisiaj. Guzik budził się częściej niż zwykle. Może faktycznie, teraz kiedy zaczął się sezon grzewczy, częściej chce mu się pić. No nie wiem. Iwcia dens - Szymonek słodziutki A filmik super - się uśmiałam przy śniadaniu![]() Agusia - oj, to drogi ten fotelik. No ale też racja - posłuży długo. Ja się nadal rozglądam - raczej coś tańszego kupimy. My z Guzikiem w ogóle rzadko gdzieś jeździmy, a to dlatego że mamy wszędzie blisko, a poza tym ja jestem kierowcą niepraktykującym (tzn. zrobiłam prawko 11 lat temu i od tego czasu nie jeździłam No jaki mądry obywatel da mi swoje auto w obecnej sytuacji? ). Blondynkapoznan - śliczne te buciki Gosik - przybij piątkę My też nad ranem się cysialiśmy chyba co godzinę Mam nadzieje, że Wam bephanten pomoże. Malutka - ojej, to myślisz, że Dawidek rozumie, że ten buziak to taki buziak na "do widzenia" Biedna jesteś![]() Ursull - witaj Rumiankowa - piękny avatar Pakusiu - no ja widzę, że moja oblubienica jest też świetna gospodynią Super! Ja w ciągu dwóch godzin...hm no może posprzątałbym mieszkanie, a potem bym padła i żadnym gościom nie otworzyłabym drzwi A tekst TŻ-ta -![]() Carolajna - dawaj pyska - toż to nowy tydzień przed nami |
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, tylko 10%???
Ło jezu to ile ja powinnam podawać witaminy D? Illbana, to miło że nie byłam sama tej nocy
|
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Mam coś dla Agusi
![]() Niestety zdjęcie było słabej jakości i efekt taki SE ![]() Nie wiem czy nie dostane ![]() za wklejenie ale co tam ![]() i wszystkim pysk ![]()
|
#2479 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No, cudeńko mam a nie zdjęcie! Cytat:
![]() A mój synek, po raz pierwszy od urodzenia wstał tylko raz w nocy ![]() Mam masę roboty w domu, i mi się nie chce. Zaraz chyba jednak będę musiała wziąć dupkę w troki i doprowadzać chałpinkę do stanu dla mnie odpowiedniego. Bo mój tż twierdzi, że jest normalnie, jak w każdym normalnym domu z dzieckiem, a ja twierdzę że jest brudno i tyle! Podobno przesadzam. ![]() Byliśmy wczoraj u znajomych, i były dwie bezdzietne pary w moim wieku i tak się zachwycali Tosiuniem że szok. Chyba sami zaczną się starać bo się pozakochiwali w moim cudaczku. Ach - i od jutra zaczynam dietę Turbo... A co lepsze, tż będzie ze mną "ucztował"! |
||
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też takie chcę |
|
|
|
|
#2481 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem!
![]() Narazie nic wam nie odpisuje bo jakas nie w sosie jestem...i glodna... Noc u nas podobna do statnich czyli nienajgorsza pobudka o 4 i o 8 spiew mojej dzieciny dobiegajacy z lozeczka mnie obudzil... ...a dziewczynki...fajne ze te zdjecia przerobione...
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
A zdjęcie masz
nie masz ![]() to co się rzucasz ![]() Daj
|
#2483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Ja nie przecze ze witaminy sztuczne sa gorzej wchlaniane, wiadomo najlepiej sie wchlaniaja te z pokarmow. Akurat przedawkowanie jakichkolwiek witamin wiaze sie wieloma powiklaniami a przy wit D jest to m.in. zbyt szybkie zarastanie ciemniaczka co wiaze sie z powiklaniami neurologicznymi. Nie chce sie klocic, ale z tego co czytam, wszedzie pisze ze jesli dziecko otrzymuje mleko modyfikowane nie powinno dostawac tej witaminy bo juz w 500ml ma wystrarczajaca jej ilosc, jaka dziecko potrzebuje w ciagu doby. Dlatego zaczelismy sie zastanawiac z mezem, czy jest rzeczywiscie potrzeba podawania tej witaminy dodatkowo. ![]() Cytat:
Napisz pozniej co pediatra powiedziala o dziaselkach ![]() Wspolczuje nocki ![]() Cytat:
Nio drogi ten fotelik i szczena mi opadla jak zobaczylam, bo myslalam ze najdrosze sa gdzies za ok 600 zl...no ale chcemy zeby juz mu starczyl na dluzej
|
|
#2484 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestm na serwisie ofertami pracy, i chyba nie jedna tam siedzę bo tak muli że szkoda gadać....
|
|
|
|
#2485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przesliczne! ale mi zrobilas niespodzianke ![]() oj chyba Cie wymasuje za to piekne ![]() Cytat:
|
|
#2486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zauwaz, ze w suplementach niektorych witamin jest nawet 200% czy 300% i jakos zyjemy. Ale ja juz sie nie bede wtracac
|
|
|
|
|
#2487 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
Synek znowu nam ładnie przespał całą noc, obudził się na jedzonko o północy i przed 8 ale jeszcze tylko dzisiaj, a potem 2 dni wolnego no właśnie a co ![]() prześliczne te fotki Ci wychodzą czy ja też mogłabym poprosić o coś takiego a jak tam domowe przedszkole ![]() Cytat:
trzymam za dobre wieści od pediatryCytat:
![]() ad. 2 wygląda na to, że tak wiem, że u mojej mamy jest bezpieczny i włos mu z głowy nie spadnie ![]() Cytat:
ad. 2 ooo miłego wspólnego ucztowania
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2488 |
|
Zadomowienie
|
Ja szykuje sie do lekarza bo piata noc moje dziecko juz plakalo
Jest rozdraniona, placze w nocy, nie chce ssac, nie ma apetytu, pociera raczka uszka. Wszystkie te objawy pasuja zarowno do zabkowania jak i do zapalenia ucha. A o zapalenie ucha latwo po chorobie (2 tygodnie temu Julka byla na antybiotyku). Martwie sie, musze isc do lekarza ![]() Ja osobiscie nie lubie takich zdjec z dziecmi na kwiatach, lisciach i tym podobne. Ale odkad sie nauczylam kolorowac to nie moge sie powstrzymac i wszystko przerabiam |
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Aniu to sa tylko nasze przemyslenia, nie uwazam ze mam racje, jednak zapytam przy nast wizycie
|
|
#2490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A gdzie komentarz na NK? Aguska, opuszczasz sie Ide do lekarza, pa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.

.

za dobre wieści od pediatry