|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Dzolana, dobrze wiedzieć że mamy specjalistę
Illbana, ale Guzik siada pociągnięty za rączki? A w bujaku się nie podnosi? Z tym spaniem to tragedia, ja nie wiem co będzie zimą... Blondynka, a ile mięska dziennie masz podawać? |
|
|
|
#2462 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
ja już po zakupach i zaraz wybywamy na spacerek ![]() w rossmanie dzisiaj kupiłam Nikoli czapeczkę z rękawiczkami za 19,90-, i pozostałe zdjęcia Nikoli po kąpieli na przewijaku przekręca się na brzuch i na czworaka i tak non stop a wczoraj zostawiłam ja na macie i w pewnym momencie odwracam się a ona w kuchni pełza do tyłu
Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-11-15 o 08:50 |
|
|
|
#2463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jak pozuje golaśnica mała śliczną masz córe, oczka śliczne, uśmiech..
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-13 o 11:19 |
|
|
|
|
#2464 |
|
Raczkowanie
|
Ale Nikolka fajniutka a jaka spryciula moja Julka nawet nie mysli jeszcze o wstawaniu na kolanka
|
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc;*
ide niedlugo do tego sklepu i poszukam tego bebilonu jezeli mi go polecacie a jaki mam kupic? 1,2 czy 3? ![]() sa tam jakies numeracje kurde nie znam sie na tych mlekach mod. ursull eve no wlasnie chyba kazdy kto mial stycznosc z takimi ludzmi zmienia o nich zdanie.. ja nawet osytatnio mialam taka sytuacje ze jade sobie busem z Malym, no i wlazly dwie murzynki z wozkami.. jednej dzieciak cos tak upuscil. ja podnioslam z grzecznosci..a ona nic ani dziekuje ani usmiechu.. wyrwala mi to z reki i nic poczulam sie bardzo nieprzyjemnie przez te babska.. az dwie angielki ktore staly kolo mnie spojrzaly sie na mnie usmiechnely i pokrecily glowa na te babynaprawde czym one sie szczyca??? Nielubia nas polek , moze sa o nas zazdrosne bo w sumie murzyni leca bardzo na polki.. zreszta... tutaj w uk to i nawet polacy sa dla siebie falszywi .. wredni.. Wogole teraz znalesc zyczliwego czlowieka z dobrym sercem.. to naprawde jak szukac igly w stogu siana.. niestety swiat schodzi na psy, coraz bardziej ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() i kochana ![]()
|
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo za wami tęsknię, nie mam kiedy czytać, ani pisać.
Moze Was jakoś nadrobię, chociaż to troszkę niemożliwe. W każdym razie dużo całusków i zdrówka Wam życzę. ![]() Btw, w Tesco u mnie jak kupi się trzy deserki z Bobovity, to płacisz jak za dwa. Nie wiem jak u Was. Buźka.
|
|
|
|
#2467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest tak jak mówisz świat schodzi na psy Bebilon jak Bebiko czy Nan 1 jest mlekiem początkowym do6m-cy, 2ka od6a do ilu nie wiem analogicznie później jest3Nie wiem jak jest w prypadku karmiących piersią ale chyba też od 6m-cy już 2ke |
|
|
|
|
#2468 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Dziś przywitam Tz w drzwiach z tym w nocy Antek obudził się na mleczko o 1 mój Tz go usłyszał bo ogladał tv wpadł do pokoju wyjął go z łóżeczka i zaczął gadać do niego chłopie czemu nie śpisz no i rozbudził mi dziecko nie spaliśmy do 3 Czy wasze maluchy jedza już tylko zupki z mięskiem bo mój dosyc ze je tylko słoiki tzn. zupki z nich i nie chce jesć dzis Tz ma mu kupić takie wafelki bo jak coś jemy to on patrzy na nas tak że nie można przełknąć jedzeniahttp://www.bangla.babyonline.pl/dla-...zowe-p2204.htm http://www.bangla.babyonline.pl/dla-...elki-p3306.htm są też fajne ciasteczka no ale w składzie mają mleko więc nie dla dzieci ze skazą ![]() Poiglot Twój synuś ma super włoski wczoraj podziwialiśmy z Tz nasz chyba za 2 lata takie będzie miałEsti to twoja mała już takie rzeczy potrafi no nie mój nie przewraca się z pleców na brzuch tylko na boczek ![]() no muszę pogonić leniuch małego no ale on tylko na kolanach chce siedzieć wiec kiedy ćwiczyć ma ![]() Dzolana Witaj oj dobrze że nie byłas z nami na poczekalni bo byśmy Cię zamęczyły niepłodność brrr wiem cos o tym chociaż mi się udało no i tyle krejzolki moje bo juz nie pamiętam co kto gdzie ![]() pogoda dołująca na maksa juz nie moge sie doczekac kiedy zaczniemy o świętach ,przepisach,prezentach lecę robić obiad póki mały śpi ![]() U nas akcja mamusiu nie zostawiaj mnie,gdzie jesteś trwa czyli nie moge sie nigdzie ruszyc bo jak straci mnie z oczu to histeria
Edytowane przez Bercia2000 Czas edycji: 2009-11-13 o 11:57 |
|
|
|
#2469 |
|
Wtajemniczenie
|
Berciu mój Iwo je wszystko co mu dam, wciąga jak odkurzać
i podaje mu z mięskiem, ale nie tylko, same warzywka również.Oj mój tż lubi też rozbudzić małego a później "mama masz"
|
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubi wszystko..BERCIA dziekuje ![]() moj maly je i kurczaka i indyka i wolowinke i jagnecinke.. i codziennie je warzywa z mieskiem bo poprostu lubi.. ![]() te wafelki fajna sprawa ale moj nie ma zebow wiec z takimi rzeczami musimy poczekac hehe )pytanie do mam karmiacych: czy wszystkie juz dostalyscie miesiaczki? ja karmie ponad pol roku i nadal nic to normalne?
|
|
#2471 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no i kolejny dowód że faceci są z marsa ufole normalniePoiglot Antos nie ma ząbków a potrafi zjeść biszkopta ![]() podobno te wafelki przez to ze dzieci je gryza masują dziąsła wiec dla szczerbaczków dobre ![]()
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2472 |
|
Rozeznanie
|
Dzis nocka jedna z najlepszych u nas!
Kalunia obudzila sie na jedzonko ok 3.00,potem o 6.00 possala,odlozylam ja do lozeczka,dala smoczusia i pieluszke..i czekam na koncert...a Niunia zasnela sobie sama i spala do 9.00 czuje sie jak nowonarodzona! nie mogloby byc tak czesciej?? hej Babeczki Poiglot-Belion kochana to dokladnie to samo co Aptamil,tyle ze dwa razy drozszy,bo sprowadzany z PL a wiesz,ze wszystko to oni sobie licza podwojnie! Aptamil 2jest do polroczku wiec analogicznie 3 dla Bryanka bedzie najlepsza i idziesz do bootsa czy gdziekolwiek i zawsze to mleczko masz! a tak a'propo bootsa to teraz jest promocja 2+1 gratis pampkow(rizmiar 4) ![]() U mnie miesiaczki-niet i nie spodziewam sie jej wcale![]() Ja mam implanta i nie bede wiedziala,co to okres przez 3 lata(co mnie cieszy ogromnie ,bo mies.maialm okrutnie bolesne-cos jak Gosik a pytanie-dlaczego wolalas tabsy?cerazette i implant dzialaj identycznie z tym,ze nie musisz lykac codziennie.. ja nie wiem czy 3 latka bede to trzymac..po 2 z Tz ustalilismy ,ze "pomyslimy" ![]() jesli zas chodzi o "temat rzeka"odnosnie Polak -Polakowi to roznie z tym bywa..Czasem trafi sie na naprawde dobrych ludzi(wiem cos o tym..nie bede opowiadac historii bo to kolejny wyciskacz lez..) albo na zachlannych ,zazdrosnych i mniej "dobrych" Eve-ciesze sie,ze trafiliscie na fajnych do tego milych i profesjonalnych ludzi w szpitalu(ciemniejszych ,czarnych czy jakich tam ja na tych co natrafialam nie moge tego powiedziecnie chce juz wspominac tej M..poloznej,wiem ze gdyby tylko inna osoba byla zamiast niej moje wspomnienia bylyby o wiele milsze z porodu! Bardzo duzo zalezy od poloznej.... ja chcialam byc dla niej mila-bo wiadomo,lepiej "po dobroci"i staralam sie jak moglam,czasem o cos zaytalam to burknela albo nie! popatrzylismy sie tylko na nia z Tz i pomyslelismy "w d..z Toba,nie pozwolimy aby nasz czas-kiedy przychodzi na swiat nasze dziecko -"zepsula"..." w dodatku tak pieknie mi sie wkluwala z kroplowka,ze cala sol fiz.poszla pod skore zamiast w zyle! dzieki temu-reka mi spuchla jak diabli i nie moglam nia poruszyc tak mnie bolala! dopiero przyszla p.doktor(sliczna ,mlodziutka,mila..)i ona to zrobila-delikatnie-profesjonalnie. Nie chce wrzucac wszystkich do jednego worka-ja mowie o tych z ktorymi mialam do czynienia lub ktorych obserwowalam jak Poiglot(w busie ,na ulicy..) ursull-i jak kupilas botki? wiesz co Ci powiem,mysle ze Eve jest o Ciebie bardzo zazdrosna! nie wiem czy to takie dobre...( ![]() )pom ysl dobrze nad tym zwiazkiem..najwyrazniej kobieta nie umie sie dzielic miloscia ![]() a przeciez tu w modzie sa wszelkie "figury geometryczne" esti-nie moge sie napatrzec na nIkolke!boska jest
Edytowane przez DORIS0208 Czas edycji: 2009-11-13 o 12:38 |
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To pewnie oznacza "koniec świata" ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Jeszcze wam chciałam powiedzieć, ze dostałam @ i w szoku jestem, że tak boli ( Mam nerwy na wszystko, zaraz coś rozwalę i nie mam humoru (
|
|
|
|
|
#2474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i w dodatku leje się ze mnie jak z kranu
|
|
|
|
|
#2475 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja jeszcze nie miałam okresu chyba bo przy 2 opakowaniu cerazette miałam plamienia 7 dni ale to chyba nie okres był bo się nie powtórzyłoa przy starszym synku chyba po 10 tyg od porodu juz miałam i potwierdzam przy pierwszym okresie mega ból skurcze porównywalne do porodowych no ja tak miałam 2 razy a teraz nie pewnie przez tabsy pociesze Was ze następny raz taki nie będzie przynajmniej u mnie tak było
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
doris czyli aptamil 3 ?
bede musiala kupic tylko kurde musze leciec az do sainsbury's a jak sama widzisz pogoda jest dzis do bani.. ale moze sie polepszy potem.. oby! ![]() albo dopiero polece jutro kupic to mleczko.. a dzis tylko podlece do Pl sklepu bo musze kupic chlebek ![]() w sumie za miesiac koncze karmic piersia wiec jeszcze zdaze mu dac to mleczko . wiesz ja myslalam o implancie.. ale dlamnie to dziwne ze nie ma sie 3 lata okresu...jakos sie tego boje w sumie tabletki mi nieprzeszkadzaja .. pamietam o nich caly czas (pomimo tego ze jestem zapominalska ta biore zawsze)hehe ![]() zreszta karmiac piersia zdecydowalam sie na tabletki dla mam karmiacych.. a teraz sie juz jakos do nich przyzywczailam ... cinusiowa wspolczuje ![]() ![]() a mi cholerna pralka nie dziala nie wiem.. ten landlort chyba dlugo nie kupi nowej.. piore w reku ale przeciezw reku sie dobrze nie upierze.. tym bardziej rzeczy Bryana.. brudne od zupek itp.. Nie no katastrofa musze chyba jechac do mamy w weekend i podrzucic jej dzinsy i bluzy bo oszaleje.. Tak wogole znowu jednak musimy sie wyproiwadzac.. znowu ten babsztyl nas wygania bo tz zdenerwowal sie ze na ta wilgoc(wywalilismy juz dwie torby podrozne bo nia nasiaknely i wkrada nam sie w lozko) i powiedzial jej ze jezeli nic z tym nie zrobi nie zaplaci jej pieniedzy.. w sumie bardzo dobrze wkoncu zebralam sie na odwage i ja jej wygarnelam.. wredny babsztyl nie powiedzial ze w domu jest plesn i wilgoc.. wkrada mi sie nawet w lozko.. boje sie o Bryanka zeby nie zaczal chorowac ona powiedziala ze nowego materacu nam nie ma (pomimo tego ze go ma stoji u niej pokoju niepotrzebny)Babsztyl przesada i sama sobie powoli oliwy do ognia doklada... szukamy z tz domku i sami chcemy sobie wynajac one bedrom niech babsko spada.. :/ ![]() ![]() ![]() ![]()
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-11-13 o 13:09 |
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Cinusiowa to znaczy że mam miłosne zapędy do Ciebie
![]() A @ się unormuje, druga będzie mniejsza a trzecia i kolejne normalne już ![]() Iwciag Ty masz 1 @??? Poiglot pleśń, grzyb itp z wilgoci są bardzo niebezpieczne dla maluszków więc jak będziesz miała gdzie to zwiewaj
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
wiem,
jestem zla ze przed swietami czeka nas wyprowadzka.. i pojdzie na nia duuuuzo kasy bo niedosc ze depozyt wysoki, to jeszcze trzeba kupic takie rzeczy jak odkurzacz i inne niezbedne rzeczy... ale przemeczymy sie troche ale bedziemy mieli swoj wlasny kacik... ![]() i nikt juz nie bedzie mial prawa powiedziec ze to mu przeszkadza czy tamto.. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- ja jeszcze nie mialam okres.. kurde zaczynam sie martwic..;/
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
będzie dobrze
![]() Tyle już masz (tż i Bryanka) że i w końcu domek będzie ![]() O okres się nie martw, do roku czasu może go nie być, tym bardziej że długo karmiłaś samą piersią Ja mimo wszystko dostałam po 3 mies a ty się ciesz ze nie masz do dziś ![]() Jest ok
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Bercia i Caro ale to nie jest moja pierwsza @ po ciąży. Ja już mam chyba trzecią. Poprzednie tak nie bolały tylko ta...
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Żeby było weselej u nas w domu, to poza moją @ Ninkę męczą dziąsła. Posmarowałam jej właśnie żelem i włożyłam smoka. Chyba pomaga, bo leży jak zahipnotyzowana nieruchomo, tylko "moniu" w buzi chodzi jak nakręcony
|
|
|
|
#2481 |
|
Zakorzenienie
|
Cinka a tort Ninulce robisz na jutro
![]() Dzisiaj piątek 13 i temu tak Cię boli Mnie już 3 nie bolała
|
#2482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Iwcia dens doczytałaś, ze chyba spotkałam twoją nianię? Esti świetna ta twja Nikolka pełzaczek mały, ja też czekam aż moje zaczą pełzać. Mówisz, ze chodzi do tyłu? To chyba prawidłowo, nie?![]() O rany dałam Dziewczynom chrupki kukurydziane do poskubania a Marta (juz drugi raz) oddała swojego chrupka psu. A ten żarłok pies (suka) zawsze jak Dziołchy jedzą to stoi przy nich blisko, w razie gdyby coś spadło na ziemie.A może kawa? :pazurki Co wy na to Kluseczki?
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-11-13 o 14:11 |
|
|
|
|
#2483 |
|
Wtajemniczenie
|
carolajna phi pierwszą to dawno dawno temu, a po porodzie to już2
|
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
karolinko obym dostala
![]() ktoras z mam pytala co to bebe lily .. to dziewczynka ktora uwielbia moj synek wrzucam dwa ulubione utwory Bryana http://www.youtube.com/watch?v=TMmzixwtTes http://www.youtube.com/watch?v=1Nvl8...eature=related
|
#2485 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamuśki
![]() mogę się do Was dołączyć ? urodziłam synka 23.czerwca tego roku. pozdrawiam!
|
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy. jak masz na imie, ile masz latek? no i jak ma na imie synus
|
|
#2488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to pewnie ona by sie zgadzalo ma 38 latdobrze traktowala mojego synka ![]() - tak seri fajna z niej babkaa w domku przynajmniej nic Ci sie nie zmarnuje ja sie kawusi z Toba napije - wlasnie wsawilam wode ps.mam tez martini moze sie skusisz?
|
|
#2489 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
chyba Poiglocik jest najmłodsza
a Iwciag najstarsza bo 45 już ma
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

pełza do tyłu

Moze Was jakoś nadrobię, chociaż to troszkę niemożliwe. 

w nocy Antek obudził się na mleczko o 1 mój Tz go usłyszał bo ogladał tv wpadł do pokoju wyjął go z łóżeczka i zaczął gadać do niego chłopie czemu nie śpisz
no i rozbudził mi dziecko nie spaliśmy do 3
i nie chce jesć dzis Tz ma mu kupić takie wafelki bo jak coś jemy to on patrzy na nas tak że nie można przełknąć jedzenia
to twoja mała już takie rzeczy potrafi 

o świętach ,przepisach,prezentach
SYNEK
bo przy 2 opakowaniu cerazette miałam plamienia 7 dni ale to chyba nie okres był bo się nie powtórzyło
no ja tak miałam 2 razy a teraz nie