|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Cytat:
STO LAT DLA JUBILATÓW DZISIEJSZYCH |
|
|
|
|
#2642 |
|
Zadomowienie
|
Agulka - ja pojęcia nie mam jak bedzie moja sukienka wygladaa, bo jeszcze się na żadną nie zdecydowałam
![]() Oho, juz sie boję Filipka , ale całe szczęście jeszcze troszkę czasu mam póki dorośnie ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Sto lat
|
|
#2643 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziękujemy za buziaki i gratulacje Muszę zacząć jej podawać posiekane jajeczko na twardo do obiadku 2 razy w tygodniu... dziewczyny powiedzcie mi proszę jak moje dziecko ma sobie poradzić z jajkiem, biszkoptami, jak ona jeszcze nie ma ząbków? I czy np. jak gotuję jej mięsko do obiadku to mogę zacząć dodawać też wywar z tego mięcha? Wiem, że powinnam też wprowadzić mleko następne... Mogę to zrobić od razu? Czy mam je jakoś ze sobą mieszać czy coś? Czytałam różne poradniki żywieniowe i w każdym piszą trochę inaczej. A Wy mamusie zawsze posłużycie dobrą radą Cytat:
Moja córcia w domku też po roboczemu często śmiga, szczególnie w prorze obiadu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oj musiałam się nacieszyć musiałam A co do plamek... to ja zawsze panikuję gdy widzę jakieś nowe zaczerwienienia na ciele Blanki... najgorsze ma na karku, od samego urodzenia ale lekarz mówi, że wszystko ok.Jak przygotowania do wyjazdu do PL? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale dopiero w grudniu jak będziemy w PL, bo tutaj w Irlandii nie mamy auta, więc nie ma takiej potrzeby. Ale widziałam Twoje fotki... ślicznie się prezentuje, no i najważniejsze, że super przechodzi testy. A tak jak pisałaś, Filipkowi może być na razie w nim troszkę niewygodnie, bo jeszcze sztywno nie siedzi. Powiedz mi kochana czy ten fotelik rozkłada się na części? Tzn. jeśli chciałabym go używać dla dużego dziecka, to odczepiam oparcie itp.??Cytat:
![]() Gratulujemy ![]()
|
|
#2644 |
|
Raczkowanie
|
witam
ja tak tylko na chwilkę bo zaraz muszę lecieć po synka do przedszkola Blanusia i Weronisia sto latek Aguska- super masz ten fotelik tez bym taki chciala ale ja mam juz po synku tak http://www.allegro.pl/item768550058_...edaz_2008.html tez jest fajny jestem z niego zadowolona ![]() katrin1- Gratulujemy pierwszego ząbka iwciag- śliczne zdjęcia ślicznie wyglądaliście Vila- my używamy już krzesełka i mamy takie po synku http://www.allegro.pl/item774270854_...le_wysozl.html A pytałyście się czy moja niunia sama siada czy ja ja sadzam wiec ja, ja sadzam i wtedy ona sobie sama siedzi umie utrzymać równowagę i się przy tym bawi sięga po zabawki itd... ale jak leży sobie np.na poduszeczce tak troszkę wyżej to tez potrafi się podnieść i sama usiąść A czy wasze dzieciaczki tez są takie wstydliwe bo moja mała okropnie się wstydzi jak ktoś przyjdzie i coś do niej mówi to nie wie gdzie ma się schować i wtedy jak np... siedzi to zaraz się odwraca w moja stronę i wyciąga roczki żeby ja wziasc ona jest taka KOCHANA ![]() przepraszam ze nie wszystkim teraz odpisałam ale odpisze później bo muszę już lecieć po synka a potem idziemy do mojej bratowej na kawkę ![]() a takie krzesełko mamy do kapania
my 18.06.2005 Kacperek 10.06.2006 4090g i 56cm Nikolka 28.04.2009 4170g i 53cm Edytowane przez DIDI84 Czas edycji: 2009-10-20 o 11:37 |
|
|
|
#2645 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja mam bzika na punkcie zoltego i czerwonego. Nawet Julke prawie caly czas ubieram na czerwono, nie moge sie powstrzymac ![]() Cytat:
Cytat:
A my ciagle czekamy na zeba ![]() Cytat:
Moja miesiac mlodsza wczoraj miala 7900g ![]() A czemu biala?? Nie wiem czy pokazywalam na wizazu nasze zdjeciaz chrztu ale Julka miala rozowa Cytat:
![]() Masz na NK moje slynne zdjecie z jablkiem. Krytykuj ![]() ![]()
|
|||||
|
|
|
#2646 |
|
Wtajemniczenie
|
boszenkojeśli chodzi o mleko, to ja słyszałam, że na początku należy mieszać 1z2by maleństwo nie miało zaparć, wiem to od starszej mamy.
a z jedzonka należy papkę chyba zrobić-tak na chłopski rozum ![]() didi kochane pociechy masz! mój jeszcze się nie wstydzi, ale reaguje inaczej na znajome mu pyszczki a inaczej na mniej znane |
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
pamietacie ta piosenke?: http://www.youtube.com/watch?v=P1D9A...eature=related
|
#2648 | |
|
Zadomowienie
|
Sto lat dla Jubilatek
Cytat:
|
|
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Mam fotelik mam
![]() Idę go wyprać ![]() Ania ja nie pije bo cycuje...zapamiętaj ![]() zdjęcie skrytykowałam ![]() jezuuuu nie mam czasu biorę się za rafaello i nie dam
|
#2650 |
|
Zadomowienie
|
Karola, Ty malpo
![]() ![]() Teraz gadaj wszystko co wiesz o Gimpie
|
|
|
|
#2651 |
|
Rozeznanie
|
Boszenko,gratulacje dla Blanki, mój synek skończy pół roczku za niecałe 2 tygodnie, trzeba będzie mu juz rozszerzać dietkę, bo jak na razie wciąż daję mu mleczko, kaszki, zupkę, ziemniaczka i jabłko. Mięsko jadł w zupce kilka razy. Ja tego wywaru nie daję, robię na nim zupę dla nas. Położna w szkole rodzenia mówiła, że nie daje się wywaru z mięska. Biszkopty to chyba trzeba moczyć w herbacie, bo inaczej maluch mógłby odgryźć kawałek i zakrztusic się. O białku jajka czytałam że nie daje się przed ukończeniem roczku, ja będę dodawać żółtko do zupki, można chyba też za jakiś czas zacząć robić jajeczniczkę na parze, no i coś w rodzaju budyniu z żółtkiem. A mleko następne podam mu jak skończy pół roczku i będę obserwować co się dzieje. Będę musiała podać Mysiowi t mleko w dziń, bo my dajemy sztuczne tylko na noc.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2652 |
|
Zadomowienie
|
Boszenko - przekaż Blanusi moc buziaczków ode mnie i Nisi z okazji pół roczku
![]() ![]() Aniu - karmię swoim mlekiem nadal (wciąż się nie poddaję z odciąganiem), poza tym na obiadek marcheweczka lub jabłuszko a wieczorem kleik ryżowy na bazie mojego mleka, taki po prostu mały grubasek mi rośnie ale mam nadzieję, że jak zacznie się okres raczkowania/chodzenia to sadełko troszkę spadnie
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-10-20 o 11:54 |
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Wywar daje się ale dopiero po ok 2 miesiącach jedzenia mięska
Mam wieści od koleżanki 35 tc dzidzia 2300, skurcze ustały ale zostaje na obserwacji do jutra ![]() I wszystko dobrze, dzidiza zdrowa ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Anulka Twoja jest miesiąc starsza od Magduskowej a nie młodsza...piłaś coś![]() Idę robić ciasto jak wróće to ci powiem ale nie wiem co chcesz wiedzieć
|
#2654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
I Anulka zmień avka
Moja córka zobacyła i zapytała dlaczego ta dzidzia taka smutna jest, mamusia ją pewnie okrzyczała
|
#2656 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No przeciez wiem, ze jest moja starsza ![]() Wszystko chce wiedziec ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2657 |
|
Wtajemniczenie
|
boszenka ja moczę biszkopty w wodzie....tyci tyci wody
a Nikola je pochłania |
|
|
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
Aniu - a czemu nie ma sensu odciaganie i karmienie swoim mleczkiem? Ja póki co bedę tak robić, zwłaszcza że jeden mleczny posiłek już nam odszedł i taka ilość mleka jaką teraz odciagam wystarcza na bieżące potrzeby
Nie wiem, co bedzie jak pójde do pracy (muszę ja najpierw znaleźć ), ale póki jestem w domu bede odciagac ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Od kiedy można biszkopty podawac dzieciaczkom? Bo czytam, że niektóre z was juz daja, Nisia jest jeszcze pewnie na nie za młoda.... Dajecie dzieciaczkom dynie? Ja dorwałam ostatnio jedną i nie wiem co z niej dla Nisi robić Można z ziemniaczkami, ale z czym jeszcze???---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Aniu - mam jeszcze pytanie do ciebie odnośnie zdjęcia na NK? Jak zrobiłaś to tak fajnie na czarnym tle? Ja próbuję i mi nie wychodzi
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-10-20 o 12:15 |
|
|
|
#2659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2660 |
|
Wtajemniczenie
|
Magdusia biszkopty to gluten i w słoiczkach jako dodatek to kaszek są dostępne po 4 miesiącu
a dynię możesz też zrobić z jabłkiem, z kaszą manną i w ogóle z owocami |
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Esti jak wprowadzałaś gluten?
Bo ja od piątku wprowadzam i ciągle nie wiem jak to zrobić. Najpierw dawałaś kaszkę tak? Ile i jak długo takie ilości? I po jakim czasie dałaś biszkopty? Magducha Esterka ładnie ci odpowiedziała ![]() Anulka wieczorem Ci odpowiem pod warunkiem ze zrobisz gg albo jakiegoś innego tlena ![]() Bo teraz tak przelotem jestem
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-20 o 12:22 |
|
|
|
#2662 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe czy z jabłuszkiem można? Albo marchewką? ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#2663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu ja mam cala duza dynie tez w domku ale czekam az calkiem dojrzeje i bedzie zolciutka, mam zamiar dodawac do zupek jako nast skladnik
ale mysle ze mozesz tez zrobic z jabluszkiem.Co do glutenu mi pediatra powiedziala ze gluten wprowadzic mozna do diety dopiero miedzy 5 a 7 m-cem zycia w postaci np kaszki manny zaczynajac od 2-3gr dziennie i jesli wszystko ok nie ma objawow alergii stopniowo zwiekszac. Ja nie daje na razie biszkoptow bo uwazam ze troszke jeszczez a wczesnie, ale kazdy robi jak uwaza. Dam malemu jak zaakceptuje gluten.
|
#2665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz już wiem, że za wcześnie na takie rarytaski dla Nisi... Gluten chcę wprowadzić w szóstym miesiącu
|
|
|
#2666 |
|
Zadomowienie
|
no moja niunia juz ma skonczone 5 m-cy a ja czuje jakbym wczoraj ja urodzila..jak ten czas szybko mija
teraz spi jak anioleczek, gdybym mogla to bym ja schrupala ja mojej jeszcze warzyw nie dawalam dopiero od dzis bede wprowadzac pediatra kazal zaczac od owocow a od 5 m-ca warzywa i zupki wiec tak zrobie.a miesko od kiedy sie daje??
|
#2667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2669 |
|
Zadomowienie
|
czyli po piątym?
Kurde, ja nigdy nie wiem, jak to jest z tymi miesiącami
|
|
#2670 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Julka niecierpi dyni z ziemniakami ![]() Ja mialam taki cien wokol siebie po lewej stronie. Wzielam kolor pipeta i zamalowalam wszystko dookola. W miejscach gdzie byly np wlosy to jakims delikatnym spryskiwaczem. Ale mozesz wziac normalnie kolor czarny Tak to sobie wymyslilam. Moze inny robia inaczej ![]() Cytat:
Ale widze, ze Esti wczesniej daje ![]() Ha! Od wczoraj mam gg. Ale i tak sobie nie pogadamy bo wieczorem jest w domu maz ![]() po 5msc |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

bez żadnych logicznych argumentów...

, ale całe szczęście jeszcze troszkę czasu mam póki dorośnie 

ale lekarz mówi, że wszystko ok.

on przed snem musi powisieć przy cycu...więc kiedy mam mu smarować dziąsła i po jakim czasie może jeść?