|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Cytat:
STO LAT DLA JUBILATÓW DZISIEJSZYCH |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Zadomowienie
|
Agulka - ja pojęcia nie mam jak bedzie moja sukienka wygladaa, bo jeszcze się na żadną nie zdecydowałam
![]() Oho, juz sie boję Filipka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Sto lat ![]()
![]() |
#2643 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziękujemy za buziaki i gratulacje ![]() ![]() Muszę zacząć jej podawać posiekane jajeczko na twardo do obiadku 2 razy w tygodniu... dziewczyny powiedzcie mi proszę jak moje dziecko ma sobie poradzić z jajkiem, biszkoptami, jak ona jeszcze nie ma ząbków? I czy np. jak gotuję jej mięsko do obiadku to mogę zacząć dodawać też wywar z tego mięcha? Wiem, że powinnam też wprowadzić mleko następne... Mogę to zrobić od razu? Czy mam je jakoś ze sobą mieszać czy coś? Czytałam różne poradniki żywieniowe i w każdym piszą trochę inaczej. A Wy mamusie zawsze posłużycie dobrą radą ![]() Cytat:
![]() Moja córcia w domku też po roboczemu często śmiga, szczególnie w prorze obiadu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Oj musiałam się nacieszyć musiałam ![]() A co do plamek... to ja zawsze panikuję gdy widzę jakieś nowe zaczerwienienia na ciele Blanki... najgorsze ma na karku, od samego urodzenia ![]() Jak przygotowania do wyjazdu do PL? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulujemy ![]() ![]()
![]() |
#2644 |
Raczkowanie
|
witam
![]() ja tak tylko na chwilkę bo zaraz muszę lecieć po synka do przedszkola ![]() Blanusia i Weronisia sto latek ![]() ![]() Aguska- super masz ten fotelik tez bym taki chciala ale ja mam juz po synku tak http://www.allegro.pl/item768550058_...edaz_2008.html tez jest fajny jestem z niego zadowolona ![]() katrin1- Gratulujemy pierwszego ząbka ![]() iwciag- śliczne zdjęcia ślicznie wyglądaliście ![]() Vila- my używamy już krzesełka i mamy takie po synku http://www.allegro.pl/item774270854_...le_wysozl.html ![]() A pytałyście się czy moja niunia sama siada czy ja ja sadzam wiec ja, ja sadzam i wtedy ona sobie sama siedzi umie utrzymać równowagę i się przy tym bawi sięga po zabawki itd... ale jak leży sobie np.na poduszeczce tak troszkę wyżej to tez potrafi się podnieść i sama usiąść ![]() ![]() ona jest taka KOCHANA ![]() ![]() przepraszam ze nie wszystkim teraz odpisałam ale odpisze później bo muszę już lecieć po synka a potem idziemy do mojej bratowej na kawkę ![]() a takie krzesełko mamy do kapania ![]()
my 18.06.2005 ![]() Kacperek 10.06.2006 4090g i 56cm ![]() Nikolka 28.04.2009 4170g i 53cm ![]() Edytowane przez DIDI84 Czas edycji: 2009-10-20 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja mam bzika na punkcie zoltego i czerwonego. Nawet Julke prawie caly czas ubieram na czerwono, nie moge sie powstrzymac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my ciagle czekamy na zeba ![]() Cytat:
![]() ![]() A czemu biala?? Nie wiem czy pokazywalam na wizazu nasze zdjeciaz chrztu ale Julka miala rozowa ![]() Cytat:
![]() Masz na NK moje slynne zdjecie z jablkiem. Krytykuj ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Wtajemniczenie
|
boszenkojeśli chodzi o mleko, to ja słyszałam, że na początku należy mieszać 1z2by maleństwo nie miało zaparć, wiem to od starszej mamy.
a z jedzonka należy papkę chyba zrobić-tak na chłopski rozum ![]() didi kochane pociechy masz! mój jeszcze się nie wstydzi, ale reaguje inaczej na znajome mu pyszczki a inaczej na mniej znane |
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
pamietacie ta piosenke?: http://www.youtube.com/watch?v=P1D9A...eature=related
![]()
![]() |
#2648 | |
Zadomowienie
|
Sto lat dla Jubilatek
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zakorzenienie
|
Mam fotelik mam
![]() Idę go wyprać ![]() Ania ja nie pije bo cycuje...zapamiętaj ![]() zdjęcie skrytykowałam ![]() jezuuuu nie mam czasu biorę się za rafaello ![]() i nie dam ![]()
#2650 |
Zadomowienie
|
Karola, Ty malpo
![]() ![]() Teraz gadaj wszystko co wiesz o Gimpie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Rozeznanie
|
Boszenko,gratulacje dla Blanki, mój synek skończy pół roczku za niecałe 2 tygodnie, trzeba będzie mu juz rozszerzać dietkę, bo jak na razie wciąż daję mu mleczko, kaszki, zupkę, ziemniaczka i jabłko. Mięsko jadł w zupce kilka razy. Ja tego wywaru nie daję, robię na nim zupę dla nas. Położna w szkole rodzenia mówiła, że nie daje się wywaru z mięska. Biszkopty to chyba trzeba moczyć w herbacie, bo inaczej maluch mógłby odgryźć kawałek i zakrztusic się. O białku jajka czytałam że nie daje się przed ukończeniem roczku, ja będę dodawać żółtko do zupki, można chyba też za jakiś czas zacząć robić jajeczniczkę na parze, no i coś w rodzaju budyniu z żółtkiem. A mleko następne podam mu jak skończy pół roczku i będę obserwować co się dzieje. Będę musiała podać Mysiowi t mleko w dziń, bo my dajemy sztuczne tylko na noc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Zadomowienie
|
Boszenko - przekaż Blanusi moc buziaczków ode mnie i Nisi z okazji pół roczku
![]() ![]() ![]() Aniu - karmię swoim mlekiem nadal (wciąż się nie poddaję z odciąganiem), poza tym na obiadek marcheweczka lub jabłuszko a wieczorem kleik ryżowy na bazie mojego mleka, taki po prostu mały grubasek mi rośnie ![]() ![]()
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-10-20 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Zakorzenienie
|
Wywar daje się ale dopiero po ok 2 miesiącach jedzenia mięska
![]() Mam wieści od koleżanki ![]() 35 tc dzidzia 2300, skurcze ustały ale zostaje na obserwacji do jutra ![]() I wszystko dobrze, dzidiza zdrowa ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Anulka Twoja jest miesiąc starsza od Magduskowej ![]() ![]() Idę robić ciasto jak wróće to ci powiem ale nie wiem co chcesz wiedzieć ![]()
#2654 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
I Anulka zmień avka
![]() Moja córka zobacyła i zapytała dlaczego ta dzidzia taka smutna jest, mamusia ją pewnie okrzyczała ![]()
#2656 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
No przeciez wiem, ze jest moja starsza ![]() ![]() Wszystko chce wiedziec ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Wtajemniczenie
|
boszenka ja moczę biszkopty w wodzie....tyci tyci wody
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Zadomowienie
|
Aniu - a czemu nie ma sensu odciaganie i karmienie swoim mleczkiem? Ja póki co bedę tak robić, zwłaszcza że jeden mleczny posiłek już nam odszedł i taka ilość mleka jaką teraz odciagam wystarcza na bieżące potrzeby
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Od kiedy można biszkopty podawac dzieciaczkom? Bo czytam, że niektóre z was juz daja, Nisia jest jeszcze pewnie na nie za młoda.... Dajecie dzieciaczkom dynie? Ja dorwałam ostatnio jedną i nie wiem co z niej dla Nisi robić ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Aniu - mam jeszcze pytanie do ciebie odnośnie zdjęcia na NK? Jak zrobiłaś to tak fajnie na czarnym tle? Ja próbuję i mi nie wychodzi ![]()
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-10-20 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Wtajemniczenie
|
Magdusia biszkopty to gluten i w słoiczkach jako dodatek to kaszek są dostępne po 4 miesiącu
![]() a dynię możesz też zrobić z jabłkiem, z kaszą manną i w ogóle z owocami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Zakorzenienie
|
Esti jak wprowadzałaś gluten?
Bo ja od piątku wprowadzam i ciągle nie wiem jak to zrobić. Najpierw dawałaś kaszkę tak? Ile i jak długo takie ilości? I po jakim czasie dałaś biszkopty? Magducha Esterka ładnie ci odpowiedziała ![]() Anulka wieczorem Ci odpowiem pod warunkiem ze zrobisz gg albo jakiegoś innego tlena ![]() Bo teraz tak przelotem jestem
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-10-20 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe czy z jabłuszkiem można? Albo marchewką? ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Zakorzenienie
|
Madziu ja mam cala duza dynie tez w domku ale czekam az calkiem dojrzeje i bedzie zolciutka, mam zamiar dodawac do zupek jako nast skladnik
![]() Co do glutenu mi pediatra powiedziala ze gluten wprowadzic mozna do diety dopiero miedzy 5 a 7 m-cem zycia w postaci np kaszki manny zaczynajac od 2-3gr dziennie i jesli wszystko ok nie ma objawow alergii stopniowo zwiekszac. Ja nie daje na razie biszkoptow bo uwazam ze troszke jeszczez a wczesnie, ale kazdy robi jak uwaza. Dam malemu jak zaakceptuje gluten.
#2665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz już wiem, że za wcześnie na takie rarytaski dla Nisi... Gluten chcę wprowadzić w szóstym miesiącu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zadomowienie
|
no moja niunia juz ma skonczone 5 m-cy a ja czuje jakbym wczoraj ja urodzila..jak ten czas szybko mija
teraz spi jak anioleczek, gdybym mogla to bym ja schrupala ![]() ja mojej jeszcze warzyw nie dawalam dopiero od dzis bede wprowadzac pediatra kazal zaczac od owocow a od 5 m-ca warzywa i zupki wiec tak zrobie.a miesko od kiedy sie daje??
#2667 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Zakorzenienie
|
#2669 |
Zadomowienie
|
czyli po piątym?
Kurde, ja nigdy nie wiem, jak to jest z tymi miesiącami ![]()
![]() |
#2670 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Julka niecierpi dyni z ziemniakami ![]() Ja mialam taki cien wokol siebie po lewej stronie. Wzielam kolor pipeta i zamalowalam wszystko dookola. W miejscach gdzie byly np wlosy to jakims delikatnym spryskiwaczem. Ale mozesz wziac normalnie kolor czarny ![]() Tak to sobie wymyslilam. Moze inny robia inaczej ![]() Cytat:
![]() Ale widze, ze Esti wczesniej daje ![]() Ha! Od wczoraj mam gg. Ale i tak sobie nie pogadamy bo wieczorem jest w domu maz ![]() po 5msc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.