![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Konta studenckie
podpinam sie.
ja mam konto 'mlodziezowe' ![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Dot.: konto studenckie
Ja polecam konto Student w ING Banku Śląskim
![]() ![]() Jeszcze się nie zawiodłam na tym banku ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
mam w PKo i jestem zadowolona
![]() chyba pobierają jakieś śmieszne 4zł za nie a korzyści wiele...nie chcę mi sie rozpisywać ![]()
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
podnosze watek, bo zastanawiam sie nad otworzeniem drugiego konta, na ktore moglabym odkladac pieniazki
![]() ![]() tak mi przyszla do glowy Nordea i chcialabym zapytac czy ktoras Wizazanka ma ich Pakiet na Starcie i jak sie to sprawuje? moj TZ ma, ale nie uzywa. tzn dopiero teraz zaczne, bo sie wkurzyl na BZWBK i zamyka u nich konto, wiec wszystkie wplywy przenosi na Nordee. wiec jak widzicie doswiadczenia z Nordea nie ma za duzego... i takie moje pytania: czy sa jakies ograniczenia przy wyplacaniu z bankomatow BZWBK albo Euronetu? (podobno jest za darmo... no ale moze jest jakis haczyk typu iles wyplat miesiecznie a potem prowizja?) jak sprawuje sie system internetowy i czy sa jakies problemy z robieniem przelewow (dostaje karte ze zdrapkami tak? czy moze przerzucili sie na smsy?) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
równiez mam konto studenckie w pko bp a drugie nie w banku o który pytasz tylko w banku zachodnim, konto wogole nieoprocentowane ale bezpłatne do 30 roku życia i tak odkładam sobie wlasnie pieniązki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ze nie chce przechodzc przez to co on, wiec BZ na poczatku skreslilam... i tak wlasnie pytam o Nordee... a moze jest jakies inne darmowe konto? mBank odpada, bo jednak wole czasem przyjsc i pogadac z kims kompetentnym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Jeśli zależy Ci na banku z oddziałami, ING od niedawna oferuje darmowe konto internetowe. Jest ciekawe o tyle, że nie pobiera żadnej opłaty za przelewy do dowolnego banku. Nazywa się toto "konto Direct"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
-nie ma do niego karty -mozna za darmo wyplacić tylko raz w miesiącu Ale mi to pasuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
o widze, ze sia watek podniosl
![]() juz dylematow nie mam. zalozylam z TZem konto Nordea Spektrum. prowadzenie za darmo (jesli srednia wplata miesieczna na konto z ostatnich 3 mies. wynosi 1500zl), dostep przez neta za darmo, wszystkie bankomaty w Polsce za darmo ![]() tylko za karte placimy 1,50 (za dwie wychodzi miesiecznie 3zl), ale za te darmowe bankomaty jestem w stanie zniesc taka oplate ![]() no i w placowkach nie ma wielgachnych kolejek, bo z tego co wiem Nordea nastawia sie na klienta zarabiajacego minimum w okolicach 2tys. wiec i klientow mniej (a przynajmniej tych, ktorzy internetowi nie ufaja i wszystko chca zalatwiac w okienku). no i mamy od razu otwarte konto oszczednosciowe Nordea Progres tez calkiem za darmo. poki co jestem zadowolona. a w PKO bede konto likwidowac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Ewentualnie możesz spróbować podłączyć pod ten rachunek konto internetowe, wypłacać na nie większą kwotę raz w miesiącu, i stamtąd już dowolnie dysponować pieniędzmi. Taki sposób rozwiązuje problem braku karty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
Ciekawe porównanie kont studenckich znalazłem na www.kontastudenckie.yoyo.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Mam takie pytanie: w ciągu 2 tyg z banku bz wbk nikt sie do mnie nie zgłosił, nie przyjechał żaden kurier, przysłali mi tylko karte i nie wiem co robic. Konto jest mi potrzebne od października,więc w ciagu tego miesiąca już chciałabym je miec. Nie mam jednak ochoty dzwonic do tego banku i tego wyjasniać, bo to w końcu w ich interesie. Raczej założyłabym soiebie w mBanku. Jak myślicie co zrobic??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
mBank jest bezpłatny. Nie płaci sie za otwarcie, prowadzenie, kartę. Ja rozumiem, że jeśli ktoś ma dużo pieniędzy na koncie to te 4 zł miesięcznie to bardzo mało, ale jak nie ma się dużo to dla mnie bez sensu. Szczególnie, że w innym banku można mieć za darmo. A bankomatów też nie brakuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
ooo ciekawy temat- uswiadomil mnie, ze przeciez mi tez by sie przydalo takie konto
![]()
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Lust, ja na Twoim miejscu poszłabym do mPunktu w Plazie, Tesco lub do siedziby mBanku na Piłsudskiego i otworzyła sobie eKonto. Konto jest aktywne już od momentu podpisania umowy, a w ciągu dwóch tygodni dosyłają kartę. Prosto, bezboleśnie i bezpłatnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Chyba tak właśnie zrobie, ale co jeżeli wtedy odezwą sie Ci z WBK? W ogole po co oni mi przysyłali karte skoro nic oprócz tego nie zrobili :/. Denerwuje mnie taki cos
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
szczerze polecam konto Student w ING. tylko 2 zl za prowadzenie konta, staly dostep w internecie, duzo bankomatow, a jak nie ma z ING, to mozna isc do bankomatu euronet i prowizja wynosi tylko 1 zl. I najlepsze! wszystkie przelewy (absolutnie do kazdego banku w Polsce) sa za free! (istotne dla internetowych zakupoholiczek)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam w pko. raczej jestem zadowolona.
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
No tak w sumie nie brzmi skomplikowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też założyłam tam konto (ale głównie mi potrzebne do zakupów internetowych). Minęło kilka dni i nawet nikt nie zadzwonił ![]() Umowę chcę podpisać korespondencyjnie, ale to chyba był błąd, bo chyba się nie doczekam. A chciałam to dość szybko załatwić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Dziwi mnie takie podejście "Polecam, tylko 4zł za prowadzenie konta". Jak dla mnie to zdzierstwo. Pomyślcie - oni zarabiają na tym że obracają waszymi pieniędzmi i jeszcze każą sobie za to płacić. W skali rocznej 4zł to 48zł
![]() ![]() Polecam konto w mBanku. Mozna miec nawet zero na koncie i nic to nikogo nie interesuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
no tak, tyle ze za te np. 4 zl w normalnym banku jest sztab ludzi, do ktorych mozna uderzyc i zalatwic wszystko od reki. moze jestem jakas dziwna, ale lubie miec takiego swojego bankowego doradce - kogos kogo znam, a gdy do niego pojde to wszystko powoli wytlumaczy, doradzi itp.
mi np. nie odpowiada podpisywanie umowy z kurierem czy wydzwanianie po infoliniach. juz wole zaplacic te 1.50 za karte, miec osobisty kontakt z doradca w oddziale nieopodal i w przypadku mojego banku za darmo wszystkie bankomaty. zakladanie konta tylko dlatego, ze prowadzenie nic nie kosztuje nie jest najlepsza strategia. uwazam, ze trzeba wziac pod uwage szereg innych czynnikow, bo kazdy ma inne potrzeby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was ma założone konto Student w ING Banku Śląskim? Co możecie o nim powiedzieć? Na stronce niby pisze, że wszystko jest bezpłatne, ale wiadomo, że różne mają haczyki
![]() Skłaniałabym się ku niemu, bo i z mojego domu i z uczelni najbliższy bankomat jest z tego banku.
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
bez czytania calego watku-przyznaje-polecam Multibank. Przelewy internetowe bezplatne-potwierdzenie sms, i zero prowizji w bankomatach euronet lub multibank. Oplata za prowadzenie konta 2zl. i w sumie tylko to potrzebne przy koncie studenckim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
ja mam konto studenckie, musze co miesiac wplacac 200 zl... :/
wymiana kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1279427 wymiana ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1272992 Moda przemija, styl pozostaje Poszukuję La Cautiva Fueguia Edytowane przez ewelinka_ Czas edycji: 2010-01-27 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest tylko jedna nieścisłość: ja płacę za prowadzenie 1 zł ![]() ![]()
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Ja zrezygnowałam z PKO BP na rzecz mBanku. Oprócz opłat za prowadzenie konta, weźcie jeszcze pod uwagę, że niektóre banki (np. PKO BP) pobierają opłatę za prowadzenie konta internetowego. I co najważniejsze, zastanówcie się do czego będzie służyło Wam konto? Ja ze swojego opłacałam szkołę, telefon, zakupy przez neta i do tego dochodziły opłaty w wysokości 50 gr za przelew, dlatego w miesięcznym rozrachunku opłata wynosiła mnie czasem nawet ponad 10 zł. Dlatego wybrałam mBank gdzie wszystko jest za free, a jedynym minusem może być brak placówek. Bankomaty Euronetu czy inne, z których mogę wybrac gotówkę bez prowizji w Warszawie są na każdym rogu. Podobnie z wpłatomatami.
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Kochane, założyłam dziś w ING Konto z Lwem Student - mówią, iż wszystko za darmo [kartka, prowadzenie konta, konto internetowe, internetowe przelewy itd.], ale zastanawia mnie, czy muszę mieć jakieś pieniążki na koncie i ewentualnie co jakiś czas dokonywać jakichś wpłat...? Orientujecie się
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.