konto studenckie - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-02, 09:42   #61
Tusio
Wtajemniczenie

Dot.: Konta studenckie

podpinam sie.
ja mam konto 'mlodziezowe' ktorego 'waznosc' konczy mi sie w kwietniu przyszlego roku, osiemnastke mam w marcu. co po wygasnieciu umowy?
Stary 2007-10-02, 10:17   #62
Kobieta_słonecznik
Zakorzenienie

Dot.: konto studenckie

Ja polecam konto Student w ING Banku Śląskim Miesięczna opłata to dwa złote plus co dwa lata osiem złotych za nową kartę
Jeszcze się nie zawiodłam na tym banku
Kobieta_słonecznik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 19:50   #63
natalii87
Zakorzenienie

mam w PKo i jestem zadowolona

chyba pobierają jakieś śmieszne 4zł za nie a korzyści wiele...nie chcę mi sie rozpisywać przede wszystkim nie ma wielkiego problemu ze znalezieniem bankomatu

natalii87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-04, 23:31   #64
lain
Zakorzenienie

podnosze watek, bo zastanawiam sie nad otworzeniem drugiego konta, na ktore moglabym odkladac pieniazki nie musi byc super oprocentowane - wazne zeby bylo calkowicie darmowe jedno juz mam w PKO BP, ale nie otworze tam drugiego, bo niestety jest platne.

tak mi przyszla do glowy Nordea i chcialabym zapytac czy ktoras Wizazanka ma ich Pakiet na Starcie i jak sie to sprawuje?
moj TZ ma, ale nie uzywa. tzn dopiero teraz zaczne, bo sie wkurzyl na BZWBK i zamyka u nich konto, wiec wszystkie wplywy przenosi na Nordee. wiec jak widzicie doswiadczenia z Nordea nie ma za duzego...

i takie moje pytania:

czy sa jakies ograniczenia przy wyplacaniu z bankomatow BZWBK albo Euronetu? (podobno jest za darmo... no ale moze jest jakis haczyk typu iles wyplat miesiecznie a potem prowizja?)

jak sprawuje sie system internetowy i czy sa jakies problemy z robieniem przelewow (dostaje karte ze zdrapkami tak? czy moze przerzucili sie na smsy?)
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-04, 23:37   #65
iza_
Wtajemniczenie

równiez mam konto studenckie w pko bp a drugie nie w banku o który pytasz tylko w banku zachodnim, konto wogole nieoprocentowane ale bezpłatne do 30 roku życia i tak odkładam sobie wlasnie pieniązki
iza_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-04, 23:48   #66
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_ Pokaż wiadomość
równiez mam konto studenckie w pko bp a drugie nie w banku o który pytasz tylko w banku zachodnim, konto wogole nieoprocentowane ale bezpłatne do 30 roku życia i tak odkładam sobie wlasnie pieniązki
nio tylko niestety w BZ moj TZ mial same problemy (rowniez konto darmowe do 30.roku zycia). beznadziejny system netowy, ktory raz sie logowal a raz nie (a przy tym non stop jakies bledy przy logowaniu), jak dla mnie bardzo nieprzejrzysty, prowizje od wyplaty chyba z euronetu czy z czegos tam choc wczesniej byly darmowe (i tak TZ nabil sobie pare takich prowizji, bo nikt go nie poinformowal ze juz nie jest za darmo), kilometrowe kolejki do kas, takie ze sie czlowiekowi odechciewa czegokolwiek... dzisiaj w takiej kolejce wlasnie stwierdzil, ze nigdy wiecej.
a ze nie chce przechodzc przez to co on, wiec BZ na poczatku skreslilam...

i tak wlasnie pytam o Nordee...
a moze jest jakies inne darmowe konto?
mBank odpada, bo jednak wole czasem przyjsc i pogadac z kims kompetentnym no i za malo wplatomatow mBankowych w moim miescie.
Stary 2008-01-31, 10:55   #67
kilinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a moze jest jakies inne darmowe konto?
mBank odpada, bo jednak wole czasem przyjsc i pogadac z kims kompetentnym no i za malo wplatomatow mBankowych w moim miescie.
Jeśli zależy Ci na banku z oddziałami, ING od niedawna oferuje darmowe konto internetowe. Jest ciekawe o tyle, że nie pobiera żadnej opłaty za przelewy do dowolnego banku. Nazywa się toto "konto Direct"
kilinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-31, 11:12   #68
izia17
Zadomowienie

GG do izia17

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
podnosze watek, bo zastanawiam sie nad otworzeniem drugiego konta, na ktore moglabym odkladac pieniazki nie musi byc super oprocentowane - wazne zeby bylo calkowicie darmowe jedno juz mam w PKO BP, ale nie otworze tam drugiego, bo niestety jest platne.
Ja do odkładania pieniędzy założyłam konto oszczędnościowe w ing (mam juz tam studenckie), całkowicie darmowe, oprocentowane na 4,25 % ale...
-nie ma do niego karty
-mozna za darmo wyplacić tylko raz w miesiącu

Ale mi to pasuje
izia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-31, 14:29   #69
lain
Zakorzenienie

o widze, ze sia watek podniosl

juz dylematow nie mam. zalozylam z TZem konto Nordea Spektrum. prowadzenie za darmo (jesli srednia wplata miesieczna na konto z ostatnich 3 mies. wynosi 1500zl), dostep przez neta za darmo, wszystkie bankomaty w Polsce za darmo
tylko za karte placimy 1,50 (za dwie wychodzi miesiecznie 3zl), ale za te darmowe bankomaty jestem w stanie zniesc taka oplate
no i w placowkach nie ma wielgachnych kolejek, bo z tego co wiem Nordea nastawia sie na klienta zarabiajacego minimum w okolicach 2tys. wiec i klientow mniej (a przynajmniej tych, ktorzy internetowi nie ufaja i wszystko chca zalatwiac w okienku).
no i mamy od razu otwarte konto oszczednosciowe Nordea Progres tez calkiem za darmo. poki co jestem zadowolona. a w PKO bede konto likwidowac.
Stary 2008-01-31, 15:41   #70
kilinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izia17 Pokaż wiadomość
Ja do odkładania pieniędzy założyłam konto oszczędnościowe w ing (mam juz tam studenckie), całkowicie darmowe, oprocentowane na 4,25 % ale...
-nie ma do niego karty
-mozna za darmo wyplacić tylko raz w miesiącu

Ale mi to pasuje
Ewentualnie możesz spróbować podłączyć pod ten rachunek konto internetowe, wypłacać na nie większą kwotę raz w miesiącu, i stamtąd już dowolnie dysponować pieniędzmi. Taki sposób rozwiązuje problem braku karty.
kilinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-21, 16:43   #71
Daviii
Przyczajenie

Ciekawe porównanie kont studenckich znalazłem na www.kontastudenckie.yoyo.pl
Daviii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-25, 10:06   #72
LustForLife
Zadomowienie

Mam takie pytanie: w ciągu 2 tyg z banku bz wbk nikt sie do mnie nie zgłosił, nie przyjechał żaden kurier, przysłali mi tylko karte i nie wiem co robic. Konto jest mi potrzebne od października,więc w ciagu tego miesiąca już chciałabym je miec. Nie mam jednak ochoty dzwonic do tego banku i tego wyjasniać, bo to w końcu w ich interesie. Raczej założyłabym soiebie w mBanku. Jak myślicie co zrobic??
LustForLife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-25, 10:35   #73
lukrecja222
Zakorzenienie

mBank jest bezpłatny. Nie płaci sie za otwarcie, prowadzenie, kartę. Ja rozumiem, że jeśli ktoś ma dużo pieniędzy na koncie to te 4 zł miesięcznie to bardzo mało, ale jak nie ma się dużo to dla mnie bez sensu. Szczególnie, że w innym banku można mieć za darmo. A bankomatów też nie brakuje
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-25, 11:49   #74
cannelle89
Raczkowanie

ooo ciekawy temat- uswiadomil mnie, ze przeciez mi tez by sie przydalo takie konto
Stary 2008-08-25, 12:59   #75
gramma
Zadomowienie

Lust, ja na Twoim miejscu poszłabym do mPunktu w Plazie, Tesco lub do siedziby mBanku na Piłsudskiego i otworzyła sobie eKonto. Konto jest aktywne już od momentu podpisania umowy, a w ciągu dwóch tygodni dosyłają kartę. Prosto, bezboleśnie i bezpłatnie.
gramma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-25, 13:17   #76
LustForLife
Zadomowienie

Chyba tak właśnie zrobie, ale co jeżeli wtedy odezwą sie Ci z WBK? W ogole po co oni mi przysyłali karte skoro nic oprócz tego nie zrobili :/. Denerwuje mnie taki cos
Stary 2008-08-25, 14:15   #77
gosiazja
Raczkowanie

szczerze polecam konto Student w ING. tylko 2 zl za prowadzenie konta, staly dostep w internecie, duzo bankomatow, a jak nie ma z ING, to mozna isc do bankomatu euronet i prowizja wynosi tylko 1 zl. I najlepsze! wszystkie przelewy (absolutnie do kazdego banku w Polsce) sa za free! (istotne dla internetowych zakupoholiczek)
gosiazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-25, 15:42   #78
ewanka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myycha Pokaż wiadomość
ja mam w pko... bank dziwny... ale pobiera tylko 4zl miesiecznie.. i mozna wziasc debet 300zl na 30 dni... w miare ciekawa oferta... ale ze ja przestalam studiowac... pora zlikwidowac konto i przeniesc sie do internetowego banku..... polecam konto studenckie w mbanku

też mam w pko. raczej jestem zadowolona.

ewanka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-25, 16:16   #79
gramma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LustForLife Pokaż wiadomość
Chyba tak właśnie zrobie, ale co jeżeli wtedy odezwą sie Ci z WBK?
Wtedy powiesz, że chcesz zlikwidować konto (jeśli jest już aktywne) lub że konto jest Ci już niepotrzebne (jeśli nie jest aktywne).
gramma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-25, 16:57   #80
LustForLife
Zadomowienie

No tak w sumie nie brzmi skomplikowanie . Myśle, że dopoki sie nie podpisze stosownych dokumentow to konto aktywne nie jest, także z WBK nie powinnam miec problemow. A nie chce PKO, bo niby płaci sie tylko 4 zł, ale po co płacic te 4 zł za konto, skoro mozna miec je za darmo...
Stary 2008-08-25, 18:23   #81
Annaluka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LustForLife Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie: w ciągu 2 tyg z banku bz wbk nikt sie do mnie nie zgłosił, nie przyjechał żaden kurier, przysłali mi tylko karte i nie wiem co robic. Konto jest mi potrzebne od października,więc w ciagu tego miesiąca już chciałabym je miec. Nie mam jednak ochoty dzwonic do tego banku i tego wyjasniać, bo to w końcu w ich interesie. Raczej założyłabym soiebie w mBanku. Jak myślicie co zrobic??

Ja też założyłam tam konto (ale głównie mi potrzebne do zakupów internetowych).

Minęło kilka dni i nawet nikt nie zadzwonił A pisało, że skontaktują się w 24 h

Umowę chcę podpisać korespondencyjnie, ale to chyba był błąd, bo chyba się nie doczekam. A chciałam to dość szybko załatwić
Stary 2008-09-01, 16:48   #82
martiniątko
Zadomowienie

Dziwi mnie takie podejście "Polecam, tylko 4zł za prowadzenie konta". Jak dla mnie to zdzierstwo. Pomyślcie - oni zarabiają na tym że obracają waszymi pieniędzmi i jeszcze każą sobie za to płacić. W skali rocznej 4zł to 48zł Jeżeli miałybyście na koncie 100zł to po roku zostałoby 52zł + groszowe (w przypadku "zwykłego" konta) odsetki. Chyba bardziej opłaca się trzymać w skarpecie

Polecam konto w mBanku. Mozna miec nawet zero na koncie i nic to nikogo nie interesuje Jedyne za co im kiedykolwiek zapłaciłam to za przelewy, ale od jakiegoś czasu są już darmowe (do wszystkich banków). Z bankomatami nie ma problemu - BZ WBK, Euronet, Cash4You, eCard są bez prowizji (euronety sa wszedzie, zwlaszcza w wiekszych miastach). Wyplata za granicą za darmo. Samo podpisanie umowy jest śmiesznie proste, wypelnia sie wniosek w internecie i w ciagu bodajze 24 godzin dzwoni ich agent i pyta sie o ktorej moze przyjechac do twojego domu zeby podpisac umowe
martiniątko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-01, 18:11   #83
lain
Zakorzenienie

no tak, tyle ze za te np. 4 zl w normalnym banku jest sztab ludzi, do ktorych mozna uderzyc i zalatwic wszystko od reki. moze jestem jakas dziwna, ale lubie miec takiego swojego bankowego doradce - kogos kogo znam, a gdy do niego pojde to wszystko powoli wytlumaczy, doradzi itp.
mi np. nie odpowiada podpisywanie umowy z kurierem czy wydzwanianie po infoliniach. juz wole zaplacic te 1.50 za karte, miec osobisty kontakt z doradca w oddziale nieopodal i w przypadku mojego banku za darmo wszystkie bankomaty.

zakladanie konta tylko dlatego, ze prowadzenie nic nie kosztuje nie jest najlepsza strategia. uwazam, ze trzeba wziac pod uwage szereg innych czynnikow, bo kazdy ma inne potrzeby.
Stary 2008-09-16, 10:48   #84
eifersucht
Zadomowienie

Czy któraś z Was ma założone konto Student w ING Banku Śląskim? Co możecie o nim powiedzieć? Na stronce niby pisze, że wszystko jest bezpłatne, ale wiadomo, że różne mają haczyki Faktycznie jest bezpałatne? Jak jest z przelewami i korzystaniem z bankomatu?

Skłaniałabym się ku niemu, bo i z mojego domu i z uczelni najbliższy bankomat jest z tego banku.

eifersucht jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 10:58   #85
ferguusson
Zakorzenienie

bez czytania calego watku-przyznaje-polecam Multibank. Przelewy internetowe bezplatne-potwierdzenie sms, i zero prowizji w bankomatach euronet lub multibank. Oplata za prowadzenie konta 2zl. i w sumie tylko to potrzebne przy koncie studenckim

MAC

exchange
ferguusson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 11:02   #86
ewelinka_
Zakorzenienie

ja mam konto studenckie, musze co miesiac wplacac 200 zl... :/

wymiana kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1279427

wymiana ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1272992

Moda przemija, styl pozostaje

Poszukuję La Cautiva Fueguia

Edytowane przez ewelinka_
Czas edycji: 2010-01-27 o 14:08
ewelinka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 11:53   #87
lotta6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eifersucht Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma założone konto Student w ING Banku Śląskim? Co możecie o nim powiedzieć? Na stronce niby pisze, że wszystko jest bezpłatne, ale wiadomo, że różne mają haczyki Faktycznie jest bezpałatne? Jak jest z przelewami i korzystaniem z bankomatu?

Skłaniałabym się ku niemu, bo i z mojego domu i z uczelni najbliższy bankomat jest z tego banku.
Za darmo jest posiadanie konta i przelewy internetowe. Jednak placi sie 2 zl za karte.
lotta6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 15:06   #88
uhahana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ferguusson Pokaż wiadomość
bez czytania calego watku-przyznaje-polecam Multibank. Przelewy internetowe bezplatne-potwierdzenie sms, i zero prowizji w bankomatach euronet lub multibank. Oplata za prowadzenie konta 2zl. i w sumie tylko to potrzebne przy koncie studenckim
Ja też polecam Multibank, nawet już wcześniej o nim pisałam.

Jest tylko jedna nieścisłość: ja płacę za prowadzenie 1 zł
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

uhahana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 15:17   #89
anetka_m
Zadomowienie

Ja zrezygnowałam z PKO BP na rzecz mBanku. Oprócz opłat za prowadzenie konta, weźcie jeszcze pod uwagę, że niektóre banki (np. PKO BP) pobierają opłatę za prowadzenie konta internetowego. I co najważniejsze, zastanówcie się do czego będzie służyło Wam konto? Ja ze swojego opłacałam szkołę, telefon, zakupy przez neta i do tego dochodziły opłaty w wysokości 50 gr za przelew, dlatego w miesięcznym rozrachunku opłata wynosiła mnie czasem nawet ponad 10 zł. Dlatego wybrałam mBank gdzie wszystko jest za free, a jedynym minusem może być brak placówek. Bankomaty Euronetu czy inne, z których mogę wybrac gotówkę bez prowizji w Warszawie są na każdym rogu. Podobnie z wpłatomatami.
Stary 2008-09-24, 18:19   #90
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Kochane, założyłam dziś w ING Konto z Lwem Student - mówią, iż wszystko za darmo [kartka, prowadzenie konta, konto internetowe, internetowe przelewy itd.], ale zastanawia mnie, czy muszę mieć jakieś pieniążki na koncie i ewentualnie co jakiś czas dokonywać jakichś wpłat...? Orientujecie się
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości