![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Miastenia. moja choroba..
nie poddawaj się dziewczyno,jesteś młoda ale dzielna i to bardzo..walcz nadal bo masz dla kogo żyć-zazdroszcze takiej rodziny, do tego masz prawdziwy talent-pięknie piszesz..mam nadzieje że się uda się żyć jakoś z tą chorobą jak najmniej boleśnie..życze dużo dużo zdrowia..trzymaj się
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Pięknie opisałaś twoją ciężką chorobę , dobrze jest przeczytać o tym jak niektórzy ludzie muszą się zmagać i z czym , chociażby po to żeby przewartościowac to co uważamy za poważny problem...
nie myślałaś może o pisaniu pamiętnika? , blog w internecie czy pisemnie w zeszycie ....to pomaga w tym żeby poczuć się lepiej , w powrocie do zdrowia na tyle na ile się da . Choroba może i jest nieuleczalna ale na szczęście każdy organizm jest inny i nie wiesz..nie możesz zakładać że z tego nie wyjdziesz , to tylko definicja , poparta wynikami badań innych osób ale nie Ciebie , skąd ci wszyscy lekarze mają wiedzieć cokolwiek ...jesteś młoda , silniejsza niż wiele osób ...masa ludzi nie poradziłaby sobie z tym nawet wsparci rodziną , będziesz bardzo surowa dla siebie myśląc inaczej . podziwiam Cię szczerze młoda damo , pokonasz tą chorobę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Bardzo fajne te wiersze. Pomyśl potem nad budową - liczba sylab w wersie na przykład. Ale podobają mi się
![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czekam na wiecej Twojej tworczosci. Tez mam cos dla Ciebie. Wprawdzie stary wierszyk i nie powala ale wlasnie zainspirowalas mnie, zeby go tu wrzucic. For you ![]() ********** łódź na oceanie wszechświata mały skrawek nieba wieczność rozpościera swoje skrzydła... trwam w blasku słońca niesiona przez wiatr malując obraz świata światłem z miłością... Edytowane przez dakki Czas edycji: 2009-11-07 o 01:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję! to jest przepiękne.... każdy z nas ma coś z artysty ![]() mnie od 2 dni dopadła niemoc.. brak weny twórczej a na siłę pisać nie potrafię. Czekam na lepsze dni ![]() PS przy takim wsparciu od Was kochani to ja mogę góry przenosić ![]() cieszę się, że istnieją tacy ludzie jak Wy, wrażliwi na ludzki los i chętni do pocieszenia.. tego mi brakowało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wena przyjdzie ![]() ![]() Zawsze wschodzi słońce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Podoba mi sie to co napisalas i fajnie, ze zechcialas tutaj umiescic.
Ten wiersz o szkatulce, wzruszyl mnie i wywolal usmiech na twarzy, dziekuje. A tak sobie jeszcze pomyslalam, moze jakis zwierzaczek by Ci mogl sprawic duzo radosci, hm? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się z powyższym postem. Może jakieś zwierzątko? Jak nie piesol to może chociaż inny futrzak np; świnka morska
![]() P.s. Raz jeszcze gratuluję ogromnej siły i odwagi do pozazdroszczenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Pies to za dużo obowiązków, trzeba wyprowadzać, potrafi byś hałaśliwy :p ja bym doradzała kotkę (jestem ogromną fanką) :pp wrzucasz suchą karmę, sprzątasz kuwetę i tyle
![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
To prawda. Też myslałam, że może kotek to byłoby lepsze rozwiązanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
:-D uwielbiam koty... no ale mama nie pozwala mi na drugiego :p moja kotka jest cała czarna i przynosi mi na prawdę dużo szczęścia wabi się zuza/zu :p a twoje zwierzęta jakie są? jak się wabią?
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
suczka mieszanka bernardyna z wilczurem wabi się Esi kotka czarnna rudo biala ;D Arla i ma swoje dziecko malusią kotkę ma 1 miesiac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety nie mogę
![]()
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
oooh zu z zazdrosci mogłaby sie focac i to baaardzo bo koty to potrafia i sa pamietliwe.. ![]() ja UWIELBIAM kiciaki sa takie cudne puchate milusie nooo zrobie zdjecie dzis mojej i jak mi sie uda to jutro wrzuce;D a masz jakies fot swojej? ![]() ![]() no nic cos pomysle zeby znależć nowy dom maluszkowi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
trzymam za Ciebie kciuki, chociaż Ty bądź szczęśliwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Kochanie.. a ja chcę Cię przeprosic.. znamy się a tak mało wiem..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz wiem, że i Ty sama masz rożne problemy.. przyrko mi z p0wodu wiesz jakiego ale trzeba miec nadzieje! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Witam Crystallines
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam Cię serdecznie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Moja mama wykonuje normalnie wszystkie codzienne czynności - sprząta, gotuje, robi małe zakupy, chodzi na spacery z psem. Niestety bardzo szybko się męczy. Problem jest z wykonywaniem czynności wymagających precyzji rąk np przyszywanie guzików. Pozostałe panie, z którymi się zaznajomiła też funkcjonują w miarę normalnie - czasem nas odwiedzają, bo dwie z nich mieszkają w tym samym mieście. Także nie martw się, że choroba zmusi Cię do siedzenia w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
długo czasu zajęło za nim doszła do siebie po ciezkich chwilach? ja prawdopodobnie zajmę się pisaniem książek lub esejów.. to by byla najlepsza praca tak myśle
![]() teraz minelo 5 miesiecy od 2 operacji i nie jest za fajnie.. podstawowe czynnosci to problem na szczescie moge liczyc na domownikow i daje rade. sa lepsze dni ale rzadko.. z utesknieniem czekam na czas kiedy wstane lekka i bez problemu pojde na spacer to takie moje marzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
adres na bloga
http://crystallines.pinger.pl/ zapraszam ![]() Edytowane przez crystallines Czas edycji: 2010-03-30 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
BAN stały
|
![]() Edytowane przez sylwisia Czas edycji: 2010-04-08 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
Crystallines Crystallines czytając twoją historię łzy stanęły mi w oczach i gruzda w przełyku. Nie wiem od czego zacząć.. mogę napisać że nie jesteś sama , też jestem chora na miastenię. Choruję od około roku w niewiedzy, a 8 miesięcy w wiedzy.Moja historia z tą chorobą zaczęła się w bardzo niewinny sposób i przykry dla mnie... na początku myśłałam że to przemęczenie w szkole nie mogłam pisać utrzymać długopisa w ręku brałam witaminy oszukując się że to tylko za duży wysiłek byłam osobą bardzo aktywną tańczyłam wszędzie było mnie pełno. Pamiętam jak pewnego dnia w kwietniu poszliśmy na wf na siłownie ćwiczyłam intensywnie przez ponad 2 godziny po siłowni schodząc ze schdów upadłam.. moje nogi odmówiły posłuszeństwa roztargałam spodnie i rozbiłam kolana ale co najgorsze nie mogłam wstać moja głowa mówiła no dalej wstawaj wszystko chciało ale nogi nie chciały... musiałam prosić koleżankę o pomoc ona też była zdziwiona dlaczego nie mogłam sama wstać od tego czasu wiedziałam już że coś ze mną nie tak. Następny epizod z miastenią był w kościele, kiedy poszłam na święta wielkanocne z koszykiem i chciałam uklęknąć do krzyża nie dałam rady wstać i się podnieść
![]() ![]() co do tabletek zazywam 3 mestinony w ciągu dnia ta dawka starcza mi choc czasami dochodzi do 5 . Moja choroba nie jest rozinięta mestinon tak jakby hamuje jej rozwój. ale sama mysl.. boje sie co bedzie kiedys. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.