|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Organizatorka
|
Dot.: Mixing medium, prasowanie cieni, tworzenie palet- wszystko, co trzeba wiedzieć
wklejam moje nowe prasowańcowe próby...
Chyba nie będę szukać żadnej innej mieszanki do prasowania, bo płyn micelarny Ziaji z gliceryną sprawdza się naprawdę nieźle- kolory są intensywne, nasycone, dobrze się nakładają, nie osypują się, a dzięki dodatkowi gliceryny całkiem dobrze trzymają się powieki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mixing medium, prasowanie cieni, tworzenie palet- wszystko, co trzeba wiedzieć
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
super, wyglądają jak nówki sztuki
![]()
![]() |
#124 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
mam już pierwsze testy za sobą-kombinowałam z proporcjami 1:3 i 1:2
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie mniej gliceryny to lepsza opcja
![]() jak bede zamawiala palete neutralna 26 kolorow to wezme chyba sobie pusta palete ale to jeszcze nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Organizatorka
|
dzięki za uznanie dla moich nocnych prasowańców
![]() Jak zwykle udało mi się całkiem nieźle ubabrać przy prasowaniu, ale efekt, zwłaszcza NYX-ów mi się podoba, bo te dwa jasne odcienie są moimi ulubionymi i wkurzało mnie nakładanie ich rano w sypkiej formie... Teraz tylko muszę poczekać na pustą paletę i sprasuję sobie wszystkie i będę miała święty spokój ![]() A do prasowania NYX-ów użyłam może 1/10 z pojemniczka, więc wciąż mam ich jeszcze sporo... Aga- ja też myślę, że nic nie zastąpi tak naprawdę MAC-owego MM, bo gdyby tak było, kto by jeszcze kupował MAC-a i po co? Ale jako zamiennik znacznie tańszy wydaje mi się, że całkiem nieźle się spisuje (choć pewnie nie dla każdego). Sabbatha - zgadzam się z Tobą.. A jeżeli chodzi o prasowanie cieni, to zdecydowanie mniej gliceryny daje lepszy efekt - ja na łyżkę płynu micelarnego Ziaji (w końcu na coś się mi przydał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
ide g maja te nyxy? i czy pracujesz prawie rowno z brzegiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Organizatorka
|
sypkie NYX-y to 5 ml słoiczek, wypełniony po brzegi.
Jest niesamowicie wydajny, więc nie wiem, kiedy ja zużyję swoje zapasy- rozdaję, używam, prasuję, a praktycznie nic nie ubywa ![]() Nie, nie robię równo z brzegiem- te dwa, ktore są na zdjęciu wyżej są wypełnione do połowy- moneta 5 zł była za mała na dociśnięcie równe, żeby nic brzegami nie wyłaziło, więc musiałam kombinować i przewalilam cały dom w poszukiwaniu czegoś, co idealnie wejdzie w foremkę (skończyło się na korku od syropu ![]() Nie prasowałam pełnej foremki, bo czekam na paletę, do której mam zamiar sprasować wszystkie NYX-y, a to była tylko próba i takie rozwiązanie "na teraz", ale gdy będę miała paletę, pewnie wsypię do foremek całość (ewentualnie zostawię sobie odrobinkę w słoiczkach tak na wszelki wypadek) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() Ja cierpię na bezsenność od wielu lat, więc szukam sobie zajęć w nocy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#133 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() zabrakło, bo się za długo zastanawiałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
pytam, bo ciezko sie miesza zeby miec wiecej niz polowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Organizatorka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
no, moje tandetne mineraly z ebaya sa beznadziejne do mieszania. a cienie bez sie super miesza nawet z samym praktycznie plynem do soczewek
![]() a i nie wiem czy zauwazylas, ale jest zasada - jak popsulas cien to go nie ratuj tylko wywal. jak sie doklada cienia, gliceryny, plynu do cienia popsutego to i tak marne szasne na odratowanie;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Ale jakby mi kiedyś wpadło do głowy coś ratować- to będę pamiętać ![]() nie mogę rozszyfrować co znaczy "a cienie bez ..." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#139 |
Organizatorka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic to, tym razem zapomnę o całej sprawie. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
ze bez gliceryny;d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
A jak z Ziają SPA do prasowania? bo chcialabym sobie zrobic cień bardziej "wyrazisty" no a ze akurat mam Ziaję, glicerynę, czas i kaloryfer
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
A propos ratowania, podjęłam się raz ratowania prasowańca - rozbiłam go, dodałam 5 czy 6 kropli alkoholu i znów sprasowałam. Wygląda na to, że w przypadku EZ Press to działa, bo cień nabrał pewnej kremowości i zaczął dać się nabierać na pędzelek lub aplikatorek. Moze jedna próba się należy takiej wpadce?
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Ja tam uważam że skoro i tak się namęczyłyśmy warto z raz spróbować ratować - zresztą uczymy się też odpowiednich proporcji wtedy. Ale tak czy siak - co sypaniec to inny "przepis"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Organizatorka
|
Cytat:
Ja ostatnio pigmenty buff'd prasowałam z proporcjach łyżka Ziaji plus kropla gliceryny i wyszło całkiem dobrze, ale przy starym sypanym cieniu Oriflame (ma piękny granatowo srebrny kolor, ale tylko w pudełku), to się nie sprawdziło. Czyli- instrukacja obrazkowa, tylko zamiast alkoholu mieszanka gliceryny i płynu micelarnego Ziaji ![]() Mam zamiar zrobić coś jeszcze z samą Ziają, bez gliceryny i zobaczymy, jak to wyjdzie.. ![]() gabs- ratować nie ratowałam, bo szkoda mi było czasu, ale pewnie, gdybym prasowała nieudanie jakiś drogi cień, to bym z nim powalczyła. Chociaż Ty używasz EZ Press, więc może cienie zachowują się inaczej... I może dlatego da się je odratować |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() A tak w ogole to zauwazylam ze po cieniach buff'd pieka mnie oczy ![]() edit, znalazlam u siebie cien sypki vollare (zapomnialam o nim) no i wzielam go na probę.. a mialam wziac fuksje z buff'd i dobrze ze tego nie zrobilam.. Vollare, strasznie cięzko mieszal się z Ziają, mieszlama 20 minut i dalej byly grudki ![]() ![]() W ogole nie chciala wyjsc pasta.. bo sie nei laczylo ze soba ![]()
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2009-02-05 o 19:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
Cathy, jaki skład ma ten płyn miceralny?
![]() Bo mam jakąś mgiełkę do twarzy i pierwsze dwa składniki to woda i gliceryna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
probuj ;] co ci szkodzi;d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Organizatorka
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;1084319 8]Cathy, jaki skład ma ten płyn miceralny?
![]() Bo mam jakąś mgiełkę do twarzy i pierwsze dwa składniki to woda i gliceryna ![]() ![]() Aqua (Water), Sodium Cocoamphoacetate, PEG-8, Glycerin, Propylene Glycol, Sorbitol, Algae Extract, Panthenol, Porphyra Umbilicalis Extract, Enteromorpha Compressa Extract, Laminaria Digitata Extract, Butylene Glycol, Sodium Benzoate, CI 42090 (FD&C Blue No. 1), Citric Acid ![]() Dane zsciągnęłam z KWC, bo nie chciało mi się wklepywać tych nazw, ale sprawdzałam- na naklejce jest taki właśnie skład ![]() A próbować zawsze możesz- a nuż odkryjesz coś rewelacyjnego ![]() Cytat:
![]() Ja z tej mieszanki wzięłam dosłownie kilka kropel (3-4 może). Ja wiem na pewno, które cienie z Ziają się abosolutnie nie mieszają- oriflame, bell, mika z CS Wszystkie pozostałe mi na razie wyszły- tamte nie chciały wchłaniać w ogóle mieszanki- mieszałam, mieszałam i nic ![]() Ja właśnie dzisiaj sprasowałam mój róż Theme Park z EDM- nie chcę zapeszać, ale wyszedł bardzo fajnie.. Szalenie spodobał mi się jego kolor, a że wolę prasowane formuły niż sypkie w praktyce, to go sprasowałam... Jeżeli wyjdzie taki, jak mi się wydaje (na razie jeszcze schnie- więc gdzieś jutro, albo pojutrze będę mogła go tak naprawdę ocenić), to zamawiam opakowanie mini (teraz sprasowałam połowę sample) i prasuję w śliczne podełeczko po moim starym pudrze Guerlaina ![]() Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-02-06 o 18:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.