Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-10, 11:31   #601
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
A mi cholerna 8 rosnie, i wyrosnac nie moze bo nie ma miejsca, przez co wbija mi sie w policzek, ktory podczas jedzenia notorycznie gryze bo opuchl od srodka.
I nie, masci na zabkowanie nic nie daja :/
Znam ten ból. Jednak najlepiej wyrwać, bo potem jak nie ma miejsca, a wyrasta, to strasznie się rozpycha i zęby zaczynają na siebie wchodzić i się przekrzywiać.

luna- i co żeś tam wybrała?

Muszę iść do biblioteki, a taka pogoda obrzydliwa za oknem, że tyłka się nie chce ruszać
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 11:44   #602
TmargoT
Zakorzenienie

Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Margo- a lubisz zarówno zjeść coś słodkiego, jak czasem kawał ordynarnego mięcha?
Tak samo jest z muzyką. Zresztą trudno to opisać.Jak to rzekł Tankian "Rozmawianie o muzyce jest jak tańczenie o architekturze"

Też jestem realistką, do tego zero ckliwości itd.
w pewnym sensie masz racje,bo sama dobieram muzyke w zalezności od nastroju,jednak nie tak skrajnie różna.
lubię słuchać ,jak inne osobowosci opowiadają o swoich gustach,rozumię ich i przez to staję sie tolerancyjna.trudno zrozumieć coś innego niż swoje potrzeby.

Cytat:
A mi cholerna 8 rosnie, i wyrosnac nie moze bo nie ma miejsca, przez co wbija mi sie w policzek, ktory podczas jedzenia notorycznie gryze bo opuchl od srodka.
I nie, masci na zabkowanie nic nie daja :/
MANIA-to ty?
chyba musimy się umówić na jakieś hasło.

jeśli ząb nie mieści ci się w szczęce to powinnaś go usunąć,bo pokrzywią ci się stare zęby.moj syn jutro idzie na usunięcie 5,bo rośnie mu od środka.
jeśli masz miejsce to warto takiego zęba zostawić.moja 8 uratowała mnie od ubytku,bo parę lat wczesniej dentysta zamiast leczyc wyrwał mi siódemkę,więc ósemka wskoczyła na miejsce siostry i mam komplet

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Ja bywam ckliwa realistyczna rowniez, ale zwykle 5 cm nad ziemia
Grocholi nie moge strawic jej ksiazki przekartkowalam- zero przyjemnosci czytelniczej.
co do muzyki to slucham roznych gatunkow i do zadnego sie nie przywiazuje specjalnie; to co slucham zalezne jest od mojego nastroju i potrzeb.
nie wielbie zadnego wykonawcy

Z duma donosze, ze po solidnym przejrzeniu mozliwosci palet wybralam (wstepnie) kolory do nowego domu niestety nie wiem jakie bedziemy miec dywany, ale sie dowiem
a czytałaś OSOBOWOść ćMY-grocholi?
opowiada o ofierze przemocy domowej,oraz o tym jak trudno się wyrwac z takiej relacji.piękna i budująca opowieść.
włąśnie wczesniej o tym mówiłam,że nie będąc ofiarą,nie wiem co czują takie osoby.mnie się wydaje,ze ja zrobiłam bym tam,uciekłabym,broniłaby się,ale TAKI świat wygląda inaczej .
teraz inaczej patrze na TAKIE osoby,staram się je zrozumieć,a przez co może uda mi się pomóc jednej osobie.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 11:46   #603
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Znam ten ból. Jednak najlepiej wyrwać, bo potem jak nie ma miejsca, a wyrasta, to strasznie się rozpycha i zęby zaczynają na siebie wchodzić i się przekrzywiać.

luna- i co żeś tam wybrała?

Muszę iść do biblioteki, a taka pogoda obrzydliwa za oknem, że tyłka się nie chce ruszać
Wg palety dekoralu (ktorego tutaj nie ma):
salon- pastelowy groszek, salon jest laczony z dwoch pomieszczen, sa dwa okna: w czesci jadalnej sciana okienna zostanie biala.
korytarz- slodka gruszka
u mlodego- jedna sciana taka jak jest czyli glebia oceanu z motywami kosmicznymi, reszta scian jasniejsza (mozliwe, ze gruszka lub kolor, ktory bedzie w sypialni).

nasz sypialnia- koloru nie pamietam miedzy kremem, a zoltym, jasna.

Pokoj komputerowy - pojecia nie mam jeszcze, ale glebia oceanu nie zostanie na pewno

Kuchni i lazience sie przyjrze.

generalnie kolory jasne, malo intensywne, bedziemy akcentowac dodatkami i meblami.

Wierzcie lub nie: mam wielka niechcec do sof salonowych i stolikow kawowych, jednak sofa musi jakas byc

Tmargot nie czytalam. Mowisz,ze warto ? (moze sprobuje, choc wczesniejsze mnie zalamaly).
ja jestem wymagajaca dosc nawet wobec literatury tzw.lekkiej.
Ja skonmczylam nie dawno Strefe cienia. To jest swietna ksiazka o przemocy domowej.
To jest moja branza de facto. Wiem jak to wyglada, opowiesci sie nasluchalam, swoje doswiadczylam. Mozliwe,ze za jakis czas bede pracowac z ofiarami albo oprawcami ofiar.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici

Edytowane przez ***luna
Czas edycji: 2009-02-10 o 11:49
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 11:48   #604
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
MANIA-to ty?
chyba musimy się umówić na jakieś hasło.

jeśli ząb nie mieści ci się w szczęce to powinnaś go usunąć,bo pokrzywią ci się stare zęby.moj syn jutro idzie na usunięcie 5,bo rośnie mu od środka.
jeśli masz miejsce to warto takiego zęba zostawić.moja 8 uratowała mnie od ubytku,bo parę lat wczesniej dentysta zamiast leczyc wyrwał mi siódemkę,więc ósemka wskoczyła na miejsce siostry i mam komplet
No wlasnie w gornej szczesce 8mka spycha mi 7mke na miejsce wyrwanej 6.

Impersonka, tej 8mki nie ma jak wyrwac bo wylazl jej moze 3 milimetry? Taki kancik.
No zakladajac ze zab jest w ksztalcie szescianu to taki kant gdzie sie trzy sciany spotykaja :-S Trzeba by ciac dziaslo, a kij wie czy pod dziaslem zab jeszcze miekki nie jest, bo przeca moje leki koncertowo wyplukuja wapn :/ No i poza tym zaraz jest "zawias szczeki". Musialabym wam to chyba narysowac.
(zeby zanim sie przebija sa miekkie, przebijaja sie calkowicie dopiero jak sa twarde)
A czuje ze zaraz przy tym afta mi sie robi Aua.
Mama ogladala, robila w stomatologii wiele lat, i stwierdza ze zdecydowanie tego na razie nie da sie ruszyc, musi wyjsc wiecej zeby to wyrwac.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2009-02-10 o 11:52
SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 12:18   #605
Reijel
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bywam ckliwa realistyczna rowniez, ale zwykle 5 cm nad ziemia
Grocholi nie moge strawic jej ksiazki przekartkowalam- zero przyjemnosci czytelniczej.
co do muzyki to slucham roznych gatunkow i do zadnego sie nie przywiazuje specjalnie; to co slucham zalezne jest od mojego nastroju i potrzeb.
nie wielbie zadnego wykonawcy

(...)
Tak samo u mnie.

Widzę, że temat dentystyczny kwitnie: ja idę jutro na usunięcie szóstki...
Reijel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 12:28   #606
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
salon- pastelowy groszek, salon jest laczony z dwoch pomieszczen, sa dwa okna: w czesci jadalnej sciana okienna zostanie biala.
korytarz- slodka gruszka
u mlodego- jedna sciana taka jak jest czyli glebia oceanu z motywami kosmicznymi, reszta scian jasniejsza (mozliwe, ze gruszka lub kolor, ktory bedzie w sypialni).

Pokoj komputerowy - pojecia nie mam jeszcze, ale glebia oceanu nie zostanie na pewno

generalnie kolory jasne, malo intensywne, bedziemy akcentowac dodatkami i meblami.

Wierzcie lub nie: mam wielka niechcec do sof salonowych i stolikow kawowych, jednak sofa musi jakas byc

Tmargot nie czytalam. Mowisz,ze warto ? (moze sprobuje, choc wczesniejsze mnie zalamaly).
Ja skonmczylam nie dawno Strefe cienia. To jest swietna ksiazka o przemocy domowej.
To jest moja branza de facto. Wiem jak to wyglada, opowiesci sie nasluchalam, swoje doswiadczylam. Mozliwe,ze za jakis czas bede pracowac z ofiarami albo oprawcami ofiar.
jeśli temat jest ci bliski,to warto przeczytać.
grochola ukazuje cały specyfizm roli ofiary.gra aktorska prześladowcy jest tak pokzana,że osoba postronna odbiera oparwce jako wspaniałego człowieka,dlatego tak trudno jest ofierze wyrwac się spod jego skrzydeł.
polecam.

Cytat:
No wlasnie w gornej szczesce 8mka spycha mi 7mke na miejsce wyrwanej 6.

Impersonka, tej 8mki nie ma jak wyrwac bo wylazl jej moze 3 milimetry? Taki kancik.
No zakladajac ze zab jest w ksztalcie szescianu to taki kant gdzie sie trzy sciany spotykaja :-S Trzeba by ciac dziaslo, a kij wie czy pod dziaslem zab jeszcze miekki nie jest, bo przeca moje leki koncertowo wyplukuja wapn :/ No i poza tym zaraz jest "zawias szczeki". Musialabym wam to chyba narysowac.
(zeby zanim sie przebija sa miekkie, przebijaja sie calkowicie dopiero jak sa twarde)
A czuje ze zaraz przy tym afta mi sie robi Aua.
Mama ogladala, robila w stomatologii wiele lat, i stwierdza ze zdecydowanie tego na razie nie da sie ruszyc, musi wyjsc wiecej zeby to wyrwac.
MANIA-dentystka mojego syna skierowała go na początku do chirurga szczękowego,żeby rozcinac dziąsło.jednak cana jaką nam zaśpiewał była trzykrotnie wyższa niż normalne wyrwanie.
przdyskutowałam z synem,że poczekamy,aż ząb wyrośnie całowicie.poźniej ponoć już nie bolał.teraz cały wyszedł,więc łatwo da się go usunąć.
szkoda zęba,ale nie ma innej możliwości.szkodaby,aby proste zeby pokrzywiły się.
powinnaś iśc do dentysty,niech on sprawdzi,czy uda się,aby zeby się ustawiły bez wyrywania.nie wiem dlaczego,ale ósemki bardzo szybko się psują i większość dentystów mówi,że to niepotrzebne zęby.
Stary 2009-02-10, 12:34   #607
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
MANIA-dentystka mojego syna skierowała go na początku do chirurga szczękowego,żeby rozcinac dziąsło.jednak cana jaką nam zaśpiewał była trzykrotnie wyższa niż normalne wyrwanie.
przdyskutowałam z synem,że poczekamy,aż ząb wyrośnie całowicie.poźniej ponoć już nie bolał.teraz cały wyszedł,więc łatwo da się go usunąć.
szkoda zęba,ale nie ma innej możliwości.szkodaby,aby proste zeby pokrzywiły się.
powinnaś iśc do dentysty,niech on sprawdzi,czy uda się,aby zeby się ustawiły bez wyrywania.nie wiem dlaczego,ale ósemki bardzo szybko się psują i większość dentystów mówi,że to niepotrzebne zęby.
Jak bede plakac z bolu pojade do szpitala z chirurgia szczekowa, powinni to zrobic. Wlasnie tak bylo z moja 6tka. Bolala niemilosiernie, do dentysty nie chcialam bo balam sie ze mi znieczulenia nie dadza, wiec mama zabrala mnie na chirurgie szczekowa. Tam koles stwierdza ze do wyrwania, klocil sie chwile z mama, ale mial racje. Zab byl praktycznie pusty w srodku, a z zewnatrz zadnej dziurki. Rozkruszyl mu sie w szczypcach, 4 szwy i po ptakach. Wlasnie to jest najgorsze, ze u mnie po rwaniu trzeba dlutowac i zakladac szwy.
A 8mki faktycznie niepotrzebne... sluzyly nam wieki temu do rozdrabniania twardych lisci.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-10, 12:47   #608
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Jak bede plakac z bolu pojade do szpitala z chirurgia szczekowa, powinni to zrobic. Wlasnie tak bylo z moja 6tka. Bolala niemilosiernie, do dentysty nie chcialam bo balam sie ze mi znieczulenia nie dadza, wiec mama zabrala mnie na chirurgie szczekowa. Tam koles stwierdza ze do wyrwania, klocil sie chwile z mama, ale mial racje. Zab byl praktycznie pusty w srodku, a z zewnatrz zadnej dziurki. Rozkruszyl mu sie w szczypcach, 4 szwy i po ptakach. Wlasnie to jest najgorsze, ze u mnie po rwaniu trzeba dlutowac i zakladac szwy.
A 8mki faktycznie niepotrzebne... sluzyly nam wieki temu do rozdrabniania twardych lisci.

to az do szpitala stomatologicznego jechac musisz idz prywatnie do chirurga stomatologa..zajmie sie toba jak trza...ja bylam wycinac woreczek ropny..zalatwil mnie w 20 min..6 szwow...dlutowanie kosci...znieczulenie polowy twarzy...bez problemu..a jak ci rosnie dopiero to nie jest mocno ukorzeniony wiec pojdzie gladko

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 12:50   #609
Ainsel
Zadomowienie

witam przeziebieniowoki cham, prycham, boli mnie gardło, do dupy...A musze iśc dziś na 1szą lekcję teorii na prawku, reanimować fantomy..pff..niech mnie ktoś lepiej reanimuje
widzę, ze temat dentystyczny na tapecie. Ja musze isc na przeglad, mam nadz.ze nic nie bedzie, bo mimo ze moja pani dentystka to uosobienie łagodności i delikatności, to i tak siedzę sztywna na fotelu
Luna, to ładne kolorki wybrałas (słodka gruszka-apetyczna nazwa ), tez bym sobie jakis remoncik zrobila, bo lubie urzadzac wnetrza, ale na razie nic sie nie szykuje, wiec pozostaje przegladanie czasopism i stron w necie

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
Mnie jakos nie ruszaja natchnione religijne cytaty, jako zatwardziala ateistke. Bez urazy dla nikogo, nie mam nic przeciwko osobom wierzacym (jesli juz to mam przeciw kretynom w stylu Dawkinsa), ale do mnie to nie trafia.
a tak z ciekawości zapytam- a czemu?
Ainsel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 12:55   #610
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Aniko, nie stac mnie na prywatnego chirurga szczekowego.

Swietnie, mam cukier 218 :/

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Czas edycji: 2009-02-10 o 13:06
Stary 2009-02-10, 13:07   #611
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
korytarz- slodka gruszka

luna piękne kolory,anie myslałaś ,żeby w pokoju komputerowym pomalować ścian na delikatny zielony?jakby nie było to kolor uspokajający oczy.
ja następne malowanie zrobię za dwa lata i peniw do stołowego wybiorę kawe z mlekiem.podoba mi się ten kolor
Stary 2009-02-10, 13:08   #612
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Ainsel Pokaż wiadomość

No wiesz, jakbym ja wyskoczyla z zamiarem robienia operacji neurochirurgicznej, to tez by mnie pewnie uznano za niespelna rozumu. Ale jak biolog sie bierze za filozofie to jest ok. Po prostu ten pan nie ma ZIELONEGO pojecia o historii religii, teologi i przede wszystkim, filozofii i zgrywa bohatera, bo na pisal, ze czlowiek pochodzi od malpy. No lol. I co z tego? Teoria genowa w zaden sposob nie jest w stanie podwazyc logiznego dowodu na istnienie czegos poza impulsem neuronowym. Pajac nie umie myslec logicznie i wie wielkie NIC o zaawansowanej logice i filozofii. Czytalam ten jego gniot o bogu urojonym, naprawde zalosne, ze powazany naukowiec wypisuje takie farmazony. Ale ludzie to kupuja, bo latwiej zrozumiec teorie genowa (to wina genu, a jaha), niz np Kanta.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 13:10   #613
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Aniko, nie stac mnie na prywatnego chirurga szczekowego.

Swietnie, mam cukier 218 :/

nie chodzi mi o chirurga szczekowego tylko stomatologa ze specjalizacja chirurgiczna..w takim szpitalu tez musisz placic za znieczulenie itp. nie jest to znow zbyt drogie....ja placilam 150 zl za zabieg+ znieczulenie 20zl rok temu....

Stary 2009-02-10, 13:11   #614
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniko 23 Pokaż wiadomość
nie chodzi mi o chirurga szczekowego tylko stomatologa ze specjalizacja chirurgiczna..w takim szpitalu tez musisz placic za znieczulenie itp. nie jest to znow zbyt drogie....ja placilam 150 zl za zabieg+ znieczulenie 20zl rok temu....
Nie musze jak jade na ostry dyzur z bolem... Poza tym nie szpital stomatologiczny a szpital na Lindleya w Warszawie gdzie jest oddzial chirurgii szczekowej.
Z reszta teraz mam inne zmartwienia niz bol zeba.
20 minut od poprzedniego mierzenia 224 :/

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Czas edycji: 2009-02-10 o 13:15
Stary 2009-02-10, 13:14   #615
DariaKom
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziś nastąpil dzień przelomowy w mojej beznadziejnej sytuacji! Dostalam staż w ZDZ na stanowisku referenta ds. ksztalcenia- także praca biurowa w milej atmosferze!!
Mój tż dostal staż w sądzie rejonowym w księgach wieczystych, może podlapie jakieś znajomości i będzie cacy.
Bardzo się cieszymy, że w kryzysie się cokolwiek udalo i może jakoś przeczekamy ten najgorszy czas i potem podejmiemy jakąś pracę!
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 13:15   #616
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

luna- szczególnie podoba mi się pastelowy groszek Sama chyba zrobię taki kolor w sypialni

Ainsel- zdrówka!!!

Daria- gratulacje!!! Noo, to naprawdę dobra wiadomość

Głowa mi pęka Prochy nie pomagają. Chyba ta zmiana pogody tak daje w kość.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 13:20   #617
Ainsel
Zadomowienie

ja z jego książek czytałam tylko "Boga urojonego"-więc trochę mało, ze wyrabiac sobie jakąś opinię na jego temat. Ksiązka jak dla mnie ok, z częścią rzeczy sie zgadzam, choć szczerze mówiąc, to jak ją czytałam, to myslalam, że pisał ją amerykanin-te czeste powtorzenia, liczne przykłady, taka momentami "łopatologia"
Ja przez Kanta nie przebrnęłam (tylko jakieś fragmenty)

EDIT: ale nadziergałyście w trakcie, gdy ja kleciłam moją odp.do Santos

Impersona-dzięki, też sie trzymaj i nie daj się bólowi-moze mała drzemka ci pomoże?
Daria-gratulacje!
Szpiegu-niedobrze, wysoko Ci wyskoczył:/

Edytowane przez Ainsel
Czas edycji: 2009-02-10 o 13:25 Powód: dopiski
Stary 2009-02-10, 13:29   #618
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Wieeem, ni cholery nie odpowiadam juz na metformine dlugoterminowa, pora powrocic do tej na ktora reaguje fanastycznie ale czasem za szybko i za bardzo, a poza tym po niej tak pieknie sikam pupą... Odstap kolezance dzialeczke (Ty o ile pamiec mnie nie myli Cukierkiem jestes?) bo mi sie spac chce Wyjatkowo slodka dzis jestem.

Krzyk rozpaczy: Ja chce zeby moj organizm przestal sie obrazac na moja insuline

Dzien dobry Wisienki

edit: a zeby nie bylo, dzwonilam do mojego gin-endo co to mi ciagle metforminke brac kazal, nie bylo go ale byla pielegniarka i cytuje "sloneczko, ty natychmiast wracaj do sioforu, zostaw ten glucophage, jak sie nie poprawi na sioforze dzwon jutro od razu".

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Czas edycji: 2009-02-10 o 13:35
Stary 2009-02-10, 13:30   #619
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz, jakbym ja wyskoczyla z zamiarem robienia operacji neurochirurgicznej, to tez by mnie pewnie uznano za niespelna rozumu. Ale jak biolog sie bierze za filozofie to jest ok. Po prostu ten pan nie ma ZIELONEGO pojecia o historii religii, teologi i przede wszystkim, filozofii i zgrywa bohatera, bo na pisal, ze czlowiek pochodzi od malpy. No lol. I co z tego? Teoria genowa w zaden sposob nie jest w stanie podwazyc logiznego dowodu na istnienie czegos poza impulsem neuronowym. Pajac nie umie myslec logicznie i wie wielkie NIC o zaawansowanej logice i filozofii. Czytalam ten jego gniot o bogu urojonym, naprawde zalosne, ze powazany naukowiec wypisuje takie farmazony. Ale ludzie to kupuja, bo latwiej zrozumiec teorie genowa (to wina genu, a jaha), niz np Kanta.
A mi 'Bóg Urojony' się bardzo podoba. Dla mnie gniotem są bzdety w stylu Coelho, Masłowskiej i im podobnych

Może nie doczytałaś do końca, bo kwestia biologii i genetyki jest poruszana w pierwszych rozdziałach, i wiem że wielu ludzi po tym odpada, i nie doczytuje reszty książki

A co do filozofii - każdy może mieć swoją, więc biolog też może Uważasz że Platon był lepszy, bo pisal o tym ze kobiety są mniej ważną częścią populacji, ponieważ podczas stosunku płciowego biorą a nie dają? I czy to, że pisze jezykiem bardziej zrozumiałym niż wymieniony Kant jest minusem? Jak cos to minusem dla Kanta, bo dla mnie duzym wyrazem inteligencji u człowieka jest umiejętność przekazania swojej wiedzy, poglądów i doświadczenia w zrozumiały dla wszystkich sposób. To, że coś jest napisane pompatycznie z masa dygresji wcale nie znaczy, że jest lepsze, a wręcz przeciwnie może świadczyć o tym, że autor chce by czytelnik się zagubił w słownictwie i dygresjach

Edytowane przez Elliannia
Czas edycji: 2009-02-10 o 13:32
Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-10, 13:36   #620
Ainsel
Zadomowienie

Cytat:
Wieeem, ni cholery nie odpowiadam juz na metformine dlugoterminowa, pora powrocic do tej na ktora reaguje fanastycznie ale czasem za szybko i za bardzo, a poza tym po niej tak pieknie sikam pupą... Odstap kolezance dzialeczke (Ty o ile pamiec mnie nie myli Cukierkiem jestes?) bo mi sie spac chce Wyjatkowo slodka dzis jestem.

Dzien dobry Wisienki
ano dobrze pamiętasz mogę odstapic, wpadnij to ci wstrzykne odrobine
ja to bym chciała, zeby mój organizm produkował insuline, no ale cóz

coś mi wizaz muli troche no i naduzywam tej emoty hehe ale dzis taka własnie jestem :kwaśna:
Stary 2009-02-10, 13:37   #621
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elliannia Pokaż wiadomość
A mi 'Bóg Urojony' się bardzo podoba. Dla mnie gniotem są bzdety w stylu Coelho, Masłowskiej i im podobnych

Może nie doczytałaś do końca, bo kwestia biologii i genetyki jest poruszana w pierwszych rozdziałach, i wiem że wielu ludzi po tym odpada, i nie doczytuje reszty książki

A co do filozofii - każdy może mieć swoją, więc biolog też może Uważasz że Platon był lepszy, bo pisal o tym ze kobiety są mniej ważną częścią populacji, ponieważ podczas stosunku płciowego biorą a nie dają? I czy to, że pisze jezykiem bardziej zrozumiałym niż wymieniony Kant jest minusem? Jak cos to minusem dla Kanta, bo dla mnie duzym wyrazem inteligencji u człowieka jest umiejętność przekazania swojej wiedzy, poglądów i doświadczenia w zrozumiały dla wszystkich sposób. To, że coś jest napisane pompatycznie z masa dygresji wcale nie znaczy, że jest lepsze, a wręcz przeciwnie może świadczyć o tym, że autor chce by czytelnik się zagubił w słownictwie i dygresjach
Przerost formy nad treścią to się nazywa, ale za to, to "wypada"
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 13:42   #622
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
ano dobrze pamiętasz mogę odstapic, wpadnij to ci wstrzykne odrobine
ja to bym chciała, zeby mój organizm produkował insuline, no ale cóz

coś mi wizaz muli troche no i naduzywam tej emoty hehe ale dzis taka własnie jestem :kwaśna:
Ja produkuje insuline, ale za cholere nie chce jej uzyc, przez co mam jej spory nadmiar Moge Ci oddac jej troszke. Jak oddalabym Ci polowe jeszcze dla mnie i dwoch moherkow by zostalo
A sie dziwilam ze mnie cos trzustka boli, ze to ze tamto, dlugo cukru niemierzylam...
Ze cos senna po sniadaniu jestem. A tu prosze! Sama slodycz i sacharoza ;>
W sumie to biore znowu anty, progestagen podnosi poziom cukru we krwi... szkoda ze 10 minut przed telefonem wzielam 500mg glucophage, ale dobra.
Wole lykac laremid, jesc ten okropny siofor i miec w torebce sok pomaranczowy i cukierki niz dorobic sie cukrzycy.
No to wieczorkiem zjemy sioforku do kolacji... Wole miec za niski niz za wysoki cukier.

Ach! 181 przed ulamkiem sekundy zmierzone

a moze glukometr mi sie psuje? Accu checki chyba rzadko sie psuja... No ale zeby w pol godziny mi tak spadl?
2h po jedzeniu 224, 2,5h po jedzeniu i wzieciu glucophage 500mg 181.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Czas edycji: 2009-02-10 o 13:47
Stary 2009-02-10, 13:45   #623
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Elliannia Pokaż wiadomość

Ja tu nie pisze o *******ach w stylu Arystotelesowskiego "robaki rodza sie z blota". Mnie chodzi o LOGICZNE podstawy filozofii oraz MATEMATYKI. Twierdzenia Dawkinsa stoja w sprzecznosci z twierdzeniami Goedla. Kropka. Mozna twierdzic, ze 2+2 nie rowna sie 4, bo costam costam i uznac to za filozofie. Skoro filozofia pana Dawkinsa jest zaprzeczenie klasycznej logiki (nie mowie tu o logikach modalnych czy takich, w ktorych 2+2 = 4 i(jednoczesnie) nie = sie 4 bo i takie logiki istnieja) to prosze bardzo. Uznamy, ze ten pan ma swoja filozofie. Jak dla mnie moze miec nawet "filozifie" plaskiej ziemi.

Na marginesie, nie kumam, w jaki sposob mozna "zagubic" sie w "dygresjach i slownictwie" filozofii, typu Kanta i innych skoro operuja zazwyczaj jasna logika. Mniemam, ze moze miec to cos wspolnego z faktem, ze filozofie niezwykle trudno czyta sie w tlumaczeniu, niestety, sama mam z tym problem.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2009-02-10, 13:49   #624
Ainsel
Zadomowienie

Cytat:
Ja produkuje insuline, ale za cholere nie chce jej uzyc, przez co mam jej spory nadmiar Moge Ci oddac jej troszke. Jak oddalabym Ci polowe jeszcze dla mnie i dwoch moherkow by zostalo
A sie dziwilam ze mnie cos trzustka boli, ze to ze tamto, dlugo cukru niemierzylam...
Ze cos senna po sniadaniu jestem. A tu prosze! Sama slodycz i sacharoza ;>
W sumie to biore znowu anty, progestagen podnosi poziom cukru we krwi... szkoda ze 10 minut przed telefonem wzielam 500mg glucophage, ale dobra.
Wole lykac laremid, jesc ten okropny siofor i miec w torebce sok pomaranczowy i cukierki niz dorobic sie cukrzycy.
No to wieczorkiem zjemy sioforku do kolacji... Wole miec za niski niz za wysoki cukier.
spoko, dogadamy sie
mi za to cos chyba leci, ide sobie zmierzyc i sie dokarmic ewentualnie
Stary 2009-02-10, 13:49   #625
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Ja tu nie pisze o *******ach w stylu Arystotelesowskiego "robaki rodza sie z blota". Mnie chodzi o LOGICZNE podstawy filozofii oraz MATEMATYKI. Twierdzenia Dawkinsa stoja w sprzecznosci z twierdzeniami Goedla. Kropka. Mozna twierdzic, ze 2+2 nie rowna sie 4, bo costam costam i uznac to za filozofie. Skoro filozofia pana Dawkinsa jest zaprzeczenie klasycznej logiki (nie mowie tu o logikach modalnych czy takich, w ktorych 2+2 = 4 i(jednoczesnie) nie = sie 4 bo i takie logiki istnieja) to prosze bardzo. Uznamy, ze ten pan ma swoja filozofie. Jak dla mnie moze miec nawet "filozifie" plaskiej ziemi.

Na marginesie, nie kumam, w jaki sposob mozna "zagubic" sie w "dygresjach i slownictwie" filozofii, typu Kanta i innych skoro operuja zazwyczaj jasna logika. Mniemam, ze moze miec to cos wspolnego z faktem, ze filozofie niezwykle trudno czyta sie w tlumaczeniu, niestety, sama mam z tym problem.

wlasnie dlatego nie czytam juz od dawna filozofii

Stary 2009-02-10, 13:50   #626
Wisienki
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie chłopa mi molestują na uczelni, żeby się doktoracił i ja z jednej strony mu radzę, żeby to zrobił, bo warto inwestować w siebie. Magistrów jest full i to nie fair, że on taki wybitny będzie miał taki sam tytuł jak masa głąbów. Z drugiej strony doktorat chłopa= pozostanie w naszym małym mieszkanku, bo we Wrocławiu na coś większego nas nie stać, a to= odsunięcie planów pomnażania rodziny I tak źle i tak niedobrze. Sama bardzo żałuję, że pokierowałam swoim rozwojem naukowym tak, a nie inaczej i nie skorzystałam w międzyczasie z możliwości brania udziału w różnych konferencjach itd. Chciałabym zrobić doktorat z metod ścisłych w językoznawstwie, ale to już niemożliwe raczej

Impersono to się nie wyklucza znam ludzi którzy pracowali i robili jednocześnie dokoraty, mało tego te naprawdę dobre firmy są dumne gdy ich pracownicy robią doktoraty i wręcz ich wspomagają

Szpiegu współczuje zęba

Musze się pochwalić od dzisiaj mam kota więc moja moherowość zbliżyła się ociupinkę bardziej do ideału MOHERA
Stary 2009-02-10, 13:52   #627
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienki Pokaż wiadomość
Impersono to się nie wyklucza znam ludzi którzy pracowali i robili jednocześnie dokoraty, mało tego te naprawdę dobre firmy są dumne gdy ich pracownicy robią doktoraty i wręcz ich wspomagają

Szpiegu współczuje zęba

Musze się pochwalić od dzisiaj mam kota więc moja moherowość zbliżyła się ociupinkę bardziej do ideału MOHERA
Gratuluje kociaka Zeba nie musisz wspolczuc bo i Ciebie rozboli. Coz, zawijam swoj glukometr do torby i smigam do szkoly. Nie chce mi sie...

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2009-02-10, 13:53   #628
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
witam przeziebieniowoki cham, prycham, boli mnie gardło, do dupy...A musze iśc dziś na 1szą lekcję teorii na prawku, reanimować fantomy..pff..niech mnie ktoś lepiej reanimuje
widzę, ze temat dentystyczny na tapecie. Ja musze isc na przeglad, mam nadz.ze nic nie bedzie, bo mimo ze moja pani dentystka to uosobienie łagodności i delikatności, to i tak siedzę sztywna na fotelu
Luna, to ładne kolorki wybrałas (słodka gruszka-apetyczna nazwa ), tez bym sobie jakis remoncik zrobila, bo lubie urzadzac wnetrza, ale na razie nic sie nie szykuje, wiec pozostaje przegladanie czasopism i stron w necie

Zdrowiec zdrowiec. Powodzenia z fantomami
Ciesze sie,ze wybrane kolorki sie podobaja.

Cytat:
luna piękne kolory,anie myslałaś ,żeby w pokoju komputerowym pomalować ścian na delikatny zielony?jakby nie było to kolor uspokajający oczy.
ja następne malowanie zrobię za dwa lata i peniw do stołowego wybiorę kawe z mlekiem.podoba mi się ten kolor
Dzieki Margot za podsuniecie pomyslu
Zastanawiam sie na chlodnym intelektualnym blekitem, ale sam blekit do mnie srednio przemawia

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziś nastąpil dzień przelomowy w mojej beznadziejnej sytuacji! Dostalam staż w ZDZ na stanowisku referenta ds. ksztalcenia- także praca biurowa w milej atmosferze!!
Mój tż dostal staż w sądzie rejonowym w księgach wieczystych, może podlapie jakieś znajomości i będzie cacy.
Bardzo się cieszymy, że w kryzysie się cokolwiek udalo i może jakoś przeczekamy ten najgorszy czas i potem podejmiemy jakąś pracę!

Ja tez sie pochwale
Zmieniam miejsce i stanowisko pracy w tej samej firmie
Na tym stanowisklu juz parcuje, ale w niepelnym wymiarze godzin, a teraz bede miec caly etacik tylko niewiadomo na jak dlugo
Cytat:
luna- szczególnie podoba mi się pastelowy groszek Sama chyba zrobię taki kolor w sypialni

Ainsel- zdrówka!!!

Daria- gratulacje!!! Noo, to naprawdę dobra wiadomość

Głowa mi pęka Prochy nie pomagają. Chyba ta zmiana pogody tak daje w kość.
Moze glowa od cisnienia peka ?
Kawy czas sie napic.
Mi groszek tez pasuje
Teraz czekam jeszcze na opinie specjalistek Evy i Espery

Cytat:
ja z jego książek czytałam tylko "Boga urojonego"-więc trochę mało, ze wyrabiac sobie jakąś opinię na jego temat. Ksiązka jak dla mnie ok, z częścią rzeczy sie zgadzam, choć szczerze mówiąc, to jak ją czytałam, to myslalam, że pisał ją amerykanin-te czeste powtorzenia, liczne przykłady, taka momentami "łopatologia"
Ja przez Kanta nie przebrnęłam (tylko jakieś fragmenty)

EDIT: ale nadziergałyście w trakcie, gdy ja kleciłam moją odp.do Santos

Impersona-dzięki, też sie trzymaj i nie daj się bólowi-moze mała drzemka ci pomoże?
Daria-gratulacje!
Nie czytalam Dawkinsa (znaczy mam braki ).
Kanta i owszem... Choc niektorzy twierdza,ze Kant i rozmowy o jego dzielach to szczyt snobizmu i pozerstwa (opinia filozofa zawodowego).
Ja Kanta lubie, zapytam jeszcze TZ co nim sadzi, w kocu on tyz filozof

Cytat:

Dzien dobry Wisienki

edit: a zeby nie bylo, dzwonilam do mojego gin-endo co to mi ciagle metforminke brac kazal, nie bylo go ale byla pielegniarka i cytuje "sloneczko, ty natychmiast wracaj do sioforu, zostaw ten glucophage, jak sie nie poprawi na sioforze dzwon jutro od razu".
Jaki cukier
Zeby spadl.
Szpiegu Ty masz cukrzyce polekowa ? Pytam, bo moja mam sie jej ostatnio nabawila

Elianna ludzie maja rozny poziom rozumienia abstrakcji
Ja znma czlowieka, ktory widzi cyfry, liczy jak kalulator. jego minusem jest to,ze dla niego trudnym do pojecia faktem jest zrozumienie,ze innym sprawia to trudnosc. I ciezko mu tlumaczyc, mowi do ludzi czasami jak do rownych sobie ot co.
Od siebie dodam,ze nie kazdy rozumie Norwida, a Norwid wielkim poeta byl
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-10, 13:55   #629
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez aniko 23 Pokaż wiadomość
wlasnie dlatego nie czytam juz od dawna filozofii
Co kto lubi. Ja lubie filozofie bardzo, ale np fizyka sie interesuje srednio i nie sledze, co dziejesie w CERN-ie. Ale gdybym chciala napisac ksiazke obalajaca wszelakie twierdzenia fizyki to wypadaloby cos o niej wiedziec. Pan Dawkins widac uwaza, ze nie ma takiej potrzeby....
WYjatkowo ten pan podnosi mi cisnienie razem z armia swoich stalych wyznawcow, ktorych, chyba, ciagle przybywa ku mej rozpaczy. Degregolada spoleczenstwa postepuje blyskawicznie.

Wisienki - gratuluje kota!

Wszystkim z problemami dentystycznymi zycze szybkiego ozdrowienia.

Santosowa rzezba ;-)

Edytowane przez santos
Czas edycji: 2009-02-10 o 13:56
Stary 2009-02-10, 13:56   #630
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:

Gdybyśmy uznawali tylko klasyczne rzeczy, to do dziś szukalibyśmy wzoru na kwadraturę koła. Z reguły po 'starym' przychodzi 'nowe', czy tez szukanie nowego. Jezeli interesujesz się filozofia to z pewnoscią wiesz, że kazda nowa teoria i nurt staraja się zaprzeczyć poprzedniej. A zwłaszcza teraz, kiedy ludzie są wykształceni, i każdy ma sój punkt widzenia i odniesienia.

Wszystko można, i to nie kwestia tłumaczeń (moim zdaniem są ok i zrozumiałe), ale dygresyjność i pompatyczność można i bez tłumaczenia zauważyć. Uwierz mi że dla osób z matematycznymi umysłami takie latanie po tematach i odniesieniach jest katorgą, mimo że dla humanisty to będzie się rozumiało samo z siebie. To, że Dawkinsa się łatwo rozumie, jest dla niego tylko plusem - bo trafia do szerszej widowni, że tak się wyrażę.

Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości