|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II
Cytat:
luna- i co żeś tam wybrała? ![]() Muszę iść do biblioteki, a taka pogoda obrzydliwa za oknem, że tyłka się nie chce ruszać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II
Cytat:
lubię słuchać ,jak inne osobowosci opowiadają o swoich gustach,rozumię ich i przez to staję sie tolerancyjna.trudno zrozumieć coś innego niż swoje potrzeby. Cytat:
![]() chyba musimy się umówić na jakieś hasło. ![]() jeśli ząb nie mieści ci się w szczęce to powinnaś go usunąć,bo pokrzywią ci się stare zęby.moj syn jutro idzie na usunięcie 5,bo rośnie mu od środka. jeśli masz miejsce to warto takiego zęba zostawić.moja 8 uratowała mnie od ubytku,bo parę lat wczesniej dentysta zamiast leczyc wyrwał mi siódemkę,więc ósemka wskoczyła na miejsce siostry i mam komplet ![]() Cytat:
opowiada o ofierze przemocy domowej,oraz o tym jak trudno się wyrwac z takiej relacji.piękna i budująca opowieść. włąśnie wczesniej o tym mówiłam,że nie będąc ofiarą,nie wiem co czują takie osoby.mnie się wydaje,ze ja zrobiłam bym tam,uciekłabym,broniłaby się,ale TAKI świat wygląda inaczej . teraz inaczej patrze na TAKIE osoby,staram się je zrozumieć,a przez co może uda mi się pomóc jednej osobie. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
salon- pastelowy groszek, salon jest laczony z dwoch pomieszczen, sa dwa okna: w czesci jadalnej sciana okienna zostanie biala. korytarz- slodka gruszka u mlodego- jedna sciana taka jak jest czyli glebia oceanu z motywami kosmicznymi, reszta scian jasniejsza (mozliwe, ze gruszka lub kolor, ktory bedzie w sypialni). nasz sypialnia- koloru nie pamietam ![]() Pokoj komputerowy - pojecia nie mam jeszcze, ale glebia oceanu nie zostanie na pewno ![]() Kuchni i lazience sie przyjrze. generalnie kolory jasne, malo intensywne, bedziemy akcentowac dodatkami i meblami. Wierzcie lub nie: mam wielka niechcec do sof salonowych i stolikow kawowych, jednak sofa musi jakas byc ![]() Tmargot nie czytalam. Mowisz,ze warto ? (moze sprobuje ![]() ja jestem wymagajaca dosc nawet wobec literatury tzw.lekkiej. Ja skonmczylam nie dawno Strefe cienia. To jest swietna ksiazka o przemocy domowej. To jest moja branza de facto. ![]() ![]()
Blogi są dwa ![]() blogowo: poradnik emigranta nowy post: 14/10/2012 Obyście tego postu nie potrzebowali blogowo: aktywnie nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici ![]() Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2009-02-10 o 11:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Impersonka, tej 8mki nie ma jak wyrwac bo wylazl jej moze 3 milimetry? Taki kancik. No zakladajac ze zab jest w ksztalcie szescianu to taki kant gdzie sie trzy sciany spotykaja :-S Trzeba by ciac dziaslo, a kij wie czy pod dziaslem zab jeszcze miekki nie jest, bo przeca moje leki koncertowo wyplukuja wapn :/ No i poza tym zaraz jest "zawias szczeki". Musialabym wam to chyba narysowac. (zeby zanim sie przebija sa miekkie, przebijaja sie calkowicie dopiero jak sa twarde) A czuje ze zaraz przy tym afta mi sie robi ![]() Mama ogladala, robila w stomatologii wiele lat, i stwierdza ze zdecydowanie tego na razie nie da sie ruszyc, musi wyjsc wiecej zeby to wyrwac.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-02-10 o 11:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzę, że temat dentystyczny kwitnie: ja idę jutro na usunięcie szóstki...
![]() ![]() |
![]() |
#606 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
grochola ukazuje cały specyfizm roli ofiary.gra aktorska prześladowcy jest tak pokzana,że osoba postronna odbiera oparwce jako wspaniałego człowieka,dlatego tak trudno jest ofierze wyrwac się spod jego skrzydeł. polecam. Cytat:
przdyskutowałam z synem,że poczekamy,aż ząb wyrośnie całowicie.poźniej ponoć już nie bolał.teraz cały wyszedł,więc łatwo da się go usunąć. szkoda zęba,ale nie ma innej możliwości.szkodaby,aby proste zeby pokrzywiły się. powinnaś iśc do dentysty,niech on sprawdzi,czy uda się,aby zeby się ustawiły bez wyrywania.nie wiem dlaczego,ale ósemki bardzo szybko się psują i większość dentystów mówi,że to niepotrzebne zęby. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#607 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A 8mki faktycznie niepotrzebne... sluzyly nam wieki temu do rozdrabniania twardych lisci.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to az do szpitala stomatologicznego jechac musisz idz prywatnie do chirurga stomatologa..zajmie sie toba jak trza...ja bylam wycinac woreczek ropny..zalatwil mnie w 20 min..6 szwow...dlutowanie kosci...znieczulenie polowy twarzy...bez problemu..a jak ci rosnie dopiero to nie jest mocno ukorzeniony wiec pojdzie gladko ![]()
![]() |
#609 |
Zadomowienie
|
witam przeziebieniowo
![]() ![]() widzę, ze temat dentystyczny na tapecie. Ja musze isc na przeglad, mam nadz.ze nic nie bedzie, bo mimo ze moja pani dentystka to uosobienie łagodności i delikatności, to i tak siedzę sztywna na fotelu Luna, to ładne kolorki wybrałas (słodka gruszka-apetyczna nazwa ![]() ![]() a tak z ciekawości zapytam- a czemu? |
![]() ![]() |
![]() |
#610 | ||
Zakorzenienie
|
Aniko, nie stac mnie na prywatnego chirurga szczekowego.
Swietnie, mam cukier 218 :/
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-02-10 o 13:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja następne malowanie zrobię za dwa lata i peniw do stołowego wybiorę kawe z mlekiem.podoba mi się ten kolor |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#612 |
Zakorzenienie
|
No wiesz, jakbym ja wyskoczyla z zamiarem robienia operacji neurochirurgicznej, to tez by mnie pewnie uznano za niespelna rozumu. Ale jak biolog sie bierze za filozofie to jest ok. Po prostu ten pan nie ma ZIELONEGO pojecia o historii religii, teologi i przede wszystkim, filozofii i zgrywa bohatera, bo na pisal, ze czlowiek pochodzi od malpy. No lol. I co z tego? Teoria genowa w zaden sposob nie jest w stanie podwazyc logiznego dowodu na istnienie czegos poza impulsem neuronowym. Pajac nie umie myslec logicznie i wie wielkie NIC o zaawansowanej logice i filozofii. Czytalam ten jego gniot o bogu urojonym, naprawde zalosne, ze powazany naukowiec wypisuje takie farmazony. Ale ludzie to kupuja, bo latwiej zrozumiec teorie genowa (to wina genu, a jaha), niz np Kanta.
![]() |
#613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chodzi mi o chirurga szczekowego tylko stomatologa ze specjalizacja chirurgiczna..w takim szpitalu tez musisz placic za znieczulenie itp. nie jest to znow zbyt drogie....ja placilam 150 zl za zabieg+ znieczulenie 20zl rok temu....
![]() |
#614 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z reszta teraz mam inne zmartwienia niz bol zeba. 20 minut od poprzedniego mierzenia 224 :/
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-02-10 o 13:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziś nastąpil dzień przelomowy w mojej beznadziejnej sytuacji! Dostalam staż w ZDZ na stanowisku referenta ds. ksztalcenia- także praca biurowa w milej atmosferze!!
Mój tż dostal staż w sądzie rejonowym w księgach wieczystych, może podlapie jakieś znajomości i będzie cacy. Bardzo się cieszymy, że w kryzysie się cokolwiek udalo i może jakoś przeczekamy ten najgorszy czas i potem podejmiemy jakąś pracę! |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Zakorzenienie
|
luna- szczególnie podoba mi się pastelowy groszek
![]() ![]() Ainsel- zdrówka!!! Daria- gratulacje!!! ![]() ![]() Głowa mi pęka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Zadomowienie
|
ja z jego książek czytałam tylko "Boga urojonego"-więc trochę mało, ze wyrabiac sobie jakąś opinię na jego temat. Ksiązka jak dla mnie ok, z częścią rzeczy sie zgadzam, choć szczerze mówiąc, to jak ją czytałam, to myslalam, że pisał ją amerykanin-te czeste powtorzenia, liczne przykłady, taka momentami "łopatologia"
![]() Ja przez Kanta nie przebrnęłam ![]() EDIT: ale nadziergałyście w trakcie, gdy ja kleciłam moją odp.do Santos ![]() Impersona-dzięki, też sie trzymaj i nie daj się bólowi-moze mała drzemka ci pomoże? Daria-gratulacje! ![]() Szpiegu-niedobrze, wysoko Ci wyskoczył:/ Edytowane przez Ainsel Czas edycji: 2009-02-10 o 13:25 Powód: dopiski |
![]() ![]() |
![]() |
#618 | ||
Zakorzenienie
|
Wieeem, ni cholery nie odpowiadam juz na metformine dlugoterminowa, pora powrocic do tej na ktora reaguje fanastycznie ale czasem za szybko i za bardzo, a poza tym po niej tak pieknie sikam pupą... Odstap kolezance dzialeczke (Ty o ile pamiec mnie nie myli Cukierkiem jestes?) bo mi sie spac chce
![]() Krzyk rozpaczy: Ja chce zeby moj organizm przestal sie obrazac na moja insuline ![]() Dzien dobry Wisienki ![]() edit: a zeby nie bylo, dzwonilam do mojego gin-endo co to mi ciagle metforminke brac kazal, nie bylo go ale byla pielegniarka i cytuje "sloneczko, ty natychmiast wracaj do sioforu, zostaw ten glucophage, jak sie nie poprawi na sioforze dzwon jutro od razu".
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-02-10 o 13:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może nie doczytałaś do końca, bo kwestia biologii i genetyki jest poruszana w pierwszych rozdziałach, i wiem że wielu ludzi po tym odpada, i nie doczytuje reszty książki ![]() A co do filozofii - każdy może mieć swoją, więc biolog też może ![]() ![]()
Zawsze jest trochę prawdy w każdym "żartowałam", trochę wiedzy w każdym "nie wiem", trochę emocji w każdym "nie obchodzi mnie to" i trochę bólu w każdym "u mnie wszystko w porządku" ... ![]() Edytowane przez Elliannia Czas edycji: 2009-02-10 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja to bym chciała, zeby mój organizm produkował insuline, no ale cóz ![]() coś mi wizaz muli troche ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#622 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A sie dziwilam ze mnie cos trzustka boli, ze to ze tamto, dlugo cukru niemierzylam... Ze cos senna po sniadaniu jestem. A tu prosze! Sama slodycz i sacharoza ;> W sumie to biore znowu anty, progestagen podnosi poziom cukru we krwi... szkoda ze 10 minut przed telefonem wzielam 500mg glucophage, ale dobra. Wole lykac laremid, jesc ten okropny siofor i miec w torebce sok pomaranczowy i cukierki niz dorobic sie cukrzycy. No to wieczorkiem zjemy sioforku do kolacji... Wole miec za niski niz za wysoki cukier. Ach! 181 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a moze glukometr mi sie psuje? Accu checki chyba rzadko sie psuja... No ale zeby w pol godziny mi tak spadl? 2h po jedzeniu 224, 2,5h po jedzeniu i wzieciu glucophage 500mg 181.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-02-10 o 13:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na marginesie, nie kumam, w jaki sposob mozna "zagubic" sie w "dygresjach i slownictwie" filozofii, typu Kanta i innych skoro operuja zazwyczaj jasna logika. Mniemam, ze moze miec to cos wspolnego z faktem, ze filozofie niezwykle trudno czyta sie w tlumaczeniu, niestety, sama mam z tym problem.
![]() ![]() |
![]() |
#624 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mi za to cos chyba leci, ide sobie zmierzyc i sie dokarmic ewentualnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Impersono to się nie wyklucza znam ludzi którzy pracowali i robili jednocześnie dokoraty, mało tego te naprawdę dobre firmy są dumne gdy ich pracownicy robią doktoraty i wręcz ich wspomagają Szpiegu współczuje zęba Musze się pochwalić od dzisiaj mam kota ![]() ![]()
![]() |
#627 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#628 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowiec zdrowiec. Powodzenia z fantomami ![]() Ciesze sie,ze wybrane kolorki sie podobaja. ![]() Cytat:
![]() Zastanawiam sie na chlodnym intelektualnym blekitem, ale sam blekit do mnie srednio przemawia ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja tez sie pochwale ![]() Zmieniam miejsce i stanowisko pracy w tej samej firmie ![]() Na tym stanowisklu juz parcuje, ale w niepelnym wymiarze godzin, a teraz bede miec caly etacik ![]() ![]() Cytat:
Kawy czas sie napic. Mi groszek tez pasuje ![]() Teraz czekam jeszcze na opinie specjalistek Evy i Espery ![]() Cytat:
![]() ![]() Kanta i owszem... ![]() ![]() Ja Kanta lubie, zapytam jeszcze TZ co nim sadzi, w kocu on tyz filozof ![]() Cytat:
![]() Zeby spadl. Szpiegu Ty masz cukrzyce polekowa ? Pytam, bo moja mam sie jej ostatnio nabawila ![]() Elianna ludzie maja rozny poziom rozumienia abstrakcji ![]() Ja znma czlowieka, ktory widzi cyfry, liczy jak kalulator. jego minusem jest to,ze dla niego trudnym do pojecia faktem jest zrozumienie,ze innym sprawia to trudnosc. I ciezko mu tlumaczyc, mowi do ludzi czasami jak do rownych sobie ot co. ![]() Od siebie dodam,ze nie kazdy rozumie Norwida, a Norwid wielkim poeta byl ![]()
![]() |
#629 |
Zakorzenienie
|
Co kto lubi. Ja lubie filozofie bardzo, ale np fizyka sie interesuje srednio i nie sledze, co dziejesie w CERN-ie. Ale gdybym chciala napisac ksiazke obalajaca wszelakie twierdzenia fizyki to wypadaloby cos o niej wiedziec. Pan Dawkins widac uwaza, ze nie ma takiej potrzeby....
WYjatkowo ten pan podnosi mi cisnienie razem z armia swoich stalych wyznawcow, ktorych, chyba, ciagle przybywa ku mej rozpaczy. Degregolada spoleczenstwa postepuje blyskawicznie. Wisienki - gratuluje kota! Wszystkim z problemami dentystycznymi zycze szybkiego ozdrowienia.
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2009-02-10 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko można, i to nie kwestia tłumaczeń (moim zdaniem są ok i zrozumiałe), ale dygresyjność i pompatyczność można i bez tłumaczenia zauważyć. Uwierz mi że dla osób z matematycznymi umysłami takie latanie po tematach i odniesieniach jest katorgą, mimo że dla humanisty to będzie się rozumiało samo z siebie. To, że Dawkinsa się łatwo rozumie, jest dla niego tylko plusem - bo trafia do szerszej widowni, że tak się wyrażę.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.