|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | ||
ForceIsStrongInThisOne...
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II
Cytat:
Różowego jest w odcieniach z kilkadziesiąt różnych kolorów, ja podałam różowy pudrowy z kroplą szarego... no nie wiem jak opisać bardziej, taki zgaszony kolor to jest, abolutnie nie przychodzi wtedy na myśl "oho, ale tu różowo". Ja nie dobieram barw wg tabel producentów, jak Dekoral, bo oni mają za małą bazę kolorystyczną, dają jeden kolor, nazywają go różowy... i po bajce... ja dobieram wg. NCS System i jest tam 1.950 kolorów do wybrania. W załączeniu, tak wyglądają próbniki, które ja stosuję, cena takiego próbnika małego jak na drugim zdjęciu, to koszt ok. 700 Euro. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2009-02-15 o 09:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II
Cytat:
czy to odcień różu,czy pochodna pomarańczy? ![]() Cytat:
![]() większość moich zwierzaków to też prezenty mojej mamy dla wnuka. najpierw był zółw wodny ![]() ![]() później był chomik i chomikowa.zów moja głupota,bo dałam im głąba z kapusty do jhedzenia i chomikowa zdechła,bo dostała wzdęć. pan chomik po smierci swojej pani gryzł wszystkich i wszystko.był strasznie agresywny.oddałam go za darmo do zoologicznego. ![]() miałam ją 2 lata,ale było z nią mnustwo roboty i ten smród.nie wpadłam na pomysł,żeby dac jej żwirek koci,ale moja bratowa też ma ziwrzyniec i przyjęła świnkę do siebie. po kilku latach dałam się naciągnąć na rybki,a moja mama przytaszczyła malutkie kakwarium synowi.taki cały zestaw. i znow robota była moja ![]() ![]() moj syn mówi,ze jamnik w zupełnosci mu wystarczy. zapomniałam o chomiku skoczku,ktory uciekał nam przez dziury w kratach.chciałam go wymienić na większego,bo musiałabym zmieniać klatkę,ale zaginął na balkonie .chyba go kot sasiadki zjadł. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10985506]Maddie, trzymam ![]() A teraz wybywam do Katowic na sprawdzenie mojej wiedzy ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2009-02-15 o 10:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
Margo
![]() ![]() Żółwia chcą młodzi a ja jaszczurke ![]() ![]() Wiesz juz jak te firanki zrobic czy pisac co do czego??
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
tez mysle nad zółwikiem
![]() ![]()
#1145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekam do poniedziałku. ![]() ANIKO-musisz miec filter do wody,bo po tygodniu bedzie ci śmierdzieć woda.bez tego ani rusz. nie potrzeba dotleniacza,bo on oddycha tlenem.światło,kamienie ,akwarium i korzeń,lub kamien. to można mieć swoje,tylko trzeba umyć i wygotować. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2009-02-15 o 10:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
Eva dziękuję za rady
![]() Różowy korytarz miałam kiedyś w mieszkaniu i się sprawdził ![]() Aktualny korytarz jest przerazająco wąski i mam obawy,że się ten kolor nie sprawdzi. Co do sypialni w kolorze brzoskwini ![]() ![]() ![]() ![]() Beż w salonie ... dość kontrowersyjne jak dla mnie. Źle się czuję w szarościach, beżach, bladych fioletach ![]() Zobaczymy ![]()
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
Witam kochane ;*
Ani, najlepiej jest nabyć jak największe akwa od razu (lub zamówić u szklarza, wychodzi taniej, a jeszcze możesz sobie domówić półkę do wygrzewania ![]() ![]() ![]() Jak coś to dysponuję adresem forum, gdzie doradzą wszytsko b. fachowo ![]()
#1149 | ||
|
Cytat:
Cytat:
Nie mogę sobie pozwolić na nielubienie jakichś kolorów, tym niemniej, nie mam w ogóle u siebie w domu na ścianach koloru niebieskiego ![]() ![]() Kolorystyka ubrań, makijaży, czy też wybór koloru samochodu to odrębna sprawa. Muszę stwierdzić, że uwielbiam ubrania we wszystkich kolorach, pod warunkiem, że są.... czarne. I tak przez wiele lat, ta miłość trwa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ta lampka z zarowka grzewcza jaka moc powinna miec??? najlepiej to podaj mi ten adres forum ![]() dziekuje za rady ![]() ...myslalam juz dawno nad zółwikiem ale jakos odłozylam te plany a teraz odżyły - dzieki WAM ![]() ![]()
![]() |
#1151 | |
|
Cytat:
Luna, w sklepie, gdy podasz Kod Koloru w NCS, powinni Ci pokazać próbkę, a czasem nawet dają takie i można wziąć do domu i przymierzyć na ścianie. Nie wiem w jakim stylu będziesz chciała mieć salon, ale jeśli nie beżowy, to możesz pomyśleć o tym zielonym, ale bałabym się, że jak masz dwa duże okna z widokiem na zieleń i dodasz rośliny w salonie, to za zielono Ci się zrobi. Na jednej ścianie możesz dać ten kolor purpurowy, a na nim możesz wykleić dekorację z IKEI, lub sama coś namalować. Masz zdjęcia tego salonu?
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moc zależy od odległości od miejsca do wygrzewania - ja kupilam 40W, ale w tym momencie jest za blisko, więc zmieniam na 25 W (ale planuję zrobic nadbudówkę z PCV, taką jak tutaj http://czerwonolicy.waw.pl/ania_a.htm , więc 40W wtedy będzie w sam raz). Kupiłam żarówkę osram, z taka lustrzaną końcówką ![]() Ogólnie lampę z klipsem najlepiej akupić na żarówki z grubym gwintem - w naturze występuje bardzo mało żarówek dla żółwi z małym ![]() A świetlówka UVB jest potrzebna, bo dzięki niej wzrasta wytwarzanie u żółwia czegoś, co pomaga przyswajać wapno (mocniejszą skorupkę będzie miał). A najlepszym źródłem wapnia nie jest taki wapienny żółwik, tylko sepia dla ptaków ![]() Tutaj masz adres forum, dałam link do działu 'Początkujacy hodowcy żółwi', ale na forum jest też dział o akwaterrariach dla żółwi ![]() http://www.terrarium.com.pl/forum/viewforum.php?f=61 Eva, jak będe urządzała dom, będziesz miała mnie na glowie ![]() ![]()
![]() |
#1153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 i ostatni niezłe pozostale takie "normalne" troche za duzo tego piasku..beżu...kremu...ws zędzie...ludzie boja sie kolorów i wybieraja te nieszkoldliwe i grzeczne
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
Eva znaleźliśmy bardziej żywy zielony, ale jasny.
Jest troszkę jaśniejszy (wg próbki papierowej niż (L22; 3L1-6 mam nadzieję,że nic nie pomyliłam- taki jest zapis na próbce). Na ścianie wychodzi o wiele jasniejszy. Wklejam zdjęcia salonu (druga strona cz. jadalna- jak myślę)- tak wygląda aktualnie (przepraszam za jakość średnią). Ja lubię przestrzeń i nie zamierzam zagracać salonu. Znalazłam sofę (3 osobową) w kolorze ciemnej czekolady ( to na razie). Reszta stoi pod wielkim znakiem zapytania. Roślin- minimalistycznie. P.S propozycja 3 najbardziej mi sie podoba.
Blogi są dwa ![]() blogowo: poradnik emigranta nowy post: 14/10/2012 Obyście tego postu nie potrzebowali blogowo: aktywnie nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici ![]() Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2009-02-15 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
mnie podobają sie 1 i 3.
następny remont planuję w salonie kolor kawy z mlekiem. miałam już żółty kolor ,a teraz mam pomarańczowy.wybieram te kolory,bo oboje z t.z.em palimy papierosy. jednak wiem,że beż bedzie ładnie komponował się z moimi kasztanowymi meblami. w sypiaolni miałam już błękit.fajny spokojny zimny kolor,jednak lubię czesto zmiany i nie wracam do starych kolorów.teraz mam odcień brzoskwini. młody ma w pokoju odcień limonki.pokój jest jasny,ale odcień zieleni jest uspokakjający. przedpokój mam w w baiłych panelach z dodatkami jasnego brązu,bo malutki.łazienka jest błękitna,bo też mała. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | |
|
Cytat:
Zerknę na zdjęcia dzisiaj wieczorem. Chcesz, jak rozumiem, taki styl jak na foto 3. Nie kupuj ciemnych czekoladowych sof tylko ze względu, na praktyczność, kup w takim lub innym kolorze aby czuć się dobrze. Kod Koloru " L22; 3L1-6 " nie znam, możesz zapytać, czy mają w NCS? Dziwne aby nie mieli, bo to system międzynarodowy od Kathmandu do Timbuktu poprzez Tokyo i New York.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2009-02-15 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekoladowa sofa którą znalazłampodoba mi się nie ze względu na to,że jest praktyczna ![]() Sama nie wiem...
![]() |
#1158 |
|
Nie stresuj się... urządzanie mieszkania, to powinna być przyjemność ![]()
![]() |
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie czego nie lubię,to stylu antycznego.do zaakceptowania są meble nowe w stylu antycznym,ale orginalne stare meble u mnie nie przejdą. uwielbiam styl nowoczesny,prosty. po remoncie uparłam się na minimalizm (wygoda w sprzątaniu)jednak z miesiaca na miesiąc przybywa u mnie w domu gracików. to chyba dziedziczne,bo babcia,mama i chyba ja jesteśmy królowymi dodatków. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepychu nie lubię ![]() Figurki itp.- odpadają zupełnie. Zbędne łapacze kurzu. Mogę powiesić obraz na ścianę, grafike, ale też dobraną odpowiednio. ![]() a trochę się gubię, bo naprawdę mam ochotę na ten zielony ![]()
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
FOTO ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W mieszkaniu, w którym wynajmuję, różowy jest kibel i umywalka ![]() Eva ID- strasznie podoba mi się ostatnia propozycja, z bambusami - to fototapeta czy duże zdjęcie? Wygląda na wysokiej jakości.
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak dla mnie to ogromna przyjemnośc ![]() Niewspomne,że remont koncowy domu jest wstrzymany ze wzgledów wiadomych wrrr ![]() Antyki...lubie ale absolutnie nie u siebie w domu ![]() Jestem fanką japońskiego stylu i taki królowac bedzie w naszym salonie.Zresztą niedzwiedz niczego innego by nie zaakceptował,bo tez jest jego fanem. Sypialnia była niespodzianką dla niego,bo robiłam ja w tajemnicy ![]() Sciany w kolorach beżu,i kawy z mlekiem.wyglada to cudnie.Jako,że sypialnia dla mnie jest pomieszczeniem bardzo intymnym nie zagracam jej zbednymi meblami ![]() ![]() Pokój dzieciakow to juz inna bajka i istne szaleństwo ![]() Sciany beż łamany szarym plus asymetryczne kształty na scianach i suficie w kolorze"tygrysiej"pomaran czy. Jako,ze oddalismy im(poza salonem)najwiekszy pokoik jest w nim wszystko. Starałam się osiągnąc miejsce do nauki,spania,zabawy jak i spotkan z kolegami i kolezankami.wszystko oczywiscie razy dwa ![]() Efekt koncowy był dla wszystkich ogromnym zaskoczeniem..jak w takim pomieszczeniu mozna ulokowac to wszystko,jednoczesnie zostawiajac tyle wolnej przestrzeni ![]() Łazienki i kuchnia zostały tak jak były,jedynie dodatkami starałam sie zmienic ich wyglad. Ostatnim pomieszczeniem została suszarnia.Miejsce mało widoczne dla oka gosci.Jednak panuje w nim totalne szaleństwo ![]() ![]() Teraz(mam nadzieje,że uda się to szybko ![]() Eva a Twoje pomysły sa bardzo ciekawe ![]() Mam jedno miejsce,którego za nic nie możemy zagospodarowac..mały kwadracik podłogi miedzy schodami a ściana zakrywającą przepasc z nich ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
widze tam proste meble,ale z dodatkami etnicznymi. bambus,wiklina to moje dodatki. ![]() wracając do rybek.takie patrzenie w akwarium działa uspokajająco. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2009-02-15 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
|
Cytat:
Różowy w łazience można "zgasić" szarym lub ostrzej nawet czarnym kolorem, albo dosłodzić bordowym.... Ja nie lubię różowych łazienek, a niestety sama mam tu taką... to właśnie szare i wręcz czerwone dodatki zastosowałam, obrazy w czerwonych ramkach i szare meble. Znośnie się zrobiło, już mnie tak nie mdli jak wcześniej. Bambusy na ścianie, to wizualizacja, można się pokusić o namalowanie takowych albo trzeba by było duży wydruk zamówić. Chodzi też o sama ideę... naklejki bambusa widziałam w IKEI.
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
|
Cytat:
Santos... ![]() ![]() masz tu jakiś wywiad, czy co ![]() Oto adres sklepu, gdzie ja meble kupuję... http://www.marinagulf.com/Home/index.htm Zawsze można z UK do Dubaju na zakupy przylecieć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Nie depcze krokusów
|
Paulina - dawaj zdjęcia wszystkiego, jestem cholernie ciekawa
![]() Eva - łazienka jest stara, szara i nieco obskurna, wanna wolno stojąca (ale szybko przewracająca), brak płytek na podłodze, na ścianach beż, wielki kaloryfer z wąskimi, zakurzonymi żeberkami, duża biała wisząca szafka. Jedyny plus, to że jest bardzo ciepło. Wręcz za ciepło, bo kosmetyki mi się psują. Za to kuchnię mamy przyjemną, sami malowaliśmy ściany i oklejaliśmy meble, wcześniej była tam babcina ciemnozielona tapeta i plakaty zakrywające dziury w ścianach ![]()
![]() |
#1168 | |
|
Cytat:
Czekoladowa sofa w zielonym salonie, to będzie w stylu prawie Clubowym, trochę ciężki, chyba, że taki lubisz. Tu znalazłam przykłady na zielony salon. Zwróć uwagę, że czekoladowy kolor ma drewno, natomiast obicia są jasne, beżowe lub pomarańczowe (ciepła pomarańcza). Jeśli chcesz dać jasne drewno, to wtedy ciemniejsze obicie, np. burgund lub ciemna pomarańcz.
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podba mi sie salon nr 1 i nr3 (tylko tu jest ogromna przestrzeń) Co do sofy: wolę by było jasniej i lżej niż ciemniej i ciężej, więc pewnie posłucham Twojej rady i najwyżej drewno będzie ciemne; sama sofa jaśniejsza.
Blogi są dwa ![]() blogowo: poradnik emigranta nowy post: 14/10/2012 Obyście tego postu nie potrzebowali blogowo: aktywnie nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici ![]() Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2009-02-15 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
a mi sie podoba cos w takim stylu...ciemne barwy z elementem odwazniejszego koloru..chłod z dodatkiem ciepła
![]() a ten ostatni całkiem stonowany lubie takie faktury na ścianach ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.