|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II
Cytat:
to właśnie dotyczy się ludzi po rozwodach cywilnych i będących w nowych związkach.jeśli nie chcą uprawiac sexu,nie powinni,a jeśli już to robią,muszą mieć "rozwód kościelny"i ponowny ślub ze sobą.tu właśnie zamyka się koło. jedynie ,chyba nie dostanie sie rozgrzeszenia za zbrodnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II
Cytat:
Na zdjęciu nie on... ale podobny... no mógłby być jego młodszym bratem ten ze zdjęcia, zwłaszcza, oczy, nos i włosy... usta inne trochę. Co do ciała.... chyba troszkę mniej umięśniony, ale w tej pozycji, te mięśnie wyglądają inaczej... no nie wiem ![]() Nie potrafię sie zdecydować ![]() Na razie udaję, że nie otrzymałam żadnego maila od niego.
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahahha ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ales wymyslila ![]()
![]() |
#1264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | |
Paul's girl
|
Cytat:
tzn? zadałam logiczne pytanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | |
Zakorzenienie
|
Evo ale przystojniak
![]() ![]() Cytat:
Odpowiem, czemu nie, bardzo kocham mojego TŻta, on mnie też jesteśmy ze sobą bardzo blisko, nie tylko fizycznie, ale przede wszystkim emocjonalnie, bardzo długo kilka lat powstrzymywaliśmy sie od stosunków, ale jesli kogoś kochasz to tak bardzo tesknisz, za ciepłem jego oddechu, dotykiem i poprostu pewne rzeczy prędzej czy później stają się nie jestem z tego dumna, wręcz przeciwne mam świadomość, że grzeszę i poczucie winy z tym związane, to jest tak dużyc ciężar, że chcę się go jak najszybciej pozbyć, nie wiem czy potrafiłabym żyć gdybym wiedziała, że zostanie na zawsze. Życie w konflikcie sumienia jest strasznie ciężkie najważniejsze jest mocne postanowienie poprawy, a co jeśli ono nie jest tak mocne jak bym chciała, że wiem, że może nawet nam się uda wytrzymać miesiąc, czy dwa przyjdzie taka chwila, że nie wytrzymamy, wtedy pojawia się ciężar poczucie winy, ja nie chcę tak życ. Slub kościelny sprawi, że przestanę się miotać w tym kołowrotku pomiędzy religią a uczuciem PS> Istari to nie tak, że wszystko dzieje się w tym samym momencie. Grzeszę > mam poczucie winy> nie chcę grzeszyć> postanawiam ze nie bede tego robić> ale jest chwila>miłość+bliskość+za pach+miłość>coś się dzieje> jest super> a potem bach wiem że to co się stało jest grzechem> nie powinnam była tego robić> pojawia się żal i tak dalej
![]() Edytowane przez Wisienki Czas edycji: 2009-02-16 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no skoro jest logiczne to i retoryczne
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niedawno ogladałam program i byl wywiad z facetem.nie ogladałam tego od poczatku,tylko koncówkę. nie wiem dokładnie o co chodziło,ale mniej więcej o grę damsko-męską. ponoc facet bardzo się stara,jesli chce coś zdobyć,jeśli już cos zdobędzie to ponoć mniej.ważne jest,aby dac mu kolejny powód do zdobycia i tu właśnie nie wiem,co można mu dać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |
Paul's girl
|
Cytat:
postawa Rodziców Twojego TŻ bardzo mnie zaskoczyła, bo ja chodzenia do kościoła na śluby/pogrzeby/komunie itd. nie wiążę z kwestią wyznania, ale z SZACUNKIEM do osób, na których prośbę biorę w niej udział. Myślałam, że może chodzi im o hipokryzję (tzn. seks przed ślubem itd.), ale dzięki Twojej odpowiedzi widzę, że problemem faktycznie są oni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Paul's girl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
Wtajemniczenie
|
I wścibskie dodatkowo.
Witam w ten śnieżny i mroźny poniedziałek. Evo, prześlij troszkę słoneczka do tego mojego dzikiego wschodu ![]() Melduję, że imieniny teściowej przeżyłam i tym razem obyło się bez starcia. Chociaż pewnie będzie tak, jak w tym przysłowiu - co się odwlecze.. ![]() Wisienki, współczuję i łączę się w bólu, bo choć u mnie 'idzie' o inną kwestię, to jednak problem ten sam ![]() Szpiegu, będę trzymać kciuki, ale niestety kawa wtedy odpada, pudelek też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
dzięki EVA-będe miec piękna tapetę w kompie i na telefonie.
a co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | ||
Zakorzenienie
|
Wisienko. Mala uwaga. Wstaw po "Czemu nie" kropke, czy przecinek, bo zrozumialam ze chcesz nam wyjasnic czemu nie bardzo kochasz swojego TZ
![]() ![]()
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-02-16 o 15:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
moze ja zle zrozumialam ale nie chodzilo w nim raczej o seks a o kontekst religijny..never mind
#1276 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Dzięki Szpiegu już wstawiam przecinek ![]()
![]() Edytowane przez Wisienki Czas edycji: 2009-02-16 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
Wisienki - mnie zszokowal ten fragment, w ktorym piszesz, ze twoj TZ proponowal ci slub koscielny w sekrecie! Zatkalo mnie. To bardzo niedobry znak.
![]() |
#1278 | ||
|
Cytat:
Ehhhh.... znam ta grę, znam ![]() Czekam aż zapyta. Cytat:
![]() Imieniny u Twojej teściowej, skończyły sie bez zbętnych emocji, to dlatego, że wszystkie tu kciuki trzymałyśmy za Ciebie ![]() OMG... to Ci dopiero pomysł ![]() A Twój mąż, podobny do niego? A może ustaw go tak i pstryknij mu zdjęcie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1280 |
Paul's girl
|
Wisienki a czy musicie zapraszać na ślub kościelny rodzinę TŻ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
|
Ja sądzę, że nie o to chodzi aby za wszelką cenę wziąć ślub kościelny, ale aby rodzina TŻ-ta uszanowała wybór obojga do zawarcia takowego związku małżeńskiego. Tak jak Wisienki szanuje ich ateizm, tak oni powinni uszanować jej wiarę i wybór, tym bardziej, że jej TŻ, a członek ich rodziny szanuje ją i kocha i chce być z nią taka jaka ona jest, bez dopasowywania jej do poprawności politycznej swoich rodziców.
![]() |
#1282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() O i Eva dobrze pisze-ja tego naprawdę nie rozumiem, też jestem niewierzaca, ale na śluby jak ktoś mnie zaprasza to chodzę, bo przecież nie będę "strzelac focha" skoro to nie mój dzień itd. Nie rozumiem tej presji wywieranej przez rodziny (i to się tyczy zarówno tych niewierzących, jak w przypadku Wisienek, jak i wierzących) Edytowane przez Ainsel Czas edycji: 2009-02-16 o 15:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj t.z. jest blondynem,zreszta były też. ![]() zawsze marzył mi się brunet o sniadej karnacji.może przez moje marzenia,syn jest czarnookim brunetem ![]() ech pomarzyć mi tylko zostało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Evo, całkiem możliwe. To ja teraz ładnie poproszę, by te kciuki były mocno trzymane podczas każdej mej wizyty u przyszłej teściowej i jej częstych telefonów do TŻ (konkretnego rodzaju, żeby nie było, że każdego jednego telefonu). Może wtedy to się będzie jakoś układało, bez cichych dni i łez w poduszkę, jak ostatnio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | |
Paul's girl
|
Cytat:
(wiem, że to łatwo napisać, ale ja jestem jak najbardziej za tym żeby żyć w zgodzie z własnym sumieniem i nie naginać się dla świetego spokoju) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem co zrobić zaproszę ich - bedzie im przykro + stres przyjdzą nie przyjdą, nie zaprosze - będzie im przykro, że ich lekceważymy, wezmę slub kościelny w tajemnicy - patrz poprzednie + że ich oszukujemy... tu mne ma dobrego rozwiązania
Do wczoraj myślałam, że dwa śluby to zdrowy kompromis okazuje się, że jedynym kompromisem jaki oni w tej kwest zaakceptują bedzie całkowite podporzątkowanie się ich postulatom. Nic nie rozumiem przecież TŻt nawet jeśli weźnie ten ślub kościelny dalej bedzie ich synem, bratem, przecież nic sie w tym nie zmieni... Evo - też lubię zabawę w gonienie króliczka Ainsel - ja już od dawna mam z tym związane koszmary, strasznie się boje że ślub i wesele będą czymś co lepiej prędko zapomnieć, niż wspominać> Pozatym masz rację jego rodzice by to może jakoś przeżyli, gdyby nie ich starszy syn który przez cały czas dolewa oliwy do ognia, swój ślub zorganizował jak chciał, mój TŻt się nie wtrącał więc .... Maddie - będe trzymać
![]() Edytowane przez Wisienki Czas edycji: 2009-02-16 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
Zadomowienie
|
ych...co za ludzie! Wisienki, trzymaj się swojego zdania, bo jak oni nie chca iść na kompromis żaden, to czemu ty masz rezygnować ze swoich przekonań (zwłaszcza, ze twoj tz nie widzi problemu). Ja na prawde nie rozumiem takich rodziców
![]() Szpiegu-kciuki będę trzymać mocno, ale przez sen, bo godzina 8to dla mnie środek nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana Szpiegusiu - wy już mi strasznie pomogłyście ![]() ![]() Dziękuje wszystkim moherom ![]() PS. Może się kiedyś umówimy, bo ja wiem na kawę?, bardzo chciałabym poznać Cię osobiście ![]()
![]() |
#1290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma jak spojrzec na kłopot z inne perspektywy. ![]() ja czesto pisze do siebie.po czasie ten problem wydaje mi się tak błachy,że śmieję się z własnej głupoty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.