|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II
Cytat:
Nie nie, teraz na trawy i drzewa - bo na to mam największą, i latem wprost umieram ![]() Mam nadzieję że się polepszy ![]()
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów. - część II
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Margo młodszy spał ale starszy uczen nie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#214 |
Nie depcze krokusów
|
Rany, myślałam, że dzisiaj padnę w pracy. Czepiałam się byle czego, żeby nie zasnąć (kilku kubków mocnej espresso Lavazza także) i było ciężko...
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam to samo ![]() Margo, no niestety trafiło mi się życie z alergią, ale może się ją zmniejszy ![]()
![]() |
#216 |
Nie depcze krokusów
|
Mój TŻ też alergik, umierający od wiosny do jesieni. Dla niego mogłaby cały czas być zima. A w ogóle to kiedyś przeprowadzimy się na Alaskę
![]()
![]() |
#217 | ||
Zakorzenienie
|
Wrocilam, zjadlam, dostalam 5*, TZ zrobil dwudaniowy obiad, Mloda Polska ssie, musze napisac analize - niezbyt mi sie chce, ale znowu pochwalona jak to ja cudownie nie pisze...
A poza tym problemy za problemami, padam. *Farta mialam chyba... Wracam po feriach, przypominam sobie ze test jest z polskiego, polski nam na ostatnie 3h przelozyli (posrany plan mam obecnie, wywalili mi jedna matme kosztem polskiego, gdzie i tak nie zrobimy wiecej niz wczesniej) prawie cala klasa jak sobie przypomniala to sie zerwala... na polskim light. Dostaje karteczke, wypisuje co wiem, kumpela mi swoja pokazuje, konfrontujemy wyniki... po 10 minutach oddajemy wypelnione testy, po 3ch minutach wiemy ze mamy najwyzsza ocene z tych 12 osob co sie zostaly i ze ona juz nawet tych prac nie komentuje bo sa bezbledne. Nie znalam odpowiedzi na jedno pytanie (chcialam zaznaczyc ze "Polanieckich" to Orzeszkowa napisala, w dobrym momencie kolezanka zakaslala tonem "No chyba cie popieprzylo" jakos "Meir Ezofowicz" srednio mi na Orzeszkowa brzmial ;P)... Kumpela potrzebowala inspiracji na dwa pytania. A co mi szkodzilo jej dac?
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-02-03 o 22:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Problemy mam nadzieję, że się da rozwiązać... co doszło nowego? ![]()
![]() |
#219 | ||
Zakorzenienie
|
Komornik wlazi na pensje brata za domniemane dlugi mamy...
JAK MAMY PLACIC ZA GAZ JAK NIE DOCHODZA RACHUNKI?! Rachunek za gaz ostatnio widzialam w 2001 roku. Od tamtej pory nawet pol pisma z gazowni. Nawet jezeli jest jakies zadluzenie na tym gazie, to czemu nie ma zadnej faktury, wezwania do zaplaty, czegokolwiek? Jestem wykonczona laski...
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-02-03 o 22:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
ja nadal daje znać, że żyję ale ból głowy, alergia mnie wykończą i stresy do tego
![]()
#221 | |||
ForceIsStrongInThisOne...
|
Sabah al Khair Moherki
Cytat:
Klasy istnieją w każdym społeczeństwie i na tej bazie mają szansę zaistnieć elity klasowe. Pojęcia komunistyczne nigdy mnie nie przekonały. Cytat:
![]() Jak jest taki nawał pracy jaki mam teraz, to wyczekuję weekendu, a wtedy wygrzeję moje moherowe kości na piasku jak jaszczurka. Można to nazwać pracą na wakacjach... 5 dni pracy / 2 dni wakacji... i nie trzeba nigdzie wyjeżdżać ![]() Cytat:
![]() Dwudaniowy obiad... no, no, no... to się TZ wykazał, gratuluję ![]() Miłego dnia wszystkim Moherkom ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Tu sie zgadzam w 100%, tylko mi chodzi o to, ze w UK NIE MA przejscia miedzy klasami, nie mozesz sobie awansowac. No, jak sie postarasz to moze z najnizszej klasy do sredniej. I to by bylo na tyle. I nawet i w tym nie byloby nic zlego gdyby nie fakt, ze nizsze klasy maja zerowy dostep do edukacji wyzszej, mimi, ze uniwersytety sa za darmo. Uniwersytety tak, ae zeby sie tam dostac trzeba skonczyc szkoe prywatna za min 10 tys czesnego rocznie. I to, moim zdaniem, juz nie jest dobre. Bo konczy sie tak, ze pustoglowe bubki, ktore nie powinny studiowac - studiuja, a duzo inteligentnych osob z nizszych klas tkwi ""na zmywaku"
![]() |
#223 |
|
Trochę kwiatuszków dla zmarzniętych Moherków.
Zdjęcia zrobiłam wczoraj, specjalnie dla Was ![]()
![]() |
#224 | ||
|
Cytat:
Witaj Malinka ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Wtajemniczenie
|
Witam konserwy
![]() Cytat:
![]() Moherki, mam okropny dzień dzisiaj, ledwo siedzę.. Strasznie mnie głowa boli, i do tego to niewyspanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
witam...ja tez mam dosc na dzisiaj......bylam na rozmowie w sprawie pracy w sklepie obuwniczym firmy sredniej renomy
![]() Szefowa byla nieuprzjemna..opryskliwa. ..obok niej siedziala jej nastoletnia coreczka i mnie obcinala wzrokiem...zaproponowala mi jednodniowe szkolenie po ktorym zdecyduje czy nadaje sie do pracy w handlu czy tez moze nie nadaje sie do podawania butow ![]() Sprawila ze w jedej chwili poczulam sie nic nie warta...wielkie mi wymagania stawia a praca od poniedzialku do niedzieli..na dwie zmiany...za 1000zl brutto czuje ze moja motywacja do szukania pracy opada z kazda minuta ![]() normalnie zyc sie nie chce ![]()
#227 |
Zakorzenienie
|
aniko 23 - z widzenia mówisz? a skąd?
![]() espera - witaj ![]() Ainsel - leci leci ![]() ![]() ![]() ![]() Malla - nie przypominam sobie chociaż może nie pamiętam ![]() DariaKom - Kielce też są moherowe ![]() Elliannia - czyżbyś alergiczką była? ja mam już lekką paranoję bo zaczęło pylić i oddech tracę już, całe ciało mnie swędzi - i tak aż do września ![]() Eva ID - mówiłam chyba w pierwszej części wątku - napisałam może 2 czy 3 posty czułam się nieswoje więc odeszłam cichaczem - poszłam do moich puszystych ![]() ja po prostu chodzę jak zombi, od 2 dni śpię cały czas, albo z bólu głowy albo dlatego, że kręci mi się tak we łbie, że nawet wysiedzieć nie mogę. teraz też mnie zbiera na sen. wczoraj przespałam chyba z 16 h, dzisiaj jak się położyłam o 1 to wstałam o 1 i ledwo teraz siedzę. poza tym czeka mnie ochrzan od mojej lekarki, bo mi znowu wyniki podskoczyły, mam jakiegoś guza na nadgarstku, który mnie boli cholernie i nie wiem co mam z nim zrobić... ![]()
![]() ![]() Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los - Metro "Chcę być kopciuszkiem" Edytowane przez malinka_86 Czas edycji: 2009-02-04 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Malinko, no niestety
![]() ![]() A że chcę w te wakacje (czyt. marzec-wrzesien) już trochę po ludzku oddychać, to lekarz zadecydował, że będę robić na pyłki i drzewa najpierw ![]() Ehh, to wlasnie urok studiow - jak chce sie wpis, najlepiej samemu :/ Eva - jak będziesz wstawiać więcej zdjęć, to w końcu będziesz miała moherowy nalot na Abu Dhabi ![]() aniko - uch, co za ludzie :/ A Ty pewnie powinnaś jeszcze skakać z radości że w ogóle się zainteresowała, pfff :/
#229 | ||
Zakorzenienie
|
Niedawno wstalam, czaszka mi peka. Zaspalam do szkoly na 16, trudno nie pojade w domu i tak mam co robic (wine i pretensje za moje zaspanie do TZ... meczyl mnie do 8 rano!). Melduje zem mniej zestresowana, mama byla w Zarządzie, prezesa ni ma... Znalazla sie jeszcze jedna osoba "Do zwolnienia" jak moja mama, oraz ofiara mobbingu ze strony kierownictwa.
Oj kreca sobie bacik na dupcie, kreca. Zastanawiam sie czy kupienie Wisienkom Mon Cheri, bedzie wredne? Asia, nie da rady mnie przemycic :/ Jak bedzie jechal to z takim glupim ... :/
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-02-04 o 14:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
szlag mnie trafia babka sie mnie pyta czy potrafie kontakt z klientem nawiazac
![]() To ja mam wiedziec jakie on chce buty kupic? Owszem doradzic...podac rozmiarowke...zachwalic.. .blle blle i blaa to potrafie ale na glowe mu przeciez nie wskocze jak tylko przekroczy prog sklepu... chyba nie jest swiadoma ze natarczywy sprzedawca odstrasza klientele
#231 |
Zakorzenienie
|
Elliannia - ja na razie nie mam nawet badań, ale na pewno to na tle alergicznym jest bo widzę co się dzieje z moim oddechem, oczami i skórą jak zaczyna pylić, dzięki "P" na recepcie nie płacę tak dużo za wziew bo tak to bym się chyba zatłukła z kasą na te wszystkie leki
![]() aniko 23 - niestety chyba panie w sklepach tego nie wiedzą ![]()
#232 |
Zakorzenienie
|
Witam kochane moje
![]() Widze,ze nie tylko ja mam ostatnio złe dni ![]() Eh nie wiem od czego zacząc...może od poczatku ![]() Zawiozłam młodego do szkoły i zamieniłam pare zdań z ta baba.Chciałam wyjasnic kwestie tego przedstawienia. -na pytanie dlaczego Jakubowi odebrała role-odpowiedz,że on jej nawet nie dostał bo go w szkole nie było jak je rozdzielała-bzdura kompletna,dziecko wróciło ze szkoły z ową karteczka na której był wierszyk i rozpiska kto co mówi -sprawdziła faktycznie był -pytam czemu role dostała jej córka a raczej odebrała ja mojemu dziecku na rzecz córki-to nie tak Pani Paulino srurtu tutu -grzecznie słychac z moich ust"no to jak wreszcie"-i tu mnie ....strzelił po jej wywodzie Bo on ma słabą dykcje,nie jest jakims liderem w klasie i doszłam do wniosku,ze napewno się nie nauczy. Zagotowałam sie niesamowicie. -mówie to jest Pani w błedzie,bo dziecko całe ferie cwiczyło i było szczęsliwe,że mu sie udało.a jeszcze bardziej zadowolone,że bedzie mogło przed dziadkami wystapic-i tu owa baba wmawia mi,że on wcale sie nie nauczył (rozmawiałam z Jakubem wczoraj i powiedział,ze przy mamusi powie Pani wierszyk-sam mi to zaoferował,nie żebym go zmuszała czy cos) -zawołałam synka i zapytałam czy chce powiedziec Pani wierszyk"tak mamamusiu,bo Pani nie wierzy,że umiem" Wyrecytował cały bez zajaknięcia ![]() ![]() ![]() ona w szoku i oj to nie tak źle mnie Pani zrozumiała.Moja odpowiedz była tylko"Ja ze zrozumieniem problemów nie mam a w tym momencie potraktowałam Pania jak Pani moje dziecko" Czuła się nie swoja bo pech chciał,że Pani dyrektor stała obok bo na poczatku rozowy akurat wyszła ze swojego gabinetu.Chcąc nie chcąc słyszała nasza rozmowe. Z Pania dyretorka rozmowa była krótka...zapytała czy jest jakis problem. Tak jest z tego co Pani słyszała.W przyszłym tygodniu rozbie badania psychologiczno-pedagogiczne dziecku i wtedy zjawiam się z nimi u Pani.Bardzo prosze o rozwiązanie tego problemu po obejrzeniu ich i zareagowanie. Tu swoje piec groszy baba chciała wtrącic,że ona wypisze takie skierowanie synowi do państwowej placówki,po co płacic,to kosztuje.Nie prosze Pani mnie stac,żeby zrobic to prywatnie a na edukacji syna i jego rozwoju oszczędzac nie bede. Dyrektorka wysłuchała i zaprosiła mnie w razie jakich kolwiek problemów do siebie,żeby załatwic ta sprawe ![]() Uf.... Teraz ciag dalszy dnia.Mam problemy z zębami straszne i wcale nie spowodowane moim zaniedbaniem co jest najgorsze.Poszłam do dentystki z bólem.Nie dawałam juz rady z bólu.Dostałam jedno znieczulenie...nic nadal ząb czuje,drugie nic,trzecie...juz napewno nie boli rwiemy.Ok ale wie Pani nadal czuje i boli nawet jak Pani delikatnie dotyka.Ona szczypce i za rwanie...nie udało się spadłam z fotela z bólu ![]() ![]() No i tak mi dzień minał ![]()
![]() |
#233 | ||||
|
Cytat:
![]() Cytat:
Anika, nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło... znajdziesz pracę lepszą, no znajdziesz, bo ja tak mówię, a ja czarowną jędzą jestem ![]() Cytat:
![]() Malinka, i Ty też ból głowy? No epidemia, czysta epidemia... Co to za guzek na nadgarstku? Ja miałam od pracy na myszce na prawej ręce, bolał jak fiks i kupiłam taką specjalną podkładkę po myszkę z podpórką żelową na dłoń, guzek sam zniknął. O tu znalazłam takie: Podkladka Cytat:
Ja też mam alergię prawie na wszystko.... nawet na niektórych ludzi ![]() Moherowe Bojowniczki zaprawione w walce na kulki na mole są jak najbardziej mile widziane w Abu Dhabi. A tak nawiasem, to chcę Wam od czasu do czasu umilić ten smutny okres przejściowy zwany Przedwiośniem. Na moim wątku piszę więcej o Emiratach, tu tylko nawiązuję czasem do tego tematu.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2009-02-04 o 14:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
DOt PaULINKA
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez aniko 23 Czas edycji: 2009-02-04 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Szpieguś - kurcze, jaki pech
![]() ![]() Aniko - no cóż, dla mnie największym bólem jest jak mi ekspedientka usiłuje wmówić że wie lepiej niż ja, co mi się podoba :/ I nienawidzę łażenia za mną po całym sklepie i wciskania :/ Malinka - to myk do lekarza i na testy, to ostatni dzwonek jest, bo testy najlepiej zimą robić (tylko pamiętaj że przed testami tydzień nie wolno żadnych odczulających leków brać - czyli zytrec, cleratine itd odpadaja, podobnie wapno). Jak masz takie duszności, to na 100 % na tle alergiczno-astmatycznym. Jak do tego dochodzą wysypki i swędzenia, to też (kup w aptece physiogel i się nim myj, mi pomagało na wysypkę i swędzenie). Mnie nawet na P wychodzi koło 100 miesięcznie, wiec znam ból :/ Paulinko - już mnie łapki swędzą na tego babonia, mam nadzieję że zmieni podejście, albo - nawet zwolnią, co byłoby łaską boską po prostu. A jak małego byś przenosiła do równoległej - to spróbuj się dowiedzieć, czy przyszła wychowawczyni nie trzyma się z obecną - bo to takie szkolne układy i układziki, wystarczy że szepnie słówko i mały znowu będzie miał jazdy :/
#236 |
Zakorzenienie
|
ale doła złapalam...zaraz ide spac chyba...jeszcze mnie matczysko wpienia
![]()
#237 |
Konto usunięte
|
No niestety - 2 poprawka, jak pech to pech - dwa zające skaczą...
![]() 0,5 punkta mi zabrakło do 3 a w 1 - 1 punkta |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Paulina barwo! Z babonami trzeba ostwo. wwwrrrrrr az mi sie wlos na glowie zjezy.
![]() |
#239 |
|
Szpieguś, Mon Cheri dla Wisienek, to dobry pomysł, mnie się bardzo podoba, a co za tym idzie, zachowujesz swoje własne poczucie chumoru... i tak trzymać pomimo a nawet ponad wszystko.
Paulinka, jesteś wspaniałą mamą. Lepiej jednak jest iść do przychodni psychologicznej ze skierowaniem ze szkoły, będziesz miała dzięki temu większe podstawy do rozmów z Dyrektorem. Anika, nie dołuj się, prześpij się, ranek jest zawsze mądrzejszy od wieczora ![]() Jutro nowy dzień, spokojnie, niedługo znajdziesz pracę.
![]() |
#240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze gdybym wiedziała,że młody faktycznie ma jakies mega problemy z opanowaniem materiału cz cus takiego to bym jej racje przyznała,no ale za ciorta w tym wypadku na takie traktowanie nie pozwole ![]() Jutro zebranie mamy...niedzwiedz sie wybiera ![]() ![]() Co do Twojej pracy znajdziesz cos godnego uwagi napewno ![]() Trzymam kciuki oczywiscie ![]() Cytat:
Z tym przeniesieniem może byc problem.Chociaz nie wiem,zrobimy testy i pofatuguje się do dyrektorki.Zobaczymy jak ona to rozwiąrze ![]() Tak one się"kumpluja"w szkole ale nie na jakiejs stopie zrób tak jak ci mówie.Ta druga jest nowa w szkole.Obserwuje ja od dłuższego czasu,kilka razy rozmawiałam z nią.Wymagajaca i stanowcza,ale z pasją do nauki tych brzdaców. Juz wiem co moi rodzice przeżywali jak ja do szkoły chodziłam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.