|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
Byla zaledwie dwa razy i za drugiem razem mi sie wydalo bardzo dziwne, bo kazala mi sie w kilku rubrykach podpisac a potem sie kapnelam ze nad moimi podpisami byly puste rybryki. Czyli pewnie nie wpisala dat a kazala mi sie podpisac ![]() ![]() dzieki ![]() Cytat:
![]() Powiem szczerze, ze nie wiem czy sobie sama nie zawalilam bo corcie malo z tej piersi karmilam, bo ciagle mialam z nia problem i ostatnio lecial laktatro. A laktator do konca nigdy nie sciagal mi pokarmu ![]() jeny ale czuje ulge ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bry bry.... nie wyspalam sie....maly nie spal od 4 wiec ja tez nie... ![]() Tz wczoraj przyniosl mi wieeeelki bukiet kwiatkow w ramach przeprosin... ![]() Ale co z tego jak znow przyszedl kiedy maly juz spal...tym sposobem drugi dzien pod rzad jestem z malym calutki dzien sama, nie moglam nigdzie wyjsc i jeszcze André marudil jak szalony.... ![]() Co ja tam mialam jeszcze... aha... Domi ciesze sie, ze juz lepiej z cycusiem ![]() Brombi twoj Filus poprawil mi humor dzisiaj! ![]() ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-03-03 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Zakorzenienie
|
100 lat dla Mateuszka z okazji 4 miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-03-03 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zadomowienie
|
witam
![]() a u mnie nic nowego, znów Olka spała od 22 do 7 ![]() ![]() Sto lat dla Matiego ![]() ![]() Kropka- ale lachon z Ciebie ![]() Domi- dobrze ze juz lepiej z cycuchem wczoraj wieczorem wszystko nadrobiłam ale nie miałam siły odpisywac a dziś juz nic nie pamiętam ![]() dziś dzień woskowy, znów będę piękna i gładka ![]() AAaaa i powiedźcie mi plis, bo zaczynam sięjuz martwić, Olka jeszcze nie trzyma zabawek ani nie wyciąga do nich rączek ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-03-03 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Zakorzenienie
|
Ja rowniez dolaczam sie do zyczen dla MATIKA
![]() ![]() ![]() Ela chyba nie masz sie co martwic, bo Ola ma jeszcze czas ![]() Chociaz ja musze moja pochwalic, bo moja juz wyciaga raczki i probuje zlapac, w dodatku ten smocio co jej wypadl wczoraj a ona sobie wepchala, no szok ![]() ale my czesto zmieniamy te zabawki w lezaczku, tak, ze moze Ela sprobuj zainteresowac Mala czyms innym, innymi zabawkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj maly namietnie wyciaga smoczka oglada go z kazdej strony i potem probuje go wsadzic z powrotem....no dobra, czasami wsadza go uchwytem do pysi, ale tak w 7 przypadkach na 10 udaje mu sie jak trzeba...a jaki zadowolony wtedy jest! ![]() Ela nic sie nie martw, kazde malenstwo rozwija sie w swoim tempie ![]()
![]() |
#3637 |
Zadomowienie
|
Co do kiecek, to ja pomyślałam własnie o karmmieniu kupując
![]() ![]() ale i tak juz fajnie ze sniegu nie ma i spacerki moga byc dluzsze i dalsze ![]()
![]() |
#3638 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lubimy kwiatki oooj lubimy ! eeeh, ja tez siedze w domku sama z malutką... więc cos o tym wiem. Cytat:
![]() a Ty mamuśka troszkę więcej kolorowych myśli... a nie tylko czarne ![]() Cytat:
ale pewnie potrzebuje troszke wiecej czasu, rozwój każdego maluszka to indywidualna sprawa ![]() miłego dzionka! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | ||
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Mateuszka, dużo zdrówka i pięknego uśmiechu każdego dnia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pogoda u mnie dosyć ładna, więc za niedługo na spacerek wychodzimy ![]()
![]() |
#3640 |
Raczkowanie
|
Jestem, czytam Was codziennie tylko jakoś weny brak
![]() Adik jutro kończy 4 miesiące i bardzo uparcie zabiera się do siedzenia, tzn. na chwilę obecna dźwiga się sam z pozycji leżącej o kąt 60 st. O leżeniu na brzuchu nie ma mowy bo nigdy tego nie lubił a odkąd nauczył się cwaniaczek przewracać z brzucha na plecy to korzysta z tego tak często jak się da ![]() Jak się go nisi w pozycji na brzuchu tzw. samolocik to wtedy jest w porządku ale żeby leżeć to nie. Co do jedzonka to ładnie je co 4h i jada już deserki marchewkę i jabłko i zupkę marchewkową ale za to nie cierpi kaszek no chyba, że jabłkową, ryżową dosypaną do mleka w butli. A no i rośnie "jak głupi" obecnie mamy rozmiar ubrań 74 a i 80 wcale specjalnie wielkie nie są. Ciekawa jestem czy te jego gabaryty są skutkiem podanych mi w ciąży sterydów czy może po mamusi wzrost odziedziczył. Dodam jeszcze, że wszystkie wasze maluchy są śliczne i do schrupania ![]() W piątek chyba jedziemy z Adikiem do Katowic do okulisty bo oczko nie przestało ropieć ![]() ![]() Już próbowałam wszystkiego, masaże, rumianek, herbata, świetlik, krople od lekarza pediatry i za przeproszeniem ![]() ELA co do wyciągania rączek to się nie martw bo u naszych dzieciaków to się wszystko z dnia na dzień zmienia. Edytowane przez flowerspower Czas edycji: 2010-03-03 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3641 | |||
Zakorzenienie
|
Kachula, gratki dla Mateuszka
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A sukeineczka ładna, chociaż jak dla mnie to trochę za krótka ![]() Cytat:
![]() Trzymam ![]()
![]() |
#3642 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc mocno masuj i musisz ściągnąc ten pokarm najlepiej ściągnij go ręcznie nie laktatorem.
![]() ![]() |
![]() |
#3643 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak wiec mamusia w ramach prezentu zafundowała synusiowi dzis szczepienie ale był ta dzielny ze nawet sie nie skrzywil i nie zaplakal wrecz usmiechal sie do pani pielegniarki ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Zakorzenienie
|
Kachulko przekaz buziaki dla Mateuszka od nas
![]() a ja tak sobie mysle jak jeszce niedawno o czopach pisalysmy i o tym ze sie baly dziewczyny ze nie rozpoznaja czy to juz ![]() Flowers ee ja Tomaszowi tez zaladam czasem body na 6-9 miesiecy i pasuje ![]() a z tym kanalikiem to faktycznie macie niedobrze.. bede trzymala kciuki ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-03-03 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3646 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja nieumie kupować dla siebie ciuchów na allegro ![]() a tyle rzeczy mi sie tam podoba. jestem troche nieproporcjonalna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() a my po wczorajszym szczepieniu nocke przespaliśmy fajnie ![]() jak usnęła o godz 19.00 to potem prawie na śpiocha nakarmiłam o 00.00 następnie o 4.00 wypiła tylko troszke to o 5.00 wypiła znowu i spała znów do prawie 8.00 tak szczerze to ona je co 3 lub 4 godzinki mało zdarza się żeby chciała co 2-3godzinki a na siłę niechcę jej karmić ale jak dobija 4godzina to już jej wolę dać papu bo ona sie czasami nieupomina i niepłacze wcale
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja dzisiaj padne....taaaak marudzi to moje dziecko, ze juz nie wiem co robic...spac nie chce a zmeczony na maxa....
![]()
#3648 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale wiecie co troszkę mi tęskno do tego brzucholka wielkiego i jak ta moja Agusia się tam kręciła CHCĘ JESZCZE JEDNEGO BOBASKA tak za 2-3lata napewno ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
ja czasami jak już faktycznie też tak marudzi ta moja niunia i widze że jest zmęczona to się przełamie i usypiam ją na rączkach choć tego nielubię bo jak mi sie przyzwyczai to koniec a mój to by cochwile ją na rękach usypiał bo lubi wtedy tak na nią patrzeć i tulić ale ja niepozwalam i gonie go ![]() ale czasami to ją tak uśpie i niedziwie się mojemu bo to piękne uczucie takiego bobaska usypiać na rękach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie chodzi o usypianie...bo André sam zawsze ladnie zasypia (odpukac) tylko teraz sie wybudza po krotkim czasie spania....najlepiej byloby go wsadzic do wozka i na spacerek, ale cykam sie, bo wieje dzisiaj troche... ![]()
![]() |
#3650 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na spacerek też bym chciała iść ale coś tam dziś jakoś niefajnie i zimno podobno, ja jeszcze niewylazłam ale mój mówił tylko że jak wiatru niebedzie to się chyba przejdę pospacerowac koło 14 dopiero albo pojeździj wózkiem po domciu ![]()
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-03-03 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3651 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, jeszcze tak zdesperowana nie jestem...
![]()
#3652 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a możecie mnie też dopisać do listy? bo mnie tam niema
![]() moja niunia urodziła się 31.12.2009r o godz 02.50 ważyła 3300 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3653 |
Wtajemniczenie
|
my wczoraj przed snem mielismy takie 2 godziny marydzenia
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3654 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Brombri Filuś rozkoszny ![]() ![]() Buziaki dla Mateuszka od Malinów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Zaraz idem sie uczyć ale coś naskrobie jedna reką bo trzymam małego. Zebra ale wredni w tej przychodnu. Szkoda gadać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Galeria superasna, Marcelina daj mi linka i hasło do tego albumu bo mi łobuzie nie przesłałaś ![]() OCZYWIŚCIE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MATIEGO ![]() ![]() Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2010-03-03 o 11:37 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3656 | ||||
Zakorzenienie
|
Wreszcie was nadrobilam
![]() Sto lat dla Mateuszka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja tez sie cos tej nocy nie wyspalam jakos zle mi sie spalo ![]() A to Kamilka bawiaca sie na swojej macie, normalnie świata poza nia nie widzi ![]()
![]() |
#3657 | |
Zadomowienie
|
Brombi ale Filus fajnie gada
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mielismy isc na spacer dzisiaj.. juz sie wyszykowalam wyprostowalam wlosy wymalowalam sie ubralam zaczelam ubierac mlodego a tu taaaaka sniezyca ze masakra;/ i dupa nie poszlam nigdzie ![]() ![]() ![]() Buziki dla Matika z okazji 4 miesiaczkow!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3658 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tyle radości za tak niewiele - super ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- A co myślicie o tym? ![]() http://www.allegro.pl/item941642878_...ewiosna_l.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dla wszystkich malutkich jubilatów ![]() ![]() ![]() ja też niewiem jak mam to liczyć bo moja Agusia jest z sylwestra czyli też by musiała 28lutego chyba obchodzić dwa miesiączki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A plaszczyk super ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.