|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Wizaż mnie wpuścić nie chciał
![]() Normalnie się zdenerwowałam ![]() Zjadłabym jakieś farówki ![]()
#1412 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Brombi
![]()
#1413 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My po szczepieniu. Bylismy wózeczkiem, Malutka bardzo dobrze zniosła (juz gorzej ja).Tylko podczas ukłucia mocno zapłakala ale zaraz na raczkach przestała. Szczeplismy 5w1. Chwilke była niespokojna popołudniu, profilaktycznie dalam jej paracetamol na noc. Tz poprosil skierowanie do ortopedy, bo Polusia lubi głowke tez odwracac w jedna strone i ma lekko odkształcona. Chociaz doktorka twierdzi, ze to sie wszystko naprawi. Ale lepiej dmuchac na zimne. Mówila, ze mozna uszyc poduszke np. z flaneli z grochem lub kasza w srodku i podkładac. Wyczytalam tez, ze mozna podkladac ksiazki... U nas w szpitalu standardowo daja skierowanie na usg bioderek. Belladona my poslzismy po 3ech tygodniach poraz pierwszy ale potem przekladali nam i w koncu pierwsze usg mielismy wczoraj, czyli corcia miala skonczone 6 tygodni... Ja posprzatalam chate, jutro do gina na wizyte ide...boje sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Raczkowanie
|
Kurcze, dziołchy ten mój syn chyba już imprezować chce zacząć
![]() oto jak wygladał jego rozkład dnia (od wczoraj wieczorem). Zasnął o 21.30, obudził się o 00, potem o 2.30, potem o 5 (masakraaa), zasnął o 7 na jakieś 45 minut, potem o 11 do 12.30 a potem dopiero zasnąl o 16.30 i o 17 się obudził!!! dopiero teraz śpi od 20.30... To znaczy, że zaraz się obudzi i będzie impreza ![]() Czy to może być dalej ten skok? On nie płacze wcale prawie, jest spoko zabawowy i aktywny, słodki jak mjut ![]() ![]() ![]() No i dzisiaj zapłakał nagle zupełnie nie wiem z jakiego powodu - trwało to z 30 sekund, ale był to tak rozdzierający płacz, że od razu sama się prawie poryczałam - jakby cały ból istnienia w tym zawarł... mówię wam... No i mam problem - cholercia mam go werandowac (a tak strasznie już chcę na spacer) i on strasznie ryczy w wózku, dzisiaj dlatego, że jak poszłam kurtkę założyć to mu czapka na oczy spadła i nie moglam go potem już uspokoić. A mam ogólnie problem z ubieraniem go ciepło, on tego nie lubi i się stresuje moje biedactwo bardzo... i nie wiem co robić! ja muszę, chcę już zacząć z nim w końcu wychodzić! taka pogoda!!
#1416 |
Zakorzenienie
|
Należą Wam się
![]() Wszystkie gdzieś polazły, więc udałam się na allegro i znowu wydałam pieniądze ![]() Domi ![]() Bella, nie wiem czy skok? Może po prostu zaczął wydziwiać? ![]() Mój też przez pierwsze dwa tygodnie był słodkim aniołkiem, dopiero potem się zaczęło ![]() Dobra, strzeliłam focha i idę spać ![]() A, Bella mój też płacze jak go w kombinezon ubieram, ale w wózku się uspokaja.
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-02-04 o 22:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w co zainwestowalas na allegro? ![]() U nas tak samo- pierwsze dwa tygodnie Aniolek, ktory ciagle spal..teraz tez Aniołek, który w dzien cierpi na bezsennosć ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 |
Raczkowanie
|
pierwsza
![]() Katarina to ja poproszę o troszkę więcej informacji ale czuję, że to wyższa szkoła jazdy będzie. My z Zosią wybieramy sie na spacerki w ekspresowym tempie, ona uspokaja się dopiero na dworzu gdy jasność dnia ją oślepia ![]() Oj ciężką noc mam za sobą, niby wstawałam tylko 3 razy ale ciągle się budziłam bo Zosia ciągle się kręciła, stękała albo palce ciumkała, masakra ![]() ![]()
#1419 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze staram się wychodzić na spacer kiedy ona robi się senna (zazwyczaj kolo południa) i wtedy szybko się uspokaja kiedy już jest w gondoli i gotowa do wyjścia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ostatnio jest lepiej - chyba maluch wyczaił że czapka = przyjemność spacerku, albo sie po prostu przyzwyczaił ![]() Ale zawsze mam na podorędziu smoka w razie czego. Staś dzisiaj pobił swoj rekord. Kolacja wczoraj o 20, a pierwsze sniadanko dziś o 5 rano.... 9 godzin to chyba za długo??? ![]() No i mam takie pytanie, jezeli maluch zaśnie - budzicie go w dzien na jedzenie? Bo my normalnie mamy pobudke w nocy o 2-3 i to podobno dlatego że sie nie najada w dzień. No i w dzien zauwazylam ze jak mu popuszcze cugle to je rzadziej niz co 3 h. On ma niecale 2,5 m-ca przecież, jeszcze za malutki na dluzsze przerwy. I co z drzemkami w ciągu dnia? PO kazdym jedzieniu jest aktywność, a potem drzemka? czy zdarzają się Wam cykle bez drzemki? Ela, jak wyniki??? Domi nie bój sie wizyty, pewnie pozwoli Wam na seksik i już nei będziesz miala wytlumaczenia ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2010-02-05 o 09:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy Wasze dzieci nadal męczą czkawki?
Bo nas dalej nawiedzają i to bardzo często ![]()
#1423 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Konspi boje sie badania ![]() kurcze nakarmilam przedtem a niedawno poodciagalam mleko,zeby miec na pozniej jak pojde do lekarza. Teraz Malutka wstała (a pewnie bedzie chciala jesc niedlugo) a ja nie mam mleka....co Wy robicie w takich sytuacjach? |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
PO co z dwoch odciągalaś? Jedną zawsze musisz sobei na zapas zostawić...
#1425 |
Wtajemniczenie
|
Konspi u nas czkawki - obecne! Ale rzadziej
![]() Pytanie do mamuś doświadczonych i z większym stażem ![]() Czemu moje dziecko tak krótko śpi?!!!!!???!!!! Zjadł, usnął na..hmmm... godzinke i wstał ![]() Ile śpią Wasze dzieciaczki? Iwo rano szaleje a po południu tak od 14.00 już jest normalnie. Cały plan się psuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas tez czapka to ZŁO ![]() Cytat:
![]() ![]() teraz lezy na macie i spiewa do grzechoczacej pileczki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() piekne slonce, wczoraj spacerowalismy od 10do 12 a potem od 13 do 15 ![]() ![]() ![]() ![]() samanthhha Iwo jest jeszcze malutki, ale ogolnie to nie powinien spac wiecej niz 3 godziny jednym ciagiem. a jak chcesz go przyzywczaic, ze po jedzeniu aktywnosc, to np zacznij go przewijac i rozbudz go przy tym caluskami, "pierdzioszkami" w brzuszek albo zabawa stópkami ![]() moja ma teraz ponad 2,5 miesiaca i spi wlasnie okolo godziny, czasem 40 minut. a mialam napisac i zapomnialam: Maja do siostry TZta: "KOOOOOOOOO???" ![]() ![]() ![]()
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-02-05 o 09:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Wtajemniczenie
|
Fruzia no właśnie u nas plan już się o dziwo ukształtował
![]() ![]() No i on ma normalnie aktywność po jedzeniu, tyle że szybko się nudzi, wytrzymuje jakies pół h. A mi chodzi o to że jak już jest PO aktywnosci i mamy drzemke to co ja mam robic jak on sie o wiele za wczesnie obudzi? Bo niby ma byc karmienie-aktywnosc-drzemka no a u nas czasem jest karmienie-aktywnocs-drzemka-aktywnosc-karmienie To dobrze? normalnie tak ma byc? Sorry za głupie w sumie pytania no ale ja sie nie znajuuu ![]() A nie chce zeby u nas chaos zapanował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() u nas tak sobie....ja przeziebiona, maly tez smarka... ![]() Przez to troche marudny jest...zawiesilam mu teraz mini-karuzelke na mate i zobaczymy ile tam polezy....ja smigam pod prysznic.... ![]()
#1430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to Iwo spi od 23ej do 8? czy przerwe miedzy karmieniami ma taka dluga, a budzi sie wczesniej?
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-02-05 o 09:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Wtajemniczenie
|
O i sie pochwale ze po 2 dniach diety ubylo mi 1,2 kg
![]() Dziś dzien trzeci ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- no to cód miód i u nas TYŻ w takim razie tak bedzie ![]() Iwo nie zrobił kupci w nocy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Nie no budzi się około 3 i potem o 5.20 tak mniej więcej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- A u nas odkrylismy dzisiaj nowa umiejetność-Mateuszek lezac zaczyna podnosic głowke ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale spoko...zdazylo sie nazbierac bo juz nakarmilam Mala ![]() Jutro jade na przymiarke sukni, ale mi sie nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | ||||
Zadomowienie
|
Witam piatkowo! dzisiaj wraca tzcior
![]() Cytat:
a jesli chodzi o zagladanie do talerza to Filip baaaardzo zaglada;p jak mu podstawilam pod nos ugryzione jablko to wystawial jezor.. nie wiedzialam ze ma taku dlugi;p ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Moje dziecie jak zjadlo o21:30 to spalo do 6 ![]() ![]() Dzisiaj nie ide na spacer bo jak fifi bedzie spal to musz eogarnac troche zanim tz wroci bo tyyyle mam prania do prasowania i ukladania.. kurde ale mi sie nie chce;p w ogole tomusze sie do h&m wybrac bo na allegro takie swietne kurtki znalzlam z tego sklepu kurde musze tam koniecznie jechac;p
![]() |
#1435 | |||||
Raczkowanie
|
Witam i ja ,
czytam Was na bieżąco ale jakoś nie mam za bardzo czasu odpisywać. Brombi mogę prosić o "kody" do albumiku i krótki instruktaż jak tam się odnaleść, chętnie pooglądam sobie" nasze" dzieciaczki i wstawię fotki mojego. Cytat:
No i znam Twój ból, sama nie wychodziłam przez ponad miesiąc z małym, akurat jak się urodził to tu zaczęły być temperatury -20, myślałam że jajko zniosę tak chciałam już gdzieś wyjśc z domu. A mój synio wogóle robi ze mną co chce , ostatnio drzemki po godzinie sobie urządza, jeśc chce co 1,5h nawet się pytałam na wizycie czy to normalne(myslałam,że może coś z moim pokarmem nie tak)ale stwierdzili,że skoro chce jesc to mu dawać i tyle.Łakomczuszek mały ![]() No ale przynajmniej powoli do ładu ze spaniem dochodzimy.Od tygodnia moje dziecko śpi od 21.30-22 do 7 ![]() no i jeszcze pytanko Mikuś ma 8 tygodni ile razy powien mi sie w nocy budzić na jedzenie???2 razy to nie za dużo???jak go kładę o 21 to budzi się zazwyczaj ok.1.30 i i 4. Co do czapki to chyba większość dzieci nie lubi.Mój strasznie grymasi jak mam mu czapę ubrać, no ale jak już jest w gondolce i wychodzimy na powietrze to śpi jak suseł . Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja nawet za dużo nie waże, zostało mi 3 kg po ciąży,ale chciałabym trochę ujędrnić brzuszek i pupę.Nawet znalazłam sobie już ćwiczenia, tylko jakoś ich w życie wprowadzić nie mogę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I jeszcze jedno od kiedy Wasze maluszki zaczęly interesować maty??bo mój poki co jak go kładę to się denerwuje. Idę się ogarnąć i szykujemy się na spacerek. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | ||||||
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Mój pierworodny obudził mnie po 6, a potem leżeliśmy razem w łóżku, tyle że przysypiałam tylko ja, a on gadał do sufitu, lampki przy nocnym stoliku, potem do okna ![]() Co mi się robiło fajnie i miękko, to się zaśmiewał i mnie wystraszał ![]() Wzięłam się za stertę prasowania, mięso na obiad udusiłam, więc jak się Filutek obudzi i zje, wyruszamy znowu na spacerek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak wczoraj z nim jeździłam, to pierwsze 45 minut niby spał, ale żuchlał smoczka. Potem musiałam wjechać z nim do sklepu, więc obudził go podmuch cieplejszego powietrza i potem już nie spał do końca spaceru. W sklepie mu opuściłam budę, żeby mógł sobie chociaż sufit oglądać, a potem biedaczek już wyraźnie sie nudził, aż mi go szkoda było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój Mały śpi w dzień jakieś 6 godzin, czasami ma drzemkę godzinną, czasami całkiem ją ominie, a potem śpi 2,5 godziny. Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jeszcze ![]() Dzisiaj jedziemy na zakupy a z Małym zostaje teściówka ![]() To się zmywam chyba, poszaleć trochę na miotle ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-02-05 o 10:55 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A tak poważnie, jak nie masz mleka? Karmisz piersią, czy modyfikowanym? Jeśli piersią, to na pewno masz mleko. Pola z pewnością znajdzie dość dla siebie Cytat:
A plan... pamiętaj, nie dopasowuj Iwa do planu jaki ty masz w głowie, tylko ułóż plan wg tego jaki on ma rytm. Zresztą to nie wojsko i trzeba być elastycznym. U nas też zazwyczaj Sandra je ok 6, 9.30, 12.30-13, 16, 19, ale zdarza się, że budzi się już o 5.30, albo domaga się jedzenia co 2 godziny. Przecież nie będę jej wtedy głodziła, mimo że rozkład wcześniejszych dni wyglądał nieco inaczej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja przez ostatnie 2 tygodnie zrzuciłam ok 2 kg ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1438 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takie miejsca przede wszystkim powinny być dopilnowane ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas w nocy była jedna pobudka o 3.30 (czyli jak zwkle około 4tej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
Guciu to nie jest tak że ja wszystko chce robic wedlug ksiazki - przeciez np jak Iwo jest glodny wczesniej to nie przetrzymuje go nie wiadomo ile ![]() Chciałam sie upewnic czy wszystko robie dobrze w zwiazku z usypianiem malego - czy nie jest tak ze on np zle sypia z jakiegos powodu i dlatego sie budzi szybko ![]() Wczesniej wpadl w szal jak sie obudzil, chwile posadzilam go na lezaczku i spowrotem zaniosłam do lozeczka i co? Padl od razu ![]() To moje pierwsze dziecko dlatego chce wiedziec czy wszystko robie dobrze ![]() ![]() A co do diety to ta bialkowa wlasnie tak dziala że w I fazie sporawo i szybko sie chudnie ![]() ![]() Jeszcze tylko 3 kg ![]() ![]() Nie chce mi sie isc na spacer bo duzo sniegu ![]() A i doczekałam sie kooopy ![]() ![]() bossszeee jak smierdzialo.............. . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.