|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
Ze swoim synkiem wybierz się do neurologa, to wam sprawdzi odruchy; Berni akurat ma tak, że jak mu przekręcić głowę na prawo, to wykręca całe ciałko, zupełnie tak jak my byśmy chcieli spojrzeć za nasze plecy; jego prosto to jest lewo skos i koniec - tak to sobie jego mózg zakodował; szczerze mówiąc nie wiem czy przekładanie głowy do spania ma w tym przypadku sens inny od estetycznego, bo jego preferencja wynika z takiego odwróconego postrzegania świata przez mózg ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() I podbijam pytanie bo tez mnie to ciekawi ![]() Dziewczyny odnośnie urlopów macierzyńskich to jaki przepis wprowadził dodatkowe 2 tyg. urlopu? Bo pisząc podanie przydałoby się podeprzeć jakimś paragrafem, inaczej to szef bedzie kręcił nosem ![]() My byłyśmy na ćwiczeniach przy SR, fajna sprawa ![]() ![]() ![]() Czy mogę również prosić o dostęp do albumu ![]() ......................... ....................... ehh tak to jest jak się pisze nie odświerzając strony Konspiracja juz odpowiedziała ![]() ![]() Edytowane przez zatoka Czas edycji: 2010-02-04 o 13:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
Fruziu dla ciebie od Kanci http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=223843 no i juz wie ze mozesz sie pytac o Vojte i jest spoko
![]()
#1384 |
Raczkowanie
|
Witam moje szczesliwe Mamuski
![]() Ja wpadłam tylko na chwilkę pochwalić sie zdjeciami mijej slicznotki (zrobione przed chwilka)... Narazie nie ma szans, zebym Was nadrobiła, ja nadal jestem chora, glupie choróbsko nie chce przejsc, na dodatek zarazilam moją Biankę i jest strasznie marudna ![]() ![]() A tak wygląda mój Skarb, który za 4 dni skonczy 3 miesiace ![]() A czy Wasze dzieci tez tak uwielbiaja ogladac bajki?? Moje dziecko to uwielbia, gada do TV i mam wrazenie ze zaraz odfrunie, tak macha rekoma i nóżkami ![]()
#1385 |
Wtajemniczenie
|
Zeberko cieszę się, że to była jakaś fatalna pomyłka! nieźle się musiałaś nastresować!
![]() Fruziu pamiętaj, że robisz to dla dobra swojego maluszka! będzie dObrze dziewczyny, co wy tak odwiedzacie tych ortopedów, neurologów i okulistów? Macie jakieś konkretne powody czy tak dla siebie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Zadomowienie
|
no wlasnie ja tez sie zastanawiam.. bo mi nikt nie kazal chodzic na zadne usg bioderek ani do okulisty neurologow.. hmm wiec nie chodzilam.. na szczepieniu pediatra tez nic nie mowila zeby isc i mowila ze dziecko jest zdrowe wiec hmm ui adnych lekarzy nie bylam..
#1387 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie chce mi sie w to wierzyc ale wyczulam 2 zabki u Tomka. cos mi sie wydaje ze jeszcze 2-3 dni i sie przebija
![]() a mi znow dokucza 8mka. dobrze ze jutro mam wizyte u stomatologa to to obejrzy bo kupilam ten bobodent dla Tomka a sama sie nim musze smarowac Katarina sliczna coreczka ![]() ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-02-04 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bylam tylko na usg bioderek, bo u nas jest obowiazkowe. Myslalam, ze w Pl tez... Poza tym moj maly tez na poczatku ukochal sobie prawa strone do patrzenia i lezenia, ale zauwazylam to w miare szybko i juz kolo 6-7 tygodnia bylam z nim u osteopaty i podkladalam mu recznik pod glowke. Dzisiaj nie ma juz z tym problemu ![]() Poza tym nie bylam u innych lekarzy...i mam nadzieje, ze nie bedziemy musieli... ![]() Do okulisty idzie sie zdaje sie kolo 5-6 miesiaca, ale nie jestem pewna...w kazdym razie jeszcze nie teraz... ![]() Cytat:
No to niezle...bedzie cie maly kasal... ![]() No ladnie tak dziecku bobodent podprowadzac..? ![]() Katarina malutka sliczna ![]()
![]() |
#1389 |
Rozeznanie
|
kropka okazało się ze to właśnie wodniak, teraz czytam o tym na necie.
W sumie pediatra kazał po prostu narazie czekać bo takiego maluszka się nie operuje. Ale boje się strasznie!
#1390 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A malutka śliczna ![]() Co do bajek, to wolałabym wstrzymać się z telewizorem przynajmniej do 1 roku. Myślę, że Sandra ma dość wrażeń wzrokowo słuchowych z różnymi wiszącymi zabawkami i muzyką, którą puszczamy. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1391 |
Raczkowanie
|
Kareninka dziekuję, twój Przystojniak to taki słodziak
![]() Kropka ja wlasnie chcialam jej zrobic zdjecia w kolorze, ale moj małż przestawil wczoraj aparat na czarno-bialy i ja za chiny nie wiedzialam jak to przywrócić. Jak wróci to koniecznie musi mnie nauczyc poslugiwac sie tym aparatem (mamy taki wielki, profesjonalny). Także obiecuję nastepnym razem w kolorze ![]()
#1392 |
Zakorzenienie
|
cińtobry
![]() Aleście dziołchy naprodukowały, znowu musiałam nadrabiac 8 str ![]() u nas już nieco lepiej, ataków mało - Ola ładnie śpi ![]() pogoda dziś miodzio - słońce piękne więc byłyśmy w południe na spacerku i dodatkowo wywietrzyłam pościel na balkonie ![]() byłam wczoraj u ginki - chciałam się wepchac na "krzywy ryj" (chociaż chyba powinnam użyc opisu innej części ciała ![]() ![]() ![]() ![]() wiecie przedwczoraj moja sis cioteczna szła z mężem i córeczką (ma rok i 9 m-cy) przez deptak w Lublinie i mała chciała do mamy na rączki (bo niósł ją tata) i siora ją wzieła, zdążyły ujśc 2 kroki i spadł im na głowy śnieg i lód z dachu!!! dobrze że Wiktoria miała mega grubą czapkę więc z tego co wiem to ma tylko siniaki na buzi no i nieżle się przstraszyła a sis oprócz siniaków ma okulary do wymiany... kurde jak to trzeba wszędzie uważac. ja bym na ich miejscu pozwała do sądu właściciela dachu! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1394 |
Raczkowanie
|
Katarina śliczne to Twoje Maleństwo
![]() Czy to Ty kiedyś umieściłaś zdjęcia z czarnym tłem? Zdradzisz jak to się robi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Zakorzenienie
|
kurczę jak czytam co musi przechodzic Zeberka, Fruzia, Sexy i jeszcze rodzice małego Tadeuszka to aż ciary przechodzą i łzy się do oczu cisną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1397 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niom, to ja umiesciłam. Mój Tz ma specjalny program do takich cudów ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1398 | |||
Zakorzenienie
|
My też wykorzystaliśmy piękne słonko i spacerowaliśmy do 16
![]() Cytat:
![]() Chociaż pediatra obmacała szyję i nie stwierdziła wzmożonego napięcia mięsniowego, ale w sumie, ona się w tym nie specjalizuje ![]() Cytat:
![]() To szybko ![]() A jak poznałaś, że to ząbki? Bo ja mojego ostatnio zmacałam po dziąsłach i mam wrażenie że tam gdzie jedynki będą kiedyś to takie twarde jest i jakby ostre krawędzie, ale to chyba tak ma być ? Cytat:
![]() Agusia co do bioderek, to wydaje mi się, że usg jest obowiązkowe, ale może się mylę ![]() Jak przyszła do mnie położna, to była zdziwiona, że Filuś nie miał robionego usg w szpitalu, bo w moim mieście robią to od razu w szpitalu ![]() A co do neurologa i okulisty, to ja akurat mam powody do niepokoju i dlatego idę ![]() Katarina Twoja córcia jest śliczna ![]() Dziewczyny, czy Wasze dzieci też tak Wam patrzą do talerza? ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-02-04 o 16:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Zakorzenienie
|
Sexy jesli przy przewijaniu bedziesz ukladac siusiaka i jaderka w gore (tak jakby naciagac w strone brzuszka-oczywiscie nie mocno ale trzeba pilnowac aby te jaderka byly w gore i aby pieluszka je trzymala) wowczas woda wplynie spowrotem do jamy brzusznej. U Adriana wodniak wyraznie sie zmniejszyl w 2 dobie po wizycie u lekarza i przy stosowaniu zalecen pani doktor (czyli to co Tobie napisalam wczesniej dotyczace przewijania) a w 3 dobie wchlonal sie zupelnie.
Brombi twarde i ostre ![]() no ale co ja poradze ze tak szybko mu rosna?? ![]() ![]() Adrian mial 1 zabka w wieku 5 miesiecy. ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- a i jeszcze tz sie mnie dzis pyta tz:-czy to dzis tlusty czwartek?? ja:- nie to za tydzien. tz:- a zrobisz mi FARÓWKI ![]() ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-02-04 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Wtajemniczenie
|
Zeberka ja to bym osiwiałą przez dobę - dobrze, że się wyjaśniło
szkoda dzieciaka od tych wyników wszystkim dzieciaczkom dużo zdrówka ![]() Maluchy jak zwykle piekne ![]() Kropko a ja myslałam ze u nas ząbki wyjda pierwsze - Grześ ma napuchniete, ale według mnie to potrwa, tyle tylko, że co popołudnie mu dokuczają, Iza miała pierwsze jedynki w piątym miesiacu i za miesiac drugie jedynki - na swoje pierwsze swięta miała całe 4 ząbki ![]() jej wychodziły parami ale tego zupełnie nie odczuliśmy - dopiero przy piątkach, jak wychodziły z kości chorowała na zapalenie gardła Kropko chyba nie doczytałąm - to jak układac siusiaka - bo ja go kieruje do dołu, czyli robię źle, kurczę ale zabiłyście mi ćwieka Fruzia - pocwiczycie i bedzie dobrze - ja wybrałbym metodę bardziej skuteczną ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Farówki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Zakorzenienie
|
trochę tak
![]() Z tego co mi położna mówiła, to jak dziecko zaczyna patrzeć do talerza i podążać wzrokiem za każdym naszym kęsem, to może znak, że czas wprowadzać inne jedzonko niż tylko mleko ![]() Kropciu, na wysokości górnych trójek, to jak u małego wampirka ![]() A tz z farówkami niezły jest ![]() To może ja pączki popiekę na przyszły czwartek ![]()
#1402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najwyżej nie będę przy nim jeść ![]() Kropciu to będzie mały wampirek, a nie Aniołek ![]() A Twój TŻ to mi się podoba ![]() Właśnie, Tobie pediatra zasugerował wprowadzanie już soczków, i co? Zabrałaś się już za to? Guciu, do Ciebie pytanie jako do specjalisty : Znalazłam żel na dziąsełka bez lidokainy, ma rumianek, szałwię i Dpanthenol. Czy ta szałwia nie zaszkodzi takiemu maluszkowi?
![]() |
#1403 |
Zakorzenienie
|
Brombi jeszcze nie zaczelam.. jakos nie jestem gotowa na wprowadzanie innych pokarmow niz mleko.. choc dzis rozmawialam na ten temat z tz i zamierzam jutro mu podac lyzeczke soku jablkowego. szczerze to troche sie obawiam ze jeo uklad pokarmowy jeszcze moze byc nie gotowy.
zdam wam jutro relacje ![]() Madziu jesli Grzes nie ma wodniaka to nie ma potrzeby aby siusiak i jaderka byly unoszone. tu chodzi o to aby te plyny ktore wplynely do moszny cofnely sie do jamy brzusznej. wampirek ![]() ![]()
![]() |
#1404 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziękuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A usg bioderek to u Was wyczytałam i naciagnelam moja pediatrę na skierowanie, marudzila że nie potrzeba bo mały niby ślicznie odwodzi bioderka, ale rzuciłam jej tekstem że są wady ktorych nie jestesmy w stanie stwierdzic golym okiem i dała. My tez walczymy z przekladaniem malego na drugą, jego nie-ulubiona stronę. Czasem sie udaje ![]()
![]() |
#1405 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Farówki ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
do neurologa dostaliśmy skierowanie od pediatry, jak jej zwróciłam uwagę na niechęć Berniego do prawej strony, tym bardziej że on w pierwszej minucie dostał ledwie 4 pkt agpar, (nie oddychał) i trzeba było sprawdzić czy nie jest zagrożony MPD także w sumie te wizyty to konieczność... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Zakorzenienie
|
teoretycznie dzieciom od 10 kg można podawać 25 ml 3 razy dziennie, także myślę, że te niewielkie ilości z żelu nie powinny zaszkodzić. Najwyżej Filip bedzie lepiej spał, bo szałwia działa też lekko uspokoajająco i nasennie
#1408 |
Wtajemniczenie
|
mnie dali w szpitalu skierowanie na isg - po 6 tyg. - z Izunią też dostałąm w szpitalu, na następne wizyty skierowanie juz od pediatry, z tym nie ma problemu
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To kupuję ![]() Fruziu, czy ja Ci wysłałam login i hasło do naszego albumiku ze zdjęciami? Bo już mi się kićka komu wysłałam a komu nie ![]() Filutek śpi, a matka ma relaks, se se se ![]() A góra prasowania z wyrzutem na mnie zerka ![]()
![]() |
#1410 |
Zakorzenienie
|
Sandra też już śpi, to i ja mam czas dla siebie
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.