Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-04, 12:56   #1381
fruzia01
Raczkowanie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Na bok, tak żeby cały tułów miał na boku, to mojego się nie da
Nie pasuje mu i tyle, zaraz się przekręca na plecy, tylko do karmienia na boku leży. Co do główki, to Filuś ma bardziej płaską z prawej strony i też podkładam rulonik z pieluszki, albo mu głowę przekręcam na drugą stronę Czasami zaśnie na drugim boku albo na wprost, ale częściej na tej nieszczęsnej prawej stronie.
Kuzyn mojego TŻ tak robił i nie było na niego rady, w końcu mu wsadzili do łóżeczka książkę owiniętą w pieluszki i już nie miał wyboru, bo książki tak łatwo nie przesunął jak samej pieluszki
Brombi, mój dziubas też nienawidzi leżenia na boku, wścieka się od razu, plecki są okej, brzuszek jak ma dobry humor też jest fajny; z tym podkładaniem pod głowę pieluszki to nic nie daje, nawet książka nie pomoże, bo Berni nie przesuwa przedmiotu ograniczającego, tylko sam się poprzekręca i wymości tak jak mu wygodnie, jakieś profilowane dyby byłyby potrzebne :p

Ze swoim synkiem wybierz się do neurologa, to wam sprawdzi odruchy; Berni akurat ma tak, że jak mu przekręcić głowę na prawo, to wykręca całe ciałko, zupełnie tak jak my byśmy chcieli spojrzeć za nasze plecy; jego prosto to jest lewo skos i koniec - tak to sobie jego mózg zakodował; szczerze mówiąc nie wiem czy przekładanie głowy do spania ma w tym przypadku sens inny od estetycznego, bo jego preferencja wynika z takiego odwróconego postrzegania świata przez mózg ale Brombi, może u was to jest taka 'zwyczajnie'ulubiona' strona, bez zaburzeń ośrodkowych, warto sprawdzić

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Fruziu ja rehabilitowalam Adika inna metoda. nie voita ale tez maly tego nie cierpial. polegalo to na trzymaniu sztywno ciala dziecka i odginaniu i przekrecaniu glowy. Maly darl sie w nieboglosy ale efekty byly bardzo szybkie i po jakichs 2 mesiacach przeszlismy juz na cwiczenie przez zabawe.
Jesli chcesz to dam ci namiar na fajna wizazanke ktora cwiczyla syna metoda Voity wiec jest dobrze rozeznana w tym temacie

a wlasnie mialam sie wam poskarzyc na swojego syna. mlodego. nie wiem juz co mam z nim robic. klade go na brzuszku ale dlugo tak nie polezy bo sie zlosci, nauczyl sie skubaniec przekrecac jak polze go na bok i raz dwa i spowrotem jest na plecach. jak mu podkladam za plecy i za glowe kocyk zrolowany to tak sie bedzie wiercil az sie odsunie i znow jest na plecach no i zrobila mu sie glowka plaska z tylu
zla jestem bo nie dam rady go wciaz pilnowac zeby lezal z lowka w bok. jeszcze w dzien jakos tam go przypilnuje ale w nocy nie ma mowy abym wstala jak nie placze bo ja spie jak zabita. mozna kolo mnie terakote ciac i sie nie obudze
poprosze o te namiary na priva i rozumiem twoje rozgoryczenie pilnowaniem głowy - też to mamy - głowa w prawo jest przez max 5 minut
fruzia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 13:08   #1382
zatoka
Raczkowanie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Mój Niki jest w połowie 2. miesiaca i główkę ładnie trzyma w górze jak leży na brzuszku. Wczoraj przez chwilę też podniósł się na barkach ale ja się wystraszyłam zamiast cieszyć!
Poza tym uśmiecha sie, ale jeszcze rzadko.

Mam pytanie do mam karmiących piersią: smarujecie cycki czymś ujędrniającym? a jeśli tak to całe z brodawkami?
dla maleństwa
I podbijam pytanie bo tez mnie to ciekawi

Dziewczyny odnośnie urlopów macierzyńskich to jaki przepis wprowadził dodatkowe 2 tyg. urlopu? Bo pisząc podanie przydałoby się podeprzeć jakimś paragrafem, inaczej to szef bedzie kręcił nosem

My byłyśmy na ćwiczeniach przy SR, fajna sprawa i Zosi bardzo sie podobało Chyba będziemy chodzić 2 razy w tygodniu. A i jeszcze można z wagi skorzystać

Czy mogę również prosić o dostęp do albumu
......................... .......................
ehh tak to jest jak się pisze nie odświerzając strony

Konspiracja juz odpowiedziała

za szybki powrót do zdrowia chorych maluszków

Edytowane przez zatoka
Czas edycji: 2010-02-04 o 13:40
zatoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 13:45   #1383
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Fruziu dla ciebie od Kanci http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=223843 no i juz wie ze mozesz sie pytac o Vojte i jest spoko

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 14:21   #1384
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Witam moje szczesliwe Mamuski)

Ja wpadłam tylko na chwilkę pochwalić sie zdjeciami mijej slicznotki (zrobione przed chwilka)...
Narazie nie ma szans, zebym Was nadrobiła, ja nadal jestem chora, glupie choróbsko nie chce przejsc, na dodatek zarazilam moją Biankę i jest strasznie marudna Moja bidulka

A tak wygląda mój Skarb, który za 4 dni skonczy 3 miesiace

A czy Wasze dzieci tez tak uwielbiaja ogladac bajki?? Moje dziecko to uwielbia, gada do TV i mam wrazenie ze zaraz odfrunie, tak macha rekoma i nóżkami
Stary 2010-02-04, 14:25   #1385
tarasia
Wtajemniczenie

Zeberko cieszę się, że to była jakaś fatalna pomyłka! nieźle się musiałaś nastresować!

Fruziu pamiętaj, że robisz to dla dobra swojego maluszka! będzie dObrze

dziewczyny, co wy tak odwiedzacie tych ortopedów, neurologów i okulistów? Macie jakieś konkretne powody czy tak dla siebie?

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 14:39   #1386
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
dziewczyny, co wy tak odwiedzacie tych ortopedów, neurologów i okulistów? Macie jakieś konkretne powody czy tak dla siebie?
no wlasnie ja tez sie zastanawiam.. bo mi nikt nie kazal chodzic na zadne usg bioderek ani do okulisty neurologow.. hmm wiec nie chodzilam.. na szczepieniu pediatra tez nic nie mowila zeby isc i mowila ze dziecko jest zdrowe wiec hmm ui adnych lekarzy nie bylam..

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 14:42   #1387
kropka241
Zakorzenienie

dziewczyny nie chce mi sie w to wierzyc ale wyczulam 2 zabki u Tomka. cos mi sie wydaje ze jeszcze 2-3 dni i sie przebija

a mi znow dokucza 8mka. dobrze ze jutro mam wizyte u stomatologa to to obejrzy bo kupilam ten bobodent dla Tomka a sama sie nim musze smarowac

Katarina sliczna coreczka dalabys jakies foty w kolorze

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2010-02-04 o 14:43
Stary 2010-02-04, 14:53   #1388
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
no wlasnie ja tez sie zastanawiam.. bo mi nikt nie kazal chodzic na zadne usg bioderek ani do okulisty neurologow.. hmm wiec nie chodzilam.. na szczepieniu pediatra tez nic nie mowila zeby isc i mowila ze dziecko jest zdrowe wiec hmm ui adnych lekarzy nie bylam..

Ja bylam tylko na usg bioderek, bo u nas jest obowiazkowe. Myslalam, ze w Pl tez...

Poza tym moj maly tez na poczatku ukochal sobie prawa strone do patrzenia i lezenia, ale zauwazylam to w miare szybko i juz kolo 6-7 tygodnia bylam z nim u osteopaty i podkladalam mu recznik pod glowke. Dzisiaj nie ma juz z tym problemu

Poza tym nie bylam u innych lekarzy...i mam nadzieje, ze nie bedziemy musieli...
Do okulisty idzie sie zdaje sie kolo 5-6 miesiaca, ale nie jestem pewna...w kazdym razie jeszcze nie teraz...

Cytat:
dziewczyny nie chce mi sie w to wierzyc ale wyczulam 2 zabki u Tomka. cos mi sie wydaje ze jeszcze 2-3 dni i sie przebija

a mi znow dokucza 8mka. dobrze ze jutro mam wizyte u stomatologa to to obejrzy bo kupilam ten bobodent dla Tomka a sama sie nim musze smarowac

No to niezle...bedzie cie maly kasal... a ktore to zabki?

No ladnie tak dziecku bobodent podprowadzac..?

Katarina malutka sliczna

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 15:22   #1389
sexy body
Rozeznanie

kropka okazało się ze to właśnie wodniak, teraz czytam o tym na necie.
W sumie pediatra kazał po prostu narazie czekać bo takiego maluszka się nie operuje. Ale boje się strasznie!

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 15:23   #1390
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
A tak wygląda mój Skarb, który za 4 dni skonczy 3 miesiace

A czy Wasze dzieci tez tak uwielbiaja ogladac bajki?? Moje dziecko to uwielbia, gada do TV i mam wrazenie ze zaraz odfrunie, tak macha rekoma i nóżkami
już 3 miesiące A ja jeszcze pamiętam jak odliczałyśmy razem dni przeterminowania jako pierwsze przeterminowane. Wydaje się jakby to było wczoraj

A malutka śliczna

Co do bajek, to wolałabym wstrzymać się z telewizorem przynajmniej do 1 roku. Myślę, że Sandra ma dość wrażeń wzrokowo słuchowych z różnymi wiszącymi zabawkami i muzyką, którą puszczamy.

Cytat:
już ząbki?

Cytat:
Tak jak Karenina mówi, w Niemczech jest tylko obowiązkowe usg bioderek. A tak to o okuliście, ani neurologu nie słyszałam
Stary 2010-02-04, 15:23   #1391
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Kareninka dziekuję, twój Przystojniak to taki słodziak

Kropka ja wlasnie chcialam jej zrobic zdjecia w kolorze, ale moj małż przestawil wczoraj aparat na czarno-bialy i ja za chiny nie wiedzialam jak to przywrócić. Jak wróci to koniecznie musi mnie nauczyc poslugiwac sie tym aparatem (mamy taki wielki, profesjonalny).
Także obiecuję nastepnym razem w kolorze
Stary 2010-02-04, 15:32   #1392
simpatica
Zakorzenienie

cińtobry

Aleście dziołchy naprodukowały, znowu musiałam nadrabiac 8 str
u nas już nieco lepiej, ataków mało - Ola ładnie śpi
pogoda dziś miodzio - słońce piękne więc byłyśmy w południe na spacerku i dodatkowo wywietrzyłam pościel na balkonie

byłam wczoraj u ginki - chciałam się wepchac na "krzywy ryj" (chociaż chyba powinnam użyc opisu innej części ciała ) ale nie udało mi się, nie mogła mnie dodatkowo przyjąc zła byłam bo jaka pogoda była beznadziejna to Madzia wie - myślałam że zakopiemy się samochodem w szczerym polu takie zaspy na szosie nawiane były... no i w dodatku nie ma pozwolenia na kizianko kolejne 2 tyg musimy czekac

wiecie przedwczoraj moja sis cioteczna szła z mężem i córeczką (ma rok i 9 m-cy) przez deptak w Lublinie i mała chciała do mamy na rączki (bo niósł ją tata) i siora ją wzieła, zdążyły ujśc 2 kroki i spadł im na głowy śnieg i lód z dachu!!! dobrze że Wiktoria miała mega grubą czapkę więc z tego co wiem to ma tylko siniaki na buzi no i nieżle się przstraszyła a sis oprócz siniaków ma okulary do wymiany... kurde jak to trzeba wszędzie uważac. ja bym na ich miejscu pozwała do sądu właściciela dachu! tyle trąbią w tv żeby odśnieżac i w ogóle. to u mnie tata zwalał śnieg nawet z takich dachów co praktycznie nikt przy tych budynkach nie łazi (ale żeby się nie zawaliło) a co mówic na deptaku! przecież tam tylu ludzi chodzi codziennie...masakra. brak wyobraźni

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 15:33   #1393
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
już 3 miesiące A ja jeszcze pamiętam jak odliczałyśmy razem dni przeterminowania jako pierwsze przeterminowane. Wydaje się jakby to było wczoraj

A malutka śliczna

Co do bajek, to wolałabym wstrzymać się z telewizorem przynajmniej do 1 roku. Myślę, że Sandra ma dość wrażeń wzrokowo słuchowych z różnymi wiszącymi zabawkami i muzyką, którą puszczamy.

już ząbki?

Tak jak Karenina mówi, w Niemczech jest tylko obowiązkowe usg bioderek. A tak to o okuliście, ani neurologu nie słyszałam
Guciu to prawa, ten czas szybko leci Ja tez ostatnio wspominalam, jak na nie czekałyśmy A tu już mamy takie duże pannice
Stary 2010-02-04, 15:48   #1394
zatoka
Raczkowanie

Katarina śliczne to Twoje Maleństwo
Czy to Ty kiedyś umieściłaś zdjęcia z czarnym tłem? Zdradzisz jak to się robi?
zatoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 15:51   #1395
simpatica
Zakorzenienie

kurczę jak czytam co musi przechodzic Zeberka, Fruzia, Sexy i jeszcze rodzice małego Tadeuszka to aż ciary przechodzą i łzy się do oczu cisną dziwczyny 3majcie się

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 16:14   #1396
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

wiecie przedwczoraj moja sis cioteczna szła z mężem i córeczką (ma rok i 9 m-cy) przez deptak w Lublinie i mała chciała do mamy na rączki (bo niósł ją tata) i siora ją wzieła, zdążyły ujśc 2 kroki i spadł im na głowy śnieg i lód z dachu!!! dobrze że Wiktoria miała mega grubą czapkę więc z tego co wiem to ma tylko siniaki na buzi no i nieżle się przstraszyła a sis oprócz siniaków ma okulary do wymiany... kurde jak to trzeba wszędzie uważac. ja bym na ich miejscu pozwała do sądu właściciela dachu! tyle trąbią w tv żeby odśnieżac i w ogóle. to u mnie tata zwalał śnieg nawet z takich dachów co praktycznie nikt przy tych budynkach nie łazi (ale żeby się nie zawaliło) a co mówic na deptaku! przecież tam tylu ludzi chodzi codziennie...masakra. brak wyobraźni
dobrze ze im sie nic powaznego nie stalo.. przeciez moglo na prawde cos sie wydarzyc.. ja dzisiaj szlam na spacer i w pewnym momencie spojzalam do gory a tam nademna takieeee sople i wlasnie sobie wyobrazilam jak by to spadlo na nie i na malego... wrr mogli by cos z tym zrobic :/

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 16:19   #1397
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Cytat:
Napisane przez zatoka Pokaż wiadomość
Katarina śliczne to Twoje Maleństwo
Czy to Ty kiedyś umieściłaś zdjęcia z czarnym tłem? Zdradzisz jak to się robi?

Niom, to ja umiesciłam. Mój Tz ma specjalny program do takich cudów Mój tesciu i jego ojciec sa z zawodu fotografami i mój Tz odziedziczył po nich ta pasje. Jak chcesz to zapytam się jaki to program
Stary 2010-02-04, 16:19   #1398
brombusia
Zakorzenienie

My też wykorzystaliśmy piękne słonko i spacerowaliśmy do 16

Cytat:
Napisane przez fruzia01 Pokaż wiadomość

Ze swoim synkiem wybierz się do neurologa, to wam sprawdzi odruchy; Berni akurat ma tak, że jak mu przekręcić głowę na prawo, to wykręca całe ciałko, zupełnie tak jak my byśmy chcieli spojrzeć za nasze plecy; jego prosto to jest lewo skos i koniec - tak to sobie jego mózg zakodował; szczerze mówiąc nie wiem czy przekładanie głowy do spania ma w tym przypadku sens inny od estetycznego, bo jego preferencja wynika z takiego odwróconego postrzegania świata przez mózg ale Brombi, może u was to jest taka 'zwyczajnie'ulubiona' strona, bez zaburzeń ośrodkowych, warto sprawdzić
Wiem, że warto sprawdzić
Chociaż pediatra obmacała szyję i nie stwierdziła wzmożonego napięcia mięsniowego, ale w sumie, ona się w tym nie specjalizuje

Cytat:
O rany
To szybko
A jak poznałaś, że to ząbki? Bo ja mojego ostatnio zmacałam po dziąsłach i mam wrażenie że tam gdzie jedynki będą kiedyś to takie twarde jest i jakby ostre krawędzie, ale to chyba tak ma być ?

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
kropka okazało się ze to właśnie wodniak, teraz czytam o tym na necie.
W sumie pediatra kazał po prostu narazie czekać bo takiego maluszka się nie operuje. Ale boje się strasznie!

Agusia co do bioderek, to wydaje mi się, że usg jest obowiązkowe, ale może się mylę Może Filipek miał robione w szpitalu?
Jak przyszła do mnie położna, to była zdziwiona, że Filuś nie miał robionego usg w szpitalu, bo w moim mieście robią to od razu w szpitalu
A co do neurologa i okulisty, to ja akurat mam powody do niepokoju i dlatego idę

Katarina Twoja córcia jest śliczna

Dziewczyny, czy Wasze dzieci też tak Wam patrzą do talerza?

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2010-02-04 o 16:22
brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 16:52   #1399
kropka241
Zakorzenienie

Sexy jesli przy przewijaniu bedziesz ukladac siusiaka i jaderka w gore (tak jakby naciagac w strone brzuszka-oczywiscie nie mocno ale trzeba pilnowac aby te jaderka byly w gore i aby pieluszka je trzymala) wowczas woda wplynie spowrotem do jamy brzusznej. U Adriana wodniak wyraznie sie zmniejszyl w 2 dobie po wizycie u lekarza i przy stosowaniu zalecen pani doktor (czyli to co Tobie napisalam wczesniej dotyczace przewijania) a w 3 dobie wchlonal sie zupelnie.

Brombi twarde i ostre na wysokosci trojek gornych. ozatym przeswituje na bialo..

no ale co ja poradze ze tak szybko mu rosna?? przeciez mu nie powyrywam
Adrian mial 1 zabka w wieku 5 miesiecy.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

a i jeszcze tz sie mnie dzis pyta
tz:-czy to dzis tlusty czwartek??
ja:- nie to za tydzien.
tz:- a zrobisz mi FARÓWKI (chcial zaszpanowac i powiedziec faworki)

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2010-02-04 o 16:47

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 16:53   #1400
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Zeberka ja to bym osiwiałą przez dobę - dobrze, że się wyjaśniło
szkoda dzieciaka od tych wyników
wszystkim dzieciaczkom dużo zdrówka

Maluchy jak zwykle piekne

Kropko a ja myslałam ze u nas ząbki wyjda pierwsze - Grześ ma napuchniete, ale według mnie to potrwa, tyle tylko, że co popołudnie mu dokuczają, Iza miała pierwsze jedynki w piątym miesiacu i za miesiac drugie jedynki - na swoje pierwsze swięta miała całe 4 ząbki
jej wychodziły parami ale tego zupełnie nie odczuliśmy - dopiero przy piątkach, jak wychodziły z kości chorowała na zapalenie gardła
Kropko chyba nie doczytałąm - to jak układac siusiaka - bo ja go kieruje do dołu, czyli robię źle, kurczę ale zabiłyście mi ćwieka

Fruzia - pocwiczycie i bedzie dobrze - ja wybrałbym metodę bardziej skuteczną

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Farówki a może chce faworki z parówkami
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 17:06   #1401
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
trochę tak
Z tego co mi położna mówiła, to jak dziecko zaczyna patrzeć do talerza i podążać wzrokiem za każdym naszym kęsem, to może znak, że czas wprowadzać inne jedzonko niż tylko mleko

Kropciu
, na wysokości górnych trójek, to jak u małego wampirka
A tz z farówkami niezły jest

To może ja pączki popiekę na przyszły czwartek
Stary 2010-02-04, 17:14   #1402
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
trochę tak
Z tego co mi położna mówiła, to jak dziecko zaczyna patrzeć do talerza i podążać wzrokiem za każdym naszym kęsem, to może znak, że czas wprowadzać inne jedzonko niż tylko mleko
Też tak słyszałam, ale jeszcze trochę za wcześnie
Najwyżej nie będę przy nim jeść

Kropciu to będzie mały wampirek, a nie Aniołek
A Twój TŻ to mi się podoba
Właśnie, Tobie pediatra zasugerował wprowadzanie już soczków, i co? Zabrałaś się już za to?

Guciu, do Ciebie pytanie jako do specjalisty :
Znalazłam żel na dziąsełka bez lidokainy, ma rumianek, szałwię i Dpanthenol. Czy ta szałwia nie zaszkodzi takiemu maluszkowi?

Stary 2010-02-04, 17:20   #1403
kropka241
Zakorzenienie

Brombi jeszcze nie zaczelam.. jakos nie jestem gotowa na wprowadzanie innych pokarmow niz mleko.. choc dzis rozmawialam na ten temat z tz i zamierzam jutro mu podac lyzeczke soku jablkowego. szczerze to troche sie obawiam ze jeo uklad pokarmowy jeszcze moze byc nie gotowy.
zdam wam jutro relacje

Madziu jesli Grzes nie ma wodniaka to nie ma potrzeby aby siusiak i jaderka byly unoszone. tu chodzi o to aby te plyny ktore wplynely do moszny cofnely sie do jamy brzusznej.

wampirek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 18:04   #1404
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
nr 10 październik 2008

to my tez idziemy na spacer! PIękna słoneczna pogoda więc trzeba korzystać!
oj to nie mam jeszcze wtedy m jak mama nei kupowalam
dziękuje

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Sms od Zeberki

"Wyniki badań przedwczorajszych wymagały natychmiastowej hospitalizacji więc od wczoraj jesteśmy w Prokocimiu. Uryczałam się jak bóbr a się okazało że im wyniki wyszły zupełnie inne - morfologia w porzadku, bilirubina jakoś ponad 6, usg główki, brzuszka, rtg ok, mocz też. Po prostu to nie nasze wyniki, musiały pomylić te pindy w przychodni! Te wyniki mogą świadczyć o białaczce i jacys rodzice myslą że jest ok a dziecko w niebezpieczenstwie! Ja już załamanie przeszłam nerwowe nie moglam jesc i spac. Jutro dla pewnosci powtorzą małemu badania a wtedy juz do domku jak dalej bedzie ok."

Szok, co za ludzie
brak mi słów!!!!!!!!! to jest skandal i to trzeba by do gazety jakiejś podać! Zebra trzymaj sie!

Cytat:
do okulisty trzeba iśc jak dzidziuś mial naświetlania na żołtaczke - zbadać dno oka koniecznie.
A usg bioderek to u Was wyczytałam i naciagnelam moja pediatrę na skierowanie, marudzila że nie potrzeba bo mały niby ślicznie odwodzi bioderka, ale rzuciłam jej tekstem że są wady ktorych nie jestesmy w stanie stwierdzic golym okiem i dała.

My tez walczymy z przekladaniem malego na drugą, jego nie-ulubiona stronę. Czasem sie udaje

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 18:08   #1405
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
My też wykorzystaliśmy piękne słonko i spacerowaliśmy do 16

Wiem, że warto sprawdzić
Chociaż pediatra obmacała szyję i nie stwierdziła wzmożonego napięcia mięsniowego, ale w sumie, ona się w tym nie specjalizuje

O rany
To szybko
A jak poznałaś, że to ząbki? Bo ja mojego ostatnio zmacałam po dziąsłach i mam wrażenie że tam gdzie jedynki będą kiedyś to takie twarde jest i jakby ostre krawędzie, ale to chyba tak ma być ?

Agusia co do bioderek, to wydaje mi się, że usg jest obowiązkowe, ale może się mylę Może Filipek miał robione w szpitalu?
Jak przyszła do mnie położna, to była zdziwiona, że Filuś nie miał robionego usg w szpitalu, bo w moim mieście robią to od razu w szpitalu
A co do neurologa i okulisty, to ja akurat mam powody do niepokoju i dlatego idę

Katarina Twoja córcia jest śliczna

Brombi moj gapi sie w ten talerz i jak ja jem ze az mi glupio ze moze on jakis glodny a matka tak na jego oczach je

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Zeberka ja to bym osiwiałą przez dobę - dobrze, że się wyjaśniło
szkoda dzieciaka od tych wyników
wszystkim dzieciaczkom dużo zdrówka

Maluchy jak zwykle piekne

Kropko a ja myslałam ze u nas ząbki wyjda pierwsze - Grześ ma napuchniete, ale według mnie to potrwa, tyle tylko, że co popołudnie mu dokuczają, Iza miała pierwsze jedynki w piątym miesiacu i za miesiac drugie jedynki - na swoje pierwsze swięta miała całe 4 ząbki
jej wychodziły parami ale tego zupełnie nie odczuliśmy - dopiero przy piątkach, jak wychodziły z kości chorowała na zapalenie gardła
Kropko chyba nie doczytałąm - to jak układac siusiaka - bo ja go kieruje do dołu, czyli robię źle, kurczę ale zabiłyście mi ćwieka

Fruzia - pocwiczycie i bedzie dobrze - ja wybrałbym metodę bardziej skuteczną

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Farówki a może chce faworki z parówkami
No tez tak pomyslalam ze w takim razie zle robie bo ja ustawiam siusiaka na dol

Farówki

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 18:55   #1406
fruzia01
Raczkowanie

Cytat:
usg bioderek jest standardem chyba - już w szpitalu dali każdemu dziecku skierowanie, a w naszym przypadku to szczególnie ważne, bo dziubas był ułożony miednicowo
do neurologa dostaliśmy skierowanie od pediatry, jak jej zwróciłam uwagę na niechęć Berniego do prawej strony, tym bardziej że on w pierwszej minucie dostał ledwie 4 pkt agpar, (nie oddychał) i trzeba było sprawdzić czy nie jest zagrożony MPD
także w sumie te wizyty to konieczność...
fruzia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 18:56   #1407
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Guciu, do Ciebie pytanie jako do specjalisty :
Znalazłam żel na dziąsełka bez lidokainy, ma rumianek, szałwię i Dpanthenol. Czy ta szałwia nie zaszkodzi takiemu maluszkowi?
teoretycznie dzieciom od 10 kg można podawać 25 ml 3 razy dziennie, także myślę, że te niewielkie ilości z żelu nie powinny zaszkodzić. Najwyżej Filip bedzie lepiej spał, bo szałwia działa też lekko uspokoajająco i nasennie
Stary 2010-02-04, 19:14   #1408
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
A usg bioderek to u Was wyczytałam i naciagnelam moja pediatrę na skierowanie, marudzila że nie potrzeba bo mały niby ślicznie odwodzi bioderka, ale rzuciłam jej tekstem że są wady ktorych nie jestesmy w stanie stwierdzic golym okiem i dała.
mnie dali w szpitalu skierowanie na isg - po 6 tyg. - z Izunią też dostałąm w szpitalu, na następne wizyty skierowanie juz od pediatry, z tym nie ma problemu
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 19:19   #1409
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Brombi moj gapi sie w ten talerz i jak ja jem ze az mi glupio ze moze on jakis glodny a matka tak na jego oczach je
Zastanawiam się, czy nasze dzieci to robię z żarłoczności czy z ciekawości ?

Cytat:
teoretycznie dzieciom od 10 kg można podawać 25 ml 3 razy dziennie, także myślę, że te niewielkie ilości z żelu nie powinny zaszkodzić. Najwyżej Filip bedzie lepiej spał, bo szałwia działa też lekko uspokoajająco i nasennie
Dzięki
To kupuję

Fruziu, czy ja Ci wysłałam login i hasło do naszego albumiku ze zdjęciami? Bo już mi się kićka komu wysłałam a komu nie

Filutek śpi, a matka ma relaks, se se se
A góra prasowania z wyrzutem na mnie zerka

Stary 2010-02-04, 19:51   #1410
gucia6
Zakorzenienie

Sandra też już śpi, to i ja mam czas dla siebie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości