|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zebra666 ![]() ![]() asioczka ![]() gucia6 ![]() ![]()
Zosia ![]() Edytowane przez zatoka Czas edycji: 2010-02-21 o 20:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zadomowienie
|
witajcie
![]() My już karmimy się mleczkiem +kleik ![]() ![]() ![]() Teraz chciałam zapytać(skoro był temat jedzonka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2704 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Najpierw był soczek jabłkowy. Parę łyżeczek soczku. Na drugi dzień tak z 20-30ml. Potem 1/3 słoiczka jabłuszko tarte. Dziś połowa słoiczka jabłuszko tarte. Jutro i pojutrze też jeszcze po pół słoiczka. Potem dostanie soczek marchewkę z jabłkiem (taka sama zasada jak z sokiem jabłkowym). Po 2 następnych dniach słoiczek marchewkę. Potem dostanie marchewkę z ziemniakiem, potem marchewkę z dyniom a potem zupkę jarzynową. No a później to muszę coś dokupić bo mi się zapasy skończą:P Ja mu narazia kaszek ani kleików nie daje. Bo nie wiem czy te zielone kupy to nie jest alergia na mleko. Oby nie ![]() A o włosach to ja powiem tyle że na perukę zbieram ![]() Kachula to ja się teraz nie dziwie czemu on mi nie chciał 4,5 godziny jeść jak ja mu dałam pół słoika i go cyckiem docisłam ![]() Gucia kciukole oczywiście som ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
Zebra strasznie Ci wspolczuje kochana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gucia trzymam kciuki ![]() ![]() My bylismy dzis...nie zgadniecie...u tesciow ![]() ![]() A moja corcia po tej podrozy jak zjadla o jakiejs 14 to po przyjsciu lacznie z prosto z cyca i odciagnietego tego zepsutego w ciagu 2och godzin tak nadrobila. ze zjadla na moje oko jakies 200 ml ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Domi to tesciowa pewnie wsciekla ze jej nie było jak byliscie ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Domi Gucia juz jakies 2-3 tyg temu pisala ze bedzie testowac ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to juz 3 tyg minelo????kurde a ja myslalam, ze dopiero tydzien ![]() tesciowa dzwonila, kazala nastawiac obiad tesciowi... ![]() Ja nie biore tabletek i nie bede brala, bo moj Tz sie nie zgodzil...wiec pewnie bede co tydzien test robila... Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-02-21 o 21:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuje Wam za wsparcie...
Katekatee ja to dopiero panikara jestem!!! Dlatego już na dyżurze byliśmy chociaż w niedziele to wiedziałam, że g... zdecydują i zrobią. Ale najbardziej to mnie chyba boli, że cała ciąża przebiegała bardzo dobrze- aż żal mi było tych dziewczyn z mamusiowego styczniowo lutowego, że na podtrzymaniu, jakieś rozwarcia, zagrożenia.... A u nas było książkowo... a tu takie jaja poród miesiąc wcześniej a teraz pasmo cierpień Piotrusia, które nie chce się skończyć ![]() Najgosze jest to, że nie widzę dobrego wyjścia... Zoperują- będę umierała ze strachu, że takiego malsuzka pod narkoze i wogóle... Chirurg zdecyduje nie operować, strach przed uwięźnięciem jelita... czyli mega ból i natychmiastowy zabieg... Wogóle tak ciąg;le przy karzdym przewijaniu to ogladać, wciskać i bać się... jak się pręży to ja wcisne i od razu znów jest... wystarczy żeby kupke cisnął, bardziej szalał... Ja chyba zwariuje do jutra... Nie potrafie nie panikować i lajtowo się połorzyć i zaczekać do jutra... Wszyscy mi mówią, że musze inaczej do tego podchodzić, bo neijedno może być przed nami, że powinnam nie panikować, nie płakać... łatwo powiedzieć!!! Domi niestety nie ma szans na pomyłkę- wiem po przepuklinie pępkowej jak się to zachowuje i wyglaąa i nie mam wątpliwości, zresztą lekarz na IP też to potwierdził... Jeszcze pdo tego Piotruś jest strasznie marudny odkąd wróciliśmy, nie chce mi spać, ma gazy, niby jak nakarmie go to usypia- odkładam do łóżeczka nie śpi... Echhh jadł mi ostatnie dni pięknie po 100-120 ml a co 3-4 godziny a dzisiaj znowu nijak... co 2-2,5 odkąd wróciliśmy a wczesniej było jakk trzeba... znowu nam się wszytsko rozleguluje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() rozumiem Cie doskonal ![]() caluski dla Piotrusia od nas...trzymamy kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zadomowienie
|
witam Mamusie
trochę nadrobiłam, ale oczy mam na zapałki, więc nie napisze za wiele,jutro moze mi sie uda. Konspi- a jaka jest norma?? u mnie w lab do 1 jest prawidłowa??? Zebra- trzymaj się kochana, strasznie współczuję, że wciąz Piotrusiowi się cos przytrafia!!! ![]() mi tez włosy od 2-3 dni zaczęły wyłazić w masakrycznych ilościach ![]() a spacerówkę już kupiłam: o taką: http://www.allegro.pl/item921298432_...a.html#gallery Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-02-21 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
I tak Wam dziękuje troszke mi lepiej choć napewno jak tylko się połorzę będzie mi się chciało płakać jak zobacze maluszka w łóżeczku... Ale idę, bo w końcu zasnął a przed nami zapewne ciężka noc oglądania pzrepukliny, uspakajania go i wciskania jej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyciskaj go od nas...biedaczek...kurcze, az nie chce myslec co czujesz ![]() ja ide powoli spac...mama dzwonila, ze juz drugi raz u sasiadki na dole pozar...az strach mieszkac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Zakorzenienie
|
Haj poniedziałkowy
![]() Młody dzisiaj obudził się o 2.30 ![]() ![]() ![]() Dałam mu czopek, teraz śpi, a ja się snuję po domu ![]() Zeberko ![]() Guciu za Ciebie też ![]() ![]() Cytat:
![]() Jesteśmy umówieni do pediatry na 17.40, tyle że ta wysypka już mało widoczna, bo ją wczoraj zapudrowałam ![]() I wyjdę pewnie na matkę - panikarę, ale co mi tam ![]() Przy okazji niech mi da skierowanie na rehabilitację i obejrzy te wędzidełko, przynajmniej to będzie ten dobry pediatra, a nie ta babka co ostatnio mi tylko w głowie namieszała ![]() Eluś, fajna ta Twoja spacerówka ![]()
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze jedno:
Przecież ostatnio miałyśmy mnóstwo solenizantów ![]() W sobotę Wiki skończył 4 miesiące ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj Lenka i Dominik 2 miesiące ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Berni 3 miesiące ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A dzisiaj najlepsze życzenia dla Polusi z okazji 2 miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]() I dla Grzesiaczka z okazji ukończenia 4 miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie Fruzia, co u Was? Odezwij się. Jak Wam idą ćwiczenia?
#2715 | ||
Zadomowienie
|
cześć
![]() jestem!!! i to wyspana, bo ciąg dalszy spania Olki w godzinach 22-7 ![]() ![]() a nie pochwaliłam sie tez że drugą noc Olka spała w swoim pokoju ![]() Cytat:
![]() a ja troche głupie pytanie, ale jak wygląda ta przepuklina? Cytat:
![]() i lepiej być panikarą ![]() a spacerówką jeździmy na razie po domu ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
Zebra ja noc?? caly czas o was mysle
![]() Gucia jak testowanie??????? moi chlopcy dzis rano ![]() Załącznik 2889805
#2717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale słodkie zdjęcie ![]() Boskie chłopaki i jacy uśmiechnięci od samego rana ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehehe....smiem twierdzic, ze jestes rozpieszczona przez syna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Gucia jak tam? Bo kciuki lekko mi dretwieja od trzymania... ![]() Zebra kochana ![]() ![]()
![]() |
#2719 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zeberka będzie dobrze - Ty jak kazda mamuśka sie martwisz i to zrozumiałe - ale bądź dobrej myśli ![]() Gucia zrobiłas teścik? Grześ ma paskudne te dziąsełka - zaczerwienione i rozpulchnione - meczy go to a ciekawe kiedy wyjdą bo mozemy sie jeszcze tak bujac kilka miesięcy - zgroza ![]() małego dziś przytrzymałam do 5 rano z pierwszym jedzonkiem ja dorwał sie do butli to myslałam że zje smoczek ![]() Iza w przedszkolu mały śpi a ja muszę zabrać się za porzadki w szafach bo juz chyba czas, nie moge ich otworzyc ![]() rozliczyłąm pit i dziś wysyłamy - mamy do zwrotu 1650 zł jestem w szoku ale to dobrze, bo musimy kupic nową zamrazarkę a juz wybrałam i jeszcze nam zostanie jakies 100 zł z tego na przepicie ![]() ja dzis znalazłam ksiązke w koncu - i zaczynam ostro dietę a mam do zgumienia 30 kg choc marzy mi sie 35 kg - TZ uswiadamia mnie, ze nie będzie tak jak wczesnie z figura bo urodziąłm dwoje dzieci ![]() ![]() a i namowiłam TZ na wydanie 13 pensji (choć tylko za 8 miesięcy ale jednak) - musimy zmienic meble a brat ma sklep z meblami to moze nam da duży rabat na to co wybrałam, a jak uśpimy psa to zminię wypoczynek w pokoju, bo teraz on tam spi - niby czyszcze ale co to za czyszczenie dziś piekne słońce u nas i u mnie humor lepszy - choć zaczyna sie chyba pylenie bo mnie skora swędzi ale wiosnę czuc w powietrzu a u mnie w sercu maj ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcą matki wykończyć czy jak? ![]() Cytat:
![]() Musiałam cały zacytować ![]() Fajnie, że taki zwrot dostaniecie i jeszcze na przepicie zostanie ![]() I mebelki nowe, no, no, no. Tu autko, tam mebelki i jeszcze zamrażarka, normalnie Madziu szalejecie ![]() Co do schudnięcia, to ja się też biorę ostro za to, będziemy się wspierać ![]() A ja się pochwalę, że właśnie zarezerwowałam sobie pokój nad morzem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2721 |
Zadomowienie
|
kochane, nadrobić was graniczy z cudem
![]() zeberka - sciskam mocno ciebie i małego! dużo siły dla ciebie a zdrówka dla małego - wszystko bedzie dobrze! ![]() gucia - no trzymam te kciuki trzymam! daj znac jak teścior! vichy'maniaczki - głosy oddane ![]() - jak ty robisz ze masz zwrot ![]() moja Lenka wczoraj ukończyła 2 m-c ![]() przesyła uśmiechy dla wizażowych ciotek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dobre dobre plany... ![]() Ja wlasnie musialam ratowac mojego pierworodnego, bo zostawilam go w lozeczku w takiej pozycji... Załącznik 2889825 za jakies 5 min slysze jakies dziwne niemrawe odglosy, ide i patrze a tam... Załącznik 2889827 Załącznik 2889826 ![]() Przy okazji moge pokazac ta zawieszke Domek-farme na lozeczko, ktora kupilam malemu... ![]() Maly ja uwielbia, szelesci, brzeczy i dzwoni wiec pelnia szczescie...Jest calkiem mieciutka, sa jeszcze do niej przywieszki a dol, ale na razie je odczepilam.... Załącznik 2889855Załącznik 2889856
![]() |
#2723 |
Zadomowienie
|
kareninka mamy podobne wystroje łózeczek naszych maluszków - tez mam tą karuzelke i 2stronną ksiażeczke z tiny love
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 | |||
Zakorzenienie
|
Eeehhhhh....sama nie wiem, ale trace powoli nadzieje, ze sie poprawi....bo nie widze zadnego logicznego powodu do tych pobudek...tym bardziej, ze czasami spi normalnie (np. w nocy w sobote) a potem znow heja i pobudki co godzine... ![]() A tak w ogole to sie zdziwilam ostatnio, bo odciagnelam mleczko kolo 12 i chcialam dac malemu kolo 8 rano nastepnego dnia i bylo niedobre! Nie mam pojecia dlaczego... ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja z mysla o plazy mam steper, spodenki jakies specjalne niby do cwiczen i odkurzylam plyte z cwiczeniami Tamilee Web....przydaloby sie jeszcze pewnie ja wlaczyc, co..? ![]() Chociaz jak tak mysle o plazy w Portugalii i samych Portugalkach to uwierzcie mi - kazda przecietna Polka jest lachon totalny w porownaniu z nimi... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Chociaz co do ksiazeczki Tiny Love to powiem, ze gdybym teraz miala kupowac to kupilabym inna... ![]() ![]()
![]() |
#2725 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Wiem, wiem ostatnio Was zaniedbałam, ale musze się wytłumaczyć otóż przec caluśki tydzień musiałam zajmować sie dwojgiem dzieci bo mój tż miał urlop ![]() Teraz już wracam do normalnego porządku i będe mam nadzieje na bieżąco... Wczoraj Mój Domiś skończył 2 miesiące ![]() ![]() Dobra idę Was przelecieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a mały ruchliwy ![]() zawieszka fajna |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Gucia testowalas???? Brombi i gdzie jedziesz do jakiej miejscowosci?duzo za pokoj bedziesz placic jesli mozna wiedziec bo ja w zeszlym roku musialam 65 za os placic ![]() ![]() ![]() Madziu ale sobie poszalejecie ale co tam raz sie zyje Kareninka ten Twoj Andre to niezły jest,biega po tym łózeczku jak conajmniej dziecko z osmiomiesieczne Kropcia fajne te Twoje synki ![]() ![]() ![]() Xpresja ![]() ![]() Elus spacerowka super,ja tez juz sie doczekac nie moge kiedy malego wrzuce w spacerowke i bedziemy smigac A my dopiero niedawno wstalismy ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lenka uwielbia się gapić na ślimaka i wiecznie śle mu uśmiechy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za troske...
Kropka241 nie za ciekawa noc za nami... ostatnio coś ma wzdęcia akurat w nocy i się pręży nie chce spać, chwilami płacze potem się uspokaja i znowu. Dałam mu Bobotic i chyba pomogło albo głaskanie po główce (2 razy zasnął jak go głaskałam, bo nic już nie pomagało taki był marudny). Nieoceniony okazał się Tż, bo- aż mi ztym źle- ale nie mogłam sobie poardzić z jego płaczem i sama się zdenerwowałam nawet na małego-więc on się nim zajął i uspokajał go sukcesywnie. Teraz rano też- widać jak ja się denerwuje to nic mi nie wychodzi, bo on to doczuwa... Echhh Elalank to balonik z powietrzem jakby z prawej strony pachwiny najczęściej( ale czytałam, że obustronne też bywają). Może sie pojawiać i sam znikać, albo jak go wciśniesz masując. Najczęściej jak dziecko się pręży, szaleje, płacze, czasem przy zwykłej zabawie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
Witam mamuski ja tylko na chwilke, wpadlam na was zaglosowac i powiedziec zebyscie trzymaly kciuki bo na 13 ide z Kamilka do kontroli mam nadzieje ze jej przeszlo juz i ze jest zdrowiutka
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.