|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
jestem za !!! ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- klocki, klocki... co to za klocki kochana? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 |
Zakorzenienie
|
Aaaaa sorry....juz sie poprawiam...
![]() Klocki
#2945 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() MOja mama jedzie w marcu do Paryza na chrzciny i tam przylatuje moja chrzestna ze stanow wiec ja mam cicha nadzieje na jakies zabawki dla Malej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() +9 m ??? eeee, chyba przesadzają zaraz bede posiadaczką cwiczeń owej Pani Web... i bede działać. Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-02-24 o 09:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
Zakorzenienie
|
Dobra ![]() ![]() A i ten tegen....juz zamowilam te owoce TL.... ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
No, nie doceniaja naszych dzieci... ![]() Tak? To cwiczymy razem z Domi?
![]() |
#2948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Zakorzenienie
|
Karenina19 z tym kładzeniem na sobie to bardzo często tak robie, zwłaszcza, ze nie wiem czy moge go teraz kłaść na brzuszku tak samego, bo to duży wsyiłek podnoszenie główki tak a ta przepuklina... więc chyba narazie to soie darujemy... A na mnie też podniesie- czyli ćwiczy- ale mniejszy wysiłek więc myśle, że bezpieczniej dla niego...
Czasem na brzuszek to pomaga a czasem wręcz odwrotnie więc muszę bardzo obserwować i kombinować... ale jeśli zasypia na mnie po akrmieniu to godzine, dwie tak wytrzymuje a czasem dopóki się sam nie obudzi... dupska potem nie czuje i pleców ale jak trzeba to trzeba... Noc była niefajna:\Wzdęcia oczywiście były... ale daje już regularnie bobotic a żelaza tlyko 2 razy dzinnie po 2 krople( docelowo miało byc po 5) spróbuje dawać po 3 za jakiś czas dopiero jesli po 2 nie będzie takich problemów miał... Teraz od rana jest ok ale wiadomo to... co potem bedzie... dam drufi arz te kropelki bobotic po spacerze potem przed spaniem i zostawie sobie jedną dawke na noc... Mąż na mieście sprawdzi czy maja u ans termofory dla dzieciaczków i spróbuje tego... No i herbatki koperkowej, bo do tej pory dawałam tylko rumiankową. Dziękujemy z akomplementy ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro okulista nas czeka:\ myslałam czy to nie przełozyć ale może lepiej jeszcze przed zabiegiem to mieć z głowy niz po kiedy trzeba będzie naprawde mu wszystkich stresów oszczędzić... U okuliosty nie jest tragicznie ale przyjemnie tez nie... Krzyczy przy kroplach znieczulających(ale krótko) i przy badaniu(na szczęście lekarka jest szybka i nie męczy długo maluszków). Trzymajcie kciuki żeby nie było tych wybroczyn i chociaż okulistka dała już małemu spokój! Kolanosia a jak kazano Ci dawkować to żelazo? Mnie kazała pedistra dawac w pierwszy dzień 2 razy po 1 kropelce, na drugi po 2 i tak do 5 i przy pięciu zostać, chyba, że będą problemy z kupą czy brzuszkowe to wtedy schodzić znów w dół z kropelkami i zostać przy ilości, która go nie męczy. dlatego od dziś daje tlyko po2 a wczoraj nie dałam wyjatkowo wcale żeby szybciej mu tam się obniżyło... Dacie rade kochana pokombinujecie i znajdziecie złoty środek dla dzidziolka! Sama bardzo kombinuje i wierze, że albo dojdziemy do ładu lekami i domowymi sposobami albo, że z 3ecim miesiącem samo minie... Acha- klikam w Was jak tylko sobie przypomne i na bierząco widząc posta z vishy staram się pamiętać o głosowaniu ![]() co do zimy- też mam jej dosyć ale ciesze się, że jest chociaż tak, że można wyjść na spacerek, bo w domu już bzikowałam zresztą działa na małego spacer jak melissa i on jest szczęśliwy i ja widząć, że mu dobrze ![]() Musimy popracować nad nocami żebym się tak nie frustrowała w krytycznym momencie, bo mam potem wyrzuty sumienia, że czuję złość na małego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
Jestem juz po pierwszej serii Tamilee Web...
![]()
#2951 |
Zakorzenienie
|
Madziu i Simpatico ja bede w okolicy wielkanocy w Lbn wiec moze i my na jakies spotkanie sie umowimy co??
ja nie mam weny na obiad.. chyba zrobie zrazy.. Brombi ja wczoraj na mamusiach letnich pisalam o tym ze odwilz i osiedle wyglada jak toi toi ![]()
#2952 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
podaj linka z tymi owocami??? ![]() Cytat:
jak się robi zrazy??? to to samo co bitki??? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Zakorzenienie
|
monia ja robie podobnie do tych http://www.wielkiezarcie.com/recipe9827.html
a poza tym przyszlam spowrotem po kontroli naszego zimowego albumiku ![]() ![]() ![]() do roboty ![]()
#2954 |
Zakorzenienie
|
Mowisz i masz
![]() Banan Pomarancza Jablko
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-02-24 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Zadomowienie
|
jestem!!!!!! aaaa mam internet!!! ale się stęskniłam, mam nadzieję,że Wy też
![]() Tydzień bez internetu.. Masakra,myślałam,że umrę z nudów ![]() ![]() U nas średnio...Blanka ma kaszelek i chrypkę od wczoraj ![]() ![]() Kareninka, ta firma Regard z allegro jest koło mnie, jak tam kiedyś weszłam do nie wiedziałam na co najpiew patrzeć, ale na miejscu nie można nic kupić, tylko przez net... bez sensu Jakie zabaweczki polecasz najbardziej? Chce dziś coś malutkiej kupić i nie wiem co ![]() Zostałam zignorowana... ehhh ![]() No ale nic :P Kupiłam książeczkę (taaa, dopiero teraz) i pomarańczkę, o 15 tż odbiera i już będziemy mieć <jupi> Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-02-24 o 11:19 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Wtajemniczenie
|
mysle ze da sie zrobic
|
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i jak? takie buciki na slub sobie kuilam, mysle ze potem beda sie nadawaly do chodzenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Wtajemniczenie
|
własnie dostałam @
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zakorzenienie
|
Domi ladne butki
![]() Madzia no to mozna znow w ciaze zachodzic ![]() ![]()
#2960 | |
Zakorzenienie
|
wspolczucie
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2961 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 | ||
Zadomowienie
|
i jak splywaja z ciebie poty?:P
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jestem na dobrej drodze do sukcesu.. ![]() Przed spaniem fifika podalam mu swoje mleko z butli- wychlal jak sie obudzil podalam mu 100ml swojego + 25 ml bebilona ooo matko jak sie krzywil ale wypil wszytko ![]() ![]() ![]() aa Madzia wspolczuje tego cholerstwa:/ ja na szczescie jeszcze nie dostalam a jestem juz prawie 4 miechy po porodzie ![]() Zeberko trzymam kciuki za piotrusia oby wszystko sie ulozylo i przepuklinka zeby sie wchlonela ![]()
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi ![]() Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2010-02-24 o 11:18 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2964 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Agusia Serdeczne Gratulacje ![]() ![]() To się nam trochę ślubów szykuje w tym roku ![]() Zebra Ciężki miesiąc przed Wami więc życzę dużo siły i wytrwałości, a dla Piotrusia duuuuużo zdrówka ![]() Domi Ja też czasami tęsknię za moim brzuszkiem ![]() ![]() Kolanosia Ja też ostatnio w niedzielę jakiś kryzys laktacyjny miałam. młody chciał jeść co 1-2h, a ja zanim się zorientowałam, że on rzeczywiście głodny to trochę darcia się nasłuchałam. Ledwo skończył jeść już był znowu nerwowy i w ryk. Ty nie dajesz z cyca tylko odciągasz? To spróbuj odciągać jak najczęściej, nawet po kilka kropel żeby tą laktację pobudzić. Między Lenką a Kubą jest dzień różnicy więc z tym kryzysem to wszystko działa jak w zegarku ![]() Kropka ciekawy ten przepis na zrazy, chyba jutro się skuszę, bo na dzisiaj jest zupa Gucia życzę powodzenia w rozkręcaniu biznesu. Ja chętnie zostanę Twoją klientką ![]() A ja mam dzisiaj lenia i jakoś nie chce mi się iśc na spacer po tym błocie, bo potem koła są całe brudne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
Dziękujemy za słowa wsparcia ![]() Brombi tak podejrzewam, że to kryzys laktacyjny, ale nie przystawiam juz małej więc nie mam pomysłu na zwiększenie laktacjii w inny sposób. Ostatnie moje przystawienie kilka dni temu poskutkowało znowu atakiem szału u małej i uspokajałam ja dobrą godzine po czym nie chciała pic z butelki. Serce mi krwawiło i wiem, że źle zrobiłam bo tylko dzieciakowi w głowie mieszam jak i z czego ma pić. Musze sie z tym pogodzić i tyle. I przyłączam się do prośby petycyjnej Kareninki ![]() Xpresjo a Ty tez odciągasz mleczko? Miałaś kryzys i jak go zwalczyłaś? Przystawiałaś małą? Lecę p[obuszować na all.... miłego dzionka!
#2966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pisze jedną ręką, w dodatku lewą, bo karmię Olkę, także dużo nie napisze ja yez już nie chce zimy i te rozmoknięte kupy są ![]() idę na all szukać ręcznika na basen ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-02-24 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Zakorzenienie
|
kolanosiu ja tez na allegro
![]() ostatnio kupilam chrzesnicy mlynek z fp ale Adrian sie zaczal nim bawic i Tomasz tez sie cieszy do niego wiec chyba zostanie w domu a dla Lenki mysle teraz o garnuszku na klocuszek lub moze szczeniaczek uczniaczek..
![]() |
#2968 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zignorowana?? No cos ty...po prostu rozmawialam przez tel a potem karmilam malego... ![]() ![]() Ale widze, ze sobie poradzilas ![]() Cytat:
Dobra dobra...moj patrzyl z maty co matka wyprawia... ![]() Butki sliczne ![]() Uuuuuu.... ![]() Juz zaglosowane ![]() No wlasnie nie...nic mnie nie boli z miesni tylko KOLANA mi wysiadaja... ![]()
![]() |
#2969 |
Rozeznanie
|
Kamilla pamiętam, że u nas to prawie idealnie porody się zgrały
![]() ![]() ![]() Buziaki!
#2970 | ||
Zakorzenienie
|
Pokłóciłam się z mężem przez telefon
![]() Kurier mi właśnie przyniósł paczkę z Nestle: a tam puszka Nan 2 ( 400 g), bobo frut jabłkowy, gerber, jakaś próbka sinlacu i puree ryżowego ![]() ![]() ![]() Ale sobie przypomniałam, że w szpitalu wypełniałam jakieś ulotki, jak dostałam te dwie paczuszki z próbkami na początek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To fajnie, że tak szybko, odbierasz osobiście i już masz, a nie jak ja potem czekam na kuriera ![]() Co do kaszelku, to ja nie mam pojęcia co do domowych sposobów, a jesteś pewna, że ten kaszelek to nie takie kasłanie jak się śliną zakrztusi? To może lepiej się przejść do pediatry, żeby jej na oskrzela nie przeszło. A ja miałam na początku stycznia i od tamtej pory nic ![]() I czekam i czekam ![]() Kolanosiu i tak długo dawałaś radę, nie ma co się przejmować, tylko ruszać dalej ![]() Dziewczyny wczoraj dałam Małemu 4 łyżeczki soku jabłkowego, bo tej kupki nie robił 8 dni, a czopek z poniedziałku go nie ruszył, to pomyślałam, że troszeczkę soczku pomoże. No i zrobił kupkę wczoraj, ale dzisiaj już były 3 małe i troszkę jakby ze śluzem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.