|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Cytat:
Jeśli do chlebka dasz 2 łyżki otręb, do pierogów 2 łyżki, to chcąc zachować limit i zjeść jedno i drugie, musisz zjeść po pół porcji która ci wyjdzie tego i tego... ![]() Ja np przeważnie na śniadanko zjadam bułeczke dukanowską (daję 1,5 łyżki otrąb), także jeszcze mi trochę zostaje, do ew. kolacji czy obiadu.
![]() |
#3872 | |
Raczkowanie
|
Ja? Niee
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() AA, to jak babcia za ścianą to nie ma obaw ![]() Do kawy można skubnąć wszystko co dukanowskie ![]() Nie trzeba liczyć kalorii. Trzeba jeść, żeby się najeść - lepiej zjeść więcej niż za mało, bo to spowolni metabolizm. Ja bardzo lubiłam dukanowskie deserki, niestety ograniczyłam dość mocno, bo jak nadużywałam słodzika, to mnie stawy bolały, obniżona koncentracja itp. Wydaje mi się, że to od słodzika - odstawiłam i jest lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
404 Not Found
|
Otręby należy jeść "na raz" czyli za jednym zamachem, a nie dzielić na porcje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Raczkowanie
|
A dlaczego??
#3875 |
Zakorzenienie
|
d666666
Kochana, nie łam się i dukaj dalej ! Szklana zacznie być łaskawa, obiecuję ![]() ![]() ![]() Haneczka Cześć ![]() Dziennie można, a wręcz trzeba, zjeść 2 łyżki otrębów owsianych (można też 1łyżkę pszennych dodatkowo, czyli w sumie maksimum 3), najlepiej w jednym posiłku na raz, żeby nie jeść np łyżki na śniadanie i łyżki na kolację. Jeżeli robisz chlebek z 9łyżek, to musisz go sobie podzielić na 3 dni. I jeżeli rano zjesz dzienną porcję otrębów w tym chlebku, to potem nie powinnaś jeść już innych dań z otrębami w tym samym dniu. Mam nadzieję, że nie namieszałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- WrednaZ Jak się je rozdziela na różne posiłki, to może to zakłócić ich działanie. Jak się mylę to mnie poprawcie ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Raczkowanie
|
Tak myślę o tych otrębach, i troszkę nie rozumiem dlaczego konieczne jest w jednym "posiłku"... Przecież chodzi aby w tej dawce 2 czy 3 łyżek ( w I książce pisze o 3 łyżkach owsianych, można też 2 owsianych i 1 pszennych, ale skłania sie zdecydowanie ku owsianym, ale nic nie znalazłam o jednorazowym spozyciu, własnie przeszukałam książkę hasłowo - mam w pdfie) dostarczyć niezbędnego błonnika itp którego zwłaszcza w dniach P praktycznie się nie dostarcza...
Przy normalnie zbilansowanej diecie błonnik dostarczamy z różnych pokarmów w ciągu całego dnia... dlaczego tu miałoby to być w takiej jednorazowej formie?? Nie żebym to negowała, ale chciałabym poznać dokładne zalecenie co do tego. Ja celowo obniżyłam teraz dawkę otrąb do bułeczki, bo wiem, że w ciągu dnia często potrzebuję ich użyć do innych rzeczy, więc nie chcę przekraczać codziennie tej ilości.
http://becomefit4life.wordpress.com/ Edytowane przez WrednaZ Czas edycji: 2011-05-07 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | ||||
Zadomowienie
|
Witam CHUDZINKI
![]() ![]() [QUOTE=monique 90;26767778] Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() SUPER LASKA ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3878 |
Zakorzenienie
|
Do otrębów jeszcze to z tego co czytałam, to najlepiej gdy je się je rano. I żeby działały to trzeba dużo pic.
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3880 |
Zakorzenienie
|
Ja się ich staram nie dzielić, najczęściej jem je na śniadanie. Ale tak jak mówisz, różnie to bywa
![]() ![]() ![]() A co do ograniczenia płynów do 2l to jak dla mnie to to jest dziwne, raz mówią że trzeba dużo, a potem na czacie piszą, że do 2l, bez sensu :p Osobiście piję tyle, żeby się dobrze czuły moje nerki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja potrafię wypić dziennie ok.3l ale ja też piję w nocy bo mam butelke przy łóżku i piję w nocy jak się przebudzę bo zaschło mi w buzi(takie zboczenie ![]() ![]()
![]() |
#3882 |
Zakorzenienie
|
Obiecane zupy-kremy
![]() Pieczarkowa 1l bulionu drobiowego 50 dag pieczarek 2 cebule, takie nie za małe, nie za duże ![]() 2 liście laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego, szczypta startej gałki muszkatołowej, Pieczarki zetrzeć na tarce lub drobno pokroić (można skropić sokiem z cytryny). Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni, dodać pieczarki, liście laurowe i ziele angielskie. Dusić 15min. Zalać bulionem, gotować ok 10 min na małym ogniu. Wyjąć liście i ziele, zupę zmiksować. Przyprawić gałką, solą, pieprzem. Można zabielić jogurtem, ale ja tego nie robię. Dobrze smakuje sama jak i z jajkiem. Można podawać z dukanowymi grzankami, a ozdobić podsmażonymi plasterkami pieczarek i zieleniną ![]() ![]() Selerowa 75dag selerów 2 pietruszki 2 cebule sól Warzywa umyć, obrać, pokroić, zalać litrem wrzącej, osolonej wody. Ostudzić i zmiksować lub przetrzeć przez sito. Doprawić do smaku, pogrzać. Ozdobić gałązką koperku i drobno pokrojonym selerem naciowym. Smacznego ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Z tym piciem to u mnie zależy od dnia. Niekiedy potrafię wypić też ze 3 litry jak nie lepiej, a są takie dni, że nie wiem czy chociaż 1,5 wypije ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-05-07 o 22:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też piję ok.1,5l z herbatami,kawą i zupami ale w nocy nie wiem ile wypijam. Ale wody nigdy za dużo bo wypłukuje toksyny z naszego organizmu ![]()
![]() |
#3884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I do pracy nerek potrzebna, i do działania otrębów, i skóra po niej lepsza ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Widzę,że nikt nie pytał co sie stało,że zgrzeszyłaś,jakieś problemy czy@ sie zbliża? Jak ja bym tyle schudła to 1 grzeszek to nie masakra ![]()
![]() |
#3886 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Grzeszki są potrzebne, żeby poczuć to co kiedyś, ale po jakimś czasie zawsze wracam do dietki. Wiem, że przybędzie mi pareset gram, albo 1,2 kg ale dam radę to zrzucić. Przedłużę dietę ale warto, dla mnie. Nie namawiam tu żadnej z Was do grzechów. Ja nie żałuję, że grzeszyłam. Teraz dukam grzecznie i jest ok. Nie pozwolę, żeby dieta zawładnęła moim życiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też nie żałuję,że zgrzeszyłam-odpokutuję i dukam dalej. Przeszłam już w moim życiu tyle diet,że nie mogę być zależna od tej diety ale wiem,że prędzej czy później na tej diecie osiągnę cel ![]()
![]() |
#3888 |
Zakorzenienie
|
Najważniejsze żeby, nawet jeśli wpadną grzeszki, nie poddać się i wrócić do dukania. Każdy ma prawo do chwili słabości.
Trzeba walczyć o siebie do skutku ![]() Dobranoc ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-05-08 o 00:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3890 |
Raczkowanie
|
Ja też je jem przez cały dzień
![]() Początkowo stosując się do I książki, gdzie 2 są zalecane, a trzecia łyżka daje jeszcze więcej ale już ma wartość kaloryczną, to te 2 zjadałam w porannej bułeczce, a tą dodatkową dozwoloną jakby dla mnie przemycałam w innych posiłkach - i powiem Wam, że chyba mój organizm lepiej funkcjonuje jak dostanie te 3 łyżki ![]() Wzrost już mi spada, po wczorajszym PW i jednym produkcie feeee (wczoraj już bylam taka głodna, a serio nie było wyboru, ze w Biedronce kupiłam te takie kabanosiki cieniutkie juz obrane, malutkie... takie co paczuszce jest 5 sztuk... on węgle mają mało, białko ok, ale tłuszczu jest więcej niż te 3% ... no ale jak to piszą lepiej tłuszcz niż węgle, więc z tego co tam było do wyboru to chyba najmniejszy grzech ![]()
#3891 |
Raczkowanie
|
Witam słonecznie!
monique super wyglądasz ![]() witam nowe dukanki co do większej ilości otrąb: spożywanie więcej razy niż zalecana dawka raz dziennie spowalnia działanie diety - różowa książka doktorka rozdział o Fazie 1 Wię c sobie teraz myślę że te wszystkie zastoje i powolne spadki moga być dlatego, że w ciągu dnia spożywamy więcej niż doktorek zalecił : oprócz bułeczki jeszcze w obiadku i w kolacji, a to ma duży wpływ. Jeżeli jemy na śniadanie to już później nie wolno
Wzrost 176 cm Start 23.02.2011 - 93kg ![]() II faza 1.03.2011 - 91kg (-2kg) 1.04.2011 - 88,3kg (-4,7kg) 1.05.2011 - 85,1kg (-7,9kg) 1.06.2011 - 81,6kg (-11,4kg) III faza 6.06.2011 - 81,8kg może kiedyś będzie 70kg, ale to daleka przyszłość Edytowane przez Renka2 Czas edycji: 2011-05-08 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | ||
Raczkowanie
|
[QUOTE=nikamo36;26782495]
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Ale tu dzisiaj cicho ![]() Ja od 9.00 w pracy, do 21.00 więc forum włączone cały dzień ![]() Nie ważyłam się, bo po 3h snu trochę mi się zaspało i nie miałam czasu. W pracy słyszałam, jak moja była kierowniczka rozmawiała z inną sprzedawczynią, wyszłam na korytarz galerii i coś takiego: "To ta, co taka gruba była? Noo tak, teraz twoją dietę stosuje" itp... Moja była kierowniczka ogólnie w porządku babka, ale jak byłam większa, to ani słowa mi nie powiedziała, teraz schudłam i za każdym razem jak rozmawiamy na ten temat, musi wspomnieć "No bo ty już taaaaka ogromna byłaś, taaaaki brzuchol miałaś" i pokazuje... ![]() Ciężkie dni do czwartku, na uczelni codziennie coś, jutro i pojutrze na 7.30... jak dożyję to w sobotę może lub piątek wybiorę się na platformę. Pozdrowionka dziołchy, odzywajcie się coś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Podróżniczka
|
Hej
![]() Wracam do Was, ta 3 faza jest okropna ... mozna sie zagalopoac ![]() ![]() monique 90.....super wygladasz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3894 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki ![]() ![]() ![]() PS. Właśnie się uczę na jutrzejsze laboratoria 6h, z węgla i czytam o WSKAŹNIKU WOLNEGO WYDYMANIA ![]() Edytowane przez monique 90 Czas edycji: 2011-05-08 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | ||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=monique 90;26785420]
Cytat:
dzizzaaassss......nie lubie takich ludzi. jak cos, to Ci nic nie powiedza, a pewnie obgaduja za plecami.... a jak przyjdzie co do czego, to wtedy oni maja najwiecej do powiedzenia....a bo bylas taka i taka....wrr... Cytat:
![]() ![]() cokolwiek by to bylo... ![]() Dziewczyny, mozliwe to, ze zamiast w II fazie 1kg/na tydzien mozna schudnac wiecej..? co prawda to moj pierwszy tydzien II fazy, ale wychodzi na to, ze przez tydzien 2kg mi poszlo. Nie sadze, zeby tak bylo do konca, bo by mi sie dietka skrocila o polowe heh (chron mnie boze od zastojow..)...ale..tez tak mialyscie? Czy to dlatego, ze to poczatek II fazy....i zaraz mi wszystko zwolni..?? Pilnuje sie jak moge i im bardziej sie pilnuje tym bardziej sama dla siebie nie moge wyjsc z podziwu ze taka wytrwala i asertywna jestem. I im bardziej nie moge wyjsc z podziwu tym bardziej sie pilnuje, zeby....bardziej sie cieszyc ze swojej silnej woli ![]() ![]()
![]() |
#3896 | ||
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Raczkowanie
|
roux666
Dziewczyny, mozliwe to, ze zamiast w II fazie 1kg/na tydzien mozna schudnac wiecej..? co prawda to moj pierwszy tydzien II fazy, ale wychodzi na to, ze przez tydzien 2kg mi poszlo. Nie sadze, zeby tak bylo do konca, bo by mi sie dietka skrocila o polowe heh (chron mnie boze od zastojow..)...ale..tez tak mialyscie? Czy to dlatego, ze to poczatek II fazy....i zaraz mi wszystko zwolni..?? Pilnuje sie jak moge i im bardziej sie pilnuje tym bardziej sama dla siebie nie moge wyjsc z podziwu ze taka wytrwala i asertywna jestem. I im bardziej nie moge wyjsc z podziwu tym bardziej sie pilnuje, zeby....bardziej sie cieszyc ze swojej silnej woli ![]() ![]() Na początku , jak masz dobrą przemianę materii to będzie ci szybciej leciała waga, ale jak już organizm się przyzwyczaji to będzie wolniej . Niestety tak już jest im mniej do końca, to waga wolniej spada ![]()
Wzrost 176 cm Start 23.02.2011 - 93kg ![]() II faza 1.03.2011 - 91kg (-2kg) 1.04.2011 - 88,3kg (-4,7kg) 1.05.2011 - 85,1kg (-7,9kg) 1.06.2011 - 81,6kg (-11,4kg) III faza 6.06.2011 - 81,8kg może kiedyś będzie 70kg, ale to daleka przyszłość Edytowane przez Renka2 Czas edycji: 2011-05-08 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Renka2;26787755]
Cytat:
![]() No nic, ale to i tak jest wystarczajaco motywujáce, plus ...ten tryb zycia/ jedzenia naprawde mi sie podoba! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3899 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=roux666;26787845]
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytowanie coś szwankuję, myli cytujących ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 | |
Podróżniczka
|
[QUOTE=monique 90;26788020]
Cytat:
![]() ![]() ![]() Boże ale mam glupawke...wczoraj zapedzilam sie z piwami na grillu i czuje sie hmmm dosc dziwnie . Kurcie...nie wiem czy isc na zumbe, czy do aquaparku, czy olac dzis aktywnosci ruchowa i isc do siostry na prezentacje fotek z wakacji ? To sie nazywa miec w zyciu dylematy ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- O ja jednak nie...tez sie zle zacytowalo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.