|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Cytat:
![]() Prawie wszystkie gumy do żucia sa w Polsce bez cukru. Na opakowaniu powinno pisać "sugar free" lub" bez cukru" wtedy można 10 gum na dzień Ja wyjełam babeczki z piekarnika A najbardziej mnie cieszy, że są bez skrobi kukurydzianej, którą staram sie ograniczać![]() Pozdrawiam
|
|
#1592 |
|
Przyczajenie
|
czytałam, ale już chwile temu. Dzięki za odp
![]() A jak jest z żelatyną? można na I fazie? są jakieś ograniczenia? Edytowane przez rabarbar66 Czas edycji: 2011-04-06 o 18:05 |
|
|
|
#1593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wydaje mi się, że raczej tak.. Niech sie bardziej doświadczone Dukanki wypowiedzą
|
|
#1594 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1596 |
|
Raczkowanie
|
Jasne
![]() Składniki: - 3 jajka - kostka chudego twarogu - słodzik według uznania - łyzeczka proszku do pieczenia - 3 łychy otrebów Żółtka oddzielamy od białek. Twaróg rozdrabniamy, dodajemy proszek do pieczenia, otręby, zółtka i słodzik. Mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Masą wypełniamy foremki muffinek do 3/4 wysokości. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.
|
#1597 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja tak na szybciutko, dziś większość dnia w pracy, jutro prawie cały... masakra. No i po PW wzrost o 0,3 kg... no ale cóż,jedziemy dalej z koksem ![]() WithYou-co do wczorajszego Twojego pytania; też się ważyłam jakiś czas temu po 2-3 razy po chwili dosłownie i miałam różne wyniki wagi.. więc teraz waże się raz i uznaje ten pierwszy za prawidlowy.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1598 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje w przyszłości na pewno wypróbuję
![]() a i mam jeszcze pytanie co do mleka? pije zawsze 0% ale nie wiem ile dziennie można? czy też nie ma żadnych ograniczeń chociaż znając życie i moje szczęście to to co lubię jest ograniczone ![]()
|
#1599 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, we wszystkich przepisach, na które się natykam, jest albo mazeina albo otręby. Dla mnie łyżka skrobii i 3 otrębów to za mało na dzień
Z reguły już na śniadanie wykorzystuję cały przydzielony limit otrębów, mazeinę lepiej ograniczać, bo może powodować zastoje. A później albo ograniczać, albo grzeszyć większą ilością, co jak wiadomo nie jest korzystne do chudnięcia. Oj ciężko. Upiekłam dzisiaj roladkę, którą robiła wcześniej magda_lena40 Naprawdę dobra w smaku! I chyba nawet mi wyszła, bo połowy już nie ma Dodaję zdjęcie choć jest kiepskiej jakości i robione na szybko Edytowane przez Mgiełka91 Czas edycji: 2011-04-06 o 19:04 |
|
|
|
#1600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli powinnam uznać 61,5 za prawidłowy no cóż.. za późno Ja dzisiaj mam dzien lenia.. Do konca tygodnia wolne!
|
|
#1601 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny co slychac
jej ja mam ostatnio same problemy mam malutkiego brata on ma 2miesiące a ja hmm prawie 18,5 spora roznica co ? echhh ma bezdech masakra ...strasznie stresujące gdy patrzy sie na malenstwo ktore traci oddech. Dzisiejdzy dzien spedzilam w szpitalu bo musimy wymieniac sie ( co do diety to w sumie na fazie z warzywami przypbrala 1,5kg taki chwilowy wzrost ale juz go sie pozbylam i zeszlam ponizej 65 kg ....dietke ladnie trzymalam bez poslizgniec az do dzisiaj w poludnie....w szpitalu ciezko o cos dietetycznego i zjadlam 2 kanapki mam tak ogromne wyrzuty a zarazem tak silna motywacje teraz ze reszte dnia jem dukanowo i nie ma mowy o zadnym poslizgnieciu dalej.....doluje mnie ten fakt ( ale moge kontynuowac diete dalej prawda?
.................... Edytowane przez m_magda94 Czas edycji: 2011-04-06 o 19:10 |
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie. Bo ponoć zaraz po jedzeniu nie można kłaść się spać, no ok ale ja jak przychodzę z pracy o 15 to jem obiad a później od razu mnie nuży i kładę się spać, zwłaszcza jak jest taka pogoda. Owszem mogę jeść po spaniu ale jak mi się oko zamknęło o 16 godzinie to teraz wstałam
A nie chciałabym mieć takiej dużej przerwy między posiłkami. Bo staram się jeść regularnie.Jak myślicie wpłynie to na dietę? próbowałam nie spać ale no jak wstaję o 5 rano to nie potrafię to jest silniejsze ode mnie
|
|
|
|
#1603 |
|
Przyczajenie
|
Siemanko dziewczyny!
Sonczyłamwłaśnie fazę uderzeniową i naprzemienną dzoszłam do upragnionej wagi i mam zastój boje sie zjeśc chlebek,nie mówiąc już o jakimkolwiek makaronie, trasznie sie boje tycia. Czy wiecie jak przestawic swój mózg spowrotem na spozywaniewęglowodanów. Bałam sie nawet tego świętowania. |
|
|
|
#1604 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
bo mowa była o żelatynie ![]() BTW co mogą oznaczać bóle głowy na uderzeniówce? Szukałam w google i przeniosło mnie do tego wątku ale z 2010 roku i pisał tam ktoś, że to przez słodzik i że na uderzeniówce nie powinno się jeść słodzik, chociaż jest dozwolony, ale nie bo by było za łatwo coś w tym sensie... |
|
|
|
|
#1605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jest gdzieś na forum przepis na nią ?
|
|
#1606 |
|
Zadomowienie
|
Odsyłam do posta, w którym podano przepis na nią
:https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1378 |
|
|
|
#1607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1608 |
|
Raczkowanie
|
Ide zrobic budyń czekoladowy i wszamac go z resztą moich muffinek
Fajnie wyszło bo wyszło około 20 małych a jest w nich dzienna ilośc otrębów więc można wszystkie na jeden dzień wszamać
|
#1609 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny zbliżają się swiąta, a jak to wielkanoc... bez babki obejść się nie może, więc kieruję do was pytanie czy macie jakiś sprawdzony przepis na babkę... jakąkolwiek
z góry serdecznie dziękuję idę oddać się ćwiczeniom
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1610 | |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny. Podajcie prosze nazwę tego budyniu z Lidla który możemy jeść. Byłam tam dzisiaj ale było kilka różnych opakowań. W każdym chyba była skrobia ale nie było napisana jaka.
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1611 | |||||
|
404 Not Found
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sama musisz po prostu się przełamać. III faza jest najtrudniejsza, ostrzegam. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kanapkami się nie przejmuj, siła wyższa. Głowa do góry, zapomnij i dukaj dalej. ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak się zastanawiam, czemu polecane są do diety otręby owsiane, jeśli otręby żytnie mają mniejszą kaloryczność/mniejszą ilość węglowodanów i tłuszczu?
Teraz źle jest kotu. Edytowane przez Lenkapuma Czas edycji: 2011-04-06 o 21:26 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1614 |
|
Zadomowienie
|
Witam
za spadkiTak się zastanawiam, czemu polecane są do diety otręby owsiane, jeśli otręby żytnie mają mniejszą kaloryczność/mniejszą ilość węglowodanów i tłuszczu?[/QUOTE] Tu możesz przeczytać dlaczego otręby owsiane są ok. http://dietadukanablog.pl/zasady-die...a-trzeba-jesc/
|
#1615 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ja dziś nie wchodziłam na wage, bo wczoraj zrobiłam sobie uczte, jutro tez chyba nie wejde, bo dzisiaj zrobiłam druga ![]() Jestem przed @ i strraaaassznie chodzi za mną chęć na słodkie
|
|
#1616 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uczta 2 razy? No ale mam nadzieję,że będzie ok.Może poćwicz,popływaj itp.to na pewno zejdzie ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:00 ---------- [QUOTE=karola2546;26198393]hej dziewczyny. Podajcie prosze nazwę tego budyniu z Lidla który możemy jeść. Byłam tam dzisiaj ale było kilka różnych opakowań. W każdym chyba była skrobia ale nie było napisana jaka. Ten budyń to Pudding Blancmange Mix-waniliowy i czekoladowy(3-pak)
Dukan-start 16.02.2011r.(116kg),wzros t 165cm 30.05.2011r.-99kg(razem -17kg) 11.11.2011r.-ponownie 99kg Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY Cel II- 80kg Cel III-70kg(wg.testu Dukana) Edytowane przez nikamo36 Czas edycji: 2011-04-07 o 01:44 |
||
|
|
|
#1617 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Przepraszam za te ciągłe pytania, ale wole pytać niż grzeszyć na samym wstępie. Lista nr 3 (łącznie z 2 małe jogurty z pulpą, szklanka mleka osojwego,...itd) to lista którą możemy stosować na II fazie w dniach P i PW dobrze rozumiem? kupiłam przez pomyłkę mleko odtłuszczone w granulkach mlekovity, bo już zwątpiłam zjechałam pół Rzeszowa, żeby znaleść w proszku i nie ma, więc pewnie się nie nadaje prawda? śledzie w occie będą? bo w "sosie własnym" nie znalazłam. z góry dziękuje
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem co do 1 pytania,ale soja jest dozwolona na pw,co do jogurtów z pulpą to nie wiem-niech wypowiedzą się "weteranki",to mleko jest ok.,śledzie w occie ok.tylko w zalewie bez cukru(w Lidlu są)
|
|
#1619 |
|
Raczkowanie
|
Witam wytrwałe Dukanki
![]() Nie no jestem załamana;/ pomóżcie mi. W 14 dni schudłam 2,5 kg to chyba trochę mało ;/ No nie? Jak byłam w tamtym roku to jakoś łatwiej szło. Od tygodnie mam tą samą wagę 77,3 i nic ani w jedną ani w drugą...buuuuu nie wiem co mam robić. Słyszałam że na zastój dobra jest lampka czerwonego wytrawnego wina. Próbowałyście? |
|
|
|
#1620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Może jesz za mało? Np. produktów białkowych , albo za dużo jogurtów a za mało mięsa i ryb? Powodzenia i wytrwałości. ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Oczywiście witam wszystkich w ten pochmurny dzień. Mam nadzieję, ze dzisiejsza pogoda nikogo nie zniechęci, gratuluję spadeczków, u mnie już od daaaawna 66-67 ... 66-67 ... 66-67 ... a ja cierpliwie czekam
Wzrost 165 cm. Start 6.03.2011 ---73,3 -----31.05.2011 ---62,5 Faza III - 1.06.2011 - 18.09.2011 29.06.2011 ---60,6 Bez papieroska już 3 lata Edytowane przez Agucha 79 Czas edycji: 2011-04-07 o 08:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.

A najbardziej mnie cieszy, że są bez skrobi kukurydzianej, którą staram sie ograniczać

Ale wydaje mi się, że raczej tak.. Niech sie bardziej doświadczone Dukanki wypowiedzą

Czyli powinnam uznać 61,5 za prawidłowy
( 

bo mowa była o żelatynie
za spadki