|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||
|
Podróżniczka
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Cytat:
z nia zaczynalam za 1 razem ![]() Cytat:
![]() i uwielbialam fizyczna |
||
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam się przywitać
Dziś był mój pierwszy dzień dukanowy. W grupie raźniej, więc mam nadzieję, że obecność tutaj pomoże mi wytrwać
|
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem od Ciebie wyższa o kilka cm, ważę prawie tyle samo a mam sporo więcej cm wszędzie za wyjątkiem talii (ale ją mam zawsze wąską w porównaniu do reszty) i w biuście mam teraz ciut mniej ![]() Np. w biodrach na początku miałam 108cm ) Ostatni raz miałam 90-92 w biodrach jak ważyłam 49kg ![]() Także jak zawsze powtarzam, waga nie jest żadnym wyznacznikiem, liczą się centymetry. Co z tego że wagę mam niby idealną skoro cm mówią że jednak tak idealnie to nie jest
|
|
|
#1564 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana nie ma się co przejmowac Zresztą uwierz mi, po mnie wcale nie widać że mam tyle cm.. Wyglądam jakbym miała z każdego po 10 więcej. Naprawdę![]() Jednak cały czas nie zadowala mnie talia chciałabym mieć właśnie taka jak Ty! Tak koło 60![]() Zresztą zaczełyśmy dukac tego samego dnia, mi spadło tylko 7 cm a Tobie ile :O Masz się czym chwalić ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
I jak poszło na pierwszym dniu? Dobrze się czujesz ![]() Jaki tryb na II fazę?
Edytowane przez WithYou xx3 Czas edycji: 2011-04-05 o 22:58 |
||
|
|
|
#1565 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))) witaj bo Cie dlugo nie widzialam![]() za grzech, ale to grzech lekki, gorzej jakbys do sloja dzemu dodala dwie lyzeczki wiesniaczka- ale wiesniak 3procent. toz to tluscioch ![]() ![]() :brzy dal:![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
)) te jej powiedzonka, ze mucha nie kica![]() ![]() .... mendel jaj, a moze menel z jajami, pamietasz , a ja nie pamietam o tym Heinekenie- tozto grzech!!!!![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- ide spac, kochane moje i kochani ))) a moj TZ zeby mnie wspierac w diecie wcinal przed chwila schabowego z ziemniaczkami przysmazanymi a do tego brzoskwinie w syropie ( to tak po slowacku) ))![]() ![]() I diabel jeden kupil wielki sloj kompotu truskawkowego, w ktorym plywaja ogromniaste cukrowe truskawy. Wiem, ze pewnie to zaden rarytas, ale w Irlandii to nielada gratka dostac cos takiego. Dobrze, ze mamy polskie sklepy i wiesniaki light.. A ten sloik z truskawami tak sie gapi na mnie, ze lepiej juz pojde spac )))buziaki![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierwszy dzień poszedł dobrze - chociaż trochę głód dokuczał Czuję się dobrze, ale ostatniego pytania nie rozumiem
|
|
|
#1567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dobranoc dziewuszki |
|
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
Prawdę mówiąc, jeszcze się nad tym nie zastanawiałam. Ale tryb 5/5 jest chyba cięższy do zniesienia niż np 1/1
|
|
#1569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest jeszcze w Bomi ![]() A 5/5 jakoś wyjątkowo mi odpowiada, sama nie wiem czemu!?!? |
|
|
|
|
#1570 |
|
Raczkowanie
|
witam z ranka.Zakończyłam uderzeniówkę i dzisiaj 1 pw.Rano jajecznica z 2 jajeczek z 2 pomidorami,pół ogórka zielonego i jeden kiszony.Normalnie jak w niebie.Zakończyłam I fazę z bilansem - 3kg wydaje się git to teraz zaczynam poważną walke
|
#1571 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Ćwiczysz coś żeby cm lecialy, czy tylko dietka?
|
||
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi dużo cm spadło bo u mnie ma z czego spadać Właśnie o to mi chodzi, że każdemu inaczej waga, a przede wszystkim tłuszcz, się rozkłada i ewentualnie mogę wyrzeźbić ciało Tylko że ja wiem że u mnie same ćwiczenia nie zdają egzaminu (przez dłuższy czas ćwiczyłam aerobik i na siłowni i zmiany po pół roku były minimalne), ja potrzebuję też diety
|
|
|
#1573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ty chyba troszke rzadziej wpadałaś a mi było tak wstyd przez prawie dwa tygodnie grzeszenia, że wolałam się na forum nie pokazywać dopóki nie powróce na właściwą ścieżkę )) Zrobiłam dziś mierzenie, ostatnie było 10 kg temu 20 kg temu chyba nie miałam odwagi Szyja: - 3 cm Biceps - 3 cm Piersi - 10 cm ;(( Talia - 12 cm Brzuch - 11 cm Biodra - 7 cm Udo - 4 cm Łydka - 2 cm Troche ten biust przeraża ale co zrobić Ciesze sie ze spadków talio-brzuchowych bo jestem typowym jabłkiem, więc te okolice najważniejsze No i w łydkach by mogło polecieć troszkę więcej Kończe jeść owsiankę, dopiję herbatę mango i zmykam na zajęcia Dziś na obiad pizza dukanowa
|
|
|
|
|
#1574 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Cytat:
).
|
||
|
|
|
#1575 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim!
Nie uwierzycie ale po 2 dnia P oraz wzmocnionym wysiłku ujrzałam dziś na wadze 62,5kg czyli swą najniższą wagę na diecie. Pewnie i tak niedługo bedzie wzrost bo @ się powolutku zbliża. Pełna optymizmu wzięłam się za kucharzenie w kuchni a tu niespodzianka.... nie ma prądu. Myślę sobie - no trudno, zamiast bułeczek z opiekacza będą placki bo na szczęście gaz jest ale najpierw wskoczę sobie pod prysznic. Okręciłam sobie wodę, myję ząbki a ty coraz chłodniejsza woda leci - szybko umyłam głowę ale płukałam ją już w zimnej wodzie. Teraz już wiem, że do bloku nie dochodzi stale ciepła woda lecz jest tutaj podgrzewana a skoro nie było prądu to i nie było jak podgrzać wody. Potem już od sąsiadów dowiedziałam się, ze naprawiają stacje transformatorową i że była o tym informacja... w gazecie - ciężko było dozorczyni wywiesić kartkę w gablocie z informacja a zawsze taka informacja wisiała. Tym sposobem kapałam sie przy świeczkach i wyleciałam do pracy z mokrą głowa. A tak poza tym to wszyscy zdrowi
|
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
no widzisz jaka grzeczna! Super!Cytat:
Gdzie Iloa?
|
|
|
#1577 |
|
Raczkowanie
|
witam witam, właśnie czekam sobie aż piersi kurczaka mi się ugotują, będe robić galaretę
zważyłam się w końcu jest -1kg firany piorą się, normalnie energia mnie rozpiera dziś, to przez to że urwałam się dziś z uczelni o 10.30 ale cóż raz mogę sobie pozwolić, przynajmniej ogarnę świąteczne porządki ![]() a dziewczyny mam świetny przepis na biszkopt z budyni lidlowskich tych nam dozwolonych więc jak chcecie to wam prześle, wychodzi na prawdę super pozdrawiam szczypiorki |
|
|
|
#1578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam coś skrobnąć właśnie. Nie odzywam się , bo nie bardzo mi idzie i mam 10 dzień @, która ma sie bardzo dobrze.Poczytałam w necie i straszą tam łyżeczkowaniem. Pożeram cerutin w nadziei , że pomoże. Jak nie minie po 14 dniach to trzeba będzie iść do lekarza.Dzisiaj mam spadek, to może ta przeklęta @ pójdzie precz niedługo. Czytam forum regularnie. d666666 - dziękuje za cenne informacje.I proszę o więcej. Przydadzą się przy zastojach. Jajek nie odpuszczę (ale pomyślę o ograniczeniu), a jak jemy proporcjonalnie nabiał 4% i 0% to mamy średnią 2%. Już o wieśniaku 3% nie wspomnę. Jeszcze raz dzięki Frywolna. Na razie przenosze się na forum piłkarskie, bo od wczoraj chcą na m zwolnić trenera. Jakby sie którejś z pań chciało kliknąć "lubię to" to byłoby fajnie http://www.facebook.com/pages/Trener...240851?sk=wall
|
|
#1579 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pozdrawiam znad kurzej piersi---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() pozdro kochana![]() ![]()
|
|
#1580 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Mam małe pytanko. Czy któraś z was miała problemy z nieświeżym oddechem podczas diety
? Bo ja zauważyłam u mnie taką przypadłość i nie wiem czy to tylko tak u mnie bo może problem leży w czymś innym. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam was wszystkie gratuluję spadków i życzę miłego dnia!---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Hej dziewczyny! Mam pytanko. Czy któraś z was miała problemy z nieświeżym oddechem podczas diety ? Ja zauważyłam to ostatnio u mnie i nie wiem czy to przez dietę czy może to inny powód. Zaznaczam że dbam o higienę jamy ustnejPozdrawiam, życzę spadków i miłego dnia! |
|
|
|
#1581 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz, jak ja zaczynałam dietę równiutko miesiąc temu to na samym początku, mniej więcej przez tydzień też miałam z tym problem , ale jak do diety dołączyłam warzywa to mi przeszło i teraz właściwie nie mam żadnych niedogodności, wszystko jest ok, energia mnie rozpiera ![]() Witam wszystkich Wytrwaluszków, Mam dzisiaj więcej kuchennej pracy, muszę rodzince kotletów na wyjazd nasmażyć i na swój obiadek też dzisiaj kotleciki tyle, że dla mnie indycze z kalafiorkiem )Pozdrawiam Was wszystkie, witam nowo przybyłych, gratuluję spadków i życzę powodzenia i wytrwałości w dalszej walce )---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Coś mam dzisiaj problem z wejściem na stronę naszego wątku
|
||
|
|
|
#1582 |
|
404 Not Found
|
Nie tylko Tobie, wizażowe serwery chyba są za słabe.
|
|
|
|
#1583 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki, ze mnie docenilas, naprawde chcialam tylko poinformowac o newsach bynajmniej nie z d...., tylko z pewnych potwierdzonych zrodel, kazdy robi jak chce. Ja tez wiesniaki jem, jaja tez, ale jak mi to w czyms przeszkodzi to ogranicze i juz. Tymczasem nie narzekam, nadal zrzucam nadwyzke, ale dam rade:0 ) ide 1/1 dzisiaj P/P i blagam wage o chociaz troche laskawszy wyrok jutro rano. Pozdrawiam )![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
ja tak mam juz od roku, ale dbam wbrew pozorom o uzebienie, oddech i dodatkowo zuje gumy bezcukrowe-mozna nie? Na poczatku wydawalo mi sie, ze jestem psem lub kotem, z powodu odoru paszczowego :brzy dal:
|
|
#1584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale robie w starym piekarniku gazowym, który ma 23 lata... i na szczęście jeszcze nie wybuchłam a i pizza jest rewelacyjna
|
|
|
|
|
#1585 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1586 |
|
Raczkowanie
|
Kotleciki juz zrobione, ja jak zwykle w kuchni improwizowałam dzisiaj, a ponieważ ostatnie moje indycze kotlety były troszkę za suche, to dzisiaj trochę zaimprowizowałam i dodałam ugotowaną paczkę (450g.) kalafiora potraktowanego ubijaczką do ziemniaków, a że walała się po lodówce szczątka kapusty pekińskiej to ją wkroiłam... reszta bez zmian, jeszcze może tyle, że dzisiaj sam indyczek, bez wołowinki
, a na drugiej patelni obok, tłuściutkie kotleciki dla TŻ ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- też miałam taki piekarnik, wiem co czujecie, ja co prawda wtedy chciałam bardzo używać go do pieczenia ciast ale niestety, z jednej strony palił z drugiej nie dopiekał , teraz to co innego ... ale musiało minąć trochę czasu żebym można było sobie taki sprawić. Niby koszt niewielki ale w dzisiejszej rzeczywistości nawet niewielki koszt jest dobijający, na głupiąpatelnię trza składać jak kiedyś na telewizor ale głowa do góry ... kiedyś przecież los się musi uśmiechnąć, nie będzie się w końcu szczerzył do jednych i tych samych :P
|
|
|
|
#1587 | |
|
Raczkowanie
|
Witam kochaniutkie
Ja dziś sie nie wazyłam, zapomniałam Dziś PP więc zjadłam pierś z kurczaka grilowaną z osrtymi przyprawami - pyszna była![]() Właśnie mi sie robia muffinki z otrębów.. nie moge sie doczekac ![]() ![]() Cytat:
![]() Miłego dzionka
|
|
#1588 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Dzisiaj już 3 dzień I fazy ![]() jeszcze jutro i przechodzę na II ![]() ale zastanawiam się jeszcze nad trybem bo po moich wyliczeniach ani tryb 1/1, ani 5/5 mi nie odpowiada... nawet doliczyłam się do świąt no i mam pytanie czy któraś z was stosuje 4/3 i czy jest ona skuteczny i zdrowy bo niestety w książce Dukana się do niego niedoczytałam...
|
#1589 |
|
Rozeznanie
|
ja bym polecała 1/1 co prawda chudnie sie troche wolniej ale jest już jakieś urozmaicenie w diecie no i nie będzie zaparć bo warzywa sa bogate w błonnik
a co do jajek to słyszałam, że dziennie można zjeść 2 całe ( żółtko jest bogate w tłuszcze) a białko do woli czy to prawda?? |
|
|
|
#1590 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Widzę trochę nieścisłości w tej diecie, lub ja źle czytam, nie wiem. W książce wyczytałam, że aromat na II fazie i maizena (skrobia kukurydziana) też, ale w książce dr Dukana dla Polaków, w przepisach dla fazy I pojawia się i aromat i maizena. Jeśli są jednak dostępne to jeśli wiecie powiedzcie mi w jakich ilościach na dniach czystych protein. Czy mamy jakąś dostępną w Polsce gume do żucia odpowiadającą tej diecie? Pozdrawiam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.

z nia zaczynalam za 1 razem 

Jestem od Ciebie wyższa o kilka cm, ważę prawie tyle samo a mam sporo więcej cm wszędzie za wyjątkiem talii (ale ją mam zawsze wąską w porównaniu do reszty) i w biuście mam teraz ciut mniej 
chciałabym mieć właśnie taka jak Ty!
Tak koło 60

Ćwiczysz coś żeby cm lecialy, czy tylko dietka?

no widzisz jaka grzeczna! Super!