|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
kthutchings : Can I eat Tofu Miso soup or a low sugar & low carb chocolate bar during the cruise phase?
sonja : Hi Kthutchings and welcome to the chat! You can have miso soup without any sea weed on PP days and with some sea weed on PV days. As far as your chocolate bars are concerned, I'm sorry but they are not allowed during your diet. Keep going and have a very nice day! 1. mozna jesc zupe miso, robiona z tofu (nawet z wodorostami w dni PW) 2. Czekolady nie wolno ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- gumy bezcukrowe( w sensie te do zucia ![]() Trhyatt83 : can i chew sugar free gum in the attack portion of my diet? sonja : Hi Trhya and welcome to the chat! You can have 5 sugar free gums per day during your diet no problem! mozna 5 dziennie, ale nie pisza jakie to ![]() ![]()
#2552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na pierwszej stronie wątku pisze, że można 10 na dzień i do tego sie stosuje ![]() Tu chodzi o wszystkie gumy czy tylko jakąś tam wybraną? ![]()
![]() |
#2553 |
Wtajemniczenie
|
lotsabuttons : Can I use quorn products? i.e. mince or pieces
sonja : Hi Lotsa! Yes you can have Quorn as long as it is under a mince form and not modifed for example Quorn sausages are not allowed as they contain ingredients not suitable for your diet. Bon appetit! mozna jesc produkty quorn ( w postaci mielonej tez), ale nie przetwozone w postaci kielbasek. a to jest definicja Quorn [kwɔːn] (Cookery)™ a vegetable protein developed from a type of fungus and used in cooking as a meat substitute cos jak proteiny z grzybow pwnych pochodzace. Nie wiem, czy jest w Polandzie, ale niewazne ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- ieldgirl : I have followed diet fully yet I gained 2lb today! Very disheartening. Any tips? maarit : Hi Fieldgirl! I'm sorry to hear about a weight gain, but please don't worry. There is always a reason for that, and once we find it out we can then sort it out, too. Please remember to check your weight always at the same time every day; preferably first thing in the morning before breakfast. If you weigh yourself right after a meal, you will naturally weigh a bit more than you would before the meal. Same goes for drinking. If the morning weight is 2lbs higher than on the previous morning, there could be something in your diet that is not optimised for weightloss. For us to check that, please list everything you eat and drink, including the exact amounts, for 2 days now (one PP and one PV day) and then send the list to us on Monday via the Slimming apartment. We will check and give you the feedback.Again, please don't worry - we will be able to help.Have a nice weekend! Tu kobitka wazy 1kg wiecej mimo, ze diete stosuje. Moze popelnila blad, do wyjasnienia- tu oferuja prywatne konsultacje. (opcja platna na tej stronie) Jezeli wazy sie okolo kg (2 funty) wiecej na drugi dzien(chyba tyle), podczas porannego wazenia nago i na czczo po siusiu i kupce, to meze cos sie zjadlo nie tak i dlatego tak ![]() ![]()
#2554 | |
404 Not Found
|
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Wtajemniczenie
|
slynne karczochy
renegobears : On the cruise phase can you have artichokes as the vegetable on pv days? sonja : Hi Irenes! I'm glad to see you there! You can have artichokes once per week only and try to avoid them in case of stagnation. Enjoy! Mozna raz w tygodniu, ale odstawic w razie zatrzymania wagi, w dniach PW ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- 1katie : I seem to be eating a lot of eggs I do not have high colesterol but is there a maximum number of eggs that should be eaten each day? cathy : Hello 1katie, you must be careful about the eggs-intake even if you are not concerned by a high rate of cholesterol. Indeed, don't eat more than one yolk per day, but don't forget that the whites are not restricted because they are made of 100 % proteins. Enjoy your coaching! jaja bez jaj ![]() maks 1 zoltko dziennie, a bialek mozna duzo, bo bialko to bialko, a bialko jest najwazniejsze ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- posilki Sniadanie trza jesc, najlepiej wczesnie, tak zeby przynajmniej 3 posileczkii dziennie wyszly. I dobrze sobie urozmaicac, a my o tym wiemy ![]() ![]() pinarkoca : I can olny eat beef mince and chicken for meat protein, ı hate fish, seafood,ham etc. Can I continue like this? And does it matter whether I eat my breakfast late, at 10 or 11 am? sonja : Hi Pinar and welcome to the chat! As long as you eat allowed food it's really fine don't worry. Just try to diversify your food as much as you can. For your breakfast the best would be to have it a bit earlier as the most important is to have at least three meals per day. Keep going and have a very nice day! ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- FaceIt : hi, wonder can I have korean Kim chi as PV? And my question last time hasn't be answered! On cruise phase, how i decide which meal on What day to have only PP or PV or any combo I prefer?!!! Thanks. maarit : Hi Facelt! Thanks for your question and welcome to the chat.Kimchi is indeed allowed on the PV days.It will be a very satisfactory food with strong flavour, so please enjoy! I just love kimchi, myself!Have a lovely weekend! Mozna jesc Kim chi na PW, jak jest na sali Koreanka- ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- kochanienkie musze uciekac, wroce do Was i reszta sie podziele ![]()
#2556 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
START 21.02.2011 jest: 72,5kg /170cm ![]() będzie : 60kg ![]() 21.03 - 66,5 MY ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/65vqu6bd7a3fz2n0.png Wiktoria i Amelka -nasze małe królewny http://www.suwaczki.com/tickers/syy2jw4zdaly4u9s.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Raczkowanie
|
Ja może troszkę więcej.
Ale przecież to żółtko ma więcej białka niż białko z jajka ![]()
#2558 |
Rozeznanie
|
jajko bez żółtka nie jest jajkiem!!!!!!!!!!!!!!
![]() Jem średnio 2 dziennie i tak będzie nadal! Howgh!
#2559 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomóżcie!
Jutro mam urodziny i chchiałabym móc cos na nich jeść. Chciałabym zrobić jakieś przystawki Dukanowe takie żeby inni tez mogli wszamać ale nic mi nie przychodzi do głowy |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zadomowienie
|
Hej, nadrobiłam Was ale nie wiem co mam Wam napisac, bo juz wszystko zostało powiedziane wiec zycze miłego Piątk i weekendu
![]() ![]()
![]() |
#2561 |
Rozeznanie
|
A dziś mimo, że na wagę mogłam dopiero wskoczyć o 16 zobaczyłam 5 z przodu!!!!! Cieszę się ogromnie, ciekawe ile będzie jutro. Wynik na dziś 59,6 kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Czekam na Ragnarok
|
d666666 - kochana jesteś
![]() ![]() Kama - gratuluję! Liczę, że u mnie też pojawi się niedługo 5 z przodu. Lecę zaraz dorobić sobie na basenie (dzisiaj na zastępstwie uczę starsze dzieciaki). Potem poćwiczę na orbitreku. Pisałam Wam już, że zawsze przed ćwiczeniami maluję pazurki? Podczas ćwiczeń wysychają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- anaellea2 : Hello,I am in the cruise phase and doing very well with the diet program but my concern still, is those big ups and downs with regards to my weight loss, that I am having on those PP and PV days. I could take 1 kg on a PV day and lose 1kg on a PP day or even 1.5kg the day after. Also wzrosty na PW i zatrzymywanie wody I am having the galettes with a glass milk every morning now for my breakfast..just wondering if it was not slowing the diet process..Thanks for answering.. cathy : Hello anaellea2, in the cruise phase, you are allowed to have either 2 Tbsp of oat bran or 1,5 Dukan oat bran galette per day, so don't overeat that food. As far as dairies (0% fat, no sugar added) are concerned, 1 kg is the maximum amount allowed each day. If you put on weight on PV day, it may due to some water retention. In order to fight against that problem, don't salt your dishes, avoid salted food like ham, smocked food, crabs sticks, preserves, and don't drink more than 1,5 L per day. You can also ask your parmacist about an efficient drainer. What is more, increase your physical activity, you will notice a positive effect in a few days. Keep your motivation safe, I am sure you weight will go down soon. Have a nice week-end! Jak wieadom, trzeba trzymac sie otrebow- 2lyzki owsianych, z nabialem to wiemy co i jak, co do zatrzymywania wody- ogranicz sol, wedzone, konserwy, paluszki krabowe, i nie pij wiecej niz 1.5 litra (to dziwne dla mnie). Lub zapozna sie z lekarzem i farmaceuta, ktory z Ciebie wode wypusci ( za pomoca medykamentow ) ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2564 |
Raczkowanie
|
Na szczęście nie muszę.. wstaję wcześnie rano, później do szkoły, po szkole dziecko na głowie, na ćwiczenia zawsze znajdę czas. Kiedyś, jak jeszcze oszczepem rzucałam to w ogóle znacznie dłużej codziennie ćwiczyłam.. a później niestety musiałam odpuścić na rok.. i na wadzę się to odbiło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() d666666 dziękuję za cenne info z chatu Wy też macie taki ciężki dzień? Wstałam o 5:30, w ciągu 10 godzin w pracy dzieciaki wycisnęły ze mnie wszelkie soki (szkoda że nie sadełko... ![]() ![]()
![]() |
#2566 |
Rozeznanie
|
Siema babole
![]() Widze landie zrzucacie kg! Oby tak dalej ![]() Ja moge sie pochwalic, ze nie mam juz problemow z zaparciamu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
404 Not Found
|
Piękne określenie.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | ||
BAN stały
|
Hej kruszynki
![]() Dziekuje za powitanko i z gory przepraszam za ten spozniony refleks, zepsul mi sie laptop i dopiero dzisiaj go odebralam takze powrocilam juz na dobre ![]() Cytat:
Cytat:
Ja identycznie, bywaja dni ze zjem 4 jednego dnia ale sa tez takie ze zjem tylko 1, ale ingdy nie oddzielam bialek od zoltek (jade po bandzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Raczkowanie
|
Witam kobitki!! Dawno nie pisałam, ale czytam na bieżąco. No i piszę o radę. Otóż od ponad 2 miesięcy nie mam @. Zapewne efekt diety. Jak myslicie muszę iść do ginekologa??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
404 Not Found
|
Ciążę wykluczasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Raczkowanie
|
witam wieczorową porą
![]() dzień przebiegł w/g planu ![]() śn; chlebek otrębowy+szynka z piersi indyka kawa z mlekiem ob; piers z kurczaka gotowana kawa z mlekiem k; serek wiesjki 200gr lekki woda,herbata kupiłam sobie satino light na chwile słabości,ale postaram sie ich uniknąć ![]() dzisiaj przyszly do mnie aromaty; -kokosowy, bananowy,toffie,maślany, orzech laskowy jutro bedzie na sniadanie owsianka z aromatem kokosowym ![]()
#2572 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Raczkowanie
|
Witam wieczorkiem
![]() Dzisiaj cały dzien pomagam mamie w kuchni bo robi imieniny. I gotuje pyszności, tory, ciasta piecze, po prostu wszystko ![]() ![]() Ale nic nie zjadłam! ![]() ![]() Ehh, tylko żebym jutro wytrzymała... Jeszcze musze babeczki z kremem toffi, galaretka i truskawkami zrobic ![]() ![]() Miłego weekendu i nie popłynięcia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2574 |
Rozeznanie
|
Dziś mija miesiąc mojej diety i na wadze -3,8 kg. Nie wydaje wam się to trochę mało?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2576 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
- galaretki z kurczaka (udka lub indyk najczesciej. bez skory gotuję i kroje drobno + marchewka jajo na twardo o zalewam galaretą) - szyneczki z kurczaka w galarecie z serkiem bialym z przyprawami albo z jajem na twardo i chrzanem - deske wedlin drobiowych typu szyneczki wyjatkowo kabanosy z kurczaka itp.. - moze byc sledz w jogurcie z musztarda i ogorkiem i cebulka - ryba po grecku - warzywa i dip czosnkowy upieczone miesko w plastrach samo albo w galaracie... - jajka na twadro z pieczarkami i serkiem itp.. ![]() mozliwosci naprawde duzo ![]() Cytat:
jak na moje oko to bardzo malo jesz...chyba, że tej piersi na obiad z kilogram bylo... ![]() ![]() d6666666 dzieki za tlumaczenia tych czatow z doktorkiem dzieki tobie jestesmy na bierzaco ![]() fenris - gdzie pracujesz? czego uczysz dzieciaki? ![]() ja mam chwile slabosci i zalamania zarlabym wszystko co niedozwolone ![]() ![]() a wogole jest tu jeszcze ktos? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2578 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kochana ja mam to samo. Mam taką ochotę zjeść cos słodkiego albo w ogóle coś, że masakra jakaś ![]() ![]() W ogóle czuję się jak balon, oby jutro nie było wzrostu ![]() No to cii ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez WithYou xx3 Czas edycji: 2011-04-15 o 21:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a satino kupiłam w carrefourze ![]()
![]() |
#2580 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Albo nozki upiecz na kapuscie albo na pieczarkach Jaja ugotuj Sernik upiecz sledzie tez itp,,, ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() nie ma za co ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.