|
|
#1681 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
Co do tej zupki to jem czystą bez niczego + kurczaka z warzywami. Może być taki zestaw? Dzisiaj zapomniałam kanapki z domu i musiałam kupić w sklepie jakąś bułkę razową. Nie znam składu
Mam nadzieje że nie przytyje
|
|
|
|
|
#1682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Według mnie taki zestaw jest ok. |
|
|
|
|
|
#1683 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Gwiazdy!
mam nadzieję, że u Was ok! i trzymam za potrzebujące ![]() zgodnie z prawami Murphy'ego jak się 'piepszy' to wszystko, prawda? rozwaliłam zasilacz do lapka i działa najlepiej wtedy, jak nie korzystam z kompa, super nie? a nie mam skąd wziąć o takich parametrach jak potrzebuje Tz ma ciężką sytuacje w pracy i 2 tyg mamy stresu i nie wiem co będzie ![]() a moje złe samopoczucie zakończyło się albo grypą żołądkową albo rota (ale nie wiem czy dorośli mogą to mieć?) badań w teraźniejszej sytuacji nie mam jak zrobić, bo lek. nie widzi potrzeby, no ale to specyficzni lekarze ![]() i piszę tego posta jednym palcem, bo druga ręka dociskam cholerny zasilacz (to ciulstwo co bezpośrednio do lapa wchodzi jest skręcone i połowicznie złamane nawet nie wiem co się na forum dzieje ![]() i doczytać ciężko ![]() i kicha straszna pracować nie mogę, a kasy na nowego kompa nie mam dobra nie smęcę, bo co to da ![]() buziaki dla Was i trzymajcie się dzielnie |
|
|
|
|
#1684 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=palomeetka;42729746]Cześć Gwiazdy!
zgodnie z prawami Murphy'ego jak się 'piepszy' to wszystko, prawda? rozwaliłam zasilacz do lapka i działa najlepiej wtedy, jak nie korzystam z kompa, super nie? a nie mam skąd wziąć o takich parametrach jak potrzebuje współczuję i choroby, i stresu i kasy :/ miałam ostatnio tak samo jeden komp padł już drugi raz na gwarancji, w drugim padł kabel od zasilacza ( ale póki się nie dowiedziałam co go boli to stres ) a trzeci only pracowy miga także łączę się w bólu pełna empatii tęsknimy za Tobą Cytat:
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
|
|
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Palomeetka, przykro mi
ale wszystko bedzie dobrze, zobaczysz |
|
|
|
|
#1686 |
|
Raczkowanie
|
Palomeetka zbieraj się do kupy i wracaj do nas szybciutko. Brakuje nam tu Ciebie.
Moje dzisiejsze menu Ś - jajecznica z trzech jaj, dwa pomidory z cebulką i odrobiną oliwy O - makaron z sosem z cukinii i pomidorów, frytki z selera K - ciecierzyca, pół papryki. |
|
|
|
|
#1687 |
|
Raczkowanie
|
to i ja na szybko menu
5 płatki, łyżeczka dżemu, mleko 0,5%, pół papryki 9/14 totalny brak weny sałatka podzielona na pół: pomidory, papryka, ogórek, polędwica łososiowa z indyka, camembert, garść dyni i słonecznika, oliwa 17 fasola adzuki, pieczarki, cebula, koncentrat pomidorowy, kapusta kwaszona a reszta świata miała lazanie i jeszcze makaron miałam taki wypasiony z Włoch
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
|
|
|
|
#1688 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj nuuuuuuudno
6:45 dwie kromki chleba, biały ser, pomidorki 13:00 sałatka z ogórka, sałaty, pomidorków, rzodkiewek, łososia i camemberta ![]() 18:00 łosoś (znowu za dużo łososia mam w domu więc muszę go zjeść zanim się zepsuje ) z pomidorkami i mozzarelląMuszę w końcu zakupić ciecierzycę |
|
|
|
|
#1689 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczynki moje menu na dziś:
Śniadanie 8- sałatka z makaronu suszonych pomidorów i mozzarelli + oliwa ( właśnie nie wiem czy mogę ją dodawać??) II Śniadanie 11- szynka+ pól camemberta+papryka Obiad 15- Makrela wędzona + ogórek kiszony + majonez kielecki( pasta ) Kolacja 19- jeszcze nie wymyśliłam ale chyba zjem kanapkę Czy wszystko jest ok ?? A II śniadanie mogę tłuszczowe czy węglowodanowe ?? ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Dziewczyny jestem na diecie 3 tydzień i schudłam dopiero 1,5 kg od tygodnia nic się nie zmienia Czy to jest normalne ?? Trochę się tym zniechęciłam....
|
|
|
|
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiec wychodza 3 posilki tluszczowe, gdzie pierwszy calkiem jest niezgodny z MM (makaron + tluszcze) |
|
|
|
|
|
#1691 |
|
Przyczajenie
|
Czyli do makaronu oliwy już nie powinnam ?? W książce w przepisie na sałatkę węglowodanową była;( Kurcze to juz nie kapuje nic;( To jak mam to podzielić ??
Ś- węg II węg obiad- tł kol -węg Czy tak ?? |
|
|
|
|
#1692 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też chudnę bardzo powoli, ale jednak chudnę. Różne czynniki wpływają na tempo chudnięcia. ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
A co do podziału - masz zjeść jeden posiłek węglowodanowy, jeden tłuszczowy - reszta zależy od Ciebie, sama decydujesz. Przy czym śniadanie tłuszczowe najlepiej tylko raz w tygodniu. |
||
|
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dodatek matkaron, oliwa i do tego mozzarella, to juz zdecydowanie nie na MM jesli jadasz 4 posilki, to ja jadalam 2 weglowe i 2 tluszczowe s: wegle s2:wrgle o: tluszcze k: tluszcze choc najlepiej jak kolacja jest weglowa
Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2013-09-11 o 10:28 |
|
|
|
|
|
#1694 |
|
Przyczajenie
|
No w końcu mi się coś rozjaśnia
Zastawiałam się dlaczego rano wstałam w wysokim poziomem cukru we krwi ale teraz już mam odpowiedz:/Troche mi się to jeszcze myli bo ja wole mieć wszystkie informacje w jednym miejscu a na tych stronach internetowych nie ma takich szczegółów jak wy piszecie Kurde to źle zaczęłam dzień .... zjadłam tą sałatkę no ale trudno .... To chyba dlatego nie chudnę To co mam zjeść na kolacje żeby nie przesadzić już dzisiaj całkowicie ?? Dzięki |
|
|
|
|
#1695 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę. |
|
|
|
|
|
#1696 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze menu (urlopowe)
gruszka 9.30 - 2 kromki wasy z twarogiem i pomidorem, sałata lodowa 13.30 - kasza gryczana z pieczarkami, surówka z białej kapusty (zjedzone w barze mlecznym bo nie miałam wyboru) 18.00 - pierś z kurczaka z warzywami po chińsku (znikoma ilość marchewki) Na jutro jabłko 7.00 - owsianka (zawsze płatki, mleko morele lub śliwki bez twarogu) 10.00 - mozarella z pomidorami, kawałek wędliny drobiowej 14.00 - sałatka: lodowa, ogórek, papryka, cebula, wędzona pierś kurczaka 18.00 - pomidorowa (można dodać śmietanę 12 %??) z kawałkiem smażonej piersi lub z ugotowaną ciecierzycą Czy dobrze kombinuję? |
|
|
|
|
#1697 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sjeeny gdzie jesteś? menu dzisiejsze Ś - płatki, mleko, dżem, twaróg, ogórek O - frytki z selera, pieczone udko, kiszona kapusta K - jakieś 3-4 łyżki fasolki po bretońsku, ciecierzyca z sosem z cukinii i pomidorów Pracowity dzień dzisiaj miałam. Ale zadowolona jestem, że udało mi się tyle zrobić. Martwi mnie jedna rzecz - od czterech dni, popołudniami boli mnie głowa. Nie wiem co jest grane... |
|
|
|
|
|
#1698 | ||
|
Raczkowanie
|
walczę z kompem
![]() i neta nie miałam, i nawet radio w samochodzie mi padło ![]() dziś wróciło mój nieszczęsny komp z serwisu - zanim wszystko przeinstalowałam noc ... ale wydaje się być wyleczony - heh laptop kupiony w lutym już miał wymienianą płytę główną i dysk twardy - praktycznie mi obudowa została Ja też się dziś nabiegałam od urzędu do urzędu ale załatwiłam masę spraw odkładanych od dawna - z czego 50% pro bono ![]() menu 5,15 górskie, mleko, dżem, pół papryki blee 9,00 sałatka - lodowa, pierś z kurczaka, papryka, ogórek, cebula, oliwa, ziarna dyni i słonecznika 13,00 sałatka - lodowa, łosoś wędzony. papryka, cebula, ziarna dyni i słonecznika 18,00 fasola adzuki, cebula, pieczarki, trochę przecieru ( passata z dawtony jest super ) , trochę makaronu Anusia Ty to mróweczka jesteś ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
oby nic poważnego Cytat:
ale ja się mądruje a jak na razie waga jak zaczarowana, przez ostatnie 10 dni najpierw -1 kg a potem +0,6 i nic mam wrażenie, że cała puchnę i mętlik w głowie, że może jednak coś źle robię
||
|
|
|
|
#1699 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Oj dziwne, dziwne. A jeszcze w niedzielę bardzo mnie brzuch bolał. Pojechaliśmy na zakupy remontowe moim rodzicom i do jednego sklepu nawet nie weszłam. Aż słabo mi było z bólu. ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Ja cały czas mam myśli, że źle robię. |
||
|
|
|
|
#1700 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry.
Wiem, że to nie o tym temat, ale mam pytanie odnośnie mojego dziecka, może ktoś mi odpowie. Maluch mi dzisiaj w nocy zagorączkował - 37,8. Nie wiem, czy coś go bolało, czy od tej gorączki - nie spał pół nocy. Chyba raczej nie pojadę z nim do lekarza, bo nic innego nie widzę. Ale zastanawiam się, czy wychodzić dzisiaj na dwór, czy lepiej zostać w domu. Będę wdzięczna za jakąś podpowiedź. A na śniadanie mam dzisiaj naleśniki. Sjeeny smażąc je myślałam o Tobie Pyszne wyszły. A dodatki do nich, to twarożek do smarowania, trochę smarowidła jabłkowo-gruszkowego, troszkę cynamonu, troszkę fruktozy. Pycha były.
|
|
|
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze jedno, w jakim wieku jest dziecko? ja mimo stanu podgoraczkowego, bym jednak zasiegnela porady lekarza |
|
|
|
|
|
#1702 |
|
Raczkowanie
|
Ok 3 - 4 nad ranem sama mu spadła. I teraz już nie ma. Kuba ma 16,5 miesiąca. Kurczę, dałaś mi teraz do myślenia z tym lekarzem. Nie chciałam wyjść na panikującą matkę, która z "byle czym" leci do lekarza.
Edytowane przez Anusia1584 Czas edycji: 2013-09-12 o 10:45 |
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
|
#1704 |
|
Raczkowanie
|
Anusia a może ząbkuje?
|
|
|
|
|
#1705 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Anus,
jesli chodzi o male dzieci, to nie sadze aby lekarz zle odebral wizyte, ale na spokojnie ![]() a do ilu spadla temp? siostra nie odbiera, pewnie siedzi ze swoim maluszkiem i nie slyszy
|
|
|
|
|
#1707 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzwoniłam do męża i stwierdziliśmy, ze lepiej jechać wcześniej i dowiedzieć się, że jest wszystko ok. Tak więc zaraz dzwonię do przychodni. Dzięki Figarro |
|
|
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak juz bedziesz, dopytaj na spokojnie co podac dziecku na goraczke w razie powtorki |
|
|
|
|
|
#1709 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Dzisiaj : Ś- Kanapka z białym serem i papryka II Ś- Jogurt + otręby O- Mięso mielone podsmażone na oliwie +pomidory + fasola czerwona K-szynka+ ser pleśniowy + oliwki jest ok ?? ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- mam nadzieję że z dzieciaczkiem już wszystko ok ?? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1710 | ||
|
Raczkowanie
|
Anusia a ja bym poczekała czy incydent się powtórzy
wychodząc z założenia, że w przychodni złapie jeszcze gorsze dziadostwo. To może być początek jakiejś infekcji, obserwuj jak się rozwija, czy więcej/mniej śpi, czy jest pobudzony/ospały, jak wyglądają kupki---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- a widzę, że już zdecydowałaś ![]() zdrówka dla synka btw mój syn to też Jakub ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o leki to najlepiej przy utrzymujących się temp. podawać naprzemiennie te z dodatkiem ibuprofenu z tymi z dodatkiem paracetamolu i jeśli nie ma biegunki najlepsze są czopki ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
miło mi, trzeba było poczęstować ![]() daj znać co Ci lekarz powiedział
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

Mam nadzieje że nie przytyje

ale wszystko bedzie dobrze, zobaczysz