|
|
#1861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
Odpadam, za dużo myślę o jedzeniu będąc na Montim. Już wolę MŻ, choć dłużej będę chudła.
Powodzenia
|
|
#1862 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczyny
jestem, żyję ale nie da się opisać czego doświadczam to najbardziej traumatyczne doświadczenie w moim życiu córka zniosła pierwszą chemię hmm terminalnie z większością możliwych skutków ubocznych wróciliśmy na kilka dni ( w zależności od jej stanu zdrowia ) do domu, czeka nas rezonans i decyzja o dalszej, długiej kuracji z dietą ubogo ale raczej zgodnie z mm jednak wszystko raczej na zimno tzn rano płatki, potem kabanos plus pomidor, potem soczewica dopóki mi się nie popsuła i pomidor ![]() pozdrawiam
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
|
|
|
|
#1863 | ||
|
Tajka
|
Zabawna sytuacja. Dzisiaj czytałam sobie o IG (po przeczytaniu książki o pszenicy) i nagle wpadam na wątek o Montignacu. A przerobiłam już całą stronę poświęconą tej diecie. I tak nie wiem jeszcze, czy w pełni ogarnęłam jej zasady. Dzisiaj wiem, że popełniłam już dwa błędy: -zjadłam 2 wafle ryżowe (już się pozbyłam - oddałam resztę) -zjadłam jabłko do śniadania Ale dopiero wchodzę w tajniki tej diety. Ogólnie bardzo mi się podoba, bo od przeczytania ww książki postanowiłam spożywać jedzenie o niższym indeksie glikemicznym. Ze względów zdrowotnych. I na śniadanie u mnie: Potrawka z 2 jajek (IG=0) i twarogu (IG=0?) na oleju kokosowym 2 wafle ryżowe(IG=64) z dżemem truskawkowym(IG=~40) i jabłkiem(IG-38) 4 pomidorki koktajlowe (IG=10?) II śniadanie: Serek wiejski (IG=30) z mielonym lnem (IG=35?) i 3 orzechami włoskimi (IG=15) Także liczę na pomoc z Waszej strony. Nie przechodzę na tę dietę ze względów...odchudzania. Bardziej chodzi mi o wyeliminowanie pewnych zagrożeń i po prostu odżywianie się zgodne z moimi pewnymi założeniami
Edytowane przez kisiej25 Czas edycji: 2013-10-13 o 13:13 |
||
|
|
|
|
#1864 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Sjenny,
miło Cię widzieć. Trzymaj się ciepło, dużo sił Ci życzę i zdrowia dla córki. Nie mogę sobie wyobrazić nawet przez co przechodzicie, ale mam nadzieję, że wszystko zakończy się dobrze |
|
|
|
|
#1865 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia Ci życzę. Sjeeny ściskam Cię mocno. Trzymaj się dzielnie. Zdrowia dla córki. Mam nadzieję, że zaczniecie wychodzić już na prostą. ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Moim zdaniem Twoje wczorajsze dwa śniadania nie są w ogóle mm. Niskie IG nie oznacza od razu mm. Na mm nie łączymy jajek z twarogiem, który jemy do 1,5% tłuszczu. Wafle ryżowe już sama wiesz, że się nie nadają. Jaki miałaś dżem? Powinien być taki słodzony fruktozą. Surowe owoce powinno się zjeść 0,5 h przed śniadaniem. I te 4 pomidorki koktajlowe, to trochę mało. W ogóle do każdego posiłku jemy owoce. Serka wiejskiego też nie jemy a z lnem nie wiem jak jest, więc się nie wypowiem. Izulek co u Ciebie? Czemu nic się nie odzywasz? Edytowane przez Anusia1584 Czas edycji: 2013-10-14 o 22:29 |
||
|
|
|
|
#1866 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny,
postanowiłam znowu zacząć, długo nie stosowałam tej diety i odłożyło mi się co nieco w boczkach. Lata temu pięknie na niej schudłam. Przypominam sobie zasady, ale już na starcie mam pytanie. Czy można jeść chleb żytni z pełnego przemiału z hummusem? To pasta z cieciorki, IG 25,więc wg mnie można, ale chciałabym dopytać... Dzięki! Edit: doczytałam, że można
Edytowane przez megi26 Czas edycji: 2013-10-22 o 16:58 Powód: Doczytałam w wątku |
|
|
|
|
#1867 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Edit: już doczytałam, że raz w tygodniu dozwolone po tłuszczowym posiłku
Edytowane przez megi26 Czas edycji: 2013-10-22 o 17:12 Powód: doczytałam :) |
|
|
|
|
|
#1868 |
|
Przyczajenie
|
To ja mam kolejne pytanie, podejrzewam, że nie doczytam już tego...
Jestem weganką - czyli zero mięsa (ryb też), nabiału. Dopuszczam jajka. Rozumiem, że jedynym posiłkiem tłuszczowym to dla mnie jajecznica, jajka na miękko bądź w majonezie? A co z białkiem do każdego posiłku? Zajadać się hummusem i strączkowymi? Proszę ładnie o poradę. Dzięki!
|
|
|
|
|
#1869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
strączki już można i do tłuszczy, i do węgli hummus może być i do tłuszczy, i do węgli białko do każdego posiłku w schemacie białko/tłuszcz/warzywa oraz białko/węgle/warzywa lej dużo oliwy z oliwek coby uzupełnić dobre tłuszcze ![]() podziwiam weganizm ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- jak coś poprawiać mnie
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
|
|
|
|
|
#1870 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
ja tak na szybko, bo niestety zbyt dużo się u mnie dzieje, żeby udzielać się na forum. Schudłam 4 kg, i niestety nawał różnych spraw spowodował, że zrezygnowałam z diety, chociaż nadal staram się utrzymać jako takie zasady. Sjenny myślę o Tobie i Twojej córce. Mam nadzieję, że radzicie sobie w tej trudnej sytuacji. Pozdrawiam i przesyłam pozytywną energię. |
|
|
|
|
#1871 |
|
Raczkowanie
|
ja się trzymam MM jak rak torby
jakbym teraz, w tym stresie zaczęła jeść słodkie tobym dopiero popłynęła.... więc staram się ( czasem ubogo ) ale MM poleciało od 15 lipca 17,5 kg dzięki za pozytywną energię przeszłyśmy krytyczne powikłania ale już jest dobrze, jesteśmy po drugiej chemii dziś robimy morfologię i jeśli będzie ok wracamy do Wawy 13 listopada. Niestety do operacji jeszcze długa droga. Lokator musi zostać spacyfikowany wpierw. Będę już z wami częsciej ( jeśli ktoś się pojawi tu ) bo już zamiast iplusa na kartę mam na abonament a to znaczna różnica w kosztach.
|
|
|
|
#1872 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
mam pytanie do dziewczyn, które trochę mają już z MM do czynienia. Chciałabym wiedzieć jak wygląda to według Was finansowo? Drożej czy taniej niż "zwykłe jedzenie" ? Czy podobnie? Wiem, że może nie patrzy się pod tym względem, ale zamierzam zacząć MM od stycznia, teoretyczne przygotowanie mam ale lękam się o wydolność finansową (studentka na wyłącznie własnym utrzymaniu, psia kasa ). Będę wdzięczna za pomoc Pozdrawiam serdecznie![]() |
|
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Witam prosze o sprawdzenie czy dobrze jem:
9.00 jabłko 10.00 2 kawałki pieczywa chrupkiego zytniego Pano+ pomidor+ jajko 13.00 jajko+ warzywa(kalafior, brokuł, fasola szparagowa) 18.00 pierś z kurczaka+ warzywa |
|
|
|
|
#1874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nieregularne posilki. przerwy 1h - 3h - 5h bez sensu. lepiej 9:00, 12:00, 15:00, 18:00 i wtedy masz lux o 10 to samo, jak chcesz weglowy bo pieczywo na to wskazuje to samo bialko, o 13 do warzyw jakies wegle typu ryz, makaron bo samo jajko nic nie wnosi do posilku, o 18:00 jest ok, ale tluszczowy bym zrobila wczesniej, a na kolacje warzywa z weglem.
|
|
|
|
#1875 |
|
Raczkowanie
|
cześć!
jest tu ktoś jeszcze... ? |
|
|
|
|
#1876 |
|
Raczkowanie
|
Jak sie ciesze, ze Cię widzę
Nawet myslalam żeby PW Ci napisać ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1877 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie, czy to forum jeszcze żyje, jakoś tak nagle zamilkło
|
|
|
|
|
#1878 |
|
Raczkowanie
|
Witam poniedziałkowo!
sjeeny Amarante18 sjeeny, właśnie doczytałam co u Ciebie sie działo ![]() tule mocno i aż strach zapytać co słychać... podobny temat przerabiałam z Mamą, jak czekaliśmy w lutym na badanie pet i wyniki, brr ![]() u mnie nie było za ciekawie ![]() właściwie waliło się w każdym obszarze, pracowym, rodzinnym i zdrowotnym, a że nie chciałam smęcic i dołować jeszcze swomi problemami, więc w ogóle nie zaglądałam na wizaż polece truizmem, ale zdrowie najważniejsze, jak go nie ma to reszta właściwie się nie liczy... ale dosyc mazgajstwa, trzeba jakoś się ogarnąć, prawda? ![]() ostatnio moje MM rozlazło sie i przeszło w III fazę ![]() i tak prawie pół roku było do tu z Wami wypadałoby zachowac twarz, bo glupio będzie dawac plamę, nie? ![]() plan na dziś: s owsianka z dzemem bezcukrowym,ogórek s2 racuchy drożdżowe (jeszcze nie wiem czy na słono czy na słodko) i warzywa o sadzone na bekonie, fasolka szparagowa k wedzona makrela, pieczone szparagi za mną godzina zumby może jeszcze dziś zrobie pare cwiczeń z pilatesu, aby porozciagac obolały kregoslup ![]() i pewnie spacer jakiś wcisnę ![]() miłego dnia dziewczeta! |
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
ale numer
![]() myslalam dzisiaj o Was dziewczyny u mnie niestety ... tez bez diety ...podupadlam jeszcze bardzej na zdrowiu, w jadlam sporo (no moze nie wszystko ... nie jem miesa, nabialu ...) ja od jutra zaczynam rowerek ![]() sjeeny - tez chcialam zapytac, co ... slychac?
|
|
#1880 |
|
Raczkowanie
|
oj dziewczyny jak się cieszę, że Was widzę
![]() Palomeetka w tej chwili proszę o adres mailowy na pw :P dzięki improwizowanemu MM ten koszmar jakoś przeżyłam, bez tego zażarłabym się na śmierć już raportuję co u nas spędziłam, z kilkudniowymi przerwami, pół roku na onkologii w Centrum Zdrowia Dziecka. Siódme piętro tego szpitala cudów jest szczególne. Mieszają się wszelkie skrajne uczucia. Ale konkrety. U córki zastosowano taki schemat leczenia : kilka serii bardzo ciężkiej chemioterapii, operacje i kolejne chemioterapię. Jej nowotwór był z tych bardzo złośliwych ale i dobrze reagujących na leki. Nie policzę kroplówek, transuzji, powikłań, bólu. Operacja była w grudniu. Straciła tylko jeden jajnik i jajowód. Guz nie naciekał. macica i drugi jajnik czyste. W dniu swoich 16 urodzin Ola wracała z oddziału chirurgii na oddział onkologii.To było jak powrót do domu. Chemie po operacji były już trochę lżejsze. Ostatnia chemia była w lutym. Teraz jeździmy tylko kontrolnie mając nadzieję, że nie będzie wznowy. Dzieć dojrzał o dobre kilka lat, nasza miłość też młoda dostała wiatr w żagle, żyje, nadrabia zabrane sobie pół roku życia... w piątek zaryczana odbierałam świadectwo z paskiem. Nie da się dziewczyny tego opisać...---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Palomeetkaa co z Mamą? Figarro ty miałaś operację ręki, prawda, coś się skomplikowało?
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2014-06-30 o 16:32 |
|
|
|
|
#1881 |
|
Raczkowanie
|
Figarro hej hej!
![]() wytrzymałaś w zeszłym roku 100 dni? jak efekty? sjeeny ![]() ![]() matko jedyna! ![]() ![]() ależ mieliście przeżycia!gratuluje wygranej z tym cholernym skorupiakiem!! i ogromne, gigantyczne gratulacje za czewony pasek!! uściskaj Młodą ![]() ![]() cudnie jest, normalnie aż się ![]() moja rodzicielka także ze skorupiakiem walczy ![]() tylko troche wyzej umiejscowiony, bo pierś, a teraz przerzuty do kości były badane pet miał rozwiac wątpliwosci, czy to rak czy cos innego i tak naprawdę dalej nic nie wiemy ![]() więc pozostalo leczenie we własnym zakresie, czyli dbanie o cialo i ducha
Edytowane przez palomeetka Czas edycji: 2014-06-30 o 18:54 |
|
|
|
|
#1882 |
|
Raczkowanie
|
nie będę czarować jest wielka
cztery miesiące temu musiała pól godziny odpoczywać po nalaniu wody do szklanki żeby mieć siłę ją wypić zero słowa skargi, tylko kilka razy łzy rozpaczy, utrata przepięknych włosów bez dramatyzowania zakapior jest wielka, silna i kocham ją bezbrzeżnie ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- i jak wyniki peta wyszly? współczuję, naprawdę wiadomo choć z czym się walczy? ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- a scyntografia była? dbanie o ciało i ducha to bardzo, bardzo ważne klękam przed holistycznym podejściem do leczenia medycyny wschodu
|
|
|
|
#1883 |
|
Raczkowanie
|
silna, WIELKA Młoda!
naprawdę, cudnie czytać, że jest dobrze u nas Mama też straciła włosy, ale wiesz, że urosły jeszcze ładniejsze niż miała? dużo bardziej gęste i krecone, takie jak miała w młodości ![]() wyniki pet byly nierozstrzygające jeden z pomysłów - zmiana w kosci to wynik naświetlania (które miała po operacji wycięcia) ale wcześniej nie było tego, wiec cholera wie co to ![]() tak scyntygrafię miała robioną jej lekarz jest naprawdę ludzki, bardzo się Mamą opiekuje autentycznie byl załamany jak po badaniach wyszło, że coś jest w kościach ja jak tonący brzytwy trzymam sie opinii, że nie stwierdza sie jednoznacznie, że to guz i wspieram Mamę w pozytywnym mysleniu, w tym aby trzymała diety, aby jak najmniej sie stresowała etc... Ona wie co ma robić - pilnować miski, medytowac, wywalić syfy z diety (i tak tego niewiele u nas w domu bylo) ma swoje książki, które sa niemal jak biblia (Klimuszko, Servan, Tombak, Korżawska...) jest mocno wkręcona w zioła, troszke w 5 przemian, pestki moreli, kapsaicynę, kasze jaglaną, siemię.... teraz podsyłam jej wiele info o oleju konopnym, ale w tym kraju zapomnianym przez Boga nie jest dostepny... w każdym bądź razie jest dobrze i oby tak było
|
|
|
|
|
#1884 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
trudne tematy przyblokowały i tak ledwo zipiący wątek... wczorajszy dzień lekko skiepściłam ![]() rozjechałymi się godziny posiłków i nie wziełam nic ze sobą jak wyszłam na pare godzin z domu, ale było minęło ![]() juz mam do czego odliczać!! za 10 tyg urlop ![]() wstałam dzis o 4:30 ![]() upiekłam chleb ![]() zrobiłam parmigianę juz mam ślinotok ![]() krem ze szparagów ![]() do tego TZtowi muffiny z boczkiem i zupe bolońską do pracy i sałatkę dla mnie ![]() teraz zbieram się do MelB'y a i plan na dzis: dzień 1/70 s pomidor, owsianka z dżemem s2 chleb z serem i nowalijkami o parmigiana, sałatka z oliwą k krem ze szparagów, pieczony pstrąg, sałatka z oliwą miłego dnia wszystkim |
|
|
|
|
#1885 |
|
Raczkowanie
|
Palomeetka kiepski dzień było wczoraj a dziś jest dziś
![]() co to jest to parmicośtam ? ![]() brawo za zmotywowanie się i wstanie zdjęcia miodzio to co, też by sie przydało wyspowiadać :/ moje jedzenie jest takie średnie chyba mi potrzeba Twojego opr ![]() ale co by nie było waga spadła, pochwalę Wam się, że od 15 lipca - dzięki Tobie głownie moja skarbnico wiedzy ![]() także może jeszcze szału nie ma. Nie uzależniam szczęścia od wagi ale patrzę się w lustro i starając się nie widzieć skutków grawitacji mówię jest ok ![]() a w domu ospa, młoda - znaczy najmłodsza - przytargała z przedszkola
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2014-07-02 o 10:11 |
|
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jutro napisze co u mnie
![]() teraz zalatana troszke jestem
|
|
#1887 |
|
Raczkowanie
|
Witam wieczornie!
![]() Figarro a napisz jak Twoje zdrowie? po operacji z ręką wszystko ok? sjeeny własciwie powinnam napisac parmigiana di melanzane, czyli zapiekanka z bakłażana i parmezanu ![]() u mnie zgrillowane plastry bakłażana, sos czonkowo-pomidorowy, mozzarella z serem zółtym i wszystko zapiekane pychota taka, że mój TZ mimo iż nie może krowy, tj. mleka i serów etc własnie wrąbał 2 porcje i zerka łakomie na trzecią ![]() że niby średnio jesz? szczeka mi opadła i tak lezy i szybko nie wróci na miejsce ![]() ![]() jakie EFEKTY!!! normalnie padam do nóg jestem w szoku!!! toż Ty pół czlowieka schudłaś! 32,5kg!! wow gratuluje, kawał dobrej roboty zrobiłaś! NAPRAWDĘ! tym bardziej takie straszne przezycia, można było 100 razy sie załamać! krochmalnąć MM na bok i wrócić do tego co oswojone... normalnie jesteś wspaniała! ![]() jakie masz teraz BMI? może już nie musisz chudnąć? ![]() i wystarczy Ci stosować II fazę? ......................... .................... uff, dzień 1. uważam za udany ![]() z nadprogramowych rzeczy - do śniadania wypiłam espresso z arabiki wg MM taka kawa jest ok, ale mnie czasami kawa napedza tak że mam telepkę... musze uważać, aby nie przegiąć |
|
|
|
|
#1888 |
|
Raczkowanie
|
Palomeetka no proszę
![]() ![]() przecież mi to właśnie życie uratowało, bez MM ten koszmar, który przeszłam, przerodziłyby się w jeden niekończący się kompuls ... w szpitalu tym bardziej myśli o jedzeniu były strasznie natrętne ... tylko czuję ulgę, fizyczną ulgę bez tego przymusu ciągłego jedzenia ulga w ciele przekłada się na umysł, tam ( prowadząc równolegle jakiś tam terening ale ciii ) też dużo się porządkuje nie bez powodu w zdrowym ciele zdrowy duch ![]() pamiętaj, że startowałam w lipcu z trzycyfrowej wagi więc schudnięcie nie jest tak spektakularne, bmi doopy nie urywa 26,72 czyli jeszcze niecałe 5 kg żeby wg statystyki była normalna waga pomimo miłości do roczników statystycznych ( kolekcjonowałam swego czasu ) nie jest mi zupełnie do szczęścia potrzebne nawet i to 5 kg będzie to fajnie bo w szafie na dnie nadal pełno zarąbistych jeansów w rozmiarówce 25-26 ale szczęścia i dobrego samopoczucia od tego nie uzależniamco robię żle, znaczy nie MM za dużo kawy ( arabika z ekspresu ciśnieniowego ale dużżżo ), przejście na 3 posiłki przy tak długim dniu jak mój , brak owoców przed śniadaniem i warzywa do śniadania, czasem za długa przerwa między drugim a trzecim posiłkiem, za mało strączków i ryb, odejście zupełnie od drugiego węglowego posiłku w trakcie dniawięcej grzechów nie pamiętam :/ wczoraj 1- owsianka z kefirem 1,5% i łyżeczką dżemu bez cukru 2- sałatka z pomidorów i cebuli z oliwą, cały Valbone 3- dużo kalafiora, gruby plaster szynki ( swoja ) 4- dwa duże jabłka
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2014-07-03 o 10:27 |
|
|
|
|
#1889 | ||
|
Raczkowanie
|
sjeeny nie ma co sie wstydzić!
sukces masz i to duży sama wiesz, że waga to tak naprawdę mały pikuś, a najważniejsza jest psycha ![]() jednak nie ma co ukrywac, milej jest jak waga mniejsza piękne masz BMI ![]() teraz aby utrzymać to co jest z lekką tendencją do spadków i będzie grało ![]() oczywiście bez maniakalnego przykrecania śruby bo nie tędy droga... Cytat:
a te orzechy to dlatgo, że wydaje mi się, że masz mało kalorii, tak na oko ![]() no i żeby nie zwolnić metabolizmu, a takie migdały są zdrowe i podobno na głowę dobrze robią ![]() Cytat:
![]() u mnie dziś - dzień 2/70: s klasyk, czyli owsianka z dzemem i pomidorem espresso ![]() s2 muffiny z morelami, pomidorki, szklanka kefiru o parmigiana, salata ze śmietaną k salata z oliwą, pieczony pstrąg i jeszcze melba czeka
|
||
|
|
|
|
#1890 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
źle mi strasznie ![]() właśnie się dowiedziałam, że nasz pies jest bardzo chory ![]() konsultacje u różnych weterynarzy i jak najszybciej operacja ![]() mój biedny mały przyjaciel ![]() mam niechcieja na wszystko ![]() trzymajcie sie dziewczyny! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.

). Będę wdzięczna za pomoc

dla mnie 
), przejście na 3 posiłki przy tak długim dniu jak mój , brak owoców przed śniadaniem i warzywa do śniadania, czasem za długa przerwa między drugim a trzecim posiłkiem, za mało strączków i ryb, odejście zupełnie od drugiego węglowego posiłku w trakcie dnia