|
|
#1621 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
|
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ proszę
![]() Ja dziś miałam naftę- umyłam tak i po pierwszym razie znów czyściutko
|
|
#1623 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Dziewczynki Kochane! Nie krzyczcie - nie mam czasu czytać całego wątku...pomóżcie - gdzie Wy kupujecie tą naftę? Może jakaś dobra dusza z Warszawy mi podpowie... najchętniej bym tą Annę osławioną capnęła
![]() P.S. Chodzi mi o to,gdzie w realu dostanę,bo w necie znalazłam
Edytowane przez mhm0808 Czas edycji: 2010-05-26 o 19:36 |
|
|
|
|
#1624 |
|
Rozeznanie
|
Dostaniesz ją w najzwyklejszej aptece.
jestem po 1 nałożeniu nafty, włosy jeszcze się suszą, póki co wrażeń żadnych zobaczę rano, co z tego wyszło. zmyła się całkiem przyzwoicie, bez większych problemów (po zastosowaniu instrukcji zmywania przez Indios Bravos )
|
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli jednak się przekonałaś?
![]() Jaką kupiłaś? ![]() Widzisz...za tę instrukcje powinni mi płacić
|
|
#1626 |
|
Raczkowanie
|
Ja tam ze 3 razy użyłam nafty z olejem rycynowym + żółtko albo balsam do włosów.
i jakoś efektu takiego WooooW nie widziałam. Nie miałam problemu ze zmywaniem ani nic. A bardzo chce nawilżyć włosy.. bo już patrzeć nie mogę na te kłaki ![]() Macie może jakieś porady specjalistyczne?
|
|
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jaką ilość? Bo jeśli dasłaś za mało nafty to też nie ma co oczekiwać ![]() Zresztą...nafta to produktk, który działa...hmm...długofalow o ![]() Nie zobaczysz od razu nie wiadomo jakich efektów Musisz poczekac, ponieważ ona naprawdę "naprawia" włosy a nie oblepia je silikonem dając uczucie natychmiastowej poprawy ![]() Spokojnie
|
|
|
#1628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A z godzinę może więcej trzymałam... raz w tyg tak gdzieś robiłam.. A ilość.. to 2 łyżki dałam.. gdzieś na necie przeczytałam że tak trzeba. No nie wiem... Ja strasznie nie cierpliwa jestem i w ogóle nie chce mi się aż 3 godziny czy 4 chodzić w oblepionych włosach. hehe problem mam ze zwykłymi 15minutowymi maseczkami Ale co sie nie zrobi dla pięknych włosów, prawda
|
|
|
|
|
|
#1629 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, kupiłam dzisiaj naftę i gdy miałam iść robić maseczke z udziałem nafty zastanawiałam się, czy ona mi nie zaszkodzi? żebym nie musiała później chodzić w czapce
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Lola- na początku to można nawet mniej trzymać, bo nafta jest dość silna
![]() Ale ja już wiem kto jest winowajcą ![]() Jajko może być trzymane na głowie do max 40 minut, bo potem włosy wysusza Tak, tak- naprawdę Chodzi o proteiny zawarte w jajku- wszystko jest ok. właśnie do 40 min., ja np. odkąd zaczęłam maseczki z jajkiem trzymać przez pół godzinki a nie godzinę- włosy mam jak marzenie ![]() A ty to nakładasz przed myciem głowy, tak? Mam nadzieję, że aplikujesz potem na włosy jakąś maskę lub chociażby odżywkę? To jest, ze tak powiem...koniecznością wręcz ![]() Tinulka- nie spróbujesz- nie przekonasz się. Jakoś żadna z nas nie wyłysiała z powodu nafty- nie przesadzajmy ![]() Swoja drogą rychło wczas się zastanawiasz- po zakupie Hihi ![]() Idź, rób maskę i nie marudź :P
|
|
#1631 |
|
Raczkowanie
|
Noo tak przed myciem. Też nie mam problemu potem z umyciem głowy, nie mam tłustych włosów. A Odżywkę daje zawsze..
![]() Popróbuję jeszcze... a można w ogóle nie dać jajka? Bo ostatnio dałam tylko naftę, olejek rycynowy i balsam do włosów z jedwabiem. I nawet fajnie mi się to na włosy nakładało... lepiej niż z jajkiem.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Indios Bravos, ja starałam się uskutecznić Twój sposób ze zmywaniem nafty, ale nie umiem Albo za dużo nafty może nakładam. Nie wiem już sama. Ale przynajmniej po zmianie szamponu "naftowego" na Herbala wystarczy, jak umyję włosy 3 razy, a trzeci raz też jest już tylko dla komfortu psychicznego
|
|
|
|
|
|
#1633 |
|
Przyczajenie
|
hej, kupiłam ostatnio naftę z olejkiem rycynowym, stosowałam ja na razie 2 razy. Z włosami nie ma zmian, ale okropnie mnie swędzi skóra głowy. Czy to może być przez naftę? Zmywam ją szamponem dla dzieci Oilatum soft.
|
|
|
|
|
#1634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dziś zakupiłam naftę z witaminą A+e
|
|
|
#1635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Lola- myślę, ze mamy już taką porę roku, że jajeczko można odstawić
![]() Sama dziś używam po raz ostatni lub przedostatni i robię przerwę letnią ![]() Widzę, że Jyyli ma podobne podejście do jajka i długości trzymania go na włosach hihihi ![]() A co do sposobu mycia to próbuj, próbuj...widzisz- Cogata załapała i jej się podoba To trzeba dużo cierpliwości...
|
|
#1637 |
|
BAN stały
|
kochane, kazdemu polecam nafte, owszem. ale to istna glupota stosowac ja czesciej niz raz na 2 tygodnie. moze wtedy uczynic wiecej szkody... wystarczy zwrocic uwage na jej mocne dzialanie
![]() chyba nie chcecie zeby wam wlosiny powypadaly jeszcze bardziej. i zero wcierania w skore glowy... od tego co najwyzej sluza ziolka i paluszki z nie za dlugimi paznokciami.
|
|
|
|
|
#1638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A paznokcie, to chyba każdy wie, że od drapania to mu włosów nie przybędzie.
|
|
|
|
|
|
#1639 |
|
Raczkowanie
|
Nafte jak najbardziej nalezy wmasowac w skore glowy i pozostawic na 15-20 min max nie dluzej.....
Sama od lat uzywam nafty i zadnych innych odzywek i jestem bardzo zadowolona jak i moje wloski
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wcierania w skórę głowy- czemu nie powinno się tego robić? Chętnie przeczytam jakąś ciekawą publikację na ten temat (tym bardziej, że producenci nafty zalecają nakłądanie jej na skalp). A co do tych "nie za długich paznokci"... tu chodziło o wcieranie (opuszkami palców) czy o drapanie? Nie wiem, co do wcierania mają długie paznokcie ![]() Cytat:
Ale proste włosy, częściej niż falowane, lubią ascetyczną pielęgnację
|
||
|
|
|
|
#1641 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
,co widac na zdjeciu ale wydaje mi sie,ze kazdy wlos jest inny i potrzebuje innej pielegnacjiCo do wcierania w skore glowy-aby wlosy nam rosly i polepszc ich kondycje nalezy ,,odzywiac '' ich cebulki wiec skore glowy bo tam sie zaczyna caly proces... |
|
|
|
|
|
#1642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Magdalenka22 - Twoje włoski na avatarze? aaale długaśne <3 no i zawdzięczasz to nafcie.. żywa reklama
|
|
|
|
|
|
#1643 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zdjecie z mojego prywatnego albumu.Wydaje mi sie,ze to nie tylko nafta ale wiecej czynnikow ma wplyw na kondycje i dlugosc moich wlosow. |
|
|
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ona wie o czymś, o czym my nie wiemy
|
|
|
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
O proszę jakie ciekawostki
![]() Scenecunt- a powiedz mi, moja droga- ile używasz juz tej nafty, że wiesz, iż używanie jej w takiej częstotliwości szkodzi? A tak w ogóle...powinnaś troszeczkę zmienić podmiot wypowiedzi Moze TOBIE zaszkodziła a nie OGÓLNIE szkodzi Setki wypowiedzi mówią wręcz coś innego ![]() Druga sprawa to wcieranie w skórę głowy. Nafta służy do tego żeby właśnie ją WCIERAĆ Niektórym może źle działać na końcówki włosów...czasem wysusza, ael ona ogólnie służy po to aby odżywiać cebulki i stymulować porost włosów- jak ma to robić bedąc aplikowana tylko na koncówki? ![]() Magdalenka- Oddaj choć połówę tej długości ![]()
|
|
#1646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Magdalenka, kiedys miałam długość do polowy zadka, ale włosów było o połowę mniej niż u Ciebie. Pewnego dnia stwierdziłam, że wygląda to żałośnie i zetłam ( ) do ramion. Całe zycie rozjaśniałam i to był mój największy błąd. Nigdy już ( ) nie dotknę rozjaśniacza i farb chemicznych. Mam nadzieję, że kiedys uda mi sie wyhodować włoski gęste, treściwe i zdrowe.
|
|
|
#1647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
,jesli odlozylas ta cala ,,chemie'' to tylko czekac cierpliwie na rezultat,zobaczysz wloski pieknie Ci sie za to odwdziecza |
|
|
|
|
|
#1648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() oj powinni płacić powinni ![]() użyłam już 2 razy, póki co również bez szczególnych efektów, ale wierzę, że trzeba poczekać ![]() w ogóle to tragedia straszna mi się stała, poszłam do fryzjera w minioną środę, w piątek miałam wesele. Pokazałam fryzjerce zdjęcie, jak chcę mieć podciętą grzywkę, bo tylko po to do niej poszłam podcięcie końcówek i grzywka. wyszłam z nieułożonym sianem na głowie, a wręcz szopą i 10% grzywki z tego co miałam, bo specjalnie czekałam aż urośnie mi długa grzywa. ścięła po skosie, pocieniowała i mam takie, za przeproszeniem huju muju i dzikie węże na czole jestem wściekła! wklejam fotkę tego co chciałam. to co mam: to grzywka ścięta po skosie do połowy czoła... na avatarze możecie zobaczyć, że mam dość wysokie czoło, więc takie poszarpane COŚ, wygląda wręcz komicznie... |
|
|
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzabyło zobaczyć mnie kiedy fryzjerka ścięła ok. 30 cm moich gęstych czarnych loków...mam opisać Ci moją rozpacz i plany zamachu? :PCo do nafty- bardzo dobre podejście trzeba trochu poczekać na efekty Ja też nie wymagam niewiadomo czego od razu Teraz stosuję przed myciem raz na 2 tyg. a dodatkowo raz w tyg. jako dodatek do mojej cotygodniowej wypasionej maski ![]() Sprawdza sie wszystko świetnie Moja mama nie widziała mnie ok. 2 tyg. i stwierdziła, że mi niesamowicie włosy urosły ![]() To chyba już jest jakiś plus, prawda?
|
|
|
#1650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pewnie, że plus i to jaki na dodatek po ok. 2 tyg. gratulacje!
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

zobaczę rano, co z tego wyszło. zmyła się całkiem przyzwoicie, bez większych problemów (po zastosowaniu instrukcji zmywania przez Indios Bravos
Nie miałam problemu ze zmywaniem ani nic. 

jestem wściekła!
Trzabyło zobaczyć mnie kiedy fryzjerka ścięła ok. 30 cm moich gęstych czarnych loków...mam opisać Ci moją rozpacz i plany zamachu? :P