![]() |
#451 |
Raczkowanie
|
Dot.: bierzecie? brałyscie?
Kilka razy zapalilam trawke, i w Polsce i w UK. Zadnego 'stanu' to u mnie nie wywolalo, no moze oprocz tego ze bardzo bolalo mnie pozniej serce.
Bylo to bardziej z ciekawosci niz z checi palenia - przetestowalam, nie spodobalo mi sie, dziekuje. Wystarczy mi ze nieustannie walcze z papierosami. Co do mocnych narkotykow nigdy mnie do nich nie ciagnelo i po przeczytaniu/poogladaniu co moga one z czlowiekiem zrobic dziwie sie ze ludzie nadal chca je probowac. Dla mnie sa pewne granice ciekawosci.
![]() |
#452 |
Zakorzenienie
|
Nigdy.
Kiedyś miałam chwilę słabości i chciałam spróbować trawki. To było na imprezie w akademiku, byłam razem z TŻ, ale on mi zabronil ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Raczkowanie
|
Ja w liceum kilka razy paliłam trawkę. Przestałam jak kiedyś na imprezie przesadziłam, dostałam szczękościsu od ciągłego uśmiechu, dywan zaczął mi falować i wydawało mi sie ze impreza trwa juz kilka godzin a tak naprawdę trwała pół.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Rozeznanie
|
Nie bralam, nie biore i nie zamierzam brac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Rozeznanie
|
Dokładnie tak samo...w ogóle do tego mnie nie ciągnie, tak samo papierosy, strasznie są śmierdzące.
Wolę wypić piwko lub jakiegoś drinka. ![]()
Otwierasz Przestrzeń...mego świata, Wypełniasz ją czułym spojrzeniem, Subtelnym dotykiem Stawiam pierwsze kroki w głębię ...poznania życia A ja bezpieczna oczy zamykam Staję się motylem istnienia Mogę wznieść się ponad wieczność ...gdy tylko JESTEŚ !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałam to skomentować, ale wybaczcie... brakło mi słów... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
BAN stały
|
ja też nie komentuje. to dopiero ciemnogród
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
Nie brałam i szczerze mówiąc nie jest mi to do niczego potrzebne. Oczywiście nie raz mi ktoś proponował zazwyczaj na imprezie co mnie irytowało. Bo argumenty weź bo bez tego impreza jest nie udana itp sa dla mnie śmieszne. Ja nie musze brać żeby sie dobrze bawić , jestem taka osobą o takim charakterze że jak trzeba to i świetnie się bawie bez alkoholu. Nie potrzebne są mi dopalacze żeby balować cała noc potrafie bez tego :O)
Dla mnie narkotyki pod każda postacią są zwykłym syfem czy one pomagają w życiu, szczęściu NIE. Pozatym łatwo jest zacząć gorzej jest skończyć. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nigdy nie paliłam żadnych świństw (nawet papierosa). Umiem się wyluzować sama z siebie. Nie cenię żadnych sztucznych rozśmieszaczy czy innego gówna. Wkurzają mnie nagrzani ludzie na imprezach, na których czasem bywam. Są denerwująco nienaturalni. Budzą we mnie lęk. Z używek to tylko wino w rozsądnych ilościach, tzn. max 3 lampki bo potem chyba bym padła. I co, cienki ze mnie bolek? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dubel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A tak od siebie dodam. Jestem takim sobie człowieczkiem który jest bardzo liberalny. Wszystko mozna robic byle z umiarem. Sama paliłam swego czasu bardzo duuuuuzo. Spróbowałam takze ostych narkotyków i ja serdecznie dziękuję. Życie jest piekne i ciekawe bez tego gówna. Pozatym cholernie cięzko kosztowac tych specyfików ze zdrowym rozsadkiem. Znam mnóstwo ludzi którzy mieli kiedys takie poglądy jak ty i teraz maja nierówno pod sufitem.......a jak tam u Ciebie z sufitem?????
![]() |
![]() |
#462 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A ja uczę się na cudzych błędach i po ten szajs nigdy nie sięgnęłam i nie zamierzam. A wiecie, że ponoć na co drugim niemieckim banknocie euro są ślady narkotyków ? Generalnie teraz większość społeczeństw chodzi otumaniona. Kiedyś czytałam wywiad z panią psycholog pracującą z młodzieżą i przyznała, że znakiem czasów w których żyjemy jest stępienie wrażliwości młodych ludzi, zbyt płytkie i powierzchowne wchodzenie przez nich w interakcje ze światem właśnie dlatego, że nie gromadzą własnych życiowych doświadczeń a otumaniają się, otępiają narkotykami... czy w ogóle używkami. Nie wiem ile w tym prawdy ale z moich obserwacji wynika, że większość osób, które przychodzą na imprezy po prostu nie potrafi się bawić bez wszelkiego rodzaju "dopalaczy" tacy są denni... Dla niektórych upicie się czy upalenie do nieprzytomności jest wyznacznikiem dobrej zabawy. Nie rozumiem tego... Co fajnego jest w leżeniu pod stołem albo wyrzygiwaniu własnych wnętrzności ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#464 |
Zadomowienie
|
Nie brałam i nie wezmę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 |
BAN stały
|
Wychodze z zalozenia ze nie mozna krytykowac czegos o czym nie ma sie kompletnego pojecia. Pozatym co do marihuany to ciezko stwierdzic czy jest ona narkotykiem. W koncu jest legalna w wiekszosci panstw UE i nie tylko. Chciala bym tez przypomniec ze w Polsce byla kiedys dekryminalizacja. Jeszcze jedno male spostrzezenie odnosnie legalizacji miekkich narkotykow. Zauwazcie, ze gdyby w polsce takowa ustawe mielibysmy, moglby nastac kres czarnego rynku, a co za tym idzie(?) juz chyba kazdy wie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
Btw, wiele poglądów jest dla ludzi, niezależnie od wieku, ktoś w końcu powinien mieć chrapkę na nagrodę Darwina.
![]() Przejdzie Ci. Choćbyś nie wiem jak się rękami i nogami zapierała. ![]()
![]() |
![]() |
#468 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do nastania kresu, jak to nazwałaś(eś) czarnego rynku, nie sądzę, aby jej zalegalizowanie miało na to większy wpływ, ponieważ zawsze będzie popyt na silniej działające narkotyki typu amfetamina, czy kokaina, które są jak na przykład amfetamina - skoro już o rynku mowa - skupowane w ilościach hurtowych - a następnie rozbijane na działki i sprzedawane wśród takich ludzi, czy Wizażanek, które wypowiadają się w tym wątku, za odpowiednio naliczoną cenę. Handel kwitnie, ludzie się na tym dorabiają. Nie sądzę, aby to się w najbliższym czasie miało zmienić. Profity są zbyt wysokie i nęcące w stosunku do ryzyka. I myślę, że zalegalizowanie marihuany nic tu nie zmieni. Taka jest rzeczywistość. Zawsze znajdą się Ci, którzy kupią, Ci, którzy dostarczą i Ci, którzy na tym zarobią całkiem przyzwoite - o ile można tak powiedzieć - pieniądze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma czegos takiego jak miekkie narkotyki. Jest to okreslenie jakim posluguja sie cpuny, po to aby sie usprawiedliwiac. Granica "miekkich narkotyków" jest bardzo ruchoma w spolecznosci narkomanow...przykladowo: palisz trawe i wtedy tylko ona jest miekkim narkotykiem...zaczynasz wciagac krechy na imprezach- wtedy amfetamina dołącza do grona "miekkich dragów" itd. az do usranej smierci.(sorki za wyraz) a odnosnie Twojego nicka SALVIO...moj byly kolega bardzo lubowal sie wlasnie w tego typu narkotkach...halucynogeny to byl jego zywiol...pewnego razu wzial LSD i po tym zapalił Salvie Divinorum...i wiesz co?? Nie wrocil z tamtej strony...po prostu zamienil sie w chodząca rosline...moze pozostal we "wspaniałym swiecie" ?? Jak sadzisz??
![]() |
![]() |
#470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziwie sie ,ze jeszcze nie dostalas ostrzezenia za ten bezczelny ton obrazajacy innych uzytkownikow forum |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Raczkowanie
|
Poza kilkoma razami, które można zliczyć na palcach jednej ręki- mowa tu o paleniu trawki za małolata- nie biorę bo nie potzrebuje takich 'upiększaczy' życia. koniec
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jakiś apel,odezwa do narodu ![]() Cytat:
![]() Nie tobie osądzać,czy wśród nas są dewotki z kółka różańcowego,prawdziwe kobiety zabraniające swoim mężczyznom wszystkiego,co dobre i płytkie w dodatku ![]() A wszystko to dlatego,że zamknęłyśmy oczy wybrałyśmy drogę bez narkotyków,przez co nasze życie jest brzydkie i mało ciekawe ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo juz któryś raz czytam argument: bo zostaliscie wychowani... (Zeby nie było. Naprawde mnie to zainteresowało.) No cóz. To, że ktos nie pochwala narkotyków nie znaczy od razu że pochwala picie alkoholu. Smiem nawet twierdzić, ze osoba zdecydowanie przeciwna narkotykom jest takze mniej podatna na inne nałogi, w tym alkohol czy papierosy. I w życiu nie przyszłoby mi do głowy żeby pisać, ze alkohol jest nieszkodliwy... Kto uważa, ze lepiej chlać niż brać, reka do góry! ![]() Używka to używka i nie ma to tamto. Ja nie biorę. A co robia inni to mi (bardzo przepraszam) wszystko jedno. Chyba, ze sa moja rodziną, wtedy nie wszystko jedno. I tak oto nie będe miała ciekawego i pieknego życia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą wątpię, że osoby które spróbowały powiedzą, bo to nie powód do dumy i oprócz ćpunów którym już zupełnie zlasowało mózg, to nikt kto po prostu wziął, albo czasem temu ulega nie będzie mówił głośno. Takie osoby tez wiedzą, że o tym się nie mówi. Jeśli krzyczą to dzieci, a można sobie poczytać o takich na pewnym forum internetowym hyperreal. POlceam lekturę . wstrząsająca...nie wiem jakim cudem coś takiego działa i nie jest zamknięte. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rozumiem, ze bardziej cie rozbawily obelgi osoby, do ktorej sie odnioslam. Coz..de gustibus... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zresztą dalsza częśc mojego posta dalej o tym mówi, że nikt kto ma olej w głowie nie będzie pisał o swoich doświadczeniach, bo to nie powód do dumy. Jedynie nieświadome swoich błędów dzieciaki krzyczą jak tamta osoba, którą skomentowałaś a ja stwierdziłam, że to był celny komentarz do posta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Nigdy nie brałam i nie mam zamiaru. Nie muszę sobie poprawiać rzeczywistości czy samopoczucia.
Ale bardzo się boję, że moi chłopcy będą mieć kontakt z tym świństwem ![]() Moi sąsiedzi, mają 21 letnią córkę, która teraz jest warzywem. Dziewczyna kilka lat temu coś wzieła, albo ją czymś poczęstowali. Rodzice znaleźli ją nieprzytomną w trawie. A wracała z liceum. Nie wiadomo co wzięła, nie ma świadków. Jest przytomna, ale absolutnie na nic nie reaguje ![]() Dziewczyna była śliczną, pogodną i zdolną uczennicą. Nic, absolutnie nic nie zapowiadało takiej tragedii. Jak czytam, że "życie z narkotykami jest ciekawsze i piękniejsze" - to mi ręce opadają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Minely juz czasy kiedy narkomani to byl totalny margines, minal czas kiedy ta spolecznosc byla kojarzona z brudnym dworcem i kompotem w strzykawkach. Teraz cpun to zawyczaj malolat z sredniozamożnej lub z zamożnej rodziny...wlasnie takie dobre dziecko. ![]()
![]() |
![]() |
#479 |
Zakorzenienie
|
ale jedno jest ponadczasowe:zmiany w mózgu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.