|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
BAN stały
|
Dot.: Nimfomanki w natarciu, czyli dyskusji część III :)
hahahaha padlam Dama
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Zakorzenienie
|
O co chodzi z tymi dniami bez seksu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Zakorzenienie
|
Kmee - o mnie chodzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
Kurde tak sobie myślę, że ja bym nie wytrzymała na Twoim miejscu Iwa i będę z Ciebie mega dumna jeśli dacie radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zakorzenienie
|
Ej no właśnie ja też uwielbiam szarlotkę może ta Twoja jest pyszniejsza od mojej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Heh... no ok... szarlotka póki co dochodzi w piekarniku, to napiszę przepis ![]() SZARLOTKA SYPANA Składniki - 1 kg jabłek - 1 szklanka kaszy manny - 1 szkl mąki - 1 szklanka cukru - 1 opakowanie cukru waniliowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 0,5 kostki margaryny (zimnej i twardej) - bułka tarta do formy - cynamon Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Można dodać cynamon - ja lubię więc dodaję dużo. Nie dodawać cukru, bo ciasto jest i tak słodkie ![]() Sypkie sładniki dokładnie wymieszać w misce i podzielić na 3 równe części Blaszkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą Na blaszkę wysypać równomiernie jedną cześć sypkich składników, wyłozyć połowę jabłek, potem znów sypkie składniki i jabłka, na górę sypkie. Na wierzch ciasta zetrzeć margarynę. Wstawić do nagrzanego piekarnika (ok. 180 stopni) i piec ok 1 godziny do zrumienienia się góry. Z uwag "technicznych" 1. Komuś kto nigdy nie próbował tego ciasta dziwne może się wydać "sypanie" składników. Ale sok zawart w jabłkach oraz rozpuszczająca się na górze magaryna wszystko pięknie wiążą ![]() 2. Przez ok. pierwszą połowę pieczenia będzie się wydawać, że margaryna "pływa" po wierzchu - nie przejmować się. Wsiąknie! Kasza manna rewelacyjnie wchłania wszelkie płyny. 3. Przepis jest na małą blaszkę - jakieś 20X25 cm. Do tradycyjnej blachy radzę podwoić ilość składników. Acha, ciasta potem nie wyciągamy z blaszki, bo jest zbyt kruche - kroimy i przechowujemy bezpośrednio w niej, ważne więc by wybrać blachę, która nie "przekazuje" ciastu metalicznego aromatu i smaku. 4. Jeśli jabłka sa bardzo słodkie to spokojnie można zmniejszyć ilość cukru w przepisie ![]() 5. No i ja piekę dłużej niż godzinę, ale to już zależy od piekarnika - góra ciasta ma być przyrumieniona i jakby "chrupiąca" Przygotowanie tej szarlotki zajmuje nie więcej niż 10 minut (bez czasu pieczenia oczywiście). Nic nie trzeba gnieść, nic się nie brudzi lepkim ciastem ![]() Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2010-05-18 o 12:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3338 | |
Wtajemniczenie
|
hahahah naprawde okropnie wyglada!
![]() [QUOTE=Dama_pikowa;1939060 6]Ja: Co robisz?? BS: Bo ja próbuję go oszukać, że idziemy spać, żeby się uspokoił. [QUOTE] ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziewczyny zalewa mnie i plywam pontonem po pywnicy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=meggara;19395213]hahahah naprawde okropnie wyglada!
![]() [QUOTE=Dama_pikowa;1939060 6]Ja: Co robisz?? BS: Bo ja próbuję go oszukać, że idziemy spać, żeby się uspokoił. Cytat:
Kmee - no właściwie to logicznego wytłumaczenia nie ma. Po prostu tak chcemy i tak sobie postanowiliśmy. Sprawdzić się? Sprawdzić jak to jest być razem bez seksu? Ale tu już dziewczyny snują wizje naszej nocy poślubnej ![]() ![]() Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2010-05-18 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz się bierzmuję, ale nie zdecydowałam się na "życie w czystości" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Zakorzenienie
|
Iwa a widziałaś jaki poziom Wisłok juz osiągnął? Mnie to przeraża jak tamtędy jadę
![]() Wicie może ile kosztuje teraz kg truskawek tak mniej więcej? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do truskawek to nie mam pojęcia... a w ogóle są już krajowe dostępne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Zakorzenienie
|
Dla mnie Seks z moim Kochanym BS to teraz najcudowniejsze przeżycie nie tylko fizyczne, ale przede wszystkim psychiczne.. ciesze się największą bliskością jaką możemy sobie dać. Coś cudownego, na prawdę
![]() Nie wiem jak to mogłoby być złe i grzeszne... ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Krajowych jeszcze nie ma, chyba że szklarniane... a przy tych deszczach, to w ogóle może być kiepski rok na truskawki ;/ Ewentualnie spod folii - 18zł zdaje się /kg. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
Albo truskawki zagraniczne
![]()
#3347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | ||
BAN stały
|
Oj nie da, nie da
![]() ![]() Cytat:
![]() On tak myśli, myśli- no tam możesz ale nikomu innemu!! Także jesteście uprzywilejowane ![]() ![]() Meg-kiedyś miałam taką siarogenną przygodę z piciem wydalonym przez nos ![]() ![]() Wiosłuj, Meg wiosłuj! Kurcze nieciekawie z tą całą powodzią... Ja się zastanawiam czy do Wro dojdzie... ![]() Cytat:
Polać Iwie!! ![]() Edytowane przez Dama_pikowa Czas edycji: 2010-05-18 o 14:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
Zakorzenienie
|
Ja się boję iść do spowiedzi
![]() Będę musiała, ale obawiam się, że nie powiem wszystkich grzeszków .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;19390733]Nie stresuję się maturą jako maturą, po prostu zawsze jak mam w jakiś sposób przemawiać to miękną mi nogi i w ogóle nie pamiętam co miałam mówić. Strasznie się denerwuję takimi wystąpieniami. Kiedyś na lekcji miałam prezentację, na temat mi bliski, bo o świecie Tolkiena i dobrze, bo mówiłam tylko to, co sama wiedziałam, a nie to, czego się wykułam na prezentację. Poza tym byłam jedyną osobą, której polonistka pozwoliła usiąść na krześle przy prezentacji, bo byłam tak blada (podobno wręcz zielona), że bała się, że padnę. ![]() Też kiedyś się bałam ale na studiach co chwilę mam jakieś prezentacje, w tym semestrze grupa max 5 osób prowadzi całe zajęcia (1,5h), na dwóch przedmiotach, my już mamy za sobą ![]() ![]() A okres mam trochę nieprzyjemny przez pierwsze 3-4h, najlepiej jak sobie wtedy chodzę, bo nic nie czuję, pierwszego dnia czuję się jak wieloryb a potem już górki ![]() ![]() Meg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=Iwa844;19398222]I jeszcze jedno - widzą tylko grzechy, a nie widzą motywów... Tak miałam właśnie przy ostatniej spowiedzi... ksiądz miał wybitnie wybiórczy słuch ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3354 |
Wtajemniczenie
|
Mniam! Ja chcę piekarnik!! Na razie obiad robię, dla BS-a który ma zaliczenie z parazytów
![]() ![]() Orlica mnie też zawsze paraliżuje w takich sytuacjach, i niesamowicie się stresowałam przed ustnym polskim. Ale było ok ![]() (a teraz znowu "lęki sceniczne" do mnie powróciły ![]() Damo świetny Twój BS ![]() Meg trzymaj się! Podobno pogoda ma się poprawić ![]() Edytowane przez Ketamina Czas edycji: 2010-05-18 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zakorzenienie
|
Bo to wszystko jakieś skomplikowane.. dużo bardziej wolę spowiedź otwartą w kościołach ewangelickich.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
BAN stały
|
U mnie na szczescie nie pada. Chociaż jak są takie burze to i mnie zalewa bo mój dom jest trochę w dołku.. z całej ulicy spływa do mnie woda a kratka nie wyrabia..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyglądają trochę jak kazania, ale mają luźniejszą atmosferę ![]() Zbierają od nas pieczątki w "książeczce" ![]() Nie wiem jak będzie na koniec, czy będziemy mieć jakiś "test wiedzy", na razie Ksiądz nic o tym nie mówił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co pichcisz? ![]() Ja na szczęście co do stresów przed występami, że tak powiem- swoje przeżyłam, co ie znaczy, że w ogóle się nie stresuję ![]() ![]() Meguś, podziękuję ![]() ![]() chodziło mi o to oryginalne sformułowanie o rodzynku ![]() Edytowane przez Dama_pikowa Czas edycji: 2010-05-18 o 15:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |
Wtajemniczenie
|
A taką tam potrawkę.. mięsko pieczone pokrojone w kosteczkę, podduszone z sosem pomidorowym i ziołami (no i sałatą lodową i oliwkami.. jakoś mi te dwa składniki ostatnio bardzo pasują ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.