Nimfomanki w natarciu, dyskusji cz. V ;) - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-17, 11:37   #1771
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Dot.: Nimfomanki w natarciu, dyskusji cz. V ;)

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;21421240]Axa, kochanie, dzięki, że mnie bronisz na tatuażowym, ale czas odpuścić, szkoda nerwów Nie chcę, żebyś przez mój tatuaż dostała jakieś karniaki, jak się tam "dyskusja" rozwinie [/QUOTE]
Co teraz? Muszę się dowiedzieć. Ach ten wizaż...

Las (!) nie weszłabym na dłużej niż 5min Wizja kleszcza na sobie mnie przeraża Jeszcze nigdy nie miałam.

A w nocy, zaraz po napisaniu tutaj posta burza sobie przyszła
Poszłam do wc i schodząc spadłam ze schodów Tylko, że coś sobie naderwałam i mam spuchniętą stopę i kuśtykam Oczywiście znów prawa, chyba 4 raz juz...
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 11:41   #1772
Labirynth
Zakorzenienie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;21425500]Co teraz? Muszę się dowiedzieć. Ach ten wizaż...

Las (!) nie weszłabym na dłużej niż 5min Wizja kleszcza na sobie mnie przeraża Jeszcze nigdy nie miałam.

A w nocy, zaraz po napisaniu tutaj posta burza sobie przyszła
Poszłam do wc i schodząc spadłam ze schodów Tylko, że coś sobie naderwałam i mam spuchniętą stopę i kuśtykam Oczywiście znów prawa, chyba 4 raz juz...
[/QUOTE]

ale spadłaś z fikołkiem, czy tak się ześliznęłaś???? uważaj dziewczynko mała

ja w dzieciństwie spadłam ze schodów autentycznie chyba z 7 razy... raz ze wstrząśnieniem mózgu...
głównie fikołki, potem w szkole bałam się schodów chodziłam trzymając się ściany, albo poręczy i powoli, dokładnie nastawałam na schodki, no ale po moich wypadkach to się sobie nie dziwię, do dziś boję się schodów, ale już mniej, mi się wydawało kiedyś, że spadanie ze schodów to norma, i że wsyztskie dzieciaki spadają co najmniej ze 3 razy...
raz nawet kumpeli pytałam - a ile ty razy spadłąś ze schodów, ona że wcale... i była w szoku, ze ja tyle razy

schodyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy moja trauma z dzieciństwa
Stary 2010-08-17, 11:46   #1773
Zussska
Zakorzenienie

reeva cieszmy się że to tylko naciągnięcie
dbaj o nóżkę i nie nadwyrężaj
Stary 2010-08-17, 11:49   #1774
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Labirynth Pokaż wiadomość
ale spadłaś z fikołkiem, czy tak się ześliznęłaś???? uważaj dziewczynko mała

ja w dzieciństwie spadłam ze schodów autentycznie chyba z 7 razy... raz ze wstrząśnieniem mózgu...
głównie fikołki, potem w szkole bałam się schodów chodziłam trzymając się ściany, albo poręczy i powoli, dokładnie nastawałam na schodki, no ale po moich wypadkach to się sobie nie dziwię, do dziś boję się schodów, ale już mniej, mi się wydawało kiedyś, że spadanie ze schodów to norma, i że wsyztskie dzieciaki spadają co najmniej ze 3 razy...
raz nawet kumpeli pytałam - a ile ty razy spadłąś ze schodów, ona że wcale... i była w szoku, ze ja tyle razy

schodyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy moja trauma z dzieciństwa
Nieźle Ja mam schody u BSa i us siebie, niestety nie wykluczone, że jeszcze kiedyś spadnę
Zjechałam a na końcu stopę wykrzywiłam do wewnątrz i w tym momencie wydobył się stamtąd dźwięk jakby rozdzieranego materiału. Spuchło i się zrobiło sine... Zaraz okładzika położę, czekam tylko jak wystygnie lekarstwo.
Teraz tylko mam nadzieję, że na meczu będziemy siedzieli

Cytat:
Napisane przez Zussska Pokaż wiadomość
reeva cieszmy się że to tylko naciągnięcie
dbaj o nóżkę i nie nadwyrężaj
Ja mam taki talent i to do tej stopy, także nie obiecuję ale obiecuję zaś, że będę już zapalała światło na klatce schodowej
U mnie na szczęście WC mam na wszystkich kondygnacjach domu, także nie muszę chodzić w nocy po schodach

Edytowane przez 9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Czas edycji: 2010-08-17 o 11:51
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 11:57   #1775
Labirynth
Zakorzenienie

Wiecie jakim ja jestem debileM?? Kupiłam na all szminkę NYX i kazałam wsyłąć na adres do siebie na wieś... okazało sie, że laska sprzedająca nie dość, że jest z N (czyli tu gdzie obecnie jestem), to jescze mieszka dwa bloki dalej
zreguły czytam skąd sprzedawca, ale nie wiedzieć czemu teraz to ominęlam.... i straciłam 7 zł za glupią przesyłke, a do tego szmina trafi do mnie dopiero za tydzień... padaka
Stary 2010-08-17, 12:00   #1776
Iwa844
Zakorzenienie

Cześć Ja tylko na chwilę, bom zalatana, ale chyba się nie dziwicie

Normalnie budzę się dziś rano, a ja mam jakąś wysypkę na twarzy, na kolanach i na łokciach... Takie duże czerwone bolące plamy Myslałam, że mnie coś pogryzło w nocy, jakieś robactwo. Pognałam do apteki po wapno i coś tam odczulającego.... A tego cholerstwa zaczęło mi się pojawiać jeszcze więcej ale końcu sięgnęłam po ulotkę z antybiotyku który biorę na zęba... no i oczywiście pisze ze wysypa może być skutkiem ubocznym. Odstawiam antybiotyk, mam nadzieję że zejdzie, bo wyglądam jak dziecko z odrą...
Stary 2010-08-17, 12:02   #1777
Elegance
Rozeznanie

a ona tego nie zauważyła,że mieszkasz koło niej ?

Studentka Politechniki Wrocławskiej
Elegance jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-17, 12:05   #1778
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
Wiecie jakim ja jestem debileM?? Kupiłam na all szminkę NYX i kazałam wsyłąć na adres do siebie na wieś... okazało sie, że laska sprzedająca nie dość, że jest z N (czyli tu gdzie obecnie jestem), to jescze mieszka dwa bloki dalej
zreguły czytam skąd sprzedawca, ale nie wiedzieć czemu teraz to ominęlam.... i straciłam 7 zł za glupią przesyłke, a do tego szmina trafi do mnie dopiero za tydzień... padaka

Labi, wariatko, kiedy przyjeżdżasz do Wro??

Iwcia!!! No to odstawiaj, bo akurat przez te kilka dni, to wygląd ważniejszy od zdrowia
Dama_pikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:08   #1779
Axaxax
BAN stały

GG do Axaxax Send a message via Skype™ to Axaxax

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;21421240]Axa, kochanie, dzięki, że mnie bronisz na tatuażowym, ale czas odpuścić, szkoda nerwów Nie chcę, żebyś przez mój tatuaż dostała jakieś karniaki, jak się tam "dyskusja" rozwinie [/QUOTE]

A, bo mnie wnerwia takie podejście...

Cytat:
Hmmmmmmmmm a ten NYX to ciemny jest cholerka, ja chciałam taka jak skóra
Wydaje się ciemne, dlatego, że skóre ust ma dużo ciemniejszą. A ja zdjęcie robilam na wewnętrznej stronie ręki, czyli w najjaśniejszym miejscu.

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Dzięki Axiątko Jak skończę swoją to poszukam tej
Nie ma sprawy.

Cytat:
Witam i życzę milego dnia!

Orlica świetny pomysł z tym piknikiem Ciekawe, jak Twój BS to rozplanuje

Czy Belissa rzeczywiście jest skuteczna? Używa któraś Belissy Hydro?
Ja używam i jestem bardzo zadowolona, ale mam zwykla, a nie hydro.
Axaxax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:26   #1780
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elegance Pokaż wiadomość
a ona tego nie zauważyła,że mieszkasz koło niej ?
na moim koncie jest adres mojej wsi, a nie miejsca w którym teraz przebywam

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Cześć Ja tylko na chwilę, bom zalatana, ale chyba się nie dziwicie

Normalnie budzę się dziś rano, a ja mam jakąś wysypkę na twarzy, na kolanach i na łokciach... Takie duże czerwone bolące plamy Myslałam, że mnie coś pogryzło w nocy, jakieś robactwo. Pognałam do apteki po wapno i coś tam odczulającego.... A tego cholerstwa zaczęło mi się pojawiać jeszcze więcej ale końcu sięgnęłam po ulotkę z antybiotyku który biorę na zęba... no i oczywiście pisze ze wysypa może być skutkiem ubocznym. Odstawiam antybiotyk, mam nadzieję że zejdzie, bo wyglądam jak dziecko z odrą...
Iwa, ale masz stresu teraz.... wszystko się kumuluje cholerka

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

AXa ja kupiłam odcień Honey!!! U tej samej babki co Ty Ty masz orange czy Honey???

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Dama_pikowa Pokaż wiadomość

Labi, wariatko, kiedy przyjeżdżasz do Wro??
zamiezram w pon być we wroo, ewentualnie we wtorek
Stary 2010-08-17, 12:26   #1781
Magdalena Ka
Zadomowienie

Dziewczyny, czy Wy też się czasem musicie prosić o seks? Porażka!!!

strach jest dobry. dobrze jest się bać. to znaczy, że masz coś jeszcze do stracenia.

co jest sensem życia?
żyć!

"Nawet partnerzy żądający pełnej wolności, siadając za kierownicą nie jadą lewą stroną. Dlaczego? Mają świadomość ograniczenia i konsekwencji łamania praw".

Magdalena Ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-17, 12:29   #1782
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalena Ka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy też się czasem musicie prosić o seks? Porażka!!!
nie tyle prosić, co zmuszać
Stary 2010-08-17, 12:34   #1783
Magdalena Ka
Zadomowienie

No ta, gwałt i tyle

strach jest dobry. dobrze jest się bać. to znaczy, że masz coś jeszcze do stracenia.

co jest sensem życia?
żyć!

"Nawet partnerzy żądający pełnej wolności, siadając za kierownicą nie jadą lewą stroną. Dlaczego? Mają świadomość ograniczenia i konsekwencji łamania praw".

Magdalena Ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:49   #1784
tusamolot
Rozeznanie

Cytat:
Mnie głównie chodzi o suchą skórę, bo obecnie na twarzy jest tak, że nie mogę nałozyć podkladu, bo wygląda to jakbym miała martwy naskórek na wierzchu (nie usuniety)...
jeśli masz suchą i wrażliwą skórę to polecam AA Therapy dla diabetyków ja mam skłonności do strasznych alergii plus strasznie długo miałam suchą cerę,nic nie pomagało-żaden krem. a ten testowałam w próbkach,potem kupiłam tubkę - tani , nawilżył skórę , totalnie (dawniej rano nakładałam i po godzinie znowu sucha,teraz trzyma mi się i bez kremu jest mięciutka) plus zero alergii - KWC dosłownie

mogę jeszcze polecić krem Doliva , znajdziesz go w aptece , jest produkowany przez firmę w której obecnie pracuję więc nie to,że reklamuję,tylko dostaję sama dla siebie w ramach tego i jestem też z nawilżenia zadowolona

hang on

2419 - niezwykłej miłości nie pokonają zwykłe kilometry!
tusamolot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 12:52   #1785
Zussska
Zakorzenienie

U mnie wystarczy, że się położę na BS-a, poocieram i chcąc nie chcąc jest mój. Ale czy to jest proszenie... ja mu po prostu uświadamiam, czego chce

Iwa dobrze, że zauważyłaś to póki jest jeszcze czas na znormalizowanie wyglądu skóry

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-17, 13:34   #1786
Konto usunięte

Cytat:
na moim koncie jest adres mojej wsi, a nie miejsca w którym teraz przebywam
Zawsze można zmienić.

Z tatuażem Orli, to aż weszłam na ten wątek... Ja mnie irytuje kiedy ktoś chlapnie tekstem, że beee a nawet nie wyjaśni o co chodzi
Jak w tym całym Miami Ink (swoją drogą oszukaństwo, aż się zniesmaczyłam jak się dowiedziałam, że to jedno wielkie oszustwo) po zagojeniu się tatuaże wyglądały zupełnie inaczej. Na razie sama się nie wypowiadam na jego temat, bo wiem, że może ulec sporej zmianie
Stary 2010-08-17, 13:37   #1787
Labirynth
Zakorzenienie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;21428598]Zawsze można zmienić.
[/QUOTE]

to były szybkie zakupy, a na wioche jadę i tak i tak, chodzi o to, że mogłam tylko looknąć na jej miejsce, i szmina byłaby już, tu o 7 zl tańsza... a tak... obojetne mi jakby kolesiówa była z wrocka np, to juz bym wolała na wioche zakupik... eeeee trudno, too late
Stary 2010-08-17, 13:43   #1788
Axaxax
BAN stały

GG do Axaxax Send a message via Skype™ to Axaxax

Cytat:
AXa ja kupiłam odcień Honey!!! U tej samej babki co Ty Ty masz orange czy Honey???
Ja mam Rea
Axaxax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 13:45   #1789
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Axaxax Pokaż wiadomość
Ja mam Rea
też myślałam nad rea ale to może następnym razem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-17, 14:48   #1790
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dama_pikowa Pokaż wiadomość

Tylko że jego praca dzisiaj wyglądała tak, że skończył o 13, przez cały czas siedział na fejsie, nk i pocztę sprawdzał, bo jego szefowej nie ma do jutra, bo jest na urlopie. Potem spotkał się z kolega i przyjechał na obiad. Który jeszcze się robił.
Tak w ogóle, to co do spóźniania się, to on na pierwsze nasze randki spóźniał zawsze(kiedyś czekałam pół godziny i poszłam, a ten za mną gonił z różą, a jak w końcu mnie dogonił, to klęknął na środku jednej z najbardziej ruchliwych ulic we wro i mnie przepraszał), teraz też ciągle się spóźnia, więc byłam pewna, że dziś też przyjedzie później. A tu taka niespodzianka
Damo, znam Twoj bol mój BS tez sie ciagle spoznia... moze nie na konkretne spotkania bo nie spotykamy sie "na miescie" ale np. mówi mi, że będzie o 11-12, a przyjeżdża o 14...

Cytat:
Napisane przez Jemi91 Pokaż wiadomość
Akurat z tymi tabsami też się zgodzę, bo nie każdy chce się faszerować tabletkami antykoncepcyjnymi, a w momemncie kiedy używają gumek i zdarza się (niestety), że pękają to po to jest ta awaryjna, aby w skrajnych sytuacjach jej użyć. Co innego natomiast, jeśli para nie używamy żadnej antykoncepcji, a potem 'oj wpadka' i pozbywamy się dzieciaczka, wtedy jestem zdecydowanie przeciw ;]
popieram .
sama pewnie zrobiłabym tak samo. kocham BSa i nie wyobrażam sobie już funkcjonować bez niego... ale po to jest antykoncepcja, żeby planować, kiedy człowiek jest gotowy na dzieci... na razie biorę tabletki ze względu problemów hormonalnych, ale za 2 miesiące planuję odstawić, żeby zobaczyć czy mi się już polepszyło, a wtedy prezerwatywy i tyle... jakby mi pękła, też bym na pewno walczyła o tabletkę "po".

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;21412422]No więc już jestem Wybaczcie, że dopiero teraz, ale Kochanie moje u mnie siedziało.
Tatuowanie było spoko, nie bolało jakoś specjalnie, zajęło gościowi jakieś 35 min o.O A z samego tatuażu jestem bardzo zadowolona - mam maciupkie obiekcje, bo jestem perfekcjonistką, ale ogólnie jest ekstra. Najwyżej kiedyś przy okazji zajdę do niego i poproszę o kilka dodatkowych kreseczek

Na zdjęciu jest świeżutki, więc nie zwracajcie uwagi na kropelki [/QUOTE]

Piękny tatuaż, Orlico sama bym sobie pewnie takiego nie zrobiła, ale do Ciebie bardzo pasuje. ja planuję sobie zrobić kiedyś różę lub jakiegoś innego pięknego kwiata w okolicach miednicy, z łodygą pnącą się do pachwiny

rzeczywiscie, jak tu zostalo wczesniej powiedziane - jak się "wali", to wszystkim... też miałam problem z BSem, ale przeze mnie... niechcący podałam mu złą godzinę autobusu ode mnie jak wracał i musiał czekać pol godziny w przeokropnej burzy.... doslownie widac bylo wokół jak walą pioruny w dół... a grzmoty... juz nie wspomne... tak sie o niego bałam, że aż wpadłam w histerię.... (sama bardzo boje sie burzy wiec sie na pewno przyczynilo do moich wyobrazen "co moze sie stac") to bylo serio niebezpieczne szczególnie że parę dni temu w powiecie puckim 5 osób zostało porażonych piorunem na plaży... no a z kolei wczoraj ja po namowach BSa zostalam u niego mimo ze nawet nie mialam bielizny itd , tylko stroj kapielowy bo bylismy na plazy... a dzis mielismy pare rzeczy do zalatwienia, mimo to zostalam ... a on sobie na 2 godziny pojechal z ojcem i zostawil mnie sama w domu juz bylam tak wsciekla za jego olewactwo ze mu napisalam ze jade do domu ... blagal zebym zostala wiec zostalam i... przyjechal z przepysznym winem, zapalil swieczki, obejrzelismy film bylo cudnie i poranny czuły seksik ech... jutro wyjeżdża na tydzień , chce mi się płakać na samą myśl
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 14:54   #1791
madzia2306
Zakorzenienie

basiago co to jest tydzień rozłąki? wg mnie nic... wytrzymasz szybko minie...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 15:03   #1792
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
basiago co to jest tydzień rozłąki? wg mnie nic... wytrzymasz szybko minie...
ja wiem, to błahe... ale widzimy się cały czas i nagle taka pustka pospotykam sie z osobami, ktorym obiecuje to juz od dawna
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 15:05   #1793
madzia2306
Zakorzenienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;21430722]ja wiem, to błahe... ale widzimy się cały czas i nagle taka pustka pospotykam sie z osobami, ktorym obiecuje to juz od dawna [/QUOTE]

kochana a co ja miałam powiedzieć jak BS był w wojsku i wracał na 3 dni co półtorej miesiąca... i też wcześniej spotykaliśmy się często a nawet bardzo często.. ale wytrzymałam... później to dla mnie rutyna była ..
dlatego tydzień dla mnie to nic...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Edytowane przez madzia2306
Czas edycji: 2010-08-17 o 15:11
Stary 2010-08-17, 15:31   #1794
Konto usunięte

no nie dziwię się madziu ale muszę sobie pomarudzić to mi się lepiej zrobi
Stary 2010-08-17, 15:34   #1795
madzia2306
Zakorzenienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;21431346]no nie dziwię się madziu ale muszę sobie pomarudzić to mi się lepiej zrobi [/QUOTE]

ja nie miałam jak wtedy marudzić tutaj bo nie miałam neta ale marudź wysłuchamy

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2010-08-17, 16:15   #1796
kicccia
Zakorzenienie

Orli super Orzełek!!!!
Mam rozstępy!!!!!!!!!!!!!!!!! !

kicccia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 16:19   #1797
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kicccia Pokaż wiadomość
Orli super Orzełek!!!!
Mam rozstępy!!!!!!!!!!!!!!!!! !
a ja cellulit
Stary 2010-08-17, 16:23   #1798
Lavi92
Zakorzenienie

Ja mam i to i to
Stary 2010-08-17, 16:27   #1799
kicccia
Zakorzenienie

Labi gdzie ty masz niby cellulit?!
Cellulit też mam ale rozstępy chyba się powiększyły między nogami! RATUNKU

kicccia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 16:38   #1800
Konto usunięte

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;21430722]ja wiem, to błahe... ale widzimy się cały czas i nagle taka pustka pospotykam sie z osobami, ktorym obiecuje to juz od dawna [/QUOTE]
Też tak miałam jak BS pojechał ode mnie. Nic, że nie wiedzieliśmy się 4 pełne dni, i tak się poryczałam Głupie to ale my stale ze sobą jesteśmy: 24/7.
Najgorzej będzie pożegnać się pod koniec września, bo szkoła i będziemy się widzieli tylko codziennie w szkole ale to i tak lipne jest, no i weekendy całe razem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości