|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
Cytat:
Wydaje mi się, że ponowne mycie włosów po uzyciu Waxu mija się z celem, bo szampon wymyje pozostawione na włosie substancje odżywcze i dodatkowo wysuszy włos. Może po prostu nakładaj go mniej? |
|
|
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
tez tak mysle.... bo tu kiedys nawet padly opinie ze po waxie nawet lotionu nie warto nakladac, bo to zmniejsza jego dzialanie, wiec co juz mowic o myciu szamponem....
|
|
|
|
#273 |
|
Rozeznanie
|
Witam, od dawna próbuję doprowadzić swoje włosy do porządku i całe szczęście, że natknęłam się na ten wątek
Użyłam od grudnia dwa opakowania dużego czarnego Waxa, po pozytywnych opiniach postanowiłam wypróbować polski do włosów przesuszonych. Jak na razie nie widzę zbytniej różnicy, po obu włosy są mięciutkie i świecące. Najlepsze jednak efekty widzę po stosowaniu olejku rycynowego. Czekam też na maskę Glorii, olej kokosowy i proteiny jedwabiu. Wcześniej była również mowa o skórce z jabłek ale na razie zrezygnowałam bo nie wiem jak ją stosować |
|
|
|
#274 |
|
Rozeznanie
|
Jolie2601, chyba przed tamtym weekendem pisałaś, że zamówiłaś jakieś proteiny itp i miałaś je wypróbować. Jak ich używasz i jakie są efekty?
Czy ten olej kokosowy u Thasanossa jest ok, bo właśnie go zamówiłam-dobra cena, 8 zł. za 100 ml |
|
|
|
#275 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Skórkę jabłek wciera się w skórę głowy, ale podobno jest niewygodna, bo słabo się rozpuszcza i "żeluje".
A co do olejku kokosowego, to pewnie będzie dobry, ale trochę przepłacony [ja kupowałam 200 ml za 9,50 w sklepie z ziołami] |
|
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
właśnie odkryłam w aptece internetowej, że wax ma dwie wersje, polską i tą klasyczną! domyślam się, że moje odkrycie Was nie zaskakuje, dlatego pytam:
![]() który z nich jest lepszy pod kątem tempa rośnięcia włosów- polski czy klasyczny? czytałam opinie na forum, że spośród tych klasycznych (henna treatment wax) ten w czarnym pudełku działa najmocniej, mocniej niż te do blondu i ciemnych włosów. co Wy na to? ![]() moje pytanie stąd, że używałam tylko waxu do blondu, uzywam go już długo (około3 opak) i nie widzę żadnej poprawy... nie zamierzam się jednak poddać bez walki, mam nową broń w postaci nisimu (jeszcze nie używanego), jutro kupię sobie jakieś nowe tabletki... vitapil chyba (skrzypovita jakoś nie działa.. )pozdrawiam Was serdecznie- trzymajcie się |
|
|
|
#277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#278 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Niedlugo sie tam wybieram wiec moze skusze sie na zakup tam na miejscu. Fajnie by bylo gdyby po powrocie wszyscy zachwycali sie jak to mi straaasznie urosly wlosy
|
|
|
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
jak prostowanie może zahamować porost włosów?
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#282 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a propos, czy oplaca sie stosowac seboradin w ampulkach majac jeszcze seboradin lotion niger z czarna rzepa i waxa? ;> |
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę że się opłaca, ampułki są bardziej skoncentrowane niż lotion. tylko nie wszystko na raz, jak ampułki to nie lotion, jak wax to żaden z dwóch płynów.
|
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam kiedys adres do strony, na ktorej wpisywalo sie zip code i nazwe produktu i pokazywalo wszystkie sklepy w okolicy, w ktorych mozna bylo nabyc konkretny produkt, ale niestety gdzies mi zginal Moze sprobuj poszukac w googlach
|
|
|
|
|
#286 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
Witam, pozwolicie, że jako nowicjuszka przyłącze się do forum
mam problem tzn wydaje mi się, że ten problem znowu się zaczyna, rok temu strasznie wypadały mi włosy po drastycznej diecie, po piciu drożdży widoczny był efekt, stosowałam też seboradin lotion i jakąś plukankę na wzmocnienie włosów, a teraz widzę, że włosy znowu zaczynają wypadać, od jakiegoś czasu biorę cynk, vigor( żeby uzupełnić dietę w wit), raczej o jedzenie nie chodzi bo jem mięso, jabłka, chleb słonecznikowy(oczywiście nie tylko ), który ma podobno dobre działanie na włosy, piję drozdze i stosuję seboradin, wax używałam, ale nie pomagał i nie szkodził, może macie jakieś wcierki na wypadanie włosów a nie tylko na porost? aha po drożdżach włosy szybko rosną![]() z góry dziękuję i baaarzo proszę o pomoc pozdrawiam
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=225859 |
|
|
|
|
#291 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#292 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Ja też tak chcę . A mi tak zależy by do wakacji urosły z 10 cm ![]() .
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, nie mierzylam dokladnie, ale wlosy rosly mi standardowo. Sadze, ze nie wiecej niz 1-1,5 cm na miesiac, choc raz troche skoczyly po waxie szybko jednak tempo wzrostu wrocilo do normy. W tej chwili minely niecale 3 tygodnie a juz jest te 5cm wiecej. Roznica dlugosci jest juz widoczna golym okiem.
|
|
|
|
#294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten nissim (zawsze zapominam nazwe ;D) wysusza wlosy czy tez sa po nim bardziej tluste ? ![]() PS. niewiesz czy wiesza ale napisałam PW
|
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PowodzeniaWeronika - mierze mokre. Nie wysusza ani nie tlusci, sa calkiem niezle nawilzone i ich kondycja sie poprawia. |
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
a ty masz wlosy przetluszczajace sie czy raczej normalne?
|
|
|
|
#298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam już prawie połowę więc może się uda .
|
|
#299 |
|
Raczkowanie
|
Ja stosuje Nisim od 2 tygodni, 7 myc tym szamponem i niestety nie zauwazylam zeby mi urosly wlosy
Myje dalej i czekam na cud
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tulipanno jak u ciebie było ?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

...

)

Niedlugo sie tam wybieram wiec moze skusze sie na zakup tam na miejscu. Fajnie by bylo gdyby po powrocie wszyscy zachwycali sie jak to mi straaasznie urosly wlosy

myślę że się opłaca, ampułki są bardziej skoncentrowane niż lotion. tylko nie wszystko na raz, jak ampułki to nie lotion, jak wax to żaden z dwóch płynów.