Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-15, 15:35   #271
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
Napisane przez taka_sobie_ja Pokaż wiadomość
a słuchajcie, czy Waxu nie można potem spłukiwać szamponem, tylko samą wodą? bo jak nie spłukam szamponem to następnego dnia mam takie flee włosy... zresztą myję codziennie i nie chcę zrywać z tą tradycją ...

Wydaje mi się, że ponowne mycie włosów po uzyciu Waxu mija się z celem, bo szampon wymyje pozostawione na włosie substancje odżywcze i dodatkowo wysuszy włos. Może po prostu nakładaj go mniej?
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 15:39   #272
Dog-Rose
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że ponowne mycie włosów po uzyciu Waxu mija się z celem, bo szampon wymyje pozostawione na włosie substancje odżywcze i dodatkowo wysuszy włos. Może po prostu nakładaj go mniej?
tez tak mysle.... bo tu kiedys nawet padly opinie ze po waxie nawet lotionu nie warto nakladac, bo to zmniejsza jego dzialanie, wiec co juz mowic o myciu szamponem....
Dog-Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 15:56   #273
Giga10
Rozeznanie

Witam, od dawna próbuję doprowadzić swoje włosy do porządku i całe szczęście, że natknęłam się na ten wątek
Użyłam od grudnia dwa opakowania dużego czarnego Waxa, po pozytywnych opiniach postanowiłam wypróbować polski do włosów przesuszonych. Jak na razie nie widzę zbytniej różnicy, po obu włosy są mięciutkie i świecące. Najlepsze jednak efekty widzę po stosowaniu olejku rycynowego. Czekam też na maskę Glorii, olej kokosowy i proteiny jedwabiu. Wcześniej była również mowa o skórce z jabłek ale na razie zrezygnowałam bo nie wiem jak ją stosować
Giga10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 16:00   #274
Giga10
Rozeznanie

Jolie2601, chyba przed tamtym weekendem pisałaś, że zamówiłaś jakieś proteiny itp i miałaś je wypróbować. Jak ich używasz i jakie są efekty?
Czy ten olej kokosowy u Thasanossa jest ok, bo właśnie go zamówiłam-dobra cena, 8 zł. za 100 ml
Giga10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 17:28   #275
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Skórkę jabłek wciera się w skórę głowy, ale podobno jest niewygodna, bo słabo się rozpuszcza i "żeluje".

A co do olejku kokosowego, to pewnie będzie dobry, ale trochę przepłacony [ja kupowałam 200 ml za 9,50 w sklepie z ziołami]
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 18:16   #276
natikot
Raczkowanie

właśnie odkryłam w aptece internetowej, że wax ma dwie wersje, polską i tą klasyczną! domyślam się, że moje odkrycie Was nie zaskakuje, dlatego pytam: który z nich jest lepszy pod kątem tempa rośnięcia włosów- polski czy klasyczny? czytałam opinie na forum, że spośród tych klasycznych (henna treatment wax) ten w czarnym pudełku działa najmocniej, mocniej niż te do blondu i ciemnych włosów. co Wy na to?

moje pytanie stąd, że używałam tylko waxu do blondu, uzywam go już długo (około3 opak) i nie widzę żadnej poprawy...

nie zamierzam się jednak poddać bez walki, mam nową broń w postaci nisimu (jeszcze nie używanego), jutro kupię sobie jakieś nowe tabletki... vitapil chyba (skrzypovita jakoś nie działa..)

pozdrawiam Was serdecznie- trzymajcie się
natikot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-15, 18:46   #277
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dog-Rose Pokaż wiadomość
tez tak mysle.... bo tu kiedys nawet padly opinie ze po waxie nawet lotionu nie warto nakladac, bo to zmniejsza jego dzialanie, wiec co juz mowic o myciu szamponem....
A wcierki z ziół można?

Cytat:
Napisane przez natikot Pokaż wiadomość
właśnie odkryłam w aptece internetowej, że wax ma dwie wersje, polską i tą klasyczną! domyślam się, że moje odkrycie Was nie zaskakuje, dlatego pytam: który z nich jest lepszy pod kątem tempa rośnięcia włosów- polski czy klasyczny? czytałam opinie na forum, że spośród tych klasycznych (henna treatment wax) ten w czarnym pudełku działa najmocniej, mocniej niż te do blondu i ciemnych włosów. co Wy na to?

moje pytanie stąd, że używałam tylko waxu do blondu, uzywam go już długo (około3 opak) i nie widzę żadnej poprawy...

nie zamierzam się jednak poddać bez walki, mam nową broń w postaci nisimu (jeszcze nie używanego), jutro kupię sobie jakieś nowe tabletki... vitapil chyba (skrzypovita jakoś nie działa..)

pozdrawiam Was serdecznie- trzymajcie się
Jesli chodzi o porost to chyba ten klasyczny Zreszta pisze o nim na pierwszej stronie. Wax w ciemnym pudelku to to samo co do "ciemnych", chociaz to okreslenie nie jest prawidlowe bo nie zmienia ani nie poglebia on koloru wlosow. Jest uniwersalny może byc do każdych wlosow. Po każdym z tych trzech rodzajow (do "ciemnych", blond i wax eco) wlosy rosna tak samo szybko
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-15, 18:51   #278
Dog-Rose
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
A wcierki z ziół można?
Niestety nic o tym nie wiem, ale sama nakladam lotion po waxie
Stary 2008-02-16, 09:13   #279
doree
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
Zainteresowana Nisimem poszukalam wiecej informacji w internecie i zdziwilam sie troche, gdy na amerykanskich stronach zobaczylam ze kosztuje ok 50 zl. To moze byc dobra propozycja dla tych ktorzy moga go sobie sprowadzic do Polski przez rodzinke czy znajomych
Byłabym wdzięczna gdybys napisala gdzie w stanach mozna kupic ten szampon? Marza mi sie dlugie wlosy... Od kilku lat mam dlugosc do ramion i musze podcinac bo szybko rozdwaja mi sie koncowki Niedlugo sie tam wybieram wiec moze skusze sie na zakup tam na miejscu. Fajnie by bylo gdyby po powrocie wszyscy zachwycali sie jak to mi straaasznie urosly wlosy
doree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-16, 09:54   #280
szumasima
Raczkowanie

jak prostowanie może zahamować porost włosów?
szumasima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-16, 10:01   #281
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szumasima Pokaż wiadomość
jak prostowanie może zahamować porost włosów?
raczej nie, tylko kruszą Ci się pewnie końcówki, więc to co urośnie - odpadnie na dole i nie zauważasz wzrostu.
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-16, 10:04   #282
szumasima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
raczej nie, tylko kruszą Ci się pewnie końcówki, więc to co urośnie - odpadnie na dole i nie zauważasz wzrostu.
nie, jeszcze nie zaczelam prostowac, wolalam sie najpierw spytac ; ) dziekuje za odpowiedz ;]

a propos, czy oplaca sie stosowac seboradin w ampulkach majac jeszcze seboradin lotion niger z czarna rzepa i waxa? ;>
szumasima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-16, 10:15   #283
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
nie, jeszcze nie zaczelam prostowac, wolalam sie najpierw spytac ; ) dziekuje za odpowiedz ;]

a propos, czy oplaca sie stosowac seboradin w ampulkach majac jeszcze seboradin lotion niger z czarna rzepa i waxa? ;>
aha myślę że się opłaca, ampułki są bardziej skoncentrowane niż lotion. tylko nie wszystko na raz, jak ampułki to nie lotion, jak wax to żaden z dwóch płynów.
Stary 2008-02-16, 10:36   #284
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:

Ja stosowałam ampulki przez 2 tygodnie i wtedy nie stosowałam juz zadnego lotionu i waxu

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-16, 12:07   #285
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doree Pokaż wiadomość
Byłabym wdzięczna gdybys napisala gdzie w stanach mozna kupic ten szampon?
Jak wspomnialam widzialam go na roznych stronach w internecie.. Np tutaj -> http://www.onlyhairloss.com/nisim/fast.htm czy na ebay.com

Mialam kiedys adres do strony, na ktorej wpisywalo sie zip code i nazwe produktu i pokazywalo wszystkie sklepy w okolicy, w ktorych mozna bylo nabyc konkretny produkt, ale niestety gdzies mi zginal Moze sprobuj poszukac w googlach
Stary 2008-02-16, 12:26   #286
doree
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
Jak wspomnialam widzialam go na roznych stronach w internecie.. Np tutaj -> http://www.onlyhairloss.com/nisim/fast.htm czy na ebay.com

Mialam kiedys adres do strony, na ktorej wpisywalo sie zip code i nazwe produktu i pokazywalo wszystkie sklepy w okolicy, w ktorych mozna bylo nabyc konkretny produkt, ale niestety gdzies mi zginal Moze sprobuj poszukac w googlach
Dziekuje bardzo
doree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-16, 12:42   #287
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Zniszczone koncowki trzeba podciac, bo nic ich nie naprawi. Proponowalabym udac sie do fryzjera w tym celu po czym zaopatrzyc sie w swietne serum na koncowki. Wtedy, gdy juz beda chronione mozesz spokojnie zapuszczac.

Ja wpadlam sie podzielic kolejna obserwacja. Otoz jako wlascicielka lokow czesto na nie narzekam, bo choc sa piekne po myciu wystarczy noc czy inne lozkowe perypetie, zeby znacznie stracily ksztalt. Moje wlosy staly sie grubsze i mocniejsze. Zaczely sie jeszcze bardziej krecic, a po nocy dalej mam na glowie swietne loki, ktore wystarczy prysnac sprayem nawilzajacym, zeby blyszczaly i byly odrobine bardziej miekkie i nawilzone, ale wciaz zachowaly ladna forme. Nie wiem czy to Nisim czy Vitapil, ale jestem pewna, ze ani z jednym ani z drugim sie dlugo nie rozstane. Tzn po skonczeniu calego Nisimu zrobie sobie przerwe i bede sie nawilzac Matrixem, ale na pewno kupie go jeszcze raz A Vitapil zamierzam na stale umiescic w moim "jadlospisie".
Tulipanna, pochwal się ile Ci już włosy urosły, od zastosowania Nisimu
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-16, 14:32   #288
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Witam, pozwolicie, że jako nowicjuszka przyłącze się do forum mam problem tzn wydaje mi się, że ten problem znowu się zaczyna, rok temu strasznie wypadały mi włosy po drastycznej diecie, po piciu drożdży widoczny był efekt, stosowałam też seboradin lotion i jakąś plukankę na wzmocnienie włosów, a teraz widzę, że włosy znowu zaczynają wypadać, od jakiegoś czasu biorę cynk, vigor( żeby uzupełnić dietę w wit), raczej o jedzenie nie chodzi bo jem mięso, jabłka, chleb słonecznikowy(oczywiście nie tylko), który ma podobno dobre działanie na włosy, piję drozdze i stosuję seboradin, wax używałam, ale nie pomagał i nie szkodził, może macie jakieś wcierki na wypadanie włosów a nie tylko na porost? aha po drożdżach włosy szybko rosną z góry dziękuję i baaarzo proszę o pomoc pozdrawiam
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-16, 14:36   #289
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misior920127 Pokaż wiadomość
Tulipanna, pochwal się ile Ci już włosy urosły, od zastosowania Nisimu
5cm
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-16, 14:38   #290
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Witam, pozwolicie, że jako nowicjuszka przyłącze się do forum mam problem tzn wydaje mi się, że ten problem znowu się zaczyna, rok temu strasznie wypadały mi włosy po drastycznej diecie, po piciu drożdży widoczny był efekt, stosowałam też seboradin lotion i jakąś plukankę na wzmocnienie włosów, a teraz widzę, że włosy znowu zaczynają wypadać, od jakiegoś czasu biorę cynk, vigor( żeby uzupełnić dietę w wit), raczej o jedzenie nie chodzi bo jem mięso, jabłka, chleb słonecznikowy(oczywiście nie tylko), który ma podobno dobre działanie na włosy, piję drozdze i stosuję seboradin, wax używałam, ale nie pomagał i nie szkodził, może macie jakieś wcierki na wypadanie włosów a nie tylko na porost? aha po drożdżach włosy szybko rosną z góry dziękuję i baaarzo proszę o pomoc pozdrawiam
może poczytaj tutaj, masa informacji:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=225859
Stary 2008-02-16, 14:50   #291
Dog-Rose
Zadomowienie

Cytat:
5cm

Gratulacje!
A wczesniej (przed Nisimem) za taki sam czas ile bylo?
Stary 2008-02-16, 15:11   #292
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Cytat:
5cm

Ja też tak chcę . Moja mama nie chce mi dołożyc do Nisimu bo mówi że to strata kasy i już woli mi dawac na ciuchy niż na takie kosmetyki . A mi tak zależy by do wakacji urosły z 10 cm .

Anja92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-16, 15:33   #293
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dog-Rose Pokaż wiadomość

Gratulacje!
A wczesniej (przed Nisimem) za taki sam czas ile bylo?
Wiesz co, nie mierzylam dokladnie, ale wlosy rosly mi standardowo. Sadze, ze nie wiecej niz 1-1,5 cm na miesiac, choc raz troche skoczyly po waxie szybko jednak tempo wzrostu wrocilo do normy. W tej chwili minely niecale 3 tygodnie a juz jest te 5cm wiecej. Roznica dlugosci jest juz widoczna golym okiem.
Stary 2008-02-16, 15:35   #294
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Cytat:
Wiesz co, nie mierzylam dokladnie, ale wlosy rosly mi standardowo. Sadze, ze nie wiecej niz 1-1,5 cm na miesiac, choc raz troche skoczyly po waxie szybko jednak tempo wzrostu wrocilo do normy. W tej chwili minely niecale 3 tygodnie a juz jest te 5cm wiecej. Roznica dlugosci jest juz widoczna golym okiem.
To rzeczywiście jest duża różnica , szkoda tylko że Nisim tyle kosztuje

Stary 2008-02-16, 15:43   #295
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
a prostujesz wlosy ?
a ten nissim (zawsze zapominam nazwe ;D) wysusza wlosy czy tez sa po nim bardziej tluste ?
PS. niewiesz czy wiesza ale napisałam PW

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-02-16, 15:43   #296
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anja92 Pokaż wiadomość
To rzeczywiście jest duża różnica , szkoda tylko że Nisim tyle kosztuje
Moja mama zapewne mialaby podobne zdanie. Ja na Twoim miejscu zabralabym sie za chomikowanie pieniedzy Powodzenia

Weronika - mierze mokre. Nie wysusza ani nie tlusci, sa calkiem niezle nawilzone i ich kondycja sie poprawia.
Stary 2008-02-16, 15:48   #297
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Moja mama zapewne mialaby podobne zdanie. Ja na Twoim miejscu zabralabym sie za chomikowanie pieniedzy Powodzenia

Weronika - mierze mokre. Nie wysusza ani nie tlusci, sa calkiem niezle nawilzone i ich kondycja sie poprawia.
a ty masz wlosy przetluszczajace sie czy raczej normalne?

Papierosy
zapuszczanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-16, 15:53   #298
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Cytat:

Chyba zacznę zbierac mam już prawie połowę więc może się uda .

Stary 2008-02-16, 15:54   #299
anaiss
Raczkowanie

Ja stosuje Nisim od 2 tygodni, 7 myc tym szamponem i niestety nie zauwazylam zeby mi urosly wlosy Myje dalej i czekam na cud

anaiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-16, 15:55   #300
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez anaiss Pokaż wiadomość
Ja stosuje Nisim od 2 tygodni, 7 myc tym szamponem i niestety nie zauwazylam zeby mi urosly wlosy Myje dalej i czekam na cud
hm. to moze one zaczna nagla rosnac szybko xD
Tulipanno jak u ciebie było ?

Papierosy
zapuszczanie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości