|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
Staraj się używać opcji "edytuj", wybacz, że tak pouczam, ale trochę się bałagan robi
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kosmarka nie wiem kto napisal nagle, ze sklad nisimu jest sredni, bo wczesniej wypowiadaly sie na jego temat jak dla mnie zaufane i sprawdzone wizazanki. Uwazam, ze nie ma sensu powtarzac takich opinii, jesli sie nie jest pewnym Bo moze to zniechecic do kupna kogos, kto poszukuje pilnie czegos skutecznego - a ten zestaw jest skuteczny. Pamietam, ze chodzilo glownie o aminokwasy. Jedna z tych doswiadczonych wizazanek zastanawiala sie nawet nad odpowiednimi suplementami diety, ktore w polaczeniu z nisimem moglyby dac swietny efekt.
|
|
|
|
|
#813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale przynajmniej sa zdrowsze i mojego naturalnego koloru i teraz nic tylko zapuszczac!
|
|
|
#814 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
eh ten vitapil to nie dla mnie tez mam chyba po nim problemy z zoladkiem(plus wczesniej wspomniany stres = masakra ) , z ta "siwizna to nie bede przesadzac ale i cera gorsza. na poczatku byla okropna, teraz juz niby lepiej ale ogółem to mówie mu Żegnaj! teraz szukam innego wspomagacza na włosy... a jak nie od wewnatrz to skladam na nisim :P bo cierpliwosc do wcierek mala,kryzys pielegnacyjny.
|
|
|
|
|
#815 |
|
Zadomowienie
|
Czy maseczke z nafta i zoltkiem uzywacie tylko do regeneracji wlosow czy ona tez na porost wam dziala?
|
|
|
|
#816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzeba bedzie sie przemęczyc...Cytat:
|
|||
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? i naprawde sa takie szokujace efekty ?
|
|
|
|
|
#818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#821 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oo, mam spóźniony zapłon...A Truskawkowa dobrze prawi o tych jajach ![]() Cytat:
?Cytat:
![]() Ale nie przejmuj się, mnie ostatnio nie piecze nawet po chili
|
|
|
#822 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisała parę książek na temat leczenia "naturą",bardzo często podróżuje po swiecie, jest osobą o dużej wiedzy. O produktach tej firmy wspomniała podczas omawiania mechanizmów działania hormonow. nie twierdzi, ze preparat, ktorego używa Tulipanna rzeczywiscie przyspiesza porost u kazdego, ale klasyczna seria przeciw wypadaniu wlosow przeciwdziałaniu łysienia typu androgenowego, tę cechę podkreslala. nie brzmialo to jak reklama i nie powtarzala nazwy tej firmy 100x, tylko ją wspomniała, a ja pamieć mam nienajgorszą, więc skojarzylam |
|
|
|
|
#824 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czy działa? Na Tulipannę prawdopodobnie tak. Jakiś link do badań klinicznych? Cytat:
|
|
|
#825 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny tak czytam wasze ochy i achy i sie zastanawiam czy to możliwe ze te preparaty na mnie działaja?
Używam:-szamponu Seboradin na zmiane z szamponem z czarnej rzepy -olejku rycynowego -waxu -pije ziółka z pokrzywy i skrzypu -łykam skrzypowite -używam odżywki joanny"Z apteczki babuni" z rozmarynem od miesiąca i nic włosny rosną tak samo wolno (czyli centymetr na miesiąc) jak przed kuracja Coś robie zle czy jak?
|
|
|
|
#826 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie ze jak jest reklamowy, to nie jest obiektywny, wlasnie dla tego jest ten watek - zeby dowiedziec sie o rzeczywistych doswiadczeniach z tymi specyfikami
Wiem, ze 1 osoba to za malo, ale to tez cos! Wlasnie z tego powodu ze na razie jest tylko 1 pozytywna opinia nie kupuje go jeszcze i cierpliwie czekam na rozwoj tematu ![]() Wiesz, jak byly by prowadzone takie badania nad kazdym specyfikiem na porost, to nie byl by potrzebny ten watek. |
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Una_creatura_bella - Truskawkowawiosna slyszala o tym specyfiku na wykladzie, owszem. A poniewaz zainteresowanie nisimem wzroslo zaraz zainteresowaly sie nim inne wizazanki, trwala dyskusja, wrzucilam sklad, pojawily sie dobre opinie od uzytkowniczek forum
Nie chce mi sie przekopywac tego i poprzedniego watku, zeby powklejac tu konkretne wypowiedzi, bo i tak za 3 strony padna znow te same pytania i te same watpliwosci Jak komus zalezy - niech sobie poszuka. Jak nie sprawdzil - to moze warto nie opowiadac sie po stronie przeciwnikow/zwolennikow kategorycznie, bo mozna sie zwyczajnie mylic![]() Nie prowadze kampanii reklamowej firmy Nisim w tym watku, ale nie podoba mi sie, ze nie wiadomo skad powstaja krytyczne opinie na temat skladu czy dzialania. Jedna dziewczyna pisala, ze stosuje Nisim raz w tygodniu i czeka na cud, a cudu nie ma - na ulotce jest wyraznie napisane: stosowac codziennie. Opierajmy sie na rzetelnych opiniach, bo inaczej ktos, kto bedzie probowal dowiedziec sie stad konkretow bedzie mial jeszcze wiekszy metlik w glowie. A chyba nie produkujemy sie tu dla zabicia czasu, tylko dlatego, ze mamy cos do przekazania innym? Inna wizazanka atakuje mnie caly czas licznymi PW, w ktorych dopytuje po 5 razy w jaki sposob nakladam szampon na glowe, jak mysle: do kiedy wlosy urosna jej o 10cm przy stosowaniu w/w, skad zamawialam, z czym to sie je i dlaczego szampon nazywa sie tak, a nie inaczej. Jestem tez proszona o linki do opinii o Nisimie. Przepraszam bardzo, ale od tego sa google. Ja nie mialam problemow ze znalezieniem opinii na innych forach(sadze, ze przecietny uzytkownik internetu potrafi korzystac z wyszukiwarki - jesli nie, zapraszam - www.google.pl poszukiwany wyraz należy wpisać w to okienko na środku strony i wcisnąć enter ) - nie bylo ich wiele, pojedyncze, ale wszystkie bardzo dobre. Ponadto od samego poczatku stosowania i zakupu staralam sie rzetelnie opisywac w tym watku co i w jaki sposob robie, jak reaguja wlosy itd. wlasnie po to, zeby kazda zainteresowana osoba mogla przesledzic przebieg kuracji na biezaco. Prosze wiec, zeby z tego korzystac. Po to produkowalam te posty, zeby nie zagladac w kalendarz przy kolejnych pytaniach i zeby ulatwic sprawe innym zainteresowanym. Jesli ten post zabrzmial zbyt ostro - wybaczcie, ale moze trzeba od czasu do czasu mocniej zaakcentowac problem, zeby sie go pozbyc. Bo to chwilami meczace. |
|
|
|
#828 |
|
Raczkowanie
|
kurcze ten nisim też mnie kusi....no ale muszę najpierw złużyć troche tego w co już zainwestowałam zanim kupię coś kolejnego...chociaż napaliłam się jeszcze na olejek kokosowy....ah ja głupia baba
|
|
|
|
#829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny podkreślały już, że to jest sprawa bardzo indywidualna - jednym rosną szybciej drugim wolniej .
|
|
|
|
|
#830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#831 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj dziewczyny, dziewczyny...
Naprawdę tak niejasno się wyraziłam? Zupełnie niepotrzebne te elaboraty bo mnie Nisim ani ziębi, ani grzeje. Jedyne co miałam do przekazania, to powiątpiewanie w obiektywizm opinii Pani Palczewskiej-Noculak - przy całym szacunku do jej wiedzy i doświadczenia - jako osoby najprawdopodobniej powiązanej z producentem. Tyle i tylko tyle ![]() Calioppe, dzięki wielkie ![]() A jakbyś jeszcze skład wkleiła, to już by było zupełnie cacy
|
|
#832 |
|
Raczkowanie
|
ktoś tutaj pytał o bezpieczną farbę. pomijając fakt, że nie ma takich
, mogę z czystym sumieniem polecić farby firmy farouk- moje pierwsze od dawna farbowanie: zero smrodu podczas trzymania farby (mniej toksyczna?...), zero pieczenia (a kiedyś wyłam na tym fotelu podczas trzymania) naturalny kolor, zaskakująco trwały.(nie jestem w żaden sposób związana z ta firmą, żeby nie było wątpliwości )a co do nisimu... już kiedyś napisałam, że trochę za dużo mi tutaj tych wszystkich parabenów... natura? hehe. uzywam jednak dzielnie, poużywam tak jeszcze aż minie miesiąc i przestanę (to już niedługo, efektów nie widać póki co...). korci mnie ten garnier neril ![]() niekiedy mam wrazenie, że przepłaciłam nieco za ten nisim aha, i stosuję go średnio co drugi dzień (nie myję włosów codziennie, gdy nie ma takiej potrzeby), a nie co tydzień ![]() pozdrawiam i trzymam kciuki |
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elaborat nie byl skierowany do Ciebie w calosci Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item319070640_placenta_hp.html http://allegro.pl/item319070388_plac...quid_hair.html Jeszcze dodam co ostatnio wygrzebałam na KWC: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3591 Wizażanki chwalą sobie te ampułki, a widzę, że w tym wątku praktycznie się nie pojawiają Jak skończę ampułki z Seboradinu może zaopatrzę się właśnie w te z Farmony.
Tam, gdzie wszyscy myślą podobnie, nikt nie myśli zbyt wiele... Edytowane przez anetka_m Czas edycji: 2008-02-25 o 23:50 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#835 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie ampułki z seboradinu to zero efektu ![]() Niestety nie wkleję składu bo nie mam już opakowania ale czekam aż przyjdzie nowe, juz zamówione to napewno przepiszę
|
|
|
#836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te typowo "naturalne" preparaty - Farmona, Fitomed też są konserwowane. |
|
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Do tych ktore stosuje nisim
Nie sa po nim bardziej tluste wlosy ?
|
|
|
|
#838 |
|
Raczkowanie
|
widzę Weronika ,że Ciebie też ten nisim gryzie...ja to nie mogłam zasnąć bo myslałam czy go nie kupić
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zalezy mi na tych 10 cm do czerwca a zostały tylko 4 miesiace ,ale skoro ta odzywka jest do splukiwania to wlosy moga sie bardziej przetluszczac
|
|
|
|
|
#840 |
|
Raczkowanie
|
mi też się marzy 10 cm do czerwca, ale z tempem moich włosów to raczej nie do zrobienia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

te nowe, niefarbowane wlosy dlugosci ok. ucha są grube i gładkie, reszta cienka i napuszona. ale jak ciachnę teraz to będę wyglądać jak ufo
ale przynajmniej sa zdrowsze i mojego naturalnego koloru
i teraz nic tylko zapuszczac!
trzeba bedzie sie przemęczyc...

to chyba zly znak, co?

Używam:
Nie chce mi sie przekopywac tego i poprzedniego watku, zeby powklejac tu konkretne wypowiedzi, bo i tak za 3 strony padna znow te same pytania i te same watpliwosci
)