|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
Kurczę, też się czaję na ten Nisim, ale nie wiem czy mam już 3 cm odrosty. Pisałam do sprzedawcy, a on przysłał mi info, że takie muszą być minimum aby zestaw działał, że wsmarowuję w skórę i na początku mogą trochę wypadać. Czyli to co opisywała Tulipana, z tym, że ona mówiła coś o 2 cm. A czy szampon koloryzujący niszczy strukturę? - bo nie wiem odkąd mierzyć ten odrost
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
Nisim stosuje od czwartku, zadnego wypadania nie zauwazylam, moge nawet szarpnac-nie leci nic.
przyrostu nie mierze, bo wczoraj scielam na krotko, ew roznice zobacze na fotkach ![]() niestety porobily mi sie male strupki-ranki, o ktorych pisala wWeronikaWw dawno czegos takiego nie mialam, nie jest to przyjemne, ale nie odstawiam na razie. szampon jest bardzo wydajny, starczy na dlugo, odzywka mniej, ale wmasowuje ja tylko w skore glowy niestety wlosy przetluszczaja sie szybciej, pewnie przez silikony w odzywce |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez kitay Czas edycji: 2008-04-15 o 22:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Raczkowanie
|
Uważajcie z tym Nissimem na większości forów zagranicznych użytkownicy uważają, że to drenaż kieszeni. Niektórzy stosowali te produkty ponad rok. Strupki moim zdaniem wskazują, że coś jest nie tak. Poza tym inni też się zastanawiają na jakiej podstawie niby on miałby działać...
![]() http://regrowth.com/hairloss-forums/...fm?f=5&t=18478 http://forums.about.com/n/pfx/forum....airloss&tid=92 http://www.hairlosshelp.com/forums/m...AR_MSGDBTABLE= |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Wtajemniczenie
|
Kalawalo, opinie które znalazłaś nie dotyczą serii Nisim Fast.
Poza tym zauważ, że fora na które się powołujesz, zajmują się tematyką odrostu i zapobiegania wypadaniu włosów w przebiegu różnych rodzajów łysienia (w praktyce głównie androgenowego), a to jest dość złożony problem. A strupki to ewidentnie niepokojący objaw.
#2257 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trzeba być prawdziwym optymistą żeby uznać strupki na głowie za syndrom polepszania się kondycji włosów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Wtajemniczenie
|
Marketing szeptany na forach internetowych to żadna nowość i mam nadzieję, że Wizażanki są na tyle świadome, by zdawać sobie z tego sprawę.
I owszem, nie doszukałam się nigdzie badań klinicznych potwierdzających skuteczność tych kosmetyków w przyspieszaniu porostu, mimo iż przepisy prawa kosmetycznego wyraźnie wymagają takowych badań w przypadku produktów o deklarowanych "efektach specjalnych". A forum LHC nie zniknęło, miało tylko chwilową przerwę związaną ze zmianą serwera ![]() http://www.longhaircommunity.com/ Swoją drogą, polecam lekturę tej stronki. Multum informacji.
#2260 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Niezadowolona w 100% była tylko jedna Wizażanka, inna miała wątpliwości - ale nie używała go zgodnie z instrukcjami, jeszcze inna miała "efekty uboczne" w postaci nowych włosków... Opinia TruskawkowejWiosny to dopiero drugi głos krytyczny pod kątem podrażnienia skóry, natomiast nie wyklucza to na razie skuteczności zestawu w przyspieszaniu wzrostu. PS. Nie jestem podstawiona przez producenta ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zadomowienie
|
u mnie nisim nie powodowal zadnych efektow ubocznych- nic mnie nie swedzialo itp
![]() ![]() ps. nie powiedzialabym, ze przyrost nowych wloskow to efekt uboczny nisimu... przeciez to zawsze o pare wlosow wiecej
![]() |
#2262 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
sa rozne metody leczenia tego schorzenia, rowniez wyciągami roslinnymi. to nie sa wyssane z palca bajeczki nie ma metody pewnej, dzialajacej u kazdego pacjenta, co nie znaczy, ze odrastanie wlosow to efekt placebo. Cytat:
nie napisalam nic podobnego, nikt nie napisal. moje wlosy sa co prawda w rewelacyjnej kondycji, ale problemy ze skora mam od dluzszego czasu, od lat. wiem, ze nie powinnam eksperymentowac z preparatami do wcierania w skore, ale jestem troche zdesperowana. liczylam sie z tym, ze moge nabawic sie wiekszego podraznienia niz mialam. nie mam zamiaru robic teraz krucjaty antynisimowej. moja siostra ma normalna skore i zadnych skutkow ubocznych nie ma. nic jej nie swedzi, nie piecze, wlosy nie wypadaja. sa ladne i blyszczace. to mnie wiekszosc szamponow uczula i podraznia, wiec nie widze powodu aby brac mnie za przyklad ofiary Nisimu. w dodatku trzymanie troche dluzej szamponow z SLES nie jest korzystne dla wrazliwcow, ale tak zaleca producent Cytat:
klasyczny Wax znany jest od lat, wiele osob wyprobowalo, ich opinie moga wiecej powiedziec niz pare opinii uzytkowniczek Nisimu. jak osobiscie Waxa nie toleruje, zafundowal mi masakre na glowie przy dluzszym stosowaniu, a niektorzy pisza, ze dla ich skory jest zbawienny i przyspiesza porost. podobnie moze byc z Nisimem. producent nie obiecywal gruszek na wierzbie, tempo przyrostu mialo wzrosnac nawet do 45%, a jezeli ktos liczyl, ze wzrosnie 600% to niech nie ma pretensji. Cytat:
a co do pogrubionego: czy masz na mysli tylko produkty bedace kosmetykami czy te, ktore już sa lekami? z tego co mi wiadomo, producent kosmetyku moze napisac co mu sie chce, ze jego produkt nawilza, regeneruje, wygladza i nikt go z tego nie rozlicza. z lekami jest inaczej jedynym obowiazkiem producenta kosmetyku jest podanie pelnego skladu preparatu czy moglabys napisac skad to wiesz? chodzi mi o konkretne zrodlo i rok, byc moze mam przestarzale info ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2008-04-16 o 09:25 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Raczkowanie
|
Co do nisimu, to chyba kazdy ma wlasny rozum i wie czy chce sprobowac i kiedy ewentualnie zaprzestac stosowania. ja najpier chce sprobowac z czyms tanszym i na szczescie nie jestem strasznie zdesperowana(choc jak czytam wasze posty to lapie mnie coraz wiekszy dol ze mam tak krotkie wlosy). co do opinii o nisimie kogos z tytulem dr, to kiedys nauczycielka biologii kazala przygotowac koledze referat czy cos takiego nt. cylku hormonalnego u kobiet czy jakos tak, qmpel sciagnal informacje z internetu (jakies glupoty - tak twierdzila moja nauczycielka), a na argument ze pod tym artykulem podpisany byl doktor powiedziala "podpisac sie mogl, a wie niewiele wiecej niz wy bo doktorat z grzybow robil"
przepraszam za taka dygresje, ale chodzi mi o to ze nilkomu nie wolno slepo wierzyc, a dla mnie cenniejsze sa opinie osob, ktore stosowaly dany produkt (oczywiscie zdaje sobie sprawe ze na kazdego moze dzialac inaczej) Co do przetluszczania wlosow, to mi zaczely prrzetluszczac sie od czasu gdy stosuje seboradin do wlosow przetluszczaacych sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
scielam wlosy na krotko i chcialabym aby jak najszybciej urosly chociaz do ramion, a potem niech rosna juz po swojemu z tymi naukowymi potwierdzeniami to bardziej chodzilo mi o publikacje w fachowych czasopismach, ksiazkach a nie w internecie, bo prawda jest taka, ze kazdy moze cos napisac i podpisac sie jako lekarz medycyny. a odrabiajac prace domowe najlepiej korzystac z ksiazek, internet powinien byc naprowadzeniem, tak mi przynajmniej wbijaja do glowy ![]() mi po lotionie Seboradin tez sie robily bardziej lepkie wlosy, moze przez olejek rycynowy ![]() zapytalam wlasnie siostre kolejny raz o odczucia zwiazane z Nisimem. absolutnie zadnych skutkow ubocznych, zauwazyla nawet, ze wlosy nie wypadaja jej juz prawie wcale, a wczesniej lecialy nawet podczas mycia. nie przetluszczaja sie, blyszcza, sa o dziwo lekkie widocznie to ze mnie jest dziwny przypadek ![]() umylam wlasnie czerep Nizoralem, moze podraznienie sobie pojdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Raczkowanie
|
Szampon mi nie kołtuni włosów...mojemu bratu tez nie (a on ma LOKI),a ampułki mają miejsce do postukania i ułamania wiec nie narzekam, bo jakoś sie nie skaleczyłam,chociaż trzeba uważać
![]()
#2266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
uwaznie sledze to co dziewczyny pisza na tym forum o nisimi, jak na razie na te co kupily to 2 pisaly o strrupkack, jedna byla niezadowolona ale stosowala go co drugi dzien! Ale jakie to sa strupki? swedza? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do strupkow, zaluje, ze w ogole o tym napisalam, nie chce siac paniki. moje problemy nie sa wywolane Nisimem, co najwyzej poglebione przez niego. nie bede opisywac szczegolow |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
Ciągle oglądam te moje nieszczęsne odrosty... Dlaczego włosy zamiast przyśpieszyć, to zwolniły?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co- mam nadzieję, że się sprawdzi
![]()
#2272 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sama już się nie mogę doczekać ![]()
![]() |
#2273 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Przyczajenie
|
Dzięki Wielkie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Wtajemniczenie
|
Hej kobiety
![]() właśnie przymierzam się do zakupu u thanatosa tych oto składników ![]() Kofeina - waga 10g 6,60zł Piperyna 10% - waga 10g 3,60zł Skórka winogron 30% - waga 20g 8,00zł Skórka jabłek 80% - waga 10g 12,00zł Keratyna - pojemność 25ml 12,00zł kolagenu nie było ![]() ![]() To do wcierki Jolie oczywiście ![]() Teraz mam pytanie do tych z was co się na kosmetyce znają, bo ja nie za bardzo: co mam jeszcze zamówić, by te składniki były super transportowane w głąb włosa i skórę głowy? Proszę pomóżcie ![]() Zamówię jeszcze olej jojoba chyba ![]() ![]() olej jojoba – pojemność 100ml – 15 zł Kupię dziś olej z avocado ![]() nie wiem czy nie wziąć u tanathosa stearynianu gliceryny ![]() ![]()
![]() |
#2278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapuszczamy włosy!! ![]() So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A glicerynę możesz kupić, ale nie musisz, jojoba i avocado już same w sobie będą ładnie nawilżać ![]() A jeśli chodzi o składnik odpowiadający za transportowanie składników w głąb, to na mazidłach chwalona jest lipodermina.
![]() |
#2280 |
The Pink Power Mołderajtor
|
A od thanatosa ew. propylene glycol lub mleczko pszczele na transport.
Po domowemu natomiast to oczywiście alkohol, albo woda brzozowa, jeśli Cię nie podrażnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.