Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-15, 20:28   #2251
Giga10
Rozeznanie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Kurczę, też się czaję na ten Nisim, ale nie wiem czy mam już 3 cm odrosty. Pisałam do sprzedawcy, a on przysłał mi info, że takie muszą być minimum aby zestaw działał, że wsmarowuję w skórę i na początku mogą trochę wypadać. Czyli to co opisywała Tulipana, z tym, że ona mówiła coś o 2 cm. A czy szampon koloryzujący niszczy strukturę? - bo nie wiem odkąd mierzyć ten odrost
Giga10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 20:55   #2252
Ewik11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Giga10 Pokaż wiadomość
Kurczę, też się czaję na ten Nisim, ale nie wiem czy mam już 3 cm odrosty. Pisałam do sprzedawcy, a on przysłał mi info, że takie muszą być minimum aby zestaw działał, że wsmarowuję w skórę i na początku mogą trochę wypadać.
Czekaj...jak to wypadać, kiedy, po czym? Tzn. farbowane mogą wypadać?
Ewik11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 21:02   #2253
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Nisim stosuje od czwartku, zadnego wypadania nie zauwazylam, moge nawet szarpnac-nie leci nic.

przyrostu nie mierze, bo wczoraj scielam na krotko, ew roznice zobacze na fotkach

niestety porobily mi sie male strupki-ranki, o ktorych pisala wWeronikaWw

dawno czegos takiego nie mialam, nie jest to przyjemne, ale nie odstawiam na razie.

szampon jest bardzo wydajny, starczy na dlugo, odzywka mniej, ale wmasowuje ja tylko w skore glowy

niestety wlosy przetluszczaja sie szybciej, pewnie przez silikony w odzywce
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 22:13   #2254
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Nisim stosuje od czwartku, zadnego wypadania nie zauwazylam, moge nawet szarpnac-nie leci nic.

przyrostu nie mierze, bo wczoraj scielam na krotko, ew roznice zobacze na fotkach

niestety porobily mi sie male strupki-ranki, o ktorych pisala wWeronikaWw

dawno czegos takiego nie mialam, nie jest to przyjemne, ale nie odstawiam na razie.

szampon jest bardzo wydajny, starczy na dlugo, odzywka mniej, ale wmasowuje ja tylko w skore glowy

niestety wlosy przetluszczaja sie szybciej, pewnie przez silikony w odzywce
ja mam nisim, ale narazie nie zaczelam go stosowac, martwia mnie ,co to za strupki, nie boicie sie tego, co to w ogole jest?

Edytowane przez kitay
Czas edycji: 2008-04-15 o 22:48
kitay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 23:01   #2255
Kalawala
Raczkowanie

Uważajcie z tym Nissimem na większości forów zagranicznych użytkownicy uważają, że to drenaż kieszeni. Niektórzy stosowali te produkty ponad rok. Strupki moim zdaniem wskazują, że coś jest nie tak. Poza tym inni też się zastanawiają na jakiej podstawie niby on miałby działać...

http://regrowth.com/hairloss-forums/...fm?f=5&t=18478

http://forums.about.com/n/pfx/forum....airloss&tid=92

http://www.hairlosshelp.com/forums/m...AR_MSGDBTABLE=
Kalawala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 23:16   #2256
una creatura bella
Wtajemniczenie

Kalawalo, opinie które znalazłaś nie dotyczą serii Nisim Fast.
Poza tym zauważ, że fora na które się powołujesz, zajmują się tematyką odrostu i zapobiegania wypadaniu włosów w przebiegu różnych rodzajów łysienia (w praktyce głównie androgenowego), a to jest dość złożony problem.

A strupki to ewidentnie niepokojący objaw.
Stary 2008-04-15, 23:33   #2257
Kalawala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Poza tym zauważ, że fora na które się powołujesz, zajmują się tematyką odrostu i zapobiegania wypadaniu włosów w przebiegu różnych rodzajów łysienia (w praktyce głównie androgenowego), a to jest dość złożony problem.

Zdaję sobie z Tego całkowicie sprawę. Wiem także, że obecnie wiele firm lansuje swoje produkty na forach szukając naiwnych i trzeba być ostrożnym. Jak wskazują przykłady wiele z zachwalanych produktów Nissim ma wady i brak naukowych podstaw działania. Zauważ też, że forum, którego nazwa tutaj też się pojawiała zniknęło wraz z pierwszymi opiniami niechętnymi Nissimowi. Mam tu na myśli społeczność Thelonghaircommunity. Marketing Nissimu nie śpi

Trzeba być prawdziwym optymistą żeby uznać strupki na głowie za syndrom polepszania się kondycji włosów.
Kalawala jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-15, 23:48   #2258
Dog-Rose
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalawala Pokaż wiadomość
Zdaję sobie z Tego całkowicie sprawę. Wiem także, że obecnie wiele firm lansuje swoje produkty na forach szukając naiwnych i trzeba być ostrożnym. Jak wskazują przykłady wiele z zachwalanych produktów Nissim ma wady i brak naukowych podstaw działania. Zauważ też, że forum, którego nazwa tutaj też się pojawiała zniknęło wraz z pierwszymi opiniami niechętnymi Nissimowi. Mam tu na myśli społeczność Thelonghaircommunity. Marketing Nissimu nie śpi

Trzeba być prawdziwym optymistą żeby uznać strupki na głowie za syndrom polepszania się kondycji włosów.
poza tym bylo bardzo malo w tym watku zadowolonych az tak bardzo z Nisimu, nie majac przy tym zadnych negatywnych efektow. Pare osob moze (razem z Tulipanna).
Dog-Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 23:57   #2259
una creatura bella
Wtajemniczenie

Marketing szeptany na forach internetowych to żadna nowość i mam nadzieję, że Wizażanki są na tyle świadome, by zdawać sobie z tego sprawę.
I owszem, nie doszukałam się nigdzie badań klinicznych potwierdzających skuteczność tych kosmetyków w przyspieszaniu porostu, mimo iż przepisy prawa kosmetycznego wyraźnie wymagają takowych badań w przypadku produktów o deklarowanych "efektach specjalnych".

A forum LHC nie zniknęło, miało tylko chwilową przerwę związaną ze zmianą serwera

http://www.longhaircommunity.com/

Swoją drogą, polecam lekturę tej stronki. Multum informacji.
Stary 2008-04-16, 07:53   #2260
DeathDealer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dog-Rose Pokaż wiadomość
poza tym bylo bardzo malo w tym watku zadowolonych az tak bardzo z Nisimu, nie majac przy tym zadnych negatywnych efektow. Pare osob moze (razem z Tulipanna).
Z tego co wiem, to dopiero parę osób go kupiło, a jeszcze mniej go używało
Niezadowolona w 100% była tylko jedna Wizażanka, inna miała wątpliwości - ale nie używała go zgodnie z instrukcjami, jeszcze inna miała "efekty uboczne" w postaci nowych włosków...
Opinia TruskawkowejWiosny to dopiero drugi głos krytyczny pod kątem podrażnienia skóry, natomiast nie wyklucza to na razie skuteczności zestawu w przyspieszaniu wzrostu.

PS. Nie jestem podstawiona przez producenta staram się jedynie obiektywnie ocenić plusy i minusy
DeathDealer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-16, 08:17   #2261
*sloneczko*
Zadomowienie

u mnie nisim nie powodowal zadnych efektow ubocznych- nic mnie nie swedzialo itp na poczatku mialam spektakularny wzrost wlosow, teraz znow jest zastuj poczekamy, pozyjemy co bedzie dalej..

ps. nie powiedzialabym, ze przyrost nowych wloskow to efekt uboczny nisimu... przeciez to zawsze o pare wlosow wiecej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-16, 08:38   #2262
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Uważajcie z tym Nissimem na większości forów zagranicznych użytkownicy uważają, że to drenaż kieszeni. Niektórzy stosowali te produkty ponad rok. Strupki moim zdaniem wskazują, że coś jest nie tak. Poza tym inni też się zastanawiają na jakiej podstawie niby on miałby działać...

http://regrowth.com/hairloss-forums/...fm?f=5&t=18478

http://forums.about.com/n/pfx/forum....airloss&tid=92

http://www.hairlosshelp.com/forums/m...AR_MSGDBTABLE=
Cytat:

Una creatura bella ma racje, to,. ze jakies osoby wypisuja rozne rzeczy na forach internetowych jeszcze nic nie znaczy. bardziej przekonalaby mnie naukowa publikacja osoby podpisujacej sie imieniem i nazwiskiem.

Cytat:
prosze podaj zrodla gloszace, ze dzialanie Nisimu przeciw lysieniu androgenowemu zostalo zakwestionowane przez naukowcow.

sa rozne metody leczenia tego schorzenia, rowniez wyciągami roslinnymi. to nie sa wyssane z palca bajeczki

nie ma metody pewnej, dzialajacej u kazdego pacjenta, co nie znaczy, ze odrastanie wlosow to efekt placebo.

Cytat:
to miala byc aluzja do mnie?

nie napisalam nic podobnego, nikt nie napisal.

moje wlosy sa co prawda w rewelacyjnej kondycji, ale problemy ze skora mam od dluzszego czasu, od lat.

wiem, ze nie powinnam eksperymentowac z preparatami do wcierania w skore, ale jestem troche zdesperowana.

liczylam sie z tym, ze moge nabawic sie wiekszego podraznienia niz mialam.

nie mam zamiaru robic teraz krucjaty antynisimowej.

moja siostra ma normalna skore i zadnych skutkow ubocznych nie ma. nic jej nie swedzi, nie piecze, wlosy nie wypadaja. sa ladne i blyszczace.

to mnie wiekszosc szamponow uczula i podraznia, wiec nie widze powodu aby brac mnie za przyklad ofiary Nisimu.

w dodatku trzymanie troche dluzej szamponow z SLES nie jest korzystne dla wrazliwcow, ale tak zaleca producent
Cytat:
Napisane przez Dog-Rose Pokaż wiadomość
bez przesady, forum to nie jest jakas wyrocznia.

klasyczny Wax znany jest od lat, wiele osob wyprobowalo, ich opinie moga wiecej powiedziec niz pare opinii uzytkowniczek Nisimu.

jak osobiscie Waxa nie toleruje, zafundowal mi masakre na glowie przy dluzszym stosowaniu, a niektorzy pisza, ze dla ich skory jest zbawienny i przyspiesza porost.

podobnie moze byc z Nisimem.

producent nie obiecywal gruszek na wierzbie, tempo przyrostu mialo wzrosnac nawet do 45%, a jezeli ktos liczyl, ze wzrosnie 600% to niech nie ma pretensji.

Cytat:
Marketing szeptany na forach internetowych to żadna nowość i mam nadzieję, że Wizażanki są na tyle świadome, by zdawać sobie z tego sprawę.
I owszem, nie doszukałam się nigdzie badań klinicznych potwierdzających skuteczność tych kosmetyków w przyspieszaniu porostu, mimo iż przepisy prawa kosmetycznego wyraźnie wymagają takowych badań w przypadku produktów o deklarowanych "efektach specjalnych".

A forum LHC nie zniknęło, miało tylko chwilową przerwę związaną ze zmianą serwera

http://www.longhaircommunity.com/

Swoją drogą, polecam lekturę tej stronki. Multum informacji.
nie moge sie nie zgodzic. zdrowy rozsadek w kwestii doboru kosmetykow jest na wage zlota.

a co do pogrubionego:

czy masz na mysli tylko produkty bedace kosmetykami czy te, ktore już sa lekami?
z tego co mi wiadomo, producent kosmetyku moze napisac co mu sie chce, ze jego produkt nawilza, regeneruje, wygladza i nikt go z tego nie rozlicza.

z lekami jest inaczej

jedynym obowiazkiem producenta kosmetyku jest podanie pelnego skladu preparatu

czy moglabys napisac skad to wiesz? chodzi mi o konkretne zrodlo i rok, byc moze mam przestarzale info

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2008-04-16 o 09:25
Stary 2008-04-16, 10:17   #2263
saszulek23
Raczkowanie

Co do nisimu, to chyba kazdy ma wlasny rozum i wie czy chce sprobowac i kiedy ewentualnie zaprzestac stosowania. ja najpier chce sprobowac z czyms tanszym i na szczescie nie jestem strasznie zdesperowana(choc jak czytam wasze posty to lapie mnie coraz wiekszy dol ze mam tak krotkie wlosy). co do opinii o nisimie kogos z tytulem dr, to kiedys nauczycielka biologii kazala przygotowac koledze referat czy cos takiego nt. cylku hormonalnego u kobiet czy jakos tak, qmpel sciagnal informacje z internetu (jakies glupoty - tak twierdzila moja nauczycielka), a na argument ze pod tym artykulem podpisany byl doktor powiedziala "podpisac sie mogl, a wie niewiele wiecej niz wy bo doktorat z grzybow robil"
przepraszam za taka dygresje, ale chodzi mi o to ze nilkomu nie wolno slepo wierzyc, a dla mnie cenniejsze sa opinie osob, ktore stosowaly dany produkt (oczywiscie zdaje sobie sprawe ze na kazdego moze dzialac inaczej)
Co do przetluszczania wlosow, to mi zaczely prrzetluszczac sie od czasu gdy stosuje seboradin do wlosow przetluszczaacych sie
saszulek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-16, 10:24   #2264
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saszulek23 Pokaż wiadomość
Co do nisimu, to chyba kazdy ma wlasny rozum i wie czy chce sprobowac i kiedy ewentualnie zaprzestac stosowania. ja najpier chce sprobowac z czyms tanszym i na szczescie nie jestem strasznie zdesperowana(choc jak czytam wasze posty to lapie mnie coraz wiekszy dol ze mam tak krotkie wlosy). co do opinii o nisimie kogos z tytulem dr, to kiedys nauczycielka biologii kazala przygotowac koledze referat czy cos takiego nt. cylku hormonalnego u kobiet czy jakos tak, qmpel sciagnal informacje z internetu (jakies glupoty - tak twierdzila moja nauczycielka), a na argument ze pod tym artykulem podpisany byl doktor powiedziala "podpisac sie mogl, a wie niewiele wiecej niz wy bo doktorat z grzybow robil"
przepraszam za taka dygresje, ale chodzi mi o to ze nilkomu nie wolno slepo wierzyc, a dla mnie cenniejsze sa opinie osob, ktore stosowaly dany produkt (oczywiscie zdaje sobie sprawe ze na kazdego moze dzialac inaczej)
Co do przetluszczania wlosow, to mi zaczely prrzetluszczac sie od czasu gdy stosuje seboradin do wlosow przetluszczaacych sie
ja szukalam alternatywy Nisimu, ale nie znalazlam.

scielam wlosy na krotko i chcialabym aby jak najszybciej urosly chociaz do ramion, a potem niech rosna juz po swojemu

z tymi naukowymi potwierdzeniami to bardziej chodzilo mi o publikacje w fachowych czasopismach, ksiazkach a nie w internecie, bo prawda jest taka, ze kazdy moze cos napisac i podpisac sie jako lekarz medycyny. a odrabiajac prace domowe najlepiej korzystac z ksiazek, internet powinien byc naprowadzeniem, tak mi przynajmniej wbijaja do glowy

mi po lotionie Seboradin tez sie robily bardziej lepkie wlosy, moze przez olejek rycynowy

zapytalam wlasnie siostre kolejny raz o odczucia zwiazane z Nisimem. absolutnie zadnych skutkow ubocznych, zauwazyla nawet, ze wlosy nie wypadaja jej juz prawie wcale, a wczesniej lecialy nawet podczas mycia. nie przetluszczaja sie, blyszcza, sa o dziwo lekkie

widocznie to ze mnie jest dziwny przypadek

umylam wlasnie czerep Nizoralem, moze podraznienie sobie pojdzie
Stary 2008-04-16, 11:41   #2265
Mortishia
Raczkowanie

Szampon mi nie kołtuni włosów...mojemu bratu tez nie (a on ma LOKI),a ampułki mają miejsce do postukania i ułamania wiec nie narzekam, bo jakoś sie nie skaleczyłam,chociaż trzeba uważać
Stary 2008-04-16, 12:09   #2266
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mortishia Pokaż wiadomość
Szampon mi nie kołtuni włosów...mojemu bratu tez nie (a on ma LOKI),a ampułki mają miejsce do postukania i ułamania wiec nie narzekam, bo jakoś sie nie skaleczyłam,chociaż trzeba uważać
mnie niestety kołtunił- najbardziej byłam zadowolona z mgiełki- a co do ampułek- wiem, że mają "miejsce do postukani" co nie zmienia faktu, że zdarzało im się krzywo łamać Uwazam, że produkt jest dobry- ale pomysł szklanych ampuek niepraktyczny.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-16, 12:28   #2267
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Una creatura bella ma racje, to,. ze jakies osoby wypisuja rozne rzeczy na forach internetowych jeszcze nic nie znaczy. bardziej przekonalaby mnie naukowa publikacja osoby podpisujacej sie imieniem i nazwiskiem.

prosze podaj zrodla gloszace, ze dzialanie Nisimu przeciw lysieniu androgenowemu zostalo zakwestionowane przez naukowcow.

sa rozne metody leczenia tego schorzenia, rowniez wyciągami roslinnymi. to nie sa wyssane z palca bajeczki

nie ma metody pewnej, dzialajacej u kazdego pacjenta, co nie znaczy, ze odrastanie wlosow to efekt placebo.

to miala byc aluzja do mnie?

nie napisalam nic podobnego, nikt nie napisal.

moje wlosy sa co prawda w rewelacyjnej kondycji, ale problemy ze skora mam od dluzszego czasu, od lat.

wiem, ze nie powinnam eksperymentowac z preparatami do wcierania w skore, ale jestem troche zdesperowana.

liczylam sie z tym, ze moge nabawic sie wiekszego podraznienia niz mialam.

nie mam zamiaru robic teraz krucjaty antynisimowej.

moja siostra ma normalna skore i zadnych skutkow ubocznych nie ma. nic jej nie swedzi, nie piecze, wlosy nie wypadaja. sa ladne i blyszczace.

to mnie wiekszosc szamponow uczula i podraznia, wiec nie widze powodu aby brac mnie za przyklad ofiary Nisimu.

w dodatku trzymanie troche dluzej szamponow z SLES nie jest korzystne dla wrazliwcow, ale tak zaleca producent

bez przesady, forum to nie jest jakas wyrocznia.

klasyczny Wax znany jest od lat, wiele osob wyprobowalo, ich opinie moga wiecej powiedziec niz pare opinii uzytkowniczek Nisimu.

jak osobiscie Waxa nie toleruje, zafundowal mi masakre na glowie przy dluzszym stosowaniu, a niektorzy pisza, ze dla ich skory jest zbawienny i przyspiesza porost.

podobnie moze byc z Nisimem.

producent nie obiecywal gruszek na wierzbie, tempo przyrostu mialo wzrosnac nawet do 45%, a jezeli ktos liczyl, ze wzrosnie 600% to niech nie ma pretensji.

nie moge sie nie zgodzic. zdrowy rozsadek w kwestii doboru kosmetykow jest na wage zlota.

a co do pogrubionego:

czy masz na mysli tylko produkty bedace kosmetykami czy te, ktore już sa lekami?
z tego co mi wiadomo, producent kosmetyku moze napisac co mu sie chce, ze jego produkt nawilza, regeneruje, wygladza i nikt go z tego nie rozlicza.

z lekami jest inaczej

jedynym obowiazkiem producenta kosmetyku jest podanie pelnego skladu preparatu

czy moglabys napisac skad to wiesz? chodzi mi o konkretne zrodlo i rok, byc moze mam przestarzale info
mam przed soba nisim, i nie jest tam napisane zeby trzymac szampon dluzej?!

uwaznie sledze to co dziewczyny pisza na tym forum o nisimi, jak na razie na te co kupily to 2 pisaly o strrupkack, jedna byla niezadowolona ale stosowala go co drugi dzien! Ale jakie to sa strupki? swedza?
kitay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-16, 12:50   #2268
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitay Pokaż wiadomość
mam przed soba nisim, i nie jest tam napisane zeby trzymac szampon dluzej?!

uwaznie sledze to co dziewczyny pisza na tym forum o nisimi, jak na razie na te co kupily to 2 pisaly o strrupkack, jedna byla niezadowolona ale stosowala go co drugi dzien! Ale jakie to sa strupki? swedza?
ale jezeli splukujesz szampon od razu to aktywne skladniki nie maja jak wniknac. wszystkie szampony lecznicze zostawia sie chwilke przed splukaniem. mam na mysli pol do minuty.

a co do strupkow, zaluje, ze w ogole o tym napisalam, nie chce siac paniki. moje problemy nie sa wywolane Nisimem, co najwyzej poglebione przez niego. nie bede opisywac szczegolow
Stary 2008-04-16, 14:24   #2269
sylwiahh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
W przypadku łysienia męskiego stawiałabym na kofeinę- tzn. konkretniej proponuję nabyć szampon z kofeiną (może być ten z rossmana). Do tego coś do wcierania- najlepiej też z kofeiną. Natomiast jeśli to ma być coś home made to może wcierka z kofeiną i saw palmetto (reszta składników jak w podanej przeze mnie wcierce). Kofeina ma dobre rezultaty w testach klinicznych w przypadku łysienia androgenowego- dlatego stawiałabym głównie na nią.
Dzieki! Poszukam czegoś z kofeiną!
sylwiahh jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-16, 14:28   #2270
beoneself
Zakorzenienie

Ciągle oglądam te moje nieszczęsne odrosty... Dlaczego włosy zamiast przyśpieszyć, to zwolniły?
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-16, 14:40   #2271
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwiahh Pokaż wiadomość
Dzieki! Poszukam czegoś z kofeiną!
Nie ma za co- mam nadzieję, że się sprawdzi
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 09:43   #2272
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atenaz Pokaż wiadomość
o, dobry pomysł, ja nie mogę się zmobilizować do regularnego płukania, ale jeśli zostanie potwierdzone naukowo w domowym laboratorium Virki, że taka metoda daje efekty, będę zmuszona się przyłożyć
Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
To swoje chęci do robienia tych płukanek możesz mnie oddac bo musze sie zmobilizowac Wczoraj zrobilam pierwszą od miesiąca
Jeszcze mi został tydzień do mierzenia i podania oficjalnych wyników
Sama już się nie mogę doczekać

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 11:34   #2273
MilkChocolate
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny Przeczytałam dużo Waszych wypowiedzi na temat przyśpieszenia porostu włosów i mam pytanko w związku z tym... Od paru dni zaczęłam brać skrzypowitę i mam zamiar kupić sobie ten Seboradin i olejek rycynowy i tu moje pytanie... Czy mogę po umyciu włosów tym olejkiem i zastosowaniem tego lotionu ( za bardzo jeszcze nie wiem kiedy i jak się go stosuje) nałożyć jeszcze normalną odżywkę ?
MilkChocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 11:39   #2274
DeathDealer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MilkChocolate Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Przeczytałam dużo Waszych wypowiedzi na temat przyśpieszenia porostu włosów i mam pytanko w związku z tym... Od paru dni zaczęłam brać skrzypowitę i mam zamiar kupić sobie ten Seboradin i olejek rycynowy i tu moje pytanie... Czy mogę po umyciu włosów tym olejkiem i zastosowaniem tego lotionu ( za bardzo jeszcze nie wiem kiedy i jak się go stosuje) nałożyć jeszcze normalną odżywkę ?
Możesz
Stary 2008-04-17, 11:43   #2275
MilkChocolate
Przyczajenie

Dzięki Wielkie
MilkChocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 12:29   #2276
DeathDealer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MilkChocolate Pokaż wiadomość
Dzięki Wielkie
Nie ma za co
Stary 2008-04-17, 12:35   #2277
kosmarka
Wtajemniczenie

Hej kobiety ,
właśnie przymierzam się do zakupu u thanatosa tych oto składników:

Kofeina - waga 10g 6,60zł

Piperyna 10% - waga 10g 3,60zł

Skórka winogron 30% - waga 20g 8,00zł

Skórka jabłek 80% - waga 10g 12,00zł

Keratyna - pojemność 25ml 12,00zł

kolagenu nie było , pantenolu też - gdzie to dostanę – w mazidłach, aptece?
To do wcierki Jolie oczywiście .
Teraz mam pytanie do tych z was co się na kosmetyce znają, bo ja nie za bardzo: co mam jeszcze zamówić, by te składniki były super transportowane w głąb włosa i skórę głowy? Proszę pomóżcie .

Zamówię jeszcze olej jojoba chyba - to tak na te letnie promienie słoneczne i suche końcówki, nabłyszczę je trochę .
olej jojoba – pojemność 100ml – 15 zł

Kupię dziś olej z avocado – wyczytałam, ze ma nawilżać i nadać połysk moim włoskom-zobaczymy
nie wiem czy nie wziąć u tanathosa stearynianu gliceryny?utrzymuje wilgoć, wygładza, natłuszcza – mogę to dodawać na końcówki razem z olejem np. avocado, czy nie bardzo można?

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-17, 13:37   #2278
Agusia007
Zadomowienie

GG do Agusia007

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Hej kobiety ,

Teraz mam pytanie do tych z was co się na kosmetyce znają, bo ja nie za bardzo: co mam jeszcze zamówić, by te składniki były super transportowane w głąb włosa i skórę głowy? Proszę pomóżcie .

Zamówię jeszcze olej jojoba chyba - to tak na te letnie promienie słoneczne i suche końcówki, nabłyszczę je trochę .

Kupię dziś olej z avocado – wyczytałam, ze ma nawilżać i nadać połysk moim włoskom-zobaczymy
nie wiem czy nie wziąć u tanathosa stearynianu gliceryny?utrzymuje wilgoć, wygładza, natłuszcza – mogę to dodawać na końcówki razem z olejem np. avocado, czy nie bardzo można?
Panthenol znajdziesz na 100% w aptece, ja kupiłam go w żelu;-)
ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein
wolte ganz allein sein..
Ich will ein Herzschlag kontrollieren
Ich muss Zerstören!Neein!
Nocny marek
Agusia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 15:27   #2279
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Hej kobiety ,

Ja mogę doradzić, abyś się na 100% zdecydowała na jojoba , bo włoskom dobrze służy, a zresztą nie tylko, do wielu rzeczy można go zastosować
A glicerynę możesz kupić, ale nie musisz, jojoba i avocado już same w sobie będą ładnie nawilżać

A jeśli chodzi o składnik odpowiadający za transportowanie składników w głąb, to na mazidłach chwalona jest lipodermina.

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-17, 15:40   #2280
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

A od thanatosa ew. propylene glycol lub mleczko pszczele na transport.
Po domowemu natomiast to oczywiście alkohol, albo woda brzozowa, jeśli Cię nie podrażnia.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości