Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-15, 11:12   #2221
zuzia121985
Raczkowanie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
Napisane przez Mortishia Pokaż wiadomość
A ja polecam produkty z RADICAL'a stosuję szampon i ampułki. Mój brat ma bardzo długie włosy i strasznie mu wypadały. Stosuje razem ze mną szampon i mu przestały wypadać. Ja stosuję jeszcze te ampułki naprawdę polecam! Nie wypadają i urosły
Ja też ostatnio kupiłam ampułki Radicalu i stosuję już 5 dni z jedny dniem przerwy niestety. Zobaczymy co z tego będzie. Da ampułek dostałam gratis tabletki Radical ze skrzypem, ale strasznie mnie po nich wypryszczyło, więc zaprzestałam ich stosowania.
zuzia121985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 11:35   #2222
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Dawno Cię tu nie było
To prawda jakoś ostatnio zwolniłam tempa, ale czytałam wasze poczytania , mało się udzielałam, bo nie mam dla was rewelacyjnych metod na porost .
Chyba się zawiodłam na tych swoich miksturach - za dużo od nich oczekiwałam , ale będę próbowała dalej .
Zawsze nisim zostaje .

Cytat:
Napisane przez oleczka87 Pokaż wiadomość
kupiłam ten szampon z kofeiny na porost włosów. Jest w promocji - kosztuje 4,99 a normalnie 6.99
No to ja 3 tyg. temu przepłąciłam 2 zł - coś chyba mało schodzi skoro promocja .
Trudno mi powiedzieć czy cuda zdziełał ten szampon, butelka po jutrze się skończy-nie wiem czy kupować następną czy na bambino się przerzucić znowu . Mam jeszcze 2 dni do zastanowienia .

Do Jolie: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.php?p=7226536&po stcount=2211 i ile ogółem cię ta miksturka wyniosła?

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 12:30   #2223
zuzia121985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość

No to ja 3 tyg. temu przepłąciłam 2 zł - coś chyba mało schodzi skoro promocja .
Trudno mi powiedzieć czy cuda zdziełał ten szampon, butelka po jutrze się skończy-nie wiem czy kupować następną czy na bambino się przerzucić znowu . Mam jeszcze 2 dni do zastanowienia .
Ja za jednym raze kupiłam dwie butelki także nie mam wyjścia muszę je zużyć tym bardziej że też przepłaciłam.
zuzia121985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 14:08   #2224
kosmarka
Wtajemniczenie

I tak bywa .

Stary 2008-04-15, 14:56   #2225
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mortishia Pokaż wiadomość
A ja polecam produkty z RADICAL'a stosuję szampon i ampułki. Mój brat ma bardzo długie włosy i strasznie mu wypadały. Stosuje razem ze mną szampon i mu przestały wypadać. Ja stosuję jeszcze te ampułki naprawdę polecam! Nie wypadają i urosły
Ja z radicalu miałam szampon, ampułki i mgiełkę- co do działania (p.wypadaniu) nie mam jako tako zastrzeżeń. Przy czym- szampon kołtunił mi włosy, a szklane ampułki lubiały kaleczyć- raz mi jedna wypadła z dłoni i spadając zahaczyła o spodnie, co wystarczyło, żeby przeciąć i je i skórę brrrr
Cytat:
Napisane przez zuzia121985 Pokaż wiadomość
Da ampułek dostałam gratis tabletki Radical ze skrzypem, ale strasznie mnie po nich wypryszczyło, więc zaprzestałam ich stosowania.
Uważa się, że jest to normalna reakcja- ponieważ preparaty tego typu wspomagają oczyszczanie organizmu- początkowo taki efekt może wystapić
Cytat:
Do Jolie: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.php?p=7226536&po stcount=2211 i ile ogółem cię ta miksturka wyniosła?
Przepraszam Cię bardzo- nie zauważyłam wczesniej tegp pytania.

Cytat:
Jolie – zobaczę czy coś mi tam się spodoba-to może dokupię, wieczorkiem będę zamawiała.
Tak wogule to tą wcierkę stosujesz na suche/wilgotne włosy i czy po czy przed myciem włosków?
Bo jakoś mi umknęło to gdzieś po drodze czytając wątek.
Mix wcieram po myciu (jak akurat myję włosy) albo normalnie na sucho- to nie ma znaczenia- w każdym razie nie zmywasz tego.
A co do kosztu to pytasz o jednorazową "produkcję"
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 15:13   #2226
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Haha!! Ja też go sobie dzisiaj kupilam, też w Rossmanie i też w promocji Dziwny ma kolor - taki mocno zielony?morski?
No, wczoraj wąchałam i za mocno chyba nacisnęłam, bo granatowa maź wlała mi się do nosa.
Ale ma fajny taki zapach, męski .
Jutro dopiero użyję, bo włosy co 2 dni myję .

Cytat:
JA bambino miałam i okropny jest jak dla mnie. Włosy szorstkie, takie suche i oklapnięte :/. Użyłam kilka razy i teraz służy mi do prania ręcznego
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 15:23   #2227
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
No, wczoraj wąchałam i za mocno chyba nacisnęłam, bo granatowa maź wlała mi się do nosa.
Ale ma fajny taki zapach, męski .
Jutro dopiero użyję, bo włosy co 2 dni myję .

No nie mogę!! I co ? Puszczałas potem bąble nosem?
A zapach rzeczywiście męski.
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 15:26   #2228
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
No nie mogę!! I co ? Puszczałas potem bąble nosem?
A zapach rzeczywiście męski.
Bąbli nie puszczałam, ale mam nadzieje, że kofeina nie zaktywowała moich włosków w nosie

W ogóle rozglądając się wczoraj po rossmanie widziałam taką herbatkę na piękne włosy (miała pokrzywę i skrzyp i inne zielska) i zastanawiam się czy to nie lepsze od tabletek na włosy, które już łykam od wakacji (najpierw belissa, póżniej capivit piękne włosy a teraz silica)
Stary 2008-04-15, 15:51   #2229
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Ja w tym miesiącu sprawdzam czy mój 3 cm wzrost włosków (bądź co bądź całkiem niezły ) jest zasługą ziół i przez ten miesiąc nie płukam ziołami Nie wiem jak mi się to udaje , ale chcę sprawdzić czy beż ziół też będzie 3 cm . Ot, taka moja babska ciekawość , a do tego jeszcze będę mogła oficjalnie stwierdzić, czyja to zasługa
To swoje chęci do robienia tych płukanek możesz mnie oddac bo musze sie zmobilizowac Wczoraj zrobilam pierwszą od miesiąca

Cytat:
Napisane przez atenaz Pokaż wiadomość
o, dobry pomysł, ja nie mogę się zmobilizować do regularnego płukania, ale jeśli zostanie potwierdzone naukowo w domowym laboratorium Virki, że taka metoda daje efekty, będę zmuszona się przyłożyć
W takim razie musimy połączyć siły

Cytat:
W ogóle rozglądając się wczoraj po rossmanie widziałam taką herbatkę na piękne włosy (miała pokrzywę i skrzyp i inne zielska) i zastanawiam się czy to nie lepsze od tabletek na włosy, które już łykam od wakacji (najpierw belissa, póżniej capivit piękne włosy a teraz silica)
Ja myśle że lepsza bedzie herbatka, bo nie ma w niej chemi
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 16:12   #2230
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
A co do kosztu to pytasz o jednorazową "produkcję"
tzn. tak na raz to chyba trudno określić-poprostu ogółem jednorazowy zakup wszystkich składników-nie wiem na ile ci starcza-3 tyg. miesiąc, więcej-jaki to koszt, bo się zastanawiam czy nie kupić od razu nisimu . Nie wiem po prostu czy wyjdzie mi dużo taniej ta twoja miksturka zachęcająca
Cytat:
No, wczoraj wąchałam i za mocno chyba nacisnęłam, bo granatowa maź wlała mi się do nosa. JA bambino miałam i okropny jest jak dla mnie. Włosy szorstkie, takie suche i oklapnięte :/. Użyłam kilka razy i teraz służy mi do prania ręcznego
Dobre z tą mazią w nosie , jesli chodzi o bambino-mi właśnie służył-włoski były miękkie i takie puszyste- a o zapachu nie wspomnę

Stary 2008-04-15, 16:21   #2231
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:

Dobre z tą mazią w nosie , jesli chodzi o bambino-mi właśnie służył-włoski były miękkie i takie puszyste- a o zapachu nie wspomnę
To może ja też dam mu jeszcze jedną szansę, ale kurcze mam tyle szamponów teraz . Ten z kofeiną kupiłam, 1/3 z apteczki babuni na porost , pomarańczowy Sunsilk...

A na sam porost to używam właśnie szampon jakiś pobudzających co 2 dni, seboradin lotion co 1-2 dni, piję pokrzywę od paru dni, olejek rycynowy tak raz w tygodniu na całą noc. No to chyba tyle. Ale mam wrażenie, że coś jeszcze dałoby się zrobić .

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość

Ja myśle że lepsza bedzie herbatka, bo nie ma w niej chemi
no i tak silica konczy mi się w niedziele, teraz piję pokrzywę, później kupię tą na piękne włosy .
Stary 2008-04-15, 16:25   #2232
kosmarka
Wtajemniczenie

Na razie zużyj te szampony, po co kolejny do kolekcji ja też tak robię-szkoda marnotrawić, to co dajesz na głowę na razie dwaj -sporo jest więc wystarczy i nic nie dokładaj, bo potem się okaże, że nie wiadomo co ci przyspiesza porost włosów . Odczekaj z 3 tygodnie do miesiąca i potem ewentualnie coś modyfikuj.

Stary 2008-04-15, 16:34   #2233
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Na razie zużyj te szampony, po co kolejny do kolekcji ja też tak robię-szkoda marnotrawić, to co dajesz na głowę na razie dwaj -sporo jest więc wystarczy i nic nie dokładaj, bo potem się okaże, że nie wiadomo co ci przyspiesza porost włosów . Odczekaj z 3 tygodnie do miesiąca i potem ewentualnie coś modyfikuj.
dobrze, zrobię tak .
Ale jak wybieram się do zielarskiego, albo kosmetycznego to czasem opanować się nie można, tyle tego .
Wiem, że na pewno kupię jeszcze olejek kokosowy, ale nigdzie go nie umiem znaleźć :/.
a do tego wszyscy widzą, że mi włosy rosną, tylko nie ja. JA widzę po zdjęciach, ale tak na co dzień mam wrażenie, że stoją w miejscu :/.
Stary 2008-04-15, 16:39   #2234
beoneself
Zakorzenienie

Kurcze nie widziałam w żadnym rossmannie tego szamponu z kofeiną... ciekawe, ciekawe
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 16:57   #2235
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Kurcze nie widziałam w żadnym rossmannie tego szamponu z kofeiną... ciekawe, ciekawe
a ja już w dwóch miastach widziałam. Od jakiś 2 tygodni ponad go już widziałam, ale może do Ciebie jeszcze nie dowieźli . Szampon się Yung nazywa Jest w niebieskiej butelce i ogólnie to mały jest, nie rzuca się w oczy.
Stary 2008-04-15, 17:10   #2236
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Jest, jest Tylko trzeba dobrze popatrzec, bo niepozornie wygląda. No chyba , że wizażanki dokonały zmasowanego ataku akurat na Twojego Rossmana i ogołociły półkę z tego szamponu
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 17:28   #2237
iziaczek
Zadomowienie

Siła wizażu działa,tez mam ten szampon z kofeiną,skład wygląda dosyc ciekawie,a znalazłam go w pierwszym lepszym rossmannie.
iziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 17:35   #2238
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
tzn. tak na raz to chyba trudno określić-poprostu ogółem jednorazowy zakup wszystkich składników-nie wiem na ile ci starcza-3 tyg. miesiąc, więcej-jaki to koszt, bo się zastanawiam czy nie kupić od razu nisimu . Nie wiem po prostu czy wyjdzie mi dużo taniej ta twoja miksturka zachęcająca
No to lecimy:
- woda pokrzywowa ok.4,50zł
- skórka jabłek 5g 7zł
- ekstrakt ze skórki winogron 5g 3zł/zastępczo ekstrakt z pestek winogron 5g 6zł
- olejek rozmarynowy coś koło 5-7zł (10ml)

Przy obj 50ml na raz zużywa się ok. 1g (stęż 2%) skórki jabłka i ok. 1,5g (stęż 3%) skórki/ew. pestek winogron i jakieś 3-5kropli olejku rozmarynowego. Zatem koszt przygotowania 50ml wcierki to ok. 5zł.

Można jeszcze dodać np. kofeinę, saw palmetto, piperynę
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-04-15, 17:45   #2239
sylwiahh
Raczkowanie

Cytat:
No to lecimy:
- skórka jabłek 5g 7zł
- ekstrakt ze skórki winogron 5g 3zł/zastępczo ekstrakt z pestek winogron 5g 6zł

Przy obj 50ml na raz zużywa się ok. 1g (stęż 2%) skórki jabłka i ok. 1,5g (stęż 3%) skórki/ew. pestek winogron i jakieś 3-5kropli olejku rozmarynowego. Zatem koszt przygotowania 50ml wcierki to ok. 5zł.

Myślicie że mężczyźnie (zakola - spore) też może pomóc ta mieszanka?
Mi przestały włosy wypadać odkąd używam szamponów bez SLS (dla dzieci) i H-pantoten z odżywką (na zmianę). Ale na niego to nie działa.
sylwiahh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 18:05   #2240
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale jak wybieram się do zielarskiego, albo kosmetycznego to czasem opanować się nie można, tyle tego .
Wiem, że na pewno kupię jeszcze olejek kokosowy, ale nigdzie go nie umiem znaleźć :/.
Wiem coś o tym kupiłabym z chęcią wszystko na raz , a na olejek czekam czekam i doczekać się nie mogę (w moim sklepiku mieli dowieść)
Cytat:
No to lecimy:
- skórka jabłek 5g 7zł

Dziękuję kochana , taniuchno wychodzi raczej, czyli nisim poczeka.

Jeśli chodzi o ten szampon z rossmana Yung to pokazywałam go wcześniej (to dla tych co go nie mogą znaleźć) http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1476

Stary 2008-04-15, 18:18   #2241
beoneself
Zakorzenienie

Ooooo jaki fajny

Mama zapytała mnie przed chwilą, czy ma się już poważnie martwić moim włosowym świrem/fiołem, czy jeszcze mam wszystko pod kontrolą
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 18:34   #2242
kosmarka
Wtajemniczenie

To samo przechodziła z mamą, teraz już tak nie szaleję z rzepą to i mama ucichła, jeszcze tylko zapach seboradinu i płukanek jej czasem przeszkadza -ale tylko czasem.

Stary 2008-04-15, 18:37   #2243
Kalawala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kitay Pokaż wiadomość
z jakiej firmy? one maja dzialac na porost? ile kosztowaly?
Ampułki Revalid ok 50 zł. Mają całą serię z kofeiną: szampon, krem, ampułki... Zeszłego lata stosowałam ich witaminowe kapsułki zielono-żółte z dużą korzyścią dla wyglądu włosów, dlatego biorę te produkty pod uwagę mimo, że tanie nie są...
Kalawala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 18:39   #2244
kosmarka
Wtajemniczenie

Ktoś może już to stosował? DZIEWCZęTA wzbudzone zostało moje zainteresowanie

Stary 2008-04-15, 18:50   #2245
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwiahh Pokaż wiadomość
Myślicie że mężczyźnie (zakola - spore) też może pomóc ta mieszanka?
Mi przestały włosy wypadać odkąd używam szamponów bez SLS (dla dzieci) i H-pantoten z odżywką (na zmianę). Ale na niego to nie działa.
W przypadku łysienia męskiego stawiałabym na kofeinę- tzn. konkretniej proponuję nabyć szampon z kofeiną (może być ten z rossmana). Do tego coś do wcierania- najlepiej też z kofeiną. Natomiast jeśli to ma być coś home made to może wcierka z kofeiną i saw palmetto (reszta składników jak w podanej przeze mnie wcierce). Kofeina ma dobre rezultaty w testach klinicznych w przypadku łysienia androgenowego- dlatego stawiałabym głównie na nią.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-04-15, 18:58   #2246
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127

oj dawno tu nei zaglądałam jak mi grzywka odrosła, jakoś przestałam zwracać uwagę czy mi włosy rosną szybko czy wolno obojętne mi to tak więc powodzenia zyczę, w dalszym zapuszczaniu
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 19:01   #2247
rudeee
Raczkowanie

hmmm, a jakby dodać do odżywki kawę? łyszałąm, że pogłębia ciemny kolor włosów, ale może to bzdura, nie wiem sama
rudeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 19:40   #2248
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudeee Pokaż wiadomość
hmmm, a jakby dodać do odżywki kawę? łyszałąm, że pogłębia ciemny kolor włosów, ale może to bzdura, nie wiem sama
Przyrudza moim zdaniem lepiej dodać do szamponu, a najlepiej wcierać i potem zmywać
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-04-15, 20:37   #2249
Ewik11
Raczkowanie

Witam się w tym wątku
Od jutra zaczynam walkę o dłuższe włosy. Do dwudziestego któregos roku życia miałam dłuugie włosy...a potem, po któryms cięciu nie udało mi się ich na nowo zapuścić. Mam problem z przetrzymaniem "przejściówek" Kiedy włosy odrosły gdzies do nasady szyi udałam się do fryzjerą aby zachować długość i jedynie włosy wycieniowac...a że fryzjer wizję miał wyszłam od niego w stanie głębokiej depresji....ostrzygł mnie na króciutko olewając moje wytyczne, ba, olewając nawet pomysł który mi zapodał...koles po prostu "pojechał"...wysiepał tył, grzywkę, nad uszami zostawił jakies kępki które nie były ani baczkami ani elementem fryzury...po prostu koszmar...jedyne co mogłam zrobic to obciąc te psiuty na baczki...ale wtedy okazało się ze jestem ostrzyżona "na chłopaka"
Włosy juz lekko odrosły ale znów nie wiadomo co to za dziwo...trzymam się dzielnie i nie łapie nożyczek...ale kończąc przynudzanie...dzis przyszedł NISIM Wszyscy stukają się w głowe, że stałam się ofiarą reklamy a osoby, które zaobserwowały na sobie dobroczynne działanie tego kosmetyku są podstawione przez firmę...zobaczymy...Dok umentacja zdjęciowa start...pomiary też będą Zaczynam od jutrzejszego poranka, codziennie( i tak myję włosy każdego dnia). Nawet jak nie pomoże, to taka inwestycja( 100 zł za zestaw? Zwariowałam?) zatrzyma moje łapki z dala od nożyczek
Ewik11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 21:22   #2250
rudeee
Raczkowanie

Cytat:
Przyrudza moim zdaniem lepiej dodać do szamponu, a najlepiej wcierać i potem zmywać

Jakby przyrudzałą to bym skorzystała na pewno Chyba lepiej jednak zamiast kombinować z kawą wziąć się wreszcie w gar.ść i zamówic tą kofeinę...
rudeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości