![]() |
#1501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
Cytat:
![]() jak smialy ![]() NO KUR... JAK?? ![]()
![]() |
#1502 |
Magda
|
Dokladnie wyrazilas to co ja na ten temat mysle :P
Ten emot jest najlepszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Konto usunięte
|
Imagine przesylam to dla tych twoich pseudo kolezanek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Zadomowienie
|
Imagine bierzesz ślub w dniu urodzin mojego TŻ'a
![]() Mi zostało 8 dni ![]() ![]() Jak ja nie lubię tej róznicy pogodowej w naszych krajach :/ Na Balice pojade pewnie w kurtce a jak wysiąde w Barcelonie to bedzie 28 stopni....pamiętam jak w tamtym roku musiałam sie w Madrycie z kurtki zimowej rozbierać heheh no ale pocieszające jest to,że tam ciepluśko i moge jeszcze podreptać w letnich ciuszkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
Zakorzenienie
|
Imagine, a ja myślałam że powinnam głosić wszem, że Tz z Anglii jest. Tym bardizej utwierdzials mnie w tym co robie/nie robie
![]() A kolezankom niech pryszcze jak 5zlotych wyskocza!
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny! te juz poznane
i te mniej znane ![]() te mniej znane prosilabym zeby napisaly pokrotce skad maja Tz-ta ![]() ja wlasnie wrocilam z uczelni,czeka mnie nauka,bo 26 pazdziernika mam jeszcze ostatni egzamin z tej sesji. We Wloszech tak jest ze sesja od czerwca do pazdziernika,dostajemy daty i sami sobie mozemy ustawic kiedy dany egzamin chcemy zaliczyc. Malaja no ja dzisiaj znowu wyszlam o 7 rano w kurtce a wrocilam w 3/4 rekawka bluzeczce cienkiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
Hej Cuciola, widzisz, tu jest tak, ze mamy napady i piszemy ile wzlezie
![]() ![]() Zatem przyłączam się do Twojej prśby ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Zakorzenienie
|
za tydzien dokladnie moj TZ zaczyna pierwsza lekcje polskiego
![]() a bo ja wam nie mowilam.. moja mama spotyka sie z amerykaninem z lotewskimi korzeniami ![]() ![]() ![]() cos mi sie mama zamieszala ![]() ![]()
#1509 |
Magda
|
Lea chetnie bym im przekazala to przeslanie
![]() Kropka Twoja mama pewnie chce dolaczyc do naszego watku! Jade dzisiaj autobusem, pelnym jak to zwykle bywa. I jakas starsza babka wchodzi (tez jak to bywa, nie wiem skad one sie biora) i zaraz zaczela sie wielka dyskusja w autobusie, ze jakis chlopak siedzi mlody i nie ustapi starszej osobie, cala mlodziez jest zepsuta i zle wychowana itp. Chlopak powiedzial, ze od 8 rano jest na nogach, jest zmeczony i bedzie siedziec. Oczywiscie jakis gosc zaczal go wyzywac od gowniarzy i zwrocil mu uwage, ze siedzi na miejscu dla niepelnosprawnych a niepelnosprawnym nie jest. Chlopak na to ze jest, wyjal legitymacje i mu pokazal. Okazalo sie, ze chlopak faktycznie niepelnosprawny byl i caly autobus ucichl. Wkurza mnie takie cos, nie spotkalam sie w Anglii, zeby ktos WYMAGAL, aby ustepowac wszystkim naokolo miejsca. Ja sie czasami boje wogole usiasc, bo sie boje ochrzaju! Edytowane przez Imagine Czas edycji: 2007-10-08 o 15:00 Powód: poprawa literowek :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
ja sie nie boje.
a ostatnio stalismy z tz i ogladalismy wystawe w szybie (nieruchomosci)-malutka szybka a za nami zaczela sapac kobiecina "o jesssu, ojesssuu" prawie ze jak waz.. wiec mowie do tz po polsku zeby sie przesunal bo pani za nami chce koniecznie obejrzec wystawe a ona ze wcale nie chce tak od razu patrzec ze moze poczekac. na to ja ze skoro moze poczekac to czemu mi tak syczy za plecami?? ONA ZE SOBIE TAK MOWI SAMA DO SIEBIE I ZE TO NIC NIE ZNACZY. ech.. nie lubie jak mi ktos sapie nademna bo nie moze pol minuty poczekac.. a babka dostala drobna lekcje bo widzialam ze jej sie zrobilo glupio. ale normalnie wlazila na nasze plecy
#1511 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
co do 100dniowki to nie wiem jak to bedzie... wole sobie nie wyobrazac jak powiem ze nie ide.. bedzie kiepsko ![]() Cytat:
tez odnioslam podobne wrazenie i strasznie mi sie to podobalo jak czytalam, te zmiany.. miedzy innymi i dlatego sie dolaczylam do Was ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() kropcia to calkiem mozliwe ze Ci pozazdroscila... musze zaczac uwazac na moja ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 |
Zakorzenienie
|
Kasientos, jak nie chcesz isc na studniowke to nie idz i juz. Poinformuj tylko wychowawce i osoby z kometetu studniowkowego, jesli takie u was sa. Nie ma sensu isc tylko dlatego, by inni nie gadali
![]() Imagine, z babciami w autobusach tez mialam starcia. Wracalam po calym dniu ze szkoly, 2 wf-y mialam, biegi i w ogole okres, wiec czulam sie fatalnie. Wolne miejsce bylo, to sobie siadlam. Na nastepnym przystanku wsiada babka i mi steka "jak mnie nogi bola, jaka ta mlodziez niewychowana, stare konie a siedza" Tak mnie wkurzylam, ze postanowilam, ze jej nie ustapie, nie ma bata. Jeszcze inna wyzwala dizewczyne od krów ![]() A ja musze napisac Bewerbung na niemiecki ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Wtajemniczenie
|
Rannnnyyyy, jaki dzień
![]() ![]() Jeden chlopak jest samotnym ojcem, musi dojezdzac godzine do szkoly. Nie zawsze udaje mu sie zalatwic opiekunke do malego, wiec oczywiscie wtedy nei przychodzi na zajecia. Ludzie pomagaja mu jak moga, niancza dziecko, robia notatki, a ta dzis przy wszystkich wyjezdza "Przeciez Ty nie mozesz isc na Company Visit bo nie ma Cie czesto w szkole". Koles wstal i wyszedl. W sumie go rozumiem, tymbardziej ze ona wie o jego sytuacji. Sie zbulwersowalam, zwalila mi caly dzien. Czasami mam ochote ukrecic ten jej maly spalony na solarium łeb. O losie... ![]() Sorry musialam sie wygadac, bo zaraz zawalu dostane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Zakorzenienie
|
szien mi sie najbardziej podobala ta czesc o lbie spalonym na solarium
![]() ![]()
#1515 |
Zakorzenienie
|
dizewczyny a tak na boku tematu:
macie moze psa? ja mam labradora i ogromnie kocham wszystkie zwierzeta. Staram sie pomagac tu w schronisku.. najchetniej to ja bym te wszystkie biedne psiaki do mnie wziela ![]() ale rodzice mojego chlopaka nie chca sie zgodzic na wiecej niz 1 psa.. a w schronisku jest taka malutka 3-kilowa kuleczka ktora marznie na zimnie ![]() smutno mi jakos ze ja sobie siedze w ciepelku a te biedne stworki na dworze,bez jedzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
Mnie jest bardziej szkoda bezdomych...
![]() Mialam zamiar zapisac sie na wolontariat, ale w klasie maturalnej nie ma zbyt wiele wolnego czasu A dzis moge powiedziec tyle: Ich bin Schneiderin, ich kann barocke Kleide nahnen i A generation gap is defined as people born at the same time Czyli wenedka sie uczy jezykow ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Zakorzenienie
|
nasz nippy jest ze schroniska
![]()
#1518 |
Konto usunięte
|
Ja tez mialam pieska ze schroniska
![]() Juz w drodze postanowilam, ze nie bede wybierac i pierwszy pies jaki podejdzie do siatki idzie ze mna do domu ![]() A reakcja mojej mamy byla " O Boze, brzydszego nie bylo???" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Raczkowanie
|
szien nie jest az tak zle,choc po dzis dzien nie potrafie wiele zrozumiec,na wiele rzeczy sie przestawic czy tolerowac.
Nie kazdy,ale bardzo wielu z mezczyzn z bylej Jugoslawii nie potrafi okazywac swoich uczuc.Sa bardzo silnie zwiazani ze swoja ojczyzna. Nie pozwola zlego slowa powiedziec na swoj kraj,kulture czy bron Panie Boze na swoja rodzine. Nie chce wrzucac wszystkich do jednego worka bo sa rowniez kochane wyjatki jak moj Maz,choc nie twierdze,ze w czasie kryzysow czesto siedze i zastanawiam sie jak ludzie potrafia sie roznic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1520 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moj maz pochodzi z Afryki, nosze warkoczyki/corn rows i tez wczesniej sie nasluchalam - szkoda tylko ze od Polakow zarowno w Polsce jak i co niektorych w UK, spotkanych w srodkach komunikacji miejskiej, tych znanych mi mniej lub bardziej. Byly to glupie komentarze w stylu od jego bycia ze mna dla papierow po czy nie aby na pewno jest on terrorysta (jest muzulmaninem). Tez pochodze z majego miasta gdzie niestety ludzie zachowuja sie tak a nie inaczej i jest glupie przekonanie ze inne to od razu zle - moja rodzina stoi za nami murem i nikt nie pozwoli aby ktos powiedzial zle slowo. Najwazniejsze jest to ze jestes szczesliwa. Chcialabym tylko aby nareszcie ludzie uzmyslowili sobie ze wszyscy jestesmy jednakowi a kolor skory to nic innego jak kolor skory a nie wyrocznia jakim ktos jest czlowiekiem. Trzymam za Was kciuki.
![]() |
#1521 |
Zadomowienie
|
a mi właśnie TŻ zrobił niezły kawał "Dżoana nasz królik nie żyje" i płacze do słuchawki.....ja pytam " jak to nie zyje,wode ma?Jedzienie ma?" "No ma,nie wiem czemu"-mówi i po chwili się smieje....myślałam,że go wytargam przez tą słuchawke,bo sama nie wiem czemu ale mu uwierzyłam i już mi łzy zaczęły do oczu napływać......aha bo ja wam chyba nie wspominałam....TŻ mi sprawił na imieniny królika białego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
Malaja ale numer!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Zadomowienie
|
cuciola napewno jak tylko się zobaczymy
![]() On to wogóle strasznie mnie lubi rozzłaszczać,zaczepia mnie bo wie,że tego nie cierpie,łaskocze czego nienawidzę najbardziej....często robi mi zabawe,że wkłada mi ręce pod pachy ale nie łaskocze,zadaje za to bytania i jeśli odpowiem źle to mnie łaskocze,ale drań jeden zadaje pytania typu "ile jest teraz ludzi z nami w pociągu" "jak się nazywa król Hiszpanii","Ile lat ma moja babcia" noi zawsze mnie łaskocze :/ Często się tez bijemy,gryziemy,szczypiem y i rzucamy kapciami heheh dlatego chce już mieszkać w dużym domu,żeby móc ewentualnie uciec lub się schować,bo w naszym mieszkaniu biegamy w kółko baru dzielącego salon od kuchni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1524 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 'cudne' sa teorie obcych ludzi, ktorzy w ogole sie nie orientuja w sprawie a wydaja opinie ![]() moj tż tez jest tego wyznania, co poki co starannie ukrywam przed rodzicami, a raczej unikam tego tematu ![]() kiedys uslyszalam takie zdanko: czekam az kolor skory bedzie znaczyl tyle co kolor oczu.. a bynajmniej cos w tym stylu ![]() ![]() sliczne to jest... nie wiem skad w ludziach bierze sie tyle nietolerancji... moglabym w ostatecznosci zrozumiec naszych dziadkow(mniej rodzicow) bo pamietaja te wszystkie krzywdy wyrzadzone przez zaborcow itp, stosunek do czlowieka czarnego jako niewolnika...ale my mlodzi!?.. ktorzy o tym czytamy jedynie w ksiazkach i to traktujemy jako wrecz fantastyke ![]() ale mnie naszlo na umoralnianie... i to padlo na Was(ktore jestescie podobnego zdania)... sorry ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
kasientos a gadaj.. jak ci lepiej.. ja chetnie poslucham.
goshiek moja przygoda z dziecmi z kosova nie byla organizowana przez pck. a wlasciwie troche tak.. w liceum byla organizowanan zbiorka zywnosci.. ja skontaktowalam sie z organizatorami (ludzmi od nas z liceum) i poszlam tam z nimi.. okazalo sie ze moge sie przydac jako animatorka kultury.. mialam czas bo to byl koniec roku szkolnego prawie a ja nie musialam poprawiac przedmiotow wiec popoludnia spedzalam z dzieciakami. Malaja podziwiam ze go w lepetyne nie trzepniesz za te laskotki.. brrr.. moj byly mial takie zapedy.. laskotal mnie po dloniach a nic mnie bardziej nie wpienia niz to jak mowie nie a ktos dalej cos mi robi. nie to nie. lea nasz jest bardzo ladny psiul ale chyba glupszego nie bylo ![]()
#1526 |
Magda
|
my bylismy wczoraj z tz na spotkaniu z dj-em (wieczorem w nowej hucie :/), ale niestety musimy szukac dalek. Nie dosc, ze dj nie mowi wogole po angielsku to jeszcze liczy sobie troche duzo (jezeli 2000 to duzo).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Wtajemniczenie
|
2000 zl za noc pracy? to chyba nawet ekskluzywna prostytutka tyle nie bierze... choc kto tam wie
![]() badz co badz przynajmniej dla mnie to duzo |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 |
Raczkowanie
|
Imagine sprobuj poszperac troche tutaj http://www.krakow-online.com/Uslugi-185-strona-2.html i moze zorientuj sie ile biore rozni Dj-e.
Z tego co wiem to na Slasku caly zespol muzyczny wraz z wodzirejem za cala noc biora 2000zl. |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zakorzenienie
|
Aj, chyba każdy chciałby 2000 za noc zarobić
![]() Ale kiedyś praktycznie w 5 min zarobilam 40zl, bo gralam na slubie tylko jeden utwor ![]() ![]() A tak w ogole to lipa jest ogolna. Na nic nie mam czasu, nie mam pieniedzy, nie wiem co zrobię ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
imagine jedyny dj jakiego znam w krakowie to dj spajx ale nie wiem ile bierze. no i moj tz ale on juz dj nie jest bo sprzedal caly swoj sprzet i swiatla
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.