|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
a ja dzisiaj zrobiłam test, ponieważ spóźnia mi się okres o 5 dni i ku zaskoczeniu pojawiła się słaba kreska nr.2 , tzn planowałam ale jest to dla mnie zaskoczenie, moja ginekolog powiedziała że teraz pary starają się o dziecko średnio rok czasu... a ja już po niecałych 3 miesiącach. idę dzisiaj kupić jeszcze jeden test, nie wiem całkowicie kiedy powinnam wybrać się do lekarza, bo może jest za wcześnie. ale napewno będę brać kwas foliowy.
![]() |
#4382 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy to ciąża??
Cytat:
Nie martw się , bedzie dobrze. ja straciłam mojego syneczka w 20tc. Teraz jestem w 34 i jest super. Podobno po poronieniu jest wieksza płodność |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Zadomowienie
|
oj przykro mi
![]() ale z 34 tc się cieszę ![]() trochę boję się o swoje maleństwo. już da razy plamiłam. mam nadzieję, że to już się nie powtórzy! będzie dobrze - musi być dobrze innej opcji nie biorę pod uwagę. poza tym czuję się bardzo dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Zakorzenienie
|
carolans gratuluję!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Rozeznanie
|
no dziewczynki ja czekam jeszcze 10dni, żeby dostać/nie dostać okres... i by zrobić test
![]() wydaje mi się to strasznie długo.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Zadomowienie
|
w takich sytuacjach czas się wlecze
![]() ja nie wytrzymałam i test zrobiłam 5 dni przed spodziewaną miesiączką... trzymam kciuki za Twoje dwie kreski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4388 |
Zadomowienie
|
Hej Gosbaj
![]() Na tym teście wyszła druga kreska ale taka blada, że wzięłam ją za cień tej pierwszej i wynik uznałam za negatywny. Dopiero wynik bety hcg utwierdził mnie w tym, że jestem w ciąży. Wyniki testów ciążowych wykonywanych domu, nie są pewne. Często zdarza się tak, że wychodzi wynik negatywny a tak naprawdę jest się w ciąży. Dlatego poczekaj jeszcze troszkę a może ujrzysz upragnioną drugą kreskę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj powinnam dostać @ (bo od 3 cykli mam regularnie co do dnia) a tu już 17 i nic. Bolą mnie piersi jak dotykam i czuje dziwne kłucie w podbrzuszu i napięcie ale chyba raczej nie takie jak na @...mam ochotę iść do apteki po test ale boję się rozczarować.Poczekać jeszcze czy nie....??
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Kurcze chyba już świruję... |
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
odpowiem dyplomatycznie: jestem za a nawet przeciw ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4392 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Zadomowienie
|
Kupiłam ale chyba poczekam do rana...będzie pewniejszy wynik.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Zadomowienie
|
Najlepiej test zrobić rano, wówczas stężenie gonadotropiny kosmówkowej w moczu jest największe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4396 |
Zakorzenienie
|
Witam a co tu taka cisza??? U mnie wszystko ok nadal bez zadnych wymiotow i mdlosci. Wczoraj bylam u gina to juz 9 tc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Rozeznanie
|
u mnie jeszcze 8dni do domniemanego okresu...
czy po 10dniach od zapłodnienia coś występuje? jakieś zachcianki etc? ehehe;] niecierpliwie sie, choc staram sie o tym nie myśleć |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
choć mnie 5 dni po zapłodnieniu zaczęło bardzo suszyć. dużo piłam, i nie mogłam ugasić tego pragnienia ![]() ziaaa liczę dni razem z Tobą ![]() gosbaj coś się nie odzywa...jestem ciekawa czy się stestowała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczynki! Witam po Świętach. Ja dopiero wróciłam i teraz muszę szybciutko nadrobić zaległości. A trochę się ich nazbierało...
Na początek gratuluje wszystkim, które w międzyczasie do nas dołączyły. Od razu muszę powiedzieć, że ambitne plany przyznania się rodzicom do stanu błogosławionego spełzły na niczym. Nie miałam odwagi... ![]() Zebra666: może pocieszę cię troszkę ![]() sorejna: mała poprawka. Rodzice dziadkami będą już w październiku, a może nawet we wrześniu A poza tym to dzidek ma 7,6cm wygląda na 18tc, chociaż usg było robione w ostatni dzień 14tc. Wygląda pięknie... Teraz ma 16t i wciąż go nie widać. I dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja we wtorek mam kolejną wizytę, ciekawa jestem ile urósł od ostatniego razu...pod koniec marca miał 4 cm ![]() ale brzucha u mnie nie widać, wybija mnie jak tylko się objem a tak to płaściutko. masz ciężki orzech do zgryzienia ![]() ![]() z moją mamą to było odwrotnie, od dłuższego czasu truła mi o dziecku, że już czas, lata lecą, myślałam, ze z nią oszaleje! w końcu się doczekała... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Przyczajenie
|
Wiesz, to zawsze zależy ile się ma lat i jakie plany mają dla ciebie rodzice. Myślałam że z mamcią lepiej pójdzie, ale teraz to już sama nie wiem... Ale całe szczęście, że na pewno nie będą chcieli ślubu za wszelką cenę! Bo my jeszcze nie chcemy...
![]() A póki co to brzuszek u mnie też widać tyle co w grudniu, może i mniej. Tylko po jedzeniu to się mały balonik robi z niego i wtedy się wydaje że już tak bardzo widać. A za chwilkę znów nic... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Zakorzenienie
|
ech dzięki za pocieszenie ale wyglada na to, że nie dołącze do szczęśliwie zafasolkowanych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Zadomowienie
|
zebra współczuję
![]() ale główka do góry, co się odwlecze to nie uciecze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Zadomowienie
|
a ja byłam dziś u mojej lekarki i wyszło że za wcześnie na usg, jeszcze słaba widoczność, a więc musi to być 2 lub początek 3 tygodnia. strasznie się martwię, gdy powiedziała że to nie jest jeszcze pewne i że można poronić i o tym nie wiedziec tylko pomyśleć że okres sie przesunął. pisze chyba trochę chaotycznie ale naprawde jestem poddenerwowana. dla pewności już 3 testy nastepne zrobione i nadal wychodzi pozytywnie uffff. Z moich objawów takich wczesnych to napewno będzie ból piersi i jajników (jak przed okresem) i często do toalety muszę chodzić hmm szybko się męczę w pracy i senna jestem. na usg narazie cisza, za małe, a z jajnikami wszystko ok. czytałam na innym forach że podobno takie bóle jajników/jajnika to normalna rzecz w ciąży i sporo kobiet tak ma.
tak więc idę na następne usg pod koniec kwietnia i się wszystko wyjaśni. pozdrawiam was wszystkie ![]()
![]() Edytowane przez carolans Czas edycji: 2009-04-17 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dobry lekarz potrafi określić czy jest się w ciąży czy nie. poza tym powinna Ciebie skierować na badanie krwi na obecność gonadotropiny kosmówkowej czyli tzw. bete hcg. ale oczywiście sama możesz iść do pierwszego lepszego laboratorium i wykonać test odpłatnie. wykrywa ciąże już 3-4 tyg. od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Rozeznanie
|
Oj dziewczynki...pamiętam jak niedawno sama pytałam was o objawy....a teraz jestem w 28tc i mężatką
![]() Moje pierwsze objawy....? Jak na @(kłucie w jajniku, dyskomfort w piersiach, lekkie zmęczenie, odrzucenie od papierosów), nic nadzwyczajnego...no i okres sie spóźniał. Życzę staraczkom owocnych prac z TŻ-tem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratulacje ![]()
![]() |
#4409 |
Wtajemniczenie
|
zebra glowka do gory...uda nam sie...takze nie zamartwiaj sie i nie stresuj....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zakorzenienie
|
agnieszka zaczynam w koncu tak myslec, ze w koncu musi sie udac wiec postanowilam juz o tym tak intensywnie nie myslec bo wtedy to sie w ogole wmawia anwet, ze sie jest w ciazy...no a potem przychodzi @ i juz nie ma zludzen...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.