|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Basia84- gratulacje!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Zadomowienie
|
ja również gratuluję
![]() ![]() ![]() ostatnio cierpię na niesamowite bóle głowy. nie wiem czy to z powodu pogody czy ciąży... no i z niecierpliwością czekam na zaokrąglony brzuszek, bo ostatnio znów płaska jak deska jestem, może wieczorami zaczyna być troszkę bardziej okrąglutki a toć to 13 tydzień przecie! poza tym czuję się bez zmian, czyli bardzo dobrze ![]() tylko wstawać mi się nie chce. leżę do późnego popołudnia. ale takie są uroki życia na zwolnieniu ... człowiek z niczym się nie spieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w 5 tygodniu dzień po wizycie u gin, który potwierdził ciąże (pęcherzyk) zaczęłam plamić, a następnego dnia niestety już było po wszystkim.......... mnóstwo krwi, taka @ x2. dzwoniłam do lekarza zaraz jak zaczęłam plamić, ale mówił, że to normalne i trzeba czekać. Po prostu natura okazała się silniejsza..... Myślę, że spowodowane było to moim przeziębieniem parę dni po zapłodnieniu i towarzyszącą temu opryszczką na ustach. Jestem trochę podłamana, ale nie daję za wygraną i myślę, że następnym razem się uda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zadomowienie
|
zinedine tak mi przykro
![]() dziwi mnie tylko odpowiedz Twojego gina, bo wiadomo, że każde plamienie w czasie ciąży, nawet te niewielkie jest uznawane za zagrożenie poronienia. Wiele kobiet doświadczających krwawień w I trymestrze ciąży i rodzi zdrowe dzieci. Niekiedy jest to wynikiem hormonów, pęknięcia naczynka czy krwiaka. Czasami jednak krwawienie może świadczyć też o zbliżającym się poronieniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Wtajemniczenie
|
My planowaliśmy Naszego synka, a mimo to ciąża była dużym zaskoczeniem
![]() ![]() Życie zrobiło Nam niespodziankę, zaszłam w ciąże za pierwszym podejściem. Jeśli chodzi o objawy to pierwszym (jeszcze przed spóźniającym się okresem) było częste chodzenie do łazienki i nietrzymanie moczu. Na początku myślałam, że to jakaś infekcja, zapalenie pęcherza, ale ani nic nie bolało, ani nie piekło. Gdzieś tam z tyłu głowy kołatała się myśl: A może to...?, ale wydawała mi się ona nieprawdopodobna. Ponieważ mój cykl był zawsze bardzo regularny, to już drugiego dnia kiedy się spóźniał poszłam do apteki kupić test ciążowy. Pamiętam swoją reakcję, gdy zobaczyłam dwie kreseczki: śmiech i łzy jednocześnie, wyglądałam jak wariatka (bardzo szczęśliwa wariatka ![]() Jeśli chodzi o pierwszy trymestr to wspominam go fatalnie. Są kobiety, które przez całą ciąże czują się świetnie. Ja niestety do nich nie należę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Przyczajenie
|
Ostatnio zaobserwowałam u siebie dziwne dolegliwości: biegunka na przemian z zaparciami, mdłości, wstręt do niektórych zapachów, brak apetytu, temperatura podwyższona nawet do 38stopni i ból w podbrzuszu. Z dzidziusiem chciałabym jeszcze trochę poczekać dlatego czy to możliwe , że są to objawy ciąży? Jeszcze nie wiem, bo boje się zrobić test
![]() Liczę na Waszą pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zadomowienie
|
nie ma czym się stresować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 |
Przyczajenie
|
nadal plamię, we wtorek wizyta u gin, usg dopochwowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj rao zrobiłam test i wyszły dwie śliczne kreseczki
![]() Ila mam nadzieję że przastaniesz plamić. Wiem co to znaczy bo przy pierwszej ciąży w 6 tygodniu również plamiłam. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło i mój synek ma już dwa latka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zadomowienie
|
Czy to ciąża??
Witam wszystkich. Zainteresowało mnei wasze forum i postanowiłam się dołaczyć. Razem z mężem bardzo chcemy mieć dziecko. Ostatnio kochaliśmy przez całe dni płodne i zastanawiam się czy sie udało. Czuję się dziwnie, mam czasem zawroty głowy, czasem mnie mdli i boli w podbrzuszu. No i upławy mam takie obfitsze i białawe i gęste. Nie wiem czy to nie moja podświadomość i może sobie wmówiłam tą ciążę. Do @ mam jeszcze tydzień ale wczoraj już nie mogłam wytrzymać i zrobiłam test. Niestety wyszedł negatywny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to ciąża??
witam Was mam nadzieję, że nie będzie Wam przeszkadzało, iż nie wiem czy jestem w ciąży poprostu licze na doświadczenie Wasze i pomoc... zrobiłam dziś rano test i wyszedł negatywnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuje za odpowiedz ![]() Kochałam się w dni płodne, ale zabezpieczyliśmy się prezerwatywą. Tylko mieliśmy mały problem...bo byłam tak wilgotna, że "po" nie wiedzieliśmy czy gumka jest mokra ode mnie czy może gdzieś pojawiło się małe pęknięcie:/ Na razie moje dolegliwości nie ustają, więc po świętach udam się do apteki i lekarza. Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
|
ech najgorsze jest czekanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Laurencja od razu lepiej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Wtajemniczenie
|
CZESC MOJE KOCHANE ZAFASOLKOWANE I TE OCZEKUJACE.JESTEM NOWA ...I CHCIALABYM SIE PRZYLACZYC DO WSPOLNEGO OCZEKIWANIA NA CUDOWNA ISTOTKE.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
Miło Cię poznać sama od wczoraj tu jestem hehe...musze powiedzieć, że znów pełna nadziei jestem...dzisiaj myślałam, że uciekne z aautobusu i do domu nie dojade...napiłam się łyka redsa i mam zawroty głowy nie wiem nawet czy po tym łyku czy już wcześniej...a po chipsach mi było batrdzo źle...zobaczymy czy mnie instynkt nie zawiedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Wtajemniczenie
|
hahaa ja jestem siwezyzna i dopiero sie wszystkiego dowiaduje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
oj dzięki chciałabym jeszcze nigdy nie czułam się tak przed miesiączka więc jakaś nadzieja może być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki wielkie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Rozeznanie
|
hej dziewczynki
![]() Czy tydzień po stosunku mogą występować jakieś objawy? Kochałam się tydzień temu, bez zabezpieczenia i do końca we mnie i zaczynały mi się dni płodne. Wcześniej przed tym i po tym kochaliśmy się również bez zabezpieczenia- ryzykując (stosunek przerywany) ![]() Albo sobie wmawiamy, że będzie maleństwo, albo to czujemy... Mimo, że w sumie wpadka by była to oboje się nastawiliśmy na to, że jednak będzie, a jakby nie bylo...to jednak na myśl o tym towarzyszy nam smutek. Edytowane przez ziaaa Czas edycji: 2009-04-14 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
witaj goo100 przeczytalam twoje objawy i mam podobnie z tymi bolesciami brzucha ale jak siedze jest ok za to jak wstaje czuje tak jakby jajniki mialy mi zaraz odpasc ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4375 |
Rozeznanie
|
no to mi mija dzisiaj tydzien od stosunku
![]() Czekam cierpliwie jeszcze tydzien na zrobienie testu, choć najchętniej zrobiłabym go dzisiaj! Ciekawość mnie zżera...ale muszę wytrzymać. ahhh ![]() okres ma przyjść 25go Edytowane przez ziaaa Czas edycji: 2009-04-14 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Rozeznanie
|
a ja właśnie w kalkulatorku dni płodnych obliczyłam sobie, że...
2razy poszliśmy na całość, może nie w samym szczycie dni płodnych (bo na początku i na końcu), ale te sutki mnie bolą coś.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosbaj najlepiej poczkaj i jeżeli by się @ spóźniała wtedy zrób kolejny test i powiniien być już wiarygodny...Życzę Ci żeby nie przylazła. Sama również czekam dopiero zaczęłą się spóźniać ale staram się nie wariować i czekam do weekendu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam Was dziewczyny i dziękuję za troskę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.