![]() |
#1291 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Cytat:
dokładnie, moja koleżanka też ma taką kindersupriaiss ![]() NIUNCIO życzę Ci zeby było tak jak tego pragiesz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Ci z całego serca. Dzisiaj mierzyłam temp. rano w pochwie 37,1 ale pod pachą przed chwilą 36,8 dodatkowo wiem od męża że on nie jest za tym bym teraz była albo kiedykolwiek w ciąży po raz drugi wymówki nie w tym mieszkaniu, nie te finanse mam doła
|
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
NIUNCIO porównywanie tempki mierzonej pod pachą z tą mierzoną w pochwie nie ma sensu. ![]() nie miej doła. napewo wszytko się ułoży. a kiedy masz termin @. życzę wszystkiego dobrego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Raczkowanie
|
NIUNCIO, ja tez uwazam ,ze wszystko sie dobrze ulozy
![]() No a o tym,ze kobieta moze miec wiecej owu w jednym cyklu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Rozeznanie
|
![]()
Dziękuję Wam za słowa pełne otuchy. Miesiączkę mam dostać 6 marca a więc za 5 dni. Więc wiecie PMS na całego. Muszę cierpliwie czekać. Z pierwszym dzieckiem miałam okropne bóle brzucha spowodowane rozciąganiem macicy to normalne podobno, nie pamiętam nic o piersiach ale pewnie mnie bolały jak przed @ więc się nie przejmowałam, natomiast mój TŻ od razu wiedział byłam inna i jakaś taka blada. Jak trafiłam do szpitala to na poczatek miałam diagnozę ostre zapalenie żołądka dopiero później okazało się że to fasolka. To był początek 5 - tego tygodnia i tak do 7 miesiąca bez przerwy wymioty schudłam 8 kg w ciąży ale niczego nie żałuję a teraz po tych 3 latach
tak bardzo chcę aby córcia miała rodzeństwo. Buziaki dla wspaniałych przyszłych mam |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
Moje objawy to poza wyzsza temperatura, klucie w jajnikach (lekarz powiedzial ze to norma), szybciej sie mecze, problemy z zoladkiem (bol, wzdecia, itp.).
Piersi na razie nie bola - lekko przy dotyku, jak przed miesiaczka. No i wyskoczyla mi jakas pokrzywka (mam ja od dwoch tygodni)- pojawiaja mi sie bable i znikaja. Bylam u dermatologa, powiedziala ze to moze od burzy hormonow w organizmie - bo nigdy tego wczesniej nie mialam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Rozeznanie
|
Witam obecne i przyszłe mamusie
![]() Mam do was pytanie. Jeżeli spóżnia sie okres( tydzień), bolą piersi, boli podbrzusze ( nie cały czas, tylko takie spurcze jakby) i 2 testy wyszły pozytywnie, to znaczy zę na 100 % jest sie w ciąży?? Czy takie coś mozde oznaczać coś innego, a nie ciążę?? wiem ze to głupie pytanie, bo wszystko na to wskazuje, ale ja jestem zaskoczona tym wszystkim, nie spodziewałąm sie ...ale nie znaczy to że bym sie nie cieszyłą ![]()
Nie bój się zrobić wielkiego kroku... nie pokonasz przepaści dwoma małymi... David Lloyd George Patryk urodził się 11.11.2007 r. ![]() ![]() ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711111762.png |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje Laura. idź do lekarza, żeby potwierdził. Masz wszystkie objawy ciązy, a testy to potwierdzają. Natomiast tylko lekarz powie Ci czy ciąża się rozwija prawidłowo i potwierdzi ją w 100 % Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziekuje Jolineczka ![]() ![]()
Nie bój się zrobić wielkiego kroku... nie pokonasz przepaści dwoma małymi... David Lloyd George Patryk urodził się 11.11.2007 r. ![]() ![]() ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711111762.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
niemniej gratuluję Ci z całego serca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Rozeznanie
|
wiem wiem...ale mam taki mętlik w głowie, że jakoś tak mi sie to sformułowało....
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1302 |
Raczkowanie
|
Laura, gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do starań, to nie myśleliśmy jeszcze o dziecku...jakoś tak wyszło ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Zakorzenienie
|
Laura gratuluje
![]() ![]()
#1306 |
Przyczajenie
|
Objawy ciązy?
Witam
Około miesiąc temu podczas stosunku pękła prezerwatywa... Niby wszystko jest ok bo wlasnie dostalam okresu, ale czytałam, ze moze on występować do 3 miesiąca ciąży. Od tamtej pory dość przytyłam (mam duzy apetyt) i to wlasnie tylko brzuszek, miewam bóle glowy i bywa, ze jak poczuje jakis zapach jest mi niedobrze. Czy to mogą byc objawy ciąży, czy tylko działa tak moja psychika, ze caly czas o tym mysle? Powinnam zrobić test ciązowy? |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Objawy ciązy?
nie rob testu, poczekaj az bedziesz w 5miesiacu i bedzie brzuszek. wtedy to bedzie pewne.
a tak na serio... nie mozemy przez komputer zdiagnozowac ciazy, test powinnas zrobic od razu po incydencie. a najlepiej trzeba bylo jakos zareagowac na wpadke. chyba ze czekasz na dziecko
#1308 |
Zadomowienie
|
novakia ma rację, powinnaś zrobić test-najlepiej z krwi - bhcg.
#1309 |
BAN stały
|
![]()
Może któraś z was miała takie zdarzenie...? Powinnam dostać 28ego lutego ale nic... zrobiłam test tego samego dnia ale niestety wieczorem i kreseczka była jedna. Mam nieregularne cykle więc poczekałam cierpliwie do 9ego marca, zrobiłam rano test i wyszły dwie kreseczki. Ta od 'fasolki' była bardzo ciemna. Ucieszyłam sie i pobiegłam tego samego dnia do lekarza. Niestety na usg nic nie zobaczył. Nawet stwierdził, że macica jest normalna, raczej nie powiekszona... Miałam płacz na końcu nosa bo już rok czekam na maluszka!!! A objawy mam bardzo widoczne: powiększyły mi się nieco piersi, trochę pobolewają, są wrażliwe i czasami swędzą dziwnie, pokryły sie siateczką żyłek. Mam podwyższoną temperaturę, odrzuciło mnie od słodyczy a uwielbiałam je - mdli mnie gdy poczuję nawet za słodką herbatę. W ogóle straciłam apetyt na wszystko co lubiłąm. Mam potworną zgagę - nigdy wcześniej tego nie doznałam. W nocy strasznie się "rozkopuję" czego nigdy nie robiłam bo jestem zmarzluchem. Pobolewa mnie brzuch trochę jak przed okresem - raz jedna, raz druga strona. No i ten dziwny śluz... taki bezpostaciowy, niby żólty, niby szary. Jak rozgotowany na idealna masę budyń - przepraszam za porównanie ale tylko takie mi do głowy przychodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: dwie kreseczki a na usg nic....
Gosia, powinnaś iść do innego lekarza i zobaczyć co ten powie. USG dopochwowe jest nieszkodliwe dla dziecka, więc smiało możesz iść teraz. Rozumiem, że jesteś w 3 tyg. więc na pewno pecherzyk jest malutki, ale lekarz powinien go już zobaczyć. Skontaktuj się z innym lekarzem i nie czekaj na koniec miesiąca.
Zyczę Ci, żeby ta opinia była nieprawdziwa i żebyś niedługo zobaczyła swoją fasolkę na monitorku. Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
Według mnie twoje objawy wskazują na ciążę
![]() A teraz powiem ci jak to było u mnie: Pierwszy test zrobiłam po 5 dniach od dnia spodziewanego okresu, którego nie dostałam i wyszła bardzo bladziutka kreseczka. Drugi test zrobiłam po następnych 2 dniach, czyli tydzień po spodziewanym okresie i wyszły dwie grube krechy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1312 |
BAN stały
|
Dzieki dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
Pewnie. Test kosztuje od ok. 10zł. Czas zrobienia- kilka minut.
Po co się denerwować? Zrób, sprawdź. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#1314 |
Zakorzenienie
|
moze mialas pozno owulacje i jeszcze poprostu dzieciaczka nie widac
#1315 |
Zakorzenienie
|
#1316 |
Zakorzenienie
|
Ja przyszlam do lekarza w 4 - 5 tygodniu i mnie zbadal i powiedzial ze na USG trzeba poczekac 1,5 tygodnia, zeby potwierdzic ciaze. Wiec jestem umiowna na dzis. Byc moze powod byl taki, ze tak wczesna ciaze bardzo trudno wykryc. tzrymaj sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Raczkowanie
|
Pierwszym podstawowym objawem ciąży jest zatrzymanie miesiączki. Zdarza się, że pomimo ciąży kobieta może ja mieć. Ale jest to skąpa miesiączka i bardziej wygląda na plamienie. Dla pewności radziłabym zrobić test a nie czekać aż Ci brzuch urośnie jak ktoś wcześniej radził.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 |
BAN stały
|
Dzieki dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
Gosiu gratulacje ogromne
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.