Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-21, 19:54   #1261
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney
Dot.: Pierwsze objawy ciazy!!!

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=109676

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-22, 07:02   #1262
pysiamn
Zakorzenienie

Dot.: jestem w ciąży?objawy...

mycha u mnie podobnieto też pierwsze tygodnie ciąży dopiero co w sobotę zobaczyłam II kreseczki na teście i jeszcze czekam na wizytę u lekarza by to potwierdzić

ale z objawami to u mnie jest podonie ze spaniem wczoraj wstałam ok 13:30 , jestem wrażliwa na zapachy: " niektóre wywołują nie miłe reakcje " mam nabrzmiałe piersi w dodatku są bardzo wrażliwe zwłaszcza sutki . A i coś dziwnego od tygodnia - jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży nie smakował mi mój ulubiony serek waniliowy ???? a jadłam go często i twierdiłam że jest najlepszy na świaecie , a teraz go nieprzełknę mycha raportuj jak tam u Ciebie na kiedu masz termin na koniec września czy początek października ???

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 12:51   #1263
anaid5
Raczkowanie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Hej dzieeczyny! Właśnie dziś zrobiłam sobie teścik i wyszły dwie kreski Ale zrobie mężowi niespodzinkę!!!!!!
Co do objawów to zaniepokoił mnie spóźniający się okres. Poza mam dziwne bóle w podbrzuszu , tak jak bym miała dostać miesiączkę. Ja podobnie jak mycha mam dziwny śluz i jestem senna, roztargniona, bolą mnie piersi. Muszę umówić się do mojego lekarza. Ciekawe na kiedy będzie termin. Może trafię na moje urodziny we wrześniu
anaid5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 13:01   #1264
baska201
Zadomowienie

GG do baska201

anaid5 to jako pierwsza Ci gratuluje dbaj o siebie i malenstwo i duzo odpoczywaj
baska201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 13:50   #1265
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez anaid5 Pokaż wiadomość
Hej dzieeczyny! Właśnie dziś zrobiłam sobie teścik i wyszły dwie kreski Ale zrobie mężowi niespodzinkę!!!!!!
Co do objawów to zaniepokoił mnie spóźniający się okres. Poza mam dziwne bóle w podbrzuszu , tak jak bym miała dostać miesiączkę. Ja podobnie jak mycha mam dziwny śluz i jestem senna, roztargniona, bolą mnie piersi. Muszę umówić się do mojego lekarza. Ciekawe na kiedy będzie termin. Może trafię na moje urodziny we wrześniu

gratuluje i zapraszam do watku wrześniowo-październikowych mamuś
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 14:12   #1266
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
gratuluje i zapraszam do watku wrześniowo-październikowych mamuś
Gratuluję, przyszła mamusiu i zapraszam do wątku o którym wspomniała Madziorka

*** -12,5kg***
Stary 2007-02-01, 06:42   #1267
poissonivy
Zakorzenienie

Gratulacje anaid, dbaj o siebie i o fasolkę.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-01, 12:02   #1268
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

anaid gratuluje bedziesz mamusia..
moj TZ ostatnio zartuje ze ja teraz sama jestem jak male dziecko. jem i spie

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 09:29   #1269
anaid5
Raczkowanie

Dziękuję Wam Moje Drogie. Ja też bardzo się cieszę . Dziś idę do mojego doktorka potwierdzić ciążę. A tymczasem lecę do wątku mam wrześniowych.
anaid5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-03, 21:43   #1270
jolineczka
Wtajemniczenie

Strasznie mnie boli brzuch, szczegolnie z prawej strony (jakby wyrostek). Dodam, ze w tym miesiacu mialam jajeczkowanie z prawego jajnika. Kilka dni temu mialam krotkie plamienia, okres powinen byc ale nie ma. Bol jest typowo okresowy. Bola mnie piersi, sa nabrzmiale i wrazliwe na dotyk (ale nie sutki).
Wy tez tak mialyscie. Zrobilam test, wyszedl POZYTYWNY, ale ciagle mnie mecza te bole i swiadomosc ze malpa zaraz przyjdzie...
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-04, 14:58   #1271
schmetterling
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jolineczka Pokaż wiadomość
Strasznie mnie boli brzuch, szczegolnie z prawej strony (jakby wyrostek). Dodam, ze w tym miesiacu mialam jajeczkowanie z prawego jajnika. Kilka dni temu mialam krotkie plamienia, okres powinen byc ale nie ma. Bol jest typowo okresowy. Bola mnie piersi, sa nabrzmiale i wrazliwe na dotyk (ale nie sutki).
Wy tez tak mialyscie. Zrobilam test, wyszedl POZYTYWNY, ale ciagle mnie mecza te bole i swiadomosc ze malpa zaraz przyjdzie...
Jolineczka,takie bole sa czeste,moja kolezanka tez tak miala,a to podobno sie macica rozciaga, tak slyszalam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-04, 15:03   #1272
adatka
Zakorzenienie

Jolineczko napewno wszystko jest ok. duzo tu juz dziewczyn pisalo ze mialo takie bole brzucha ,tak ze nie martw sie i duzo wypoczywaj kozystaj z koazji
Stary 2007-02-04, 15:06   #1273
pysiamn
Zakorzenienie

Ja też tak miałam z tego co wiem to zupełnie normalny objaw

*** -12,5kg***
Stary 2007-02-07, 01:36   #1274
kropka241
Zakorzenienie

jolineczka rob szybciutko drugi test.. ja tez bylam pewna ze zbliza mi sie okres.. a tu dzidzius bedzie a nie @
tez mialam taki bol.. poza tym od razu wieksze pelniejsze piersi.. moj TZ zawsze jak teraz patrzy na mnie to pyta czy mi zimno czy poprostu ciesze sie ze go widze

ps dziewczyny moj gin mi powiedzial ze miedzy 11stym a 20stym tyg seks jest o niebo lepszy.. ze duzo szybciej bedziemy mialy orgazm no wiec my dzis zaczelismy 12sty tydz

pozdrawiamy cieplutko wszystkie mamuski

Stary 2007-02-07, 08:27   #1275
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
j.. poza tym od razu wieksze pelniejsze piersi.. moj TZ zawsze jak teraz patrzy na mnie to pyta czy mi zimno czy poprostu ciesze sie ze go widze

ps dziewczyny moj gin mi powiedzial ze miedzy 11stym a 20stym tyg seks jest o niebo lepszy.. ze duzo szybciej bedziemy mialy orgazm no wiec my dzis zaczelismy 12sty tydz

pozdrawiamy cieplutko wszystkie mamuski
Kropeczko to życzymy stosunkowo udanych nocy

*** -12,5kg***
Stary 2007-02-07, 13:04   #1276
kropka241
Zakorzenienie

dziekuje pysiaczku

Stary 2007-02-11, 19:13   #1277
jolineczka
Wtajemniczenie

Wg ostatniej miesiączki (6.01) jestem teraz w 5 tygodniu, tak? Bo już zbaraniałam od tych obliczeń... Czyli zaczął się 2 miesiąc. A ja prawie w ogóle nie czuję, że jestem w ciązy. Bardziej czuję stan przedmiesiączkowy czyli trochę brzuch boli i piersi nabrzmiałe, ale wszystkie te objawy ustępją. Tylko sutki mam ogromne
Stary 2007-02-12, 19:29   #1278
jolineczka
Wtajemniczenie

Ciągle mnie brzuch boli !!! A właściwie kłuje - jakby wyrostek.
Stary 2007-02-14, 16:07   #1279
werne
Przyczajenie

Dot.: Re: Mamusie, powiedzcie jakie miałyście objawy ciąży.

Mam dylemat odnosnie krwawien czy to naormalne? od jakiedos czasu pojerzewam , ze jestem w ciazy i wszelkie oznaki pojawily sie dosc wczesnie..sniedlugo powinnam dostac miesiaczke ale wszystko wskazuje na to , ze jej raczej nie dostane...wstrzymuje sie jeszcze z testem, ale wlasnie zaczelam miec pamienia i moje glowne pytanie to jak one wygladaja, czy ludzaco przypominaja pierwsze dni miesiaczki...czy sa zupelni innej postac? bardzo chce mic maluszka i boje sie ze mimo silnego przekonania moglam sie pomylic...
werne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-14, 16:14   #1280
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

Cytat:
Napisane przez werne Pokaż wiadomość
Mam dylemat odnosnie krwawien czy to naormalne? od jakiedos czasu pojerzewam , ze jestem w ciazy i wszelkie oznaki pojawily sie dosc wczesnie..sniedlugo powinnam dostac miesiaczke ale wszystko wskazuje na to , ze jej raczej nie dostane...wstrzymuje sie jeszcze z testem, ale wlasnie zaczelam miec pamienia i moje glowne pytanie to jak one wygladaja, czy ludzaco przypominaja pierwsze dni miesiaczki...czy sa zupelni innej postac? bardzo chce mic maluszka i boje sie ze mimo silnego przekonania moglam sie pomylic...
werne ja przepraszam Cię, ale skąd u Ciebie tak silne przekonanie, że jesteś w ciąży?
piszesz, że wszystko wskazuje na to że nie dostaniesz @; co na to wskazuje?
z całego serca życzę Ci żebyś miała w sobie maluszka, ale pamiętaj że pierwszym najpewniejszym objawem ciąży jest brak miesiączki.
Stary 2007-02-14, 16:24   #1281
werne
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Twitty Pokaż wiadomość
Ja napisał(a):
>
> Ivi, i jak Twoje objawy, potwierdziły się ? Ja jestem teraz w podobnej sytuacji,
> co Ty jakieś 2 tygodnie temu. Przed 4 dniami zorientowałam się, że chyba juź
> powinnam mieć moje comiesieczne dolegliwości, a tu nic. Zrzucam winę na
> stres związany z przeprowadzką, upały itp. Niemniej jednak jest mi strasznie
> słabo i sennie (dopóki nie nabrałam ciążowych podejrzeń "podlewałam się"
> prawie codziennie w pracy redbullem!, czego nie robiłam nigdy wcześniej...)
> No i nie chce mi się palić! Mimo to nie udałam się jeszcze do apteki tylko
> czekam na okres, jak zwykle "przed" bolą mnie trochę piersi i kręgosłup...
> Jak jest teraz z Tobą Ivi ?

Witaj!

Okazało się, że to była ciąża. Była...bo już jej nie ma To była tzw. ciąża biochemiczna, czyli taka, która ulega poronieniu zanim się zagnieździ. Po prostu wychodzi z organizmu kobiety w trakcie krwawienia miesiączkowego. Jestem strasznie smutna, bo nastawiłam się już, że będę mamą. Radzę Ci poczekać spokojnie na miesiączkę. Ja wolałabym nie wiedzieć, że byłam w ciąży, bo teraz mam doła strasznego...Jeśli okres nie przyjdzie, zrób test krwi na poziom beta HCG. Potem powtórz za 2-3 dni - jeśli się podwoi, to znaczy, że jesteś w ciąży. Podobno większość kobiet nawet nie wie o ciąży, gdyż w wielu przypadkach dostają okres i niezagnieżdżona, zapłodniona komórka wydostaje się na zewnątrz. Tak powiedziała moja lekarka i ponoć świadczy to o błędnym połączeniu genetycznym.
I jeszcze jedno - zanim dostałam w terminie miesiączki krwawienie, to żaden test nie wykazał mi ciąży. Dopiero w 5 dniu plamień wyszło mi beta HCG 39,50 mlU/ml. Ale ciąży już wtedy nie było, bo za 3 dni zmalał do 33,40 mlU/ml
Poczytaj jeszcze mój wątek:

http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1091725788

Taka jest moja historia, ale oczywiście nie napisałam tego, żeby Cię zasmucić, czy przestraszyć. Bądź cierpliwa i czekaj do terminu okresu. Na wszelki wypadek traktuj swój organizm tak jakbyś była w ciąży, odpoczywaj, odstresuj się i czekaj, co przyniesie los. Zrób też podstawowe badania kontrolne (morfologia, OB, mocz, bad. hormonalne)
Powodzenia! Jeśli potrzebujesz rady, to pisz śmiało, chętnie pomogę.
Pozdrawiam serdecznie
mam zdylemat , bo od jakiegos czasu podejrzewam, ze jestem w ciazy czekajac na comiesieczne krwawienia okazalo sie ze mam jakies palmienia wczesniejsze . czy one roznia sie od zwyklej misiaczki? ogolenie bardzo boli mnie brzuch..nawet bardziej niz w czasie okresu. czy w czasie tych plamien moghe zrobic domowy test ciazowy?
Stary 2007-02-14, 16:27   #1282
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

werne, zrób test ciążowy.
Stary 2007-02-14, 16:32   #1283
werne
Przyczajenie

Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

sa przypadki bardzo silnego wyczucia organizmu i moj chyba taki jest, moze to dziwne ale od pierwszej chwili poprostu mam takie przekonanie..poza tym zaczynam miec wstret do roznego typu zapachow..jestem zmeczona i czesto w ciagu dnia odczuwam sennosc..moze to nie sa zbyt precyzyjne odczucia..ale sa

chyba strach mnie zacza paralizowac..ze mnie to straszna panikara..tak wiem ze jedynym sposobem to poprostu zrobic test..
Stary 2007-02-14, 16:34   #1284
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
sa przypadki bardzo silnego wyczucia organizmu i moj chyba taki jest, moze to dziwne ale od pierwszej chwili poprostu mam takie przekonanie..poza tym zaczynam miec wstret do roznego typu zapachow..jestem zmeczona i czesto w ciagu dnia odczuwam sennosc..moze to nie sa zbyt precyzyjne odczucia..ale sa
zamiast dłużej trzymać sie w niepewności , biegnij szybko do apteki a ja trzymam kciuki za II kreski
Stary 2007-02-14, 17:28   #1285
jolineczka
Wtajemniczenie

werne, ja pamiętam, że w grudniu też myślałam (byłam pewna), że jestem w ciązy, bo bardzo tego chciałam! Mdliło mnie, chciało mi się spac itp. A to były moje urojenia i tyle...
W styczniu dostałam plamień, ale okres nie przyszedł. Chociaz byłam pewna, że w ciązy nie jestem...jednak test pokazał co innego. Więc czasami intuicja też zawodzi...
Kup test ciązowy, a potem jak wyjdzie pozytywny idź do lekarza.
Życzę Ci dwóch kreseczek!
Stary 2007-02-14, 18:19   #1286
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

Cytat:
mam zdylemat , bo od jakiegos czasu podejrzewam, ze jestem w ciazy czekajac na comiesieczne krwawienia okazalo sie ze mam jakies palmienia wczesniejsze . czy one roznia sie od zwyklej misiaczki? ogolenie bardzo boli mnie brzuch..nawet bardziej niz w czasie okresu. czy w czasie tych plamien moghe zrobic domowy test ciazowy?
sama widzisz werne, że różnie może być.
uważam, że test możesz zrobić, ale zastanów się. nawet na ulotce testu jest napisane, że należy go zrobić ajwcześniej w dniu spodziewanej @, bo moze dojść do samoistnego poronienia

Cytat:
Napisane przez jolineczka Pokaż wiadomość
werne, ja pamiętam, że w grudniu też myślałam (byłam pewna), że jestem w ciązy, bo bardzo tego chciałam! Mdliło mnie, chciało mi się spac itp. A to były moje urojenia i tyle...
W styczniu dostałam plamień, ale okres nie przyszedł. Chociaz byłam pewna, że w ciązy nie jestem...jednak test pokazał co innego. Więc czasami intuicja też zawodzi...
Kup test ciązowy, a potem jak wyjdzie pozytywny idź do lekarza.
Życzę Ci dwóch kreseczek!

ja też przeżyłam coś takiego (około 6-7 mca starań) byłam pewna że nam się udało, cieszyłam się już jak głupia wszystko podprządkowałam fasolce której jak się później okazało nie było we mnie kiedy @ przyszła w terminie ból był niesamowity. od tamtej pory powiedziałam STPO. nie mam żadnych objawów na nic nie zwracam uwagi

niemniej jednak życzę Ci żeby to była fasolka
Stary 2007-02-22, 18:53   #1287
Marzena7777
Raczkowanie

Witam Was! moze to co napisze bedzie troszke nie na temat ,ale na pierwszej tronie tego watku czytalam o ciazy urojonej a zatem ,3 m-ce temu mialam cos w tym rodzaju. Wspolzylam w dniach kiedy bylam polodna. Bylam pewna ze jestem w ciazy ,zle sie czulam , okres spoznial mi sie 7 dni zrobilam jeden test ktory byl negatywny , natomiast nastepny wykazal ze jestem w ciazy do lekarza nie poszlam bo bylo za wczesnie. Czulam sie jak w niebie z mysla ze jestem w ciazy. Ale po 9 dniach dostalam okres....byl obfity, i mialam nawet skrzepy . Teraz jak przeczytalam wszystko z pierwszej strony tego watku , zastanawiam sie czy mialam ciaze urojona czy moze czasami bylam w ciazy ale poronilam... ;(. Teraz mam wielki problem ....Za kazdym razem gdy wspolzyje cos siedzi gleboko w mojej glowie ze jestem "nieplodna" mam to juz od dluzszego czasu ;( co ja mam zrobic Czy to prawda ze zajscie w ciaze rowniez zalezy od nastawienia psychicznego i tzw. zablokowania sie przed ciaza????????
chcialam dodac jeszcze ze mam torbiela na jajniku...mam nadzieje ze on nie ma nic wspolnego z najsciem w ciaze

========================= ===========

Moja Fotografia
www.marzenaspg.com
Marzena7777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 22:19   #1288
kropka241
Zakorzenienie

ja zaszlam kiedy rzucialam palenie.. po jakichs 2 miesiacach.. i wtedy tez wlasnie dalamsobie spokoj.. postanowilam sie wyluzowac i co ma byc to bedzie.. i dokladnie wtedy kiedy bylam tak pewna ze bede miala okres okazalo sie ze nie przez najblizszych 9 miesiecy

Stary 2007-02-27, 11:57   #1289
NIUNCIO
Rozeznanie

Cześć dziewczyny. Na początek gratuluję wszystki mamusiom. Ja sama mam 3 córeczkę. Co do pierwszych objawów to przede wszystkim wymioty od około 5 tygodnia. Niestety trwały one aż do 7 miesiąca ale za nic w świecie nie zmieniłabym nic gdyby nie było córeczki. Mam problem kochałam się bez zabezpieczenia w 5 dniu cyklu zaraz po okresie teraz jest 20 dzień cyklu a ja mam 37 3 rano mierzone może to na sutek przeziębienia mam katar i kaszel a może tak jak przeszukałam forum mała fasolka. Objawy raz miałam zawroty głowy do tego jestem senna i kłuje nie w brzuchu ale to może moja wyobraźnia albo zwiastuny @.
Mam pytanie czy możliwe jest zajście w ciążę zaraz na piąty dzień po okresie
NIUNCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-27, 12:40   #1290
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez NIUNCIO Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Na początek gratuluję wszystki mamusiom. Ja sama mam 3 córeczkę. Co do pierwszych objawów to przede wszystkim wymioty od około 5 tygodnia. Niestety trwały one aż do 7 miesiąca ale za nic w świecie nie zmieniłabym nic gdyby nie było córeczki. Mam problem kochałam się bez zabezpieczenia w 5 dniu cyklu zaraz po okresie teraz jest 20 dzień cyklu a ja mam 37 3 rano mierzone może to na sutek przeziębienia mam katar i kaszel a może tak jak przeszukałam forum mała fasolka. Objawy raz miałam zawroty głowy do tego jestem senna i kłuje nie w brzuchu ale to może moja wyobraźnia albo zwiastuny @.
Mam pytanie czy możliwe jest zajście w ciążę zaraz na piąty dzień po okresie
jak najbardziej jest możliwe ostatnio lekarze stwierdzili że kobieta może mieć kilka owulacji podczas jednego cyklu, moja znajoma zaszła w ciąże współżyjąc bez zabezpieczenia w trakcie okresu, była pewna że zajście w ciąże podczas @ jest nie możliwe, myliła się
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości