|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Majunia i jak tam? przeszly bole? Jak nie to sru do lekarza...
przykro mi ![]() moj pierwszy dzien matki juz za mna
|
|
|
|
#1412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic mi nie przeszło, @ brak, już sama nie wiem o co chodzi. Ale już tyle o tym nie myśle odkąd test wyszedł negatywny. |
|
|
|
|
#1413 |
|
Przyczajenie
|
tak sobie czytam i stwierzilam ze ze mna tez jest cos nie tak jakies dwa tygodnie temu mialam straszne bole brzucha i baardzo bolal mnie jajnik bol troche przeszedl ale nadal boli mnie i janik tez
w niedziele powinnam dostac okres niestety nadal brak mysle ze nie ma powodu do strachu bo to tylko dwa dni ale poprostu jakos mi dziwnie spie gdzie tylko sie da w autobusie w domu jak wroce z pracy tlumacze to zmeczeniem ... bo zmeczona jestem czuje sie wogole jakas spochnieta poczekam do niedzieli jak nic nie bedzie zrobie test... piersi mnie nie bola a zawsze przed okresem bolaly tylko boli mnie żałądek uciska
|
|
|
|
#1414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nie myślałaś żeby jeszcze jeden test zrobić? a właściwie jak Ty sie czujesz?jakie to słodkie gratuluję
|
|
|
#1415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymajcie się kobietki. Do "poczytania" za kilka dni!!! |
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestetywe wtorek kolejna wizyta u pani dr ![]() a ty tez daj znac co tam i jak tam |
|
|
|
|
#1417 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Byłam u lekarza. Wszystko w porządku ale w ciąży nie jestem
niestety tak jak myślałam. Troche wyniki toksoplazmozy mnie zasmuciły ale to oznacza tylko tyle że będe musiała bardziej uważać na siebie i tyle. @ dalej nie mam, ale teraz biore lek na wywołanie. Co pozatym? Staranka trwają.
|
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dobrze ze sie nie poddajecie i staracie dalej. Nadzieja umiera ostatnia
|
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Moze uda sie zawitac do lutowych albo marcowych mamusiek
powodzenia Majunia... tak tak wiem, łatwo mówić... ale może przestancie o tym tak myslec, starac sie, chciec, bo to nieraz jest bariera
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja też wam cały czas kibicuję i trzymam kciuki za przysze mamusie
|
#1421 |
|
Zadomowienie
|
dzięki
|
|
#1422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A poki co to znalazłam sobie inny temat, ktorym sie teraz zajme zeby nie myslec tak ciagle o dzidziusiu. Dzis zaczełam załatwianie sprawy z kupnem domu, a raczej z dostaniem kredytu. Zobaczymy czy nam sie uda go dostac, jesli tak to mam temat na kilka miesiecy. Najpierw wybor domu, potem meble, firanki, lodowki itp. itd. I wtedy napewno sie uda zaciazyc!Buziaczki dla wszystkich Kobitek!!! Aha. Dzis byłam u kolezanki zobaczyc jej synka (ma 2 tygodnie) i jest cudny. Porobiłam zdjecia i dałam mezowi do obejrzenia. Odrazu chciał sie zabrac "do roboty"
|
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
słuchajcie jeśli któraś ma ostre żyganki zostało mi po moich 2 miesięcznych mękach całe opakowanie torecanu czopki mogę oddać
po co ma leżeć ...
|
|
#1424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1425 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Mamusie, powiedzcie jakie miałyście objawy ciąży.
Witam. Mam takie pytanie. Ponieważ 5 dni temu skonczył mi sie okres. a 2 dni póżniej uprawiałam stosunek przerywany z moim chłopakiem. Od dwóch dni wydostaje sie zemna niewielka ilość jakiejś ciemnej wydzieliny.. Co to może oznaczać? Może mi ktos pomóc???
|
|
|
|
#1426 |
|
Rzabbocop
|
To chyba nie jest właściwy wątek na takie pytanie i przez internet cieżko stwierdzić co Tobie dolega ale:
- to może być nadżerka - mogło pęknąć jakieś małe naczynko - może to być jakieś plamienie z macicy - jeśli jutro, pojutrze nie przejdzie powinien zbadać Cię ginekolog |
|
|
|
#1427 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny pomocy!!!!już poprostu nie wiem co myśleć i od zmysłów odchodzę!!!Może zaczne po kolei : do @ został mi dobry tydzien,dziś rano zrobiłam teściora i wynik znowu - BRAK CIAZY!!!!Ale....od ponad tygodnia mam temperature ponad 37 stopni (i o dziwo mój organizm wcale sie nie buntuje ),moje cycochy przypominają balony i bola inaczej niż przed okresem(czuje je nawet jak chodze,pieką,swędza ....)od pępka w dół pojawiła mi sie jakaś ciemna linia , jestem ogólnie jakaś zmęczona,strasznie nerwowa i tak w ogóle dziwnie się czuje.
Czy test mógł wskazać zły wynik???A może zrobiłam go za wcześnie (w tym miesiącu nie wytrzymałam i zrobiłam wcześniej)Staramy się juz dobrych 8 miesięcy i nic ,już od zmysłów odchodzę!!!Niedawno trafiłam na ten portal i tak sobie pomyślałam ze nie ma to jak miedzy kobitkami (mam nadzieje że się nie myliłam i mi pomożecie ) Z góry dziękuje
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
hmm..
test mogl wskazac zly wynik.. jednak nie nakrecalabym sie specjalnie.. trzeba czekac i test powtorzyc za jakis tydzien.. temperatura moze byc wyzsza z powodu przegrzania organizmu (teraz takie upaly.. a jesli chodzi o kreske na brzuchu to mi pojawila sie w 6stym miesiacu.. radze czekac ale objawy moga byc wskazujace na to ze masz malego fasolka w brzuszku
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
temperatura moze spaśc przed samą @ także jeszcze z tydzień moze być wyzsza...
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do testu - moze się mylić. Ja po temp wiedziałam, że jestem w ciaży - a testy cały czas pokazywały jedną kreskę. Dopiero po 2 tygodniach (a niby wykrywaja juz 6-dniową ciążę ) pokazał 2 kreski.
|
|
|
|
|
#1431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli nigdy nie bolały cię piersi przed @ to faktycznie może być jakiś objaw. A testem się teraz nie przejmuj, bo za wczesnie go zrobiłas. Jak nie możesz się doczekać to zrób najwcześniej 2 dni przed planowanym terminem @, ale i wtedy wynik nie musi być pewnikiem. Mam nadzieję, że Twoja intuicja jest najlepszym objawem i to co czujesz to sa objawy ciązowe. Czekam na informację i trzymam kciuki. POWODZENIA. |
|
|
|
|
#1432 |
|
Przyczajenie
|
Witam kochane kobitki!!!
Bardzo dziękuje za cenne wskazówki. Powiem Wam że jednak jest coś ze ną nie tak,najbardziej "pocieszają" mnie moje cycochy ,mówię Wam są wielgachne,wyskoczyły mi na nich jakieś żyły i w ogóle strasznie bolą (ciężko trochę to opisać)!!Z tego co wiem to nigdy przed @ nie miałam wysokiej gorączki,no i nigdy nie czułam się tak jak teraz,zrobiłam się strasznie nerwowa ,ciężko ze mną wytrzymać (biedny Paweł )a co do tej kreski na brzuchu...hmm no kurde jest ,to nie urojenie,mój Pawełek(maż) też ja widzi ,może nie jest kolosalna,ale jest )Marudzę Wam troche wiem,nie naleze do cierpliwych ludzi (zwłaszcza teraz) i ''cos" mnie strzela ze aż do 29 mam czekać w niepewności i się domyślać -jest czy nie?(chodzi o maluszka oczywiście)do tego dochodzą problemy zycia codziennego i normalnie zdurnieć idzie )Pozdrawiam wszystkie kobitki i z góry dziekuje za wyrozumiałość
|
|
#1433 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1434 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobietki
![]() Czytam, czytam, czytam i czytam i wszystkie wypowiedzi są tak zróżnicowane, że nic już nie wiem ![]() Ale muszę przyznać, że bardzo miło się Was czyta. Mam Problem ;/ Do dziś rana gdzies tam w podświadomości miałam nadzieję, że będzie nas troje. Okres zawsze występował u mnie co 25-26 dni. Jednak coś się pokręciło.. 21 kwietnia, kolejny 21 maja- mówiąc szczerze nie zorientowałam się, bo był to bardzo burzliwy okres przygotowań do slubu i czas mi umykał bardzo szybko. Kolejny okres hmmmm nie ma, dziś czyli 20 czerwca wystąpiło lekkie plamienie. Ból w podbrzuszu i pod żebrami mam od około tygodnia. Byłam na urlopie, wczoraj wróciłam do domu i dziś rano chciałam zrobić test.. ale paniczny telefon mojej mamy spowodował, że wybiegłam z domu jak burza. Więc przekładam sprawę na jutro... ale czy w sytuacji plamień czy okresu jeśli sprawa się "rozkręci" jest sens robienia testu??? Poza tym skoro miałam teraz takie zawirowania a terminach jak mam sobier obliczyć dni płodne??? Razem z mężem bardzo chcemy mieć dziecko, remontujemy mieszkanie, i jednen pokój przygotowujemy z myślą o małym mieszkańcu... Pozdrawiam wszystkie mamy, i te przyszłe i te z krwi i kości
|
|
|
|
#1435 |
|
Przyczajenie
|
hmm,test krwi mam zrobić...??a taki test daje 100% pewność??
|
|
#1436 |
|
Przyczajenie
|
Powiem Ci że jestem w podobnej sytuacji,moje życie pędzi jak oszalałe a problemy dają sie silnie we znaki i odbijają się na wszystkim a w szczególności na zdrowiu.W Twoim przypadku jak najszybciej zrobiłabym teściora (mimo plamień) takie małe plamienia moga pojawić sie także i w ciąży,moja kumpela plamiła przez całą ciąże zawsze w terminie @.Także nie czekaj ,zostaw problemy za drzwiami mieszkania i działaj z testem(mam nadzieje że pochwalisz się z nami wynikiem)
A co do określenia dni płodnych...można kupić w aptekach tesy dni płodnych(czy jakoś tak sie to nazywa )Albo w necie są takie fajne kalkulatorki które za Ciebie obliczą dni w których można postarać się o szkraba,wystarczy w google wpisać ''jak obliczyc dni płodne '',wpisujesz kiedy,co , i juz wiesz wszystko )Zyczę powodzenia i uszy do góry ,będzie dobrze pozdrawiam
|
|
#1437 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie dziewczyny! Albo mój organizm oszalał albo jestem w ciąży! Ale zacznę od początku. Biorę tabletki anty od 4 lat, a od około pół roku biorę Novynette. ostatnio spóźniłam sie z jedną tabletką i zamiast o 19:00 wziełam o 3 w nocy, czyli spóźniłam się 8 godzin , nie przekroczyłam więc umownych 12 godzin. tej samej nocy i przez kilka następnych działałam z ukochanym. ale teraz mam obawy: urosły mi piersi (nie są jakieś obolałe, ale czasami można coś poczuć), od tygodnia czasami odczuwam ból w podbrzuszu taki jak na @, chociaż @ powinnam dostać dopiero w środę i takie przedwczesne bóle mi się nie zdarzały, właśnie zmierzyłam sobie temperaturę i mam 37,5, aha no i odrzuca mnie od papierochów. taka jak paliłam kilkanaście papierochów dziennie tak teraz poprostu mi się nie chce a jak zapalę to od razu wyrzucam. Czy to możliwe żebym była w ciąży mimo brania anty??? Powiem szczerze że dziecko nie bardzo mi teraz na rękę i mam pewne obawy. Chociaż w głębi duszy chciałabym małego brzdąca, ale czas nie jest odpowiedni.
|
|
|
|
#1438 |
|
Raczkowanie
|
we wtorek mialam dostac @ - nie dostala.
wiec nastepnego dnia kupilam test i zobaczylam 2 kreski - ta druga bardzo blada byla...wiec mam watpliowsci. mam nadzieje ze to oznacza to o czym mysle ![]() za kilka dni wybieram sie do lekarza,moze bedzie juz cos widac... |
|
|
|
#1439 |
|
Zadomowienie
|
Od paru dni jak wstawałam bardzo bolały mnie piersi, ale tylko rano, wydało mi sie to dziwne, więc myślałam że to może ciąża, ale chyba niestety nie
Dziś wszystko wskazuje na to, że przyjdzie @ Strasznie mi żal, od paru miesięcy świadomie sie nie zabezpieczamy, tzn. nie staramy sie o dzidziusia, bo ciągle mamy watpliwości czy to odpowiedni czas. Chciałabym zacząć jeszcze drugi kierumek studiów, a jednocześnie tak bardzo chciałabym mieć dzidziusia. Wiem że ludzie starają sie latami, ale mnie bardzo martwi to, że mimo braku zabezpieczeń nic nie wychodzi
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
powiem wam ze z ta temperatura to nie do konca tak jest nie wiem ja w dniu spodziewanej mc zrobilam mierzonko i mialam idealne 36,6 a okrresu nie bylo ponad tydzien juz zrobilam test nawet dwa i mama dwie krechy wiec temperatura chyba taka miarodajna to az nie jest
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

w niedziele powinnam dostac okres niestety nadal brak mysle ze nie ma powodu do strachu bo to tylko dwa dni ale poprostu jakos mi dziwnie spie gdzie tylko sie da w autobusie w domu jak wroce z pracy tlumacze to zmeczeniem ... bo zmeczona jestem 
a nie myślałaś żeby jeszcze jeden test zrobić? a właściwie jak Ty sie czujesz?
gratuluję

I wtedy napewno sie uda zaciazyc!