Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-29, 11:16   #1411
bassienkaw
Zakorzenienie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Majunia i jak tam? przeszly bole? Jak nie to sru do lekarza...
przykro mi
moj pierwszy dzien matki juz za mna

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-29, 21:45   #1412
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Majunia i jak tam? przeszly bole? Jak nie to sru do lekarza...
przykro mi
Basienkaw a jak ty sie czujesz kochana? Martwiłam się bo nic nie piszesz. Ale widać wszystko OK. Buziaki.

Nic mi nie przeszło, @ brak, już sama nie wiem o co chodzi. Ale już tyle o tym nie myśle odkąd test wyszedł negatywny.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 11:16   #1413
gebka
Przyczajenie

tak sobie czytam i stwierzilam ze ze mna tez jest cos nie tak jakies dwa tygodnie temu mialam straszne bole brzucha i baardzo bolal mnie jajnik bol troche przeszedl ale nadal boli mnie i janik tez w niedziele powinnam dostac okres niestety nadal brak mysle ze nie ma powodu do strachu bo to tylko dwa dni ale poprostu jakos mi dziwnie spie gdzie tylko sie da w autobusie w domu jak wroce z pracy tlumacze to zmeczeniem ... bo zmeczona jestem czuje sie wogole jakas spochnieta poczekam do niedzieli jak nic nie bedzie zrobie test... piersi mnie nie bola a zawsze przed okresem bolaly tylko boli mnie żałądek uciska
gebka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 18:26   #1414
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Nic mi nie przeszło, @ brak, już sama nie wiem o co chodzi. Ale już tyle o tym nie myśle odkąd test wyszedł negatywny.
majka to bardzo ciekawa sprawa a nie myślałaś żeby jeszcze jeden test zrobić? a właściwie jak Ty sie czujesz?

Cytat:
jakie to słodkie gratuluję
Stary 2007-05-30, 23:38   #1415
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez m@gd@len@ Pokaż wiadomość
majka to bardzo ciekawa sprawa a nie myślałaś żeby jeszcze jeden test zrobić? a właściwie jak Ty sie czujesz?
Przede wszystkim mam ciągle ból podbrzusza, czasem kłucie, czasem taki "tępy" ból. No i @ brak (ostatnia 43 dni temu). Jutro lece na kilka dni do Polski i udało mi się załapać na wizytę do mojej ginki więc się okaże co i jak. Boje się,że mogło przyplątać się jakieś choróbsko.

Trzymajcie się kobietki. Do "poczytania" za kilka dni!!!

Stary 2007-05-31, 07:29   #1416
bassienkaw
Zakorzenienie

Cytat:
Basienkaw a jak ty sie czujesz kochana? Martwiłam się bo nic nie piszesz. Ale widać wszystko OK. Buziaki.

A ja czuje sie ok, dziekuje za troske... nie ma plamien,krwawien, narazie spokojnie. Dzisiaj odebralam wyniki wszystkich badan, grupa krwi, czas krzepniecia, morfologia, toksoplazma i mocz... w sumie z tego co patrzylam to wiekszosc ok, czasem malenkie roznice od normy, jedynie najgorsza grupa krwi wyszla...bo 0 rh - niestety
we wtorek kolejna wizyta u pani dr
a ty tez daj znac co tam i jak tam

Stary 2007-06-07, 23:46   #1417
majka versace
Zadomowienie

Witam. Byłam u lekarza. Wszystko w porządku ale w ciąży nie jestem niestety tak jak myślałam. Troche wyniki toksoplazmozy mnie zasmuciły ale to oznacza tylko tyle że będe musiała bardziej uważać na siebie i tyle. @ dalej nie mam, ale teraz biore lek na wywołanie.

Co pozatym? Staranka trwają.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-08, 00:20   #1418
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam. Byłam u lekarza. Wszystko w porządku ale w ciąży nie jestem niestety tak jak myślałam. Troche wyniki toksoplazmozy mnie zasmuciły ale to oznacza tylko tyle że będe musiała bardziej uważać na siebie i tyle. @ dalej nie mam, ale teraz biore lek na wywołanie.

Co pozatym? Staranka trwają.

No i dobrze ze sie nie poddajecie i staracie dalej. Nadzieja umiera ostatnia
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 08:23   #1419
bassienkaw
Zakorzenienie

Moze uda sie zawitac do lutowych albo marcowych mamusiek powodzenia Majunia... tak tak wiem, łatwo mówić... ale może przestancie o tym tak myslec, starac sie, chciec, bo to nieraz jest bariera

Stary 2007-06-08, 09:21   #1420
pysiamn
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja też wam cały czas kibicuję i trzymam kciuki za przysze mamusie

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 14:14   #1421
m@gd@len@
Zadomowienie

dzięki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-09, 23:14   #1422
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Moze uda sie zawitac do lutowych albo marcowych mamusiek powodzenia Majunia... tak tak wiem, łatwo mówić... ale może przestancie o tym tak myslec, starac sie, chciec, bo to nieraz jest bariera
Mam taka nadzieje. A poki co to znalazłam sobie inny temat, ktorym sie teraz zajme zeby nie myslec tak ciagle o dzidziusiu. Dzis zaczełam załatwianie sprawy z kupnem domu, a raczej z dostaniem kredytu. Zobaczymy czy nam sie uda go dostac, jesli tak to mam temat na kilka miesiecy. Najpierw wybor domu, potem meble, firanki, lodowki itp. itd. I wtedy napewno sie uda zaciazyc!

Buziaczki dla wszystkich Kobitek!!!

Aha. Dzis byłam u kolezanki zobaczyc jej synka (ma 2 tygodnie) i jest cudny. Porobiłam zdjecia i dałam mezowi do obejrzenia. Odrazu chciał sie zabrac "do roboty"

Stary 2007-06-10, 10:05   #1423
Patrilla
Zakorzenienie

Talking Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

słuchajcie jeśli któraś ma ostre żyganki zostało mi po moich 2 miesięcznych mękach całe opakowanie torecanu czopki mogę oddać po co ma leżeć ...
Stary 2007-06-10, 10:27   #1424
m@gd@len@
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
słuchajcie jeśli któraś ma ostre żyganki zostało mi po moich 2 miesięcznych mękach całe opakowanie torecanu czopki mogę oddać po co ma leżeć ...
dzięki za propozycję, mam nadzieję, że już niedłuigo którejś z nas będę potrzebne
Stary 2007-06-18, 22:52   #1425
Sylwia1948
Przyczajenie

Dot.: Re: Mamusie, powiedzcie jakie miałyście objawy ciąży.

Witam. Mam takie pytanie. Ponieważ 5 dni temu skonczył mi sie okres. a 2 dni póżniej uprawiałam stosunek przerywany z moim chłopakiem. Od dwóch dni wydostaje sie zemna niewielka ilość jakiejś ciemnej wydzieliny.. Co to może oznaczać? Może mi ktos pomóc???
Sylwia1948 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-18, 23:00   #1426
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

To chyba nie jest właściwy wątek na takie pytanie i przez internet cieżko stwierdzić co Tobie dolega ale:
- to może być nadżerka
- mogło pęknąć jakieś małe naczynko
- może to być jakieś plamienie z macicy
- jeśli jutro, pojutrze nie przejdzie powinien zbadać Cię ginekolog
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 20:24   #1427
mcaronia
Przyczajenie

GG do mcaronia

dziewczyny pomocy!!!!już poprostu nie wiem co myśleć i od zmysłów odchodzę!!!Może zaczne po kolei : do @ został mi dobry tydzien,dziś rano zrobiłam teściora i wynik znowu - BRAK CIAZY!!!!Ale....od ponad tygodnia mam temperature ponad 37 stopni (i o dziwo mój organizm wcale sie nie buntuje ),moje cycochy przypominają balony i bola inaczej niż przed okresem(czuje je nawet jak chodze,pieką,swędza ....)od pępka w dół pojawiła mi sie jakaś ciemna linia , jestem ogólnie jakaś zmęczona,strasznie nerwowa i tak w ogóle dziwnie się czuje.
Czy test mógł wskazać zły wynik???A może zrobiłam go za wcześnie (w tym miesiącu nie wytrzymałam i zrobiłam wcześniej)Staramy się juz dobrych 8 miesięcy i nic ,już od zmysłów odchodzę!!!Niedawno trafiłam na ten portal i tak sobie pomyślałam ze nie ma to jak miedzy kobitkami (mam nadzieje że się nie myliłam i mi pomożecie )
Z góry dziękuje
Stary 2007-06-19, 20:35   #1428
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

hmm..
test mogl wskazac zly wynik..

jednak nie nakrecalabym sie specjalnie.. trzeba czekac i test powtorzyc za jakis tydzien..

temperatura moze byc wyzsza z powodu przegrzania organizmu (teraz takie upaly.. a jesli chodzi o kreske na brzuchu to mi pojawila sie w 6stym miesiacu..

radze czekac ale objawy moga byc wskazujace na to ze masz malego fasolka w brzuszku

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-20, 06:27   #1429
Kancia
Zakorzenienie

temperatura moze spaśc przed samą @ także jeszcze z tydzień moze być wyzsza...
Stary 2007-06-20, 06:40   #1430
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mcaronia Pokaż wiadomość
dziewczyny pomocy!!!!już poprostu nie wiem co myśleć i od zmysłów odchodzę!!!Może zaczne po kolei : do @ został mi dobry tydzien,dziś rano zrobiłam teściora i wynik znowu - BRAK CIAZY!!!!Ale....od ponad tygodnia mam temperature ponad 37 stopni (i o dziwo mój organizm wcale sie nie buntuje ),moje cycochy przypominają balony i bola inaczej niż przed okresem(czuje je nawet jak chodze,pieką,swędza ....)od pępka w dół pojawiła mi sie jakaś ciemna linia , jestem ogólnie jakaś zmęczona,strasznie nerwowa i tak w ogóle dziwnie się czuje.
Czy test mógł wskazać zły wynik???A może zrobiłam go za wcześnie (w tym miesiącu nie wytrzymałam i zrobiłam wcześniej)Staramy się juz dobrych 8 miesięcy i nic ,już od zmysłów odchodzę!!!Niedawno trafiłam na ten portal i tak sobie pomyślałam ze nie ma to jak miedzy kobitkami (mam nadzieje że się nie myliłam i mi pomożecie )
Z góry dziękuje
Temperatura jest wysoka do samej @, ewentualnie spada dzień przed - tak więc nie jest to u ciebie jeszcze miarodajny objaw.

Co do testu - moze się mylić. Ja po temp wiedziałam, że jestem w ciaży - a testy cały czas pokazywały jedną kreskę. Dopiero po 2 tygodniach (a niby wykrywaja juz 6-dniową ciążę) pokazał 2 kreski.
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-20, 07:13   #1431
jolineczka
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny pomocy!!!!już poprostu nie wiem co myśleć i od zmysłów odchodzę!!![...]
Z góry dziękuje
Jeżeli jeszcze dobry tydzień do @ to nie wiem czy jakiekolwiek objawy sa na tyle silne, żeby mieć pewność ciąży. Tempka może spaść kilka godzin przed okresem. Linia pojawia się dopiero jak brzuch zaczyna rosnąć, nie sądzę, żeby po tygodniu od zapłodnienia się pojawiła.
Jeżeli nigdy nie bolały cię piersi przed @ to faktycznie może być jakiś objaw. A testem się teraz nie przejmuj, bo za wczesnie go zrobiłas. Jak nie możesz się doczekać to zrób najwcześniej 2 dni przed planowanym terminem @, ale i wtedy wynik nie musi być pewnikiem.
Mam nadzieję, że Twoja intuicja jest najlepszym objawem i to co czujesz to sa objawy ciązowe. Czekam na informację i trzymam kciuki. POWODZENIA.
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-20, 15:07   #1432
mcaronia
Przyczajenie

GG do mcaronia

Witam kochane kobitki!!!
Bardzo dziękuje za cenne wskazówki.
Powiem Wam że jednak jest coś ze ną nie tak,najbardziej "pocieszają" mnie moje cycochy ,mówię Wam są wielgachne,wyskoczyły mi na nich jakieś żyły i w ogóle strasznie bolą (ciężko trochę to opisać)!!Z tego co wiem to nigdy przed @ nie miałam wysokiej gorączki,no i nigdy nie czułam się tak jak teraz,zrobiłam się strasznie nerwowa ,ciężko ze mną wytrzymać (biedny Paweł )a co do tej kreski na brzuchu...hmm no kurde jest ,to nie urojenie,mój Pawełek(maż) też ja widzi ,może nie jest kolosalna,ale jest )
Marudzę Wam troche wiem,nie naleze do cierpliwych ludzi (zwłaszcza teraz) i ''cos" mnie strzela ze aż do 29 mam czekać w niepewności i się domyślać -jest czy nie?(chodzi o maluszka oczywiście)do tego dochodzą problemy zycia codziennego i normalnie zdurnieć idzie)
Pozdrawiam wszystkie kobitki i z góry dziekuje za wyrozumiałość
Stary 2007-06-20, 15:25   #1433
jolineczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam kochane kobitki!!!
Bardzo dziękuje za cenne wskazówki.
[...]
Może zrób sobie badanie Beta hcg. Będziesz miała pewność, że jesteś w ciązy jeszcze przed miesiączką
jolineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-20, 18:46   #1434
Scarpi
Raczkowanie

Hej kobietki

Czytam, czytam, czytam i czytam i wszystkie wypowiedzi są tak zróżnicowane, że nic już nie wiem
Ale muszę przyznać, że bardzo miło się Was czyta.
Mam Problem ;/
Do dziś rana gdzies tam w podświadomości miałam nadzieję, że będzie nas troje.
Okres zawsze występował u mnie co 25-26 dni.
Jednak coś się pokręciło.. 21 kwietnia, kolejny 21 maja- mówiąc szczerze nie zorientowałam się, bo był to bardzo burzliwy okres przygotowań do slubu i czas mi umykał bardzo szybko.
Kolejny okres hmmmm nie ma, dziś czyli 20 czerwca wystąpiło lekkie plamienie.
Ból w podbrzuszu i pod żebrami mam od około tygodnia.
Byłam na urlopie, wczoraj wróciłam do domu i dziś rano chciałam zrobić test.. ale paniczny telefon mojej mamy spowodował, że wybiegłam z domu jak burza.
Więc przekładam sprawę na jutro... ale czy w sytuacji plamień czy okresu jeśli sprawa się "rozkręci" jest sens robienia testu???
Poza tym skoro miałam teraz takie zawirowania a terminach jak mam sobier obliczyć dni płodne???
Razem z mężem bardzo chcemy mieć dziecko, remontujemy mieszkanie, i jednen pokój przygotowujemy z myślą o małym mieszkańcu...

Pozdrawiam wszystkie mamy, i te przyszłe i te z krwi i kości
Scarpi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-20, 20:24   #1435
mcaronia
Przyczajenie

GG do mcaronia

hmm,test krwi mam zrobić...??a taki test daje 100% pewność??
Stary 2007-06-20, 20:52   #1436
mcaronia
Przyczajenie

GG do mcaronia

Powiem Ci że jestem w podobnej sytuacji,moje życie pędzi jak oszalałe a problemy dają sie silnie we znaki i odbijają się na wszystkim a w szczególności na zdrowiu.W Twoim przypadku jak najszybciej zrobiłabym teściora (mimo plamień) takie małe plamienia moga pojawić sie także i w ciąży,moja kumpela plamiła przez całą ciąże zawsze w terminie @.Także nie czekaj ,zostaw problemy za drzwiami mieszkania i działaj z testem(mam nadzieje że pochwalisz się z nami wynikiem)
A co do określenia dni płodnych...można kupić w aptekach tesy dni płodnych(czy jakoś tak sie to nazywa )Albo w necie są takie fajne kalkulatorki które za Ciebie obliczą dni w których można postarać się o szkraba,wystarczy w google wpisać ''jak obliczyc dni płodne '',wpisujesz kiedy,co , i juz wiesz wszystko )
Zyczę powodzenia i uszy do góry ,będzie dobrze
pozdrawiam
Stary 2007-06-23, 09:56   #1437
tola150
Raczkowanie

Witam wszystkie dziewczyny! Albo mój organizm oszalał albo jestem w ciąży! Ale zacznę od początku. Biorę tabletki anty od 4 lat, a od około pół roku biorę Novynette. ostatnio spóźniłam sie z jedną tabletką i zamiast o 19:00 wziełam o 3 w nocy, czyli spóźniłam się 8 godzin , nie przekroczyłam więc umownych 12 godzin. tej samej nocy i przez kilka następnych działałam z ukochanym. ale teraz mam obawy: urosły mi piersi (nie są jakieś obolałe, ale czasami można coś poczuć), od tygodnia czasami odczuwam ból w podbrzuszu taki jak na @, chociaż @ powinnam dostać dopiero w środę i takie przedwczesne bóle mi się nie zdarzały, właśnie zmierzyłam sobie temperaturę i mam 37,5, aha no i odrzuca mnie od papierochów. taka jak paliłam kilkanaście papierochów dziennie tak teraz poprostu mi się nie chce a jak zapalę to od razu wyrzucam. Czy to możliwe żebym była w ciąży mimo brania anty??? Powiem szczerze że dziecko nie bardzo mi teraz na rękę i mam pewne obawy. Chociaż w głębi duszy chciałabym małego brzdąca, ale czas nie jest odpowiedni.
tola150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-23, 21:29   #1438
paola_ola_la
Raczkowanie

we wtorek mialam dostac @ - nie dostala.
wiec nastepnego dnia kupilam test i zobaczylam 2 kreski - ta druga bardzo blada byla...wiec mam watpliowsci.
mam nadzieje ze to oznacza to o czym mysle
za kilka dni wybieram sie do lekarza,moze bedzie juz cos widac...
paola_ola_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-24, 13:59   #1439
kama98
Zadomowienie

Od paru dni jak wstawałam bardzo bolały mnie piersi, ale tylko rano, wydało mi sie to dziwne, więc myślałam że to może ciąża, ale chyba niestety nie Dziś wszystko wskazuje na to, że przyjdzie @ Strasznie mi żal, od paru miesięcy świadomie sie nie zabezpieczamy, tzn. nie staramy sie o dzidziusia, bo ciągle mamy watpliwości czy to odpowiedni czas. Chciałabym zacząć jeszcze drugi kierumek studiów, a jednocześnie tak bardzo chciałabym mieć dzidziusia. Wiem że ludzie starają sie latami, ale mnie bardzo martwi to, że mimo braku zabezpieczeń nic nie wychodzi
Stary 2007-07-17, 06:26   #1440
Ray
Zakorzenienie

powiem wam ze z ta temperatura to nie do konca tak jest nie wiem ja w dniu spodziewanej mc zrobilam mierzonko i mialam idealne 36,6 a okrresu nie bylo ponad tydzien juz zrobilam test nawet dwa i mama dwie krechy wiec temperatura chyba taka miarodajna to az nie jest

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości