Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-01, 10:47   #1531
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Cytat:
Napisane przez yasirah Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny napewno się doczekacie i życzę owocnych starań
Gratuluję Ci kochana z całego serduszka i życzę wspaniałych, szczęśliwych i zdrowych 9 miesięcy. Zaglądaj do nas
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-01, 11:32   #1532
madzia.waw
Przyczajenie

To najpiękniejsza wiadomość, którą kocham czytać, jeszcze po tak długim staraniu, trzymam kciuki. Prowadz się zdrowo
Stary 2007-09-03, 22:48   #1533
bimba81
Przyczajenie

Dot.: Jestem w ciazy, moje pierwsze objawy!!

Cytat:
Napisane przez Monika :) Pokaż wiadomość
Witajcie. Ja również dołączam do waszego klubu "próbowiczek" My jestesmy w trakcie pierwszych prób więc jeśli w przyszłym tygodniu zobaczę te moje upragnione dwie kreseczki to będe najszczesliwszą ciężarówką na świecie!!! Już nie mogę się doczekać
Witajcie drogie paniejestem kolejna ktora sie stara choc.. nie mam jeszcze zadnej pewnosci.. byc moze dlatego ze za krotko to trwa.Nie wiem czy po 3 tygpdniowych probach moge zrobic juz test? chcialabym bardzo wiec pewnie jutro biegiem do apteki.Jestem niby przed okresem jakis tydzien , choc mysle ze to moze za wczesnie na bol piersi?? Prosze o mala podpowiedz,czekam z niecierliwoscia Pozdrawiam cieplo wszystkie mamy i te oczekujace brzuszki.pa.Marta
bimba81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-04, 10:59   #1534
bimba81
Przyczajenie

Dot.: Testy ciązowe

Witam.Od dwoch tygodnia sie staramy ale nie wiem. .. czy cos ztego bedzie wiec dzis rano zrobilam pierwszy test, choc nic nie wyszlo jestem zawiedziona.Piersi bardzo bola a do okresu jeszcze troche czasu zostalo. Nie wiem czy ma to znaczenie ze odstawilam 3 tygodnie temu tabletki .Czy powinnam zrobic drugi test? jesli tak to za ile skoro ten dzisiejszy jest negatywny
Stary 2007-09-04, 11:01   #1535
bimba81
Przyczajenie

Dot.: Jestem w ciazy, moje pierwsze objawy!!

Gratuluje z calego serduszka.ja dzis rano zrobilam pierwszy test i nic z tego, jedna kreska, choc nie wiem czy po dwoch tygodniach to nie za wczesnie.?
Stary 2007-09-04, 11:05   #1536
bimba81
Przyczajenie

Witaj: mysle ze ciaza jest mozliwa.. ja nigdy nie zapomnialam , choc staralam sie przestrzegac tycg 12 godzinLekarz mi mowil ze jak wezme przd uplywem 12 godzin to nic sie nie stanie.. takze obserwuj siepozdrawiam.
Stary 2007-09-04, 11:11   #1537
bimba81
Przyczajenie

Dot.: jestem w ciąży?objawy...

Witam.. wiesz sama nie wiem, bo ja dzis robilam pierwszy tes po dwoch tygodniach staran i nic nie wyszlo takze sama nie wiem co o tym myslec.Do kresu jeszcze troche a piesi strasznie bola. Nie wiem jaka daje gwarancje .. choc mysle ze zrobie drugi za tydzien i zobaczymy. Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-04, 11:16   #1538
bimba81
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Be@ta 66 Pokaż wiadomość
Test jest w 99% pewny.Właściwie to nie spotkałam się z przypadkiem wśród koleżanek, żeby wykazał ciążę , której nie ma.Wykonany za wcześnie mógł być negatywny(w sęsie -nie maciąży), ale jak już był pozytywny to pewność jes
100%-owa.

Witam.ja dzis zrobialam pierwszy tes po2 tygodniach staran... to nie za wczesnie?.. w sumie jestem przed okresem wiec nie wiem co myslec skoro wyszedl negatywny
Stary 2007-09-04, 11:20   #1539
bimba81
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madzia.waw Pokaż wiadomość
No to nie jestem sama. Nie wytrzymałam i dzisiaj zrobiłam test i nic. Za dużo stresu, zachowuję się jak wariatka, wystko mnie denerwuje, a najbardziej to , że nie mam brzuszka.

Witam.ja tes dzis zrobialm pierwszy test i nic.. jestem zawiedzinachoc nie wiem czy nie za wczesnie skoro niby jestem przed okresem a starm sie dopiero od 2 tygodni
Stary 2007-09-04, 11:35   #1540
Ray
Zakorzenienie

ee po co tyle twoisz odpowiedzi na ten sam temat???

test zrobilas stanowczo za wczesnie test wyjdzie ci dopiero w dniu mc albo tydzien po spodziewanej mc... najlepiej zrobic tydzien po mc bo mi w dniu okresu wyszedl tez negatywny a dopiero potem pozytywny
Stary 2007-09-04, 17:49   #1541
esab25
Przyczajenie

czesc kobiety ja dzis zrobiłam test i druga kreska wyszła blada.. ale jednak wyszła...

miałam ostatnio w dniu planowanej miesiaczki krwawienie podobne do @ ale słabsze i tak jakos mnie pokusiło 3 dni po tym zrobic test i wyszło..jak myslicie ze jestem??
esab25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-04, 18:57   #1542
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

mam nadzieję, że Twoje marzenie sie spełni

możesz opisać czy miałaś jakieś szczególne objawy? coś Cię zastanowiło, zaskoczyło?
Stary 2007-09-06, 22:22   #1543
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

a ja mam takie bole brzucha troche, tak jakby klucie,takie dziwne uczucie hmm a w dniu kiedy powinna byc owulacja czyli ok 14 dni przed okresem to mnie bardziej bolalo przez 2 dni i brzuch sie powiekszyl, piersi troche bola, takze sama nie wiem z jednej strony to czuje z drugiej moze sie nakrecam, do okresu jeszcze 10 dni. A dzis to juz sama nie wiem czy chcialabym zeby juz bylo czy moze jeszcze.W sumie sie nie nastawialismy ze koniecznie juz musi byc,jak bedzie to bedzie, a ja mam teraz troche stresow,choc ostatnie dni jestem jakas spokojniejsza i bardziej pogodna

PS.Anulka, motylek, madzia.waw jak wasze objawy i wyniki testow??
Caterin17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 14:55   #1544
avialle
Raczkowanie

GG do avialle

Hej dziewczyny dolaczamdo watku.Jestem w 29dc na tescik za wczesniej jeszczez
jest to mo pierwszycykl staran po odstawieniu tabletek.Mam nadzieje ze niedlugo wszystkie zafasolkujemy
Stary 2007-09-10, 18:10   #1545
kama98
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ee po co tyle twoisz odpowiedzi na ten sam temat???

test zrobilas stanowczo za wczesnie test wyjdzie ci dopiero w dniu mc albo tydzien po spodziewanej mc... najlepiej zrobic tydzien po mc bo mi w dniu okresu wyszedl tez negatywny a dopiero potem pozytywny
mam pytanie... jaki test robiłaś? Kurcze nie chce się nakręcać, ale jakos nie mogę przestać myśleć, że może jestem w ciąży...
W zeszłym tygodiu miałm małe rewolucje żołądkowe, piekła mnie zgaga, nawet po bułce z żółtym serem (do tej pory nigdy nie miałm zgagi) i inne sprawy
Już nie pierwszy raz mam wrażenie, że jestem wciąży, ale łudze sie, że tym razem to to, choć robiłam test, w niedziele rano i wyszedł negatywnie. @ mam dostac około niedzieli
Wiem, że żadna z Was nie powie mi tego co chce usłyszeć, ale chciałm się wygadać
Stary 2007-09-10, 19:40   #1546
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

Cytat:
Napisane przez avialle Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny dolaczamdo watku.Jestem w 29dc na tescik za wczesniej jeszczez
jest to mo pierwszycykl staran po odstawieniu tabletek.Mam nadzieje ze niedlugo wszystkie zafasolkujemy

29dc to kiedy wypada ci @ ? mi za jakies 6 dni i tez jestem ciekawa co bedzie.Zauwazylas cos szczegolnego,jakies objawy?
Trzymam kciuki zeby ci sie udalo
Caterin17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 13:20   #1547
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Motylku26 i ja za Ciebie trzymam kciuki, o TAAAK mocno
Ok, Kobitki nie ma żartów... znikam...
Pojawię się u Was jak będę miała II... może już niedługo...a może jeszcze troszkę...
Za wszystkie przyszłe prędzej czy później mamuśki trzymam wielkie kciukolce !!!
Miło tu z Wami, naprawdę. Jednak to nie na moje nerwy Ciągle tu zaglądam i wmawiam sobie coraz to nowsze objawy. Zafunduje sobie trochę odpoczynku od myślenia ciągle o tym samym (to nie łatwe).
Wam też tego życzę
Do miłego przeczytania

Hej Dziewuszki No więc moje starania nie powiodły się Od wczoraj mam towarzystwo ----> @ Ale nie poddajemy się !!! Jeżeli chodzi o moje objawy, to miałam je rzeczywiście długo: kręciło mi się w głowie, moje piersi były obolałe (co mogło być oczywiście objawem nadchodzącej @), ale sutki były bolące i drażliwe, co mi się nigdy wcześniej nie zdarzyło, przez ponad dwa tygodnie moja temp. wynosiła 37,2C, a w dniu @ spadła do 37,0... zrobiłam sobie kilka testów co kilka dni i każdy wychodził negatywny. Tydzień temu zrobiłam test z krwi, wynik bHCG 2,36 mlU/ml. Po tym wyniku już zaczęłam wątpić. Okres spóźnił mi się prawie dwa tygodnie. Teraz już wiem, że to stres, wielkie oczekiwanie na maleństwo Moja rada dla oczekujących: cierpliwości! Dzidziuś z pewnością zagości w naszych brzuszkach, ale musimy być cierpliwe.

P.S. Dlaczego tu tak cicho ?? Piszcie! odzywajcie się...nie opuszczajmy tego forum, bo inne aż huczą, a u nas taka cisza. A może to cisza przed burzą... Zaraz wszystkie zaczniemy pisać o NASZYCH FASOLKACH

Pozdrawiam Was Mamuśki Powodzenia.

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 15:58   #1548
Karolina Maria
Zadomowienie

GG do Karolina Maria

Mam pytanie co do mdłości...Jak to u Was jest, są poranne jak to mówią książki o porannych mdłościach czy np. po poludniu tez macie? A jak to macie rano- jak wstaniecie zaraz czy dopiero po jakimś czasie jak sie trochę rozruszacie itp.?
Stary 2007-09-18, 16:47   #1549
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
Hej Dziewuszki No więc moje starania nie powiodły się Od wczoraj mam towarzystwo ----> @ Ale nie poddajemy się !!! Jeżeli chodzi o moje objawy, to miałam je rzeczywiście długo: kręciło mi się w głowie, moje piersi były obolałe (co mogło być oczywiście objawem nadchodzącej @), ale sutki były bolące i drażliwe, co mi się nigdy wcześniej nie zdarzyło, przez ponad dwa tygodnie moja temp. wynosiła 37,2C, a w dniu @ spadła do 37,0... zrobiłam sobie kilka testów co kilka dni i każdy wychodził negatywny. Tydzień temu zrobiłam test z krwi, wynik bHCG 2,36 mlU/ml. Po tym wyniku już zaczęłam wątpić. Okres spóźnił mi się prawie dwa tygodnie. Teraz już wiem, że to stres, wielkie oczekiwanie na maleństwo Moja rada dla oczekujących: cierpliwości! Dzidziuś z pewnością zagości w naszych brzuszkach, ale musimy być cierpliwe.

P.S. Dlaczego tu tak cicho ?? Piszcie! odzywajcie się...nie opuszczajmy tego forum, bo inne aż huczą, a u nas taka cisza. A może to cisza przed burzą... Zaraz wszystkie zaczniemy pisać o NASZYCH FASOLKACH

Pozdrawiam Was Mamuśki Powodzenia.
no szkoda Anulka.
uda sie nam napewno w to nie należywątpić.
może zajrzyj na wątek Planujemy zajść w ciążę...
tam sie dzieje więcej i częściej się spotykamy

pozdrawiam Magda
Stary 2007-09-18, 16:51   #1550
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez Karolina Maria Pokaż wiadomość
Mam pytanie co do mdłości...Jak to u Was jest, są poranne jak to mówią książki o porannych mdłościach czy np. po poludniu tez macie? A jak to macie rano- jak wstaniecie zaraz czy dopiero po jakimś czasie jak sie trochę rozruszacie itp.?
Ja miałam 24h na dobę
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 18:54   #1551
vea82
Rozeznanie

GG do vea82 Send a message via Skype™ to vea82

Cytat:

Ja mdlosci nie mam rano,tzn. sa ale baaardzo rzadko.cos zjem i jest ok. Muli mnie zazwyczaj pod wieczor i po poludniu i w nocy, kiedy mam pusty zoladek.Narazie w ogole nie wymiotowalam i dobrze!Mam nadzieje ze tak zostanie do konca ciazy. Aaaa i wiecie co?Jakos tak dziwnie sie czulam zanim sie dowiedzialam ze zostane mama moj organizm byl inny,dziewczyny to sie wyczuje!Pozdrawiam
vea82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 15:09   #1552
Karolina Maria
Zadomowienie

GG do Karolina Maria

Dziękuję
Stary 2007-09-21, 08:52   #1553
asiagold2
Raczkowanie

czesc ja swój pierwszy test tez zrobilam za wczesnie (przed wystąpieniem planowanej miesiączki) i wyszedł mi negatywny.Gdy jednak troche poczekałam i faktycznie mi sie spożniał to testy wychodziły mi pozytywne .
asiagold2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 09:22   #1554
asiagold2
Raczkowanie

Cześć dziewczyny to moje pierwsze wpisy na forum ,ale musze sobie z kims pogadac .
Moje testy pokazuja dwie kreski ,niedługo mam wizyte u lekarza czuje sie okropnie i fizycznie i psychicznie .Fizycznie bo wciąż pobolewa mnie brzuch a fizycznie bo zostałam z tym wszystkim sama i mam przez to doły!!!! . Maż akurat wyjechał i siedze sama!!!!Nie tak to sobie planowaliśmy, ale co zrobić, brakuje mi go teraz jeszcze bardziej .
Chciałam mu inaczej powiedzieć o ciaży a nie przez telefon!!!!!!
Jeszcze dwa miesiące i bedziemy razem -tylko czy dam rade to dla mnie tak dlugooooo!!!
Na szczęście mam Kubusia to taki klonik taty heehe jak patrze na niego to widzę ojca!!!

Będę zaglądać na forum ,trzymam za was kciuki
asiagold2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-22, 13:03   #1555
Sorceress_Sorceress
Przyczajenie

GG do Sorceress_Sorceress

Hej Dziewczyny!
Od kilku dni wczytuję się w Wasze wpisy. Zaczęłam się na poważnie zastanawiać czy ja przypadkiem też nie jestem w ciąży. Czekam do poniedziałku. Nie umiem sama już określić czy to przeziębienie- grypa jelitowa czy naprawdę Maluszek. od tygodnia mnie muli, mam zgagę i jestem strasznie słaba. Serducho bije jak zwariowane po najmniejszym wysiłku. Cóż...oby do poniedziałku.
W poniedziałek się odezwę. A teraz trzymam kciuki za wszystkie Strające Się...co by nie było Maluszek to Skarb!
Pozdrowienia
Sorceress_Sorceress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 17:13   #1556
gosiqa
Rozeznanie

GG do gosiqa

Moje objawy? hmm przede wszystkim odstawiłam tabletki, bo poczuliśmy z mężem że już czas na dzidziusia. Czekaliśmy w sumie 4 miesiące, trochę się niecierpliwiliśmy, trochę obawialiśmy... Jak to zwykle po podjęciu takiej waznej decyzji bywa.
Przez wszystkie 3 miesiące miałam miesiączkę jak w zegarku, tzn jak w trakcie pigułek.
w 4 miesiącu jakiś tydzień przed spodziewanym terminem krwawienia zaczęły mnie boleć piersi coraz bardziej i bardziej.
Byłam straszliwie ospała, w pracy ledwie siedziałam i miałam niezwykłe tendencje do wzruszania się i płaczu z byle powdu.
Przeczuwałam co się święci, ale z testem czekałam tydzień od dnia spodziewanej miesiączki.
Wyszły bezdyskusyjne grubaśne dwie granatowe krechy cudnym zbiegiem okoliczności była to nasza 2 rocznica ślubu, eh....
Teraz jest 12 tydzień wszystkie początkowe objawy mi zostały plus:
NIEZWYKŁA WRAŻLIWOŚĆ NA ZAPACHY brrr
gosiqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 20:25   #1557
Sorceress_Sorceress
Przyczajenie

To ja tylko na chwilę.W sobotę zaczęło się plamienie. Wczoraj dziś już krew...mniej niż zwykle ale jednak. Zrobiłam test. Jedna kreska. Wiec chyba nie będę Mamusią...
Pozdrowienia dla Was.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-25, 09:27   #1558
gosiqa
Rozeznanie

GG do gosiqa

Cytat:
ZACZĘŁY SIĘ W 11 TYGODNIU, ALE NIE JAKIEŚ TAM MDŁOŚCI CZY NUDNOŚCI TYLKO KONWULSYJNE WYMIOTY WSZYSTKIECO CO ZJEM RANO
NIE POMAGAJĄ HERBATNIKI, BISZKOPTY, SUCHARY, WODA Z CYTRYNĄ CZY SAMA.
PO PROSTU PIERWSZY POSIŁEK MOGŁABYM JEŚĆ W TOALECIE....
gosiqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 18:43   #1559
Marzena7777
Raczkowanie

Witam!!!
20-09-2007 czyli 6 dni temu bylam u ginekologa. Pani Doktor po przebadaniu mnie stwierdzila , ze jestem zdrowa jak rybka Mimo, ze w Polsce 1.5 roku temu okazalo sie ze mialam na lewym jajniku Torbiela. Pewnie zastanawiacie sie dlaczego tu pisze......, a pisze poniewaz nie wiem co mam myslec....!Glupio mi opisywac te objawy w moim organizmie , ale wiem ze nie jedna kobieta stawia znam zapytania nad roznymi objawami, ktore zachodza w naszych organizmach. Z Gory przepraszam jezeli opis ten bedzie nie jasny lub bedzie brzmial idiotycznie. A wiec....
Codziennie z mojej pochwy wydobywa sie dziwny sluz.....nie jest on gesty , nielepiacy sie...i... nie jest on niczym jak bialko z kurzego jajka.
Jest to po prostu woda...bez zapachu...bez koloru(moze ma delikatnie metny kolor. W nocy spie w halece bez bielizny....nastepnie z rana gdy wstaje ide do WC wlasnie wteczas ze mnie leci ten dziwny sluz....niczym mocz. Czy kora kolwiek z was miala takie dziwaczne obiawy? A Moze jest to objaw ciazy? Czuje sie ostatnio dziwnie....
Slaba,spiaca, leniwa, czuje kucia w podbrzuszu, nie mam apetytu na jedzenie, a jak zjem to znow czuje ze chce mi sie wymiotowac, czuje jakbym miala temperature , ale jej nie mam. Prosze dziewczyny odpiszcie mi.
Jesli trafi sie ktoras dziewczyna ,ktora naprawde zna sie na dniach plodnyci nie plodnych ....to moze specjalnie napisze moj cykl miesiaczkowy i dni wspolzycia( Przepraszam , moze to idiotyczne, ale ja bede naprawde wdzieczna za pomoc)

Co miesiac moja miesiaczka sie spoznia o kilka dni, wiec wiem , ze nie moge ustalis dokladnych dni plodnych...ale napisze tak..
Ostatniego miesiaca czyli
- 28 sierpnia 2007---> dostalam miesiaczke
trwala ona do 1 wrzesnia 2007 , czyli 5 dni
- wspolzylam z moim TZ ---> 9,16,17 i 24 wrzesnia, Kazdy wspolzycie konczyl w srodku we mnie.
- 28 wrzesnia powinnam miec miesiaczke. Czy jest moze prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy?

========================= ===========

Moja Fotografia
www.marzenaspg.com
Marzena7777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 05:21   #1560
Sorceress_Sorceress
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Marzena7777 Pokaż wiadomość
Ostatniego miesiaca czyli
- 28 sierpnia 2007---> dostalam miesiaczke
trwala ona do 1 wrzesnia 2007 , czyli 5 dni
- wspolzylam z moim TZ ---> 9,16,17 i 24 wrzesnia, Kazdy wspolzycie konczyl w srodku we mnie.
- 28 wrzesnia powinnam miec miesiaczke. Czy jest moze prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy?
Hej Marzeno.
Żeby to dokładnie określić potrzebna byłaby jeszcze Twoja temperatura codzienna z ostatniego cyklu, ale pewnie jej nie mierzysz. Według tego co piszesz jest prawdopodobne, że jesteś w ciąży. Na dziś to pozostaje Ci zrobić test.Trzymam kciuki i pozdrawiam
M
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości