Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-05, 08:14   #2491
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Hej Dziołszki! Powiedzcie, że będzie dobrze Ile można myśleć o dzidziusiu. @ się spóźnia mdłości są a test negatywny. Ostatnio staraliśmy sie o dzidziusia równo rok temu. Wtedy @ spóźniała się dwa tygodnie i miałam silne zawroty głowy, ale okazało się, że to tylko stres i oczekiwanie na maleństwo. Teraz mam troszkę inne objawy, ale też podejrzewam objawy związane ze stresem. Nie kręci mi się już w głowie, ale często ściska mnie w gardle, prawie cały dzień mam to dziwne uczucie jakby mi było niedobrze, to mija i wraca. Poza tym przez krótką chwilę przynajmiej dwa razy w ciągu dnia mam mrowienie w sutkach. Co jest z tymi testami czemu nie pokazują tego co chcemy widzieć!!! Pozdrawiam Was cieplutko.

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 10:14   #2492
zlota jagoda
Raczkowanie

anulka, a po jakim czasie od ewentualnego zapłodnienia robiłaś test? Może jeszcze jest na niego po prostu za wcześnie? Poza tym powinno się robić test z porannego moczu, więc spróbuj jeszcze raz, ale tym razem zaraz po przebudzeniu. Trzymam kciuki za nas Mnie pobolewa jajnik, kurcze boje się, że to może być @ ale z drugiej strony niemal po każdym jedzeniu boli mnie żołądek, a nigdy tak nie miałam. Ech, takie czekanie jest dobijające

ps temperatura mi się wciąż podnosi, dzisiaj 37,2. Hmm, czy przed okresem tez się podnosi? Bo wiem, że w początkowej ciąży z przyczyn hormonalnych troszkę idzie do góry.
Wiecie coś może na ten temat??
Z góry dziękuję

Edytowane przez zlota jagoda
Czas edycji: 2008-08-05 o 10:23 Powód: dopisek
zlota jagoda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 10:31   #2493
klaudiaaa86
Zadomowienie

.

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever

Edytowane przez klaudiaaa86
Czas edycji: 2008-08-10 o 12:08
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 10:43   #2494
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

zlota jagoda: "anulka, a po jakim czasie od ewentualnego zapłodnienia robiłaś test? Może jeszcze jest na niego po prostu za wcześnie?"

zlota jagoda, po ewentualnym zapłodnieniu było około dwa lub trzy tygodnie, więc chyba nie za wcześnie. Łudzę się, że test zawiódł. Może poczekam jeszcze kilka dni i po prostu przejdę się do lekarza och czemu ja mam tak mało cierpliwości

Edytowane przez anulka anulka
Czas edycji: 2008-08-05 o 13:34
Stary 2008-08-05, 18:27   #2495
*sloneczko*
Zadomowienie

Dziewczynki, a ja mam takie pytanko <wiem, ze ma to sie nijak do objawow ciazy, aczkolwiek jej dotyczy>, a mianowicie: czy planujac dzidzie lykalyscie kwas foliowy? dlugo przed ciaza, czy moze zaczelyscie bedac juz w ciazy {to do dziewczyn ktore sa juz mamusiami, ale nie tylko- moze ktoras z was wie }
i w ogole czy jest on na recepte itp?
Stary 2008-08-05, 18:45   #2496
sheryl
szeryfcio

Ja łykałam kwas foliowy będąc w ciąży, ale lepiej zacząć go łykać wcześniej (3 miesiące wcześniej - jak zalecają lekarze).
Kwas foliowy nie jest na receptę.
Stary 2008-08-05, 19:20   #2497
zlota jagoda
Raczkowanie

[quote
zlota jagoda, po ewentualnym zapłodnieniu było około dwa lub trzy tygodnie, więc chyba nie za wcześnie. Łudzę się, że test zawiódł. Może poczekam jeszcze kilka dni i po prostu przejdę się do lekarza och czemu ja mam tak mało cierpliwości [/quote]

To faktycznie anulko odczekałaś dość długo, trzy tygodnie to odpowiedni moment na test. Ale myśle, że powinnaś spróbować jeszcze raz zrobić z porannego moczu, bo faktycznie wynik mógł być sfałszowany no i lekarz to też dobry pomysł. Muszę powiedzieć że jesteś cierpliwa jeśli wytrzymałaś trzy tygodnie ja się boję, że dostanę okres (wg planu jutro lub pojutrze) ech ciężki jest los starających się.

A jak z temperaturą o którą pytałam wcześniej?? Czy przed okresem się podnosi??
Wiem, że podniesiona temperatura może być symptonem ciąży ale może też okresu?? Co o tym sądzicie??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-05, 20:28   #2498
*sloneczko*
Zadomowienie

Sheryl --> dziekuje

Zlota jagodko --> niestety, przed @ temperatura sie podnosi
Stary 2008-08-05, 21:26   #2499
Bazylia 222
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *sloneczko* Pokaż wiadomość
Sheryl --> dziekuje

Zlota jagodko --> niestety, przed @ temperatura sie podnosi
Sloneczko przed @ temp sie NIE podnosci tylko spada
Bazylia 222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-05, 22:46   #2500
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bazylia 222 Pokaż wiadomość
Sloneczko przed @ temp sie NIE podnosci tylko spada
rosnie --> na 3, 4 dni przed
Stary 2008-08-06, 07:42   #2501
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Ja wczoraj miałam temp. 37.3, zawsze mam w normie (36.6), ale przed okresem też mi się podwyższa, więc to akurat chyba nic nie znaczy (przynajmiej w moim przypadku). Za to coraz częściej mam mdłości. Mam je od tygodnia, ale od wczoraj mocniejsze. Wieczorem aż mnie ścisnęło w przełyku. Powiedzcie, że to nie są urojenia . Na początku myślałam, że mi się tylko wydaje, że mam mdłości, od kilku dni jestem pewna, że je po prostu mam. Kilka dni temu jak coś zjadłam to mi przechodziło, wczoraj po kąpieli i kolacji wzmożyło się . Mam tak przez przynajmiej kilka sekund kilka razy w ciągu godziny. Dziwne te mdłości, bo są inne niż przy zatruciu, bardziej podobne do silnego stresu, bo odczuwalne od mostka a nie od żołądka. A wy zasiane dziewuszki jak to odczuwacie? Podobnie czy całkiem inaczej?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-06, 09:46   #2502
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Przed chwilą byłam u lekarza, a on mnie wygonił powiedział, żebym przyszła za tydzień, bo on mi ciąży nie stwierdzi, nawet nie bardzo mnie chciał słuchać. Zdążyłam mu tylko powiedzieć, że okres się spóźnia i mam mdłości a on mi na to, że takie objawy mogą być zarówno w czasie ciąży, jak i w wtedy kiedy mocno się nie chce ciąży i kobieta się boi, albo mocno chce się ciąży i pojawiają się silne emocje z tym związane. Według niego mam obserwować swoje objawy, jeśli jestem w ciąży, za około tydzień powinna pojawić się wydzielinka (ale to nie jest regułą dodał), test mam zrobić ponad tydzień po spodziewanej @. A on mi pomoże stwierdzić dopiero około dwa tygodnie po spodziewanej @, wcześniej nie mam co do niego przychodzić.
PS. Ciekawe co by powiedział gdybym poszła do niego prywatnie hahaha.

Stary 2008-08-06, 10:33   #2503
zlota jagoda
Raczkowanie

och anulka.... nie chce zapeszać ale ....

Ja czekam i myślę mierząc temperaturkę (37,2). Znalazłam taką notkę w paru miejscach:
"'Brak miesiączki u zdrowej kobiety, która dotychczas regularnie miesiączkowała przy stosunkach płciowych bez antykoncepcji wskazuje na istnienie ci&plusmn;y. Wczesnej ci&plusmn;y mogą towarzyszyć, choć nie zawsze, typowe dolegliwości ci&plusmn;owe takie jak: zmiana apetytu, zwiększenie wydzielania śliny, poranne nudności oraz utrzymujący się obrzęk i bolesność sutków. Obserwuje się również powiększenie obwodu brzucha, zmiany skórne w postaci wzmożonej pigmentacji kresy białawej brzucha oraz brodawek sutkowych oraz powiększenie sutków.
Do tzw pewnych objawów ci&plusmn;y należy utrzymywanie się podwyższonej temperatury ciała powyżej 14 dnia cyklu. W prawidłowym 28-dniowym cyklu podstawowa temperatura ciała jest obniżona w pierwszej połowie cyklu, natomiast wzrasta o ok. 0.5 stopnia w drugiej połowie cyklu. Spada ponownie w momencie rozpoczęcia miesiączki.
Obecność wczesnej ci&plusmn;y można również stwierdzić na podstawie immunologicznej próby ci&plusmn;owej. W ten sposób określa się moment pojawienia się dodatniej próby ci&plusmn;owej w pierwszych tygodniach trwania ci&plusmn;y. "

Muszę powiedzieć, że bardzo mnie to pokrzepiło Brzuch mnie boli jak na okes, ale moją siostrę tez tak bolało w początkowej ciąży, śluz mi się powiększył...
Myślicie, że wpadam w paranoję??
Stary 2008-08-06, 11:33   #2504
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Jaką tam paranoję jak to powiedział mój lekarz...czekaj i wypatruj objawów widzisz...u ciebie pojawił się śluz, a mnie lekarz kazał na niego czekać jeszcze tydzień ja się pytam: zdurniał???

jagoda...ja widzę, że ci temperaturka rośnie (zauważyłaś?)...dobrze, że nie spada
A jeżeli chodzi o bóle brzucha jak na zbliżającą się @, to z tego co widzę i czytam takie objawy ma bardzo wiele kobiet, te bóle pojawiają się w czasie kiedy ma się pojawić @, ale ona wcale się nie musi pojawiać

@ <--- a kysz a kysz, sio

Stary 2008-08-06, 12:26   #2505
ewa2803
Raczkowanie

GG do ewa2803

jeżeli doszło do zapłodnienia to temperatura powinna się utrzymywać mniej więcej na tym samym poziomie ok 18 dni. Mam nadzieję, że ci się udało

ewa2803 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-07, 09:54   #2506
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

czekam sobie...

Stary 2008-08-07, 11:52   #2507
zlota jagoda
Raczkowanie

Ja również czekam i zaglądam w gacie czy pzypadkiem nie przyszła wstrętna @ (na razie jej nie ma i mam nadzieje że jej przez 9 miesięcy nie zobaczę )
Bądźmy dzielne i cierpliwe, aż sią okaże, że jesteśmy zafasolkowane
Stary 2008-08-07, 13:31   #2508
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

dziewczyny wchodźcie na tą stronę!!! pogadamy!!!

http://www.maluchy.pl/czat/

Stary 2008-08-07, 14:04   #2509
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
Raczkowanie

Dziewczyny mam do Was pytanie. Czy możliwe jest, aby już po niecałym tyg od współżycia mieć oznaki ciąży..?

Od 2 dni mam mdłości, nic mi się nie chcę, mam dużą ochotę na słodycze (większą niż zazwyczaj), często jest mi zimno, chociaż na polu jest 30 stopni i bardzo szybko zmienia mi się nastrój (raz jestem uśmiechnięta, a w jednym momencie płaczę, nawet jeśłi nie mam o co).. Może mam jakieś schizy, bo za dużo się naczytałam..
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-07, 14:19   #2510
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

bbbbbbbb myślę, że warto abyś poczekała jeszcze przynajmiej tydzień, jeśli jesteś w ciąży bardzo możliwe, że wtedy będziesz już odczuwała objawy, ale wydaje mi się, że tydzień to trochę za wcześnie. Nie mówię "nie", bo niektóre kobitki wypowiadały sie już na forach, że objawy miały w pierwszych dniach. Ja uważam, że to jest niemożliwe i że to nie są objawy ciąży, co nie wyklucza, że w ciąży możesz być . Po prostu trzeba poczekać cierpliwie (wiem, że łatwo mówić).

Ja dzisiaj jestem po drugim teście (32dc) i chyba zacznę czekać na @, bo testy mnie nie lubią (objawy nie ustępują, raczej się pogłębiają i dochodzą nowe a test patrzy na mnie jedną zezowatą krechą).

Co myślicie o obrzmiałym brzuszku? Przed @ mi sie to nie zdażało, a od dwóch dni przy dotyku czuje wyraźnie, że zrobił się pulchny, jakby lekko opuchnięty).

POCIESZAJCIE, NIE OBIJAJCIE SIĘ!

bbbbbbbbb ---> bbbbbędzie dddddobrze

http://www.maluchy.pl/czat/ zapraszam do pogadania!!!

Stary 2008-08-07, 14:39   #2511
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulka anulka Pokaż wiadomość
bbbbbbbb myślę, że warto abyś poczekała jeszcze przynajmiej tydzień, jeśli jesteś w ciąży bardzo możliwe, że wtedy będziesz już odczuwała objawy, ale wydaje mi się, że tydzień to trochę za wcześnie. Nie mówię "nie", bo niektóre kobitki wypowiadały sie już na forach, że objawy miały w pierwszych dniach. Ja uważam, że to jest niemożliwe i że to nie są objawy ciąży, co nie wyklucza, że w ciąży możesz być . Po prostu trzeba poczekać cierpliwie (wiem, że łatwo mówić).

bbbbbbbbb ---> bbbbbędzie dddddobrze
Rzeczywiście, łatwo mówić.. Nie chcę na razie zostać mamusią, ale jak tak chce los, to nie będę się sprzeciwiać.. Poczekam na @.. Wtedy powinno się wszystko wyjaśnić

Dzięki Anulka
Stary 2008-08-07, 15:53   #2512
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Ja wczoraj miałam temp. 37.3, zawsze mam w normie (36.6), ale przed okresem też mi się podwyższa, więc to akurat chyba nic nie znaczy (przynajmiej w moim przypadku). Za to coraz częściej mam mdłości. Mam je od tygodnia, ale od wczoraj mocniejsze. Wieczorem aż mnie ścisnęło w przełyku. Powiedzcie, że to nie są urojenia . Na początku myślałam, że mi się tylko wydaje, że mam mdłości, od kilku dni jestem pewna, że je po prostu mam. Kilka dni temu jak coś zjadłam to mi przechodziło, wczoraj po kąpieli i kolacji wzmożyło się . Mam tak przez przynajmiej kilka sekund kilka razy w ciągu godziny. Dziwne te mdłości, bo są inne niż przy zatruciu, bardziej podobne do silnego stresu, bo odczuwalne od mostka a nie od żołądka. A wy zasiane dziewuszki jak to odczuwacie? Podobnie czy całkiem inaczej?
Cytat:
Przed chwilą byłam u lekarza, a on mnie wygonił powiedział, żebym przyszła za tydzień, bo on mi ciąży nie stwierdzi, nawet nie bardzo mnie chciał słuchać. Zdążyłam mu tylko powiedzieć, że okres się spóźnia i mam mdłości a on mi na to, że takie objawy mogą być zarówno w czasie ciąży, jak i w wtedy kiedy mocno się nie chce ciąży i kobieta się boi, albo mocno chce się ciąży i pojawiają się silne emocje z tym związane. Według niego mam obserwować swoje objawy, jeśli jestem w ciąży, za około tydzień powinna pojawić się wydzielinka (ale to nie jest regułą dodał), test mam zrobić ponad tydzień po spodziewanej @. A on mi pomoże stwierdzić dopiero około dwa tygodnie po spodziewanej @, wcześniej nie mam co do niego przychodzić.
PS. Ciekawe co by powiedział gdybym poszła do niego prywatnie hahaha.
anulka, jeśli chodzi o objawy, opowiem Ci jak było u mnie. Przez jakiś czas (3 miesiące) starałam się usilnie o dziecko, intensywnie o tym myślałam i nic innego mnie nie interesowało, tylko te dwie kreseczki. I co? Co miesiąc miałam objawy ciążowe a ciąży oczywiście nie było. Potem mi przeszło, dałam sobie spokój i zapomniałam. I nagle któregoś dnia okazało się, że jestem w ciąży (byłam bardzo zaskoczona bo sie nie starałam), i co ciekawe, objawów ciążowych nie miałam żadnych. Dopiero od 7 miesiąca czułam się jak ciężarna Właściwie była jedna rzecz na początku przez pierwszy miesiąc - wzmożone pragnienie. Ale nigdzie nie piszą, że jest to objaw ciążowy, więc nawet mi to do głowy nie przyszło.
Więc tak to jest, za dużo emocji, nastawianie się na ciążę często przeszkadza w zajściu w ciąże i jeszcze może wywołać te objawy.
Z doświadczenia własnego i wielu dziewczyn mogę Ci powiedzieć, że zaprzestanie myślenia o tym pomaga Trzeba zająć głowę czymś innym, ja na przykład zaangażowałam się w wizaż
A doktor miał rację mówiąć, że nic nie może tak wcześnie stwierdzić, no bo jak? Może Cię zbadać i stwierdzić, że masz powiększoną macicę, co jest mało wiarygodne, bo powiększona macica może być nie tylko z powodu ciąży. Bardziej wiarygodne jest usg, ale tak wcześnie jeszcze nic nie zobaczysz, no czasami udaje się zobaczyć pęcherzyk, a czasami jeszcze nie. Ja poszłam prywatnie (w 6 tyg.ciąży) i gin mnie uprzedziła, że mogę nic nie zobaczyć, że może być za wcześnie, ale dzięki Bogu już biło serduszko. Tak więc nabardziej wiarygodny na początku ciąży jest test. (po dniu oczekiwanej @)Czasami hormonu ciążowego jest mało i test nie wychwyci, trzeba spróbować później albo zrobić test z krwi beta hcg, ten wszystko wyłapie.
No ale jak już minął u Ciebie termin @ to powinny się pojawić te ewentualne dwie kreseczki... W każdym bądź razie trzymam kciuki, na pewno się uda

Cytat:
Napisane przez bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was pytanie. Czy możliwe jest, aby już po niecałym tyg od współżycia mieć oznaki ciąży..?
.
Raczej nie.
Stary 2008-08-07, 18:41   #2513
Raczkowanie

Jeszcze jedno pytanie odnośnie moich "objawów". Czy możliwe jest aby to było przez wzięcie Escapelle? Co prawda zażyłam ją 17 lipca i do tej pory nie mjałam po niej żadnych skutów ubocznych (pomijając lekkie krwawienie).. Czy mogę przez to dopiero teraz tak się czuć?
Stary 2008-08-07, 19:25   #2514
ilonchen
Raczkowanie

Mnie bolal brzuch tak jak na okres i piersi, tylko jakos inaczej, o wiele mocniej.Polewałam je sobie bardzo ciepła woda.Troche to przynosiło ulge.Innych objawów nie miałam.
W dzien oczekiwanej miesiaczki co piec minut latałam do wc sprawdzac czy juz dostałam.Na cud nie liczyłam , bo to był dopiero pierwszy cykl staran.Zmieniłam majtki z czerwonych na białe( był deficyt wkładek)zeby było lepiej widac.Wieczorem zaczełam liczyc dni i okazalo sie ze ja madra głowa pomyliłam sie i juz mam dwa dni spoznieniaAz mi kalendarz ze sciany spadł.Gwóźdz wypadłTest wyszedł pozytywny.TŻ chory i 2 opryszczki na ustach nawet nie mogl mnie porzadnie przytulic.Teraz weszłam w 12 tydzien i całe dnie spedzam z głową w kibelku i głowa mi odpada z bólu.Pozdrawiam

Edytowane przez ilonchen
Czas edycji: 2008-08-07 o 19:26 Powód: literówka:)
ilonchen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 07:08   #2515
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka
Cool Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

No mnie niestety dopadła @, tak więc dziewczyny, nie zwracajcie uwagi na objawy, bo możecie się rozczarować. Kobieta to dziwne stworzenie, jak czegoś mocno chce, to wmawia sobie, że już to zdobyła.
sheryl... tak jak powiedziałaś, nie ma się co starać, jak ma przyjść to samo przyjdzie
W każdym razie bardzo fajnie jest myśleć, że jest się w ciąży. Wszystko dookoła wydawało mi się takie kolorowe, piękne i proste.

bbbędzie dddobrze!!!

zlota jagoda, jak się dziś czujesz? teraz pozostało nam trzymać kciuki za Ciebie

Stary 2008-08-08, 08:29   #2516
hhh22
BAN stały

.....

Edytowane przez hhh22
Czas edycji: 2008-10-03 o 14:42
hhh22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 09:52   #2517
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

hhh22... jak najbardziej może to być reakcja na zmianę klimatu. Objawy podobne do zbliżającego się okresu. Jeśli chcesz wiedzieć czy jesteś w ciąży, najlepiej zrób test ciążowy. Pozdrawiam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-08, 10:57   #2518
zlota jagoda
Raczkowanie

Anulka bardzo mi przykro, tym bardziej, że myślałam , że razem ogłosimy wkrótce dobra nowinę Ja dalej czekam i kiepsko się czuję. Trochę mnie mdliło niedawno ale nie wiem czy to nie autosugestia. Test robię w niedzielę, to już niedług. Jak wyjdzie negatywny to się troszkę poodchudzam (to mój sposób na przrtrwanie: pół cyklu odchudzania, drugie pół zdrowe odżywianie )
Stary 2008-08-08, 11:32   #2519
hhh22
BAN stały

......

Edytowane przez hhh22
Czas edycji: 2008-10-03 o 14:42
hhh22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 11:51   #2520
Raczkowanie

Zrobiłam dzisiaj test płytkowy i wyszedł negatywnie.. Czyli to jeszcze nie pora na mnie.. Cieszę się, ale.. nie tak jak myślałam, że będę.. Po rozmowie z chłopakiem doszłam do wniosku, że cokolwiek by się nie wydarzyło, on będzie ze mną..

Zobaczymy co czas pokaże. Pozdrawiam wszystkie Wizażanki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości