![]() |
#2491 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Hej Dziołszki! Powiedzcie, że będzie dobrze
![]() ![]() ![]()
#2492 |
Raczkowanie
|
anulka, a po jakim czasie od ewentualnego zapłodnienia robiłaś test? Może jeszcze jest na niego po prostu za wcześnie? Poza tym powinno się robić test z porannego moczu, więc spróbuj jeszcze raz, ale tym razem zaraz po przebudzeniu. Trzymam kciuki za nas
![]() ![]() ps temperatura mi się wciąż podnosi, dzisiaj 37,2. Hmm, czy przed okresem tez się podnosi? Bo wiem, że w początkowej ciąży z przyczyn hormonalnych troszkę idzie do góry. Wiecie coś może na ten temat?? Z góry dziękuję ![]() Edytowane przez zlota jagoda Czas edycji: 2008-08-05 o 10:23 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Zadomowienie
|
.
" If You find The Right Person Never let her go away" http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 23.09.2009r - ![]() ![]() 03.12.2009r. - ![]() ![]() Edytowane przez klaudiaaa86 Czas edycji: 2008-08-10 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Zadomowienie
|
zlota jagoda: "anulka, a po jakim czasie od ewentualnego zapłodnienia robiłaś test? Może jeszcze jest na niego po prostu za wcześnie?"
zlota jagoda, po ewentualnym zapłodnieniu było około dwa lub trzy tygodnie, więc chyba nie za wcześnie. Łudzę się, że test zawiódł. Może poczekam jeszcze kilka dni i po prostu przejdę się do lekarza ![]() ![]()
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2008-08-05 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, a ja mam takie pytanko <wiem, ze ma to sie nijak do objawow ciazy, aczkolwiek jej dotyczy>, a mianowicie: czy planujac dzidzie lykalyscie kwas foliowy? dlugo przed ciaza, czy moze zaczelyscie bedac juz w ciazy {to do dziewczyn ktore sa juz mamusiami, ale nie tylko- moze ktoras z was wie
![]() i w ogole czy jest on na recepte itp?
![]() |
#2496 |
szeryfcio
|
Ja łykałam kwas foliowy będąc w ciąży, ale lepiej zacząć go łykać wcześniej (3 miesiące wcześniej - jak zalecają lekarze).
Kwas foliowy nie jest na receptę.
#2497 |
Raczkowanie
|
[quote
zlota jagoda, po ewentualnym zapłodnieniu było około dwa lub trzy tygodnie, więc chyba nie za wcześnie. Łudzę się, że test zawiódł. Może poczekam jeszcze kilka dni i po prostu przejdę się do lekarza ![]() ![]() To faktycznie anulko odczekałaś dość długo, trzy tygodnie to odpowiedni moment na test. Ale myśle, że powinnaś spróbować jeszcze raz zrobić z porannego moczu, bo faktycznie wynik mógł być sfałszowany no i lekarz to też dobry pomysł. Muszę powiedzieć że jesteś cierpliwa jeśli wytrzymałaś trzy tygodnie ![]() ![]() A jak z temperaturą o którą pytałam wcześniej?? Czy przed okresem się podnosi?? Wiem, że podniesiona temperatura może być symptonem ciąży ale może też okresu?? Co o tym sądzicie?? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2498 |
Zadomowienie
|
Sheryl --> dziekuje
![]() Zlota jagodko --> niestety, przed @ temperatura sie podnosi
![]() |
#2499 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2500 |
Zadomowienie
|
rosnie --> na 3, 4 dni przed
![]() |
#2501 |
Zadomowienie
|
Ja wczoraj miałam temp. 37.3, zawsze mam w normie (36.6), ale przed okresem też mi się podwyższa, więc to akurat chyba nic nie znaczy (przynajmiej w moim przypadku). Za to coraz częściej mam mdłości. Mam je od tygodnia, ale od wczoraj mocniejsze. Wieczorem aż mnie ścisnęło w przełyku. Powiedzcie, że to nie są urojenia
![]() ![]()
#2502 |
Zadomowienie
|
Przed chwilą byłam u lekarza, a on mnie wygonił
![]() ![]() PS. Ciekawe co by powiedział gdybym poszła do niego prywatnie ![]()
#2503 |
Raczkowanie
|
och anulka....
![]() ![]() Ja czekam i myślę mierząc temperaturkę (37,2). Znalazłam taką notkę w paru miejscach: "'Brak miesiączki u zdrowej kobiety, która dotychczas regularnie miesiączkowała przy stosunkach płciowych bez antykoncepcji wskazuje na istnienie ci±y. Wczesnej ci±y mogą towarzyszyć, choć nie zawsze, typowe dolegliwości ci±owe takie jak: zmiana apetytu, zwiększenie wydzielania śliny, poranne nudności oraz utrzymujący się obrzęk i bolesność sutków. Obserwuje się również powiększenie obwodu brzucha, zmiany skórne w postaci wzmożonej pigmentacji kresy białawej brzucha oraz brodawek sutkowych oraz powiększenie sutków. Do tzw pewnych objawów ci±y należy utrzymywanie się podwyższonej temperatury ciała powyżej 14 dnia cyklu. W prawidłowym 28-dniowym cyklu podstawowa temperatura ciała jest obniżona w pierwszej połowie cyklu, natomiast wzrasta o ok. 0.5 stopnia w drugiej połowie cyklu. Spada ponownie w momencie rozpoczęcia miesiączki. Obecność wczesnej ci±y można również stwierdzić na podstawie immunologicznej próby ci±owej. W ten sposób określa się moment pojawienia się dodatniej próby ci±owej w pierwszych tygodniach trwania ci±y. " Muszę powiedzieć, że bardzo mnie to pokrzepiło ![]() Myślicie, że wpadam w paranoję?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Zadomowienie
|
Jaką tam paranoję
![]() ![]() ![]() jagoda...ja widzę, że ci temperaturka rośnie ![]() ![]() A jeżeli chodzi o bóle brzucha jak na zbliżającą się @, to z tego co widzę i czytam takie objawy ma bardzo wiele kobiet, te bóle pojawiają się w czasie kiedy ma się pojawić @, ale ona wcale się nie musi pojawiać ![]() @ <--- a kysz a kysz, sio
#2505 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
Zadomowienie
|
czekam sobie...
![]()
#2507 |
Raczkowanie
|
Ja również czekam i zaglądam w gacie czy pzypadkiem nie przyszła wstrętna @ (na razie jej nie ma
![]() ![]() Bądźmy dzielne i cierpliwe, aż sią okaże, że jesteśmy zafasolkowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Zadomowienie
|
dziewczyny wchodźcie na tą stronę!!! pogadamy!!!
http://www.maluchy.pl/czat/
#2509 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie. Czy możliwe jest, aby już po niecałym tyg od współżycia mieć oznaki ciąży..?
Od 2 dni mam mdłości, nic mi się nie chcę, mam dużą ochotę na słodycze (większą niż zazwyczaj), często jest mi zimno, chociaż na polu jest 30 stopni i bardzo szybko zmienia mi się nastrój (raz jestem uśmiechnięta, a w jednym momencie płaczę, nawet jeśłi nie mam o co).. Może mam jakieś schizy, bo za dużo się naczytałam.. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2510 |
Zadomowienie
|
bbbbbbbb myślę, że warto abyś poczekała jeszcze przynajmiej tydzień, jeśli jesteś w ciąży bardzo możliwe, że wtedy będziesz już odczuwała objawy, ale wydaje mi się, że tydzień to trochę za wcześnie. Nie mówię "nie", bo niektóre kobitki wypowiadały sie już na forach, że objawy miały w pierwszych dniach. Ja uważam, że to jest niemożliwe i że to nie są objawy ciąży, co nie wyklucza, że w ciąży możesz być
![]() Ja dzisiaj jestem po drugim teście (32dc) i chyba zacznę czekać na @, bo testy mnie nie lubią (objawy nie ustępują, raczej się pogłębiają i dochodzą nowe a test patrzy na mnie jedną zezowatą krechą). Co myślicie o obrzmiałym brzuszku? Przed @ mi sie to nie zdażało, a od dwóch dni przy dotyku czuje wyraźnie, że zrobił się pulchny, jakby lekko opuchnięty). POCIESZAJCIE, NIE OBIJAJCIE SIĘ! ![]() bbbbbbbbb ---> bbbbbędzie dddddobrze ![]() http://www.maluchy.pl/czat/ zapraszam do pogadania!!!
#2511 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki Anulka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
Cytat:
![]() Więc tak to jest, za dużo emocji, nastawianie się na ciążę często przeszkadza w zajściu w ciąże i jeszcze może wywołać te objawy. Z doświadczenia własnego i wielu dziewczyn mogę Ci powiedzieć, że zaprzestanie myślenia o tym pomaga ![]() ![]() A doktor miał rację mówiąć, że nic nie może tak wcześnie stwierdzić, no bo jak? Może Cię zbadać i stwierdzić, że masz powiększoną macicę, co jest mało wiarygodne, bo powiększona macica może być nie tylko z powodu ciąży. Bardziej wiarygodne jest usg, ale tak wcześnie jeszcze nic nie zobaczysz, no czasami udaje się zobaczyć pęcherzyk, a czasami jeszcze nie. Ja poszłam prywatnie (w 6 tyg.ciąży) i gin mnie uprzedziła, że mogę nic nie zobaczyć, że może być za wcześnie, ale dzięki Bogu już biło serduszko. Tak więc nabardziej wiarygodny na początku ciąży jest test. (po dniu oczekiwanej @)Czasami hormonu ciążowego jest mało i test nie wychwyci, trzeba spróbować później albo zrobić test z krwi beta hcg, ten wszystko wyłapie. No ale jak już minął u Ciebie termin @ to powinny się pojawić te ewentualne dwie kreseczki... W każdym bądź razie trzymam kciuki, na pewno się uda ![]() Raczej nie.
![]() |
#2513 |
Raczkowanie
|
Jeszcze jedno pytanie odnośnie moich "objawów". Czy możliwe jest aby to było przez wzięcie Escapelle? Co prawda zażyłam ją 17 lipca i do tej pory nie mjałam po niej żadnych skutów ubocznych (pomijając lekkie krwawienie).. Czy mogę przez to dopiero teraz tak się czuć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2514 |
Raczkowanie
|
Mnie bolal brzuch tak jak na okres i piersi, tylko jakos inaczej, o wiele mocniej.Polewałam je sobie bardzo ciepła woda.Troche to przynosiło ulge.Innych objawów nie miałam.
W dzien oczekiwanej miesiaczki co piec minut latałam do wc sprawdzac czy juz dostałam.Na cud nie liczyłam , bo to był dopiero pierwszy cykl staran.Zmieniłam majtki z czerwonych na białe( był deficyt wkładek)zeby było lepiej widac.Wieczorem zaczełam liczyc dni i okazalo sie ze ja madra głowa pomyliłam sie i juz mam dwa dni spoznienia ![]() ![]() ![]()
Mikołaj 19.02.2009 ![]() ![]() Filip 31.03.2011 ![]() ![]() Edytowane przez ilonchen Czas edycji: 2008-08-07 o 19:26 Powód: literówka:) |
![]() ![]() |
![]() |
#2515 |
Zadomowienie
|
![]()
No mnie niestety dopadła @, tak więc dziewczyny, nie zwracajcie uwagi na objawy, bo możecie się rozczarować. Kobieta to dziwne stworzenie, jak czegoś mocno chce, to wmawia sobie, że już to zdobyła.
sheryl... tak jak powiedziałaś, nie ma się co starać, jak ma przyjść to samo przyjdzie ![]() W każdym razie bardzo fajnie jest myśleć, że jest się w ciąży. Wszystko dookoła wydawało mi się takie kolorowe, piękne i proste. bbbędzie dddobrze!!! ![]() zlota jagoda, jak się dziś czujesz? teraz pozostało nam trzymać kciuki za Ciebie ![]()
#2516 |
BAN stały
|
.....
Edytowane przez hhh22 Czas edycji: 2008-10-03 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Zadomowienie
|
hhh22... jak najbardziej może to być reakcja na zmianę klimatu. Objawy podobne do zbliżającego się okresu. Jeśli chcesz wiedzieć czy jesteś w ciąży, najlepiej zrób test ciążowy. Pozdrawiam.
![]() |
#2518 |
Raczkowanie
|
Anulka bardzo mi przykro, tym bardziej, że myślałam , że razem ogłosimy wkrótce dobra nowinę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
BAN stały
|
......
Edytowane przez hhh22 Czas edycji: 2008-10-03 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam dzisiaj test płytkowy i wyszedł negatywnie.. Czyli to jeszcze nie pora na mnie.. Cieszę się, ale.. nie tak jak myślałam, że będę..
![]() ![]() ![]() Zobaczymy co czas pokaże. Pozdrawiam wszystkie Wizażanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.