Analizy kosmetyków do włosów (bez dyskusji i komentarzy) - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-18, 21:45   #1231
bernadka20
Wtajemniczenie

Dot.: Kosmetyki do włosów - analizy, opinie, ciekawostki dla kręconowłosych

gasolina
porządna ? Hm..ja bym tam takiego serum na pewno nie kupila Ja tamcenie naturalnosc a nie bogate w silikony :P
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-18, 21:52   #1232
gasolina84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
gasolina
porządna ? Hm..ja bym tam takiego serum na pewno nie kupila Ja tamcenie naturalnosc a nie bogate w silikony :P
miałam na myśli maseczkę, bo serum to badziewie

10 przykazań żywieniowych

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 08:03   #1233
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Małgosiu coś nie gra z nazwami chyba, sprawdziłam właśnie w ofercie hurtowej Bingo jaka nazwa figuruje i jest tylko Maska do włosów - proteiny kaszmiru i kolagen. Cennik jest z 17 czerwca więc może ta z kaszmirem i jedwabiem to jakaś stara wersja?
Bardzo możliwe, że będą zastępować jedną maskę drugą. Tylko producent to robi trochę nie po kolei. Bo na stronie producenta i w sklepie internetowym producent jest cały czas do kupienia ta "stara wersja". Nawet jest na nią promocja - kosztuje 9,99 zł.

Ale chodziło mi przede wszystkim o to, czy ta maska jest dostęna w sprzedaży. A z Twoich informacji wynika że albo już,jest, albo niedługo będzie. Więc już wszystko wiem

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 10:20   #1234
bernadka20
Wtajemniczenie

Gasolina
ja tez mowilam o serum
Maseczka nie wiem jaka jest, bo nie uzywalam
Stary 2010-10-19, 10:32   #1235
gasolina84
Zakorzenienie

Cytat:
Gasolina
ja tez mowilam o serum
Maseczka nie wiem jaka jest, bo nie uzywalam
to polecam , szczególnie tą do włosów suchych i zniszczonych

10 przykazań żywieniowych

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 13:33   #1236
bernadka20
Wtajemniczenie

gasolina
zapewne ja zakupie, gdy skoncze swoja maske z Elseve Total Repair Juz moj chlop ma dosc widoku moich kosmetykow do wlosow w szafce. Nic sie nie miesci haha
Stary 2010-10-19, 13:52   #1237
Rybiorek
Zakorzenienie

Dziewczyny looknijcie na to cos, to podobno lakier do kreconych wlosow w konsystencji kremu, tak mysle o tym bo zima idzie i czapowy czas, juz o malo go nie zamowilam ostatnio, dzialanie dwojakie - utrwalacz gotowej fryzury lub do uzycia on second day

Tweek / Curly Hair Solutions

ingredients Aqua, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, VP/VA Copolymer, Polyquaternium-37, Hydrogenated Polydecene, Panthenol, Glycerin, Parfum, Dicetyldimonium Chloride, Polyquaternium-11, Oleth-20, Propylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria), Flower Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Extract, Isoceteth-20, Silk Amino Acids, DMDM Hydantoin, Oleyl Alcohol, Hydroxypropyl Guar, Calendula Officinalis Flower Extract, Trideceth-6, Disodium EDTA, Mica, Polyquaternium-7, Sodium PCA, Lactic Acid, Benzophenone-4, Potassium Sorbate, Titanium Dioxide, Polyacrylamide, Equisetum Arvense (Horsetail) Extract, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Urtica Dioica (Nettle) Extract, Macrocystis Pyrifera (Sea Kelp) Extract.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 15:44   #1238
bernadka20
Wtajemniczenie

Proszę też o analizę
odżywka ochronna i blask z mleczkiem królewskim z Loreal Casting
Ingredients: Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Behetrimonium Chloride, PEG-180, Amodimethicone, Cetyl Esters, Hydroxyethylcellulose, Trideceth-12, Dihydrochloride, Limonene, Linalool, Benzyl Alcohol, Methylparaben, Citric Acid, Cetrimonium Chloride, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Royal Jelly/Royal Jelly Extract, Parfum/Fragrance (C32434/1).

Z góry dzięki
Stary 2010-10-19, 20:27   #1239
kropcia007
Wtajemniczenie

Balea Colorglanz 2 minuten kur
aqua, cetearyl alcohol, glycerin, isopropyl palmitate, cetrimonium chloride, behentrimonium methosulfate, phenoxyethanol, cetearyl isononanoate, cocos nucifera oil, glyceryl stearate se, parfum, lecithin, sine adipe lac, amorphophallus konjac root powder, simmondsia chinensis oil, methylparaben, benzophenone-4, propylene glyckol, panthenol, tetrasodium iminodisuccinate, citric acid, butylparaben, ethylparaben, isobutylparaben, propylparaben, lactic acid

Balea Feuchtigkeits spulung
aqua, cetearyl alcohol, behentrimonium chloride, isopropyl palmitate, glycerin, parfum, isopropyl alcohol, benzyl alcohol, prunus armeniaca kernel oil, citric acid, niacinamide, phenoxyethanol, polyquaternium-44, potassium sorbate, lactis lipida, methylparaben, tocopherol, ethylparaben, butylparaben, propylparaben, isobutylparaben, ci 15510

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-19, 20:36   #1240
MsTseTse
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
aqua, cetearyl alcohol, glycerin, isopropyl palmitate, cetrimonium chloride, behentrimonium methosulfate, phenoxyethanol, cetearyl isononanoate, cocos nucifera oil, glyceryl stearate se, parfum, lecithin, sine adipe lac, amorphophallus konjac root powder, simmondsia chinensis oil, methylparaben, benzophenone-4, propylene glyckol, panthenol, tetrasodium iminodisuccinate, citric acid, butylparaben, ethylparaben, isobutylparaben, propylparaben, lactic acid

aqua, cetearyl alcohol, behentrimonium chloride, isopropyl palmitate, glycerin, parfum, isopropyl alcohol, benzyl alcohol, prunus armeniaca kernel oil, citric acid, niacinamide, phenoxyethanol, polyquaternium-44, potassium sorbate, lactis lipida, methylparaben, tocopherol, ethylparaben, butylparaben, propylparaben, isobutylparaben, ci 15510
Przepraszam za off, ale Kropciu gdzie dorwałaś Baleę?
Mam jedną odżywkę (braun spulung w tubie) i jestem z niej bardzo zadowolona, ale kupowałam w Niemczech, można je gdzieś w PL dorwać?

MsTseTse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 08:11   #1241
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsTseTse Pokaż wiadomość
Przepraszam za off, ale Kropciu gdzie dorwałaś Baleę?
Mam jedną odżywkę (braun spulung w tubie) i jestem z niej bardzo zadowolona, ale kupowałam w Niemczech, można je gdzieś w PL dorwać?
kuzynka mi w Niemczech kupiła

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-20, 10:02   #1242
em_90
Raczkowanie

Rossmann, Isana Hair Professional, Oil Care Spülung (Odżywka do włosów łamliwych i rozdwajających się)

Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Glyceryl Stearate SE, Citric Acid, Stearamidopropyl Dimethylamine, Hydrolyzed Wheat Protein, Argania Spinosa Oil, Panthenol, Quaternium-87, Niacinamide, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Propylene Glycol, Parfum, Linalool, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol.

Zapuszczam włoski i staram się o nie dbać, myję teraz Baby Dream z Rossa, czy ta odżywka jest ok czy raczej oblepiacz? Włosy mam puszące się,jasne blond,falowane, delikatne.
em_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 13:30   #1243
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Mam tylko nadzieję, że producent na podstawie tego 0,001% ektraktu z pokrzywy nie napisał na opakowaniu, że jest to bazujący na naturalnych składnikach, pielęgnacyjno-wzmacniający produkt
Na szczęście aż takiego kitu nie wciskają

Znalazłam nowość Artiste - krem do stylizacji włosów. Ma Dimethicone, może będzie dobry na zimę?

Artiste, Hair Care & Styling, Krem do stylizacji włosów

Składniki: Aqua (Water), Glyceryl Stearate, Glicerin, Cetearyl Alcohol, Caprylic, Capric Trigliceryde, Cera Alba (Beeswax), Dimethicone, Polyacrylate 2 Crosspolymer, Thriethanolamine, Panthenol, Aloe Barbandensis Leaf Extract, Polysorbate-20 (and) Thocopherol (and) Linoleic Acid (and) PABA (and) Retinyl Palmitate, DMDM Hydantoin, Parfum (Fragrance), Disodium EDTA, Benzyl Alcohol (and) Methylchloroisothizolinon e (and) Methylisothiazolinone, Benzyl Salycylate, Citronellol, Eugenol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitrollal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexenne Carboxaldehyde.

Wybaczcie jeśli przekręciłam którąś z nazw, literki z pudełka się ścierają i bywają nieczytelne.
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 14:24   #1244
Paulinka675
Zakorzenienie

Revalid regenerująca odżywka z proteinami do każdego rodzaju włosów

Aqua, Cetearyl alcohol, Behentrimonium chloride, Dicaprylyl ester, Mirystyl myristate, Cetrimonium chloride, Parrafinum Liquidum, Dimethicone, Panthenol, Hydrolyzed wheat gluten, Allantoin, Avena sativa kernel extract, Betaine, Guar hydroxypropyltrimonium chloride, Parfum, Phenoxyethanol, Citric acid.

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 17:41   #1245
MsTseTse
Zadomowienie

Cytat:
kuzynka mi w Niemczech kupiła

Aaaa
Takiej to dobrze...

MsTseTse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 18:09   #1246
syrenka
Wtajemniczenie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;22671480]poprosze o analize

De Tuinen cocos-vanillle conditioner

aqua, cetyl alkohol, cocos nucifera oil, behentrimonium chloride, dicetyldimonium chloride, parfum, glycerin, propylene glicol, vanilia planifoolia extract, sorbitol, polysorbate 20, panthenol linoleic acid, arachidonic acid, tocopheryl acetate, retinyl methylchloroisothizolinon e, methylisothiazolinone, citric acid
wzielam dwie- kokosik wysoko w skladzie no i byla promocja [/QUOTE]

Skład przedperfumeryjny to tylko emolienty i antystatyki, tu również olej kokosowy, którego będzie stosunkowo dużo. Składniki te wygładzą, natłuszczą, ułatwią rozczesywanie i zatrzymają wodę wewnątrz włosa.
Po zapachu dorzucono trochę humektantów: glicerynę, glikol propylenowy, sorbitol - nawilżą.
Prócz tego odrobina ekstraktu z wanilii, pantenolu i witamina A i E (antyoksydant).

Przyda się jako baza do urozmaicania, niezła też w warunkach suchego lub b. wilgotnego powietrza.

Zgodna z CG.

syrenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 18:10   #1247
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cheveux_boucles Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję za odpowiedz. A ja myśłałam, że "extra" produkt kupiłam hihihi
SUPER, ŻE TUTAJ JESTEŚCIE !!!
Z tymi półproduktami to mogę zacząc od "olejka kokosowego" ? ( tylko nie wiem, czy on ma za zadanie odżywcze i nawilżające?)
No i znalazłam jeszcze taki olejek z Camellia firmy Melvita, ( nakłada sie na suche włosy na 20 min i owija ciepłym ręcznikiem, raz w tygodniu) oto link:
http://www.melvita.fr/huile-de-camélia,2,2,90,422.htm
składniki:
Camellia Oleifera [Camellia Oleifera Seed Oil].
Pozdrawiam serdecznie!

Źródła podają, że jest to ciekawy, wartościowy olejek. Składa się głównie z kwasu oleinowego więc istnieje prawdopodobieństwo, że przenika do wnętrza włosa wzmacniając go.
Stary 2010-10-20, 19:18   #1248
insanecurls
Raczkowanie

Dziękuję za analizy
wstawiam jeszcze:

Bentley Organics Szampon i zel do mycia dla dzieci i niemowlat
Skład
woda, glukozyd decylu, guma ksantanowa, gliceryna, ekstrakt z kwiatu rumianku, laurylosiarczan betainy, betaina, ekstrakt z liści aloesu*, olejek z kwiatu Lawendy*, olejek ze skórki pomarańczy*, olejek z kwiatu pelargonii*, olejek ze skórki grejpfruta*, olejek ze skórki cytryny*, alkohol denaturowany*, naturalne substancje zapachowe Limonene* i Linalool*, olejek z owocu pomarańczy, wyciąg z kwaśnej pomarańczy, wyciąg z pomarańczy bergamota, wyciąg z owocu grejpfruta, wyciąg z owocu mandarynki, wyciąg z pestek grejpfruta , kwas cytrynowy, kwas mlekowy, sorbinian potasu, benzoesan sodu
*certyfikowany, organicznie wyhodowany składnik

insanecurls jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-20, 20:42   #1249
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny!

Dzisiaj zakupilam maseczke z Biovaxu i gratisowo zamiast jedwiabiu jest saszetka z Serum wzmacniajacym A+E. Na opakowaniu jest napisane,ze produktu jest wolny od SLSow i Parabenow ,ale i tak chce sie upewnic czy jest ono zgodne z metoda CG i co w sobie zawiera a czy przynajmniej w czesci ujdzie. Bo obawiam sie,ze jest to jedwab w plynie tylko tyle,ze zmienili opakowani i nazwe

Sklad:

Cyclomethikone, Cyclopentasiloxane (and) Dimethiconol, amodimethicone , phenyl trimethicone, isohexadecane (and) polyisobutane, parum, isopropyl myristate, glycine soja (soybean), oil, carthamus tinctorius (Safflower) , seed oil, Lnoleic acid, tocopheryl Acetate, retinyl palmitate , geraniol.

Z gory dziekuje za analize
Produkt jest wolny od SLSu jak i parabenów, ale to nie wpływa na jego zgodność/niezgodność z CG Zawiera natomiast sporo silikonów a to już ma znaczenie

Nie jest to jedwab w płynie gdyż nie ma tu jedwabiu ani innych protein.
Są natomiast silikony oraz inne emolienty w tym oleje (ale malutko ich) z dodatkiem witaminy A i E.
Przed zapachem mamy silikony cykliczne oraz dwa inne zwykłe silikony, uzupełnią one (prowizorycznie) ubytki w strukturze włosa, skleją (do czasu zmycia!) rozdwojone końcówki, wygładzą, zatrzymają wodę wewnątrz włosa, ale zapobiegną też nadmiernemu pochłanianiu wilgoci z powietrza. Wszystko razem nabłyszczy włosy, w jakimś stopniu zapobiegnie uszkodzeniom mechanicznym.
Witaminy mogą zadziałać antyoksydacyjnie czy wzmacniająco o ile nie jest ich tam za mało.

Niezgodny z CG.
Stary 2010-10-20, 21:09   #1250
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Dziewczyny looknijcie na to cos, to podobno lakier do kreconych wlosow w konsystencji kremu, tak mysle o tym bo zima idzie i czapowy czas, juz o malo go nie zamowilam ostatnio, dzialanie dwojakie - utrwalacz gotowej fryzury lub do uzycia on second day

Tweek / Curly Hair Solutions

ingredients Aqua, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, VP/VA Copolymer, Polyquaternium-37, Hydrogenated Polydecene, Panthenol, Glycerin, Parfum, Dicetyldimonium Chloride, Polyquaternium-11, Oleth-20, Propylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria), Flower Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Extract, Isoceteth-20, Silk Amino Acids, DMDM Hydantoin, Oleyl Alcohol, Hydroxypropyl Guar, Calendula Officinalis Flower Extract, Trideceth-6, Disodium EDTA, Mica, Polyquaternium-7, Sodium PCA, Lactic Acid, Benzophenone-4, Potassium Sorbate, Titanium Dioxide, Polyacrylamide, Equisetum Arvense (Horsetail) Extract, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Urtica Dioica (Nettle) Extract, Macrocystis Pyrifera (Sea Kelp) Extract.
Zimowo będzie fajnie, bo emolientowo i antystatycznie w początkach składu. Przed zapachem:
olej jojoba - natłuści, otuli włosy, zatrzyma wodę wewnątrz;
popularny polimer filmotwórczy odpowiedzialny za utrwalenie;
antystatyk dodatkowo dodający objętości, wygładzający;
emolient i humektanty: gliceryna i wzmacniający pantenol;

Czyli będzie nawilżać, otulać, wygładzać i utrwalać.
Po zapachu czyli w ilościach małych mamy mix: antystatyków (wygładzą), humektantów (nawilżą), ekstraktów (mogłyby wzmocnić gdyby było ich więcej); jedwabne aminokwasy, emolienty. Do tego ochronne filtry UV

Niezgodny z CG.
Stary 2010-10-20, 21:36   #1251
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość

Skład przedperfumeryjny to tylko emolienty i antystatyki, tu również olej kokosowy, którego będzie stosunkowo dużo. Składniki te wygładzą, natłuszczą, ułatwią rozczesywanie i zatrzymają wodę wewnątrz włosa.
Po zapachu dorzucono trochę humektantów: glicerynę, glikol propylenowy, sorbitol - nawilżą.
Prócz tego odrobina ekstraktu z wanilii, pantenolu i witamina A i E (antyoksydant).

Przyda się jako baza do urozmaicania, niezła też w warunkach suchego lub b. wilgotnego powietrza.

Zgodna z CG.

dziekuje Syrenko
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 09:36   #1252
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Zimowo będzie fajnie, bo emolientowo i antystatycznie w początkach składu. Przed zapachem:
olej jojoba - natłuści, otuli włosy, zatrzyma wodę wewnątrz;
popularny polimer filmotwórczy odpowiedzialny za utrwalenie;
antystatyk dodatkowo dodający objętości, wygładzający;
emolient i humektanty: gliceryna i wzmacniający pantenol;

Czyli będzie nawilżać, otulać, wygładzać i utrwalać.
Po zapachu czyli w ilościach małych mamy mix: antystatyków (wygładzą), humektantów (nawilżą), ekstraktów (mogłyby wzmocnić gdyby było ich więcej); jedwabne aminokwasy, emolienty. Do tego ochronne filtry UV

Niezgodny z CG.

no to po tej analizie sie jednak skusze
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 15:47   #1253
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pocokomunazwa Pokaż wiadomość
Ja poproszę o analizę: Dove Therapy, Damage Therapy (ten niebieski). Nie znalazłam opisu na liście zbiorczej, więc pytam.

Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate (A) / Sodium C12-13 Pareth Sulfate (B)*, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Dimethiconol, Parfum, Glycol Distearate, Glycerin, Carbomer, Sodium Hydroxide, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Laureth Sulfate (B)*, DMDM Hydantoin, TEA-Dodecylbenzene, Amodimethicone, PPG-12, Citric Acid, Disodium EDTA, PEG-45M, Mica, Sodium Benzoate, Trideceth-12, Cetrimonium Chloride, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Amyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool, CI 15985, CI 19140, CI 77891.
* Składnik A lub B patrz przy kodzie produkcji
Bardzo przeciętny szampon. W składzie przez zapachem tylko substancje myjące, zaraz potem zagęszczająca sól i silikon, który będzie odpowiedzialny za "naprawę szkód", czyli pokryje włosy filmem, który ukryje uszkodzenia i nabłyszczy włos.

Niezgodny z CG
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-21, 20:36   #1254
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Schwarzkopf Taft 2x Push - up effect Volume Mousse Nutri Mineral Complex Dry & Stressed Hair Extra Strong pianka do włosów suchych
Ingredients: Aqua, Alcohol Denat, Butane, Propane, Polyquaternium-69, Polyquaternium-4, Polyquaternium-55, Sodium Benzoate, Cetrimonium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Triethyl Citrate, Isobutane, Niacinamide, Panthenol, Parfum, Lactic Acid, Magnesium Sulfate, Phenoxyethanol, Butylphenyl Methylpropional, Pantolactone, Linalool, Coumarin.

Z góry dziekuję za analizę.

No cóż, nie będę ukrywać, że nie jest to produkt po naszej myśli
Przede wszystkim opiera się na alkoholu, który nie jest zabezpieczony emolientami, a jako produkt stylizacyjny pozostaje na włosach. Poza tym armia polyquterniów, które zapewne sprawią, że włosy będą ładnie wyglądać i pomogą ułożyć i utrwalić fryzurę, ale na 100% trzeba będzie SLS-ów do zmycia ich. Odrobina odżywczych witaminek przed samym zapachem nie ratuje sytuacji
Także okazjonalnie - tak. Na co dzień - niekoniecznie.

Niezgodna z CG
Stary 2010-10-21, 20:39   #1255
bernadka20
Wtajemniczenie

jumatt
Siostrzyczko to dla szwagierki Polecilam jej, by stosowala to okazjonalnie. Bo przypuszczalam, ze naszpikowany jest polyquaternia i alcohol tez zauwazylam. ))
Dziekuje Ci za analizę
Stary 2010-10-21, 20:57   #1256
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:

Odżywka jest poprawna, ale bez fajerwerków. Spełni podstawowe zadania.
Składa się z:
- emolientów, które nawilżą, natłuszczą i wygładzą włosy
- nawilżającej gliceryny
- środków antystatycznych, które zapobiegną elektryzowaniu się włosów i ułatwią rozczesywanie.
Co po konserwancie już w mini ilościach, a szkoda, bo mamy tam kokos

Zgodna z CG
Stary 2010-10-22, 20:00   #1257
Maqua
Zakorzenienie

proszę o analizę składu lakieru do włosów w sprayu Gloria

INCI: ALCOHOL DENAT., PVP/VA COPOLYMER, AQUA, PANTHENOL, PARFUM, ISOPROPYL MYRISTATE, CITRONELLON, HEXYL CINNAMAL, LIMONENE, BENZYL SALICYLATE, CITRAL
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-22, 20:20   #1258
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:

Liczące się składniki (czyli te do zapachu) są takie same jak w poprzedniej odżywce. KLIK
Ta ma tylko dalej w składzie glicerynę, zaś poprzednia na 3 miejscu po wodzie. W poprzedniej odżywce składnikiem aktywnym miał być olej kokosowy, tutaj zaś są nimi olej z pestek moreli i lipidy mleczne. Niestety, po zapachu.

Niezgodna z CG (polyquaternium, ale daleko w składzie, raczej krzywdy nie zrobi )
Stary 2010-10-22, 21:06   #1259
morrigan1986
Wtajemniczenie

Od kilku dni studiuję wątki dla zakręconych. Czy mogłybyście zanalizować szampon Shikakai Herbal Shampoo (producent Hesh)? Niżej podaję skład.

SKŁAD:
Sodium lauryl ether sulpathe, Aqua, Cocoamidopropyl betaine,
Polyquaterium 7, Sodium Peg 7olive oil carboxytle, Cocoditehanolamide, Cocoamidopropyl, betaine, Olive Peh 7 esters, Cocomonoethanolamide, Ethylene glycol mono stearate, Fragrance (Parfum), Pathenol, Aqua extras of shikakai, neem, india lilac, tulsi,sweet basil ,Methi, Fenugrek, Rosmarinus, Aritha, soapnut Tree, Disodium EDTA, Phenoxyetanol, Propylene Glycol, sodium benzonate.

Edytowane przez morrigan1986
Czas edycji: 2010-10-23 o 12:39
morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-22, 21:19   #1260
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Proszę też o analizę
odżywka ochronna i blask z mleczkiem królewskim z Loreal Casting
Ingredients: Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Behetrimonium Chloride, PEG-180, Amodimethicone, Cetyl Esters, Hydroxyethylcellulose, Trideceth-12, Dihydrochloride, Limonene, Linalool, Benzyl Alcohol, Methylparaben, Citric Acid, Cetrimonium Chloride, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Royal Jelly/Royal Jelly Extract, Parfum/Fragrance (C32434/1).

Z góry dzięki
Analizowana ona juz byla dziewczyny ? Jak tak to podajcie link
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości